Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A napi hírekhez annyit, hogy a pályázatok (TAO) eredményhirdetése is megvolt. A szövetség oldalán fellelhetõ a lista. (2 dolgot nem tudok. Mi volt a szempont a benyújtásnál és az elbírálásnál, a másik pedig, hogy ezek az összegek mikor állnak a csapatok rendelkezésére. Tudom, utána lehetne olvasni. Majd...)
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Az eredménybõl ítélve egyébként a Szekszárd sokat javulhatott, pl. a siófoki produkcióhoz képest, mert itt - igaz, kupameccsen voltak itt legutóbb - akkor nagyon vérszegények voltak. Valami "motívációs bázis" gondjuk lehetett. <#nevetes1>#nevetes1>
Az újvárosi csapat lejátszotta a kötelezõ meccset a jelenleg sokszorosan jobb feltételek mellett dolgozó ETO ellen. Szeretném remélni, hogy jó gyakorlás volt, az viszont nem tetszett, hogy sok volt a technikai hiba a csapat játékában.
Sajnos, mint ahogy jeleztem, voltak szép számmal hiányzók. Remélem, ezek közül a játékosok közül a többség a köv.héten már Gulyi rendelkezésére áll.
Szomorú, de ez nem mondható el junior kapusunkról, aki csuklótörést szenvedett, pedig, mivel Pisák Reni sem volt a keretben, Gyõrben debütált volna, a felnõtt csapatban. (Nagyon ügyes játékosnak tartom. Nagy szerepe van abban, hogy a juniorok kimondottan szép eredményeket érnek el saját bajnokságukban. Mielõbbi gyógyulást neki!)
A meccs túl sok említést nem érdemel, max. érdekesség, hogy Gin majdnem végigvédte. Mint ahogy valaki meg is jegyezte, most játszottak utoljára egymás ellen Dettiékkel, ha minden igaz. (Kellett ez nekem, enélkül is folyamatosan ez a dal forog a fejemben.<#shakehead>#shakehead>) Mondhatni: barátságos találkozó volt. Közben jobban izgatott a szekszárdi eredmény...
(Maga, az EHF is érdekesen kezelte az eseményt, mert pl. ffi játékosok, többek között NL., felvillan a videón, ami az eseményt idézi, ugyanakkor a legendák egyike sem...Legalábbis én nem vettem õket észre.)
A fiúknál pedig vasárnap 3 nk-i kupameccs kerül képernyõre:
Pick Szeged - Kobenhavn
BL csoportmeccs DigiSport 14:45
Silkeborg - MKB Veszprém
BL csoportmeccs DigiSport 16:35
Balatonfüred - Dunkerque
EHF Kupa Sportklub 18:00
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A Siófok Szekszárdon játszik, remélem, elsõ kézbõl kapunk beszámolót. <#kacsint>#kacsint>
Az Újvárosnak "edzõmeccse" lesz - Gyõrben.<#vigyor2>#vigyor2>
(Ezt a Cunder.HU közvetíti.)(Kapásból tudok 1 biztos kimaradót, + 2 maródit. Egyébként sem vagyunk túl sokan.)
DUNAFERR FOREVER!!!
Vagy inkább:
<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>
Pl. nem említették a 2004-es díjat, amit én nagyon rangosnak tartok.
Nekem is feltûnt a statisztika pontatlansága...Kár érte.
A kiadvány szerint 1998-ban a férfi és a nõi EHF kupát is a THW Kiel nyerte...<#ejnye1>#ejnye1> Mondjuk 1994-2000 között a férfi és a nõi gyõztes is ugyanaz a férfi csapat...<#nevetes1>#nevetes1>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Találtam róla egy "brossúrát".
Ami azt illeti, felsoroltak pár legendát, de csak 1 játékos kapott 1 teljes oldalt, úgy látom:
õ pedig nem más, mint Boki volt. (48. oldal) <#eljen>#eljen>
A nõi kézilabda világbajnokságon három új szabály is lesz:
- Egy csapat 16 fõbõl áll. Ezt már korábban bevezették a BL-ben és a magyar bajnokságban is, de a VB-ken újdonság.
- Meccsenként egy edzõ háromszor kérhet idõt. Három darab kis zöld táblát kap az edzõ, rajta nem T, hanem 1, 2, 3 számok. Egy félidõben legfeljebb kettõ, ezen belül a mérkõzés utolsó 5 percében legfeljebb 1 alkalommal lehet idõt kérni.
- A mérkõzések szünete nem 10, hanem 15 perc, a televíziók kérésére (persze mert így több reklám fér bele).
DUNAFERR FOREVER!!!
(Mert lehet, hogy elfogult vagyok, de úgy gondolom, hogy egy sokszoros magyar válogatott, stb., hogy ne soroljam fel az ismert címeket, titulusokat, búcsúmeccse, kézis berkekben, kiemelt esemény.)
Vannak azonban oldalak, vagy akár magukat sportcsatornának nevezõ TV-k, amiktõl elvárna a kéziszurkoló kicsit nagyobb törõdést.
A handball.hu saját magának vívta ki ezt a rangot, így elvártam volna tõlük is, hogy a helyszínrõl tudósítsanak. (Nem ismerem a programjukat, biztos megvolt az oka, hogy nem jöttek el. Azonban ez mégsem csökkenti hiányérzetemet.)
Na de ennyit errõl. A búcsúmeccs, szerencsére, ettõl függetlenül, igazi gála volt. (Lehet, hogy az elõbb nem fogalmaztam elég pontosan. Természetesen azokra céloztam, akik el tudtak volna jönni, de mégsem tették.)
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Én konzultáltam Ildivel még a hét elején és mondta, hogy hétfõn repülnek Brazíliába, így nem tudnak jönni szombaton, mert készülõdnek, pakolnak stb.
Na igen, vannak akiknek semmi sem jó, csak az õ csapatuk cikkei mindenütt...
DUNAFERR FOREVER!!!
Lemaradtam, részleteznéd.
Részemrõl bánom is, de sajnos nem állt módomban. Ennyibõl örülnék is, ha még egyszer visszatérne, akkor a következõ búcsúról talán nem csúsznék le <#smile>#smile>
A fejleményekrõl szólva, a mai közleményünk gyõzelemnek színlelt visszavonulásnak tûnik, bár sok egyebet aligha tehettünk volna. Szóval csak reménykedni lehet: a pályán jól jövünk ki mindebbõl, valamint lesznek még következményei a problémafelvetésnek. Viszont az MKSz-tõl semmiféle ún. garanciát nem tudok komolyan venni. Ha hiteltelenségrõl van szó, nem kell a szomszédba bennünk rekorderekért, de nálam még mindig, pontosabban újra õk jelentik a legalját. Ez pedig - hadd hangsúlyozzam újfent, mert nem érdemlik meg, hogy csak egyszer is elmulasszam - a magyar mezõnyben tényleg nagy bravúr.
Sopronyi Lokiból való távozása aggasztó (sajnos, ha jól sejtem, a BL-ben nem léphet idén pályára), de ez már borítékolható volt, amióta Köstner elismerte a megkeresést. Ivett légióssá válásának jobban örülök, Franciaországba szerzõdésével minden érintett jobban járt.
Sopronyi is távozik
Nagyon nehéz helyzet kezd ott is kialakulni. Kár érte. <#confused>#confused>
Olyan, amit csak át kell venni. (MTI, klubok, helyi TV-k, stb.) Nem tudom, meséltem-e, hogy egy bizonyos témában megkerestem pontosan ezt a csatornát. Írták, hogy nagyon szívesen leadnak róla anyagot, csak ehhez meg kell kapniuk a helyi TV összeállítását...
Ha megnézed az MKSZ oldalán ajánlott videóikat, mind ilyen. Nem õk készítették, valószínûleg csak átvették õket. Arra sem figyelve, hogy legalább némi egyensúlyt mutassanak. Nem érdekes, nem került pénzükbe nyilván, legalábbis közvetlen költségbe. Még azt sem lehet mondani, hogy nem érdekli a szurkolókat, legalábbis a jelenleg éppen legnagyobb klubok szurkolóit...
Igaz, az etika valahol sérül...De ez ma már nagyon sokad rangú szempont...
Boki pedig "csak" visszavonult. A gála, amit egyébként nagyon jól sikerült megrendezni (bánhatja, aki kedvelte Boki játékát, becsülte a legutóbbi magyar BL-gyõztes csapatot, és nem vette a fáradtságot, hogy elutazzon a helyszínre) már nem olyan szenzáció, mint más, botrányos események...
Köszönöm Bokinak innen is! <#worship>#worship> Na és nagy gratuláció ehhez a csodálatos pályafutáshoz. <#eljen>#eljen> A vele született géneken keresztül erõs egyéniség kellett, kell hozzá. Olyan, ami kevesekre jellemzõ, amit kevesen tudhatnak magukénak.
Ez pedig a DigiSport 3 perce:
Boki
Mi is szerepelünk benne a nézõtéren <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Az elsõ félidõ végét nagyon elrontotta Veszprém. Utána még sikerült visszajönni 2 gólra, de azután ismét jöttek a hibák. Sajnos Terzics korai kiválását nem tudták pótolni. Ami viszont nagyon feltûnõ volt, hogy az egész meccsen abszolút nem volt szélsõjáték. Nem játszották meg õket, mindent középen erõltettek. 15 technikai hiba és eladott labda, ez sok. A németeknél ez 7 volt. A németek lõttek 6 leindításgólt, az MKB sajnos egyet sem. Mindezeknek együttesen volt a következménye ez a sima vereség.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Nem is rossz! <#finom>#finom> Nálunk is lehetne ilyen! <#wink>#wink><#vigyor>#vigyor> Ráadásul két ismerõs játékos is szerepel benne.
DUNAFERR FOREVER!!!
Szerintük elég, ha azt látja a nagyérdemû, hogy ma játszik valamelyik csatornán a labdakergetõk LC - a falábúak FC -vel, hát nem elég ez????<#violent>#violent><#violent>#violent>
(ha már élõben egyik sportcsatornát sem mozgatta meg a program, szégyelljék magukat...)
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Te kis nyelvújító <#vigyor>#vigyor> Tegnap is csak úgy tolongtak a sportcsatornák Boki búcsújának közvetítéséért... Gondolom akik nem voltak ott a helyszínen, nem tudtak választani, hogy melyiken nézzék...<#levele>#levele><#violent>#violent>
DUNAFERR FOREVER!!!
én meg nem látom a sportklubot, de arról egy szót sem olvasok a megnyilvánulásban...
demagóg és visszatetszõ duma, nem így kellene láthatóvá tenni a sportágat...
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
A Digi úgy fest egyelõre beintett... Na nem mintha más csatornák annyit közvetítenének kézilabdát. Pedig van sportcsatorna rogyásig.
DUNAFERR FOREVER!!!
Kis hiányérzetem azért van: a szurkolók nevében nem szólalt meg senki és talán a végén Boki is szólhatott volna pár szót. Bár tudom, hogy õ nem szeret szerepelni.
Köszönünk mindent Boki! <#worship>#worship> Sok sikert a továbbiakban az akadémián!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ma azonban biztos, hogy nem érdekel ez a csúf történet.
Sokkal inkább Boki búcsúmeccse foglalkoztat.
Egy nagyszerû generáció legendás képviselõivel fogunk újra találkozni, a mai csapat és a fiatalok társaságában. <#eljen>#eljen>
Programvázlat.
Persze az is igaz, hogy akkor az éppen általunk is kivívott rájátszást is törölni kellene, de nem hiszem, hogy ha mindenki benne van, akkor ezt ne lehetne megoldani. Csak itt megint elõkerülhetne elvben majd: miért vegyék komolyan a klubok a válogatottat, ha az MKSz sem teszi? (És még az ETO akarta - akkor még Vanyussal - a rájátszás elhagyását, csak és kizárólag a válogatott érdekében. Változnak az idõk 😊
Ha már az elõbb a drukkolásról illetve szorításról esett szó... Tudjátok én miért szurkolok most már még sokkal jobban? Hogy a VB-n úgy alakuljon a sorrend ami nekünk azt jelentse, hogy játszhatunk még tavasszal az olimpiai kvalifikációs tornán.
DUNAFERR FOREVER!!!
"De ami arra késztetett, hogy igent mondjak, az tulajdonképpen az a tény, hogy a szövetség (MKSZ) és a klub is arra kért, hogy fogadjam el ezt az állást."
Szépen lassan kikerekedik a történet...
DUNAFERR FOREVER!!!
MKB Veszprém KC - Füchse Berlin
Férfi Bajnokok Ligája, B-csoport - Veszprém
2011.11.27. vasárnap 16:45 DigiSport
DUNAFERR FOREVER!!!
Azért az remélem, ezek után a Fradi a szabály ellenére megteszi, hogy nem engedi a játékosokat a válogatottban, és remélem a többi csapat is tesz lépéseket ez ügyben...
Én továbbra sem tudok drukkolni a BL gyõzelemért, illetve semmilyen gyõzelemért a csapatnak, de ha nem nyernek egy játékost sajnálni fogok Õ megérdemelné!!