Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Számomra ennél a díjnál az az örök kérdés, hogy miért éppen a világversenyek elõtt vagy közben hirdetik ki az eredményt. Elvégre eddig folyamatosan tiszteletünket tettük a világversenyeken, tehát finoman szólva is igazságtalan, ha az nyújtott teljesítmény kiesik. Persze az sem kizárt, hogy hozzácsapják a decemberi válogatott tornákon nyújtott teljesítményt, ebben az esetben pedig a felnõtt gyõztes személye nem is lehetett volna más (ugye az EB-n hat meccsbõl ötön Zizi volt a legjobbunk, de a maradék egyen is nyugodtan szóba jöhetett volna a gyõztes Pálinger mellett; emellett Balingenben is jó volt, válogatott tétmeccsen egyedül a tragikus selejtezõ itthoni felvonásán teljesített alul, ott Görbe villogott helyette). Januártól nézve viszont már több játékos is felmerülhet (csak a Fradiból Kovacsicz Móni és Tomori is simán említhetõ egy lapon a gyõztes csapattársukkal, lehetne más csapatból is szemezni, de ez most nem célom). Hogy afféle szempontok szerepet játszottak-e mint KEK-gyõzelem (ez mondjuk nyilván, de a legkevésbé sem baj), valamint hogy Fradi-játékosnak is jusson díj (ez sem lepne meg), az más kérdés.

Korosztályos találkozóból nagy keveset láttam, a díjazottakkal pedig magam eleve csak a felnõttben vagy korosztályos világversenyen találkoztam, mindenesetre Klivinyi vagy Kurucz már most jó játékosnak számít felnõttben is, Tóth pedig legendásan tehetséges minden szakember szerint. Amorim mellett szerintem mást nem is nagyon lett volna értelme bedobni a saját kategóriájában, esetleg Triscsukot. Herr Orsi díját számomra csak az keseríti, hogy elnézve a KEB-féle válogaott fellépéseket, látszik, hogy kapus poszton gyengültünk: jó kapusaink vannak, de világklasszis nélkül maradtunk (ha Kati norvégnak születik, alighanem õt emlegetnék mindenhol a legnagyobb sztárkapusként Haraldsen helyett). Egyedül Pérez gyõzelmét furcsállom, de kevés meccset láttam az erõsebbik nemtõl, szóval még csak alternatív jelöltem sem volna, de például Mikler és Sulc tényleg szinte mindig meggyõzõ teljesítményt nyújtott, ha láttam õket.
hát igen, fene fejlett az izraeli kézilabda, van hol gyakoroljanak a sporik! -😊)
Isthy
Ma Újvárosban fontos bajnoki lesz a Halas ellen, a gyõzelem már szinte kötelezõ számunkra ha fel akarunk zárkózni. Remélem így is lesz!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Tegnap nyertek a horvátok és a brazilok is rangadókon. A horvátok végig vezetne, teljesen megérdemelten húzták be a meccset. A svédek nagyon messze vannak tavalyi önmaguktól, csak Torstensson hozta a tavalyi formáját. A románok próbáltak lépést tartani a brazilokkal, ez azonban nem sikerült nekik. Bradeanun kívül nem volt lövõjük és kapusteljesítmény sem. Így nem is sikerülhetett. Bár meg kell mondjam a sporik érdekesen viszonyultak a brazilok védekezéséhez. Nem volt egyenlõ mérce 45 percen keresztül.

Ma befejezõdnek a csoportmeccsek, sok jó meccs várható. Francia-román, dán-svéd, norvég-montenegrói. Lesz mibõl csemegézni, remélem tényleg jó mérkõzések lesznek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Breki!
Ma este 6-tól Szekszárd-Veszprém kézimeccs!

DUNAFERR FOREVER!!!

a németek ténylegesen csak az akkor indiszponált norvégokkal játszottak jól. A montenegróiakkal már kinlódtak, ahogy azután a kinaiakkal (szerencsés nyerés) és pláne tegnap az izlandiakkal. nagy meglepetés lenne, ha megint feltámadnának az angolaiak ellen! Az meg azért sem lenne jó, mert akkor az izland lenne a második a csoportban. Bár a norvég-montenegró párharc sem teljesen lefutott.
Isthy
Tegnap a németekkel kapcsolatban feltett kérdésemre megkaptam a választ. A norvégok elleni játékuk volt a "kicsúszott" eredmény. A montenegróiak elgázolták a kínaiakat és ráadásul ahogy jósoltam is a kezdõsor szinte végig pihent. A norvégok is nyertek, bár a 2. félidõben szenvedtek rendesen az afrikaiakkal. Sokat köszönhetnek Lundénak és az angolaiak "szelekótya" játékstílusának.
A másik csoportban papírforma eredmények születtek, így az elsõ 2 hely sorsa már eldõlt. Pénteken a hollandok és a koreaiak eldöntik egymás között a csoport 3. helyének sorsát.
Ma két jó meccs várható, a svéd-horvát és a brazil-román. Remélem azok is lesznek és érdemes lesz megnézni õket.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sokkal többön múlik...
Még a másik ág is (C-D) beleszól. Csak egy dologra hívnám fel a figyelmedet: a spanyolok még ha ki is esnének, a csoportbeli szereplésük miatt szinte biztos, hogy õk lennének a 9. helyezettek (nem játszanak meccseket a 9-16. helyért). Mivel a brazilok szinte biztosan benne lesznek a 8-ban így tolódik lefelé az európai helyek sorsa. Mivel a spanyolok kerülnek így a 8. európai helyre ezzel mi már buktunk is. De még ezen kívül is tényezõ lehet Angola és Korea szereplése is, mint európán kívüli csapaté. Mert az õ esetleges 8-ba jutásukkal még lejjebb tolódik a dolog és már a 10. hely is számítana. Meg a C-D ágon a horvátok szereplése sem mindegy, mivel õk voltak elõttünk a 9. helyen az EB-n. Sõt, még a svédeken is sok múlik. Tehát nagyon sok szereplõs még ez a dolog, ezért nem foglalkozom vele már napok óta, csak szurkolok a jó meccsekért.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Akkor ma este a Sport1 elõtt a helyed 22:30-tól <#wink>

Elvileg a Ciudad elleni meccsre szeretnénk majd menni február végén. Tartok egy közvélemény kutatást az ügyben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Izland gyõzelme után most már csak azt kell kiszurkolni, hogy holnap Angola is megverje a németeket! Így õk kiesnek, Izland meg negyedik és az oroszokkal játszik majd, mig a spanyolok a montenegróiakkal s õk megtehetnénk nekünk azt a szivességet, hogy kiverik õket! Két meccsen múlik a magyar csapat olimpiai szereplésének a lehetõsége!
úgy legyen! 😊

Isthy, akartok jönni valamelyik BL csoportmeccsre? csak mert jegymesteren tegnap óta lehet venni jegyet😊 nem olcsók, de szerintem hamar elfogynak 😊

http://www.jegymester.hu/hun/Event/11000253/MKB-Veszprem-KC---BM-Atletico-Madrid

http://www.jegymester.hu/hun/Event/11000255/MKB-Veszprem-KC---KS-Vive-Kielce

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

a montenegróiak ma ünnepeltek a 27 gólkülönbséges Kina feletti gyõzelmükkel. Továbbjutottak, de hogy hányadik helyen azt lehetetlen megmondani, még talán a mai meccsek után sem. A másik csoportban az oroszok elsõ és a spanyolok második helye szinte biztos, a 3-4 pedig a holland-dél-korea meccsen dõl majd el.
Ha izland vagy németország kerül a 4-re az A-ban , akkor két mumus kiesik, a spanyolok sem kapnak könnyû ellenfelet és õk is kieshetnek. Ámen....
Az év játékosai

Én errõl nem nagyon tudok véleményt írni, mert sok meccset láttam, de a ti véleményetek érdekelne...
úgy vagyok vele ahogy te, a jó meccseknek szurkolok 😊 persze szeretném ha ott lennénk az olimpián, de azzal hogy kinek szurkolok, vagy miben reménykedek (reménykedünk) semmit nem tudok tenni se ellene (sem mellette), szóval inkább élvezem a meccseket, egyelõre csak a tegnapit, de várom már a brazil-románt 😊

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

én már rég hang nélkül nézem a meccseket!
A franciáktól, románoktól, horvátoktól mindig kitelik egy-egy ilyen produkció! S még mi vagyunk elégedetlenek a mieinkkel!
Az angola- német csak holnap jön, elõtte a németeknek izland ellen kellene bizonyitaniuk (22,15-kor). De az angola-norvég se igérkezik rossznak!
Isthy
Én már nem foglalkozom a számolgatással a mi szempontunkból, inkább próbálom élvezni a meccseket. Már amelyiket lehet, mert olyan eddig kevés volt. A tegnapi francia-brazil igazi csemege lett.
Az elsõ félidõben a brazilok nem találták a francia támadások ellenszerét, elöl pedig nem voltak elég kreatívak, túl statikusnak tûntek a francia védelem lábmunkájához. A gallok uralták a meccset és szinte minden sikerült nekik. A szünet után pedig minden az ellenkezõjére fordult
A 2. félidõre a brazilok védekezést váltottak 5+1-re, elöl Nascimentóval, amivel nem tudtak mit kezdeni a franciák. Ráadásul Duda is szinte csak védekezett a szünet után, minden energiáját erre felhasználva. Nagy lábmunkával kiválóan összeállt a brazil védekezés. A nagyságrendekkel jobb védekezés mögött a beálló Masson értelemszerûen sokkal jobban fogott. Elöl is váltott a dán edzõ, egy sokkal mozgékonyabb csapat játszott, nagyobb dinamikával, akik fel tudták törni a franciák védekezését. Azért érdekes, hogy a francia edzõ és csapata érdemben nem tudott lépni sem elöl sem hátul a brazilok változtatásaira. Próbálkoztak, de nem vezetett eredményre egyik sem. Most a braziloknak sikerült minden és végül õk nyerték a meccset. Tény, hogy kaptak némi hazai pályát is, de ezzel számolni kell végig a vb-n.
A kínaiak majdnem megtréfálták a németeket. Ma az angolaiak ellen kiderül, hogy milyen is ez a német csapat. Olyan amit a norvégok ellen mutattak vagy olyan amit tegnap a kínaiak ellen. Két véglet, meglátjuk melyik áll közelebb az igazsághoz. A montenegróiak megint úgy játszottak, mint Izland ellen, de most a rengeteg hibájuk és pontatlanságuk nem okozta a vereségüket. Az angolaiak "szelekótya" játéka segített nekik.
A románok is gyengén muzsikálnak eddig, most már pontot is veszítettek emiatt a japánok ellen. Egyelõre a franciák és a brazilok erõsebbnek tûnnek náluk a csoportban.
A dán-horvát meccs is érdekesen alakult az elsõ félidõben. A szünet után azután a dánok uralták a mérkõzést és megérdemelten nyertek. Sajnos a meccs élvezhetõségét Ágai "szereplése" komolyan lefelé húzta. Borzalom volt hallgatni amit összehordott...

DUNAFERR FOREVER!!!

ma nehéz eldönteni, hogy kinek szurkoljak a német-izlandi meccsen! Hiszen az a cél, hogy németek/izlandiak ne lehessenek jobbak a 4-ik helynél! S ez két mérkõzéstõl függ: a német-izlanditól és a német-angolától! Az utóbbin mindenképpen az afrikaiak kellene gyõzzenek!
bocs, nem a francia-brazil-román trió, hanem a norvégia-angola-montenegró trió esetében. Csak ne a németekkel kerüljenek össze!
vafgyis innen essen ki Izland, a németek meg 4-iknek menjenek tovább. Az egyenes kiesésnél csak megverik õket az oroszok! A másik áûgon is ez kivánatos a spanyolok esetében, bár ott még a 2-ik- harmadik hely sem életbiztositás a brazil-francia-román trió miatt!
A montenegróiak kinkeservesen de hozták az angolaiak ellni meccset! A többi meccs is így jöjjön be! Mármint ahogy kivánom!
Isthy
Mai magyar nõi kézilabda valóság...<#shakehead> Egyre több klubnál jelentkeznek a mûködési problémák. Ha belegondolok, hogy a valaha nk-i kupát nyert csapatainkkal mi történt illetve történik, a Fradi helyében elkezdenék aggódni. Na jó, ez gyenge poén volt, csak a kín szülte...

DUNAFERR FOREVER!!!

egy forintért eladó a Loki!
a csoportkörben a három rivális egyikétõl remélhetõleg megszabadulunk, a másik kettõ meg essen ki az egyenes kiesésnél, s minden OK!-😊))
Na igen, ez már csak olyan, hogy nagyobb elõnynél könnyebben engednek a fáradtságnak, így ellazsálják, utána viszont, ha már kevesebb az erõ, nehezebb újból felállni. Szóval én inkább úgy mondanám, hogy ez éppen nem annyira fekete és fehér, mint sok esetben a ki hagyta a másikat annyira játszani amennyire kérdéskör.

Mindenesetre én már direkt nem számolgatok, nem idegesítem magam a nyolcaddöntõkig. Az még rendben van, hogy egy általunk megtisztelt világversenyen szurkolok amúgy semlegesen meccsen a kedvezõ végeredményért (francia-svéd meccs, ugye), de hogy itt egy komplett, kétséges valószínûségû menetrendnek kelljen úgymond alárendelni a sportélményt, amikor az egyenes kieséses fázisban is lehet még kellemes vagy kellemetlen meglepetés, ahhoz már nem fûlik a fogam.
Breki33
+ Hornyák, Bognár
no lám egy ex-debreceni csapat: Kiss, Juhász, Bulath, Bogdanovics, Szabó V, Sopronyi, Csáki.....mind eegykori vagy jelenlegi válogatott kerettag!
Isthy
Csáki is eligazolt

Sajnos úgy fest a Loki egyre jobban csúszik lefelé a lejtõn...

DUNAFERR FOREVER!!!

halihóó!! lehet szavazni kéilabdásokra is az év magyar sportolója választáson!!
hajrá kézisek!!
http://sportcsillagok.hu/hu/szavazas/
Isthy
Remélem a norvégok a montenegróiak elleni meccset sem érzik majd vérre menõ csatának. Mert akkor meszeltek a német csoport elsõségnek a montenegrói gyõzelemmel. De sajnos ennek nem sok esélye van, nem akarnak a norvégok csoport harmadikok lenni. Pedig az nekünk jó lenne, ha õk vernék ki a spanyolokat. A németeket meg hátha megtréfálnák a hollandok vagy a koreaiak. De mindennek én már semmi esélyét nem látom.
Sztem nem fáradtak el Popovicsék, csak ellazsálták a végét, mert már a kezükben érezték a meccset. A következõ 2 meccsükön pihenhetnek kicsit többet a kezdõk és sztem fognak is. Ráadásul most 1 nap szünet is lesz nekik, ugyanúgy ahogy a norvégok elleni meccs elõtt is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Angola pedig 28-24-re verte Izlandot... Sztem ezzel Angola lesz a csoport 4. helyezett és Izland pedig mehet az Elnöki kupába.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ha németek csoportelsõk lesznek, az 90%-ban a norvégok sara lesz. A tegnapi csoportrangadó második félidejében nem éreztem, hogy a norvég (pontosabban izlandi, hogy a gondolatmenetedet folytassuk 😊 kapitány vérre menõ csatának tekinti az összecsapást. Szerintem ha csak Löke fennmarad a második félidõ nagy részére (hogy másokról ne beszéljünk), már akkor is nyerhettek volna. De persze tényleg nem voltak rosszak a németek, csak éppen vb-esélyesnek továbbra sem tûnnek, csak sajnos negyeddöntõ-esélyesnek.

A montenegróiaknál viszont mintha azt éreztem volna, hogy fejben vagy fizikailag elfáradtak a végére. Mondjuk ha most még nem is, de hosszú távon az éremesélyeiknek ez lehet az elrontója, kevés alkalma lesz pihenni a kulcsjátékosoknak.
Isthy
Az oroszok simán verték a spanyolokat. 5-5-ig tartották magukat az ibériaiak, azután elléptek az oroszok és a félidõben már 5 góllal vezettek. A szünet után néha volt 7 gól is az oroszok elõnye, de 4-nél közelebb sosem engedték a spanyolokat. Igazából az oroszok is sok hibával játszottak, de így sem volt esélyük a spanyoloknak. Jó ez az orosz csapat, a csoport elsõségük borítékolható. A címvédésre is simán megvan az esélyük.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szerencsére túl nagy volt a veszprémi elõny a szünet elõtt, így a végére sem lett probléma <#wink> A Kielce meg otthon megverte a Berlint nem kis szívességet téve nekünk.
A Pick is szépen küzdött, de másodszor már nem sikerült a nagy bravúr.

Ma ugyan kikaptak a németek a végét "ellazázó" montenegróiaktól, de sajnos így is valszeg õk lesznek a csoportelsõk. Sajnos tegnap az izlandiak - pontokat elvéve Montenegrótól - megásták az olimpiai selejtezõs álmaink sírját. Bizony már nem elõször okozzák a vesztünket, emlékezzünk csak bizonyos Arnardsson és Vidarsson urakra 8 évvel ezelõttrõl...

DUNAFERR FOREVER!!!

A Veszprém megismételte a berliniek elleni második félidõt.
Anõi VB-n a Montenegró megverte a németeket s ebbõl is látszik, hogy nem a németek nyerték meg a tegnapi meccset, hanem a norvégok vesztették el!
Na a svájci bírók úgy gondolták láthatóan, hogy Koppenhágában fújnak!
Jó egyéni teljesitmények voltak, jó - pláne szép - játék viszont igen kevés! Igaz, az elején vagyunk a VB-nek, de ennél többet vártam több csapattól is. A spsnyolok megmutatták, hogy hogyan kell hatékonyan semlegesiteni ezt a holland csapatot, illetve a stílusát. Ezt kellett volna mi is tegyük a tavaly, hiszen minden mai problémánk a tõlük elszenvedett vereség következménye.
kaloz174
Sajnos, a hollandok esélytelenek voltak, a mutatott teljesítmény alapján.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Sajnos a spanyolok simán nyertek 34-27-re, így minden számunkra fontos mai meccs kedvezõtlen eredménnyel zárult.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem szeretnék vészmadárkodni, de mintha távolodnánk még a csodától is.
A németek mára nagyon felszívták magukat, a norvégok - önmagukhoz képest - csalódást okoztak.

Isthy
Ahogy nézem van meglepetés ma bõven. Sajnos nekünk nagyon nem jó eredményekkel...
A románok alig bírtak Tunéziával, csak 30-28-ra tudtak nyerni, úgy hogy az afrikaiak többet vezettek a második félidõben.
Azután az izlandiak legyõzték Montenegrót 22-21-re. Na ez egy komoly pofon volt nekik és sajnos nekünk is rossz eredmény. Most meg a németek verték 31-28-ra a norvégokat újabb nekünk kellemetlen meglepetésként. Amúgy megérdemelten nyertek a németek, ezt az egy meccset láttam eddig. Még az kell, hogy este a spanyolok is simán verjék a hollandokat és akkor teljes lesz a fekete leves számunkra...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Érik a meglepetés?
Breki33
köszönöm szépen mindenkinek igyekszem :-)
kaloz174
Egy kis lézershow, ha már úgyis advent😊
(Vajon hogy' kerültek Sz.battára Böbe és Boki?)

kaloz174
Mielõbbi gyógyulást neked!

Isthy
Mihamarabbi gyógyulást!
Sajnos egyre több csapatnál olvasni fizetés elmaradásokról... <#shakehead> Miközben a senkiházi falábúakba öntik a milliárdokat <#violent>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én is úgy gondolom, ahogyan az a valaki megjegyezte. Ginnek sztem is ez az utolsó idénye.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagy Laci a "brossúrában" is szerepel több képen is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Bocsánat, csak kicsit lebetegedtem és most itthon gyógyulgatok.

Amúgy a korábban itt írt dolgokra rákérdeztem és sajnos igazak a hírek a játékosok több hónapja nem kapnak rendes fizetést állítólag a szponzorok nem fizetnek. Azt is rebesgetik, hogy a polgármester aki menõ vállalkozó venné át a klubot, de ezt csak pletykaszinten mondták nekem.
kaloz174
Aktuális VB-közvetítések:

2011.12.03. 20:15
Norvégia-Németország

2011.12.03. 23:00
Hollandia-Spanyolország

2011.12.04. 01:00 - felvételrõl
Montenegró-Izland