Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A második félidõben Gulldén játszott bõven, ha nem is nyújtott extrát - talán a két indításos gólpassza volt a legszebb mutatványa.
Egy hónap múlva bármi lehet, a dánokban benne van, hogy a Lipcsét úgymond a helyén kezelték, és ezért nem adtak ki magukból sokat, annak ellenére, hogy a németek jobb játékkal és nagyobb koncentrációval akár idegenben is továbbjuthattak volna. Skov pedig sokat tehet hozzá a védelemhez, ráadásul a õ tipikusan az a játékos, aki akkor lõ gólt, amikor nagyon kell. Szerintem 50% esélyünk van a végsõ gyõzelemre, de ha a döntõben mindkét csapat az elõdöntõs formáját futja (amit a dánok esetében kétlek), akkor a Viborg esélye osztható 50-nel.
Pár érdekesség: ha jól tudom, eddig csak a Dunaferrnek sikerült begyûjteni a BL-t, a KEK-et és az EHF-kupát; a Viborg végsõ gyõzelmével viszont nyomdokaikba léphetne (mindkét csapat nyert amúgy Szuperkupát is, de az azért más). Mi pedig az öt KEK-döntõnkkel elvileg már rekorderek vagyunk, egy harmadik végsõ sikerrel pedig csatlakoznánk a listavezetõ Radnicki Beogradhoz és Buducnost Podgoricához.
Egy hónap múlva bármi lehet, a dánokban benne van, hogy a Lipcsét úgymond a helyén kezelték, és ezért nem adtak ki magukból sokat, annak ellenére, hogy a németek jobb játékkal és nagyobb koncentrációval akár idegenben is továbbjuthattak volna. Skov pedig sokat tehet hozzá a védelemhez, ráadásul a õ tipikusan az a játékos, aki akkor lõ gólt, amikor nagyon kell. Szerintem 50% esélyünk van a végsõ gyõzelemre, de ha a döntõben mindkét csapat az elõdöntõs formáját futja (amit a dánok esetében kétlek), akkor a Viborg esélye osztható 50-nel.
Pár érdekesség: ha jól tudom, eddig csak a Dunaferrnek sikerült begyûjteni a BL-t, a KEK-et és az EHF-kupát; a Viborg végsõ gyõzelmével viszont nyomdokaikba léphetne (mindkét csapat nyert amúgy Szuperkupát is, de az azért más). Mi pedig az öt KEK-döntõnkkel elvileg már rekorderek vagyunk, egy harmadik végsõ sikerrel pedig csatlakoznánk a listavezetõ Radnicki Beogradhoz és Buducnost Podgoricához.
33-27 lett a vége. A németek végig ott loholtak a nyakukon, egyszer 1 gólra is feljöttek, de a Viborg rutinja kijött és mindig el tudtak lépni, a Lipcse nem tudott koncentrálni, mikor kellett volna.
Mondjuk, most hogy megemlítetted, a két sztár tényleg nem játszott. Hm, akkor valószínûleg képesek ennél többre is, de én azt mondom, a Fradi esélyesebb a döntõben, azzal a játékkal, amit az orosz csapatok ellen mutatott.
Mondjuk, most hogy megemlítetted, a két sztár tényleg nem játszott. Hm, akkor valószínûleg képesek ennél többre is, de én azt mondom, a Fradi esélyesebb a döntõben, azzal a játékkal, amit az orosz csapatok ellen mutatott.
Hajrá Fradi!
Viborg-Lipcse 14-11 (félidõ)
A meccs elsõ 7 perce nagyon gyenge volt. 2 gól született miközben volt 8 (4-4) technikai hiba. Azután a dánok elléptek 5-1-re és utána a szünetig tartották is a 3-4 gólos elõnyüket. A németek egyszer zárkóztak fel 2 gólra. A dánoknál Skov és Gulden még pályára sem lépett... Pedersen a kapuban eléggé sebezhetõ szélrõl, különösen a balszélrõl eredményesek a németek.
A Vibrog ezt sztem simán behúzza, a Fradi készülhet rájuk. Remélem Viborgban lesz az elsõ meccs, ebben a számunkra szép emlékeket idézõ csarnokban <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
A meccs elsõ 7 perce nagyon gyenge volt. 2 gól született miközben volt 8 (4-4) technikai hiba. Azután a dánok elléptek 5-1-re és utána a szünetig tartották is a 3-4 gólos elõnyüket. A németek egyszer zárkóztak fel 2 gólra. A dánoknál Skov és Gulden még pályára sem lépett... Pedersen a kapuban eléggé sebezhetõ szélrõl, különösen a balszélrõl eredményesek a németek.
A Vibrog ezt sztem simán behúzza, a Fradi készülhet rájuk. Remélem Viborgban lesz az elsõ meccs, ebben a számunkra szép emlékeket idézõ csarnokban <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Egy kis ízelítõ a tegnapi moracsai hangulatból. Nem egy passzív fajta közönség...<#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
A legutóbbi vb-n (2011, Svédország) a koreaiak nyerték az Elnöki kupát (13. hely). Mögöttük közvetlenül Egyiptom és Algéria végzett, a tunéziaiak a 20. helyet szerezték meg.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ezek szerint az alább bemásolt lista nem stimmelt, mert az Index benézte. Persze magamra vessek, hogy nem néztem külön utána. Ha házigazdákat kifognánk, akkor akár egy további gyõzelem is elég lenne a negyeddöntõhöz (illetve teoretikusan plusz egy pont is, de ezt hagyjuk 😊. Dél-Korea milyen mostanában? Lényegesen jobbak egyáltalán Tunéziánál? 2004 óta nem láttam õket.
DUNAFERR FOREVER!!!
Azért én nem vagyok szomorú, hogy a nekünk nagyon nem fekvõ játékstílusú izlandiakat elkerültük.
A kalapok:
1. kalap: Franciaország (világbajnok), Spanyolország
2. kalap: Svédország, Horvátország
3. kalap: Izland, Magyarország
4. kalap: Szerbia, Nagy-Britannia (rendezõ)
5. kalap: Dánia (Európa-bajnok), Argentína (Pán-Amerikai Játékok gyõztese)
6. kalap: Koreai köztársaság (ázsiai olimpiai selejtezõ gyõztese), Tunézia (Afrika-bajnok)
Csak 14 játékos szerepelhet, ami eléggé nehézzé teszi a keret kijelölését. Nem lesz egyszerû dolga Mocsainak, de nagyon remélem nem csinálja meg a szokásos "ökörségét", hogy csak 1 balszélsõnk lesz...
Vajon lesz pikáns meccs? Természetesen a magyar-spanyolra gondolok... <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
A kalapok:
2. kalap: Svédország, Horvátország
3. kalap: Izland, Magyarország
4. kalap: Szerbia, Nagy-Britannia (rendezõ)
5. kalap: Dánia (Európa-bajnok), Argentína (Pán-Amerikai Játékok gyõztese)
6. kalap: Koreai köztársaság (ázsiai olimpiai selejtezõ gyõztese), Tunézia (Afrika-bajnok)
Csak 14 játékos szerepelhet, ami eléggé nehézzé teszi a keret kijelölését. Nem lesz egyszerû dolga Mocsainak, de nagyon remélem nem csinálja meg a szokásos "ökörségét", hogy csak 1 balszélsõnk lesz...
Vajon lesz pikáns meccs? Természetesen a magyar-spanyolra gondolok... <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Gyakorlatilag az volt a kérdés, hogy a horvátokat vagy a szerbeket kerüljük el, ennek kicsi a lehetõsége. Nyilván így máskor kerülünk majd sorra a húzásnál, tehát lehet, hogy gyõzelemmel jobban jártunk volna a többi kalappal, erre éppen 50% esély van, ahogy arra is, hogy így lesz a jobb. Nem tenném ezt semmiképp a nõi válogatottal való (el?)taktikázás mellé.
És valóban az a lényeg: szerencsére nem máshol, mint az olimpián fog pontosan kiderülni, hogy végül is hogyan jártunk.
És valóban az a lényeg: szerencsére nem máshol, mint az olimpián fog pontosan kiderülni, hogy végül is hogyan jártunk.
Így, hogy szerepe lehet, engem kicsit zavar, hogy kikaptunk ezen a nyerhetõ meccsen. Amilyen szerencsénk szokott lenni. Hogy ne vészmadárkodjak, csak a hevenyészett, érzelmi alapú statisztikából induljak ki. <#wink>#wink><#confused>#confused>
Az is igaz, hogy sokismeretlenes egyenlet ez, mindent egybevetve.
A lényeg, hogy sikerült kijutni az olimpiára. <#eljen>#eljen>
Az is igaz, hogy sokismeretlenes egyenlet ez, mindent egybevetve.
A lényeg, hogy sikerült kijutni az olimpiára. <#eljen>#eljen>
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
A Bojanák már csak ilyenek, szeretnek ejtegetni Leganger ellen <#ravasz1>#ravasz1><#vigyor>#vigyor><#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Ez is csak 1 gól...😊
(Ízlések és pofonok.😊)
(Ízlések és pofonok.😊)
Az említett 7 m-es amit Popovics "követett el" a mai meccs végén Leganger ellen.
DUNAFERR FOREVER!!!
köszi, elmentettem.
Azt a linket érdemes megjegyezned, mert ott rengeteg sporteseményt meg tudsz nézni.
DUNAFERR FOREVER!!!
Akkor tiszta a dolog. várhatjuk a sorsolást.
köszi!
Itt lehet válogatni. Felülrõl a másodikon néztem bele. Most (a 44. percben) 25-16.
min nézed?
Én külön köszönöm a Diginek, hogy nem adták élõben, mert így legalább minden buherálás nélkül meg tudtam nézni élõben.
A szerbek amúgy verték Algériát 26-18-ra.
A 35. percben 20-11 a spanyoloknak.
a horvátok nyertek, ergo Izland nem lehet ellenfél a csoportkörben.De mi van Spanyolországban?
Mi van a többi meccsen. horváth-izland, illetve mi van a spanyol csoportban? A tisztelt NS még véletlenül sem tudósít ezekrõl.
Finom kis meccs volt, éjjel megnézem a DigiPluszon, nagyon tetszett <#eljen>#eljen><#taps>#taps>
Azért a Budon látszott a tét, rengeteget rontottak õk is. Fõleg az elsõ félidõben. Azután ahogy egyre biztosabb lett a döntõ jobban bejöttek a dolgaik. Popovics ejtett büntetõje brutális volt...
A norvégok rengeteg technikai hibát vétettek, így nem volt egy fikarcnyi esélyük sem, hiába védett jól Leganger. Woltering nagyot alkotott megint, csakúgy mint az elsõ meccsen és a csoportmeccseken. Remélem a döntõben nem hozza ezt a formáját, most már itt az ideje visszaesnie... <#vigyor>#vigyor>
Azt hiszem el tudom képzelni milyen este és éjszaka lesz ma Podgoricán... <#nyes>#nyes><#wink>#wink> De ez nagyon jó, Gabinak lesz szép nagy bevétele a csarnok büfével <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
Azért a Budon látszott a tét, rengeteget rontottak õk is. Fõleg az elsõ félidõben. Azután ahogy egyre biztosabb lett a döntõ jobban bejöttek a dolgaik. Popovics ejtett büntetõje brutális volt...
A norvégok rengeteg technikai hibát vétettek, így nem volt egy fikarcnyi esélyük sem, hiába védett jól Leganger. Woltering nagyot alkotott megint, csakúgy mint az elsõ meccsen és a csoportmeccseken. Remélem a döntõben nem hozza ezt a formáját, most már itt az ideje visszaesnie... <#vigyor>#vigyor>
Azt hiszem el tudom képzelni milyen este és éjszaka lesz ma Podgoricán... <#nyes>#nyes><#wink>#wink> De ez nagyon jó, Gabinak lesz szép nagy bevétele a csarnok büfével <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Ja tényleg, úgy emlékeztem a spanyolokkal játszottak elõdöntõt. Na mindegy, nem értem mit keresnek az ötödik kalapban.
http://goo.gl/gd6Zi5
A dánok besorolása egészen pofátlan dolog... VB döntõs és EB gyõztesek, nekik kellene a spanyolok helyén lenni.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ja, finoman szólva is ott voltak, hosszabbításban vesztették el a - roppant színvonalas - döntõt.
Ja, mókás meccs volt, bár az elején még vezettek is, amíg puhatolozósabb volt a játék, és Leganger ellen szélrõl nem tudtak mit kezdeni, de aztán ez megváltozott. Woltering elképesztõ volt, ahogy Popovic utolsó gálahetese se volt semmi. Bár a Larvik nagy csalódás volt, azért az látszik (bár eddig sem voltunk vakok), hogy nagyon komoly ellenfelet kap az ETO.
na megvan a Gyõr ellenfele is: 23-13 a Bud javára. A Larvik elég halvány volt, 43 perc alatt 7 gól lõttek!
Igen azt még értem, hogy Tunézia az utolsó kalapban van, de Dánia mit keres az ötödikben? Nem csak, hogy EB gyõztes, de, ha nem csal az emlékem, akkor a VB-n is a legjobb 4-ben volt (talán harmadik lett?).
http://goo.gl/gd6Zi5
Na igen, barátságos meccs ide vagy oda, a cseréktõl ezt a gyenge játékot és borzalmas helyzetkihasználást fájdalmas volt nézni. Kivéve persze az általad is említetteket.
Az IHF célja alighanem ez volt. Mert ilyet véletlenül nem lehet összehozni.
Komolyan szólva: nyilván a kontinensbajnokokat hátrébb vették, mert többnyire náluk erõsebb csapatok várhatók az olimpia selejtezõkbõl, közöttük pedig kontinensrangsor döntött. Ezzel együtt agyrém, hogy aki egyenesen kvalifikálja magát az EB-rõl vagy akár máshonnan, az rosszabb kalapba sorolja magát. Legalább a házigazdát tehették volna az eredményei alapján nekik való kalapba. Nekik ez esetben úgyis mindegy, hogy milyen csoportba kerülnek.
Komolyan szólva: nyilván a kontinensbajnokokat hátrébb vették, mert többnyire náluk erõsebb csapatok várhatók az olimpia selejtezõkbõl, közöttük pedig kontinensrangsor döntött. Ezzel együtt agyrém, hogy aki egyenesen kvalifikálja magát az EB-rõl vagy akár máshonnan, az rosszabb kalapba sorolja magát. Legalább a házigazdát tehették volna az eredményei alapján nekik való kalapba. Nekik ez esetben úgyis mindegy, hogy milyen csoportba kerülnek.
Szívesen elfogadnék egy Francia/Spanyol - Svéd - Magyar - Nagybritánia - Argentina - Tunézia csoportot!
No sikerült egy nyerhetõ meccset elveszíteni. Ennyi ziccert elrontani,ilyen gyenge átlövõ eredményt ritkán látni. Akit dicsérni lehet az Mikler, Vadkerti elsõ félidei játékáért s esetleg Harsányi + a védelem az utolsó tíz percet leszámítva. Csalódás Lékai, Putics, Ancsin. Szölõsi dolgozott de sok ziccer hibázott el. Krivokapics és Mocsai is a gyengébb formájukat mutatták.A többiek túl keveset vagy semmit sem játszottak.
Kérdés, hogy ezzel jól vagy rosszul járunk majd a sorsolásnál.
Kérdés, hogy ezzel jól vagy rosszul járunk majd a sorsolásnál.
Az Index szerint ez lenne az olimpiai kalapok kiemelési rendszere:
2. kalap: a svéd-magyar gyõztese, Izland-Horvátország gyõztese
3. kalap: Szerbia vagy Lengyelország, svéd-magyar vesztese
4. kalap: Izland-Horvátország vesztese, Nagy-Britannia (rendezõ)
5. kalap: Dánia (Európa-bajnok), Argentína (Dél-Amerika bajnoka)
6. kalap: Dél-Korea (Ázsia bajnoka), Tunézia (Afrika bajnok)
Hát ebbõl bármi kijöhet, röhejes és pokoli csoportbeosztás is.
2. kalap: a svéd-magyar gyõztese, Izland-Horvátország gyõztese
3. kalap: Szerbia vagy Lengyelország, svéd-magyar vesztese
4. kalap: Izland-Horvátország vesztese, Nagy-Britannia (rendezõ)
5. kalap: Dánia (Európa-bajnok), Argentína (Dél-Amerika bajnoka)
6. kalap: Dél-Korea (Ázsia bajnoka), Tunézia (Afrika bajnok)
Hát ebbõl bármi kijöhet, röhejes és pokoli csoportbeosztás is.
<#eljen>#eljen><#taps>#taps>
A kézisek szép húsvétról gondoskodtak, gratulálok mindenkinek! A Gyõr meccsének nem láttam ugyan az elsõ félidejét, de örömömre szolgál, hogy begyûrték a románokat, ez volt a papírforma. Én is mindig nagy örömmel hallgatom Kicsit, kevésbé Borsost, aki miatt inkább teljesen levettem a hangot. <#kacsint>#kacsint> Nem vitás, hogy ért hozzá, de a stílusa számomra nem szimpatikus. (Diplomatikus voltam.😊)De ez legyen a legnagyobb hiba!😊
Mindenkinek boldog húsvéti ünnepeket!
A kézisek szép húsvétról gondoskodtak, gratulálok mindenkinek! A Gyõr meccsének nem láttam ugyan az elsõ félidejét, de örömömre szolgál, hogy begyûrték a románokat, ez volt a papírforma. Én is mindig nagy örömmel hallgatom Kicsit, kevésbé Borsost, aki miatt inkább teljesen levettem a hangot. <#kacsint>#kacsint> Nem vitás, hogy ért hozzá, de a stílusa számomra nem szimpatikus. (Diplomatikus voltam.😊)De ez legyen a legnagyobb hiba!😊
Mindenkinek boldog húsvéti ünnepeket!
Siti Beát viszont hallani akartam - mert õt érdemes - és így kénytelen voltam elviselni ezt a férget...
DUNAFERR FOREVER!!!
Köszi! <#worship>#worship>
Én csak egyszer, majd a legvégén! <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
Én csak egyszer, majd a legvégén! <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
na látod, ezért veszem én le a hangot! mit újat tud mondani nekem ez a majom, amit nem látok magam is?
Gratulálok az ETO-nak a BL döntõhöz! <#eljen>#eljen>
Az elsõ félidõ megint biztató volt, bár a védekezésben voltak problémák. A szünet után ismét volt figyelmetlenség és kapkodás, de most nem sült el olyan rosszul. Azután a záró negyedórában sikerült végig tartani a 7 gólt közte és még növelni is kicsit. Így a továbbjutás simán meglett.
Lökét és Lundét emelném ki valamint Görbét. De mindenki hozzátette a magáét és csapatként dolgozva sikerült továbbjutniuk.
Szép volt lányok! <#taps>#taps>
Azért, hogy negatívumot is írjak: EV gyalázatos tevékenységét ma is végig kellett szenvednünk... <#boxer>#boxer><#violent>#violent>
Az elsõ félidõ megint biztató volt, bár a védekezésben voltak problémák. A szünet után ismét volt figyelmetlenség és kapkodás, de most nem sült el olyan rosszul. Azután a záró negyedórában sikerült végig tartani a 7 gólt közte és még növelni is kicsit. Így a továbbjutás simán meglett.
Lökét és Lundét emelném ki valamint Görbét. De mindenki hozzátette a magáét és csapatként dolgozva sikerült továbbjutniuk.
Szép volt lányok! <#taps>#taps>
Azért, hogy negatívumot is írjak: EV gyalázatos tevékenységét ma is végig kellett szenvednünk... <#boxer>#boxer><#violent>#violent>
DUNAFERR FOREVER!!!