61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Isthy
    A Zvezda ha megvan utána már mindkét variáció kb. ugyanolyan nehéz, azok közül már nincs legnehezebb A legdurvább persze az ETO, Valcea, Buducnost, Fradi négyes lenne.
  • Isthy
    Krim Ljubljana-Podravka Vegeta 28-22 (14-12)

A Krim ezzel a győzelemmel kiharcolta a továbbjutást és kialakult a BL 8 mezőnye: Valcea, Randers, ETO, Krim, Larvik, FTC, Zvezda, Buducnost.
  • Isthy
    Stabaek-Békéscsaba 24-28 (14-18)
    Metz-Érd 32-26 (13-13)

Sajnos mindkét csapatunk a végjátékban bukta el a továbbjutást...
  • Isthy
    Halason Golovin nagyon jó munkát végez és lassan már a 4. helyezettet is veszélyeztetik. A Lokinál az edzőcsere nem volt ilyen eredményes.
  • SomogyiG
    Leváltották az edzőjüket, s a jelenlegi elmarad az előd eredményeitől.
  • kaloz174
    Halasi hírek

Folytatódik a csoda? Tízzel nyertek - Debrecenben! De vajon mit csinált a Loki??
  • SomogyiG
    Orosz és legnehezebb, tehát Zvezda és ETO/Valcea. :)
  • Isthy
    Nekem is a nagyarányú dán győzelem és a Hypo kiesése volt a meglepetés, nem maga a győzelem.
    Ha orosz csapat van a kalapban az a tiétek a "hagyomány" szerint Bár az is hagyomány, hogy szinte mindig a lehető legnehezebbet kapjátok, ami most nem őket jelenti. Meglátjuk most melyik érvényesül.
    De ti már teljesítettétek a célt, innen már minden ráadás. Jár a gratuláció a csapatnak!
  • Isthy
    Savehof-MKB Veszprém 22-32 (10-14)

Grat a veszprémi csapatnak!

Jó kezdés (6-1) után jött egy kis hullámvölgy (9-7), de utána gyorsan helyreállt a rend (14-9). A szünet után szépen folyamatosan növelték az előnyt és nagyon simán lehozták a meccset. Kiváló kapusteljesítmény és a jó védekezés volt a siker kulcsa az otthon veszélyes svédek ellen. Akiknek csak pár momentum jutott a mérkőzésen. Ezzel újabb fontos 2 pont a zsebben és 4 egységnyire nőtt az előny a Kiel előtt.
  • Zóanagyvarázsló
    Nekem mindhárom eredmény kisebb meglepetés, ha számolni lehetett is velük, pláne nordhauseni összecsapást illetően. A dániai meccs mondjuk a különbség miatt érdekes, nem az otthon tartott két pont miatt. Amennyire jól néztek ki eddig a lehetőségeink egy spórolós csoportja, most könnyen összejöhet egy orosz és egy dán ellenfél, ráadásnak pedig a sorozat favoritja, az ETO. De mi már mindenképpen nyertünk azzal, hogy ott lehetünk a nyolc között, ha nem is jutunk tovább, annak legfeljebb az lesz a következménye, hogy az itthoni véghajrában nem leszünk teljesen elhasználva.

Közben látom, hogy Tomori egyből pirosat kapott, nem harmadik kétpercet, így már kevésbé tetszik az ítélet, és nem is értek vele egyet, ha az adott - sima kétpercnek vélt - kiállítás jogosságát nem is vitattam.

Ahogy mi beállítottuk az 5/1-es mutatónkkal az eddigi legjobb csoportkörünk eredményét (2002. ősz), úgy természetesen az ETO is a 6/0-val (2007. ősz). Mi akkor nem jutottunk a legjobb négy közé, a győri csapat pedig az elődöntőben vérzett el, tehát akkor ez nem hozott szerencsét egyik magyar alakulatnak sem. Bízom ennél jobb folytatásban.
  • Isthy
    Dinamo Volgograd-Savehof 25-30

A svédek majdnem meglepetést okoztak, 1 gól hiányzott nekik a KEK-hez.

Randers-Hypo 29-20

Ez kicsit meglepetés számomra. A Hypo nagyon gyengén játszott, a dánok pedig szépen kihasználták.

Thüringer-Zvezda 20-23

Az oroszok ezzel csoportelsők, ők jók lennének a Fradinak egyik csoportelsőként
  • banok
    Ma az MKB és a Szeged is játszik. Streamek itt
  • Isthy
    Örülök, hogy Ildi megint jól játszott, sajnos a továbbjutás a múlt héten úszott el...
  • Isthy
    Így van, a norvégoknak is elsősorban tavasszal kell majd jól teljesíteniük, arra készülnek ők is jobban. Larsen már éppen visszatért és februárra KMJ és Nora Mörk is ott lesz, erősebb keretük lesz és valszeg játékban is jobban össze lesznek csiszolva. A széleken sokkal erősebbek lesznek, ami náluk igencsak tényező. Mörk játszhat kettesben is és Riegelhuth is tud ott játszani, nagyon megnőnek a variációik. Meg ugye ott van az a bizonyos "spori tisztelet" is mellettük. Nekem nem sok kétségem van afelől, hogy az ETO és a Valcea mellett ők is ott lesznek a 4 között. Hacsak nem lesznek majd komoly sérültjeik az EB vagy egyéb más következtében.
  • Isthy
    Az első mondatodban van a lényeg

Én igazából meg is lepődtem, hogy az első félidőben korrektül fújtak, egész jól büntették a norvégokat az elkövetett dolgaikért. Nem szoktam ehhez hozzá, mert nekik az utóbbi években sokkal többet lehetett, mint másoknak. Nem is tetszett nekik, hogy egyenlő az elbírálás, dumáltak rendesen. Persze nekik azt is lehet, vissza is élnek vele rendesen, mert sajnos hozzászoktatták őket.
    A szünet után azonban megváltozott a fújásuk, visszatértek a "megszokott" tendenciához, kicsit megspékelve néhány érthetetlen meg nem adott góllal és odaadott labdával. De igazából én erre számítottam tőlük, ismerve a larviki fújásokat és Elek is utalt erre, így nem ért meglepetésként. Ezért igazából én külön nem is tértem ki az ő tevékenységükre a meccsről írottakban.
  • Isthy
    Egy örömteli dolog a tegnapi két meccsel kapcsolatban: végre a csapataink rájöttek, hogy létezik balszél is a játékban. Ráadásul mindkét balszélső élt is ezzel. Orsi és Ivett a tegnapi napon 12/13-as mutatót hozott (5/6 és 7/7), ami megsüvegelendő, főleg, hogy egyikükkel szemben egy kiválóan védő Leganger állt. Remélem most már meg is marad ez a csapatoknál, hogy ők is ott vannak a pályán és az is hogy szépen élnek is majd vele.
  • kaloz174
    Az az igazság, hogy a Siófok nagyon közel volt a továbbjutáshoz. Az 53. percben 29-17 volt az állás! Mindenképpen elismerés illeti őket.
    Az ellenfél annyira nem hitte el, hogy itt valami gondjuk lehet, hogy többek között Turey sem érkezett meg velük. (Pedig szívesen láttuk volna őt is játszani.)
    Kiss Szilárd eredményesen vette le a terhet játékosairól. Annak ellenére, hogy Bogdanovic állítólag a héten beteg volt, jól teljesítettek a csapattagok, felszabadultan játszottak. Különösen Erdősi Ildi, akinek majdnem minden sikerült.

Mindenképpen dicséret illeti a Balaton-parti gárdát. Az oroszok nagyon tompák voltak, úgy tűnik, őket is megviselte a nagy távolság, az átállás. Ennek ellenére látszik, hogy jól képzett játékosokról van szó.
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem a csapatunkat összességében most is megdicsérte mindenki, csak éppen a játékvezetőknél volt pár nehezebben visszafejthető húzás, melyeken el lehetett merengeni. Ennyiről van szó, nem többről.

Általánosságban úgy vélem, hogy egyértelmű csalás kivételével nem érdemes a játékvezetőket okolni a kudarcért - amiről most valójában szó sincs! -, de mivel hozzátartoznak a kézilabdához és teljesítményük, valamint a hozzájuk való alkalmazkodás befolyásolja az eredményeket, természetes az, ha foglalkozunk velük.
  • Gabess8
    Kedves Fradisat fórum társaim, komolyan nem értelek benneteket!!!! Az utolsó csoportmeccs kb 45.ik percéig végig pariban voltatok a csoport elsőségért a Lárvik ellen. Szerintem ezt a sorsoláskor simán alá írtátok volna, ezzel szemben most a hozzászólás kétharmadában azzal foglalkoztok milyenek voltak a bírók...
    Talán azt gondoltátok egyenlő bíráskodás lesz???? Szoros eredmény fejében ez várható volt, és igen most nem volt annyi a csapatban, hogy ezt ellensúlyozni tudja.
    Őszeségében minden dicséret a fradié csak így tovább!!!!
  • Zóanagyvarázsló
    Igen, Deka bennragadása a támadásban ijesztő tudott lenni sajnos, és ebből konkrétan gólokat is kaptunk. Ezzel együtt ebből a helyettesítésből közel kihoztuk a reálisan várható maximumot, erre gondoltam.

Az esetek részleteibe inkább nem mennék bele, magam is hüledeztem jó páron (majd még visszanézem jobb minőségben, ha módom lesz rá), de az évek alatt a jó magyar játékvezetés rászoktatott, hogy ennyi hiba "természetes", és a világversenyeken is látni borzalmakat, nem csupán ellenünk. Mindazonáltal az előzmények után az a bizonyos utolsó - jogos - kiállítás nem befújása a csodaszámba ment volna. Ugyanakkor az is igaz, hogy a KEK-ben az elmúlt két évben rendre kifejezetten korrekt játékvezetést kaptunk, látványos kivétel talán csak a Viborg elleni dabasi meccs volt.

Azt gondolom, hogy ősszel valóban nem nyújtott letaglózó csapat benyomását a Larvik, sőt amíg a Buducnost és a Viborg nem esett félig -meddig szét, a Krim pedig nem küszködött sérülések és továbbjutását veszélyeztető körülményekkel, addig magam is azt vártam, hogy a legjobb négyért kapaszkodniuk kell. Így most azt mondom, hogy ők nagy csapat, nekik az ETO-hoz és a Valceához hasonlóan tavasszal kell jól játszaniuk, nekünk már ősszel kellett. Kár ebből messzire vezető következtetéseket levonni, nem tartom őket többek számára kisebb-nagyobb meglepetéssel elkaphatatlanan csapatnak - sőt egy esetleges ETO-Hypo vagy egy Valcea-Krim páros mellől könnyen ki lehet esniük nekik is.
  • SomogyiG
    Tudom, utólag már felesleges a bírókkal foglalkozni, nem változtat az eredményen, s nem olyan tényező, amin bármilyen formában is lehetne javítani.
    A fő gondunk az volt, hogy nem tudtuk a norvégokra a saját játékunkat ráerőltetni. A hiányzókról: Cifra nem csak a védelem tengelyében pótolhatatlan a számunkra (még, ha Deáki váratlanul jól szerepelt Tomori mellett, akkor sem volt annyira stabil, mint Anita) hiszen a labdafelhozatalunknál nem lehetett pályán hagyni. Zácsik hiánya még nagyobb érvágás volt, hiszen átlövésekre csak az egyik oldalról kellett számolniuk, ott, ahol Tomori játszott éppen. Nagyon gyorsak voltak hozzánk képest, sok csapdájuk működött jól.
    A bírókról: Edin kiütötte a labdát, s ők jöhettek oldalbedobással. Amíg hüledeztünk - ez elkerülhetetlen, hogy ne így történjen - leindítottak a bedobásból - gól. Piros kapott a derekába egy ütést/térdelést Edintől, erre elvették a gólunkat, leindítás és gól. Gábort minden látható ok nélkül állították ki, nem is tudták megismételni az esetet, lehet, hogy nem volt mit. Érdekes volt, hogy az eredményjelzőről végig hiányzott a büntetésének kijelzése. Legalább két olyan kiállításunk volt a 2. félidőben Gáborén kívül (Szucsánszki és Tomori utolsó) amit ellenünk garantáltan nem fújtak volna be. A legrosszabb az volt, hogy mindezt a fáradó csapatunk ellen a 2. félidőben. Most nem volt annyi a csapatban, hogy ezt ellensúlyozni tudja, mint Dabason. Ennek volt számszerű hatása is az eredményre, de a demoralizáló hatása sokkal erősebb.
    Egy biztos, a Larvik legfeljebb szerencsével juthat be a BL4-be - ez a szerencse lehet akár bíróküldés is.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem, nem varrom a nyakába, bár tény, hogy már a győri meccs után is azon aggódtam, hogy túl sokat kellett játszania. Nyilván ha most is sül keze, akár nyerhettünk is volna, mert kintről nagyon nem ment senkinek - ha egy kicsit mégis, az éppen ő volt. Amennyiben pedig megőrzi a hidegvérét izgalmasabb lehetett volna az utolsó pár perc. De ez benne van sajnos, ahogy a kispadunk miatt az is, hogy nem lehetett lekapni. Nem várom el a világon senkitől, hogy heti 2x60 percen át világklasszis teljesítményt nyújtson.

A tegnapi játékvezetést pedig nem tartom "korrektnek", de enyhe hazai pályánál többet nem látok bele utólag, az első félidő korrekt volt, a másodikban pedig eléggé felborultak a dolgok, hogy ebben mennyire volt benne némi kompenzálás (már így is sok hátrányt kaptak hazaiak), az ellenőr dán mivolta, esetleg mennyire sikerült Elek Gábornak és Tomorinak kihúznia a gyufát, azt nem tudom, de a kiállításdömpinget magunknak köszönhetjük - bár a reklamálós eseteket nem lehetett tökéletesen követni. Összességében messze nem volt a lettek minősíthetetlen teljesítményéhez fogható a fehéroroszoké, ha az fájt is, hogy második félidőben a norvégok minden adható hetest megkaptak, ahogy korábban is betalálhattak akárhány lépés után, tőlünk meg szabályos gólt is elvettek, mert Pirost nekilökte az egyik norvég védő a másiknak Zizi lövése közben... Szóval nem mosdatni akartam őket én sem, csak a párharc alakulásának egészét tekintve sokadlagosnak tartom az ő szerepüket, hogy adott esetben látványosan meg akartak-e volna veretni minket, azt nem tudom, ugyanis odáig hajszál híján nem jutottunk el.

Bár ez már talán nem nekem szólt, de szerintem Cifit aránylag jól pótoltuk (ha alapvetően nyilván ő sem tartozik a nélkülözhető játékosok közé), mert a kihagyott helyzetei ellenére Piros jó volt, a védekezésünk pedig többnyire legalább vállalható. Lehetett volna persze a hiányzó hármas védőnkkel stabilabb, és akkor alakulhattak volna szebben a dolgok, de a valódi probléma inkább elöl volt. Larsent tekintve egyetértek, korábban is őt tartottam a legnagyobb hiányzójuknak. Látszik is, hogy Nora Mörk és Kari Mette Johansen nélkül milyen vígan elvannak.
  • SomogyiG
    Úgy látom, te is elsősorban Tomori Zsuzsa "nyakába varrod" a tegnapi meccset, ráadásul a bírókra szinte a "korrekt" jelzőt alkalmazod.
    Ha neked ez a véleményed, akkor teljesen más meccset láttunk, így érthető, hogy köszönőviszonyban sincs az általam/általunk látottakkal, tapasztaltakkal.

Nagyon jól felkészültek belőlünk, s a középső védelmük is megerősödött Tonja Larsennel. Nálunk Zácsik és Cifra kiesett, nem tudtuk Őket pótolni. Nem játszottunk jól, de ebben az is benne van, hogy egy - jelenlegi állapot szerint - erősebb csapat volt az ellenfél, aki nekünk ennyit hagyott. Ezzel nem magyarázható a sok technikai hibánk, az a mi hiányosságunk volt.
    A bírók az első félidőben szépen befújták azokat a norvég szabálytalanságokat, ami felett a másodikban már elnéztek, leszámítva a kirívó eseteket. Minket viszont a 2. félidőben (talán éppen a döntetlen eredmény kialakulása után) elkezdtek tévedésekkel sújtani, olykor teljesen érthetetlen módon. Hangsúlyozni szeretném, hogy szerintem nem miattuk ment el a meccs. Ettől függetlenül volt olyan érzésem, hogy négy gólnál közelebb nem engedtek volna bennünket.
    Összességében csodálatos eredmény ez az 5/1-es mutató, imponáló fölénnyel jutottunk tovább a 2. helyen, és 40-45 percig versenyben voltunk a csoportelsőségért.
    Minden tiszteletem a Lányoké és Elek Gáboré! Hajrá Fradi!
  • Zóanagyvarázsló
    Úgy gondolom, hogy az elhibázott támadásinknak - és ide távolról sem csak a helyzetig jutókat értem -, valamint a buta kiállításainknak köszönhetjük a csoportelsőség elúszását. A második félidőben Móni és Zsuzsi büntetései teljesen fölöslegesek voltak, azt pedig nem láttam, hogy Elek Gáborét mire adták. Pedig ezúttal meglepő mértékben honorálták a játékvezetők a norvég durváskodást. Úgy érzem, megfosztottak minket pár góltól, egyszer kulcshelyzetben is, de nehéz megítélni, hogy sunyi módon való elvezetésről van szó (akkor nagyon jól csinálták, csak a sok kiállítás miatt vált látványossá a tevékenységük), vagy egyszerűen ennyi benen van - mert a többi meccsen is benne szokott. Szóval összességében nem kenném a fehéroroszokra a párharc elvesztését, inkább magunkra és a dabasi lettekre.

Ezzel együtt nem vagyok elégedetlen, tartottam attól, hogy jobban is beleszaladhatunk a késbe, ehhez képest erőn felül teljesítve szinte végig esélyesek voltunk a -3-on belül maradásra, szóval az eddigi menetelésen túl ez mai meccs sem volt kis tett, elnézve a körülményeket. Örömteli, hogy Deka a hibái ellenére újfent hasznos tudott lenni, és a gyengébb formát mutató játékosaink közül Piros és Orsi is jó meccset hozott. Személy szerint elégedett vagyok Lénával is, volt olyan gól, amiben benne volt, de sok bravúrt is bemutatott, ő már csak ilyen, akármennyire is megfogott minket Leganger (ahogy Léna is a norvégokat az első félidő végén), nem merném azt mondani, hogy a kapusok közötti különbség döntött (a heteseket tekintve is egyforma a két csapat mutatója), inkább mi betliztünk a támadójátékban. A védekezés is vállalható volt bizonyos szakaszokat leszámítva, inkább az indításokkal volt bajunk.

Egyszóval biztató, hogy sérülésektől sújtva helyt tudtunk állni egy ilyen erős csapat otthonában (ami nem jelenti azt, hogy jól játszottak, de attól még nehéz őket megverni, ahogy ez már elmondható rólunk is), hiszen ha a végén - és egy kicsit előbb - nem borul el Zsuzsi agya, akkor ez igencsak szoros lehetett volna. Összességében pedig az 5/1-es mutatóval beállítottuk eddigi legjobbunkat, ami a csoportkört illeti. Szép volt lányok!
  • Isthy
    Váci NKSE-Lokomotiva Zagreb 29-20 (12-8)

Sima továbbjutás, gratulálok a váci csapatnak!

Siófok KC-HK Asztrahanocska 31-22 (17-11)

A győzelem simán meglett és azért jár a gratuláció, de sajnos a továbbjutás az első meccsen eldőlt.
  • Isthy
    Nem számít, ez nem páros meccs mint a végjátékban (elődöntő és döntő). A csoportkörökben más szabály van. Két csapat holtversenyében először az egymás ellen szerzett pontok, majd az egymás elleni gólkülönbség, majd ezután a csoportban elért összesített gólkülönbség a döntő. Még van tovább is de az most nem számított.
  • primavis
    miért, nem számit az hogy ki lőtt idegenben több gólt, azonos gólkülönbségnél?
  • Isthy
    Az Atleticot itthon is verni kell és akkor meglehet nekik a csoport győzelem.
  • Isthy
    A 4 gólos különbség nem lett volna elég, 3 gól vagy annál kevesebb kellett volna. A riporter komoly tévúton járt, nem ismeri az EHF szabályzatát.
  • primavis
    vagy az Atletico is megverheti a Kielt! De holnap nyerni kell.
  • primavis
    Nem is kellett volna megvernie, csak 23 gól dobni és csak 27-et kapni, vagyis tartani a négy gól különbséget! Rengeteget hibáztak a lányok, kijött a fáradtság, a megfelelő cserék hiánya. Ettől függetlenül, igy is kaphatnak olyan csoportot a sorsolásnál, amelyből tovább juthatnak.
  • Isthy
    Larvik-FTC 30-23 (16-13)

Gratulálok a Fradinak a 8 közé jutáshoz!

A kitűzött célt elérték, a tavasz már ráadás lesz. Ma sajnos a 2 hiányzó (Cifra 1 perc után kivált) és a fáradtság legyűrte őket. Nagyot küzdöttek és volt esélyük, de a sok kihagyott helyzet - közte 3 büntető - már nem fért bele. Leganger hozta a norvégoknak a csoport elsőséget, mert a mezőnyben nem mutattak sokat.
  • banok
    Hát a Fradi idegenben már nem tudta megverni a Larvikot. :(
  • [HUN]FaTaL

Viszont ahhoz még le kell győzni az atletico madridot mégegyszer, ami nem lesz egyszerű feladat.
  • Breki33
    Szenzáció a férfi BL-ben, a Veszprém csoportjában szereplő Celje ugyanis 31:28-ra legyőzte a THW Kiel csapatát! Vujinék már a második vereségüket szenvedik el az idei sorozatban, ami akár a Veszprém csoportgyőzelme előtt is megnyitja az utat. Amennyiben Ortega csapat nem hibázik a sorozatban, a kieli meccs eredményétől függetlenül végezhet a csoport élén!
  • Isthy
    Győri Audi ETO-U Jolidon Cluj 37-26 (17-14)

Az új felállásban kezdő ETO jól muzsikált és 21 perc után 14-8 volt az eredmény. Azután kicsit lazára vette a csapat a meccset és feljöttek a románok. A 2. félidő elején nem tudott felpörögni az ETO és a románok tartották a 2-3 gólos hátrányt. A záró negyedórában azután újra felpörgött a csapat és nagyon simán behúzta a meccset.
    Komoly pozitívum, hogy végre megjátszották a balszélt és Szepesi szépen élt is a lehetőségekkel.

Grat az ETO-nak a 100 %-os csoportgyőzelemhez!
  • Breki33
  • Isthy
    A férfiaknál is hetente vannak a BL meccsek, csak ott kb. a csoportmeccsek féltávjánál van egy kis szünet.

Már többször be akartam írni a tv műsorba, de sajnos mindig elfelejtem. Péntek esténként a DigiSport1-en rendszeresen van kézi BL magazin ráhangolásként a meccsekre.
    Ez ma este is így lesz 18:45-től!
  • [HUN]FaTaL
    Nem tudtam, hogy játszik a Szeged is. Fogalmam sincs a férfi bl időpontokról, azt már érzékeltem, hogy a nőiben hetente vannak meccsek (legalábbis eddig, gondolom most szünet lesz az eb miatt, meg egyébként is vége az első csoportkörnek), de a férfit nem értem. :D
  • Isthy
    A Pick Szeged-Barcelona meccset nem hiányoltad? Ejnye...

Ha már szóba került:

Győri Audi ETO KC - U Jolidon Cluj (román)
    Női Bajnokok Ligája, B-csoport - Győr
    2012.11.17. szombat 16:00 DigiSport1

HK Larvik (norvég) - FTC Rail Cargo Hungaria
    Női Bajnokok Ligája, C-csoport - Larvik
    2012.11.17. szombat 17:45 DigiSport1

IK Savehof (svéd) - MKB Veszprém KC
    Férfi Bajnokok Ligája, B-csoport - Göteborg
    2012.11.18. vasárnap 16:30 DigiSport1

Pick Szeged - FC Barcelona Intersport (spanyol)
    Férfi Bajnokok Ligája, D-csoport - Szeged
    2012.11.18. vasárnap 18:30 DigiSport1