Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Németország-Magyarország 26-18

Elég érdektelennek tûnt ez a mai meccs, lejátszotta a csapat és ennyi. Azok kaptak végig lehetõséget akik az elsõ meccsen nem.
A védekezés nagyon halovány volt, leginkább a balszélen az elsõ félidõben és J2-ben szinte végig. Az emberelõnyben is sikerült 2 gólt kapni. Még szerencse, hogy Kiss Éva elég jól védett, mert nagyon csúnya verés lett volna belõle.
Elöl továbbra is ismeretlen a szélsõk megjátszása, megy az erõlködés középen. Az egész meccsen 4x játszottuk meg a szélt, abból lett 2 gól és 2 büntetõ. Elég beszédes... A ziccereket tömegével vertük a kapusba és 3 büntetõt is sikerült kihagyni. Nem volt ez igazán komolyan fontos nekünk, nagyon úgy nézett ki.

DUNAFERR FOREVER!!!

banok
nyugati klubok meccsein van helyi himnusz?

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

EHF: senkiházi barmok

Azért kíváncsi lennék ezt melyik nyugati klubbal mernék megtenni...,mondjuk fényesen jelzi, hogy a sport politikusaink és az MKSZ egy kalap szart ér együtt is...
Remélem lesz himnusz csak azért is...
Ezek szerint már csak én maradtam, Köszönöm szépen mindenkinek! Szineknél maradva viszont kívánok boldog névnapot a zöld-fehér fórumtársamnak.
SomogyiG
Köszönöm szépen a jó kivánságokat, és természetesen én is boldog névnapot kivánok piros-fehér fórumtársamnak.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

kaloz174
Természetesen csatlakozom! (miért is nem esett le a tantusz?😊))

Kárpótlásul egy kis "málnaszörp":

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Én mindkettõnek kívánok Boldog Névnapot! <#eljen><#pias> A zöld-fehérnek és a piros-fehérnek is! <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Sok-sok boldogságot névnapja alkalmából kedves "Gábor" keresztnevû fórumtársunknak! <#eljen><#nevetes1><#pias>

kaloz174
Ma semmi kézi? <#confused> Elvonási tüneteim lesznek. <#vigyor2>

Isthy
Hétvégi tv-s menü:

Németország - Magyarország
Nõi EB-selejtezõ mérkõzés - Trier
2012.03.25. vasárnap 15:00 DigiSport

MKB Veszprém KC - Reale Ademar Leon (spanyol)
Férfi Bajnokok Ligája 1/8-döntõ, visszavágó - Veszprém
2012.03.25. vasárnap 18:00 DigiSport

DUNAFERR FOREVER!!!

Nem mondom, hogy rokonszenves húzás, de az õ szempontjukból teljesen érthetõ, hogy õk akarják "értékesíteni" a terméküket. Engem mondjuk csak annyiból érint, hogy félek, a Digi is meg fogja ezt lépni, de nekik duplán is igazuk lenne, hiszen az ingyenes forrás az õ fizetõs streamjüknek is komoly konkurenciát jelent, még közvetlenebb a kár.

Bár a gyakorlati jelentõsége kevesebb, de engem erkölcsi értelemben a hasonló húzások közül jobban zavar, hogy míg az MTVA és a Sportklub átadja egymásnak összefoglalókhoz, hírekhez a képanyagot, addig a Digi nem. Nem tudom, hogy mi lehet a háttérben, de kívülrõl nagyon úgy tûnik, hogy nem is adnék tovább korrekt feltételekkel.
Ez is mind igaz, de így is eleget szemeteltem már abban a hozzászólásomban, különben sem beszámolónak szántam. Személy szerint a jobbszélsõ használatával sem vagyok maximálisan elégedett, nem tudom, hogy mennyire - semmiképp sem kizárólag azért, nem azért mondtam - az általam említett miatt van figura oda éppen egy hangyányival jobban. Mindenesetre ezen a meccsen sajnos nem lehetett zongoráznia különbséget a két szél használata között, illetve csak azért lehetett, mert a nullánál a kevés is több. Talán Görbét kellene leküldeni a szélre, tõle úgyse mernék megvonni a társak a játékszert 😊

Összességben csak erre szerettem volna rávilágítani, hogy az elsõ félidõ sem volt annyira fantasztikus, hogyha azt hoznánk kétszer kint, az elég lenne. Mert szinte biztosan nem lenne az.
Isthy
Nekem is eszembe jutott az MKSZ de már arra sem vettem a fáradtságot, hogy beírjam, mert pusztába kiáltott szó lenne...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A második félidõben akkor ennyi erõvel vegyük le a németek ugyanígy a mi hibáinkból szerzett 3-4 leindítás gólját. Az elsõ félidõben azért jöttek be jobban a betörések és lövések, mert akkor még a németek védekeztek a szélsõinken. A szünet után azonban látva, hogy nem használjuk õket, jobban felléptek a szélsõ védõk és tömörebb lett a védõfal ami sikeresen meg is akadályozta a játékunkat középen. Ettõl függetlenül mi továbbra is ott erõlködtünk...
A széleket már elég régóta gyengén használjuk, fõleg a balszélt. A figuráink nagyobb része eleve a jobbszélre van kidolgozva, ami vagy bejön vagy nem. Jó lenne ezen változtatni, de sürgõsen.
Van munka még bõven, de az elsõ igazi erõfelmérõ az év végi EB lesz, addigra kell KEB-nek alkotnia valamit.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Tetû banda!
Itt illene a Szövetségnek megmutatni, hogy az ország 2. legnépszerûbb sportága érdekében hogyan kell fellépni. Illúzióim azonban nincsenek, sajnos.
Ettõl függetlenül nem kényszerít senki, hogy a retekklub irányába tereljem a szolgáltatómat. Sõt! innen már más mûsorait sem fogom nézni, már tudatosan!
Szívem szerint bojkottra szólítanám fel a kézis társadalmat. <#boxer>

Isthy
Mára is egy újabb "finomság" a szurkolóknak...

Az alábbi közleményt az onlinetvkeresre.eu oldalon lehet olvasni, tegnapi keltezéssel.

Az alábbi részletet a Magyar RTL Televízió Zártkörûen Mûködõ Részvénytársaság jutatta el hozzánk:

"...kérjük, hogy a jövõben tartózkodjanak az RTL Klub televíziós csatorna mûsorainak, mûsorrészleteinek, illetve mûsorfolyamának ... interneten történõ közzétételétõl, online közvetítésétõl, illetve terjesztésétõl, valamint egyéb jogsértõ felhasználásától..."

Ennyit a Sportklub kézis meccseinek további nézhetõségérõl... Gratulálok...<#violent>

DUNAFERR FOREVER!!!

Abban telejsen igazat adok, hogy sokszor elég kellemetlen hallgatni azt a gajdolást amit himnusz éneklés címén véghezvisznek, de szerintem nem az EHF illetékeseinek a dobhártyáját, hanem az internacionalizmusát csipi a dolog.
kaloz174
Tulajdonképpen megértem a felháborodást, alapjában véve. Tudom, itt nem ez volt a tiltás oka, azt azonban el kell mondanom, hogy a magyar himnusz "eléneklése" abban a formában, ahogy elég sokszor megtörténik, szerintem egyszerûen "ciki", méltatlan.
A Himnusz nem akármilyen dal. Ha valaki már próbálkozik vele, adja meg a módját - azzal pedig a kellõ tiszteletet is felé.

A tegnapi meccsen én nem annyira a félidõk között láttam a különbséget. Inkább félidõkön belül voltak szakaszok, amikor egyik vagy másik csapat jobban teljesített hátul (az elején ugye egyik csapat sem villogott). Már az elsõ játékrészben is látszott, hogy amint a németek határozottabban védekeznek, és ezzel párhuzamosan pár védés is befut, szenvedünk támadásban rendesen. Tulajdonképpen ha a németek hibáival való indításgólokat levesszük, az elsõ 30 percben sem szereztünk több gólt, és kaphattunk volna akkor is többet. Emellett a félidõ derekán a németek nem találták a helyüket, így akkor sikerült látványosan ellépnünk, plusz akkor még jobban bejöttek Hornyák betörései, és hamarabb megtaláltuk a rövid oldali átlövõnket.

A széleket szerintem amúgy szerintem általában kevéssé használjuk, lényegében Móni is csak kettõbõl kétszer talált be innen, mert nem kapott lehetõséget a társaktól, és ezt a két szél közötti minimális lehetõségkülönbséget le lehet vezetni - egyebek mellett - abból is, hogy alapértelmezetten inkább a másik szél felé vannak eltolódva a védelmek.

Érdekes a cserélgetés kérdése, tavaly Piros többet védekezett támadás mellett (persze akkor más volt a kapitány, szóval ez semmiképp nem direkt kritika KEB felé), pedig akkor a klubcsapatában inkább elöl ment neki, mostanában viszont a védekezése javulása mellett támadásban gyengébb (nyilván azt a néhány meccset tekintem mércének, amikor próbálunk védekezni, mert az kiderült, hogy tudunk, akárhány gólt is kaptunk a bajnokságban). Cifra szintén megoldás lehetne J2-J3-ban (Tomorival hármasban amúgy is meggyõzõek tudnak lenni), de ha a klubjában keveset támad, érthetõ, ha a válogatottban sem erõltetjük. Természetesen nem a mi játékosainknak lobbizok több játékpercért a válogatottban, de az elöl-hátul megbízható játékosuk közül a többiek esetében kihasználtuk, hogy nem kell õket cserélni. Görbicz erõltetését viszont nem igazán értem, annyira messze nem jó hátul, hogy rákényszerüljünk az "elhasználására", amikor nyilván vasárnap is sok feladat jut majd neki. Maximum az utolsó mondat finom kritika, értetlenkedés amúgy a kapitány felé, a többi csak hangosan gondolkodás, hogy mibõl gazdálkodhatnánk még a jövõben, azt meg úgyis õ tudja, hogy mit gyakoroltak.

A kinti mérkõzésen bármi lehet, elvégre két olyan csapat találkozik, akik bárkit képesek megverni, és bárkivel képesek megveretni magukat. Legalábbis németek bebizonyították, hogy náluk ezen az új, skandináv seprû egyelõre még nem változtatott. Remélem, mi nem fogjuk. Mindenesetre Nyíregyházán sokat köszönhettünk a németek meccselésének, nyilvánvalóan kevésbé féltették az eredményt, így Nadgornaját jókor hozták le, és szerintem Althaus is jókor került padra az elsõ félidõben (ha a beállóson utána már egyébként is jobban védekeztünk, és Anne Müller okozhatott volna kellemetlenebb meglepetést is, volt már példa). Mármint a mi szemszögünkbõl.
Háát igen, látható, hogy a maoista '68-os diákok mostanában érték el a karrierjük tetõpontját és most bújik elõ belõlük az internacionalista szemléletmód! No meg persze a fiatalabb klónjaikból.....következõ lépés az Internacionálé kötelezõ éneklése az EU himnusz mellett/helyett!
Isthy
Még két "ütõs" eredmény máról:

Macedónia-Franciaország 30-27
Ausztria-Svédország 26-26

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
MKB Veszprém közlemény

Azért ez már nem semmi... Van a pofájukon bõr nem kevés... <#violent>

Ez már így megy nagyon régen, mitõl lett ez ilyen hirtelen ekkora probléma? Komolyan, hányni tudnék...

DUNAFERR FOREVER!!!

Ami a mieinket illeti, sajna a második félidõben megint elõjöttek a régi hibák, de szerencsére a küzdeniakarás már jobb volt. A szélsõk és a beálló megjátszása továbbra is probláms, az átlövõk meg rengeteget hibáznak (gyenge lövések rossz célzás, rossz passzok). Szerencsére ma Bulath kivétel volt. A védekezésnél illett volna az egy szem német átlövõt valahogy semlegesíteni.
A románok kikaptak Szerbiában a szerbektõl 2927-re. Meirosunak rózsahimlõje van s így nem játszik az elsõ meccsen a Gyõr ellen sem.
kaloz174
Természetesen én is gratulálok a gyõzelemhez, úgy ítélem meg, hogy ez mindenképpen nagyon jól jött most a válogatottnak, a sportágnak. <#eljen>
A gyõzelem a lényeg, de van még mit bõven javítani, alakítani a csapaton, úgy gondolom.
Elsõsorban a támadójáték az, amiben nekem elég nagy hiányérzetem van. Sok kemény csatára lesz szükség, hogy összeálljon a mindenkori helyzetnek megfelelõ formáció, mert alapból, láthatóan nem adott. Herr Orsinak mindenképpen elismerésem. Azt pedig nem értem, miért nem figyelmeztették a többieket arra, hogy van egy balszélsõnk is. (Aki egyébként, véleményem szerint, legalább védekezésben nagyon jól teljesített.)

Valóban, egyetértek, a közönség megérdemelte, hogy elvigyék hozzájuk ezt a meccset. <#taps>

Isthy
Magyarország-Németország 25-23 (14-10)

Gratulálok a csapatnak a gyõzelemhez! <#taps>

Egy jó elsõ félidõ után jött egy elég gyenge második, így nagyon szoros lett a vége. Herr Orsi végig jól védett, Kiss Éva meg amikor bejött mindkétszer nagyot segített.
A mezõnyben Görbe és Móni emelhetõ ki illetve a szünet után Buli tett hozzá. Sajnos a beállós megtalálása nem nagyon ment, a bal szélt pedig egyáltalán nem foglalkoztattuk. Meli szinte nem is kapott labdát, pedig rengetegszer volt tisztán.
A védekezésen is van mit javítani, mert mind a visszarendezõdés, mind a fal elég problémás volt ha a németek gyorsítottak. Nadgornaja megint nagyon élt, sajnos J2-ben a védekezés gyenge volt ellene.

Végül gratulálok a nyíregyházi közönségnek, nagyon jó hangulatot teremtettek! <#eljen><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Hajrá lányok!!!

http://goo.gl/gd6Zi5

kaloz174
Mivel nincs sportklubom, ezért Ittnézem a meccset. Remélem!

kaloz174
Igen, várható volt. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan ennyire egyértelmûvé válik a helyzet arrafelé. Sajnálatosan. <#confused>

Isthy
Veszprémi bejelentés

Sajnos várható volt a hírek alapján. Sok a két NB I-es csapat egy akkora városnak a jelenlegi körülmények között.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Állítólag más nem is licitált...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Egy érdektelen kupa érdektelen helyszínen - újra.
Ha jól érzékelem, némi huza-vona után, milyen meglepõ, megint Gyõrben rendezik a MK-döntõt...
No comment.

Igen, a juniorok találkozója most különösképp érdekes lehet, így azt én is sajnálom, hogy az emiatt nekem is ki fog maradni.
kaloz174
Szép gyõzelem volt, meggyõzõ játékkal, sokszor egészen érett megoldásokkal, a fiatalok részérõl is. Így nem is akartam kritikai hangokat megütni, de volt (van) azért, amin még lehetett volna javítani.
Pl. nagyon feltûnõ, hogy Sári Barbi mostanában rendszeresen elhibázza a ziccereit. Dusi játéka hullámzó, sokszor fegyelmezetlen, bár most egészen jó volt. Léránt Vivi még nem teljesen épült be a csapatba, bár nagyon hasznosan játszott, nem volt olyan kiemelkedõ, mint 1-1 meccsen már, igaz, lehet, hogy nemrég épült fel a sérülésébõl. Takács Frui néha elképesztõen meggondolatlan, hogy aztán pár perc múlva kimondottan szép megoldást válasstva bizonyítsa tehetségét. Gulyi pedig változatlanul nem ad lehetõséget Vadász Ildinek...

Ennek ellenére nem lehet nem érzékelni az elõrelépést, mind a csapat, mind a szakvezetõ részérõl. (Ebbe, mondjuk, nagyon nem illik a Halas ellen mutatott teljesítmény, de nem lehet minden tökéletes.😊)

kaloz174
Õ azért még próbálkozott, kitartott egy ideig. Azok azonban, akik az egyéb kapcsolódó munkákat végezték, vagy végezniük kellett volna, kõkeményen anyagi oldalról közelítették meg az egészet. (Ami azért elég fura volt, nem felmentve a csv. hozzáállását.)

Isthy
Közben elolvastam, köszi! <#worship>

Örülök, hogy jól kezeltük a követõ emberfogást és kevesebb volt a technikai hiba. Annak is, hogy a fiatalok megint hozzá tudtak tenni érdemben a csapat teljesítményéhez.
Sajnos az õszi gyenge teljesítményünk miatt már egy ideje nem volt esélyünk a középházra. A tavaszra viszont egyre jobb lett a csapat, ezt mutatja, hogy csak a tavaszi eredmények alapján az 5-6. helyen vagyunk. Remélem a rájátszásban megmutatja a csapat, hogy egy szinttel feljebb lett volna a helye.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez a dolog egyértelmûen a csapatvezetés bûne. Már anno a "triumvirátus" érkezése idején megkezdõdtek a fizetési problémák a régi fórumnál is. Pedig Tomi rendesen csinálta. Azután amikor az új oldalra került a sor, a bizalom részérõl ismét megvolt az új vezetés felé, de ugyanazzal kellett ismét szembesülnie... Nem kárhoztatom érte, hogy elege lett belõle.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nekem meg az lenne a kívánságom, hogy a szabályok szerint és azok szellemében fújjanak. Természetesen a következetesség egyértelmû szempont.

Naná, hogy érdekel, megyek is mindjárt olvasni <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Köszi!
Amikor én ezt az infót kaptam (vasárnap), még bizonytalan volt az idõpont, azt követõen megnéztem term. az MKSZ hiv.oldalán. (nem értem, miért nem tartják napra kész állapotban!?, más hiányosságok is bõven vannak ott, pedig ha valahol, ott nem illene, szvsz.)
Aztán megnéztem a Fradi oldalán, talán itt, de nem találtam. (rossz helyen kereste, eszerint)
A lényeg, hogy végül sikerült megfelelõ idõpontokat találni, viszont sajnálom, hogy így nem fogom látni a fiatalokat, akik - juniorok - jelenleg a nagyon szép 2. helyen vannak a tabellán.
(Úgy tudom egyébként, hogy a Fradi kötelezettségei - válogatott, nk. kupa - miatt volt szükség a módosításra.)

A mi csapatoldalunk sosem volt az igazi, mert természetesen(?!) eleve olyan megoldást találtak a hozzá nem értõ, ennek jelentõségét nem átlátó, vezetõk, ami eleve nem mûködött, pedig akkor még lettek volna jelentkezõk a szurkolótársak közül, akik vállalták volna "társadalmi munkában", még a tárhelyre is volt javaslatunk!
A végén az történhetett, hogy nem fizettek érte, így az érintettek nem végezték el a megfelelõ karbantartást, frissítéseket, a fórumon megjelenõ mozgás is átkerült a fb-ra. Ráadásul megjelentek a spamek, amik teljesen ellehetetlítették az oldalt.
Jobb, hogy nincs, mert ebben a formában teljesen méltatlan volt egy BL-gyõztes csapathoz.
Ugyanakkor mindenképpen kellene, de ez is jól tükrözi a (volt) csv. viszonyát a kommunikációhoz...

Pedig még tegnap este kikerült oda.

Az újvárosi honlappal pedig mi van? Megszûnt? Mondjuk frissíteni nemigen volt szokás az utóbbi idõben.
kaloz174
A Fradi fb.oldalán ez jelent meg nemrég, egyébként. (A hivatalos oldalon nem látom még.)

"Megváltozott az FTC-Dunaújváros mérkõzés idõpontja!

2012. március 27. (kedd) FTC-Dunaújváros
14:45 ifjúsági mérkõzés
16:45 junior mérkõzés
(Helyszín: Faház)

2012. április 03. (kedd) 18:00
FTC-Rail Cargo Hungaria - Dunaújvárosi Regale Klíma
(Helyszín: FÕTÁV-FTC Aréna)"

kaloz174
"ez még lefutott"="ez még nem lefutott" (term.)

kaloz174
A napokban felmerült annak lehetõsége, hogy a köv.bajnoki (Fradi-Újváros) esetleg nem az elõre kiírt idõben lesz.
Szeretném jelezni, hogy információim szerint ez még lefutott, tehát egyrészt várom a kedves fradista drukkertársak infóit (köszi elõre is!), másrészt mindenkinek fel szeretném hívni a figyelmét, hogy figyeljen erre, különösen amennyiben személyesen kíván megjelenni a meccsen. <#kacsint>

kaloz174
Becsülettel elkezdtem olvasni, értékelve a szerzõ és szakértõ igyekezetét, de talán majd máskor, amikor kevésbé leszek fáradt, folytatom. <#nemtudom>
Nekem a sporikkal kapcsolatban legfõbb kívánságom a következetesség - lenne, egyébként. Eddig hiú ábránd volt, semmi esélyt nem látok rá, hogy ez a helyzet változzon. <#eplus2>

Hiányoltál egy beszámolót. A szokott helyen megtalálod, ha még érdekel.<#vigyor0>

Isthy
Egy kis szabály magyarázat

Érdemes elolvasni mindenkinek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ez alapján úgy hangzik, mintha csak egy alkalmi "szakértõ" megnézte volna a félidei és a végeredményt, és az alapján okoskodott volna 😊 Persze ez nyilván kiemelés, de a leírtak fényében tényleg fura nyilatkozat.
Isthy
Most már nem tudom megállni, hogy ne idézzem Mocsai újabb érdekes nyilatkozatát:

"A támadójátékunk jónak mondható, hiszen huszonnyolc gólt szereztünk idegenben, ebben a kellemetlen légkörû csarnokban. Ugyanakkor védekezésünkön kell javítani még akkor is, ha a León százhuszonhét kilós beállósát, Baenát sikerült gól nélkül tartanunk."

A támadójáték 40 percig volt jó, utána egy rakás szar. A 41. és a 60. perc között 3 gólt sikerült szerezniük... Erre azért nem kéne azt mondani, hogy jó volt... <#conf><#whatever>
A védekezés az elsõ félidõben volt rossz, a szünet után már sokkal jobb lett. Csak 12 gólt kaptak a sok emberhátrány ellenére.
Tehát sokkal inkább a támadójátékon kellene javítani, fõleg a nyitott elleni játékon.

DUNAFERR FOREVER!!!

no igen, miután az ellenfél legjobb emberei pont a szélsõk voltak!
Isthy
Az igaz, hogy a végén szépen megkapták a hazai pályát a spanyolok, de a záró 15 percben 3 gólt sikerült dobni... A kihagyott ziccerekrõl (hat ziccer az utolsó 15 percben) nem a bírók tehetnek, meg a töketlen támadójátékról sem. Elõtte egyébként semmi panaszunk nem lehetett a sporikra. A nyitott védelem ellen a záró negyedórában a szélsõ befutásokat nem tudom miért nem lehetett alkalmazni. Mondjuk az egész meccsen végig, mintha nem is lettek volna szélsõink, nem vonták be a játékba õket a szélen.

Ettõl függetlenül ez a párharc itthon megnyerhetõ errõl a 3 gólos hátrányról.

DUNAFERR FOREVER!!!

A vége 31-28 a spanyoloknak, komoly birói hátszéllel a végén! A számomra legfurcsább itélet még amikor egyformán álltak: ziccerben fújták vissza Gulyást, mivel a másik oldalon egy izzadságfoltot vett észre a biró sasszeme! Sajnos 25-21-es vezetés után leült a Veszprém, de ez a Leon közel sem jár a csoportbeli ellenfelekhez! Simán meg kell õket legalább 5 góllal õket.