Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Bokatörés...

Na ez nagyon hiányzott...

Mihamarabbi gyógyulást!

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
<#taps>

Más kérdés, hogy nem fogom látni. Mert egyidõben lesznek a meccsek, így inkább a helyi meccset választom. (Bár... gondolkodom a II. félidõn...😊)
Utána viszont ugye a Fradi...<#eljen>!

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
"Hatott" a hiányérzetem <#wink><#vigyor>

Érdi VSE - DVSC
Nõi NB I 22. forduló - Érd
2012.03.31. 18:00 cunder.hu

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Akkor tényleg nem voltál nagyon figyelmes, de ez legyen a legnagyobb problémánk <#wink>

(Ha átnézel itt az SG fórumon az õ topikjába, akkor láthatod, hogy én 15:15-kor már linkeltem a saját oldalán lévõt).

DUNAFERR FOREVER!!!

direkt néztem, egyiken sem láttam. 😊 de most itt volt a sporthírekben 😊 juhéjj!! 😄

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Nem ide tartozik de gondoltam megosztom: http://kmdholding.com/huebfp8
10 mailbõl álló sorozat, akiket érdekel iratkozzon fel.

Szép estét
Isthy
Ejnye, nem figyeltél eléggé... <#ejnye1><#wink>
Már du. 3-kor több portálon (NSO, Index, Origo) fenn volt a beszámoló róla.

DUNAFERR FOREVER!!!

Igazi magyaros történet, már megint. Nem tudom ki növi e valaha ez az ország ezt, szerintem...
"(Mocsai helyében magam mondanám vissza ezt a felajánlást, mert ez az egész õt járatja le leginkább, "

Õ szerintem nem mondja vissza, tökéletesen bele illik a képbe, értem ez alatt, hogy valahol õ is politikus...
kaloz174
A közelmúltban a konkurens oldal is feltett egy ezzel kapcsolatos anyagot.
Nagy vitáim voltak ott többekkel a témában, kicsit jobban ismerve a helyi viszonyokat az átlagnál.
Akkor még nem váltott ki ekkora visszhangot a téma, talán azért, mert még ennél is kevésbé volt ismert az érintett szakemberek elõtt.
Jó lenne, most is azt mondom, ha nem apróznák el az utánpótlásra szánt forrásokat, ha sokkal ésszerûbben és célszerûbben terveznék meg a szakmai munkát.
(Mocsai helyében magam mondanám vissza ezt a felajánlást, mert ez az egész õt járatja le leginkább, ugyanakkor nem jelenthet igazi megoldást ez a forma. Sokkal módszeresebben, sokkal szélesebb körûen, sokkal fiatalabb korban kellene elkezdeni a valós tartalmú szakmai munkát. Talán pl. az iskolákban...)

A legfontosabb lenne, hogy ne szubjektív döntések, hanem valós viták, párbeszédek döntsenek az ügyben. Nem tudom, van-e erre még idõ és mód...Ha nincs, akkor eleve ott a gond, hogy így azonnal ellenérzést vált ki az ötlet, még azokban is, akik egyébként támogatnák.

Egy biztos viszont. Módszeresebbé, magasabb színvonalúvá kellene tenni az utánpótlás nevelést, ha újra a legjobbak között szeretnénk látni a magyar kézilabdát.

várom a jó híreket, hiába? 😊

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

alapvetõen már ott hiba van, hogy Lajos a ffi utánpótlást ismeri nagyjából, és ezt arra dolgozta ki.
Egyébként meg a fociban sem igazán váltak be ezek a 0-24ig tartó bentlakásos akadémiák, nem a minõségi szakmai munka meglétének (hiányának) összefüggésben, hanem hogy a fiatal srácokat/lányokat nem lehet intézeti/zárdai szigorral nevelni, kell más impulzus is mint a kézilabda, különben jönnek a bajok.

Isthy
Hétvégi tv-s menü:

FTC - Dinamo Volgograd (orosz)
Nõi KEK elõdöntõ - Dabas
2012.03.31. szombat 20:00 Sportklub

Oltchim Valcea - Gyõri Audi ETO
Nõi BL elõdöntõ - Valcea
2012.04.01. vasárnap 17:00 DigiSport

Elég furcsa, hogy a cunder.hu nem közvetít, pedig szombaton lesz 4 hazai nõi bajnoki is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Csatlakozom, no comment...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nicsak, ki beszél...?! <#integet2>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem csak helyi, hanem igazi magyaros hazai...

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
Jaj de jó! Viszonylag közel van, én biztos meg fogom nézni. Vivát V-Man! <#worship><#taps>

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

kaloz174
Egy "helyi" történet
(Eredetileg ez a cég volt a siófoki csapat névadó szponzora.)

Ezek szerint nem jól fogalmaztam, én nem rád gondoltam, csak hallottam, olvastam több, helyen, hogy õ cseszte el.
Valóban nagyot hibázott, és a sors játéka, hogy õ viszi el a balhét, pedig ez egy idõzített bomba volt ami nála robbant. Lehetsz te szuper játékos és ember, ha szar a csapat, szar a közeg akkor elõbb utóbb olyat fogsz lecseszni ami alap, mondhatni rutin dolog.
te valamit nagyon félreértettél 😉

egyszerûen csak iszonyatosan sajnálom Csárlit, mert tudom milyen egy igencsak fontos dolgot elszúrni, és nem csak a te dolgodat, hanem a csapatét is, és hidd el, biztos hogy õ úgy érzi, hogy nagyot hibázott, és marcangolja magát.
Az pedig tény hogy ott volt a kezünkben a labda, a meccs korábbi alakulásától függetlenül, és a csapat legrutinosabb tagjaként butaságot csinált, ennyi.

de senki nem haragszik Csárlira, benne van a játékban, de azért azt se várd, hogy azt mondjam azon a meginduláson nem múlt semmi.

a többivel nagyjából egyetértek!

Isthy
Folytassa még sokáig! <#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Kicsit könnyedebb, de egyáltalán nem könnyû téma:

Egy fotókiállításról

<#eljen><#taps><#worship>

Isthy
Nem is vitattam, hogy a 2. hely nem kerülhet sokba késõbb nekünk. Az is igaz, hogy ez a szabály jónak nevezhetõ, de majd kiderül miként valósítják meg. Addig én már nem foglalkoznék ezzel többet.
Abban igazad van, hogy ezzel nem nekünk kellett volna foglalkozni elsõsorban, hanem az illetékeseknek. De én nem csodálkozom, sajnos nincs látványos fejlõdés ott a váltás után, ahol kellene...

DUNAFERR FOREVER!!!

A legutóbbi EB beosztásán tisztán látszott a szempont, változtatni szerintem nincs ok (nekem tetszik ez a rendszer: egyszerû, logikus és következetes), szó sem volt róla, ha az EHF-nél ezt sosem lehet tudni. Mindössze azt kívántam levezetni, hogy a másodikként való továbbjutás könnyen sokba kerülhet nekünk, mert az tény, hogy ezzel nehezebb helyzetbe hoztunk magunkat. Egy biztos: akármit is csinál az EHF, akármilyen sorsolást is kapunk, szét kell nézni itthon is, mielõtt csak õket szidjuk, gyanúsítjuk reflexbõl.
Isthy
Az az esetleges fehérorosz pontszerzés otthon a németek ellen bennem is felmerült, mint utolsó mentsvár.
A kalapokról meg sztem ne nagyon elmélkedjünk, mert szokott az EHF érdekes dolgokat csinálni a beosztásoknál. Lehet, hogy pl. úgy döntenek, súlyozottabban veszik figyelembe az elmúlt EB szereplést, mint a kvalit. Meg ki tudja még mit találnak ki. Voltunk már meglepõdve nem egyszer...

DUNAFERR FOREVER!!!

Igen, ez így logikusabban és megnyugtatóan hangzik, bár nem értem, hogy miért nem tüntették fel, hogy csak kettõnél több csapatnál érvényes. Mintha csak simán kivették volna az idegenbeli több lõtt gólra utaló "away"-t, és tettek volna rá, hadd lehessen csûrni-csavarni. Ez esetben némiképp máshogy fognak kinézni kalapok, a mi sorsunk viszont ugyanúgy a román-szerb párharcon fog múlni (mindössze néggyel jobb gólkülönbséggel állnak a románok, tehát a harmadik kalap alján billegünk legjobb esetben is), mert csak az érint bennünket, a többi lehetõség nem változtat semmit, ha a dánok és az oroszok kiesésével nem számolunk Szlovákia, illetve Lengyelország javára. Személy szerint akkor már jóval több esélyt adnék egy egyszeri fehérorosz pontszerzésre a germánok ellen.

Abban egyetértek, hogy most még kár elõre szaladni, csoportvégeredményeket hirdetni, de annyiból talán késõi is volt ez a gondolkodás, hogy egyáltalán a két németek elleni meccs elõtt senki sem beszélt arról, hogy pontosan mi volt a tét, mik lehetnek a következmények (ha foci lett volna, órákig matekoztak volna a stúdióban). Talán ez sem normális. Feltételezem, a válogatott körül csak számolgatott valaki, de akkor pedig megint csak furcsa a tieri mérkõzéshez való hozzáállás. Nagyon remélem, nem tudom meg, hogy egy negyedik kalap és halálcsoport esetén mit nyilatkoznának az illetékesek.
Azért nem vitessük el csak vele a balhét, mibõl tartott volna az induló játékos kezére egy jókorát ott félpálya után nem sokkal, adni egy "pofont" lett volna egy piros lap belõle és akkor mi van????? a kutyát nem érdekelte volna!!!!
Arról nem beszélve mennyi ziccert kaptunk és hány gól emberelõnyben...
Amit pedig Sulic mûvelt az mezszíntõl függetlenül nálam piros.
Ki kell mondani, hogy a Veszprém nincs a legjobb 8 között ez a realitás. Szerintem újítani kellene elég sok helyen...
Isthy
Olvasva a hozzászólásod mosolyra húzódott a szám. Tegnap én is ezt a pontot kerestem a csoport végeredmények miatt <#wink> Ugye arról beszélünk, hogy 3 csoport is van ahol a csoport elsõ és második helyezettje szinte teljesen egálba kerülhet (ukrán-spanyol, orosz-montenegrói és román-szerb).

Az én értelmezésen szerint:

(az adott pont két vagy több csapat pontbéli holtversenyérõl beszél)

az a) pont egyértelmû, ott a két csapatnak ugyanannyi pontja van (három csapat esetében szerezhetnének eltérõ pontokat egymás ellen), tovább kell lépni a következõ pontra
a b) pontnál is egyértelmû, mert a gólkülönbségük is ugyanannyi két csapatnál, szintén tovább kell lépni következõ pontra
a c) pontnál pedig a több szerzett gólról beszél a csoportmeccsek során az érintett csapatok között... ennek is sztem csak hármas holtversenynél lenne értelme, két csapatnál nem lehet több gól... de mivel itt csak 2 csapat lesz, így ez is ugyanannyi... sztem tovább kell lépni a következõ pontra
a d) pontnál pedig az összes lejátszott csoportmeccs gólkülönbségérõl beszél… tehát sztem ez fog dönteni, az összesített gólkülönbség…

Ennek fényében még nem tudhatjuk, hogy ki lesz a csoportok gyõztese, így még számolgatni sem érdemes a várható kalapokat.

DUNAFERR FOREVER!!!

banok
sport-video.hu-n nézelõdj.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Köszönöm. Sokszor jártam már ezen a részén is a honlapjuknak, alighanem én is figyelmetlen voltam, hogy ezúttal nem. Igazad van, 2010-ben valóban négy kalap volt.

Mivel nem hagyott nyugodni a gondolat, így végeztem egy gyors számítást. Ebben azonban megzavart a selejtezõcsoportok sorrendjét illetõen irányt adó 9.11..

"a) higher number of points obtained in the group matches played among the teams in question
b) superior goal difference from the group matches played among the teams in question
c) higher number of goals scored in the group matches played among the teams in question
e) superior goal difference from all group matches played
f) higher number of goals scored in all group matches played"

A bajos ebbõl a c) pont, mert ha azt úgy kell érteni, ahogy az a) és b) után egyedül van, akkor az azt jelenti, hogy kiélezett csoportokban az idegenben lõtt gól helyett az dönt, hogy a két csapat valamely meccsén melyikük jutott a legtöbb gólig (elég furán hangzik). Ekkor pedig nagy a baj, mert a szerbek odahaza (29-27) többet lõttek a románoknak, mint amazok nekik kint (21-19). Másik két párharc során is az idegenbeli több gól számíthatna (orosz-montenegrói, spanyol-ukrán,) ha még élne az szabály, de azokban mindegy, hogy hol végeznek az érintett csapatok, nemcsak számunkra, hanem rajtuk kívül bárki számára is, mert véletlenül mértani pontossággal cserélnének így kiemelési helyet.

Amennyiben nem történik a továbbiakban eget rengetõ meglepetés, akkor a c)-t a fentebb leírtakként értelmezve, papírforma eredményekkel a következõ kalapok várhatók:

1. kalap

Norvégia
Svédország
Franciaország
Oroszország

2. kalap

Horvátország
Ukrajna
Németország
Szerbia

3. kalap

Hollandia
Románia
Dánia
Montenegró

4. kalap

Magyarország
Spanyolország
Macedónia/Törökország (ha a többi eredmény papírforma, az elõbbieknek elég lenne otthon egy góllal nyerni, ha nem sikerül, akkor az utóbbiak lesznek helyettük, és papíron valószínûleg a csehek mögött rangsorolva, mint elsõ EB-sek)
Csehország

Ha mégis én értek félre valamit, akkor éppen beférünk még harmadik kalapba, de akkor is nagyon kéne szorítanunk a románoknak, továbbá a szerbek ellen, mert akkor is lecsúszhatnánk még. (Idegenben lõtt több góllal a románok állnának jobban, és összgólkülönbséget nézve is lenne egy sovány kétgólos elõnyük.) Így vagy úgy, ezek alapján fontos meccset buktunk el Trierben, a németek pedig a biztos negyedik kalapot kerülték el, õk már nem is számolgathatnának, mint mi. Azt be kell sajnos látni, hogy túl sok nekünk kedvezõ bravúrra nem számíthatunk, ha jobbak is az esélyeink, mint amikor vb-n reménykedtek egyesek a csodában. Persze az EB-n kint leszünk, és még az is lehet, hogy éppen így kapunk jobb sorsolást, elvégre a harmadik kalapból is kaphatnánk magunk mellé egy norvég-spanyol-szerb trojkát, de a lehetõségeink romlottak. Ha rosszmájú kívánnék lenni, akkor ehhez hozzátehetném, hogy az viszont számít, hogy egy esetleges halálcsoporthoz nem ártana elõbbre kéne hozni a formaidõzítést, mert késõbbre nem érdemes: a tornák végére úgyis elfáradunk.

Nagyon remélem, kijavít valaki, hogy tévedtem, és valójában minden rendben van, fölöslegesen gondolkodtam ezen ennyit.
Isthy
Kiegészítés az elõzõhöz:

Ugye 2010-ben 4 kalap volt, mindegyikben 4 csapattal. Sztem ez most is így lesz. Anno akkor a 2. kalapban kaptunk helyet. Persze 2010-ben megnyertük a kvali csoportunkat a svédek elõtt és a megelõzõ EB-n a 8. helyet szereztük meg. Most a kvali csoportunkban minden bizonnyal csak a 2. helyen leszünk és az elõzõ EB-n pedig a 10. hely volt a miénk. Ezek alapján nem lehetnek rózsás kilátásaink a kiemelést illetõen. Sztem a 3. kalapba fogunk kerülni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Most elég gyorsan megtaláltam a választ számodra (nekem is itt kellett volna keresnem tegnap):

EHF Regulations

Még pontosabban a válasz a kérdésedre:

EHF EURO Regulations

A 9.3-tól a 9.7 bekezdésig van szó a csoportokról és a sorsolásról.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagyjából egyetértek, én is kb. ezt gondolom.

Valóban nem egyszerû az EHF-nél megtalálni a dolgokat. Én tegnap a mostani EB selejtezõk kiírásával kapcsolatban akartam tudni valamit, de nem találtam meg gyorsan, így segítséget kértem. Szerencsére volt aki megtalálta nekem, így megtudtam amit akartam.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Eszembe jutottál, hogy vajon mit élhettek át az utolsó fél percben, amikor már megvolt a továbbjutás és erre ez történik. Gondolom teljes döbbenet...

Vujin biztos nem lesz és remélem Sulics sem, mert tegnap is "alakított"... ML pedig a nyáron befejezhetné a fiúkkal és utána jobb lenne ha már csak elméleti síkon folytatná, az jobban fekszik neki. Azt gondolom szemléletváltás is kellene, mert a játékosok egy része nagyon kevés bizalmat kap már évek óta, akkor minek vették meg... Valamint nagyon kellene egy igazi irányító, mert anélkül nehéz. Csaszi nem az, ezt észre kellene már venni.

DUNAFERR FOREVER!!!

😞 iszonyú volt a helyszínen 😞 megszakad a szívem Csárliért, ilyen butaságot csinálni 😞
jövõre CSAPATot kell építeni, remélem Sulic, Vujin és Lajos nélkül!

kaloz174
Remélem, tud valaki segíteni, nálunk is csak digi van, sajnos.

webibebi
sziasztok! érdeklõdni szeretnék hogy a hétfõi kézilabda magazint nem tudja valaki feltölteni? mer nagyon érdekelni h mit mondanak a tatabánya-pécs meccsrõl. nagy megköszönném

msn:[email protected] bárki felvehet

Õrjöngeni szerintem is fölösleges, de azt nem értem, hogy miért nem próbáltunk bizonyos hibákat kijavítani a meccsen (már amennyire azon belül ki lehet), miért a "nyomjátok végig, kit érdekel, ha nem jól" hozzáállás érvényesült kispad felõl. Nyilván lehet bízni a csapatban, de ez túlzás. Az pedig másik fele a történetnek, hogy csapatot építeni inkább úgy szokás, hogy az aspiránsokat építik be a meglévõ maghoz, nem külön versenyeztetik õket. Amit ma láttunk, az gyakorlatilag inkább a sokak által régóta hiányolt 'B' válogatott volt (erõs túlzással, persze).

Ezzel együtt megértem a kapitányt, manapság kevesebb idõ van a válogatott szokványos összerakására, mint mondjuk 20 éve, így talán mégsem volt ördögtõl való a próba (plusz sikerült eleget óvnia kupacsapatok játékosainak többségét). Viszont az is megérthetõ, hogy idehaza a többség ragaszkodik a címeres mezben való teljesítéshez, elvégre nem várható el a magyar közönségtõl sem, hogy elsõre feladja maga megszokott hozzáállását, ráadásul ma túl egyértelmûen adtuk fel, ha a pályán lévõk próbálkoztak is. Mondjuk engem a majdani EB-szereplés izgat inkább, de ha ebben a csoportban másodikok leszünk, akkor elvileg megnõ annak az esélye, hogy ott halálcsoportba kerüljünk. (Amennyiben lesz kalapozás, de nem találtam eddig a hivatalos kiírást, amely tartalmazná. Az EHF sosem könnyíti meg az egyszeri kézilabdabarát dolgát. Nem is értem, hogy õk miért nem kötik a honlapjuk lényegi részét regisztrációhoz, ebben az MKSZ szépen beelõzte õket.)
A NS-ban dühöngnek az szokásos õrültek, de nem értik meg. hogy kész csapatot nem lehet kihúzni a kabátujjból! Most élesben kaptak az örök csereemberek lehetõséget arra, hogy megmutassák mire képesek. Nos Czifra és Rádei-Soós kivételével nem igen bizonyítottak. A szélsõk megjátszása - még emberelõnybõl sem - továbbra sem megy, mig az ellenfél szélsõi ellen továbbra is védtelenek vagyunk! Két jó szélsõvel képes bárki megverni a magyar csapatot! Mivel úgy tudom Szûcs jó formában van Zilahon, nem értana õt is újra elõvenni. Már ha az edzõ tud róla, igaz Siti Beának kellene tudnia.
Mint született fatalista, azt mondom, hogy jó, hogy vége....nem óhajtottam volna végigszenvedni még két meccsüket, ráadásul ilyen hülye közvetitéssel....s emiatt hang nélkül!Az MKB ezzel a kerettel láthatóan elérte lehetõségei határait. Ez van, ezt kel elfogadni.
Isthy
Azért voltak jó pillanatai is a veszprémi meccsnek: amikor Katit mutatták többször is a lelátón <#ravasz1><#vigyor2> Remélem az idény végéig még kétszer ellátogat meccsre a csarnokba más minõségben és eredménnyel <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Csak a végére értem haza, de döbbenten néztem, hogy mennyire megdolgozott a Veszprém az utolsó percben a kiesésért. Ilyet csak nagyon ritkán látni. Elképesztõ.
Isthy
Ehhez nincs is mit...

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Még ha ziccerben lõtte volna, de nem, nem is értem.

http://goo.gl/gd6Zi5

kaloz174
Ehhez nem is tudok szólni! Egyszerûen érthetetlen. Amatõr dolog volt - megint. <#falbav>

Isthy
Veszprém-Leon 27-25

Kezükben volt a továbbjutás, de jött a már szinte szokásos eszetlen befejezés. Ellõni 15 mp-cel a vége elõtt, amikor továbbjutásra állunk, ráadásul emberelõnyben támadunk és még csak fenn sincs a bírók keze... No comment...

DUNAFERR FOREVER!!!

Végül is skandináv edzõtõl és személy szerint a mi kapitányunktól nem túl meglepõ, hogy nem a gyõzelemre koncentrált. Csak ugye míg egy ilyen vereség az északi játékosok önbizalmán nem ejt csorbát, addig félõ, hogy a magyarokénak kevésbé tesz jót. Bár talán ebbõl a szempontból is új szelek járnak (majd) a válogatottnál, most fölösleges károgni, ha meccs olyan volt is, amilyen.

Remélem, hogy Szani az összes rossz lövését ellõtte ma erre az évre, Rédei-Soós viszont határozottan biztató volt. A szélek használatát nem értem, azt semmilyen gyakorlómeccs jelleg nem magyarázza. Pláne, hogy a legtöbb játékos klubjában is ennél jobban használják õket, ha többnyire gyengébb ellenfelek ellen is.

Utólag csatlakozom a korábbi fennforgáshoz is: Isten éltesse a topik Gáborait!
kaloz174
Na, ez is megvolt. Nem túl nagy meglepetésre kikaptunk a németektõl, egy kísérleti csapattal.
A védekezés mutatott fejlõdést, de csak részben, mert a bal oldalon elfogadhatatlanul sok gólt kaptunk. Ennek oka feltétlenül elemzésre szorul.
A széleket megint nem használtuk, sajnos. Bulinak ma nem ment, én nem erõltettem volna.
Rédei-Soós üde színfolt volt, különösen, ha azt vesszük, mostanában milyen j2 teljesítményeket volt alkalmunk megtapasztalni.
Kiss Éva mindenképpen kiemelkedõ volt, jó érzés, hogy 2 megbízható kapusunk van, így, Gin után.