Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Keveset voltam netközelben a napokban, az gyõri edzõ kinevezése is távirati hírként ért. Azért nagyjából azóta tájékozódtam, és azt kell mondanom, hogy alapvetõen ugyanaz a bajom közleményünkkel, mint korábban, de most már azt mondom, hogy annak minden hibája ellenére is jobb, hogy kinyitottuk a szánkat, és nem maradtunk csendben. Akármennyire is nem szeretem a feszültségkeltést, a szõnyegalásöprést sem tartom többre. Ráadásul abban is határozottabbá vált a meggyõzõdésem, hogy azok a bizonyos említett "racionális kiindulóalapok" bizony erõsen meg fognak mutatkozni. Persze az ETO helyzetében bármit is nehéz úgy csinálni, hogy mindenkinek megfeleljen, de ez a helyzet felelõsséggel is jár; ha szomorú tény is, hogy a magyar kézilabda korábbi zászlóshajóiként a Fradinak és a Dunaferrnek is megvoltak a maguk súlyos mulasztásai.

Szégyenletesnek találom, hogy a norvég a válogatott élén (hiszen a nyilatkozatok alapján kenyértörés esetén az ETO-t választotta volna), Kelecsényi pedig az elnökségben maradhatott. Az új MKSz meg is szerezte elsõ osztályzatát, mely "természetesen" nem lehet más, mint elégtelen.

Mindezt csak azért tartottam fontosnak leírni, mert bár a korábbi mondataimat külön-külön mind tartom, összességében változott annyit a kép, hogy - a közleményünk kritikáját megtartva, a válogatottba való elengedések körüli ügyetlen kommunikációt inkább nem is kommentálva - ezen az úton úgymond megkövessem a saját vezetésünket, mert a kelleténél szigorúbb voltam velük. Valamint KEB és a szövetségi elnökség esetében is illendõ volt leírnom a véleményemet: ha eddig bizalmat, tiszta lapot kínáltam itt, akkor a csalódásomat is illik megemlíteni. (Jó kérdés, hogy tényleg elmérgesedhet annyira a helyzet a válogatottnál, hogy egyes játékosok, a kialakított helyzet mellett valóban keresni fognak ürügyet a távollétre. Remélem, hogy nem, de egyre nehezebb lenne bárki fölött is pálcát törnöm. Ezt persze nem csupán a mostaniak miatt mondom, hanem az élet más területén szerzett, de jó analógiának számító tapasztalatok alapján.)

Az ETO BL-gyõzelméért természetesen továbbra is szorítok, de nem színjáték lenne tagadnom, kevésbé tudok õszintén lelkesedni efféle tehertétel után. Az pedig már egy hosszabb történet, hogy az évek során a válogatott iránti lelkesedést is erodálják a sok kavarással - melyek sokkal fájóbbak bármiféle kudarcnál. De mindenre van gyógyír.
kaloz174
Digi TV videó
Detti, Gabó és Böbe a szombati ünneprõl és még kicsit a csapat dolgairól is.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Berlinben sem volt ezzel gond 😉)

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
A legszívesebben most is elsütném a poént, hogy vigyázz arra milyen pólóban jössz <#vigyor> De most csak gyõztesek lesznek <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Pedig talán emlékszel, ha nem, én elmesélem: volt 1x 1 csodálatos találkozó...Na és volt valaki, aki szemrehányást tett magának, hogy távozó vendégünket nem kísérte el, annakidején...😊

ti vettetek már jegyet? jó lenne együtt ülni, és nem külön 😊 elõtte tali? 3 körül tudnék odaérni Újvárosba, ugye jól olvastam 16 órakor kezdõdik a program?
(a meccs után is lesz talán egy kicsi idõm, de estére házibuliba megyek, így nem maradnék sokáig, mert azért mégsem illik éjfélkor beállítani, meg addig elfogynak a finom falatok, italok 😄 😄)

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Interjú Bokival

Remélem minél több fiatalnak sikerül is átadnia. Sok sikert és eredményes munkát kívánok neki! <#eljen><#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az illetõk csak a másik véglet, az óriási kontraszt miatt lettek megemlítve veled kapcsolatban. Ebbõl a mezõnybõl nem nehéz <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sajnálom, pedig ez egy megfelelõ alkalom lett volna.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Van dicsõ és szép múlt, meg szánalmas jelen...

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
Nagyon köszönöm. <#mf1> <#wink>
Még jó, hogy ilyen mezõnyben sikerül kitûnnöm

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Duby
Sajnos szombaton már így is két helyen kéne lennem egyszerre...
Az én hattyúdalom már megvolt sztem.

kaloz174
Újabb írás, a társak véleménye Bokiról a helyi hírlapban.

Felüdülés ezzel foglalkozni, bármilyen szomorú is vagyok, hogy eljárt az idõ, így már nem láthatom ezeket a nagy sportembereket a pályán, a mellette zajló kicsinyes történet mellett.

Isthy
Ha te is jössz, akkor innen elvileg négyen már leszünk. Mondjuk Dubyt szívesebben látnám, mint az ott sajnos megjelenõ Sinka és Vetési "urakat"...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gondolom ezt az én #50223-asomra szántad <#vigyor>

Remélem valaki megteszi, én nem akarok idõt pazarolni rájuk. Ha jól emlékszem mostanában elõzetes drapi engedélyeztetés van elvileg és gyanítom ez fennakadna a szûrõn <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

jó lenne, mert én is nagyon szeretnék ott lenni 😊
nem rendezünk egy fórum talit?

addig jó míg nem látsz mögé, és csak a pályán látottakat élvezed!

drapit nekik! 😄DD

Isthy
Viktor aláfestõ zene választása sem volt véletlen <#wink>

Az a klasszikus 7-es Legangernek a visszafordulással...<#wink><#vigyor> Mindig élmény újra látni <#eljen><#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azért jó lenne ha szombaton azért még összefutnánk Boki búcsúmeccsén. Legalább a régi idõk emlékére. Mondjuk legyen ez a hattyúdalod.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az elmúlt 1 hétben az ETO vezetõsége - élén Kelecsényivel - és az MKSZ vezetése - soraiban Kelecsényivel - "megmutatta magát". Amihez csatlakozott mellékszereplõként KEB is. Az #50209-es hozzászólásom utolsó mondata vonatkozik mindenkire aki részt vett ebben az "elõadásban".

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Miért tenném?
kaloz174
Na és ezt a videót is feltöltötte valaki a netre. Sokan vagyunk hálásak neki. <#worship><#kacsint>

kaloz174
Provokálsz? <#csodalk><#boxer>

Breki33
"A legjobb megoldást találtuk meg" - Karl Erik Böhn lett a Gyõr nõikézi-csapatának edzõje

http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20111123-karl-erik-bohn-lett-a-gyor-edzoje.html
kaloz174
Így szerettem volna írni: "Szomorú (mert nem láthatjuk a pályán többet Bokit), ugyanakkor mégis szép történet."

kaloz174
Ennek ellenére ajánlom figyelmedbe, na és azoknak, akik még szívesen olvassák, a következõ írást:
Zsiga Gyula - Bokiról
Szomorú (mert nem láthatjuk a pályán többet a Bokit), ugyanakkor mégis szép történet.

Duby
Azt hiszem a lelkem mélyén régóta megéreztem én már ezt. Egyre kevesebbet jártam a kézi után, egyre kevesebbet olvastam, egyre távolodtam.
Most egyértelmû jelét látom annak, miért vagyok már úgy ezzel az egésszel, ahogy vagyok. Már sehogy. Régóta nem tud ez az egész már érdekelni. Ez már nem az ami volt, ez már nem sport(ág), ez már nem bajnokcsapat, tehetségek, emberek... Ez már valami magyarisztáni színelõadás, egy újabb színtér, ahol legalizálódtak a korrupt körök, és lesöpörtek minden mást.
Hogy eddig szívta az MKSZ a sportolók/edzõk/gyúrók - a szakmai személyzet egészének - vérét, akik nap mint nap kõkeményen dolgoztak, az semmi ahhoz képest, ami innentõl van.
Tanácsom játékosnak, vezetõnek, szakembernek: gondolja át a helyzetét, a környezetet, és vagy szakítson ezzel az egésszel, vagy meneküljön. Szerintem munkájának így semmi értelme nincs.
Most már kimondva is részemrõl végeztem a kézilabdával, mert ez már nem sport, ami itt lett. Nekem megmaradnak a régi felbecsülhetetlen értékek, a filléres gagyi szintetikus színház innentõl már nem érdekel.

Van egy pici idõm így leírom. Breki nyugodtan vedd ki ha kell leírom 10 szer!!!!
Amennyiben ez igaz akkor elmegy az MKSZ és az Audi ETO is a kibaszott picsában, és innentõl kezdve kívánom, hogy a Gyõr nem nyerjen idén semmit a BL-t pedig pláne ne, remélem a külföldi bl esélyes csatok sport diplomáciája mûködi fog!!<#violent><#violent>
megírtam pár napja, hogy ez lesz! De várjuk ki a végét!
ha holnaptól Böhn lesz az ETO edzõje IS, akkor valaki legyen kedves rajzoljon egy szép drapit, rajta egy emberkével, pólóján MKSZ felirat legyen és a szája helyére egy segget kéretik rajzolni, köszi...

Sajnos egy ideje ez tûnik papírformának, de egyelõre még nem hivatalos, lehet bízni a csodában. Mindenesetre ez egy borzasztó fejlemény, igazi PR-katasztrófa, és hozzájárulhat, hogy az ETO közutálatnak örvendjen, és jogosabb színben tüntesse fel a minapi közlemény vitathatóbb pontjait is. És ennek nagyon nem örülök, mert nem volt rá semmi szükség. Kelecsényit pedig nem kívánom minõsíteni, megteszik azt a tettei, szavai.
kaloz174
Mégis Böhn lesz...
Nem hittem volna, hogy ezt meglépik a gyõriek, na és nem gondoltam volna, hogy a Szövetség, bármilyen formában, ebbe belemegy. <#levele>
Már nekem is erõs kétségeim vannak a sportág megújulásának esélyeirõl. <#conf>

Gondolkoztam mit is reagálhatnék, Mse szépen leírta, annyi különbség, hogy itt van MÉG egy pici teljesítmény..., de tarok tõle nem sokáig, az MKSZ-en semmi nem változott, ugyan úgy szart sem ér az egész, Borsos is csak maszatolt(ahogy egyik haverom mondaná) a nyilatkozatával.
Magyarul van egy Gyõr amely sajnos mindent megtehet, hisz ott áll mögötte az itthon mindenható Audi.
Azért kíváncsi leszek erre a Bl gyõzelemre melyet már mindenki tényként emleget, csak nehogy nagy lebõgés legyen belõle, mert azért a Bl trófeához sok mindennek össze kell jönnie...
Végül csatlakozni Isthy utolsó mondatának utolsó részéhez!!<#violent><#violent><#boxer><#boxer>
Isthy
Borsos szavaiból egyértelmûen kiderül az MKSZ álláspontja, amit már sejtettünk. Tehát nyugodtan lehetne õszig Bohn az ETO edzõje a kapitányság mellett. Ennyit a fél éve kihirdetett és azóta fennen hangoztatott döntésükrõl...<#nezze> Semmi sem változott itt, csak néhány szereplõ. Most mindenki vegye úgy, hogy köptem egyet...<#gunyos1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Közben én is utánanéztem. Lám a Cunderen is kijavították az idõpontot <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
kaloz174
Csapat-közeli, de nem hivatalos források szerint, a program 4-kor kezdõdik.

biztos mindenki olvas innen más fórumokat, egy fradista sorait olvasva egyre jobban úgy tûnik a kézilabda is kb. akkor színház mint a foci...

Isthy
Már én is néztem délután és feltûnt nekem, hogy valami nem stimmel. Én úgy tudom, hogy Boki búcsúmeccse 4-kor kezdõdik - ezt írták eddig mindenütt - itt meg azt írják, hogy 17:50-tõl közvetítik. Azt hiszem utána kell majd kérdezni, hogy akkor most mi is van?

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A Cunder.HU heti mûsora
Az oldalon + napi aktualitások és egyéb érdekességek!

kaloz174
Kíváncsian várjuk! <#eljen>

kaloz174
Mit mondjak? Beleolvasva pár fórumba, azért érdekelne, hogy Böhnnek volt-e fogalma arról, milyen méhkasba is került. <#vigyor2>
Jöhetne már az erdész...<#csodalk><#wink>

azaz 😊

igyekszem valami érdekeset írni 😊

Isthy
Az "örök" téma... <#wink>

Semmi élménybeszámoló?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
KEB interjú:

"Hallott a közleményrõl?

Hallottam róla, igen – mondta Karl Erik Böhn szövetségi kapitány és feltételezett gyõri edzõjelölt, aki épp Romániából, a Kárpát-kupáról buszozott haza a nemzeti csapattal vasárnap délután. – Láttam is, hogy a nevem elég sok helyen szerepel benne, nagyjából tudom is, mirõl szól, de pontos fordításhoz még nem jutottam.

Mit szól hozzá?

Ami a rám vonatkozó részt illeti, értem a ferencvárosiak problémáját. De nem az én döntéseimen múlnak a dolgok, hanem azon, hogy a Gyõr kit szeretne edzõnek, illetve hogy a magyar szövetség hogyan képzeli el velem a munkát.

Annyiból önön is múlik, hogy ha felkérik edzõnek Gyõrben, vállalja-e, vagy nem.

Engem még senki sem keresett meg ezzel kapcsolatban a gyõriektõl. De azt tudom, hogy én a magyar válogatott szövetségi kapitánya vagyok, szeretem és élvezem ezt a szép és felelõsségteljes feladatot, és addig szeretném ellátni, ameddig csak lehetõséget kapok rá. Szeretném továbbra is járni az országot, megnézni a csapatokat, a játékosokat, az edzéseket, végezni a munkámat.

Ezt érthetjük úgy, hogy ha a Ferencváros, illetve más magyar klubok tiltakoznak a kinevezése ellen, akkor ön kész nemet mondani a Gyõrnek?

Olyan megoldást kell találni, amely minden érintettnek a lehetõ legjobb. De tulajdonképpen errõl van szó, igen."

Remélem, hogy nem jut el a tiltakozásig a dolog, mert az azt jelentené, hogy az MKSZ-ben csak néhány név változott semmi más.

DUNAFERR FOREVER!!!

nem, nem! ellopják õket! 😄 igaz csak felnõttkorban történõ eligazolás minõsül játékos lopásnak, 13-14 éves kislányok és szüleinek megkörnyékezése még szamaritánusi jótett 😄

a berlini túra isteni volt, csak sikerült elkapnom kedves útitársam influenza vírusát, de a tegnapi FTC közlemény azért kiugrasztott az ágyból 😄D

kaloz174
Valaki azt írta a handball.hu fórumán, hogy Buli gyõri nevelés.😊 Na ja. Temes Berni, Bognár Bogi meg, mondjuk Loki- és akár újvárosi.😊))
(Mi értelme ennek? A játékosok önálló személyiségek. Õk döntenek, végsõ soron.)

Duby
Az egész folyamatot tekintve én félek tõle, és komoly esélyét látom annak, hogy nem hogy megtisztult volna, vagy legalábbis a megtisztulás irányába fordult volna az MKSZ, és a kézilabdasport, hanem pont az ellentéte zajlott a színfalak mögött, és bezárulni látszik a kör.
Ha voltak még utolsó mohikánok, azokat végleg kilúgozták a soraik közül, és immár az egész sportág vezetése (és fõleg nem csak szakmai, hanem pénzügyi, gazdasági, szervezési) egy szûk érdekcsoport markába látszik kerülni, kvázi teljhatalommal felruházva azt.
Magyarisztán?
Bárcsak végre tévednék a trendet illetõen, és hozzászólásom paranoiás összeesküvés elméletnek bizonyulna, de csekély esélyt látok erre.

kaloz174
A Szeged meccsét én is láttam. Tényleg fantasztikusan játszottak. <#worship><#eljen> A meccs napján lélekben nagyon erõsek voltak, esélyük nem volt a franciáknak. De jó lenne, ha ezt az erényt a magyar csapatok többször tudnák (tudták volna) mutatni!

A Fradi akciójához: alapjában véve nekem szimpatikus. Igen, talán hiba volt, hogy nem próbálkoztak másokat is bevonni. Akárcsak Gellén. Kár érte. (A részletekre még nem volt idõm, így nem is mennék bele a témába mélyebben.)
A fõállású kapitány a válogatott mellett számomra megkérdõjelezhetetlen alap. Minden más megoldás belõlem ellenérzést fog kiváltani.

(Ma egyébként éppen lehetõségem volt megnézni az egyik másodosztályú csapatot, a Kispest gárdáját. Bár biztosan verték a siófoki serdülõket, gyengék õk az elsõ osztályhoz. Viszont a Mohács és a SZISE, amelyik csapatokat még láttam, jobb benyomást keltett, azokon a találkozókon, amit Siófokon játszottak.)