Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kaloz174
A VB pedig, állítólag, elkezdõdött. (mennyire nem vagyok képben!) Se idõm nincs rá, se túl sok érdeklõdésem nincs felé.

A napi hírekhez annyit, hogy a pályázatok (TAO) eredményhirdetése is megvolt. A szövetség oldalán fellelhetõ a lista. (2 dolgot nem tudok. Mi volt a szempont a benyújtásnál és az elbírálásnál, a másik pedig, hogy ezek az összegek mikor állnak a csapatok rendelkezésére. Tudom, utána lehetne olvasni. Majd...)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Pedig érdekes lett volna a tudósítás, mert a Siófok figyelemre méltóan szoros meccset játszott a Szekszárd otthonában. (Már nem elõször fordul elõ, hogy elmennek oda csapatok, akik azt gondolják, elég oda csak elutazni, aztán igencsak megizzadnak a 2 pontért.)
Az eredménybõl ítélve egyébként a Szekszárd sokat javulhatott, pl. a siófoki produkcióhoz képest, mert itt - igaz, kupameccsen voltak itt legutóbb - akkor nagyon vérszegények voltak. Valami "motívációs bázis" gondjuk lehetett. <#nevetes1>
Az újvárosi csapat lejátszotta a kötelezõ meccset a jelenleg sokszorosan jobb feltételek mellett dolgozó ETO ellen. Szeretném remélni, hogy jó gyakorlás volt, az viszont nem tetszett, hogy sok volt a technikai hiba a csapat játékában.
Sajnos, mint ahogy jeleztem, voltak szép számmal hiányzók. Remélem, ezek közül a játékosok közül a többség a köv.héten már Gulyi rendelkezésére áll.
Szomorú, de ez nem mondható el junior kapusunkról, aki csuklótörést szenvedett, pedig, mivel Pisák Reni sem volt a keretben, Gyõrben debütált volna, a felnõtt csapatban. (Nagyon ügyes játékosnak tartom. Nagy szerepe van abban, hogy a juniorok kimondottan szép eredményeket érnek el saját bajnokságukban. Mielõbbi gyógyulást neki!)
A meccs túl sok említést nem érdemel, max. érdekesség, hogy Gin majdnem végigvédte. Mint ahogy valaki meg is jegyezte, most játszottak utoljára egymás ellen Dettiékkel, ha minden igaz. (Kellett ez nekem, enélkül is folyamatosan ez a dal forog a fejemben.<#shakehead>) Mondhatni: barátságos találkozó volt. Közben jobban izgatott a szekszárdi eredmény...

kaloz174
Látszólag csökönyösen visszatérve ehhez a hírhez, azért elképeszt, hogy miközben a kiadvány szerkesztõi 20 év legkiemelkedõbb nõi kézijátékosaként Radulovics Bojanát emelik ki, addig a Szövetség küldöttségében a képeken (jó, tudom, kapott valami házi díjat, fogalmam sincs, miért) id.Andorka villog.
(Maga, az EHF is érdekesen kezelte az eseményt, mert pl. ffi játékosok, többek között NL., felvillan a videón, ami az eseményt idézi, ugyanakkor a legendák egyike sem...Legalábbis én nem vettem õket észre.)

Isthy
Mától beindul a VB "nagyüzem" a Sport1 és a Sport2-n, naponta 2-3-4 meccset adnak majd. A közvetítési menetrend a #50281-ben található linken megnézhetõ.

A fiúknál pedig vasárnap 3 nk-i kupameccs kerül képernyõre:

Pick Szeged - Kobenhavn
BL csoportmeccs DigiSport 14:45

Silkeborg - MKB Veszprém
BL csoportmeccs DigiSport 16:35

Balatonfüred - Dunkerque
EHF Kupa Sportklub 18:00

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Úgy fest "szekszárdi tudósítónk" <#wink> lemaradt a meccsrõl, így képek és beszámoló nélkül maradunk. A Siófok behúzta a kötelezõt, ahogy az ETO is. A meccset nem láttam, de gondolom végig simán uralták a mérkõzést. Nekünk inkább a Halas elleni meccs lesz a fontos 9-én.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Holnap már bajnokik is lesznek:

A Siófok Szekszárdon játszik, remélem, elsõ kézbõl kapunk beszámolót. <#kacsint>
Az Újvárosnak "edzõmeccse" lesz - Gyõrben.<#vigyor2>
(Ezt a Cunder.HU közvetíti.)(Kapásból tudok 1 biztos kimaradót, + 2 maródit. Egyébként sem vagyunk túl sokan.)

Isthy
Igen, az nagyon komoly díj volt, hiszen a NOB-tól kapta Lausanneban (Vörös Zsuzsanna is akkor kapta ugyanezt a díjat). Tehát nem szakági hanem "egyetemes" olimpiai elismerésként.

DUNAFERR FOREVER!!!

<#mf1><#mf1><#mf1>

Vagy inkább:

<#rinya><#rinya><#rinya>
kaloz174
A handball.hu átvette, de nem teljes terjedelemben.
Pl. nem említették a 2004-es díjat, amit én nagyon rangosnak tartok.
Nekem is feltûnt a statisztika pontatlansága...Kár érte.

Isthy
Ezt valahol olvastam itthon magyarra lefordítva. De hogy hol arra már nem emlékszem... A férfiaktól meg Lövgren kapott szintén 1 oldalt. Kettejüket emelték ki külön a játékosok közül illetve egy-egy legendás nõi (Breivik) és férfi (Constantini) edzõ is kapott 1-1 oldalt.
A kiadvány szerint 1998-ban a férfi és a nõi EHF kupát is a THW Kiel nyerte...<#ejnye1> Mondjuk 1994-2000 között a férfi és a nõi gyõztes is ugyanaz a férfi csapat...<#nevetes1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szurkolunk bizony! Legalábbis én azért, hogy az eredmények alakulása a mi olimpiai selejtezõs részvételünket jelentse majd. Nem sok az esély, de egyszer történt már egy csoda a férfi válogatottunkkal, hátha a sors ismétli önmagát <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Volt egy hír. Nem annyira érdekelt, mert EHF szülinapról szólt, valamint Andorka Sándort dicsõítette.
Találtam róla egy "brossúrát".
Ami azt illeti, felsoroltak pár legendát, de csak 1 játékos kapott 1 teljes oldalt, úgy látom:

õ pedig nem más, mint Boki volt. (48. oldal) <#eljen>

kaloz174
Szurkolhatunk, még akkor is, ha nem lesznek ott a mieink.

Lesz közvetítés bõségesen.

Isthy
Mivel már csak 2 nap van hátra a kezdésig, egy kis tájékoztatás.

A nõi kézilabda világbajnokságon három új szabály is lesz:

- Egy csapat 16 fõbõl áll. Ezt már korábban bevezették a BL-ben és a magyar bajnokságban is, de a VB-ken újdonság.
- Meccsenként egy edzõ háromszor kérhet idõt. Három darab kis zöld táblát kap az edzõ, rajta nem T, hanem 1, 2, 3 számok. Egy félidõben legfeljebb kettõ, ezen belül a mérkõzés utolsó 5 percében legfeljebb 1 alkalommal lehet idõt kérni.
- A mérkõzések szünete nem 10, hanem 15 perc, a televíziók kérésére (persze mert így több reklám fér bele).

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A #50275-ben leírtam, hogy miért nem voltak ott Újvárosban.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Vannak portálok, amiktõl nem várom, hogy kiemelt kézis eseményeket kiemelt eseményekként is kezeljenek, tehát tõlük elfogadható pl. az MTI hír átvétele.
(Mert lehet, hogy elfogult vagyok, de úgy gondolom, hogy egy sokszoros magyar válogatott, stb., hogy ne soroljam fel az ismert címeket, titulusokat, búcsúmeccse, kézis berkekben, kiemelt esemény.)
Vannak azonban oldalak, vagy akár magukat sportcsatornának nevezõ TV-k, amiktõl elvárna a kéziszurkoló kicsit nagyobb törõdést.
A handball.hu saját magának vívta ki ezt a rangot, így elvártam volna tõlük is, hogy a helyszínrõl tudósítsanak. (Nem ismerem a programjukat, biztos megvolt az oka, hogy nem jöttek el. Azonban ez mégsem csökkenti hiányérzetemet.)

Na de ennyit errõl. A búcsúmeccs, szerencsére, ettõl függetlenül, igazi gála volt. (Lehet, hogy az elõbb nem fogalmaztam elég pontosan. Természetesen azokra céloztam, akik el tudtak volna jönni, de mégsem tették.)

Isthy
Ilyen a helyzet mostanában egyre több helyen. Ahol nincs pénz vagy egyre kevesebb ott gyengül a csapat. Ahol meg van pénz ott meg minden megengedett...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az egész ügyrõl már leírtam a véleményem, nem ragozom tovább. Ahogy írtam is, jobb lett volna ha ti is egyeztettek a többi klubbal és úgy adtok egy közös közleményt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem is erre gondolt.
Én konzultáltam Ildivel még a hét elején és mondta, hogy hétfõn repülnek Brazíliába, így nem tudnak jönni szombaton, mert készülõdnek, pakolnak stb.
Na igen, vannak akiknek semmi sem jó, csak az õ csapatuk cikkei mindenütt...

DUNAFERR FOREVER!!!

Szerintem csak általánosságban tért ki rájuk a sok átvett anyag miatt. Ami abból is következik (és éppen ezért jó is), hogy mostanában szaporodnak a neten fellelhetõ kézis interjúk, anyagok, az egye klubok szurkolói pedig képesek sírni, ha az õ honlapjukról nem kerül át a hír, ugye mindenki elküldi nekik. Egy bizonyos napi cikkszám fölött munka mellett nyilván nehéz saját anyagokat gyártani. Annak pedig szerintem nem sok jelentõsége van, hogy egy-egy hivatalos bejelentés az MTI-t megjelölve forrásként kerül-e ki. Ez persze nem jelenti azt, hogy a minél több saját anyagot nem fogadja szívesen az egyszeri szurkoló.
Beígért mai közleményre reagáltam.
Ha jól értem akkor azt kifogásolod, hogy a Handball.hu nem volt ott. Mert amit én ez ügyben tudok az alapján ez érthetõ, sõt az lett volna meglepõ ha ott vannak.
"A fejleményekrõl szólva, a mai közleményünk gyõzelemnek színlelt visszavonulásnak tûnik, bár sok egyebet aligha tehettünk volna."

Lemaradtam, részleteznéd.
(bánhatja, aki kedvelte Boki játékát, becsülte a legutóbbi magyar BL-gyõztes csapatot, és nem vette a fáradtságot, hogy elutazzon a helyszínre)

Részemrõl bánom is, de sajnos nem állt módomban. Ennyibõl örülnék is, ha még egyszer visszatérne, akkor a következõ búcsúról talán nem csúsznék le <#smile>

A fejleményekrõl szólva, a mai közleményünk gyõzelemnek színlelt visszavonulásnak tûnik, bár sok egyebet aligha tehettünk volna. Szóval csak reménykedni lehet: a pályán jól jövünk ki mindebbõl, valamint lesznek még következményei a problémafelvetésnek. Viszont az MKSz-tõl semmiféle ún. garanciát nem tudok komolyan venni. Ha hiteltelenségrõl van szó, nem kell a szomszédba bennünk rekorderekért, de nálam még mindig, pontosabban újra õk jelentik a legalját. Ez pedig - hadd hangsúlyozzam újfent, mert nem érdemlik meg, hogy csak egyszer is elmulasszam - a magyar mezõnyben tényleg nagy bravúr.

Sopronyi Lokiból való távozása aggasztó (sajnos, ha jól sejtem, a BL-ben nem léphet idén pályára), de ez már borítékolható volt, amióta Köstner elismerte a megkeresést. Ivett légióssá válásának jobban örülök, Franciaországba szerzõdésével minden érintett jobban járt.
kaloz174
A Loki háza-tájáról:

Sopronyi is távozik

Nagyon nehéz helyzet kezd ott is kialakulni. Kár érte. <#confused>

kaloz174
Érdekes dolog ez. Mint ahogy több helyen megfigyelhetõ, sajnos, az általam nagy sokra tartott handball.hu esetében is, egyre több az "idegen" anyag az oldalakon.
Olyan, amit csak át kell venni. (MTI, klubok, helyi TV-k, stb.) Nem tudom, meséltem-e, hogy egy bizonyos témában megkerestem pontosan ezt a csatornát. Írták, hogy nagyon szívesen leadnak róla anyagot, csak ehhez meg kell kapniuk a helyi TV összeállítását...
Ha megnézed az MKSZ oldalán ajánlott videóikat, mind ilyen. Nem õk készítették, valószínûleg csak átvették õket. Arra sem figyelve, hogy legalább némi egyensúlyt mutassanak. Nem érdekes, nem került pénzükbe nyilván, legalábbis közvetlen költségbe. Még azt sem lehet mondani, hogy nem érdekli a szurkolókat, legalábbis a jelenleg éppen legnagyobb klubok szurkolóit...
Igaz, az etika valahol sérül...De ez ma már nagyon sokad rangú szempont...

Boki pedig "csak" visszavonult. A gála, amit egyébként nagyon jól sikerült megrendezni (bánhatja, aki kedvelte Boki játékát, becsülte a legutóbbi magyar BL-gyõztes csapatot, és nem vette a fáradtságot, hogy elutazzon a helyszínre) már nem olyan szenzáció, mint más, botrányos események...

Köszönöm Bokinak innen is! <#worship> Na és nagy gratuláció ehhez a csodálatos pályafutáshoz. <#eljen> A vele született géneken keresztül erõs egyéniség kellett, kell hozzá. Olyan, ami kevesekre jellemzõ, amit kevesen tudhatnak magukénak.

Isthy
A Sportklub a kézi magazinjában kb. 30 mp-et szánt Bokira...

Ez pedig a DigiSport 3 perce:

Boki

Mi is szerepelünk benne a nézõtéren <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
MKB Veszprém-Füchse Berlin 24-33 (10-15)

Az elsõ félidõ végét nagyon elrontotta Veszprém. Utána még sikerült visszajönni 2 gólra, de azután ismét jöttek a hibák. Sajnos Terzics korai kiválását nem tudták pótolni. Ami viszont nagyon feltûnõ volt, hogy az egész meccsen abszolút nem volt szélsõjáték. Nem játszották meg õket, mindent középen erõltettek. 15 technikai hiba és eladott labda, ez sok. A németeknél ez 7 volt. A németek lõttek 6 leindításgólt, az MKB sajnos egyet sem. Mindezeknek együttesen volt a következménye ez a sima vereség.

DUNAFERR FOREVER!!!

Pláne, ha még színes lenne, na de ne legyek telhetetlen így vasárnap délután. Igen itthon is követendõ példa lehetne, azt is szívesen nézném!<#mf1>
Isthy
Az egyik reményed már valóra vált. Az m1-en a hétvégi Telesportban most volt megemlékezés Bokiról, interjúkkal és képekkel, videóval a tegnapi búcsúztatásról kb. 7-8 percben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kézinaptár német módra

Nem is rossz! <#finom> Nálunk is lehetne ilyen! <#wink><#vigyor> Ráadásul két ismerõs játékos is szerepel benne.

DUNAFERR FOREVER!!!

De gyorsan kitaláltad hát persze, hogy Õ rá pont nem gondoltam...
Hallod e, ez túl finom volt és Nõies<#mf1>, egyébként kerek ez már szerintem...
Miért ki akarja, hogy látható legyen????<#violent>
Szerintük elég, ha azt látja a nagyérdemû, hogy ma játszik valamelyik csatornán a labdakergetõk LC - a falábúak FC -vel, hát nem elég ez????<#violent><#violent>
a sportklub hétfõi kézimagazinjában lesz állítólag valami Boki búcsúztatójáról... de a TS sporthétbe, meg a Duna TV-s heti sportösszefoglalóba is igen csak illõ lenne megemlékezni az ország legjobb nõi kézisérõl 😊, remélem lesz is benne. vajon a sport tv-ken, digisporton megjelenik akár hír formájában is ez az esemény?
(ha már élõben egyik sportcsatornát sem mozgatta meg a program, szégyelljék magukat...)

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Csak egyet tudok érteni veled <#eljen>
Te kis nyelvújító <#vigyor> Tegnap is csak úgy tolongtak a sportcsatornák Boki búcsújának közvetítéséért... Gondolom akik nem voltak ott a helyszínen, nem tudtak választani, hogy melyiken nézzék...<#levele><#violent>

DUNAFERR FOREVER!!!

az MKSZ is elviktorizálódik 😄 (most jutott eszembe a szó 😊) csúnya Digi a magyar nép ellensége, nem adja ingyen a közvetítést... üzleti érdekét tartja szem elõtt, egy vállalkozás, hallatlan... (egyébként mintha lett volna mostanában egy döntés, pont az MKSZ-tõl ahol õk sem a szurkolói elvárásokat, így a közérdek elvárásait vették figyelembe, hanem szépen az üzleti érdekeiket, meg másokét..)

én meg nem látom a sportklubot, de arról egy szót sem olvasok a megnyilvánulásban...

demagóg és visszatetszõ duma, nem így kellene láthatóvá tenni a sportágat...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Még nincs közvetítés

A Digi úgy fest egyelõre beintett... Na nem mintha más csatornák annyit közvetítenének kézilabdát. Pedig van sportcsatorna rogyásig.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagyon jó volt Boki tegnapi búcsúztatása <#eljen><#taps>

Kis hiányérzetem azért van: a szurkolók nevében nem szólalt meg senki és talán a végén Boki is szólhatott volna pár szót. Bár tudom, hogy õ nem szeret szerepelni.

Köszönünk mindent Boki! <#worship> Sok sikert a továbbiakban az akadémián!

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Szomorú, hogy ilyen gyorsan csalódást okozott az új vezetés. Jelenleg úgy érzem, kezdek szkeptikus lenni, egyre inkább hidegen hagynak ezek a dolgok. Ez nem annyira közöny, sokkal inkább a tehetetlenség érzése.

Ma azonban biztos, hogy nem érdekel ez a csúf történet.

Sokkal inkább Boki búcsúmeccse foglalkoztat.
Egy nagyszerû generáció legendás képviselõivel fogunk újra találkozni, a mai csapat és a fiatalok társaságában. <#eljen>

Programvázlat.

Annak én is kettõzött erõvel szurkolok: szeretném látni a Kelecsényi-Vetési-Borsos brancs arcát, amikor megkapják a jó hírt. (Miért érzem azt, hogy erre nem csupán én gondoltam? 😊 Végül is a reménybeli BL-döntõ után lenne majd' két hét, annak elégnek kellene lennie.

Persze az is igaz, hogy akkor az éppen általunk is kivívott rájátszást is törölni kellene, de nem hiszem, hogy ha mindenki benne van, akkor ezt ne lehetne megoldani. Csak itt megint elõkerülhetne elvben majd: miért vegyék komolyan a klubok a válogatottat, ha az MKSz sem teszi? (És még az ETO akarta - akkor még Vanyussal - a rájátszás elhagyását, csak és kizárólag a válogatott érdekében. Változnak az idõk 😊
Isthy
Számomra már eléggé kereknek tûnik a dolog. Többen is vannak akiknek a megnyilvánulásai megkérdõjelezhetõek. Igen, nagyon finoman fogalmaztál.

Ha már az elõbb a drukkolásról illetve szorításról esett szó... Tudjátok én miért szurkolok most már még sokkal jobban? Hogy a VB-n úgy alakuljon a sorrend ami nekünk azt jelentse, hogy játszhatunk még tavasszal az olimpiai kvalifikációs tornán.

DUNAFERR FOREVER!!!

Kikerekedik? Én már nem tudom, hogy higgyek-e közülük bárkinek is. Az a legfélelmetesebb az egészben, hogy szinte bármely variánsában hihetõ a történet, de a magyar kézilabdára és vezéreire nézve mindenképpen kínos. Ej, de finoman fogalmaztam!
Isthy
KEB norvégiai nyilatkozata

"De ami arra késztetett, hogy igent mondjak, az tulajdonképpen az a tény, hogy a szövetség (MKSZ) és a klub is arra kért, hogy fogadjam el ezt az állást."

Szépen lassan kikerekedik a történet...

DUNAFERR FOREVER!!!

Azt tudom. Azt viszont már nem, hogy ez segít-e rajtam - vagy egyáltalán bármin.
Isthy
Kedden sajtótájékoztató lesz, akkor megtudjuk a Fradi álláspontját.

DUNAFERR FOREVER!!!

Én már nem is tudom, hogy lenne a helyes és erkölcsös lépés a Fradi részérõl. Tényleg nem. Nem érdekel ez az állandó kavarás, az MKSz hiteltelen aknamunkája, marad nekem a klubom. És még lehet (értsd: biztos), hogy így is engem érdekel jobban a válogatott sorsa, mint az elnökség egynémely tagját - vagy az immár tényszerûen hazudozónak számító szövetségi kapitányt.
Isthy
Csak nem a "klubotok" névadó játékosára gondoltál? <#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A hétvégi - elég karcsú - tv-s program:

MKB Veszprém KC - Füchse Berlin
Férfi Bajnokok Ligája, B-csoport - Veszprém
2011.11.27. vasárnap 16:45 DigiSport

DUNAFERR FOREVER!!!

Elmérgesedhet, de nem fogják megtenni mert nem tudnak összefogni, és ugyebár mindannyian tudunk neveket ki miért vannak válogatott...
Azért az remélem, ezek után a Fradi a szabály ellenére megteszi, hogy nem engedi a játékosokat a válogatottban, és remélem a többi csapat is tesz lépéseket ez ügyben...
Én továbbra sem tudok drukkolni a BL gyõzelemért, illetve semmilyen gyõzelemért a csapatnak, de ha nem nyernek egy játékost sajnálni fogok Õ megérdemelné!!