Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Néztem, tegnap meg ma Final Fourt a férfiaknál. Már elõre tör a nyavalya , ha ilyen felfogásban fognak biráskodni az olimpián is mint ezen, akkor ott tragédia lesz! Nekünk sem különösen feküdne ez, talán Laluskának igen.
Azt hiszem, ehhez csak csatlakozni lehet. Isten éltesse az érintettet!
Isthy
Korán örültek a hollandok pénteken a horvátok elleni meccs végén...

Spanyolország-Horvátország 22-23 (10-12)

Ezzel a spanyolok és a horvátok jutottak ki az olimpiára a csoportból.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A sok spanyol nézõ nekem is feltûnõ volt, fõleg, hogy viszonylag nagy csarnokban játszanak.

Igen, jó BL szezon várható, remélem nekünk is lesz örömünk benne <#wink>

Ha már itt tartunk, olvasom az index Fradi topikban a vélemény ütközéseket és azt kell mondjam, hogy igazából "Austin Powers" ma éjjeli véleménye áll a legközelebb az enyémhez. Mondjuk a "lány" felvételije a BL selejtezõ lesz, de azt meg fogja oldani. Az "egyetemen" október-novemberben eldõl, hogy mit is tud a csapat. Az én megítélésem Elek Gábor véleményéhez áll közel, inkább mint Kökéhez. A BL 8 eléréséhez komoly szerencse is kellhet - jó sorsolás, kedvezõ egyéb eredmények stb. - az adott csoport 3. helyére képes a csapat. Azért ez egy "más kávéház" mint a KEK... Más terheléssel és ellenfelekkel. Persze, ha Kökének lesz igaza, akkor sem leszek elkenõdve... <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Boldog Születésnapot ünnepelt! <#eljen><#integet2>

DUNAFERR FOREVER!!!

Ez megnyugtató. Mondjuk eddig is kacsának tûnt, csak az volt fura, hogy a hosszabbításról régóta késett a bejelentés.
Én azért erõsen bízom benne, hogy ez csak román vágyálom. Bulatovic nélkül a Buducnostnak szerintem az elõdöntõért is igencsak kapaszkodnia kellene, és az lehetne a szerencséje, hogy azért túl sok szupercsapat nincs a mezõnyben. Bár amúgy elég jónak ígérkezik jövõre a BL-szezon.

Egyébként nem tudom, hogy a handball.hu-n is fellehetõ nézõszámok mennyire pontosak az olimpiai selejtezõket illetõen, de engem meglepett, hogy Spanyolországban a válogatott meccsekre ilyen sokan kimennek, amikor a kluboknál többnyire néhány nézõ lézeng. (Mondjuk elég a magyar focira gondolni 😊 A franciáknál szokás szerint kimondottan sokan vannak, de a dánok a nemzeti sportjukhoz mérten elég kevesen teszik tiszteletüket a Gigantiumban.

Isthy
Nem fog náluk játszani, mert maradt Podgoricán.

DUNAFERR FOREVER!!!

a Valcea viszont félelmetes lehet ha Bulatovic is náluk játszik. Neagu nem jött rendbe, a fél csapat elmegy, de Barbosa, Pinneau, Leynaud nagy erõsités számukra. Kérdés, hogy marad e Voina az edzõ?
A vállogatotjuk viszont pár évig nem lesz komoly ellenfél.
Isthy
"Aranygeneráció" HAHAHA!!! <#vigyor><#vigyor2>

Néztem a meccset, a románok borzalmasan gyengék voltak. A montenegróiak sok lerohanás gólt szereztek, a románok meg szenvedtek a felállt fal ellen.

DUNAFERR FOREVER!!!

a montenegróiak kivégezték a románokat: 34-23!!
Én is örülök neki, remélem, többet fog védeni.

Hajrá Fradi!

Isthy
Nándi marad Veszprémben

Azt gondolom Mse nem bodogtalan... <#ravasz1><#wink><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

A héten megvizsgálták a térdét, gondolom, arra alapozza.

Egyébként a gyõriek edzõje is szimpatikus dolgokat mondott, biztosan jól járnak vele. Szerintem õ lehet ott az utóbbi évek legjobb igazolása, ha a játékosok partnerek lesznek.

Néztem pár videót Penáról, nagyon aranyos lány. 😊 Szerintem az eleinte még meglévõ nyelvi akadályok ellenére is gyorsan be fog illeszkedni.

Hajrá Fradi!

Isthy
Azért a szeptemberi selejtezõ dolgot nagyon optimistának tartom Kökétõl...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A dánok meg komolyan megszenvedtek a tunéziaiakkal (28-24). A tunéziai kapus kiállítása sokat segített a dánokon.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nos, a kérésed teljesült a másik spanyol edzõ tekintetében <#wink>

Ambros Martin interjú

Azt gondolom a nyilatkozata szintén pozitív dolgokat vetít elõre.

DUNAFERR FOREVER!!!

A spanyol válogatott kiválósága Nerea Pena kétéves szerzõdést kötött az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatával.

Péntek délután Kökény Beatrix ügyvezetõ és Nerea Pena aláírták a két évre szóló szerzõdést.
Az átlövõ oszlopos tagja volt a brazíliai világbajnokságon bronzérmet szerzett spanyol nemzeti csapatnak, a tavalyi BL-döntõs Itxakonak, illetve a 2010-es Európa-bajnokságon beválasztották a torna All Star-csapatába.

Kökény Beatrix elmondta, hogy a belsõ posztokon mindenképp terveztek erõsítést. "Nerea rutinos, BL-ben edzõdött játékos, aki biztosan hasznos tagja lesz a csapatunknak. Ráadásul fiatal is, így mindenképp beleillik az általunk elképzeltekbe. Bízom benne, hogy a szeptemberi selejtezõn már számolhatunk vele."

Hajrá Fradi!

a montenegróiak megverték a japánokat. Lehet, hogy holnap eldõl minden,ha megverik a románokat is, ha nem lehet körbeverés is.
Isthy
Franciaország-Románia 24-19 (12-9)

A hazaiak végig vezetve, simán nyerték a meccset. Egyelõre nem tûnik úgy, hogy a románok ott lesznek az olimpián. Holnap Popovicsék ellen ez el is dõlhet.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én sem 30-40 perces játékra gondoltam, az majd januártól lehet esedékes. De õ 10-15 perccel is tudna érdemben hozzátenni.

Igen, van benne kockázat ezzel a többszörös szakadással.

DUNAFERR FOREVER!!!

Én már annak is örülnék, ha 10-15 percekre érdemben be tudna szállni a BL-ben október vége, november felé. Egyébként valóban egy ilyen középen szinte mindenhol jól bevethetõ fiatal játékosra van szükségünk, csak egyelõre támadás-védekezésben nem látom a szerkezetet, mármint hogy pontosan hogyan csökkenne vele a kötelezõ cserélgetés száma, ha beépítjük, márpedig ez sem ártana. Legalábbis hármasban nem rémlik, hogy láttam volna védekezni, B2-ben pedig van erre emberünk a kezdõcsapatban. Nyilván ha Cifi támad és Tomori csak védekezni áll be egy adott idõszakban, akkor ez megoldott kérdés, de nyilván nem ez az alaphelyzet.

Nekem nagyon tetszik ez az igazolás (szinte a körmömet lerágtam ma, hogy mikor jelentik be végre 😊, remélem, hogy bejön a kockázatvállalásunk.
Isthy
Nagyon jól beleillik a Fradiba, fiatal, dinamikus játékos. Ráadásul nemcsak bal lövõben, hanem jobb lövõben is jól használható.
Remélem októberre a BL csoportmeccsekre már tud érdemben segíteni.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Úgy tûnik, máris megszületett a döntés:
Spanyol játékos a Fradinál...

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
A hollandok megint bizonyítottak?

Isthy
Horvátország-Hollandia 28-29 (12-14)

A vége izgalmas lett - pedig 5 perccel a vége elõtt 3 góllal mentek a hollandok - a horvátok támadtak az egyenlítésért emberelõnyben. De nem tudtak a szélrõl gólt dobni, a hollandok meg kijátszották a hátralévõ 12 mp-et. Ezzel a horvátok olimpiai reményei elszállni látszanak...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Közben olimpiai kvali tornán:

Horvátország-Hollandia 12-14 (félidõ)

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nekem is le van mentve, arról jutott eszembe, hogy megnézzem az idõpontját. Viszont igazából a besorolás számított, ahogy most is amiatt érdekes. Az alapján ment késõbb a dolog, ahogy most is bizonyosan ez várható.

DUNAFERR FOREVER!!!

Az nekem is el van mentve a mai napig, de az a pdf hangsúlyozottan nemhivatalos (május 25-i állapotot tükröz amúgy), nyilván azért, mert a nevezett csapatok végleges listája akkor sem volt ismert, mint most.
A Viborg honlapja azt írja, ez csak egy elõzetes kiemelés, várják a megerõsítést vagy a végleges listát az EHF-tõl: http://www.vhk.dk/default.aspx?ID=192&PID=246&Action=1&NewsId=4740

Egyébként kíváncsi vagyok, Jelena tényleg marad-e, állítólag õ is csak az újságban olvasta, hogy eligazolt...

Remélem, hamarosan hallunk valamit Pena vizsgálatának az eredményérõl.

Hajrá Fradi!

Isthy
Rémlett valami így visszalapoztam a fórumban és megállapítottam, hogy tavaly május 26-án már megvolt a hivatalos BL lebonyolítás, mert aznap én már belinkeltem ide. Tehát gyanítom, hogy ma vagy holnap megtudjuk az EHF-tõl az idei hivatalosat is. A Viborg pedig szokásosan jól értesült és nem lennék meglepve, ha már a selejtezõ rendezési pályázatuk is elkészült volna. De lehet már ott is van az EHF-nél...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én is utánanéztem az elmúlt percekben és sehol sem találtam az EHF-nél. Így ezt én sem nevezném hivatalosnak... Ugyanakkor nekem is úgy tûnik, hogy lehet benne igazságtartalom, még ha elsõre furának is látszik.

DUNAFERR FOREVER!!!

Én nem tudom, hogy honnan veszik, mindenesetre egyelõre aligha hivatalos, az EHF honlapján sincs fent. A Podravka Koprivnica és a Viborg honlapján viszont igen, és ez aggasztó, mert amúgy az eddig ismert kiemelési metódust tekintve egyáltalán nem hat képtelenségnek.

Mindenesetre ezúton gratulálok az EHF-nek, ha már megvan a kiemelés, de egyelõre csak fû alatt osztják meg egyesekkel! Ezúttal sem okoztak csalódást.
kaloz174
Megjelent az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos klubrangsora a Bajnokok Ligája új évadjára

"Nõi kézi: már a BL-selejtezõben összefuthat a Viborggal a Fradi"?

kaloz174
Érdekes, hogy a Fradi-oldal nem említi, de mégis volt szó róla, legalábbis a Cunder.HU szerint...
(Azóta már máshol is olvastam.)
Talán csak még nem született végleges döntés az ügyben.

Isthy
Ezek szerint Pena ügye még függõben van - lehet vizsgálják az orvosok - mert szó nincs róla. Zsivkovics esetleges távozását is emlegették és az sem szerepel a tudósításban. Úgy fest a "meglepetés" bejelentés most elmaradt.

Ha jól emlékszem ma Gyõrben is lesz valamiféle hasonló esemény.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Fradi sajttáj.
Már nem lehet panaszkodni, hogy a fõváros közömbös az egyesület irányában, úgy tûnik.

kaloz174
Részvétem a családnak. <#shakehead> Nyugodjék békében. (Kívánok minden jó embernek ilyen szép hosszú, tartalmas életet.)
(Szubjektív dolog, de nekem vele együtt, vele kapcsolatban, mindig eszembe jut a legendás kapus, Rothermel Anna is.)

Isthy
Kicsit off, de nem tudom kihagyni:

Szétszedni a Kovács-Janics duót

Megint egy olyan jó kis "magyaros" történet... Kell a hely a családtagnak...

Amúgy meg a mai napig nem vagyok képes felfogni, hogy nálunk miért kell mindig az olimpia elõtti utolsó pár hétben "összetákolni" a nõi négyest? Miért nem lehet már korábban kialakítani a csapatot és együtt gyakoroltatni õket? A németek teljesen máshogy csinálják, már most hétvégén Poznanban megvolt a négyesük és tönkreverték a mezõnyt. Nem véletlen, hogy az olimpiát szinte mindig õk nyerik négyesben. Mi meg mindig pofára esünk... Attól félek most is így lesz... <#shakehead>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egyetértek, Újvárosban jó munkát végzett. Csak sajnos a körülmények...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
R.I.P. <#sir>

Legalább még láthatta a címvédést...

DUNAFERR FOREVER!!!

Nyugodjon békében Gyula bácsi... <#sir>

Hajrá Fradi!

Az idény elõtt szkeptikus voltam, de amit én láttam az Újvárosból idén, az alapján jó munkát végzett, kellemes csalódás okozott. Nagyon szorítok neki, mint minden ígéretes kezdõ magyar edzõnek.
A kerületi után a fõpolgármester is sütkérezett egy kicsit a lányok sikerében. Legalább itt van pár kép és került mindenkinek még egy elismerés a vitrinbe. 😊

Hajrá Fradi!

kaloz174
Jobbulást neki!

kaloz174
Gulyi eligazolt
Nagyon sajnálom. <#shakehead><#sir> Rendkívül szimpatikus embert és szakvezetõt ismertem meg benne. Nem véletlenül tartja Kiss Szilárdot második apjának. (Egyébként valaha NA is volt edzõje.)
Sok sikert neki a továbbiakban is!
Természetesen tudtam minderrõl, a legautentikusabb forrásból, de így olvasni mégis rosszul esik.

Piros térdét megmûtötték, 2-3 hónap szünet. 😞 Január óta ezzel a sérüléssel játszott, le a kalappal a teljesítménye elõtt! Mielõbbi jobbulást kívánok neki!

Hajrá Fradi!

Isthy
Ha minden igaz a csütörtöki sajtótájékoztató kapcsán majd biztosan olvashatsz róla is.

Ma olyan hírek röppentek fel, hogy hozná magával Tervelt. Mondjuk az ETO védekezését elnézve szükség lehet rá. Fõleg, ha azt a védekezést is akarja játszatni majd amit az Itxakonál kiválóan csinált.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Megértelek.😊