Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na igen, én is félek attól, hogy kint milyen körülményeket teremtenek egy második meccsen (na nem a szurkolásuktól félek 😊, de ezen túl nincs miért sopánkodnunk, a Viborg és és pláne a Dinamo még keményebb lett volna. Mondjuk ha továbbjutunk, akkor igencsak komoly rá az esély, hogy a következõ körben közülük kapunk, ha pedig onnan is, akkor jöhet a maradék. Szóval nagyon úgy néz ki, hogy ha címet akarunk védeni, ezúttal tényleg nekünk kell saját kezûleg végigvernünk mindenkit, aki számít 😊
Isthy
KEK sorsolás:

Fradi-Zvezda
Viborg-DVSC

Nem jó a Fradinak, hogy kinn lesz a visszavágó. A Loki meg vendégül láthat egy neves csapatot.

DUNAFERR FOREVER!!!

Martin már elõre segíteni akar leendõ csapatának! -😊))
Háát Kirsner inkább küzdött mint játszott, fõleg a második félidõben! ha a jobbszélsõvel (aki katasztrófális volt) együtt belövik csak a ziccereiket, még igy is siman meg lett volna 7 gólos különbség!
Isthy
Egyéb mai BL eredmények:

Larvik-Itxako 23-23
Valcea-Metz 30-21
Buducnost-Krim 29-21

A spanyolok pontszerzése Larvikban nagyon jól jöhet a gyõrieknek, ha hozzák a két csapat ellen az itthoni meccsüket.
A másik csoportban kezd egyértelmûvé válni a kép az elõzetes papírformának megfelelõen.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Az ETO meccsére ma nem volt idõm, talán az utolsó 5 percet láttam. Úgy tûnik, jelenleg tényleg nincs ellenfelük. Igaz, ezt a megállapítást most inkább a magabiztos gyõzelem, mármint annak gólaránya támasztja alá számomra, mivel a meccset nem láttam.

Sajnáltam a váciakat, majdnem összejött a továbbjutás. A végén az történt, ami Siófokon is, elfogytak, sajnos. Pedig már ott volt újra Kirsner Era is.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
ETO-FCM 35-27 (17-13)

Gratulálok a gyõzelemhez! <#eljen><#taps>

Jó támadójáték és kapusteljesítmény, gyenge védekezés mellett. Löke nagyon élt ma, de a többiek is hozzátették a magukét elöl. Hátul azonban nagyon lyukas volt a csapat. Azért az elgondolkodtató, hogy mind a 7 emberelõnyünkben kaptunk 1-1 gólt a dánoktól.
Mondjuk ma belefért ez a gyatra védekezés, de a továbbiakban ennél jobb kell.

Vác-Piyango 24-20 (13-7)

Megvolt az esély a 2. félidõben a továbbjutásra, de 6-7 gólos elõnynél sorra rontották el a ziccereket a váciak. Azután elfáradtak és a törökök kiharcolták a továbbjutást. Sok volt a 7 gólos hátrány és a megfelelõ cserék hiánya miatt nem sikerült a továbbjutás.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagyon kíváncsi lennék Mse véleményére a tegnapi MKB meccsel kapcsolatban. A közönség véleményét mondjuk hallhattuk a meccs után a "kórustól".
Már a Berlin elleni meccsen is látszott, hogy valami nincs rendben, de tegnap tovább mentek lefelé a lejtõn. Ez a két meccs elég haloványra sikeredett, aminek következményeként a csoport 2. hely sztem elúszott.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Jobb erõkbõl álló csapat a szerb és az Alcoa szépen helyt állt.

Ma a Vácnak "Byasen retro" játék kell és akkor továbbjutnak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Behúzták....
Isthy
Azt gondolom a szerbek sajnos behúzzák otthon a továbbjutást.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem csak a 2 orosz és a Viborg lenne komoly probléma a Fradinak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Grat a Fradinak és a Lokinak a továbbjutáshoz! <#eljen><#taps>

A Fradi a sok kihagyott büntetõvel megnehezítette a dolgát az elsõ félidõben. A szünet után simán behúzták a meccset. Igazából a kinti meccs után én kb. ezt is vártam. Az orosz cserék gyengék akik a fáradó elsõ sort váltják, ezért várható volt a nagy arányú gyõzelem. A 2. félidõ közepétõl már feladták a továbbjutást és ezt Szuszlina lehozatala is jelezte. Inkább készültek az oroszok a szerdai fontos bajnokijukra.
Szani nagyot játszott, Tomori is kiemelhetõ és a szünet után Móni is. A kapuban Abramovics is jól teljesített, Pasi pedig csereként végre úgy védett mint tavaly a KEK-ben.

A Loki fiataljait is megilleti a dicséret, szépen megoldották a továbbjutást. <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

a Zvezda, Volgográd, Viborg/svéd, kb. Lipcse amelyeket el kellene kerülni a következõ sorsoláson! fene nagy májzli kellene hozzá!
félidõben 14-10 oda....
Isthy
14-10 a félidõben a szerbeknek.

DUNAFERR FOREVER!!!

9-7 a szerbeknek
megvan a fradi ! 32-23! nem gonfdoltam volna eg ilyen összetételû orosz csapattal szemben.
kaloz174
Az Alcoa meccse. Bár az eredményt nem látom.

Már az õsszel akadozott ajáték, de a szünet nem javitott rajta, sõt még többen vannak formán kivül. valami belsõ probléma lehet. agyilag fáradtak ki és szûnt meg az egység.
kaloz174
Csak az utolsó 20 percet láttam, de az eléggé érthetetlen volt számomra.
Kár ezért a vereségért.

kaloz174
Köszi!😊 Ezen a linken van most éppen a közvetítés. <#eljen>
(Megvolt már nekem is a reg., term., de így legalább nem kellett keresgélni. <#worship>)

Isthy
Veszprém-Kielce 21-24 (13-12)

Minõsíthetetlenül gyenge támadójátékot produkált az MKB. A 2. félidõben sorra kapták az emberelõnyöket - voltak kettõs elõnyben is - amiket egyáltalán nem tudtak kihasználni. Volt néhány egyéni villanás néha elöl, ennyire futotta ma támadójáték címén. Ha Fazekas nem véd ilyen jól akkor még csúnyább lett volna.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Gratulálok a Lokinak! <#taps> Csak így tovább. <#eljen>

(Ugyanakkor sajnálom a spanyolokat jelenlegi helyzetükért. Egy nem akármilyen csapatot, sokszoros kupagyõztest, egykori nagy ellenfelet, tisztelhetünk bennünk, utóbb számunkra nagyon szomorú vonatkozásokkal. Ma is fenn van egy videó a neten errõl.)

Isthy
Sagunto-DVSC 25-31 (12-14)

Grat a debreceni fiataloknak! <#taps>

A holnapi visszavágón remélem okosan játszva megoldják a továbbjutást.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A Sportklub nálam sem, de lehet nézni a Sportklub kért mûsorait itt:

Online TV Kérésre

Én már itt nézem egy ideje a Sportklub által közvetített meccseket. Be kell regisztrálni és lehet kérni majd nézni a mûsort.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Már annak, akinek ezek a csatornák a nézhetõ kategóriába tartoznak, valamilyen formában...
Mert pl. nálunk nem fogható a Sportklub.😞
(Egyébként köszi!😊)

Isthy
A hétvégén nem lehet majd unatkozni a tv-k elõtt:

MKB Veszprém KC - KS Vive Targi Kielce (lengyel)
Férfi Bajnokok Ligája, B-csoport - Veszprém
2012.02.11. szombat 16:15 DigiSport

FTC Rail Cargo Hungaria - Rostov Don (orosz)
Nõi KEK 1/8 döntõ, visszavágó - Budapest
2012.02.11. szombat 18:00 SportKlub

Gyõri Audi ETO KC - FC Midtjylland (dán)
Nõi Bajnokok Ligája, I.-es középdöntõ - Gyõr
2012.02.12. vasárnap 15:15 DigiSport

Váci NKSE - Maliye Milli Piyango SK (török)
Nõi EHF Kupa 1/8 döntõ, visszavágó - Vác
2012.02.12. vasárnap 16:00 SportKlub

FTC-PLER - SG Flensburg-Handewitt (német)
Férfi KEK 1/8 döntõ, 1. meccs - Budapest
2012.02.12. vasárnap 18:00 SportKlub

Jó szurkolást mindenkinek!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi!

Azért ennek fényében elég érdekes lenne jövõre mondjuk az EHF kupában egy Siófok-Veszprém összecsapás <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A csarnokról az a legutóbbi, egyébként nem friss, infóm, hogy egyelõre nincs együtt a szükséges pénzösszeg a megvalósításhoz.
A nk.kupaszereplés már elég biztosnak tûnik, kérdés, melyik sorozatban.
Ennek függvényében jön szóba vagy a veszprémi, vagy a fehérvári létesítmény.
Ezek azonban csak szurkolói tippek. <#vigyor2>

Isthy
Köszi a beszámolót a látottakról <#worship>

Nagyon úgy fest, hogy jövõre nk-i kupaszereplés lesz. Mi hír az új csarnokról? Mert gondolom a nk-i kupameccset nem a mostani helyen akarják majd játszani.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Eléggé csodálkozva olvasom szinte mindkét oldalon a különbözõ szurkolói véleményeket.
Az alaphelyzet az volt, hogy a Vác, amelyik ugyan egy egységes, jó képességû játékosokat felvonultató kezdõsorral rendelkezik, de ugyancsak rövid a kispad náluk, ráadául a törökországi "kaland" után érkeztek, állt szemben az egyértelmûen több minõségi cserét felvonultató siófoki gárdával szemben (Szepesi Ivett ugyan nem játszott még).
Ehhez képest a siófoki csapat az elsõ félidõben csak közelrõl nézte, hogyan is kell ötletesen, csapatként, bátran játszani; jól védekezni, eredményesen támadni. Ráadásul ezt a negatív képet nem elõször mutatják magukról, mert Dunaújvárosban is hasonlót lehetett tõlük tapasztalni, a kupameccsen, mint ahogy azt meg is állapítottuk a csapathoz elég közel álló szakemberrel. (ha akkor Gáspár G. nem sérül meg, amiért védekezésben már nem volt az igazi, akkor valószínûleg az eredmény is más lett volna)
Igaz, aztán a második félidõ elején felpörögtek, sebességet váltottak, ezzel meg is nyerték a meccset az addigra kicsit elfogyó váciakkal szemben. (pedig Ökrös Csaba megpróbálta frissíteni a csapatot, ami azt jelentette leginkább, hogy forgatta a játékosait, pl. Lulu játszott irányítót, de ettõl többen nem lettek) Amit azonban egész meccsen nem értettem, hogy miért nem játszik a siófoki csapat a szó klasszikus értelmében? Miért nincs védekezés és miért van az, hogy a mezõny egyik legjobb irányítója inkább egyéni megoldásokban bízik?
Végül is nyertek, ez tény. Ennek azonban sokkal biztosabbnak illett volna lenni, én úgy gondolom. Nem számszerint, hanem az egész mérkõzés képét illetõen...
(Az esti krimi viszont legalább megvolt.😊)

kaloz174
Ma a Vác vendégeskedett Siófokon. Az elsõ félidõben mûködött a váci csodafegyver (amit én leginkább abban látok, hogy nincs teher a játékosokon), annyira, hogy 5 góllal vezettek a félidõben. Aztán a másodikban a Siófok végre felébredt, aminek következtében a kicsit elkényelmesedett vendégcsapat azon vette észre magát, hogy már egyenlõ is az állás.
A végén érvényesült a papírforma, a hazaiak begyûjtötték a 2 pontot. (Miközben a Kékes-tesók borzolták az idegeket azzal, hogy idõnként😊 elég érthetetlenül fújtak.) A vége 28-25 lett, de a Siófok az utolsó percekben mindent elkövetett, hogy ne legyen túl nagy a különbség...<#wink> (volt már közte talán 5 is😊)
A hazaiaknál nem tudnék kiemelni senkit. Nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottak. A váciaknál Klivinyi igazolta képességeit, Tápai formája javul, Lulu változatlanul meghatározó, a kapust viszont sikerült naggyá tenni.

Isthy
Ha már Veszprém...
A Kelecsényi interjúban elhangzott, hogy Mocsai is a jelöltek között van az edzõi posztra Gyõrben. Ha jól tudom neki 2013 nyaráig van szerzõdése Veszprémben, így elég érdekes lenne a dolog. Azért kíváncsi lennék Mse véleményére, fõleg, hogy olyan infók is hallhatóak miszerint az MKB jövõre már nem lesz szponzor.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Egy utánpótlás hír:
Az újvárosi Rosti iskola csapatai ismét döntõsök voltak:

Íme

kaloz174
Tomás Urban helyettesíti Iváncsik Tamást a Veszprémben
Iváncsik Tamás helyettese

Isthy
A DigiSport reggeli mûsorában Kelecsényi elmondta, hogy Kati a nyáron befejezi a pályafutását. Azon vannak, hogy utána is valamilyen formában a klubnál dolgozzon, csakúgy mint Görbe ha majd õ is befejezi.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ez nagyon jó<#mf1><#mf1><#nyes><#nyes>
Tényleg jó kis meccs volt, szépen helyt álltak a csajok, jár a gratuláció!
Isthy
Kikapcsolódásként egy kis életkép az ETO háza tájáról.

Így jár aki nem passzol Jokának

Sztem Ana legközelebb többet fog passzolni <#wink><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mónival nekem a legnagyobb bajom a passzivitása volt támadásban. Alig mozgott, pedig a nyitott orosz fal ellen rengeteg lehetõsége lett volna befutni szélrõl segítve a támadásokat. Szádvári sokkal aktívabb volt a másik oldalon a nyitottabb felállt fal elleni játékban.

Egyébként az "elõjeleink" jól mûködtek, ugyanúgy csak 1 gólos vereség mint tavaly és feljavuló védekezés. Remélem a végeredmény is ugyanaz lesz a párosítást illetõen <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Pedig játszott.

Még egy megjegyzés: érdekes látni, hogy a nemzetközi porondon mennyire feljavult az összes csapatunk védekezése a bajnokikon látottakhoz képest. Persze nem a mai csabai második félidõre gondolok.
Csatlakozom, a fehérvári csapatnak kijár a gratuláció, a másik meccs miatt sajnos csak a végére kapcsoltam át, de tetszett, amit láttam. Sajnos valóban az esélytelenek nyugalmával utaznak majd ki, otthon nem hiszem, hogy csak ennyire lesz képes a Zajecar. Pedig nem bánnám, ha az Alcoa továbbjutna, mi pedig a következõ fordulóban õket kapnánk. Persze a döntõben még szívesebben venném õket 😊
Na igen, Móni ezúttal egy helyzetet kihagyott, kétszer pedig - szemre - jogosan ellene fújtak. Szerencsére elbírtuk ezt és a gyenge kezdést is, és ezúttal mindenki hozzátette a magáét - ha másban nem is magához képest védekezésben, és ezt is értékelni kell. Az elsõ félidõben körülbelül 5 perc alatt kaptunk 5 gólt vagy többet, utána a szünetig összesen 8-at, ez azért közepesnél jobb védekezést mutat, az idén eddig látottakhoz és általában az NBI-hez képest pláne. BL-ben persze nem lenne nagy szám, és a Rosztov támadójátékát - csöppet sem meglepõ módon - Elek Gábor már elõre nagy pontossággal megjósolta, nem egy levédekezhetetlen csapat. (Adja magát kérdés: mi vajon azért is vagyunk gyengébbek nyitott védekezés ellen, mert mi - legalábbis meccseken - csak falat védekezünk, örülünk, ha az megy?) A második félidõ jobban tetszett, de úgy nézett ki, hogy akár simán nyerhetünk is, azért nem csalódtam. Talán kissé el is fáradtunk a végére, nem tudom.

A visszavágón most már mi számítunk az esélyesnek, de természetesen nagyon komolyan kell venni azt a meccset, nem hiszem, hogy a Rosztovtól ez a maximum. Mindenesetre az egygólos gyõzelem mellett újabb jó jel: kapusposzton is vezetjük eddig a párharcot: a tavalyi két valóban kemény párharcunk során, a Viborg és a Metz ellen is döntõ volt ez a faktor.
Az ilyen csapatoknál, amelynek nincsenek magasan kiemelkedõ 2- 3 egyénisége, akik húzzák a csapatot, csak az olajozottan mûködõ csapatjáték az üdvözítõ. Nos, ez nem volt meg ma a Csabánál.
kaloz174
Láttad ezt a csapatot mostanában? Én 2x is, éles bajnokikon. Ekkora hullámzás nem lehetne, véleményem szerint. Persze, az õ dolguk.

Amint látom, Glusica talán nem játszott a spanyolok ellen. Azért az valamit magyaráz.

Ahogy láttam ma, beállósuk gyakorlatilag nem volt, Tóth egyik ziccert a másik után rontotta el, ha egyáltalán helyzetbe került. Irányitó, balátlövõ, szélsõ munka alig volt, egyedül a kapusokat és a jobbátlövõt lehet kiemelni. S 2-3 fecskével.....
Mert olyankor a lehetõ maximumot nyújtják, azt pedig nem lehet folyamatosan mûvelni! Mikor az átlag/valós szinten játszanak az jön ki belõle, mint ami ma!
kaloz174
Biztosan látszik a munkája eredménye. Azt azonban nem tudom, mivel magyarázná, hogy ez a keret egyik félidõben úgy játszik, hogy akár éremre is esélyes lehetne, a másikban pedig úgy, hogy akár 12 gólos elõnyt is elad...(igaz, 2 maradt belõle, de ha még tart a meccs pár percig, megverjük õket Újvárosban, pedig a mi keretünk most enyhén szólva sem acélos).
Egyáltalán nincs gyenge keretük, elég hosszú a kispad, ráadásul játékosaik fizikai adottságai kiemelkedõek.
Egy ilyen elsõ meccs után illett volna továbbjutni, hazai pályán, azt gondolom.

kaloz174
Csalódás a B.csaba szereplése.
Pedig most szuper edzõjük van... Állítólag.

A Fradi, minden jel szerint, megteremtette a továbbjutás reális esélyét. Örömmel láttam, hogy Tomori vállalni tudta a játékot.

Az Alcoa minden dicséretet megérdemel. Nem egyszerû, nem könnyû helyzetükben nagyon szépen teljesítettek. Grat. nekik!<#taps>

Köszi nektek a beszámolókat! <#worship>