Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
DUNAFERR FOREVER!!!
Gratulálok a fehérvári csapatnak a gyõzelemhez! <#eljen>#eljen><#taps>#taps>
Egy erõsebb keretû csapat ellen felnõttek a feladathoz a bajnoki bukdácsolás után. A végére már látszott, hogy elfáradtak, de sikerült 4 gólos elõnyt szerezniük. A szerbek otthon sajnos meg fogják oldani a továbbjutást, de az esélyesebbek egyébként is õk voltak. Az Alcoa szépen helytállt a mai meccsen.
Békéscsaba-Alicante 19-25
Sajnos megismétlõdtek a tavalyi események. 2 hazai meccsen sem tudtak továbbjutni, sokba került a tegnapi 8 gólos elõny "leadása"...
DUNAFERR FOREVER!!!
Az elsõ félidõben gyalázatosan gyenge támadójáték közepes védekezéssel. A szünet után jobb védekezés és sokkal jobb támadójáték. Bár ekkor is az emberelõnyök kihasználása borzalmas volt. Szépen visszajött nagyot küzdve a Fradi a 6-7 gólos hátrányból.
Ahhoz képest, hogy a szélsõk betliztek - fõleg Kovacsicz, észre sem lehetett venni támadásban a pályán - ez igencsak jó eredmény. Mondjuk Szádvári 2/5-ös ziccer mutatója is elég halovány. Szarka megint nem kapott lehetõséget.
Zsivkovicsot dicséret illeti a sok bedobott 7-es miatt és Tomori elõtt is le a kalappal. Amit össze küzdött az oroszokkal sérült térddel, pedig aprították rendesen. Szani a szünet után feljavult és Zizi is jobb lett Pirossal együtt.
Egy összességében közepesen játszó Fradi éppen hogy kikapott. Itthon meglesz a továbbjutás, ez a Rosztov gyengébb mint vártam.
DUNAFERR FOREVER!!!
Itt lehetne nézni, de most nincs idõm, sajna, így majd remélem, elmesélitek.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A Csaba holnap is itthon játszik, szerintem nem lehet gondja.
A Békéscsaba is elrontotta az utolsó negyedórát és a 8 gólos elõnyükbõl csak 3 maradt. Így még figyelni kell nagyon a holnapi visszavágón. Remélem addigra kitalálnak valami eredményeset a spanyolok nyitott védekezése ellen.
DUNAFERR FOREVER!!!
MAR ALICANTE - BÉKÉSCSABA 22-25 (9-14) (Csabán)
Az elsõ félidõben az eladott labdákból 4 lerohanás gólt szerzõ spanyolok még együtt voltak a gyõriekkel. A szünet után az ETO irányította a meccset és végül megérdemelten szerezte meg a 2 pontot. A spanyolok a végén is csak 2 elszórt labdából tudtak felzárkózni. Pedig korábban is megkapták a lehetõséget mert 21-25 után a sporik rendesen besegítettek nekik, de nem tudtak élni vele.
Görbe nagyot játszott és Lunde is szuper volt a kapuban. De azt gondolom mindenki hozzátette a magáét és ez a csapat gyõzelme is volt.
A másik 3 BL meccsen papírforma eredmények születtek:
FCM - Larvik 22-26
Krim-Valcea 25-31
Metz-Buducnost 27-29
DUNAFERR FOREVER!!!
Ebben az szezonban már nem adják meg az esélyt másoknak.
Grat. a kinti gyõzelemhez. Lunde, Löke és Görbe nagyon jók voltak.
DUNAFERR FOREVER!!!
A Digi idõközben kijelentette, hogy nem vásárolta meg a jogokat, innentõl kezdve logikai patthelyzet van, valaki csúsztat, vagy még inkább: elhallgatja a lényeget. A Sportklub rajtuk kívülálló okokra hivatkozik, nos, az EHF pénzért biztos odaadná nekik, ha pedig keveset kínálnak érte, az nem áll rajtuk kívül. Ha viszont a Digi esetleg mégis megkapta csomagban a jogokat, melyrõl nem mond le, de ugye nem direkt ezt a meccset vásárolta fel, akkor õk hazudnak. Ez utóbbinak azért nincs túl sok értelme, hiszen tervezhetetlen számú és érdeklõdésû közvetítésekrõl van szó, amúgy is fordulónként kötnek szerzõdést a hazai csapatok, így nem tûnik logikusnak. Számomra mondjuk az önmagában érthetetlen, hogy miféle helyzet lehetett, hogy a Sportklub biztos volt a közvetítésben, majd nagy hirtelen vissza kellett táncolni, mindenesetre ez bûzlik a dilettantizmustól.
Jó lenne már tudni az igazságot, jogunk van tudni, hogy kit kell utálni!
Grupo Asfi Itxako Navarra (spanyol) - Gyõri Audi ETO KC
Nõi Bajnokok Ligája I.-es középdöntõ - Estella-Navarra
2012.02.04. szombat 19:00 DigiSport
Budapest Bank Békéscsabai ENKSE - C.B. Mar Alicante (spanyol)
Nõi EHF Kupa 1/8-döntõ, visszavágó - Békéscsaba
2012.02.05. vasárnap 15:30 SportKlub
Alcoa FKC - RK Zajecar (szerb)
Nõi KEK 1/8-döntõ, 1. meccs - Székesfehérvár
2012.02.05. vasárnap 16:00 Sport1
DUNAFERR FOREVER!!!
De a leginkább az érdekes, hogy ha a Digi megvette, akkor miért nem közvetíti? Mert nincs a mûsorukban benne... Megint egy olyan igazi magyaros történet.
DUNAFERR FOREVER!!!
Mivel a Diginek adta el az EHF a közvetítési jogot, így a SportKlub nem közvetítheti a Rostov Don - FTC Rail Cargo Hungária meccset, mivel a Digi nem járul hozzá! Amennyiben bármi változás lesz, azonnal szólunk.
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Még sokkal bizakodóbb lennék, ha mi is úgy tudnánk hozzáállni az ETO-elleni meccsekhez mint Kovács Péterék egy friss interjú szerint. Idézem is, hogy mire gondolok:
Igen, bár a Gyõr azért más kategória, de ez a mérkõzés tényleg a hasznunkra vált. Annak kell történnie, hogy ez felhúzza a lányokat az európai kupameccsre. Öröm és megtiszteltetés néha olyan ellenféllel játszani, mint az ETO. Ezekért a meccsekért érdemes kézilabdázni.
A Cunderen megjelent a meccsrõl 2 új írás is, ha esetleg érdekel még.😊
Nekem marad a netes meccsnézés mert nincs Sportklubom.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ez az a meccs, amelyrõl az eredmény már a körülmények felületes ismeretével és a lõlappal együtt szinte minden lényegeset elmond. A védekezésünk sajnos új mélypontot mutatott, és ezt nem menti az sem, hogy mi rendre gyorsan gólt szereztünk, így gyakran volt alkalma az ellenfélnek hosszabban nyûglõdnie a kapunk elõtt, többnyire góllal fejezve azt, adott esetben passzívnál. Rá lehetne fogni Tomori hiányára, de Vácon nélküle is sokkal magasabb szintet hoztunk egy jobb csapat ellen.
A szokásos csapattal kezdtünk (+Szádvári és Abramovics), hármasban Szani védekezett Tomori helyén, és értelemszerûen Zivkovic lett a jobbátlövõ. Az elején sikerült 3-0-ra elhúzni, majd a félidõ derekán öt körül volt közte, mielõtt sikerült kialakítani a nyolcgólos különbséget. A gólokon nagyjából osztoztak a játékosaink, de a legeredményesebb természetesen Kovacsicz Móni volt. Már a félidõ derekán beszállt Deka is: az elsõ kapuralövésével kilõtte Pirost, utána már szerencsésebben ment neki.
A második játékrészben jöhetett Szarka (pontosabban már az elsõ legvégén, mert a másik balszélsõt kiállították), Szani visszatért a pályára, mivel Deka is maradt, így jobbátlövõt játszott (innen kevésbé volt eredményes, Deka viszont úgyis vállalta a nehéztüzérség szerepét, és ezúttal az egy szem kiállítása sem tûnt jogosnak - az eredmény által jól mutatott kõkemény védekezés mellett mondjuk nem csoda...), védekezésben pedig egy darabig J3-ban, majd - a gólerõsnek bizonyuló - Cifrával cserélve J2-ben tevékenykedett - szóval próbálgattunk élesben ezt-azt. Such Nelly mellett viszont Kurgyis könnyebben tudott érvényesülni klasszikus szélsõgólokkal is, míg neki nem sikerült betalálnia. Az eredmény alakulását nem volt nehéz követni, gyakorlatilag nagyrészt 8-9 gólos távolságra tartottuk a Halast, nem is tudom, hogy pár másodpercig volt-e 10 közte vagy sem.
Az egyéni teljesítményekrõl szólnék még az említetteken kívül pár szót. Az egyértelmû, hogy két hajdani játékosunk, Szamoránsky Anikó és Barna Éva jól kitömött minket. Pedig Kéknek az elején nem sikerült értékesítenie a helyzeteit - éppen ekkor sikerült rögvest néhány góllal elhúznunk , de késõbb megoldhatatlan feladatot jelentett számunkra. Kapusteljesítmény egyik oldalon sem nagyon akadt, bár volt pár bravúr, de ha olyan szavakkal dobálózunk, mint BL és magyar válogatott, akkor ez nagyon messze volt a közepestõl is. A balszélsõink közül Kriszta mindkét gólja indításból esett, Adri betalált szélrõl is, de több helyzetet is kihagyott. Zizi támadásban jobb volt, mint Vácon (ami mondjuk nem nagy szó), tisztességesen elvezényelte a csapatot a rászabott idõben.
Lehet károgni a rosztovi fellépésünk elõtt, van is miért. Persze tavaly is rossz meccsek után éppen a keményebb KEK-meccsek hozták a jó játékot és a sikerélményeket, ebben lehet bízni. A védekezésünk csak az egyik dolog, abban talán, ha szükséges, jobban oda tudjuk tenni magunkat, mint a fontos pillanatokban többé-kevésbé tavaly is (nem BL-szinten, bár egyszer vagy kétszer azt is közelítgettük, de nem is úgy, mint az NB I-ben szoktunk). Csak hát továbbra is kérdés, hogy mennyire tudunk úgy felpörögni, hogy menetközben nincs egy mérkõzés sem amelyikért hajlandóak lennénk - és engem az nem elégít ki, hogy a Gyõrtõl úgyis kikapunk, a többiektõl pedig úgysem, ha mégis, akkor is meglesz az alapszakasz második helye. Az egyéni gyengébb formák jobban aggasztanak, például tavaly volt egy csúcsformában játszó Zizink, és a bal szél véletlenül sem tûnt lyukas posztnak. Úgy érzem most többektõl lenne szükség javulásra (Tomoritól sérülésbõl), ráadásul nagyobb mérvûre, mint tavaly. A mérleg serpenyõjében mondjuk ott van egy erõsítést jelentõ Cifra, a csereként bevethetõ Deáki és Dajka. Hurráoptimista éppen nem vagyok, de bízom csapatomban, amúgy meg majd meglátjuk. Szerencsére szó szerint, bár még mindig nem tértem magamhoz a meglepetéstõl, hogy adja a tévé.
Azért vasárnap délután tobzódni fogunk a meccsekben:
14 órától Fradi meccs a Sportklubon, majd rögtön utána 15:30-tól a Békéscsaba meccse. Ez utóbbival párhuzamosan 15:45-tõl a Sport1-en megy a Fehérvár-Zajecar mérkõzés.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ezt én még hivatalosan nem láttam leírva sehol, csak mint lehetséges jelöltet.
DUNAFERR FOREVER!!!
"A Fehérvár vasárnap a szerb Zajecsar ellen lép pályára a KEK nyolcaddöntõjében, a találkozón Siti Bea másodedzõ dirigálja a csapatot."
Nem biztos, hogy mindez növelte az esélyeket.
Az egyik az volt, hogy amennyiben nem nyer az Alcoa, edzõváltás lesz.
Miután nem nyert, felvetettem ezt azoknak a kedves fehérvári drukkertársaknak, akiknek jóvoltából Fehérvárig eljutottam hazafelé.
Kételkedtek benne, ugyanakkor azt is mondták, hogy örülnének, ha Konkoly jönne, mert akkor az azt jelenti, hogy annyi pénze van a csapatnak, hogy õt is meg tudják fizetni.
Erre én azt mondtam, hogy vannak itt más (személyes presztizs) kérdések is...Mára itt a hír, Konkoly Fehérváron dolgozik tovább.
(Pedig inkább Veszprém volt valószínûbb, de úgy tûnik, ott még tart a bizalom Gyurkával szemben.)
Deáki 9 gólja figyelemre méltó, különösen mert eddig alig kapott lehetõséget.
Az újvárosi meccsel kapcsolatban szerencsére a csapat igazolta várakozásaimat. Azt gondoltam, ha valamennyire állandósítani tudjuk azt a teljesítményt, amit már a Csaba és a Siófok ellen is látni lehetett a gárdától, akkor verhetjük a mostanában elég szerényen teljesítõ fehérváriakat.
Meccs elõtt kicsit elbizonytalanodtam, mert találkoztam Dettivel, aki enyhén szólva sem volt jól...Szerencsére bírta a meccsen valamennyire, miután Gulyás Pista, amikor csak lehetett, megpróbálta pihentetni. (Pedig természetesen most is emberfogással próbálták kikapcsolni.)
Ha még kicsit türelmesebbek vagyunk, akkor nem adjuk el a több gólos elõnyünket, tehát nagyobb arányú is lehetett volna a gyõzelem, de így is nagyon szép ez. <#taps>#taps><#eljen>#eljen> (Más kérdés, hogy csak szépségtapasz, mert már elõrébb nagyon nehezen kerülhetnénk a tabellán.)
Folyt.köv. holnap. (vagy inkább ma😊)
FTC-Kiskunhalas 45-37
Gratulálok a csajoknak a gyõzelemhez! <#taps>#taps>
Sajnos nem láttam belõle semmit, mert nemrég értem haza. Remélem lesz majd róla itt pár sor amibõl okosabb lehetek <#wink>#wink>
A Fradi meccsen 82 gól...<#wow1>#wow1> Megint nem a védekezésrõl szólt a mérkõzés. Azért 37 kapott gól a Halastól nagyon sok. Remélem csak az orosz megfigyelõk megtévesztésének szólt ez a "védekezés" a Fradinál <#ravasz1>#ravasz1><#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Kitöltötték a napomat fél 10-tõl egészen 4-ig. Emlékezetes csata volt, több fordulattal is és végül Djokovics gyõzelmével. Mindkettejük elõtt le a kalappal! <#worship>#worship>
Közben az utolsó negyedben parádés játékkal fordítottak a vízilabdás fiúk és nyertek. Grat nekik a bronzéremhez! <#taps>#taps>
DUNAFERR FOREVER!!!
17.00 Szerbia-Dánia
tv: m2
streamek: http://stream.forumx.hu/viewtopic.php?t=286&mforum=stream
https://www.facebook.com/ferfiklubb/