Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez igaz, de a veszélyes nem a jobb átlõvõ volt, hanem a szélsõ! Fõleg, hogy a kapusoknak sem volt ellenszerük ellene! Ezt a 3-4-ik alkalomnál már észre kellett volna vennie valakinek a stábból!
Én is abban reménykedem, hogy a mostani hábák hasznára lesznek a kvalifikáción a csapatnak! legalább nem fognak nagy mellénnyel odamenni , viszont összeszedettebben fognak szerepelni.
nem akarom felmenteni Gerit, de vagy Putics vagy Csaszi védekezett mellette, egyik sem védõ zseni... pluszban néha cseréltek is Csaszival, aki szélen védekezett ha bent maradt, Geri meg kettesben.
De én is egyértelmûen cseréltem volna.

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

na igen, Katirtz kihagyását már akkor sem értettem, és Kornél produkcióját látva most sem értem. 😞
Mert lehet hogy Katirtz sérülésbõl tért vissza, de neki olyan szíve van, és bátran lõ is (védekezésben is jobban pörög mint a kisMocsai), hogy szerintem hiányzott õ nagyon. (bár azt hallottam hogy nem annyira csapatember, lehet ezért maradt inkább itthon mintsem más indokból)

Vadkerti benevezését meg nem értem, annak tükrében hogy tegnap sem hoztuk be Gergõ helyett, vagy akár csak zavaróba védekezni, vagy netán irányítani - ahol ha oda kerül rendszeresen kiharcol 2 perceket, legalábbis Veszprém- Szeged és BL meccseken nem egyszer láttam már, plusz õ is hajtós/pörgõs ember.

na mindegy 😞(

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Az igaz, hogy tegnap egyik kapus sem remekelt, de hogy Gajic tucatnyi gólt lõtt jobbszélrõl, senkitõl sem zavartatva, az Gergõ és Mocsai büne! Minek nevezte be Vadkertit, ha ilyenkor sem használja? S Iváncsik ki a fenét akart fogni kettesbe behúzódva, ott felejtve a sarokban a szlovén szélsõt?
Persze a többiek sem sziporkáztak Putics és Krivo kivételével.
lehet hogy rongyosra nézték, de ha Fazekas meg Miklerben még 4 labda elakad mi nyertünk volna, kis túlzással 😄

Nekem az a gyanúm, hogy a formaidõzítés a sorozat elejére tevõdött,

Valóban, ez már az EB elõtt is borítékolható volt, de a tegnapi játék ezzel együtt is elképesztõ. A hullámvölgy persze megint csak törvényszerû, de aki bármiféle eredményt is akar elérni, az két gyengébb meccset egymás után nem engedhet meg egy ilyen tornán manapság. Mondjuk mi még így is mindenképp reális helyezést fogunk elérni, a betlizõ franciáknak és a hamar kiesõ oroszoknak inkább van okuk keseregni.
SomogyiG
Nekem az a gyanúm, hogy a formaidõzítés a sorozat elejére tevõdött, a formában tartás viszont 0 volt. A másik nagyon valószínûsíthetõ ok, hogy lenézett kiscsapatként kezeltek bennünket, s miután továbbjutottunk, már nagyon komolyan vettek minket. Biztos vagyok benne, hogy az izlandiak és a szlovének is rojtosra nézték a korábbi meccseinket, s okultak is belõle rendesen. Szerintem Fazekas és Mikler még életében nem teljesített ilyen rosszul - mindezt egy idõpontban.
Az még külön hab volt a tortán, hogy a meccselés a "szokásos" volt, azaz érthetetlen ragaszkodás olyan emberekhez, akiknek nagyon nem ment, mások meg padozhatnak bõven, az idõkérések idõzítésérõl nem is beszélve. Azt azért becsültem, hogy Mocsai megtanult normálisan kommunikálni, s idõkérés alatt nem a technokrata hülyeségeivel árasztotta el a játékosokat.
Az azért nem semmi volt, hogy több szurkoló hátán volt olvasható Skaliczky neve. 😊

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Én azt sem értem, hogy a szélsõk miért hatvanperceznek. (Az Izland elleni találkozót mondjuk nem láttam,a többit igen.) Minek akkor Vadkerti? Persze ezen a meccsen már késõ volt pihenni, de mivel úgy vágtunk neki, hogy a horvátok elleni összecsapásnak még komoly tétje lesz, érthetetlen, hogy miért akartuk a játékosainkat a belsõ posztokat kivéve még inkább kizsigerelni. Miért nem került be a keretbe a csoportkör után Gulyás, ha Vadkertit azon a szélen nem meri bevetni, vagy ha ennyire óvatoskodunk, miért nem számoltunk Balogh Zsolttal, aki balkezes, átlövõben és szélsõben is releváns teljesítményt képes nyújtani.

Nagy Kornél pedig végig kényszerhelyzetnek tûnt, rendben, hogy kell valaki, aki irányítani is tud, lõni is, de engem még eddig külön-külön egyik mûfajban sem gyõzött meg, ezen az EB-n pedig gyenge volt. Sajnos támadásban eleve nincsen komoly nemzetközi szintû balátlövõnk (a másik oldalon szerintem még jobb a helyzet, ha Ancsinnak pár szép gólon túl nem is ment, rajta látszik, hogy a jövõ embere). Ilyés, Putics, Katzirz, Halász és a két irányító-átlövõnk mind jó (és persze vannak, akik közülük jobbak), de egyik sem klasszis ebben a mûfajban, a kontinenstornán már a csoportmeccseken is csak Császár nyújtott konstans teljesítményt. Hiába a fantasztikus csoportkör, a csapatszellem és egyebek, egy-két klasszisra itt nagyon nagy szükség van, Perez a maga posztján már-már kétségbeejtõ módon tud kiemelkedni még mindig a magyar mezõnybõl. Mindenesetre Lékai visszatérésétõl én is sokat várok.

A meccsrõl csak annyit, hogy ilyen szintû kapusteljesítményt még soha életemben nem láttam (egy-egy félidõben vagy egy hálóõrtõl még csak-csak), semmilyen osztályban és korosztályban. Kiszolgáltatott helyzet ide vagy oda, elképesztõ volt két ilyen szintû kapust ennyire verve látva. Nem is értem, hogyan tudtak õk is elfogyni. Fájó egy ilyen szívós, de valljuk be, harmatos teljesítményt mutató ellenféltõl kikapni. A szlovének jobban akarták a gyõzelmet, én pedig ilyen szinten megérdemelt magyar vereséget talán még sose láttam.

Megpróbálom a jó oldalát nézni: ezek után az olimpiai selejtezõkbe borítékolhatóan a legnagyobb alázattal fogunk belevágni. Ha mégse, akkor semmi keresnivalónk Londonban. Azért a csoportkörért gratulálok még egyszer, az feledhetetlen volt.
Isthy
Nahhh, csak kiprovokáltam! <#ravasz1><#wink>

Ezzel egyetértek. Az elsõ 3 meccs felemésztette a csapat mentális és fizikai energiájának nagy részét. Az csodás volt, de úgy tûnik a további jó szereplésbe került.
Többet kellene pihentetni a kezdõket, nagyobb bizalmat szavazni a cseréknek. A prof is hozott rendesen rossz döntéseket már a keretnél is és a meccsek közbeni rotációnál is.

Szerencsére az olimpiai selejtezõben összesen csak 3 meccs lesz. Azt meg tudják majd oldani a fiúk. Lesz Lékai is Csaszi mellé és lehet Perez is a legfontosabb meccsre a 3 közül.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem láttam a meccset, így nem tudok véleményt alkotni róla. Úgy fest a csoportkör után "elfogyott" a csapat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ahogy olvastam a csajok végig vezetve simán nyertek és elõdöntõsek. <#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

mindegy, a csoport meccsek csodásak voltak, csak megint nem tudtuk átlépni a határainkat, kár érte, mert reális esély volt rá 😞

Laci bácsi jókat mondott, szeressük a fiúkat, de ha õ van ott, egyesével verte volna el mindegyiket és nem lenne ilyen megértõ 😉))

basszus, megint elgörcsöltük a téttel bíró meccseket... Laluskát meg atombombával lehet kirobbantani a védekezésbõl, pedig még a hülye is látta, hogy oda meg Mocsaihoz jártak gólt lõni...

Csaszi hulla, erre a formánkívül Kornélt hozza be, és még véletlenül sem próbáltuk meg a három balkezes felállást...

mondjuk az nem az õ hibája, hogy ma én több labdát védetem volna mint a 2 kapusunk együtt 😞(

mitõl fáradunk mi el 10x jobban mint a többi csapat, amihez 2 nap sem elég regenerálódásra? toljunk jobb szereket 😊)

kaloz174
Idegesített ez a meccs. Nem az, hogy kikaptunk, hanem ahogy kikaptunk.
(Na és akkor jöhet Laci bácsi...aki most nem tudja azt mondani, hogy azért, mert 2-sel kezdõdik az a bizonyos személyi szám...)
Persze, lehet, hogy én látom rosszul, de nagyon nem tetszett, amit láttam.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Oziris666
ez megint gyász volt amit fiuk lemüveltek...

Duby
+
18:50 M2
Vízilabda Európa-bajnokság 2012 (élõ)
Magyarország - Spanyolország nõi vízilabda-mérkõzés
Élõ közvetítés Eindhovenbõl az elõdöntõbe jutásért

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

kaloz174
Mai mûsor:

2012.01.24. 16:00 S2
Spanyolország-Izland
Férfi Eb-középdöntõ

2012.01.24. 18:00 S2
Fanciaország-Horvátország
Férfi Eb-középdöntõ

2012.01.24. 20:10 M1
Magyarország-Szlovénia
Férfi Eb-középdöntõ

kaloz174
Szurkolók!😊
Szimpatikus történet. <#vigyor2>
Ez a Csapat megérdemli! <#eljen> Még akkor is, ha a csajok éppen rosszkor jártak arra.

Isthy
Mse vajon némasági fogadalmat tett? <#wink>
Még nem írt semmit az EB-rõl, pedig biztos van véleménye. Az tény, hogy a táncról lebeszéltem, de az írásról nem <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Bizony nagyon szép! <#eljen>
Ami egyben mutatja is, hogy lenne érdeklõdés a sportág eseményei iránt, ha megfelelõ helyen adnák. Ha még megfelelõ stábbal is, az lenne csak a Kánaán... <#ravasz1><#wink>
Aki meg képes ilyen összehasonlításra (egy sportélményt a szeméttel), az olyan szinten is van mint az általad nevesített "(vég)termék"...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A meccsek nézettsége
Ez nagyon szép!
(Bár biztosan azt mondanák a ker.tvknél, hogy mondjuk a VV 3 milliós, helybõl...Ez, sajnos, minõsít.)

Isthy
Sajnos igazából várható volt, hogy valamikor ki fog jönni a csapaton a mentális és fizikai fáradtság a csodálatos csoportbeli szereplés után. Tegnap ez így történt és ezt az izlandiak kihasználták.
Az elsõ negyedórában a szokásos (0-3) kezdés után egyenlítettünk és át is vettük a vezetést (6-4). A 2 izlandi kiállítástól kezdve azután elõjött a fáradtság mindkét formája. Elöl kihagyott ziccerek és kapufák sorozatban, hátul pedig szétesõ védekezés. A félidõre már 4 gólos hátrányba kerültünk.
A szünet után még tovább nõtt a hátrány 6 gólra, amit már csak tartani tudtunk a mérkõzés végéig.
Az elsõ félidõben Csaszi, a szünet után Feci és a beálló Mikler dicsérhetõ, sajnos a többieknek nem ment a játék.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Magyar kézilabda-válogatott (hivatalos)
Mocsai Lajos szövetségi kapitány: - Gratulálok az izlandi csapatnak, végig uralta a mérkõzést és megérdemelten nyert. Szomorú vagyok, de nem csalódott. Tudni kell, hogy a csapat magja teljesítõképessége határához érkezett. Ritmusban és dinamikában nem tudtunk lépést tartani az ellenféllel. Már a meccs eleje determinálta a találkozó alakulását, több ziccert is kihagytunk, amibõl indítás-gólokat kaptunk. Már csak kapaszkodni tudtunk az eredmény után, de Izland végig kontroll alatt tartotta a mérkõzést. Remek eredményeket értünk el a csoportban, most pedig az a dolgunk, hogy megkeressük a hibáinkat és kijavítsuk õket.

Mocsai Tamás: - A csoportkörben nagyszerû eredményeket értünk el, ezúttal viszont támadásban sok hibát követtünk el, ebbõl gólokat kaptunk, és voltaképpen ez eldöntötte a mérkõzést. Dolgozunk tovább.
kaloz174
Mai mérkõzések
2012-01-22
Férfi Európa-bajnokság
16:10 Magyarország-Izland (középdöntõ II-es csoport)
18:10 Franciaország-Szlovénia (középdöntõ II-es csoport)
20:10 Spanyolország-Horvátország (középdöntõ II-es csoport)

Breki33
EB, szombati eredmények: Két döntetlen mellett egy egygólos gyõzelem született a szerbiai EB szombati játéknapján. I-es k.cs: Lengyelország - Svédország 29:29, Dánia - Macedónia 33:32, Szerbia - Németország 21:21.
Breki33
Breki33
Igen kint voltam, pacsiztam még a szövetségi kapitánnyal is :-)
Isthy
Ma nincs jó napjuk az EB-ken az olimpiai bajnokoknak és errõl vastagon mi tehetünk. A nõi pólósok is elverték a hollandokat és a fiú kézisek is a franciákat. Még szerencse, hogy a vízilabdás fiúk nem játszhattak önmagukkal... <#vigyor><#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Bocsánat, de nem tudom megállni: Vajon "ibériai" Lacink látta a meccset? <#ravasz1>

DUNAFERR FOREVER!!!

szucsy89
Nagy gyõzelem volt!
Isthy
IGEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNNNNNN!!! <#taps><#taps><#taps>

GYÖNYÖRÛ VOLT FIÚK! <#worship><#worship><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
És pont a végén szakad a stream.

De megynertük ez a lényeg.

SZÉP VOLT FIÚK!!! 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Micsoda színészválogatott ez a francia...

[HUN]FaTaL
Köszi. Azt hittem sportot nem adnak. 😊

Hajrá Magyarország! 😊

[HUN]FaTaL
Srácok! Az EB meccsekhez szokott lenni valahol stream? Nincs most TV-m, de megnézném a meccset. 😊 Az sem baj, ha angol a kommentátor.

kaloz174
Ennél most még árnyaltabb a kép. Ígérem, du. megpróbálom összefoglalni.

Isthy
Breki!

Ma este 6-tól a sportcsarnokban Szekszárd-Gyõri Audi ETO meccs!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem láttam a meccset, de ahogy látom az eredménybõl megint nem volt védekezés és kapusteljesítmény. Fõleg az elsõ félidõben...<#shakehead>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Aki nem látta a meccset, az persze olyanokat ír, hogy Kovács Péter csodát csinált a Békéscsabával...
Merthogy nyerni tudtak Újvárosban 3 góllal!
Kérdés, melyik a nagyobb csoda? Döntetlent játszani Siófokon, 12 góllal vezetni a Kohász ellen; avagy majdnem kikapni hazai pályán a Szekszárd ellen, aztán ilyen arányú vezetés után 3 góllal nyerni ellenünk. (Ami egyébként papírformának mondható, a jelenlegi helyzetben, különös tekintettel a 2 csapat játékoskeretére.)
(Mindenesetre a csabai csapat megúszta a mai +edzést.)

Isthy
"Örökre velünk maradsz" <#shakehead><#shakehead><#shakehead> <#sir><#sir><#sir>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Kulcsi (Kulcsár Anita)

A nevem Kulcsár Anita, 1976. október 2-án születtem egy borsodi kisvárosban, Szerencsen. Az általános iskolát szülõvárosomban végeztem el. 10 éves lehettem, amikor megismerkedtem a kézilabdával. Hogyan kerültem a sport közelébe? Nem volt nehéz, hiszen a szüleim mindketten testnevelõ tanárok, így már egész kiskorom óta sportoltam. Kezdetben tornáztam, atletizáltam, de hamar kiderült, hogy igazából ezeket a sportokat nem nekem találták ki. Bár az atlétikához volt tehetségem, amikor azonban az édesanyám által irányított kézilabdaedzésre lementem, azonnal beleszerettem ebbe a csodálatos játékba. Kiderült, hogy egész ügyes vagyok, hisz negyedik osztályosként a nyolcadikosokkal jártam versenyre. Itt már nagy jövõt jósoltak nekem, így a továbbiakban is folytatni akartam. Felvételiztem a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium testnevelési tagozatára, ahová felvettek. Ott azonban nem volt kézilabda, így még mielõtt a tanév elkezdõdött volna, átcsábítottak a Kölcsey Ferenc Gimnáziumba. A döntés engem igazolt, hiszen a megyei I. osztályból indulva, mire végzõs lettem már az NBI/B-ben játszottunk, mint iskolai csapat. Szerencsére a játék egyre jobban ment, elég hamar húzóemberré váltam. Idõközben több lehetõség lett volna a váltásra: hívtak Debrecenbe, Békéscsabára, több alkalommal Gyõrbe. Azonban én csak az érettségi megszerzése után akartam az NBI-ben kézilabdázni. Tudtam, ha tehetséges vagyok, akkor 18 évesen is lesz lehetõségem a váltásra. Közben tagja lettem a magyar junior-válogatottnak, ami szintén azt bizonyította, folytatnom kell a kézilabdát. Egyébként a tanulást sem hanyagoltam el. Több ízben elnyertem a jó tanuló, jó sportoló címet iskolai és megyei szinten is.

1995-ben aztán belekerültem a profi sportolók világába. A két lehetõség a Fradi és a Gyõr volt. Végül 3 éves szerzõdést írtam alá a Gyõri ETO-hoz. Nagyon nehéz volt a beilleszkedés, mert szó szerint a nagybetüs életbe csöppentem bele alig 18 évesen. Kemény munka folyt az NBI-ben, amihez egy év alatt szoktam hozzá teljesen. Az iskola mellett ugyanis napi egy edzésen vettem részt, míg Gyõrben az alapozó idõszakban volt, hogy napi négy edzésen is helyt kellett állnom, ez késõbb napi kettõre változott. A kemény munka meghozta gyümölcsét, hiszen pár héttel a huszadik születésnapom elõtt meghívást kaptam a felnõtt magyar válogatottba. Ettõl kezdve állandó kerettag lettem, és mostanáig nagyon szép sikereknek voltam részese a válogatottban és a klubomban egyaránt. Az ETO-val kétszer lettem bajnoki ezüstérmes, kétszer bajnoki bronzérmes, 1999-ben az EHF-kupa döntõjéig meneteltünk, ahol azonban (biztosan sokan tudják) sajnos vereséget szenvedtünk a világhírû Viborg csapatától, bár én magam két mérkõzésen 21 góllal terheltem meg hálójukat. A válogatottal 1998-ban EB-bronzérmet szereztünk, majd 1999-ben VB ötödik helyezést értünk el, egyetlen vereséggel a hátunk mögött.

Majd következett a 2000-es év, életem eddigi legnagyobb sikereinek az éve. A Sydney-i olimpián ezüstérmet nyertünk egy nagyon drámai döntõn. (Megjegyzem, kár, hogy nem 50 percig tart egy mérkõzés, mert akkor ma olimpiai bajnoknak mondhatnám magamat). Némi vigaszdíjként aztán decemberben európabajnokok lettünk.

A magánéletem is sikeresen alakult, Gyõrben megismerkedtem jelenlegi férjemmel, akivel két éve élünk nagyon boldog házasságban, és akivel már a kézilabdás utánpótláson is gondolkodunk. A gyõri Apáczai Csere János Tanárképzõ Fõiskolán elvégeztem egy felsõfokú szakot, már csak a záróvizsgát kell letennem, illetve középfokú nyelvvizsgát szereznem. S ha mindez sikerül idegenforgalmi szakmenedzserként tevékenykedhetek majd a sportpályafutásom befejeztével.

S mivel egyszer minden véget ér, eljött az idõ, amikor 6 szép és eredményes év után elbúcsúztam a gyõri zöld-fehér 11-es meztõl, és 2001-ben a székesfehérvári Cornexi-Alcoa csapatához szerzõdtem, ahova még egy évig köt a szerzõdésem, s ahol szintén nagy célokat tuztek ki a klubvezetõk. Ehhez, úgy tûnik megfelelõ játékos keret áll edzõm Zsiga Gyula rendelkezésére. Így remélem, hogy az eredményeim tovább fognak gyarapodni klubszinten és válogatott szinten is. Álmaim, remélem valóra válnak, ám azokat még nem árulom el. Jelenleg 25 éves vagyok, így van még lehetõségem, hogy ezeket megvalósíthassam. Csak annyit tudok, hogy lesz hamarosan egy újabb olimpia, még számtalan világverseny vagy nemzetközi kupamérkõzés és bajnoki mérkõzés, ahol minél több fényes gyõzelmet szeretnék aratni a csapataimmal.

Kulcsár Anita, 2001
kaloz174
"Õrizzük mosolyodat."

Nyugodj békében! <#sir><#shakehead>

Duby
Szívünkben velünk maradsz!

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Isthy
A mai szakember a stúdióban igencsak más kategória volt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Természetesen ilyesmivel nem is jutna eszembe viccelni <#hehe>

A fiúknak pedig én is gratulálok, ezúttal nem kérdés, hogy megnyertük az egy pontot; még akkor sem, ha sokáig vezettünk.
Isthy
Magyarország-Spanyolország 24-24

Gyönyörû volt fiúk! <#taps><#worship>

Nagyot küzdöttek a srácok és a végén is vissza tudták hozni a meccset. A német sporik nem velünk voltak, de legalább a végén befújták a büntetõt. Azt mondanám, hogy ez egy szép csapatmunka volt, mindenki hozzátette a magáét. Azért 3 játékost kiemelnék: Mocsai, Császár és Mikler nagyot játszott.
Nagyon értékes pontot szereztünk, ami remélem meg is hozza a középdöntõbe jutást.

DUNAFERR FOREVER!!!

Effe88
nem kapunk 2 percetS::S:S
hihetetlen bírók
elcsalják

Isthy
Remélem ezt komolyan gondoltad, mert viccnek durva lett volna <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!