Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miközben a válogatott pár éve elképzelhetetlen mélységeket jár meg. A magyar kézisek, (a mi gyerekeink, a mi pénzünkből) kivéve pár tucatot, teljesen háttérbe szorulnak.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
60 km - re lakom Siófoktól, autópálya van végig. Én azért örülnék ha egy normális csarnokba elmehetnék ahol ráadásul esetleg jó meccset is láthatok. Vidéken nem sok lehetőség van. A korábban belinkeltem a győri elnök nyilatkozatát, hogy jó dolog a fiatalok beépítése,de náluk nem aza cél, sikert szeretnék viszonylag rövid időn belül. Szerintem Siófokon is hasonlót szeretnének.
Miyen jó is az, hogy a mi pénzünkből tartanak el egy csapatot, amiben gyakorlatilag nincs magyar? Milyen jó is az, amikor az utánpótlás nevelésre veszik fel a pénzt, hogy a légiósokat megfizessék? Milyen jó is az, hogy mindezt megtehetik, a jó kapcsolataiknak köszönhetően??
A magyar kézi, a magyar tehetségek előtt pedig gyakorlatilag csukva az ajtó...
Valaha örültem volna egy új csarnoknak. Már nem sokat látnak engem ott, az biztos. Max.akkor, ha a Kohász ott játszik.
DUNAFERR FOREVER!!!
Sérülések.
Szerintem Győrben minden megvan adva a játékosoknak, amire a felkészülés során szükségük van. Ettől függetlenül az emberi szervezetet nem lehet becsapni, és a teljesítés határát kilehet tolni már sokkal jobban az előző évekhez képest, de mindenkinek van határa.
Miért nincs akció fiatal balkezes átlövők castingjára? Bár ha jól megnézzük jobbkezesből sem túl nagy a választék.
Azért azt nehezen tudom elképzelni, hogy Penezics olcsóbb lett volna mint egy magyar. Plusz Solberg is biztosan nem bagóért jött.
Görbe is megfogalmazta, elment mellettünk a világ az elmúlt évtizedben. Ebben a címhalmozónak és csapatának elévülhetetlen érdemei vannak.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2018.03.23. 12:10:39
DUNAFERR FOREVER!!!
Nagyon nehéz lesz a visszajövetel neki, ez már a harmadik komoly sérülése pár éven belül és ugye már lassan a 32. évében jár majd a rehab végére. Hatalmas erőre és kitartásra lesz szüksége.
DUNAFERR FOREVER!!!
Nora Mörk sérült, Amorim éppen felépült, erre tessék most Tomori is megsérült.Pár év alatt a második komoly sérülése. Nem tudom mi jön még a sérülések terén.
Siófok játékos igazolásokkal kapcsolatban annyit, hogy egy magyar válogatott játékos ezek szerint még több pénzbe is kerülhet mint, ezek a mostani új játékosok. Akkor ez most hogyan?!
Aztán sajnos válogatott szinten, szépen elment mellettünk az idő, nemhogy maradtunk volna ahol voltunk még jól vissza is estünk.
Sokáig reménykedtem, hogy nem lesz súlyos a baj, de sajnos az lett. Mielőbbi gyógyulást és hitet kívánok!
Az egészben talán a legrosszabb Zsuzsi sérülése, ami komoly problémát okoz majd a válogatottban és a győrieknél is.
DUNAFERR FOREVER!!!
Remélhetőleg Tomori sérülése nem súlyos, bár a mozdulat nem sok jóval kecsegtet...
Isthy láthattalak a kufferben, a zászlót biztosan láttam, voltatok?
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A sérülésről tudni valamit, mennyire komoly, nagyon annak tűnt?
Fórumtársunknak más a véleménye, joga van hozzá.
Én azt hallottam 04.06-án lesz a meccsünk Siófokon a csarnokavatással egybekötve.
DUNAFERR FOREVER!!!
Azért olvaslak benneteket...
A siófoki kézi már olyan szinten nem érdekel, hogy fogalmam sincs, mi van velük. "Ez már nem az én csapatom." (Ez Boki mondása volt, egy elveszített kupapárharc után, amikor úgy érezte, a társak nem tették igazán oda magukat...Történelem...)
Nagyon szubjektív véleménnyel rendelkezem a témában, ezt előrevetítem. Tőlünk, egykori játékosoktól, szakvezetőktől gyakorlatilag elvették ezt a klubot, megtagadták a régi értékeket. Kiss Ferencnek hívták a siófoki női kézi megteremtőjét, mégis Kiss Szilárd lesz a csarnok névadója. Volt ennek a kisvárosnak egy megfelelő csapata. NB II-es. Hiába tagadják, már akkor is teltházas meccsekkel. Aztán odahívtak egy idegent, aki akkor még neves vállalkozónak számított. (Ha valakinek mond valamit: Gropius.)
Innentől kezdve a pénz és az egyéni ambíciók kezdték a főszerepet játszani. Ahogy múlt az idő, a helyiek egyre inkább kiszorultak. Aztán kiszorultak a magyarok...
Hogy miből van minderre pénz? (A kérdést a szponzorációval kapcsolatban én is feltettem. Nyilván válasz nincs, csak feltételezések. Meg érdekes párhuzamok. Amikor elfogyott a Gropius csődje után kimentett pénz, akkor éppen beesett a TAO- törvény...El is kezdődtek az építkezések... Látszólag bátran vállalkoztak. Ebben az esetben max.az a kérdés, mi, ki adta ehhez a bátorságot, hátteret.
A tény az viszont tény: a szabaidő központ helyén elkészült a gyakorló csarnok. (Tömegsport lehetőség kilőve.) Az utóbbi időben kultúrális események helyszínéül szolgáló kenyérgyár helyén a napokban átadják a sportcsarnokot. Vajon ki lesz a fenntartó? Na de ők meg fogják oldani... Mint ahogy a világsztárok idecsábítását is. Nem kell hozzá túl nagy fantázia, hogy elképzeljük, miből.
Bocs', ha bárkit is untattam volna.
Utoljára szerkesztette: kaloz174, 2018.03.20. 12:27:02
Úgy tűnt, a Budaörs ellen, hogy visszatalál önmagához, de már az előző meccsen is, de különösen az ETO ellen, gyenge láncszem volt. Ez pedig nagy előny - ellenfeleinknek. Jó lenne, ha megemberelné önmagát, különösen így, Monori Orsi sérülése után. Ez a sérülés, persze, arról is szól, hogy Bulinak sürgősen fel kell pörögnie, mert kritikus meccsek jönnek.
Egyből 28-án lett volna az SKC elleni derbi, amit 04.07-re halasztottak.
Amúgy jó meccset játszottunk a győriekkel, jó lett volna kihasználni, hogy nem voltak élesek. Annál viszont jobban akarták a 2 pontot, hogy kiengedjék kezükből a meccset, az ismert okok miatt.
1. Pihentetni lehetett volna Szalay-t meccs közben s nem a döntő végjátékban;
2. Ha már mégis másképpen döntött az edző, akkor sem kellett volna kockázatos megoldásokat választania Bulathnak s azokat sorra elrontani. Túlbecsülte a jelenlegi formáját. S erre ráment az amit 55 perc alatt összehoztak.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Más,
azt mondja már el nekem valaki hogy Siófokon a Tao - n kívűl honnan van ennyi pénz hogy ilyen játékosokat megtudnak venni ?
Ez ennél sokkal komplexebb. Egyrészt Buli kényszerű csere volt, mert Monori megsérült, Micijevics pedig eleve sérülten játszott. Látszott nagyon Bulin, hogy még messze van attól, hogy komolyan hasznos tagja legyen a csapatnak. Voltak hibái, de nem annyira ezen múlt. Inkább azt említeném meg, hogy Anna mit keresett az egész első félidőben végig a pályán, mikor mezőnyben csak rossz megoldásai voltak végig. Sikerült eladnia 6 labdát, amiből egyből kaptunk 5 gyors lerohanás gólt, miközben érdemi veszélyt nem jelentett a kapura. 20 perc után cserélni kellett volna Lucára. Esetleg később vissza lehetett volna majd hozni a 2. félidőben, hogy Luca is pihenhessen. Másrészt Luca kihagyott hetese előtt Groot rontott ugyanígy, tehát a másik oldalon is ugyanez történt. Harmadrészt rengeteg ziccert rontottunk el, több játékosunk is. Én inkább ezekben látom a vereség okát. Ettől függetlenül még így is, nagyon komoly meccsre kényszerítettük az ETO-t, ami itthon komoly ritkaság. Nyilván ehhez kellett az is, hogy ma nem pörögtek annyira, mintha azt gondolták volna, hogy úgyis behúzzák viszonylag simán. Nem így történt és örülök, hogy ezt ki tudtuk használni, még ha ennek komolyabb hozadéka nem is lett.
Szép volt csajok!
DUNAFERR FOREVER!!!
Csütörtökön jön Győrbe a holland válogatottal, vajon Bartháék beszélnek majd vele?
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A Győr megint nagyon erős lesz, az új igazolások is erre utalnak. Bár az edzőjük még kérdéses.
Egyenlőre legyünk túl ezen a szezonon, aztán meglátjuk.
Kiváncsi vagyok hogy a Győr ellen mennyi fiatal játszik majd holnap.
Az esélyük meglett ezzel a csoport 2. hellyel, mert megoldható ágra kerültek.
DUNAFERR FOREVER!!!
Azért komoly hogy egy ilyen sérülésből ennyi idő alatt is fellehet épülni, remélem bejutnak a 4 közé.