Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez erõsebb kerettel sem ment, nemhogy a mostanival.....Kovács sem képes a semmibõl valamit teremteni, bár látszik a munkájának az eredménye, de még csak a bajnokságban.
Isthy
Elnézést, javítanom kell magam a Békéscsabával kapcsolatban. Nem a tavalyi hanem a tavalyelõtti események ismétlõdtek meg. Mondjuk tavaly is elrontották, miután 9 gólos elõnyt nem tudtak megõrizni Szlovéniában. Nem megy ez nekik mostanában...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Alcoa-Zajecar 24-20

Gratulálok a fehérvári csapatnak a gyõzelemhez! <#eljen><#taps>

Egy erõsebb keretû csapat ellen felnõttek a feladathoz a bajnoki bukdácsolás után. A végére már látszott, hogy elfáradtak, de sikerült 4 gólos elõnyt szerezniük. A szerbek otthon sajnos meg fogják oldani a továbbjutást, de az esélyesebbek egyébként is õk voltak. Az Alcoa szépen helytállt a mai meccsen.

Békéscsaba-Alicante 19-25

Sajnos megismétlõdtek a tavalyi események. 2 hazai meccsen sem tudtak továbbjutni, sokba került a tegnapi 8 gólos elõny "leadása"...

DUNAFERR FOREVER!!!

A Békéscsaba katasztrófális második félidei játékkal elvérzett. Sajna, csak az ETO meg az FTC az amelyik nemzetközi szinten is erõt képvisel, amúgy pont a tavaly óta legyengült vagy nem erõsödött csapatok szerepelnek a nemzetközi kupákban. AZ Alcoa is kinlódik.
Isthy
A legvégén kár volt a kapott gólért, amivel nyerni tudtak az oroszok, el lehetett volna kerülni. Itthon 4-5 gól simán lehet közte, biztos továbbjutással.
Az elsõ félidõben gyalázatosan gyenge támadójáték közepes védekezéssel. A szünet után jobb védekezés és sokkal jobb támadójáték. Bár ekkor is az emberelõnyök kihasználása borzalmas volt. Szépen visszajött nagyot küzdve a Fradi a 6-7 gólos hátrányból.
Ahhoz képest, hogy a szélsõk betliztek - fõleg Kovacsicz, észre sem lehetett venni támadásban a pályán - ez igencsak jó eredmény. Mondjuk Szádvári 2/5-ös ziccer mutatója is elég halovány. Szarka megint nem kapott lehetõséget.
Zsivkovicsot dicséret illeti a sok bedobott 7-es miatt és Tomori elõtt is le a kalappal. Amit össze küzdött az oroszokkal sérült térddel, pedig aprították rendesen. Szani a szünet után feljavult és Zizi is jobb lett Pirossal együtt.
Egy összességében közepesen játszó Fradi éppen hogy kikapott. Itthon meglesz a továbbjutás, ez a Rosztov gyengébb mint vártam.

DUNAFERR FOREVER!!!

a vége 23-22 oda! de elég ez a visszavágóra a Fradinak.
13-8-ra megy félidõben a Rosztov. Az elején sajnos puhák voltunk, elengedtük õket, azóta jól védekezünk, így védések is akadnak, csak a védelmükkel nem igazán tudunk mit kezdeni, ebbõl kaptunk indításgólokat is, de sikerült többször visszaérni is. Szani a félidõ derekán a lövõkezét fájlalta, azóta nincs pályán. Nem verhetetlen csapatnak, de többször hibáztunk fontos pillanatban, jó lenen faragni a hátrányon, mert 5-6 góllal nehéz lenne õket megverni idehaza. Mondjuk félõ, hogy az utolsó 10 percre teljesen elkészülünk az erõnkkel.
kaloz174
Fradi
Itt lehetne nézni, de most nincs idõm, sajna, így majd remélem, elmesélitek.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Igen, én is olvastam róla. Mondjuk az öltözõs dologért a Viborg anno feljelentette a Krimet, akit meg is büntetett utána az EHF.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Állítólag nem volt a legkifogástalanabb a váci csapat ellátása, hogy szépen fogalmazzak.
A Csaba holnap is itthon játszik, szerintem nem lehet gondja.

Isthy
Sajnos a váciak nagyon elrontották a 2. félidõt. Azért 21 gólt kapni egy félidõben ettõl a török csapattól... <#conf> Itthon kisebb csoda kell, de én még emlékszem a Byasen elleni 2. meccsükre <#wink>
A Békéscsaba is elrontotta az utolsó negyedórát és a 8 gólos elõnyükbõl csak 3 maradt. Így még figyelni kell nagyon a holnapi visszavágón. Remélem addigra kitalálnak valami eredményeset a spanyolok nyitott védekezése ellen.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
MILLI PIYANGO - VÁC 35-28 (14-15)
MAR ALICANTE - BÉKÉSCSABA 22-25 (9-14) (Csabán)

Isthy
Grat az ETO-nak a gyõzelemhez! <#taps>

Az elsõ félidõben az eladott labdákból 4 lerohanás gólt szerzõ spanyolok még együtt voltak a gyõriekkel. A szünet után az ETO irányította a meccset és végül megérdemelten szerezte meg a 2 pontot. A spanyolok a végén is csak 2 elszórt labdából tudtak felzárkózni. Pedig korábban is megkapták a lehetõséget mert 21-25 után a sporik rendesen besegítettek nekik, de nem tudtak élni vele.
Görbe nagyot játszott és Lunde is szuper volt a kapuban. De azt gondolom mindenki hozzátette a magáét és ez a csapat gyõzelme is volt.

A másik 3 BL meccsen papírforma eredmények születtek:

FCM - Larvik 22-26
Krim-Valcea 25-31
Metz-Buducnost 27-29

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Úgy látom, az ETO-nak idén már meglesz a BL.
Ebben az szezonban már nem adják meg az esélyt másoknak.
Grat. a kinti gyõzelemhez. Lunde, Löke és Görbe nagyon jók voltak.

Tippre késõn jelentkeztek, és aztán fõtt az EHF és az oroszok feje, hogy nem tudják a mûholdat megoldani. Más verzió nekem nem jut eszembe anélkül, hogy valaki ne hazudna, vagy ne tûnne eleve hülyeségnek (persze láttunk már karón varjút).
Isthy
Én is azt gondolom, hogy a Digi most nem ludas ebben. Anno le lett írva akkoriban amit te is beírtál ide. Õk a BL mellett csak a többi kupa döntõjét kapták meg a csomagban. Sztem a Sportklubnál kellene keresni a dolgok megoldását.

DUNAFERR FOREVER!!!

A hazai meccseik hazai közvetítési jogával a klubok rendelkeznek, csak ha ezt nem jelzik idõben az EHF felé, akkor van köze ezen jogok értékesítéshez az európai szövetségnek. A nemzetközi közvetítési jogokat viszont már az EHF értékesíti, vagyis az idegenbeli meccseknél jönnek a képbe. Itt az nem volt tiszta, hogy a Digi által felvásárolt BL+kupadöntõk csomag tartalmazta-e az idegenbeli közvetítéseket, vagy azokat külön kell értékesítik.

A Digi idõközben kijelentette, hogy nem vásárolta meg a jogokat, innentõl kezdve logikai patthelyzet van, valaki csúsztat, vagy még inkább: elhallgatja a lényeget. A Sportklub rajtuk kívülálló okokra hivatkozik, nos, az EHF pénzért biztos odaadná nekik, ha pedig keveset kínálnak érte, az nem áll rajtuk kívül. Ha viszont a Digi esetleg mégis megkapta csomagban a jogokat, melyrõl nem mond le, de ugye nem direkt ezt a meccset vásárolta fel, akkor õk hazudnak. Ez utóbbinak azért nincs túl sok értelme, hiszen tervezhetetlen számú és érdeklõdésû közvetítésekrõl van szó, amúgy is fordulónként kötnek szerzõdést a hazai csapatok, így nem tûnik logikusnak. Számomra mondjuk az önmagában érthetetlen, hogy miféle helyzet lehetett, hogy a Sportklub biztos volt a közvetítésben, majd nagy hirtelen vissza kellett táncolni, mindenesetre ez bûzlik a dilettantizmustól.

Jó lenne már tudni az igazságot, jogunk van tudni, hogy kit kell utálni!
Isthy
A hétvégi tv-s meccsek (legalábbis a mostani állás szerint):

Grupo Asfi Itxako Navarra (spanyol) - Gyõri Audi ETO KC
Nõi Bajnokok Ligája I.-es középdöntõ - Estella-Navarra
2012.02.04. szombat 19:00 DigiSport

Budapest Bank Békéscsabai ENKSE - C.B. Mar Alicante (spanyol)
Nõi EHF Kupa 1/8-döntõ, visszavágó - Békéscsaba
2012.02.05. vasárnap 15:30 SportKlub

Alcoa FKC - RK Zajecar (szerb)
Nõi KEK 1/8-döntõ, 1. meccs - Székesfehérvár
2012.02.05. vasárnap 16:00 Sport1

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Itt valami nagyon nem tiszta... Ha a Diginek adta el az EHF, akkor hogy akarta a Sportklub közvetíteni? Vagy a Digi jogáról a Sportklubnál nem tudtak? Most már felmerül a kérdés az emberfiában, hogy akkor mi van a visszavágó közvetítésével? Azt vajon ki vette meg az EHF-tõl? Mert azt is a Sportklub adná a jövõ szombaton.
De a leginkább az érdekes, hogy ha a Digi megvette, akkor miért nem közvetíti? Mert nincs a mûsorukban benne... Megint egy olyan igazi magyaros történet.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi, elolvastam <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

SomogyiG
Rossz hírrel kell szolgálnom! 😞
Mivel a Diginek adta el az EHF a közvetítési jogot, így a SportKlub nem közvetítheti a Rostov Don - FTC Rail Cargo Hungária meccset, mivel a Digi nem járul hozzá! Amennyiben bármi változás lesz, azonnal szólunk.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Párhuzam éppen van, sõt a negatív elõjelek még túl is mutatnak rajta, szóval ha nagyon csûrni-csavarni akarjuk, akár még azt is levezethetjük belõle, hogy ezúttal simább továbbjutás várható. Személy szerint bízom és szurkolok, de nem tennék komoly pénzt a továbbjutásunkra - mondjuk a Rosztovéra sem, és ezt nem csupán elvi okokból mondom. (Valamivel, de nem túlzottan esélyesebbnek érzem a Rosztovot, de mivel õket nem láttam játszani, nemhogy idén, hanem soha, ezt nehéz lenne számszerûen racionalizálni.)

Még sokkal bizakodóbb lennék, ha mi is úgy tudnánk hozzáállni az ETO-elleni meccsekhez mint Kovács Péterék egy friss interjú szerint. Idézem is, hogy mire gondolok:

Igen, bár a Gyõr azért más kategória, de ez a mérkõzés tényleg a hasznunkra vált. Annak kell történnie, hogy ez felhúzza a lányokat az európai kupameccsre. Öröm és megtiszteltetés néha olyan ellenféllel játszani, mint az ETO. Ezekért a meccsekért érdemes kézilabdázni.
kaloz174
Folytatást ígértem.
A Cunderen megjelent a meccsrõl 2 új írás is, ha esetleg érdekel még.😊

Isthy
Breki!

Ma este 6-tól Szekszárd-Érd meccs a sportcsarnokban.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Van néhány párhuzam a tavalyi év ezen idõszaka kapcsán, talán ez jó ómen lehet <#wink>
Nekem marad a netes meccsnézés mert nincs Sportklubom.

DUNAFERR FOREVER!!!

Részemrõl arra is kíváncsi lennék, hogy akkor is lapátra tették-e volna Mihály Attilát, ha nincs a kéznél Konkoly. Hozzáteszem, az idei eredmények és játék fényében, valamint az alapján, amit elkaptam a meccselésébõl, nem érthetetlen a döntés. Pedig valahol sajnálom, mert tavaly tavasszal az erõsebb kereten túl is minden szempontból olajozottabb volt a Fehérvár, mostanság az általam rájuk használt jó kis középcsapat titulust is csak olykor-olykor tudták visszaigazolni. Arról mondjuk nem vagyok meggyõzõdve, hogy az alsóház akár új seprûvel is elkerülhetõ a számukra.
FTC-Rail Cargo Hungaria - Kiskunhalas NKSE 45-37 (26-18)

Ez az a meccs, amelyrõl az eredmény már a körülmények felületes ismeretével és a lõlappal együtt szinte minden lényegeset elmond. A védekezésünk sajnos új mélypontot mutatott, és ezt nem menti az sem, hogy mi rendre gyorsan gólt szereztünk, így gyakran volt alkalma az ellenfélnek hosszabban nyûglõdnie a kapunk elõtt, többnyire góllal fejezve azt, adott esetben passzívnál. Rá lehetne fogni Tomori hiányára, de Vácon nélküle is sokkal magasabb szintet hoztunk egy jobb csapat ellen.

A szokásos csapattal kezdtünk (+Szádvári és Abramovics), hármasban Szani védekezett Tomori helyén, és értelemszerûen Zivkovic lett a jobbátlövõ. Az elején sikerült 3-0-ra elhúzni, majd a félidõ derekán öt körül volt közte, mielõtt sikerült kialakítani a nyolcgólos különbséget. A gólokon nagyjából osztoztak a játékosaink, de a legeredményesebb természetesen Kovacsicz Móni volt. Már a félidõ derekán beszállt Deka is: az elsõ kapuralövésével kilõtte Pirost, utána már szerencsésebben ment neki.

A második játékrészben jöhetett Szarka (pontosabban már az elsõ legvégén, mert a másik balszélsõt kiállították), Szani visszatért a pályára, mivel Deka is maradt, így jobbátlövõt játszott (innen kevésbé volt eredményes, Deka viszont úgyis vállalta a nehéztüzérség szerepét, és ezúttal az egy szem kiállítása sem tûnt jogosnak - az eredmény által jól mutatott kõkemény védekezés mellett mondjuk nem csoda...), védekezésben pedig egy darabig J3-ban, majd - a gólerõsnek bizonyuló - Cifrával cserélve J2-ben tevékenykedett - szóval próbálgattunk élesben ezt-azt. Such Nelly mellett viszont Kurgyis könnyebben tudott érvényesülni klasszikus szélsõgólokkal is, míg neki nem sikerült betalálnia. Az eredmény alakulását nem volt nehéz követni, gyakorlatilag nagyrészt 8-9 gólos távolságra tartottuk a Halast, nem is tudom, hogy pár másodpercig volt-e 10 közte vagy sem.

Az egyéni teljesítményekrõl szólnék még az említetteken kívül pár szót. Az egyértelmû, hogy két hajdani játékosunk, Szamoránsky Anikó és Barna Éva jól kitömött minket. Pedig Kéknek az elején nem sikerült értékesítenie a helyzeteit - éppen ekkor sikerült rögvest néhány góllal elhúznunk , de késõbb megoldhatatlan feladatot jelentett számunkra. Kapusteljesítmény egyik oldalon sem nagyon akadt, bár volt pár bravúr, de ha olyan szavakkal dobálózunk, mint BL és magyar válogatott, akkor ez nagyon messze volt a közepestõl is. A balszélsõink közül Kriszta mindkét gólja indításból esett, Adri betalált szélrõl is, de több helyzetet is kihagyott. Zizi támadásban jobb volt, mint Vácon (ami mondjuk nem nagy szó), tisztességesen elvezényelte a csapatot a rászabott idõben.

Lehet károgni a rosztovi fellépésünk elõtt, van is miért. Persze tavaly is rossz meccsek után éppen a keményebb KEK-meccsek hozták a jó játékot és a sikerélményeket, ebben lehet bízni. A védekezésünk csak az egyik dolog, abban talán, ha szükséges, jobban oda tudjuk tenni magunkat, mint a fontos pillanatokban többé-kevésbé tavaly is (nem BL-szinten, bár egyszer vagy kétszer azt is közelítgettük, de nem is úgy, mint az NB I-ben szoktunk). Csak hát továbbra is kérdés, hogy mennyire tudunk úgy felpörögni, hogy menetközben nincs egy mérkõzés sem amelyikért hajlandóak lennénk - és engem az nem elégít ki, hogy a Gyõrtõl úgyis kikapunk, a többiektõl pedig úgysem, ha mégis, akkor is meglesz az alapszakasz második helye. Az egyéni gyengébb formák jobban aggasztanak, például tavaly volt egy csúcsformában játszó Zizink, és a bal szél véletlenül sem tûnt lyukas posztnak. Úgy érzem most többektõl lenne szükség javulásra (Tomoritól sérülésbõl), ráadásul nagyobb mérvûre, mint tavaly. A mérleg serpenyõjében mondjuk ott van egy erõsítést jelentõ Cifra, a csereként bevethetõ Deáki és Dajka. Hurráoptimista éppen nem vagyok, de bízom csapatomban, amúgy meg majd meglátjuk. Szerencsére szó szerint, bár még mindig nem tértem magamhoz a meglepetéstõl, hogy adja a tévé.
Isthy
Valóban úgy tûnik most elsõre, hogy nem, de ki tudja?

Azért vasárnap délután tobzódni fogunk a meccsekben:

14 órától Fradi meccs a Sportklubon, majd rögtön utána 15:30-tól a Békéscsaba meccse. Ez utóbbival párhuzamosan 15:45-tõl a Sport1-en megy a Fehérvár-Zajecar mérkõzés.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
"Mára itt a hír, Konkoly Fehérváron dolgozik tovább."

Ezt én még hivatalosan nem láttam leírva sehol, csak mint lehetséges jelöltet.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem semmi ez így, nk. kupameccs elõtt egyébként:

"A Fehérvár vasárnap a szerb Zajecsar ellen lép pályára a KEK nyolcaddöntõjében, a találkozón Siti Bea másodedzõ dirigálja a csapatot."

Nem biztos, hogy mindez növelte az esélyeket.

kaloz174
Tegnap meccs elõtt elég sok "érdekes" infó keringett.
Az egyik az volt, hogy amennyiben nem nyer az Alcoa, edzõváltás lesz.
Miután nem nyert, felvetettem ezt azoknak a kedves fehérvári drukkertársaknak, akiknek jóvoltából Fehérvárig eljutottam hazafelé.
Kételkedtek benne, ugyanakkor azt is mondták, hogy örülnének, ha Konkoly jönne, mert akkor az azt jelenti, hogy annyi pénze van a csapatnak, hogy õt is meg tudják fizetni.
Erre én azt mondtam, hogy vannak itt más (személyes presztizs) kérdések is...Mára itt a hír, Konkoly Fehérváron dolgozik tovább.
(Pedig inkább Veszprém volt valószínûbb, de úgy tûnik, ott még tart a bizalom Gyurkával szemben.)

kaloz174
Érdekes eredmények, na és ne vegye senki nagyképûségnek, inkább a Fradi-Halasra gondolok. Meglepõen "szoros" eredményt értek el sereghajtó ellenfelük ellen. Lehet ennek számos oka, remélhetõleg leginkább az, hogy már nem ez járt a csajok fejében...
Deáki 9 gólja figyelemre méltó, különösen mert eddig alig kapott lehetõséget.

Az újvárosi meccsel kapcsolatban szerencsére a csapat igazolta várakozásaimat. Azt gondoltam, ha valamennyire állandósítani tudjuk azt a teljesítményt, amit már a Csaba és a Siófok ellen is látni lehetett a gárdától, akkor verhetjük a mostanában elég szerényen teljesítõ fehérváriakat.
Meccs elõtt kicsit elbizonytalanodtam, mert találkoztam Dettivel, aki enyhén szólva sem volt jól...Szerencsére bírta a meccsen valamennyire, miután Gulyás Pista, amikor csak lehetett, megpróbálta pihentetni. (Pedig természetesen most is emberfogással próbálták kikapcsolni.)
Ha még kicsit türelmesebbek vagyunk, akkor nem adjuk el a több gólos elõnyünket, tehát nagyobb arányú is lehetett volna a gyõzelem, de így is nagyon szép ez. <#taps><#eljen> (Más kérdés, hogy csak szépségtapasz, mert már elõrébb nagyon nehezen kerülhetnénk a tabellán.)
Folyt.köv. holnap. (vagy inkább ma😊)

Isthy
Dunaújváros-Alcoa 31-30
FTC-Kiskunhalas 45-37

Gratulálok a csajoknak a gyõzelemhez! <#taps>
Sajnos nem láttam belõle semmit, mert nemrég értem haza. Remélem lesz majd róla itt pár sor amibõl okosabb lehetek <#wink>
A Fradi meccsen 82 gól...<#wow1> Megint nem a védekezésrõl szólt a mérkõzés. Azért 37 kapott gól a Halastól nagyon sok. Remélem csak az orosz megfigyelõk megtévesztésének szólt ez a "védekezés" a Fradinál <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Tomori
Nincs szakadás. <#eljen>
Mielõbbi gyógyulást kívánok!

Isthy
Detto! <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Szerb értékelés az EB-szereplésükrõl.

kaloz174
Ebben kiegyezünk. <#eljen>

nekünk viszont - szerintem - ez jobb a kavalifikáció szempontjából!
kaloz174
Ezt én is így gondolom, de inkább nekik drukkoltam, mint a "skandi" csapatnak.<#vigyor2>

Az igazság az, hogy messze nem õk a második legjobb csapat Európában! Meglátjuk majd mit csinálnak a kvalifikáción!
kaloz174
Csalódás volt a szerbek játéka a döntõn. Azt gondoltam, nyerni tudnak hazai környezetben.

no nyertek a dánok! mehetünk a svédekhez! Jobb is mint ezekkel a dánokkal meccselni náluk otthon! A macedonokkal meg a barazilokkal mge csak valahogy el kellene bánni!
a szerbek meg 9-8-ra verték Montenegrót.
a horvátok viszont megverték a spanyolokat (31-27). Amúgy, nekünk mintha jobb a nehezebb ellenfél, mert a gyengébbnek itéltek ellen szoktunk megkinlódni!
Isthy
Azt hogy jól belehúztunk... Az egyik legnehezebb ellenfelet kaptuk. Kemény menet lesz.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Õrületes meccset játszott Nole és Rafa az AO-n! <#wow1><#taps>
Kitöltötték a napomat fél 10-tõl egészen 4-ig. Emlékezetes csata volt, több fordulattal is és végül Djokovics gyõzelmével. Mindkettejük elõtt le a kalappal! <#worship>

Közben az utolsó negyedben parádés játékkal fordítottak a vízilabdás fiúk és nyertek. Grat nekik a bronzéremhez! <#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

sõt még dánokat sem!
remélem nem német vagy szlovén birókat!
banok
FÉRFI KÉZILABDA-EB, DÖNTÕ
17.00 Szerbia-Dánia
tv: m2
streamek: http://stream.forumx.hu/viewtopic.php?t=286&mforum=stream

https://www.facebook.com/ferfiklubb/