Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dunaújvárosi NKS - Kiskunhalas NKSE
DUNAFERR FOREVER!!!
Kántor Anikó és Zsiga Gyula
Úgy fest mindketten inkább a Fradinak adnak picivel több esélyt.
DUNAFERR FOREVER!!!
Remélem hétvégén méltó helyre kerül az a bizonyos trófea<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Azt hiszem, õ is azok közé tartozik, aki megérdemelne egy nagyobb szabású búcsúztatót...
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Akkor jöjjön a link az ETO oldaláról:
Kati búcsúztatása
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
http://www.telesport.hu/Hirek/2012/05/09/21/Bucsu_a_legendatol__Igy_koszontek_el_Gyorben.aspx
Magáról a meccsrõl azért vegyesebb a véleményem, a nemzetközi döntõk azért elég erõsen rányomták a bélyegüket a játékra, az elsõ félidõ a házigazdák részrõl már-már bundagyanús volt, de azon is sokat gondolkodtam, hogy miféle rendhagyó anyaggal kenhették be a labdát. Egy csúcsformájú Siófok vagy Érd szerintem szintén hozhatta volna elõnnyel az elsõ félidõt. Bármennyire nem szívesen teszem, sajnos azt is hozzá kell tennem, hogy amennyiben nyerünk, az már csak azért is a gyõri edzõ hibája lett volna, mert nem cserélt kapust idõben. Egyébként szerintem a kettõs emberhátránynál dõlt el, ha ott nem jön vissza a házigazda, akkor elég fásultak voltak ahhoz, hogy tegnap kivételesen ne feltétlen tudják ledolgozni a 4-6 gólos hátrányt. A játékvezetés a vártnál szerintem sokkal jobb volt ettõl a párostól, és nem is sokaktól reméltem volna ennél jobbat idehaza. De az, hogy pozitívan tudok szólni róluk, a magyar játékvezetés színvonalát minõsíti.
Nagyon bízom benne, hogy Szaninál sikerül javítani felmerült hibákon, és nem csak még "nyuszibb" lesz Viborgban, mert az õ jó teljesítményére nagy szükségünk van. Érdekes, hogy bal szélen ismét Szádvári kezdett, bár megértem Elek Gábort, az utóbbi meccseken valóban egyre vállalhatóbb produkciót tett le az asztalra - és ezzel õ volt jobb formában -, sajnos Dabason és Gyõrben már nem éppen. Jut eszembe, Nellynek, Zsuzsinak és Pasinak viszont jár a külön elismerés! (Léna amúgy valami döbbenetesen hullámzó teljesítményt nyújtott.)
A jövõ szerdai második meccsre is nagy hatással lehetnek a kupadöntõk. Mi viszont talán attól függetlenül is játszhatunk majd felszabadultan. Jó lenne egyszer elkapni a gyõrieket.
Szép volt lányok!
Hajrá Fradi!
Hajrá Fradi!
Azt gondolom mindkét csapatnak jó felkészülési meccs volt a hétvégi nk-i kupadöntõ visszavágóra. Igencsak jó mérkõzés volt, a Fradi egészen az utolsó 2-3 percig kétségessé tudta tenni a hazai gyõzelmet.
Mindkét csapatnak jár a gratuláció, szórakoztató csatát láthattunk <#taps>#taps><#worship>#worship>
DUNAFERR FOREVER!!!
Az általad betett link alján a mellékletet is nagyon érdemes elolvasni!
DUNAFERR FOREVER!!!
Újvárosi kézis jövõ
A Fradiról írtakkal sem szállok vitába, ez a helyzet sztem is. A két francia hölgyön nagyon sok fog múlni. Ahogyan a végjátékon is, remélem most jobban fog sikerülni.
Jó utat Viborgba!
Remélem hasonló élményekben lesz részed, mint anno 2005. márciusában egy másik csapattal <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Megmondom õszintén, nekem az Érd szimpatikusabb, mert perspektívát inkább bennük látok, Szabó Edinát pedig jobb edzõnek tartom; ha pedig véletlenül BL-selejtezõt ér a bronz, ott akkor az összeszokottabb csapattal felálló Érd több esélye lenne bejutnia a csoportkörbe tanulni. (Mi, kézilabdabarátok pedig több magyar érdekeltségû nemzetközi meccset láthatnánk így.) Ettõl függetlenül persze gyõzzön a jobbik, tegnap ez egyértelmûen a Siófok volt, mert sikerült elõhúzni a szezonbeli egyik legjobb teljesítményüket - ez pedig a keretben névsor alapján egyértelmûen benne volt.
Kissé dühös voltam Dabason a döntõ után, de nem voltam csüggedt, és a súlyos hibák ellenére sem voltam elégedetlen a teljesítményünkkel - még egy döntõben sem várható el, hogy a Volgográd elleni elsõ 40 percet csak úgy elõ tudjuk húzni a kalapból. A mérkõzés elejét és végét leszámítva egyértelmûen a Viborg fölé nõttünk, így ami külön-külön látszott a két csapat nemzetközi meccsein, hogy nem jobbak nálunk a dánok, sõt az elsõ sorunk jobb játékra képes, mint nekik bármely kezdõcsapatuk. A mi bajunk az, hogy eleve nem a legjobb az erõnlétünk, ha még cserélni sem tudunk - nincs Ahlmunk, Chebbah-nk vagy Althausunk a padon - komolyan visszaüthet, különösen ha elõtte sokat kellett rohanni az eredmény után. Ami ezt illeti, leginkább Bonaventuráéktól tartok, a csapatok képesnek tartom egy kinti jó eredményre, amihez viszont a hajrában is észnél kell lenni. Már pedig jó eredménynek egy döntõben azt tartom, ami elég a végsõ gyõzelemhez. Persze most a Viborg valamivel esélyesebb, az igaz. Biztos vagyok benne, hogy ebbõl a nehéz szituációból sokat tudunk tanulni a jövõre nézve.
Összességében azt várom, hogy mindkét döntõ a hajrában dõl el, szóval most be lehet bizonyítani: létezik-e magyar átok.
Más kérdés, hogy az egész csapat teljesítménye vezetett - most is - oda, hogy ez a hiba végzetes legyen az Érd számára.
(Valahogy meglepett, hogy a Siófokon nagyon összeszedett Érd milyen rosszul kezelte tegnap az esélyesség terhét. Hogy úgy mondjam, Edina Siófokon kiütéssel gyõzött Imre Vili felett. Nem értem, mi történt...Bár lehet, hogy a fizetés-megvonás réme hatott vendégoldalon, legalábbis ezt rebesgették.)
Szerintem innen a Siófok az esélyesebb. Nem csak a hazai pálya miatt.
Hajrá Fradi!
Hajrá Fradi!
Szombaton Siófokon dõl el a bronzérem sorsa. A 20. perctõl kezdve vezetett a Siófok és az Érd csak futott az eredmény után. A második félidõ közepén egyszer még felálltak a hazaiak 21-26-ról egyenlítettek 26-26-ra, de átvenni a vezetést nem tudták. Talán 29-30-nál még lett volna esélyük, de Janurik hibázott és egyenlítés helyett újra 2 gól lett a hátrány. A végét már taktikusan játszotta le a Siófok.
Gondolom szombaton nem lesz közvetítés, remélem "helyi tudósítónk" majd megosztja velünk a látottakat <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Hajrá Fradi!
Hajrá Fradi!
ÉTV Érdi VSE - Siófok KC - Galerius Fürdõ
Nõi NB I rájátszás, bronzmérkõzés 2. meccs - Érd
2012.05.08. 18:00 cunder.hu
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A ritka esetek egyike amikor egyetértünk <#wink>#wink><#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!
És Szani betörésbõl is eredményes volt a kettõs emberfogás idején, és talán hetest is kiharcolt. Tehát jól gondolta, hogy azt lehet folytatni, csak ahogy egyre jobban fogyott az erõ, kevésbé sikerült végrehajtani. És sajnos a bal szél sem segített neki, nem húzták szét eléggé a falat elõtte.
Hajrá Fradi!
MKB Veszprem believes in current squad. Hungarian champions announced contracts prolongation with four players. Among them are Ivancsik brothers, wings, Gergo and Tamas, right back Balasz Laluska as well. They prolong contract until 2014. Fourth player is Veszprem’s legend, Carlos Perez (41), who will play for one more season in red T-shirt. He came to Hungary in 1997 from Cuba. In 15 years period, Perez was five times Hungarian player of the Year and one of the best player of Hungarian NT squad."
Forrás
Nem akármilyen történet, úgy gondolom. (Mármint Perezé.) <#eljen>#eljen>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az volt az egyik csúcspont amikor a ziccerben kapura törõ játékosunkat megállították a fújásukkal egy a pálya közepén történõ emberfogásos páros lökdösõdés miatt...
DUNAFERR FOREVER!!!
http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20120507-kokeny-beatrix-szerint-tud-javulni-az-ftc-a-viborg-ellen.html
Azt gondolom, miután a Fradi szépen felépítette önmagát a kétségtelenül rutinosabb ellenféllel szemben, nagy lehetõséget szalasztott el a továbbjutás esélyeit illetõen, +4-nél. Kicsit furcsállom, hogy fáradtság érzõdött a játékosokon. Ennek okát nem egészen értem. Még akkor sem, ha magyarázod ezt. Ott, abban a lélektanilag elõnyös helyzetben, a Fradinak egyszerûen kellett volna tartani a maga által diktál lendületet, kihasználni a Viborg védekezési módszerét. (Zácsiknak nagy teret hagytak.) Ehelyett több technikai hiba, bizonytalanság volt tapasztalható, sajnos.
Bravúr kell kint, úgy érzem, szorítok a Fradi szimpatikus fiatal csapatának, hogy képesek legyenek erre.
(Ha még ez lenne a legfõbb gond, azért megkérdezném, mi a csuda történt az utolsó 5 percben??)
Egyébként gratulálok! Nagy tartásról árulkodik az eredmény, de ez így is való egy ilyen csapathoz, ilyen közösséghez.
A francia páros legalább tapasztalt, de sok jót tõlük sem várok.
Hajrá Fradi!
A mai bírók nem egyik vagy másik oldalra fújtak, hanem teljesen össze-vissza. Remélem a visszavágón is nyer a Fradi és nem lesz semmi probléma. 😊
http://goo.gl/gd6Zi5
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Jó volt a helyszínen végigszurkolni a meccset abban a kiváló hangulatban amit a szurkolók teremtettek. Gratulálok a közönségnek is! <#worship>#worship>
Sajnos borzasztó gyengére sikerült a kezdés és 10 perc után a 2-7 nagyon csúnyán mutatott az eredményjelzõn. A védekezés ekkor nagyon gyenge volt és a dánok szinte tetszés szerint lõtték a góljaikat. Szerencsére sikerült összekapniuk magukat a lányoknak és a félidõ második felében fokozatosan felzárkóztak, sõt 10-10-nél már utol is érték a dánokat. Ráadásul a végjátékban sikerült a fordítás is és a szünetben elégedettek lehettünk a 2 gólos elõnnyel.
A szünet után egy ideig maradt ez a 2 gól elõny, majd a félidõ második felében sikerült ezt növelni 4-re is (27-23). A hajrára (55. perc) megmaradt a 4 gól (30-26) és felcsillant a lehetõség egy szép gyõzelemre a kicsit elbizonytalanodó dánok felett. Sajnos ekkorra már látszottak a fáradtság jelei a játékosokon. Kétszer is támadhattunk az 5 gólos elõnyért, de mindkétszer eladtuk a labdát, amibõl a dánok visszajöttek 2 gólra az 58. percben. Majd utána 30-29-nél már csak 1 volt az elõny, de sikerült újra kettõre növelni a különbséget, azonban az utolsó másodpercekben a kettõs kiállítást kihasználta a Viborg. Lehetett volna több gólos is a gyõzelem, de a rossz kezdés után a visszakapaszkodás sok erõt felemésztett és sajnos a fáradtság rossz megoldásokat szült az utolsó 5 percben, így a 4 gólos elõnyt nem sikerült megtartani.
Végül megint 1 gól lett a két csapat között, csakúgy mint a tavalyi két meccsen. Remélem folytatódik ez a visszavágón is és ugyanolyan eredménnyel végzõdik, mint tavaly <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Hajrá Fradi!
Zizi és Tomori nagyot játszottak, Cifra nagyszerûen védekezett, amíg bírta, Léna is jól védett, Jelena bedobta az összes hetest, Piros is jó volt, Szani játéka nagyon hullámzott, de az 5 gól nem rossz. A széleken javulni kell Dániában, igaz Móniról több hetest is befújhattak volna.
De több gyönyörû dolgot is láthattunk, a lányok felálltak a pocsék kezdés után és végigküzdötték becsülettel a meccset. Szép volt, gratulálok!
A Viborg nem tudom, ennél mennyivel képes többre, de mi sokkal jobban is tudunk játszani, és elég nagy elõnyt adtunk nekik az elsõ félidõben. A visszavágón ki kell javítani a hibákat és akkor ott is nyerni fogunk. Ja, és minimum 31 gólt kell lõni, a biztonság kedvéért. 😊
Hajrá Fradi!
Hajrá Fradi!
Az más tészta,hogy a fradi elfáradt a végére.A fordulópont +4-nél az volt mikor nem adták meg Kovacsicz gólját belépés miatt....onnan állt fel a Viborg.