Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez nem kérdés, 25% körüli esélyt adok magunknak, hiszen reálisan a Viborg és a Dinamo valamelyest esélyesebb, a Lipcse pedig némileg kevésbé. Ugyanakkor párharcokat egyesével kell behúzni, és abban jók vagyunk, elkiabálni hiba lenne bármit is, de kupagyõzelemrõl óvatosan sem beszélni ebben a fázisban címvédõként már árszerénység, babona vagy kóros önbizalomhiány lenne. Amúgy a kupagyõzelem mindig bravúr, kivéve, ha valaki úgy kiemelkedik a mezõnybõl, mint mondjuk tavaly a Viborg <#hehe>
Benned pedig bízom, tudom, ha döntõbe kerülünk, már nyert ügyünk lesz <#vigyor>

Egyébként feltûnt egy apróság a meccsen: mintha Szani többször került volna jobbátlövõbe a szokottnál, és kétszer szerzett is onnan szép gólt. Nem úgy tûnt, mintha véletlen lett volna. Konkrétan jobblövõben játszani idén én csak a Halas ellen láttam.
Isthy
Azért én úgy gondolom a címvédés idén nagyon komoly bravúr lenne. Egyrészt címet védeni mindig nehezebb, másrészt az idei mezõny erõsebb mint a tavalyi. Persze ahogy írod is, ettõl lenne még nagyobb értéke. Persze azért nem lennék szomorú, ha májusban megint KEK döntõre kellene mennem szurkolni, immáron zsinórban harmadszor. Eddig kettõbõl kettõ <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
<#ravasz1><#vigyor><#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A nõk sajnos valóban mostohagyerekek náluk, mert a férfi bajnokságba áramlik a pénz, amely valljuk be a német mellett a legerõsebb.
A spanyolok egészen kiválóan védekeznek Navarroval kiegészülve. Évente max. egyszer kapnak 30 gólt, a többi meccsen 25 vagy az alatt tudják tartani még a BL-ben is az ellenfeleket. Persze nekik is vannak néha rosszabb periódusaik, ilyen lehetett az a 17 perc. De így is 21 gólon tartották a dánokat.

DUNAFERR FOREVER!!!

A BL-gyõztes csapatukhoz nyilván nem is mérném õket, azzal a Volgográd sem említhetõ egy lapon. Ugyanakkor ez a Zvezda az elõzõ körben a Randerst búcsúztatta, ami nem jelenti azt, hogy ezt tízbõl akár ötször is megtenné, de az látszik, hogy nem egy nulla csapatról van szó, és ha sokadszor gyõzünk le papíron jó csapatot viszonylag könnyen, az nyilván rólunk is elmond valamit, szóval az alább leírtak sem azt jelentették, hogy pusztán mázliból értük el a tavalyi és idei eredményeinket. Jókora butaság is lenne ilyet állítani.
Az a jó sorsolás, amelyikbõl továbbjutunk, szóval fölösleges panaszkodnunk. (Bár jó kérdés, hogy a Lugit vagy az Alicantét kifogva az elõdöntõben több maradt-e volna bennünk tavaly a Debrecen ellen.) Ha egy gyengébb formájú Volgográdot vagy Viborgot intézünk el (eddig ezzel szerencsénk volt, vagy tényleg ennyire csak rajtunk múlik), akkor duplán örülhettünk, hogy jókor kaptuk el õket, ha viszont jó napot kapnak ki ellenünk, akkor szépen fognak meghalni 😊 A Lipcse vélt játékerejétõl én sem vágom hanyatt magam, de félek, hogy számunkra kellemetlenebb stílusúak lesznek. Azért nem bánnám õket.

Egyébként pedig sokkal nagyobb dolog minden idõk legerõsebb KEK-mezõnyében nagy menetelés során címet védeni. Ezzel csak emelkedik a trófea rangja. Mely természetesen még nincs zsebben, de éppen ezért érdemes annyira küzdeni érte. Ezzel szemben az EHF-kupában kvázi kötelezõ lenne nyernünk, abban a mezõnyben jóformán Siófok lehetne hozzánk hasonló helyzetben, és szomorú, hogy a Vác és a Békéscsaba túl korán esett ki.
Isthy
Na igen, a bal szél megint eléggé problémás volt elöl és hátul is... Na majd az elõdöntõben meglepnek minket <#wink>
Ez a Zvezda csak nagyon halovány utánzata a 3-4 évvel ezelõttinek. Rengeteget rontottak, bizonytalanok voltak és a mai meccsen már kicsit hitehagyottnak is tûntek. Egyetértek, ti sem játszottatok jól, volt hiba rendesen nálatok is, de még ez is simán belefért.

DUNAFERR FOREVER!!!

Szerintem elnéztél valamit, a Fradi férficsapata a másodosztályú tabella alján szerénykedik. Bár az igaz, hogy van egy zöld jelmezes pesti csapat az élvonalban is, és meg is próbálják téveszteni az egyszeri kézilabdabarátokat.
Isthy
Tavaly is és idén is végig a nehezebb ellenfeleket kaptátok. Kedden meglátjuk megszakad-e ez a sorozat. Most már éppen rátok férne egy normális sorsolás.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Akkor még egy különlegesség: bár most férfi meccs volt, de mindkét edzõ nõi csapattal nyerte a BL (BEK)-t <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Nem rajongom a spanyol kéziért, de az Itxako már-már megszeretteti velem. Egyfelõl sajnálom, hogy helyettük a Larvik jutott tovább, másrészt ez az ETO-nak - és a Buducnostnak - megkönnyíti a dolgát.

Dicséretes, ahogy a spanyol csapat helytállt a legutóbbi két meccsen minden probléma ellenére, nagy kár lenne ha eltûnnének a süllyesztõben. Egyrészt már csak azért is, mert akkor legfeljebb megint csak a mostani négy BL-4 szintû csapathoz kellene felerõsödni valakinek, szûk az élmezõny; másrészt pedig Spanyolország nagyon kellene a nõi kézi megerõsödéséhez, szomorú, hogy az erõs válogatottjuk és a komoly klubhagyományaik ellenére mostohaleányokról van szó.

Azon mondjuk csak lestem, hogy a második félidõben mennyi gólt kapott az elsõben - és egyúttal a 35. percig - csak 7 találatot elszenvedõ Itxako, az említett gólcsend után 17 perc alatt 11 gólt kaptak, ha jól figyeltem.
Ami azt illeti, Móni lecserélésén már magamban morfondíroztam pár perce, mikor az elsõ játékrész végén lekapta Elek Gábor (az addigi 7/3-as mutatója után éppen akkor ítéltek egyet ellene). Természetesen nem lehet õ sem minden meccsen végig csúcsformában, nincs is ezzel gond, eddig idén nagyon sokat köszönhetünk neki, de ezúttal minden szempontból indokoltnak tûnt a csere. Szerencsére késõbb Nelly valóban remekül megindokolta a pályán is 😊 A bal végeken látottak aggasztóak, amúgy is az az Achilles-sarkunk, és most a hazaiak közül az egyetlen leány a gáton éppen a jobbszélsõ volt.

Az oroszokban kicsit csalódtam, mindkét eddigi csapatukban (különösen, hogy a Zvezda védelme éppen csak gólt nem lõtt helyettünk, hát nem ehhez a támadójátékhoz vannak szokva 😊, de ahogy a tavaly a Toulon után gyorsan túltettem magam ezen, így ez most sem lesz gond, sõt további két csalódást is hajlandó vagyok ezen a tavasszal benyelni. Különben a Rosztov elleni párharc is lehetett volna hasonló, hiszen ott is simán nyerhettük is volna akár a kinti meccset, ha az elejétõl a végéig figyelünk, és ez is lehetett volna kissé szenvedõsebb, ha nem 8 gólos elõny után nyitunk egy 6-1-gyel. Szerintem messze nem játszottunk kiemelkedõen, egyszerûen "csak" a belsõ hármasunk tagjai egyszerre hozták magukat (ha sok kapufát is lõttek), ahogy mostanában a KEK-ben illik, és ez máris sokra elég - az ellenfeleknél hasonló teljesítmények nyomát sem lehetett felfedezni. De a legkevésbé sem bánom, hogy egy kicsit könnyedebbre vettük, talán nem is lett volna értelme jobban leamortizálni magunkat.
kaloz174
Különleges meccs volt, bizonyos egyéb szempontokból is, a Fradi és a Veszprém összecsapása.<#kacsint>
Mindkét csapatnak BL (BEK) gyõztes edzõ ült a kispadján. Ráadásul az egyik éppen szülinapját ünnepli ma. Sok boldogságot kívánok Mocsai Lajosnak! <#eljen><#pias>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Én is többet vártam tõlük, de nem bánom, hogy ilyen könnyen léptünk túl rajtuk. 😊 Gratulálok a lányoknak!

A két orosz csapat ellen mutattuk eddig idén a legjobb játékunkat, és van még ennél több is a lányokban. Nagyon erõs a Viborg és a Dinamo is, de õket is megverhetjük. Persze nem bánnám, ha a Lipcse-Byasen párharc gyõztesét kapnánk az elõdöntõben.

A fiúk megszorongatták a Veszprémet, jó kis meccs lett belõle, gratula nekik is.

Az ETO-nak sok sikert a Valcea ellen! Nem lesz könnyû, de ha jó formában lesznek, akkor õk az esélyesebbek.

Hajrá Fradi!

Isthy
Akkor az elõdöntõk párosítása:

Gyõri Audi ETO-Oltchim Valcea
Buducnost Podgorica-Larvik HK

A mostani 4 csapatból 3 tavaly is elõdöntõs volt. Sõt az egyik párosítás (Buducnost-Larvik) idén is ugyanaz mint tavaly. Azért kétlem, hogy a norvégok most is olyan simán továbbjutnának mint 1 éve...

DUNAFERR FOREVER!!!

A Larvikot megmentette az Itxako! 24-21 a spanyoloknak. A két kapus közti különbség döntött. Navarronak szélrõl egyáltalán nem tudtak gólt dobni, de máshonnan s nagyon!
Isthy
Larvik-ETO 32-25 (13-11)

Meglátszott a mérkõzésen, hogy melyik csapatnak bírt igazán téttel a mai meccs. Az elsõ félidõben jó védekezést és kapusteljesítményeket láthattunk mindkét oldalon. A szünet után az ETO védekezése nagyon szétesett és ez el is döntötte a 2 pont sorsát. Ezzel a norvégok még reménykedhetnek.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Gratulálok a Fradinak. <#taps> Meggyõzõ teljesítménnyel jutottak tovább. Az oroszok számomra csalódást okoztak.

Isthy
Zvezda-Fradi 31-35

A szünet után az elsõ 10 perc megint a Fradié volt és 5 gólos elõnyt szereztek (21-16). Ezt az elõnyt azután tartották a meccsen és a 4-5 gól végig megmaradt. Még az is belefért, hogy viszonylag sokat játszottak a cserék is, akik közül Such szépen meg is hálálta a bizalmat. Még a gyõzelem sem forgott igazán veszélyben, nemhogy a továbbjutás. Biztosan, kettõs gyõzelemmel lépett tovább a Fradi.

Gratulálok a Fradinak a továbbjutáshoz! <#taps><#taps><#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A félidõben: Zvezda-Fradi 14-15

Borzasztóan hullámzó elsõ félidõ volt, sok hibával mindkét oldalon. Kiváló elsõ 5 perc (6-1) után eszetlen, könnyelmû 10 perc következett (7-7). Az idõkérés után szerencsére megint egy jó 5 perc jött (20. perc: 13-9). Majd folytatódott a sorminta és megint egy gyenge 10 perc következett, kihagyott ziccerek sorával plusz egy elrontott büntetõvel. Így a félidõ végére visszajött a Zvezda. Ha kicsit jobban koncentrálna a Fradi, simán vezethetne 5-6 góllal. Mondjuk a továbbjutás így sincs veszélyben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A férfi bajnoki meccseket sikeresen kihagytam...

FTC - MKB Veszprém
Férfi NBI - Népliget
2012.03.10. szombat 12:45 RTL KLub

Gyöngyös - Tatabánya
Férfi NBI - Gyöngyös
2012.03.10. szombat 18:15 Sportklub

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A hétvégi tv-s menü:

Zvezda Zvenigorod (orosz) - FTC Rail Cargo Hungaria
Nõi KEK negyeddöntõ, visszavágó - Zvenigorod
2012.03.10. szombat 14:00 DigiSport

Larvik (norvég) - Gyõri Audi ETO KC
Nõi Bajnokok Ligája, I-es középdöntõ - Larvik
2012.03.10. szombat 16:45 DigiSport

DVSC Forum Debrecen - Viborg HK (dán)
Nõi KEK negyeddöntõ, visszavágó - Debrecen
2012.03.11. vasárnap 16:00 Sport1

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez sztem leginkább azért kellett mert a leendõ új szponzorok tisztában akartak lenni a helyzettel mielõtt bármit is adnának. Én azért még várnék az örömködéssel...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem is hiányzik a tervszerû irányítás, azért vannak ilyen szétszórt egyedi próbálkozások többfelé. Sajnos az új MKSZ sem úgy mûködik egyelõre ahogy kellene...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Veszprémi hírek
Mégsem volt igaza a zuhanyhíradónak? <#eljen>

kaloz174
Központi kézilabda akadémia B.bogláron

Vegyes érzéseim vannak, pedig ez szûkebb hazámat érinti ez a dolog. (Bár lehet, hogy pont ezért, kicsit ismerve a helyi viszonyokat.) Úgy érzem, bár egy viszonylag új, de nem túl nagy csarnok, rendelkezésre áll, vannak kollégiumi férõhelyek is, nem Boglár lenne erre a célra az ideális hely.
Másrészt inkább arra kellene koncentrálni, hogy a már elindult mûhelyek minél jobb feltételekkel tudjanak mûködni.
Pl. itt van Siófok. Nagy tervekkel, szép elképzelésekkel indultak. Az egyik vezérelv pontosan az volt, hogy összegyûjtik a környék tehetségeit. Elképzeltek hozzá új csarnokot, kollégiumi rendszert. Természetesen nagyon számítottak a TAO-ra. Jelenleg mintha csak az elképzelések maradtak volna, azt leszámítva, hogy sikerült a különbözõ korosztályokat feltölteni, elindítani a nekik megfelelõ bajnokságokban.

Boglár kiemelése számomra nem tûnik alátámasztottnak, leszámítva a viszonylag új csarnokot. (Bár Fonyódon is van ilyen. Igaz, a Profnak az kicsit messzebb lenne, ha Lelléhez viszonyítjuk.😊)
Messzirõl azt érzékelem, hogy a különbözõ lobbik dolgoznak...Nincs senki, aki azt mondaná, hogy inkább koncentrálni, mint szétforgácsolni kellene a különbözõ forrásokat. Természetesen lehet, hogy nincs igazam.😊

kaloz174
A magam részérõl nagyon szépen köszönöm a kedvességeteket!😊

Breki33
Boldog NÕnapot minden kedves fórumozó és kézilabdás hölgynek!

"A férfi gondja, s öröme a nõ, Mindkettõ egyre csak nõ.
Míg rá nem jön, A kettõ egyre megy,
Férfi és nõ, ugyanis egy."

Isthy
Minden kedves hölgy fórumozónak Boldog Nõnapot kívánok!

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Köszönet érte, hogy megosztottad velünk. <#worship>

Sziasztok! Kicsit off lesz amit írok, de sport és szerintem hasznos lehet néhány embernek, vagy lehet ismertek valakit, akinek szüksége lehet rá. Szóval, találtam egy programot. a lényege, hogy egy alapítvány a tehetséges, fiatal sportolókat támogat pályázat útján. Érdemes elolvasni: http://minu.me/-ujeuropa-sport
Isthy
Azért ez az elsõ mondat eléggé szúrja a szemem:

"A jelenlévõ klubok egyhangúan amellett döntöttek, hogy a felnõtteknél a jelenlegi rájátszásos forma maradjon érvényben."

Már elnézést, de nem volt ott minden klub képviselõje? Ahol a jövõ évi menetrendrõl tárgyaltak? Inkább nem mondok semmit, mert nem bírná el a fórum...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Voina is megmondta, hogy az ETO az esélyesebb a párharcban és a másik ágon meg a Bud. Az otthoni meccsre utalva jegyezte meg, hogy legyõzik a Gyõrt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ezt leginkább az elõdöntõ elsõ (hazai) meccsére vonatkozóan mondta Voina. Egyébként mi mást mondhatna?

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
köszi!😊

Breki33
kaloz174
A jövõrõl:
[url=http://www.cunder.hu/hu/hirek/hir-oldal/archive/2012/march/article/a-koevetkezo-bajnoksag-lebonyolitasi-rendje/?tx_ttnews=06&tx_ttnews=28&cHash=bc222d218e6c6b6f04743d5d16e69f9b]A bajnokság lebonyolítási rendje - 2012/2013, a Cunder Kézilabda oldaláról[/url]

kaloz174
Nem lebecsülve, de ismerve a történetüket az utóbbi évekbõl, ez meglepõ lenne. Az ETO leigazolt egy világválogatott csapatot, elméletileg profi játékosokkal, ami profi mentalitást is feltételez. Így a sorozat egyértelmû esélye. Ezek a tények, jelenleg, ha a románok megpróbálják is másképp beállítani híveiknek és a saját vezetésnek, nyilván jól felfogott érdeküknek megfelelõen.

Amikor nagyon fogadkoznak, akkor éppen nagyon nincs esélyük.

[HUN]FaTaL
"Le fogjuk gyõzni a Gyõrt"

Jó vicc, Móric 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Miután az ETO ma sikeresen elhitette az ellenfelekkel, hogy van némi esélyük, jöhetnek a románok:

Köv. ellenfél...

32-25 a végeredmény
franciák nem tudtak mit kezdeni a két montenegrói átlövõvel.Sima meccs volt, bár hajtottak a gallok mint a mérgezett egerek.
Isthy
Na igen. A románok nyertek és ezzel tovább jutottak, a Bud meg csoportelsõ lett. Most nézem, hogy 4 perccel a vége elõtt 30-23-ra vezetnek a Metz ellen, gondolom sima volt végig. Elég békés a hangulat a Moracsában, szokatlanul kis létszámú a B-közép.

DUNAFERR FOREVER!!!

A másik csoportban sima a helyzet, a sorrend már adott.
Isthy
Tkp. már most is szinte az ETO kezében volt a norvégok sorsa, mert ha nyertek volna ma a spanyolok, akkor a Larviknak minden bizonnyal meszeltek. A spanyolok otthon behúzzák és a norvégok hiába nyertek volna otthon, egymás ellenivel a spanyolok jutottak volna tovább.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ergo az ETO és KEB kezében van a larvik sorsa! No kiváncsi vagyok, hogy hogy kalkulálnak.
Isthy
Ha netán a dánok nyernek akkor õk a másodikok és továbbjutottak (otthon 22-26-ra kaptak ki a Larviktól). De a spanyolok otthon behúzzák, ez számomra nem kétséges.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Viborg-DVSC 42-25 (19-13)

Az elejét (0-7) és a végét (24-36-ról 25-42) leszámítva egész jól helytállt meccs közben a fiatal Loki. Tapasztalat szerzésnek jó volt, remélem a visszavágó szorosabb lesz és 10-en belül maradnak.

DUNAFERR FOREVER!!!

S ha nyernek a dánok? otthon mintha nem kaptak volna ki 7 góllal a Larviktól! Ha nem, akkor biza õk a másodikok!