Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
DUNAFERR FOREVER!!!
Más kérdés, hogy nem fogom látni. Mert egyidõben lesznek a meccsek, így inkább a helyi meccset választom. (Bár... gondolkodom a II. félidõn...😊)
Utána viszont ugye a Fradi...<#eljen>#eljen>!
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Érdi VSE - DVSC
Nõi NB I 22. forduló - Érd
2012.03.31. 18:00 cunder.hu
DUNAFERR FOREVER!!!
(Ha átnézel itt az SG fórumon az õ topikjába, akkor láthatod, hogy én 15:15-kor már linkeltem a saját oldalán lévõt).
DUNAFERR FOREVER!!!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
10 mailbõl álló sorozat, akiket érdekel iratkozzon fel.
Szép estét
Már du. 3-kor több portálon (NSO, Index, Origo) fenn volt a beszámoló róla.
DUNAFERR FOREVER!!!
Õ szerintem nem mondja vissza, tökéletesen bele illik a képbe, értem ez alatt, hogy valahol õ is politikus...
Nagy vitáim voltak ott többekkel a témában, kicsit jobban ismerve a helyi viszonyokat az átlagnál.
Akkor még nem váltott ki ekkora visszhangot a téma, talán azért, mert még ennél is kevésbé volt ismert az érintett szakemberek elõtt.
Jó lenne, most is azt mondom, ha nem apróznák el az utánpótlásra szánt forrásokat, ha sokkal ésszerûbben és célszerûbben terveznék meg a szakmai munkát.
(Mocsai helyében magam mondanám vissza ezt a felajánlást, mert ez az egész õt járatja le leginkább, ugyanakkor nem jelenthet igazi megoldást ez a forma. Sokkal módszeresebben, sokkal szélesebb körûen, sokkal fiatalabb korban kellene elkezdeni a valós tartalmú szakmai munkát. Talán pl. az iskolákban...)
A legfontosabb lenne, hogy ne szubjektív döntések, hanem valós viták, párbeszédek döntsenek az ügyben. Nem tudom, van-e erre még idõ és mód...Ha nincs, akkor eleve ott a gond, hogy így azonnal ellenérzést vált ki az ötlet, még azokban is, akik egyébként támogatnák.
Egy biztos viszont. Módszeresebbé, magasabb színvonalúvá kellene tenni az utánpótlás nevelést, ha újra a legjobbak között szeretnénk látni a magyar kézilabdát.
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Egyébként meg a fociban sem igazán váltak be ezek a 0-24ig tartó bentlakásos akadémiák, nem a minõségi szakmai munka meglétének (hiányának) összefüggésben, hanem hogy a fiatal srácokat/lányokat nem lehet intézeti/zárdai szigorral nevelni, kell más impulzus is mint a kézilabda, különben jönnek a bajok.
FTC - Dinamo Volgograd (orosz)
Nõi KEK elõdöntõ - Dabas
2012.03.31. szombat 20:00 Sportklub
Oltchim Valcea - Gyõri Audi ETO
Nõi BL elõdöntõ - Valcea
2012.04.01. vasárnap 17:00 DigiSport
Elég furcsa, hogy a cunder.hu nem közvetít, pedig szombaton lesz 4 hazai nõi bajnoki is.
DUNAFERR FOREVER!!!
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
(Eredetileg ez a cég volt a siófoki csapat névadó szponzora.)
Valóban nagyot hibázott, és a sors játéka, hogy õ viszi el a balhét, pedig ez egy idõzített bomba volt ami nála robbant. Lehetsz te szuper játékos és ember, ha szar a csapat, szar a közeg akkor elõbb utóbb olyat fogsz lecseszni ami alap, mondhatni rutin dolog.
egyszerûen csak iszonyatosan sajnálom Csárlit, mert tudom milyen egy igencsak fontos dolgot elszúrni, és nem csak a te dolgodat, hanem a csapatét is, és hidd el, biztos hogy õ úgy érzi, hogy nagyot hibázott, és marcangolja magát.
Az pedig tény hogy ott volt a kezünkben a labda, a meccs korábbi alakulásától függetlenül, és a csapat legrutinosabb tagjaként butaságot csinált, ennyi.
de senki nem haragszik Csárlira, benne van a játékban, de azért azt se várd, hogy azt mondjam azon a meginduláson nem múlt semmi.
a többivel nagyjából egyetértek!
Egy fotókiállításról
<#eljen>#eljen><#taps>#taps><#worship>#worship>
Abban igazad van, hogy ezzel nem nekünk kellett volna foglalkozni elsõsorban, hanem az illetékeseknek. De én nem csodálkozom, sajnos nincs látványos fejlõdés ott a váltás után, ahol kellene...
DUNAFERR FOREVER!!!
A kalapokról meg sztem ne nagyon elmélkedjünk, mert szokott az EHF érdekes dolgokat csinálni a beosztásoknál. Lehet, hogy pl. úgy döntenek, súlyozottabban veszik figyelembe az elmúlt EB szereplést, mint a kvalit. Meg ki tudja még mit találnak ki. Voltunk már meglepõdve nem egyszer...
DUNAFERR FOREVER!!!
Abban egyetértek, hogy most még kár elõre szaladni, csoportvégeredményeket hirdetni, de annyiból talán késõi is volt ez a gondolkodás, hogy egyáltalán a két németek elleni meccs elõtt senki sem beszélt arról, hogy pontosan mi volt a tét, mik lehetnek a következmények (ha foci lett volna, órákig matekoztak volna a stúdióban). Talán ez sem normális. Feltételezem, a válogatott körül csak számolgatott valaki, de akkor pedig megint csak furcsa a tieri mérkõzéshez való hozzáállás. Nagyon remélem, nem tudom meg, hogy egy negyedik kalap és halálcsoport esetén mit nyilatkoznának az illetékesek.
Arról nem beszélve mennyi ziccert kaptunk és hány gól emberelõnyben...
Amit pedig Sulic mûvelt az mezszíntõl függetlenül nálam piros.
Ki kell mondani, hogy a Veszprém nincs a legjobb 8 között ez a realitás. Szerintem újítani kellene elég sok helyen...
Az én értelmezésen szerint:
(az adott pont két vagy több csapat pontbéli holtversenyérõl beszél)
az a) pont egyértelmû, ott a két csapatnak ugyanannyi pontja van (három csapat esetében szerezhetnének eltérõ pontokat egymás ellen), tovább kell lépni a következõ pontra
a b) pontnál is egyértelmû, mert a gólkülönbségük is ugyanannyi két csapatnál, szintén tovább kell lépni következõ pontra
a c) pontnál pedig a több szerzett gólról beszél a csoportmeccsek során az érintett csapatok között... ennek is sztem csak hármas holtversenynél lenne értelme, két csapatnál nem lehet több gól... de mivel itt csak 2 csapat lesz, így ez is ugyanannyi... sztem tovább kell lépni a következõ pontra
a d) pontnál pedig az összes lejátszott csoportmeccs gólkülönbségérõl beszél… tehát sztem ez fog dönteni, az összesített gólkülönbség…
Ennek fényében még nem tudhatjuk, hogy ki lesz a csoportok gyõztese, így még számolgatni sem érdemes a várható kalapokat.
DUNAFERR FOREVER!!!
Mivel nem hagyott nyugodni a gondolat, így végeztem egy gyors számítást. Ebben azonban megzavart a selejtezõcsoportok sorrendjét illetõen irányt adó 9.11..
"a) higher number of points obtained in the group matches played among the teams in question
b) superior goal difference from the group matches played among the teams in question
c) higher number of goals scored in the group matches played among the teams in question
e) superior goal difference from all group matches played
f) higher number of goals scored in all group matches played"
A bajos ebbõl a c) pont, mert ha azt úgy kell érteni, ahogy az a) és b) után egyedül van, akkor az azt jelenti, hogy kiélezett csoportokban az idegenben lõtt gól helyett az dönt, hogy a két csapat valamely meccsén melyikük jutott a legtöbb gólig (elég furán hangzik). Ekkor pedig nagy a baj, mert a szerbek odahaza (29-27) többet lõttek a románoknak, mint amazok nekik kint (21-19). Másik két párharc során is az idegenbeli több gól számíthatna (orosz-montenegrói, spanyol-ukrán,) ha még élne az szabály, de azokban mindegy, hogy hol végeznek az érintett csapatok, nemcsak számunkra, hanem rajtuk kívül bárki számára is, mert véletlenül mértani pontossággal cserélnének így kiemelési helyet.
Amennyiben nem történik a továbbiakban eget rengetõ meglepetés, akkor a c)-t a fentebb leírtakként értelmezve, papírforma eredményekkel a következõ kalapok várhatók:
1. kalap
Norvégia
Svédország
Franciaország
Oroszország
2. kalap
Horvátország
Ukrajna
Németország
Szerbia
3. kalap
Hollandia
Románia
Dánia
Montenegró
4. kalap
Magyarország
Spanyolország
Macedónia/Törökország (ha a többi eredmény papírforma, az elõbbieknek elég lenne otthon egy góllal nyerni, ha nem sikerül, akkor az utóbbiak lesznek helyettük, és papíron valószínûleg a csehek mögött rangsorolva, mint elsõ EB-sek)
Csehország
Ha mégis én értek félre valamit, akkor éppen beférünk még harmadik kalapba, de akkor is nagyon kéne szorítanunk a románoknak, továbbá a szerbek ellen, mert akkor is lecsúszhatnánk még. (Idegenben lõtt több góllal a románok állnának jobban, és összgólkülönbséget nézve is lenne egy sovány kétgólos elõnyük.) Így vagy úgy, ezek alapján fontos meccset buktunk el Trierben, a németek pedig a biztos negyedik kalapot kerülték el, õk már nem is számolgathatnának, mint mi. Azt be kell sajnos látni, hogy túl sok nekünk kedvezõ bravúrra nem számíthatunk, ha jobbak is az esélyeink, mint amikor vb-n reménykedtek egyesek a csodában. Persze az EB-n kint leszünk, és még az is lehet, hogy éppen így kapunk jobb sorsolást, elvégre a harmadik kalapból is kaphatnánk magunk mellé egy norvég-spanyol-szerb trojkát, de a lehetõségeink romlottak. Ha rosszmájú kívánnék lenni, akkor ehhez hozzátehetném, hogy az viszont számít, hogy egy esetleges halálcsoporthoz nem ártana elõbbre kéne hozni a formaidõzítést, mert késõbbre nem érdemes: a tornák végére úgyis elfáradunk.
Nagyon remélem, kijavít valaki, hogy tévedtem, és valójában minden rendben van, fölöslegesen gondolkodtam ezen ennyit.
Ugye 2010-ben 4 kalap volt, mindegyikben 4 csapattal. Sztem ez most is így lesz. Anno akkor a 2. kalapban kaptunk helyet. Persze 2010-ben megnyertük a kvali csoportunkat a svédek elõtt és a megelõzõ EB-n a 8. helyet szereztük meg. Most a kvali csoportunkban minden bizonnyal csak a 2. helyen leszünk és az elõzõ EB-n pedig a 10. hely volt a miénk. Ezek alapján nem lehetnek rózsás kilátásaink a kiemelést illetõen. Sztem a 3. kalapba fogunk kerülni.
DUNAFERR FOREVER!!!
EHF Regulations
Még pontosabban a válasz a kérdésedre:
EHF EURO Regulations
A 9.3-tól a 9.7 bekezdésig van szó a csoportokról és a sorsolásról.
DUNAFERR FOREVER!!!
Valóban nem egyszerû az EHF-nél megtalálni a dolgokat. Én tegnap a mostani EB selejtezõk kiírásával kapcsolatban akartam tudni valamit, de nem találtam meg gyorsan, így segítséget kértem. Szerencsére volt aki megtalálta nekem, így megtudtam amit akartam.
DUNAFERR FOREVER!!!
Vujin biztos nem lesz és remélem Sulics sem, mert tegnap is "alakított"... ML pedig a nyáron befejezhetné a fiúkkal és utána jobb lenne ha már csak elméleti síkon folytatná, az jobban fekszik neki. Azt gondolom szemléletváltás is kellene, mert a játékosok egy része nagyon kevés bizalmat kap már évek óta, akkor minek vették meg... Valamint nagyon kellene egy igazi irányító, mert anélkül nehéz. Csaszi nem az, ezt észre kellene már venni.
DUNAFERR FOREVER!!!
jövõre CSAPATot kell építeni, remélem Sulic, Vujin és Lajos nélkül!
msn:[email protected] bárki felvehet
Ezzel együtt megértem a kapitányt, manapság kevesebb idõ van a válogatott szokványos összerakására, mint mondjuk 20 éve, így talán mégsem volt ördögtõl való a próba (plusz sikerült eleget óvnia kupacsapatok játékosainak többségét). Viszont az is megérthetõ, hogy idehaza a többség ragaszkodik a címeres mezben való teljesítéshez, elvégre nem várható el a magyar közönségtõl sem, hogy elsõre feladja maga megszokott hozzáállását, ráadásul ma túl egyértelmûen adtuk fel, ha a pályán lévõk próbálkoztak is. Mondjuk engem a majdani EB-szereplés izgat inkább, de ha ebben a csoportban másodikok leszünk, akkor elvileg megnõ annak az esélye, hogy ott halálcsoportba kerüljünk. (Amennyiben lesz kalapozás, de nem találtam eddig a hivatalos kiírást, amely tartalmazná. Az EHF sosem könnyíti meg az egyszeri kézilabdabarát dolgát. Nem is értem, hogy õk miért nem kötik a honlapjuk lényegi részét regisztrációhoz, ebben az MKSZ szépen beelõzte õket.)
DUNAFERR FOREVER!!!
Kezükben volt a továbbjutás, de jött a már szinte szokásos eszetlen befejezés. Ellõni 15 mp-cel a vége elõtt, amikor továbbjutásra állunk, ráadásul emberelõnyben támadunk és még csak fenn sincs a bírók keze... No comment...
DUNAFERR FOREVER!!!
Remélem, hogy Szani az összes rossz lövését ellõtte ma erre az évre, Rédei-Soós viszont határozottan biztató volt. A szélek használatát nem értem, azt semmilyen gyakorlómeccs jelleg nem magyarázza. Pláne, hogy a legtöbb játékos klubjában is ennél jobban használják õket, ha többnyire gyengébb ellenfelek ellen is.
Utólag csatlakozom a korábbi fennforgáshoz is: Isten éltesse a topik Gáborait!
A védekezés mutatott fejlõdést, de csak részben, mert a bal oldalon elfogadhatatlanul sok gólt kaptunk. Ennek oka feltétlenül elemzésre szorul.
A széleket megint nem használtuk, sajnos. Bulinak ma nem ment, én nem erõltettem volna.
Rédei-Soós üde színfolt volt, különösen, ha azt vesszük, mostanában milyen j2 teljesítményeket volt alkalmunk megtapasztalni.
Kiss Éva mindenképpen kiemelkedõ volt, jó érzés, hogy 2 megbízható kapusunk van, így, Gin után.