Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak tipp, de talán Buli valamiért mégiscsak erõsebbnek tartja a BL-t az NB I-nél 😊

Nekem sem tetszik ez a váltás, és ha Veszprémben minden rendben van, akkor így kívülrõl pláne nem helyeslem, de azért valahol érthetõ, ha valaki stabil BL-csapatba vágyik olyan helyett (aztán ha beüt ott a krach, akkor ezt elszúrta), amely vagy kijut az EHF-kupába, vagy oda se. Jó dolog az erõsebb bajnokság, de aligha elégít ki minden ambíciót - na meg elég az ETO fölényére és a Fradi kényelmeskedõ bajnoki játékára gondolni.
Isthy
Nem értem én sem igazán... Ahogy hallom a klub gazdasági helyzete azóta sem igazán javult, mióta pont neki is el kellett jönnie onnan emiatt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Elolvastam, köszi! <#worship>

Nem megy nekünk ez a végjáték sajnos idén...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Alapvetõen én is leginkább 2 játékos miatt szurkolok nekik, hogy végre célba érjenek a BL-ben.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Bocs! "ott hagyta"=otthagyta 😊

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Szerényebb hír ugyan, de ez is érdekes: a Szekszárdot ott hagyta egyik tehetséges kapusa, Kurucz.
Jól járt vele új csapata. (Úgy tudom, a Fõgáz.)

kaloz174
Buli és egyéb kaproncai hírek
Reméltem, hogy Buli egyszer még a mi játékosunk lesz. Erre már kevés az esély. Nem gondoltam volna, ott, akkor azon a meccsen, amikor kiderült, hogy eligazol Dániába, hogy ilyen "vándormadár" pályát fog befutni.
Nem tudom, mi lehet Veszprémben, mert mint hallani, mások is távoznak.
Azt azonban megint csak nem értem, miért jobb Bulinak egy gyengébb bajnokságba igazolni.

kaloz174
Bár talán nézted, írtam róla, ha érdekel, a szokott helyen. Egyébként most az NSO tudósítás is reális volt.

kaloz174
Pazar háttér; pazar csapat, pazar elõadás. <#kacsint>
Végül is sikerült összehozni egy világválogatott gárdát, így ez a normális. Ellenfél, legalábbis hasonló adottságú, nem maradt.
Így már csak 1 dolog hiányzik, ami végre biztosnak látszik.
(2 játékos van, aki miatt ennek örülni fogok. A többi eléggé hidegen hagy, nem érint meg igazán. Nyilván erõs kisebbségben vagyok, de ez van.)

kaloz174
Egy szép kézis életpálya
Minden tiszteletem és elismerésem az ilyen "kõszikláké", mint amilyen Elek Gyula is.

Isthy
Megnéztem a Valcea-Buducnost meccset és teljesen megérdemelt a Bud ilyen arányú gyõzelme. A románok 8-6 után nem tudtak mit kezdeni a felkeményedõ montenegrói védekezéssel és 10 perc alatt 9-13-as hátrányba kerültek, ami 5 gólra nõtt a szünetre (13-18). A 2. félidõt megpróbálták lendületesen kezdeni, de Woltering parádézott és a Bud 8 perc alatt egy 6-0-ás szériával lerombolta a románokat (13-24). A legnagyobb kkülönbség 13 gól volt a vendégeknek, de a végére "csak" 10 maradt közte.
A románok hagyták lõni Popovicsot és Bulatovicsot 8-9 m-rõl és ez lett a vesztük. A sáncolás kevés volt ellenük, a kapusaikról nem is beszélve. Amíg Woltering kb. 50 %-al védett (19 védés, köztük több 7 m-es is), addig a 3 román kapus kb. 4 lövést fogott meg... Elöl határozatlanok és lassúak voltak a pattogósan védekezõ montenegróiak ellen. Tény, hogy Manea nagyon hiányzott nekik beállóban, Vetkova egyedül kevés volt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Voina meccs utáni nyilatkozata:

"Csak 8-6-ig játszottunk jól, azután viszont semmi nem mûködött. A Buducnost viszont szinte tökéletesen játszott. Sajnálom a szurkolókat, akik a gyõzelemért jöttek, de ilyen az élet. Ez nem a gyász ideje, mivel a hétvégén jön a következõ idegenbeli BL mérkõzés. Túl kell lépnünk az érzelmeken."

Egyébként igaza van...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gondolom azt akartad írni, hogy a Metz elleni meccsre, mert a románok hozzájuk mennek a következõ fordulóban. Amúgy meg mondtam, hogy sztem semmi sem fog változni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Voineaáék semmit, készülnek a Krim elleni meccsre! "Megmondtam elõre, hogy néha ki is fogunk kapni"- volt a válasza a kritikákra.
Isthy
Annyiban igazad van, hogy ez az eddigi legnagyobb sokk számukra. Meglátjuk mit lépnek rá...

DUNAFERR FOREVER!!!

Ilyen azért még nem volt, 10 gólos verség otthon, miután biztosak voltak az 5-6 gólos gyõzelemben és az elsõ helyben a csoportban! + a montenegróiakkal játszanak az olimpiáért is. A Buducnost meg Woltering kivételével szinte azonos a válogatottal.
Isthy
Ez minden évben minden vereség után így megy náluk. Azután marad minden a régiben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Érd-Dunaújváros 35-26 (16-15)

Sajnos megint az utolsó negyedórára szétestünk... <#shakehead>

DUNAFERR FOREVER!!!

Ahogy olvasom, ott most komoly földrengés lesz! A szurkolók rettentõen dühösek Voinea-ra.
Isthy
Ez egy komoly meglepetés, de nem vagyok szomorú miatta <#ravasz1><#wink><#vigyor>

Az elejét néztem 5-5-ig, ahhoz képest durva lett a folytatás. Holnap vissza fogom nézni, mert kíváncsi vagyok rá hogyan alakult így a meccs. Úgy fest a románok most sem fogják átlépni az árnyékukat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok az ETO-nak ehhez a pazar gyõzelemhez! <#eljen><#taps>

Ma volt két világklasszis teljesítmény a csapatban (Görbe és Lunde) és a többiek is hozzátették a magukét. A Larviknak egy percig sem volt esélye végig magabiztosan uralta a meccset az ETO. A szünet után már több volt a hiba, ahogy kicsit fáradtak a játékosok illetve a sok emberhátrány is közrejátszott ebben.
Amit kicsit furcsállottam, hogy nem volt mezõnycsere, a kezdõ hatos nyomta végig a mérkõzést. Ennek ellenére elég jól bírták a végét is.

Ez egy csodás kézi elõadás volt ma a címvédõ ellen! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

hajszálnyi s itt is meg lett volna a 10 gólos elõny! Most már csak az itthoni mecset kell hozni a spanyolokkal és odakint a dánokkal s meg van az elsõ hely a csoportban......s jöhet kb. a Valcea. (csak azért kb. mert ha úgy játszanak mint ma, akár még a második helyet is elveszthetik!).
Csak tudnám, hogy miért pont litván birókat kell küldeni a Gyõr meccsérte! fene magas a litván kézilabda színvonala....a hazai pálya meg mintha Norvégiában lenne.
34-24-re nyert a Buducnost Valceaban!
Isthy
Na ja, a 2 hölgy igencsak érdekesen szokta fújni a meccseket...

Majd a bajnoki döntõben az ETO ellen lehet pörögni ezerrel! <#ravasz1> <#wink>
Ha már az ETO szóba került: azt gondolom ma derül ki igazán mennyire jó is a támadójátékuk egy kiválóan védekezõ és klasszis kapussal rendelkezõ csapat ellen. Biztos nagyon figyelnek majd Lökére, még annak árán is hogy a lövõket és a szélsõket Legangerre bízzák. Remélem nem lesz sok középre erõltetett trükkös passz, mert azok "leszedésében" elég jó a larviki védelem. Amibõl azután indulhatnának is majd ahogy szeretik. Ezt nagyon el kellene kerülni és akkor meglesz a meccs.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ezzel természetesen nem a mögöttünk következõ csapatokat kívántam kritizálni, pláne nem lenézni, bár a Veszprém keretétõl többet várnék (persze továbbra is hiányolok tõlük egy igazi irányítót és egy komoly kapust Kiss Éva mellé, õ nagyon jó tud lenni, de nem 60 perces kapus a veszprémiek által megálmodott szinten).

A Fehérvárnak pedig gratulálok, helyenként kifejezetten szépen játszottak, igaz, többnyire a vendégcsapat is megelégedett nézõ szerepével.
Na igen, sajnos ennyi elég volt, örülnék neki, ha a Siófok/Érd/Veszprém elérné a tavalyi Loki szintjét, akkor már egész jó meccseket lehetne játszani. Ha már hegy nem jön Mohamedhez (nem vagyunk hajlandók hajtani), akkor mehetne Mohamed a hegyhez (erõs élcsapatokat, hogy muszáj legyen!). Persze ez vágyálom.

Azért örülök a sikernek, és nem kívánok a két pont miatt panaszkodni, de szeretnék színvonalasabb meccseket látni. Pech Katáék ismét hozták a szokásost: nem haragudtak egyik csapatra sem, te a szabálykönyvet ott gyalázták, ahol csak érték. Csak lehet valami a tiltakozásuk mögött, ha ennyire következetesen kitartanak mellette, és itthon a játékvezetõ-küldõk gittegylete ezt folyamatosan eltûri, talán figyelembe kéne vennie az IHF-nek is az érveiket.
Isthy
Pick Szeged-Partizan Beograd 31-21

A Pick simán behúzta a meccset, érvényesítve a papírformát. A kiváló kapusteljesítmény és a jó védekezés eredményezte a nagyarányú gyõzelmet.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, érvényesült a papírforma. Nekem is úgy tûnt, hogy a Fradi annyit adott ki magából amennyi a gyõzelemhez kellett.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
FCM-Itxako 23-22 (12-10)

A dánok végig vezettek a meccsen, volt hogy 4 góllal is. De 21-21 után az utolsó 3 percben Englert 3 ziccer védése kellett ahhoz hogy nyerni tudjanak. A spanyolok ezzel nehéz helyzetbe kerültek a továbbjutást illetõen. Bár a hátralévõ 3 meccsükbõl 2-t otthon fognak játszani, ami még adhat némi reményt nekik.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Végül is érdekes, élvezetes meccs volt, pedig az elején a Veszprém nagyon beragadt. Buli nagyon sokat lendített a játékukon, az biztos.
A csapatok védekezése enyhén szólva sem volt tökéletes, nem is beszélve a védekezési taktikákról. A Fradi hozta a számára kötelezõt, most is volt egy olyan érzésem, hogy nekik a figyelmük nem egészen a bajnokságra koncentrálódik, ami érthetõ is. A Veszprém azonban nem tudott ezzel a lehetõséggel élni.
(Vajon mit mondhatott a 2 volt újvárosi (Tomori, Buli) egymásnak a meccs végén, nagy mosolygások közepette? <#vigyor2>)
Szerintem ez volt a papírforma.

Isthy
Veszprém-FTC 31-35 (14-18)

A Fradi végig vezetve hozta a meccset. Szinte mindenki hozzátette a magáét és csapatként játszva nyerték a mérkõzést. A veszprémieknél volt 1 kiváló (Buli) és talán 1-2 jó teljesítmény, de ez kevés volt. Többször fel tudtak zárkózni, de 2 gólnál közelebb sosem kerültek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Papírforma eredmény, ahogy várható volt.

A teljes hétvégi tv-s program:

Veszprém Barabás - FTC Rail Cargo Hungaria
Nõi NBI - Veszprém
2012.02.18. szombat 12:45 RTL Klub

Pick Szeged - RK Partizan Beograd (szerb)
Férfi Bajnokok Ligája, D-csoport - Szeged
2012.02.18. szombat 16:15 DigiSport

Csurgó - Tatabánya Carbonex
Férfi NBI - Csurgó
2012.02.18. szombat 18:00 SportKlub

Gyõri Audi ETO KC - Larvik (norvég)
Nõi Bajnokok Ligája, középdöntõ - Gyõr
2012.02.19. vasárnap 17:15 DigiSport

Valamint a cunderen:

Alcoa FKC - Budapest Bank-Békéscsabai Elõre NKSE
Nõi NBI - Székesfehérvár
2012.02.18. szombat 18:00

ÉTV Érdi VSE - Dunaújvárosi NKS
Nõi NBI - Érd
2012.02.19. vasárnap 18:00

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Mai bajnoki: Vác - Szekszárd 29-21

RTL Klub Szombat (Február 18.) 12:40

Veszprém - FTC nõi kézilabda-mérkõzés (élõ)

Isthy
Nem kell ide a Hypo, már korábban láthattuk a meghívásuk eredményét...

A regionális dolognak sincs realitása. A Regional Liga is már szétesõben (csak a Bud maradt érdemi csapat) és az idénre tervezett másik ilyen jellegû liga meccseibõl sem játszottak még le semmit. Gyanítom nem is fognak...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ezzel a mai eredménnyel az MKB sorsa a spanyolok kezébe került. Õk döntenek majd leginkább arról, hogy a Veszprém kiesik-e és ha nem akkor hányadik helyen jut tovább. Bár a legutolsó meccs a lengyel-orosz összecsapás lesz és õk már a többi eredmény ismeretében fejezhetik be a meccsüket.
Ahhoz képest, hogy féltávnál - december elején - a 2. hely megszerzése simán reálisnak tûnt, most a kiesés ellen kell harcolni...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Kikapott a Veszprém. Nem is tudom, mi a nagyobb csalódás, a mutatott játék - mintha nem lenne kerek a csapat, az arcokon nem látom az alázatot, az igazi akarást, a közösen elért sikerre való törekvést...- vagy a vereség.
Mindig vannak szirén hangok. Remélem, nincs igazuk, amikor megkérdõjelezik a csapat jövõjét! <#confused>
Mindenesetre lehet izgulni a továbbjutás miatt innen, az biztos.

kaloz174
Az egyik fórumon olvastam, hogy egyesek szívesen látnák a Hypot a magyar bajnokságban.
Volt már erre kísérlet, nem jött be. Úgy tudom, a ffi ligában sem. Nem kellene erõltetni.
Szerintem pl. egy régió bajnokságnak több realitása lehetne.

kaloz174
Ahogy megkapta a szememet pár hír, a mai meccsen (2012.02.16. 16:00 Csehovszki Medvegyi-MKB Veszprém - Férfi BL-csoportmérkõzés)szükség is lehetne erre, mert szándékosan, vagy nem, de valakik mindent elkövetnek, hogy a veszprémiek eleve hátrányból induljanak.😞

Isthy
Úgy látszik néhányan nem megfelelõen álltak hozzá a meccshez. Biztos kevés volt a motivációs bázis! <#ravasz1><#wink> Bocsánat, de ezt nem bírtam kihagyni, olyan régen emlegettük már...<#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Rosztov-Zvezda 21-18

A rosztoviak végig vezettek, biztosan hozták a meccset. A Zvezda a végén jött fel 3 gólra. Nem tûnt nagyon acélosnak a Zvezda, azt gondolom a Fradi esélyesebb a párharcban.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ma este egy laza kikapcsolódásnak ígérkezõ meccset néztem, itt, a helyi csarnokban.
A Siófok a Hypot látta vendégül.

Azt gondolom, a Hypo ilyen udvarias vendéglátásra nem számított. A siófoki lányoknak, akik közül ma is hiányzott Szepesi Ivett, egyáltalán nem sikerült felpörögni erre a meccsre, még annyira sem, hogy kicsit megnehezítsék az "osztrák" csapat dolgát.
Nem sok idõ telt el a mérkõzésbõl, az eredményjelzõ azt mutatta, hogy 0-9! A magyar bajnokság jelenlegi 3. helyezettje csak akkor kezdte el a gólgyártást, de ezt követõen sem estek túlzásba, ezen a téren, miközben védekezésük lassúsága megfelelõ feltételeket teremtett a nagy kedvvel játszó Temes Berni irányította osztrák éllovas egyre magabiztosabb vezetéséhez.
Nem telt el talán 20 perc sem, amikor Németh András úgy döntött, kapjanak azok is lehetõséget, akik addig a kispadot melegítették. Nagyon helyesen mindenkinek megadta az alkalmat a játékra. Nem egészen értem, hogy miért nem mûködött ez Imre Vili és a Siófok KC esetében is? Nem hiszem, hogy pályán kellene mindenáron tartani azt a csapatot, amelyik úgysem tanúsít túl nagy ellenállást a meccsen. Ennek ellenére a hazai mester csak részben hívta le a kezdõket, miközben a játék képe nem változott. Motiválatlan magyarok, lazán kézilabdázó, a vezetést biztosan õrzõ "osztrákok"...

A Siófokban csak 3 ember mondhatta el magáról, hogy meglátszott játékán, neki nem mindegy, mi lesz a vége. Szalay Babett, Sousa, Kiss Olci. A többieken nem éreztem, hogy zavarta volna õket a több, mint 10 gólos hátrány.

Edzõmeccs volt. Ennek ellenére azt gondolom, van becsület is. Abba pedig egy ilyen arányú vereség, a jelenlegi magyar bajnokság egyik élcsapatától, nem fér bele. Lehet, persze, hogy ezzel csak én vagyok így...

Németh Andrásnak hálásak lehetnek a brazilok, az a véleményem. Az ösztönös tehetségekbõl egyre inkább tudatos játékosok lesznek. Érdeklõdve várom, mire lesznek képesek a következõ BL-sorozatban.
Imre Vilinek valószínûleg nagyobb fejtörést okoznak tanítványai. Bár ha igaznak bizonyulnak a zuhanyhíradó hírei, akkor majd megint lesznek új igazolások...Ez is egy módja a csapatépítésnek.

Isthy
Nyilvánvaló, hogy a Fradinak nagyobb terhelés a 3 meccs. Csak arra céloztam, hogy õk sem fognak szétszakadni az MK meccsen. Sztem játszotok egy meccset és vigyáztok a másik játékosaira.

DUNAFERR FOREVER!!!

Szerintem a Fradinak több három meccs, mint az ETO-nak (lám, ennyit ér az oskolai számtan), ráadásul nekik nem is kell náluk egyértelmûen erõsebb csapattal játszaniuk 😊
Isthy
Sztem az ETO sem nagyon viszi majd túlzásba, õk meg az Itxako elleni hazai BL meccs után és a Larvik elleni idegenbeli BL meccs elõtt lesznek. Nekik is 3 meccs lesz 1 hét alatt, mint nektek.

DUNAFERR FOREVER!!!

😊 Az idei két meccs után egyébként efelõl is vannak kétségeim, de így a KEK mellett biztosan a gyõri kuparangadóra fogunk kevésbé koncentrálni.
Isthy
A 2 KEK meccs között meg lehet tovább hangolódni a BL-re az ETO ellen az MK-ban <#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, a 3 rossz közül a legkevésbé rosszat kaptátok. Holnap lesz a Rosztov-Zvezda bajnoki meccs, meglátjuk hol tart a két csapat egymáshoz képest. Erre tartalékoltak szombaton a szünet után a rosztoviak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Jó volt látni, hogy az utóbbi idõben sokat emlegetett kapuskérdésre megjött a kapusválasz is. Nem tudom, hogy mennyiben írható a hazai lazulás számlájára, hogy a KEK-párharcban is beragadtunk a mérkõzések elsõ szakaszában védekezésben, a következõ fordulóban ezen javítanunk kell. Mondjuk akár jó jelnek is felfogható, hogy ezúttal sem olyan ellenfél ellen kell készülnünk, aki ellen lazsálni merünk (a Loki ellen még képesek lettünk volna az NB I-es arcunkat mutatni, bár kiesni azzal is nehéz lett volna), így szinte garantált, hogy jó meccseket vívunk. Mert ugyan örültem volna a Lokinak, de ha a BL-be készülünk, a BL-tempóra vágyunk, akkor ennek is szempontnak kell lennie, fõleg az õsszel látottak után.

Egyébként játékosokat kiemelni most tényleg hálátlan feladat, szinte minden pályára lépõ hozzátette a szükségest, sõt annál többet is (persze azért a maximumunk nem ez, én bízom ebben). Voltak, akiknek kevésbé jöttek be a lövéseik, de attól még elöl és hátul is hasznosak voltak. Örülök, hogy a kapusok mellett "visszatért" Szani, Such Nelly is kimondottan jó volt a megkapott 10 percben (az utóbbi idõben nem ment neki, amikor láttam a korosztályos meccset, akkor juniorban is), de Szarka is hasznos volt, ha sok lehetõsége nem is volt (a védekezés mellett segítette õ is a támadó játékot, 3/2-es mutatóval zárt, plusz két kiharcolt kiállítás és egy hetes a mérlege - ez elõrelépés bal szélen).
Az Alicante pedig megkapta a törököket, olybá tûnik, továbbra is tudják, mi az a surranópálya.