61665
Vélemények egyik legsikeresebb
csapatsportunkról.
-
primavis #53412 no igen, de ezt felülírta a kis-antantbeliek örökös komplexusa velünk szemben. No meg érdekükben is állt az erősebb "kutya" segítése. Azért nem fognak letolást kapni az IHF-től. -
#53411 Ezen a VB-n 3 vereséget szenvedtünk, sztem a 3 érmes csapattól. A nagy négyes után valóban a középmezőny eleje szélesebb spektrum, de az utóbbi 3 világverseny alapján mi benne vagyunk ezek közül az első négyben. Így is szerepeltünk. Ezért írtam én is 1-2 napja, hogy sztem a csapatnak az 5-8. hely reális. -
Zóanagyvarázsló #53410 Szerintem az ő érdekük inkább a mi segítésünk lett volna a dánokkal szemben, legalábbis az utóbbiakat mindenképpen többre taksálják nálunk, és ez a tisztelet érződött a meccsen is. Ezzel együtt tényleg érdekes a játékvezető-küldés éppúgy, ahogy a tegnapi teljesítményük is az volt. Szerencsére tévedtek mindkét csapat kárára. -
Zóanagyvarázsló #53409 Egyetértek a nagy négyesben, és abban, hogy játékerőben utánuk jövünk. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy az 5-6. hely nem egyértelmű, mert ez elég sok csapatra igaz: a szűk értelemben vett élmezőny után a középmezőny eleje is igen széles.
Mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy a németek mikor térnek magukhoz, az ő bajnokságukkal és kézilabdás alapjaikkal illene újra előrébb lenniük. (Ezen a vb-n nem láttam a meccseiket, szóval ez játékban akár sikerülhetett is.) -
primavis #53408 Azért a bíróküldésben egy kicsit furcsa az, hogy olyan párost küldenek amelynek a csapata még versenyben van és ellenfél lehet. (Amúgy, szlovén bírókat még sohasem láttam jól vezetni ellenünk!) Ez nemcsak nálunk, hanem a francia-horvát meccsre is érvényes volt. Miből gondolják az IHF-nél, hogy ez nem számít? Erre a négy meccsre igazon lehetett volna tényleg semleges bíró párokat találni. -
primavis #53407 Mivel mazochista nem vagyok az első félidő elején elkapcsoltam, s csak a második félidő közepén tértem vissza. Szwrintwm, jó így ahogy van. Sok let volna még két meccs a csapatnak, a horvátok meg várhatóan a szlovénok ellen. Az utóbbiak ritka mázlisták, egy rendkivül könnyű ágon jutottak el az elődöntig. Igaz, az oroszok ellen a német bírók alaposan támogatták őket. Ha igaz amit Borsos mondott a bevezetésben, akkor a virusfertőzés is lehet egyik oka a rossz kezdésnek. Azt el kell fogadni, hogy a nagy négyes után következünk (ebben a szlovénok helyett a most gyengén szereplő franciákat értem)a kb 5-6-ik helyen. Ez a realitás. -
#53406 Fájó vereség...
Azért van pár elgondolkodtató mondat ebben a cikkben. -
#53405 Persze, hogy volt több hiba, de anélkül nem lehet játszani egy félidőt sem. Főleg, úgy, hogy folyamatosan zárkózni kell. Azért egy 11-18 és egy 15-10 között óriási a különbség... -
#53404 Nekem az a véleményem, hogy a második félidőben is sok volt a hiba, sajnos. Ahhoz képest javult a csapat, amit az első félidőben láttunk tőlük. Mert az nagy csalódás volt.
-
#53403 Ez a meccs az első 20 perc gyalázatosan gyenge támadójátékán ment el...
A szünet után nagyot játszott a csapat és visszakapaszkodott, de a végén egy szélről lőtt gól megpecsételte a sorsunkat. Nagyot küzdöttek a fiúk és minden dicséretet megérdemelnek a 2. félidei játékért. -
#53402 Na de mit csináltunk az első félidőben, különösen az elején?? Ilyen gyáva játékkal magunkat jelöltük ki vesztesnek. Hogy ezért mennyire kár volt, azt a második félidő mutatta meg. -
#53401 Az addig rendben van, hogy felépítjük a stratégiánkat, de a meccs közben rugalmasan reagálni is kell az előkerülő dolgokra. Remélem ebben is tud majd alkotni Mocsai, mert ez nem szokott az erőssége lenni.
A dánok nagyon gyorsan játszanak előrefelé és a fal előtt is, jók a szélsőik is a lövőikkel együtt. Landin is nagyon jó kapus, méretes feladat előtt állunk, jó lenne felnőni hozzá és egy jó meccset játszani. -
#53400 Az IHF a tv társaságokkal egyeztetve szinte mindig módosít az eredeti kiíráshoz képest. -
#53399 Várjuk a dánokat, nekik ugrunk
http://sportgeza.hu/kezilabda/2013/01/22/varjuk_a_danokat_nekik_ugrunk/
Ez a csapat igazi arca
http://sportgeza.hu/kezilabda/2013/01/22/ivancsik_ez_a_valogatott_igazi_arca/ -
#53398 -
#53397 -
#53396 Mocsai Lajos, szövetségi kapitány:
"Nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy ismét ott vagyunk a világ legjobb nyolc csapata között. A lengyelek támadójátékát, és a nagy lövőerejű játékosait sikerült nagyon jól semlegesítenünk. Emiatt a lengyelek beállója kicsit több teret kapott, de ellene is igyekeztünk koncentráltan védekezni. A szervezett védekezésünknek és Mikler kiváló teljesítményének köszönhetjük, hogy sikerült legyőzni a lengyeleket. Sokat cseréltünk, forgattuk a játékosokat és így mindig maradt erőnk. Labdákat tudtunk szerezni és gyors gólokat is lőttünk, a második félidőben kimondottan jól ment a játék a csapatnak. A kitűzött célt elértük, mostantól Dánia ellen készülünk. A dán válogatott a világbajnokság egyik esélyese, de nem félünk senkitől, és soha egy meccset sem adunk fel." -
#53395 Na, eddig 18.15-re volt kiírva, ez az időpont jobban tetszik :) -
#53394 Negyedöntő: párosítás és időpontok
Kialakult a spanyolországi világbajnokság legjobb nyolc csapatának párosítása, miután hétfőn este véget értek a nyolcaddöntők.
2013.01.23.
18:15 Oroszország-Szlovénia (Negyeddöntő 4.)
19:00 Spanyolország-Németország (Negyeddöntő 3.)
20:45 Dánia-Magyarország (Negyeddöntő 1.)
21:30 Horvátország-Franciaország (Negyeddöntő 2.) -
#53393 Tóth Timea befejezte
Pedig az újvárosi meccsen még láttam bemelegíteni. -
#53392 Azért ők már egy jóval magasabb szint. A célkitűzés teljesítve és igazából reálisan a fiúk valóban valahol az 5-8. hely között vannak jelenleg. Meg kell próbálni a bravúrt, mert ugye a labda gömbölyű -
#53391 Óriásit játszott a CSAPAT. :) Igazából mindent leírtatok már :)
Jó lenne elcsípni a dánokat, utána úgy gondolom reális esélyünk lehet(ne) egy bronzéremre. -
primavis #53390 Szép volt fiuk! S tényleg ma jók voltak a cserék, főleg a Szöllősi beállitása, de Putics és Mocsai is jól teljesitett támadásban.Iváncsik meg
a legjobb meccsét játszotta. Császár külön dicséretet érdemel. Miklerről már nem is szólva, bár az első félidőben volt pár ügyetlenkedése. No de Szmall mit mondjon akkor.... -
#53389 Csatlakozom hozzád, a "Mester" is kivette a részét a szép győzelemből, ma tényleg mert cserélni és jól is alkalmazta a cseréket. -
#53388 Gratulálok a válogatottnak!:) A mai győzelem igazi csapatmunka volt. Többször kritikus vagyok Mocsaival szemben, ma azonban kimondottan jól meccselt, azt gondolom. (Megmondom őszintén, én lehoztam volna Mikler Rolit a félidőben. Milyen jó, hogy maradhatott.)
Szép volt fiúk! -
#53387 Szép volt fiúk!
A védekezés mindkét félidőben jó volt és Mikler a szünet után még jobban védett. A támadás az első félidőben még nem volt jó, a szünet után azonban ez is feljavult. Mertünk végre indítani, jöttek is a könnyű gólok. A beállós játékunk is eredményessé vált Szőllősi beállásával. Igazából mindenki hozzátette a magáét, a csapat együtt nyerte meg ilyen biztosan ezt a meccset. -
#53386 Remek...
Azért HAJRÁ MAGYAROK!!! -
MitsuMishi #53385 Jó volt a himnusz... Köszönjük szervezők... >.> -
#53384 A brazilok majdnem meglepetést okoztak az elég visszafogottan játszó oroszok ellen.
Ma este nagyon nehéz meccs lesz a lengyelek ellen, főleg ha Csaszi nem tud játszani. A média már megint hozza a formáját, mintha mi lennénk az esélyesek és már a dánok elleni meccsről elmélkedik... Pedig sztem a mai meccsen 50-50 % az esély a továbbjutásra. -
#53383 Franciaország-Izland 30-28 (15-14)
Dánia-Tunézia 30-23 (16-11)
Németország-Macedónia 28-23 (13-9)
Oroszország-Brazília 27-26 (14-14)
A nyolcaddöntő hétfői programja:
Spanyolország-Szerbia 19.00
Egyiptom-Szlovénia 19.00
Horvátország-Fehéroroszország 21.30
MAGYARORSZÁG-Lengyelország 21.30 -
#53382 Titkon én is reménykedtem ebben. -
#53381 Csabára mi nyerni járunk mostanában
A tavalyi idényben is nyertünk náluk és utána kezdett szépen szerepelni a csapat tavasszal. -
#53380 A fiúk tegnap hozták a kötelezőt Algéria ellen, így jöhetnek hétfőn este a lengyelek. -
#53379 BEOLbeszámoló, természetesen hazai szemszögből.
A lényeg azonban a győzelem - idegenben, na és a +2 pont. -
#53378 Méltó módon emlékezett a csapat Kulcsira...
Nagyon kellett ez a siker, több szempontból is. Leginkább azért tartottam a meccstől, mert eddig idegenben valamiért nem tudtuk azt hozni, amit hazai pályán már többször.
Kicsit izgalmas volt a dolog. Különösen, mert Bódi Berni megsérült az eslő félidőben, de szerencsére a másodikban visszatért és nagyon szépen hozzátett a győzelemhez. Mint ahogy - gondolom - az egész csapat.
A Fehérvár veresége azért is meglepő, mert kimondottan jó formát mutattak mostanában. Mindenesetre figyelmeztető számunkra.
A Halasról volt egy megérzésem. Ez az eredmény azt látszik igazolni.
Belenéztem a Fradi vendégjátékába. Úgy tűnik, szeretik kicentizni a győzelmeiket. Volt ez már így, más BL-csapattal is, úgy emlékszem. Mások a kiemelt célok.
-
#53377 Békéscsabai ENKSE - Dunaújvárosi KKA 25-26 (14-16)
Ez nagyon kellett, az őszi otthoni vereségért sikerült visszavágni. Az első félidő végén és a második elején 7 perc alatt eladtuk az 5 gólos előnyt, de szerencsére a hazaiak nem tudták átvenni a vezetést. Végül is szinte végig vezetve sikerült nyerni, így helyrehozta a csapat az ősszel otthon elvesztett 2 pontot. Szép volt csajok!
BSE - Fehérvár KC 28-26 (16-14)
Ez komoly meglepetés... A fehérváriak is képesek durván szélsőséges teljesítményre.
Érdi VSE - Kiskunhalasi NKSE 34-22 (15-11)
Nagyon sima hazai győzelem. A halasi "csodacsapat" a tavaszi idényben eddig 3-ból 3 vereség. -
Most is olyan rossz idő volt, mint anno... -
#53375 Jééééé, te még hallatsz magadról?
Voltak aggódó szurkolótársaid, olvastam fórumokon. -
#53374 Sosem feledjük őt, nagyon hiányzik!
Az idő múlhat, az emléke szívünkben nem halványul. -