Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kaloz174
Norvégia...
Ez vajon mit jelenthet nekünk?

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

OK, legyen így.
A második félidõ közepén is történtek kutya dolgok, egymás után három kiállítást is kapott az Érd, körülbelül egy percig három mezõnyjátékosuk volt a pályán. Kulcsfontosságú volt, hogy ezt sikerült túlélniük - ebben az idõszakban mindkét kapusuk védett egy-egy hetest, Vincze pedig átlövésgólt szerzett. Ha nem rontják el a égén a támadásukat, akkor - ha nem csal meg az emlékezetem - ezt az egálról induló 6 perc büntetést nem -1-gyel, hanem +1-gyel zárják. Gyakorlatilag ezután ment el hárommal a vendégcsapat.

Azt hiszem, mindkét mai rangadón igazságosabb lett volna a döntetlen, bár általában annak mindig megvan az oka, ha egy csapat elrontja vagy megnyeri a végjátékot. A Siófokból ezúttal Bogdanovic jó teljesítménye és góljai nagyon hiányoztak, akik a hazaiaktól nyújtottak az elvárttól kevesebbet, õk viszont eddig sem nyújtottak konstans formát (Tóth Tímea, Vincze Melinda, beállósok).
Szerintem éppen a leírtakból következik: gyakorlatilag Tomori ÉS Szucsánszki nélkül játszottunk, bár az utóbbi legalább védekezésben hozott magához képest egy erõs átlagot (támadásban viszont még csak betegen láttam így játszani). Ehhez már talán csak annyit szükséges hozzátenni, hogy õk ketten nyújtanak fél-egymeccses feltámadásoknál huzamosabban átlövõteljesítményt, az utóbbi pedig az egyetlen felsõházi szintû irányítónk. Nem kívánom bántani Bettit, ügyes játékos, sokat is kellett korábban kihagynia, lábbal félelmetesen meg tudja verni az ellenfeleket, de a csapat kézben tartását még nem tudja a szükséges szinten megoldani. Zsuzsi pedig azért is nehezen pótolható kulcsjátékos, mert nem csupán egyaránt meghatározó támadásban és védekezésben is (Szani és Jelena alapértelmezett esetben eleve cserélendõ), de mindkét oldalon bevethetõ, kevesebb labdát ad el a többieknél, és a szezonban eddig tízszer jobb formában volt náluk. Neki sem ment mindig, de az utóbbi két meccsen Zizi mellett egyértelmûen õ termelt gólokat a lövõsorunkból. Deka kispadon maradása lehet még jó kérdés, de figyelembe véve, hogy ha lépett is elõre, két kiállítás nála garantált (egyet kap alaptalanul megszokásból, egyet pedig jogosan, körülbelül így szokott kinézni 😊, csodálkozni azért nem tudok.

Ami Szádvárit illeti, inkább az szokott lenni a kritika, hogy miért õt erõlteti Elek Gábor, tavasszal a Viborg elleni csoda után szinte csak perceket kapott Szarka, gyakran annyit sem. Mostanában vegyesebb a helyzet, mindenesetre igazán jó formában nincs egyikük sem, egy-két jó félidõt tudnak felmutatni összesen. Szerintem Adri annyival biztosabb pont, hogy kettejük közül alapesetben mégiscsak õ védekezik jobban (kettesben is õ szokott többet), tehát ha támadásban egész évben nem megy egyiknek sem, akkor ez egy érv lehet mellette. Mindenesetre most szerzett három gólt, ez pedig idén sajnos minden további elemzés nélkül jónak számít nálunk ezen a poszton. Ezzel együtt Kriszta is pályára lépett ma a második félidõben, gólt is lõtt.

Persze ez mind szigorúan magánvélemény, na meg Elek Gábor nyilván látja az elvégzett edzésmunkát is.

A gyõzelmünkben körülbelül ott voltam biztos, hogy Tápai állt oda a heteshez: nem tudtam elképzelni, hogy belövi. Nem is igazán értem, hogy miért nem Uhraková vagy Gyetván próbálkozott.
kaloz174
A szünetben egyébként a Halas is vezetett a Veszprém ellen...
Nagyon szoros eredmények születtek. A Siófoknak Érden is illett volna nyerni, de ahhoz több játékosnak kellett volna jó teljesítményt nyújtani. Az Érd jobban akart.
Ha még hozzávesszük a váci meccset, elég izgalmas volt a forduló! <#vigyor2>

Isthy
Jó kis végjáték volt Érden, csak az utolsó 10 percet láttam. 3 gólos elõnyrõl (22-19) veszített a Siófok 2 góllal (23-25). Elrontották a végjátékot rendesen.

Békéscsaba-DVSC 28-27
Kiskunhalas-Veszprém 27-31
Alcoa-Szekszárd 24-24

Ez utóbbi sztem nem kis meglepetés. Remélem szerdára nem javulnak nagyon fel a fehérváriak <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nincs itt semmi probléma, egyszerû a dolog:

Ha Dánia (vb-2.) nyeri az Eb-t:
1. csoport: Spanyolország (vb-3.), Lengyelország (vb-8.), Szerbia (Európa-2.), Algéria (Afrika-2.)
2. csoport: Svédország (vb-4.), Magyarország (vb-7.), Brazília (Amerika-2.), Macedónia (Európa-3.)
3. csoport: Horvátország (vb-5.), Izland (vb-6.), Japán (Ázsia-2.), Chile (Amerika-3.)

Ha Szerbia (kvóta nélküli) nyeri az Eb-t:
1. csoport: Dánia (vb-2.), Magyarország (vb-7.), Macedónia (Európa-2.), Algéria (Afrika-2.)
2. csoport: Spanyolország (vb-3.), Izland (vb-6.), Brazília (Amerika-2.), Szlovénia (Európa-3.)
3. csoport: Svédország (vb-4.), Horvátország (vb-5.), Japán (Ázsia-2.), Chile (Amerika-3.)

Tehát a szlovénok a szerbeknek a lengyelek meg a dánoknak fognak szurkolni holnap a döntõben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi a magyarázatot! Te mégis csak több Fradi meccset látsz mint én <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem értettem a Fradi, különösen Szucsánszki gyenge játékát. Még akkor sem, ha Tomori meghatározó játékos. Nem hiszem, hogy egy ilyen csapatban egy játékos sérülésének, ami bármikor elõfordulhat, sajnos, ekkora szerepe kellene, hogy legyen. (Nem vagyok Fradi-ügyekben nagyon jártas, így megkérdezném: Szádvári miért nem kap lehetõséget szerintetek? Visszaesett a formája?)
A Vác pedig az esélytelenek nyugalmával játszott. Mindenképpen elismerés illeti õket, Klivinyi egyre magabiztosabb, Lulu pedig ma is Lulu, vagyis most is érezhetõ, milyen jól fogja össze csapatát.<#taps>
Bízzunk benne, hogy igaza lesz Elek Gábornak, a nk.kupa más történet.
Tomorinak mielõbbi gyógyulást, elég rossz érzés volt látni a jelenetet.<#szomoru2>

Szerintem értelmezési probléma van: ha a szerbek nem nyernek, akkor õk nem EB2-ként jönnek számitásba a kvalifikéción (az csak akkor számitana ha a Franciák lennének az elsõk de akkor nem is kellene kvalifikázzanak)hanem mint alegjobb olyan csapat amelynek nem volt még meg a joga akvalifikéációra4 S ebben a macedonok a másodikok.
Ha a szerbek nyernek EB bajnokként automatikusan ott vannak Londonban s ekkor a szlovénok kerülnek a második kvalifikációs helyre!
Egyrészt nagyon fontos Zivkovicot támadás-védekezésben cserélni, másrészt rengeteg labdát tud eladni. Ezért szerintem ha egy ilyen hektikus és szoros meccsen nem tudja hamar elkapni a fonalat, akkor simán elmenne rajta. Fiatal játékos, leírni még nem szabad, de abszolút megértem, hogy nem mertük ma (sem) jobban erõltetni. Különben Szaninak is voltak lyukas kezû megoldásai, de róla legalább elmondható, hogy az elsõ félidõben a hátán vitte a csapatot, valamint õ szerezte a gyõztes gólunkat is. Ráadásul a mutatott játék nála egyértelmûen elõrelépést jelent, szóval kijár neki a dicséret.

Sajnos nem volt annyira jó meccs, mint ahogy Léderer próbálta beállítani, de legalább izgalomban nem volt hiány - igaz, erre már nem lehetünk büszkék. Azt pedig még jobban sajnálom, hogy ezúttal nem volt lehetõségem Vácra eljutni.
Isthy
Vác-FTC 26-27 (13-14)

Tomori sérülése nagyon meglátszott a Fradi játékán. A váciak majdnem tudtak élni a lehetõséggel. A Fradiban Zácsik és Móni emelhetõ ki illetve a végjátékban Abramovics. Vajon Zsivkovics miért nincs pályán legalább támadásban? Ennyire nincs hasznára a csapatában az összjátékban?
A váciaknál Klivinyi, Uhrakova és Barján mutatott jó teljesítményt illetve Miklosova a kapuban.
Remélem Tomorinak tényleg csak pár nap lesz a kiesés, mert a KEK nélküle brutálisan nehéz lenne.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

kaloz174
Reméltem, hogy így lesz. <#eljen> Jellemzõ volt, hogy a 2 portál hogyan tálalta az esetet...

Isthy
Sztem az érdi meccset fogod választani <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A dánok 0 ponttal jutottak a középdöntõbe és végül kikötöttek a döntõben. Bár tény, hogy többször mákjuk is volt a meccseik végjátékában. Az õ döntõs helyük alapvetõen kalkulálható volt az EB elõtt.
A vízilabdás fiúk meg 12-11-es vezetésnél 2 perccel a vége elõtt megnyerhették volna a meccset az emberelõnyt kihasználva. De mindenki csak tolta a felelõsséget és elszúrták a lehetõséget. Amúgy is az egész meccsen gyalázatos volt az emberelõnyös helyzet kihasználásunk.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A 2 variáció az olimpiai kvalira:

Dán EB gyõzelem esetén:

Svédország (házigazda)
Magyarország
Macedónia
Brazilia

Szerb EB gyõzelem esetén:

Dánia (házigazda)
Magyarország
Macedónia
Algéria

Ha a dánok nyerik, akkor a szerbek (mint európai 2. helyezettek) a spanyolokhoz kerülnek a vb 8. lengyelek és Algéria mellé.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mára már kiderült, hogy nem sérült meg a szeme és lehet már holnap este a döntõben játszhatna is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Nos, lehet szurkolni a szerbeknek a döntõben! Ha nyernek, marad a Dán-Magyar-Macedon-Algéria csoport a kvalifikációban! Ha a dánok nyernek, borul az eddigi beosztás, s az egyik kiemelt mellé megkaphatjuk a szerbeket is+ valamelyik más kontinensbelit. Bár a NS-ra jellemzõ, hogy már biztosra vette a macedon ellenfelet!
Ami a vízilabdát illeti, a csapat félkész állapotban van, jó is hogy nem kerültünk össze most a láthatóan jó formában játszó szerbekkel. A csapat fele formán alul játszott szinte végig (Varga Dani, Hosnyánszki, Hárai, Szivós, Madaras, Biros) de a többiek is ingadozó formát mutattak. Baksának voltak jó meccsei is, de ez nem volt az. Ezen a meccsen az emberelõny kihasználás is katasztrófális volt. Nagy Viktor, Kis Gábor felépülésével és a többiek formába hozásával nem lesz baj az olimpián.
kaloz174
Két tudósítás:
HVG
NSO

Remélem, az elsõ közelít jobban a valósághoz. <#confused>
Mielõbbi gyógyulást!

kaloz174
"EHF EURO 2012: Denmark-Serbia in the final!"

Nem hiszem, hogy ez volt a papírforma, még a hazai pálya ellenére sem.

(Közben ugye ment a vizilabda, ami, sajnos, számunkra csalódást hozott...<#shakehead>)

kaloz174
TV-s meccsek:

2012.01.27. 17:30
Dánia-Spanyolország (dánok a döntõben!)
Férfi Eb-elõdöntõ

2012.01.27. 20:00, S2
Szerbia-Horvátország
Férfi Eb-elõdöntõ

2012.01.28. 12:45, RTL
Vác-FTC Rail Cargo Hungaria
Nõi NB I

2012.01.29. 14:15, S2
Férfi Eb, a 3. helyért

2012.01.29. 17:00, M2
Férfi Eb-döntõ

2012.01.29. 19:30, S2 (csúsztatva)
Férfi Eb-döntõ

kaloz174
Borsos Attila szerepelni akart?
(Annyira nem kedveltem sosem, de ez nyilván szubjektív.)

Breki33
Magyar kézilabda-válogatott (hivatalos)
Prémiumban részesül a férfi kézilabda-válogatott Eb-eredményéért
Ellentétben a médiában több helyen megjelent információval, a Magyar Kézilabda Szövetség korábbi elnökségi döntésének megfelelõen a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután teljesítette az elõzetesen meghatározott eredményességi célkitûzést, összesen 5 millió forint prémiumban részesül az Európa-bajnokságon elért 8. helyezéséért.
Amennyiben az együttes az áprilisi olimpiai selejtezõn kiharcolja a londoni olimpián való részvétel jogát, további 20 millió forint juttatásban részesül.
kaloz174
nem biztos, hogy lesz prémium

Borsos Attila nyilatkozata

kaloz174
Egy kis ajánló:

Cunder-interjúk a MK-meccs után, Dunaújvárosból
(Valóban nagyon rosszkor jöhetett a kettõs emberhátrány. Akkor, amikor már elfogyott a csapat ereje, és G.Gabó csak sántítva tudott játszani, sajnos, sérülése után.)

Cunder program a hétvégén
(Melyiket válasszam?😊)

sõt, ha levonjuk az 5m-ek után kapott hibapontokat, akkor az arány még rosszabb: 15-7!
Isthy
Valszeg tényleg amiatt van, közben én is megnéztem. A lényeg, hogy a mi érdekérvényesítõ képességünk NULLA!!!! Ez már a tavalyi és az idei idényben is sokszor bebizonyosodott.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Én sem vagyok oda érte, de lehet, hogy a Fehérvár kérte, a nk. kupameccs miatt.
handball.hu naptár

Isthy
Komolyan mondom ez már tényleg sok! Menjenek a ....-ba! <#violent>

Az Alcoa elleni meccsünket sem lehet hazai pályán pénteken játszani, hanem 1-én szerdán. Vajon most mi az ami fontosabb és ami miatt át kellett tenni már péntekrõl is? Még a végén tényleg eljutunk a hétfõ déli meccsekig...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez most sajnos nem jött be... Mondjuk ebben a jv. sporttársak 16-8-as kiállítási aránya is szerepet játszott.

DUNAFERR FOREVER!!!

SomogyiG
Amit Mse-nek írtam, az a Te beírásodra is válasz/kiegészítés. Miért bûntet bennünket a sors és az MKSz ilyen szövetségi kapitányokkal? 😞

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

SomogyiG
Mint Mátéfi. Idegenben kis gólkülönbségû vereség kell, ha törik, ha szakad! Meg ne próbáljanak nyerni azok a "buta libák", mert ...

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

háát, akárhogy is, de ha sikerült volna a 4 közé kerülni, a tapasztalt erõnléttel nem sok zavart okoztunk volna ott a szerbek ellen, no meg a másik meccsen. Csak azt remélhetjük, hogy a dániai kvalifikációs tornára tanulnak a mostaniakból! Nem is értem minek nevezünk szélsõket, ha sem támadásban, sem védekezésben nem használjuk õket. S rettentõen hiányzott még egy irányító, pláne, hogy Császár fõleg átlövõként kellett jeleskedjen.
Isthy
Sztem õ meg van gyõzõdve róla, hogy jól cselekedett, nincs oka magyarázkodni. Egyébként el is szólta magát a meccs utáni interjúban ezzel kapcsolatban. Azt mondta a cél az volt, hogy megõrizzük a döntetlent ha labdához jutunk. Sztem az lebeghetett a szeme elõtt, hogy így a 8 között maradunk és teljesül az MKSZ által meghatározott prémium cél.
Egyébként õ amúgy is a "tervszerû meccselés" híve nem a rögtönzéseké. Pedig hát...

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
ma!
M2 17:55 Vízilabda Európa-bajnokság 2012
Magyarország - Görögország nõi vízilabda EB elõdöntõ
Élõ közvetítés Eindhovenbõl

kiírom most is, hátha megint szerencsét hoz <#wink>

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Ez igaz, viszont az is, hogy ezt nem lehet más okra fogni! Az ilyen rettentõen tud fájni, akkor is ha mások nem csesztetnek vele!
Isthy
Azért a teljes horvát csapat ellen most is kaptunk volna egy szép zakót. Az egész EB-n valóban egyedül Csaszi dicsérhetõ maradéktalanul.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem volt már ennél nagyobb baklövése is, nem is egy. Bár soha nem ismerte el azóta sem...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Na igen, már a horvát idõkérésnél ezt mondta a játékosoknak, hogy így fogja csinálni. Mondjuk azzal ellentétben plusz embert nem hozott be. De eleve elvetélt dolog volt az elképzelése ennyi idõre. Talán akkor lett volna jó, ha legalább 15-20 mp még van hátra, úgy tudtunk volna élni a plusz emberrel. Most hagyni kellett volna a csapatot rohanni...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi! <#worship>
Akkor ezek szerint a következõ meccsen a 20 és a 40 perc után most már 60-ig fogjuk bírni <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Íme, itt találod😊
Elszalasztott lehetõség volt.

ez volt megbeszélve... érted ez volt megbeszélve... teljesen mindegy hogy felesleges már olyankor idõt kérni, ez volt megbeszélve...
na éppen ezért nem tud Lajos meccselni...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Szegény Mocsai, meg elkövette élete baklövését az idõkéréssel.....Nem is értem, mit akart az utolsó 5 másodpercben, hiszen nyilvánvaló, hogy egy valamire való csapat beáll emberfogásra és rögtön faultol, akár kiállitás árán is!
A probléma ott kezdõdik , hogy nincs szélsõ játékunk, viszont a gólok többségét pont az ellenfél szélsõitõl kapjuk! Tegnap nemcsak az Iváncsikot váltó Vadkertinek nem ment, hanem Harsányi is majdnem nulla volt a gólja kivételével. Császáron kívül csak Krivót és Fazekast lehet dicsérni.
Ami meg a közvetitést illeti, egyszerûen nem lehet hallgatni (mi lesz az M1-2-õn Londonban ennyi lükével, akik még a versenykiirást sem képesek megismerni?), + mi a francot akart az 5-hellyel? Ha nyerünk sincs meccs az 5-6 helyért (azt elvitték volna a macedónok), hanem a 7-8-ért a német és szlovén csapat közt a kvalifikációért!
Annyiban jó ez a helyzet, mert a németek és lengyelek elszálltak, mi meg megkapjuk a macedónokat vagy a szlovénokat (jöhet a bosszú!).
na, akkor meg van a válasz, nem fizikailag fáradtunk el, hanem fejben nem tudtunk ott lenni az izlandi és szlovénok ellen, tét nélkül megy csak 😞(

ilyen nincs, hogy tegnap Nándi semmit nem fog, ma meg 50%-on kezd.

Csaszinak gratula, õ minden meccsen megpróbálta csak most nem esett vissza a társak hiánya miatt! Így kell majd Vpben is! 😊

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Nagy kár ezért a meccsért. Az egész tornát mérlegre téve azonban számomra nem várt jó teljesítményt nyújtott ez a csapat.
Ha nem lenne ez a hullámzás többek esetében, talán még jobb is lehetett volna.

Isthy
Ahogy olvasom a mai MK meccsen egy ideig jók voltunk, azután a végére a Siófok fordított és továbbjutott. Jó lenne róla esetleg egy beszámoló ha valaki arra járt <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A horvátok megadták nekünk a lehetõséget, de nem tudtunk élni vele. A kezdõjátékosaikból többen nem is léptek pályára illetve alig voltak pályán.
Csaszi elõtt le a kalappal, nagyon nagyot játszott <#worship> A többiek nem sokat tettek hozzá. Talán még Nándi a kapuban...
Nem tudom Szõllõsi minek volt nevezve, mert pályára nem lépett ma sem, inkább Mocsai agyongyilkoltatta a sérült Zubait. Ugyanez a helyzet Ancsinnal, õ sem tudom ma miért nem kapott lehetõséget. De sajnos ez a megfelelõ rotáció hiánya dolog végigkísérte az egész EB-t.

DUNAFERR FOREVER!!!

Mocsai fúú