Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Független" helyen, mint mondjuk idén? 😊

Egyébként ezzel az a gond, hogy ez elsõsorban az adott sportág(i sorozat) rentábilissé, jövedelmezõbbé tételérõl szól, tehát szükség lenne a négy csapatra. Fociban ugye megvan enélkül is, ráadásul ott nem vállalható be, hogy a csapatok két nap alatt két meccset játszanak. Viszont én elvárnám, hogy nem csupán a legjobb négynek csorogjon valami, mert ha természetes, hogy õk többet is kapnak, további kezdeményezés nélkül is elég szûk az élmezõny, más csapatoknak pedig szinte ráfizetés a siker is. (Mert a sápot persze beszedi az EHF.)

Mondjuk én akkor sem sírnék, ha a mostani módi maradna, csak tényleg jó lenne több pénz a sportágba, tisztességesebb visszaosztással.
[HUN]FaTaL
Ez szánalmas.

Én meg olyasmi rendszert szeretnék kéziben is, mint fociban. A döntõ 1 meccs legyen, valahol független helyen.

http://goo.gl/gd6Zi5

Ez esetben viszont nem legjobb 16-ról, hanem legjobb 13-ról kéne beszélni, hogy számtanilag is stimmeljen, amirõl beszél. Mindenesetre ez egy nagyon ellenszenves megoldás, és az sem érdekel, ha tényleg volt vagy van ilyen a kosárlabdában is.

A nõi Final Four egy érdekes dolog, el lehet játszani a gondolattal, már csak azért is, mert komoly értelme lenne Magyarországra hozni - ha nem is minden évben. Lenne rá érdeklõdés, van állandó elõdöntõs csapatunk, a legtöbb élcsapat valamelyik szomszédos vagy közeli országban trónol - bár a skandináv lobbinak aligha tetszene. Éppen csak az a kérdés, hogy hova. A Papp László Sportarénát nehéz igazi sportcsarnokként elképzelni, a Veszprém Aréna pedig kicsi.
Isthy
Részletek egy friss Andorka interjúból:

"Emellett, noha ez nem feltétlenül a férfiak versenyrendszeréhez kapcsolódik, szorgalmaznám a nõi Bajnokok Ligájában is a négyes döntõ, azaz a Final Four bevezetését. Ez a magyar kézilabdának is fontos érdeke, hiszen a Gyõr már huzamosabb ideje kardoskodik a bevezetéséért. Azonban a nõi kézilabdában nem olyan elképesztõ mértékû a fejlõdés, mint a férfi vonalon, így a versenyeztetés is felvet problémákat. A nõi Final Four megrendezésénél mérlegelni kell az egyes országok topklubjainak anyagi lehetõségeit, a közönség érdeklõdését, valamint a média érdeklõdését."

"A nõi Final Four bevezetése elõtt remek tapasztalatokkal fog szolgálni az õsztõl létrejövõ férfi Európa Kupa, amely tulajdonképpen a KEK, és az EHF-kupa helyét veszi át. A BL-hez hasonlóan csoportkörrel indul ez a sorozat is, majd a végén egy négyes döntõ fogja zárni, de a helyszínt oly módon fogják kiválasztani, hogy a legjobb tizenhat közé bejutott csapatoknak felajánlja az EHF a rendezés jogát, és amelyik a licitet megnyeri, az rendezhet, egyúttal mentesül a nyolcad- és negyeddöntõ megvívásától, azaz automatikusan elõdöntõs lesz. Az új sorozat önmagában is érdekes lesz, egy ország ugyanis legfeljebb két csapatot indíthat, nem lesz tehát spanyol vagy német dominancia."

Ez ám a nem semmi, pénzért lehet elõdöntõt venni...

DUNAFERR FOREVER!!!

Ráadásul az állandóságot képviseli azzal, hogy nem mozdul el Fehérvárról, minden meccset végighajt, a remek teljesítménye csak hab a tortán. Ilyen játékosokat szabad honosítani, pláne, hogy tényleg sok éve itt él.
kaloz174
Nem csak ajdák, manipulálják is, mint számomra kiderült.
Ennyit errõl részemrõl is.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Breki33
Isthy
Nyilvánvaló, hogy vele játékerõben erõsödik a válogatottunk. A "cirkuszt" már jó ideje adják nekünk, de én jobban örülnék a "kenyérnek". <#ravasz1><#wink> Részemrõl ezzel le is zártam a témát.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Azt hiszem, ezzel sokak kívánsága teljesül:

Újabb honosítás (Triscsuk)

Azt gondolom, elég régen él nálunk ahhoz, hogy ezt el lehessen fogadni.

Nem meglepõ, hogy milyen véleményeket lehet olvasni Nagy Laciról itthon... Annak örülök, hogy Barcelonában legalább normálisabbak az emberek. A teljes történetet nem ismerjük és soha nem is fogunk mindent tudni, de a sok nagyokos persze ettõl függetlenül lehordja mindennek, gratulálok hozzá.

Örülök, hogy ott lesz a válogatottban, vele együtt talán lesz valami esélye a csapatnak. A kimaradót valamennyire lehet sajnálni, de a csapat érdeke is, hogy a lehetõ legerõsebb összeállítással utazzanak ki.

Lentebb volt egy link a szekszárdiak helyzetérõl, elég szomorú, hogy így alakultak náluk a dolgok. 😞

Hajrá Fradi!

Breki33
A magyar férfiválogatott kerete:
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged)
Jobbszélsõk: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex)
Jobbátlövõk: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapic Milorad (RK Cimos Koper, szlovén), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás (SG Flensburg, német), Nagy László (Barcelona, spanyol)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Szöllõsi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövõk: Katzirz Dávid (Csurgó), Pérez Carlos (MKB Veszprém), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)
Balszélsõk: Iváncsik Gergõ (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged)
Az együttes edzésmunkáját segíti, de a hivatalos keretnek nem tagja Pallag Péter, a Csurgó kapusa.
"Az átlövõ elmondta azt is, nem pénzért játszik a válogatottban,"

Akkor mi a f...-ért..., sebaj a végén elérni nálam amit a Gyõrnek már sikerült. Azért én a többi játékost sajnálom.
Ez nagyon ott van!!<#mf1><#mf1>
Isthy
Tudod, a "nagyok" útjai kifürkészhetetlenek... <#wink>

Sztem akkor nem indulhatnak, mivel nem selejteztek, a rendezõ ország jogán lettek volna ott.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nekem az esemény színhelye is tetszik: Thália Színház <#ravasz1><#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
nehogy félreértsd én is azt gondoltam és szerintem ezt is akarta akkoriban
csak vmiért változott a szitu

Hollandokra visszatérve ha nem rendezik akkor nemis indulnak?
Gondolom nem selejteztek
Isthy
Ekkora kavarásra nem számíthattunk... <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem is egyértelmû, hogy Laluska marad ki.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Már majdnem írtam, szerencsére ezt elõbb elolvastam <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez a félig üres csarnok nálam is nagyon csúnyán nézett ki...<#shakehead>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem lesz sorsolás szerdán, még várhatunk rá...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az EB nem Hollandiában lesz...

A hollandok visszamondták a rendezést... <#wow1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Azért érdekes ez a változás, ha jól emlékszem anno többen fogadtunk itt, hogy spanyol válogatott lesz ezért ez az egész taktika.
Vagy inkább Laluska. Mocsai kihagyását csodálnám, ha az utóbbi idõben annyira nem is villogott, õ tud támadni és védekezni is, és volt már világversenyen vezér. Krivokapics Ancsinnal küzd, de a szegedi átlövõ sajnos elég pontatlan volt a szlovénok ellen, nem hiszem, hogy az a meccs közelebb hozta õt az olimpiához.
😊)))))))))Nagy visszatér a válogatottba!
Nagy László ma már együtt edz a magyar férfi kézilabda válogatottal

Mocsai vagy Krivokapics maradhat ki az olimpiai keretbõl így?

Breki33
Énis pont ezt a cikket olvastam a napokban, de majd megpróbálok utánnaérdeklõdni az illetékeseknél, eddig úgy hallottam még azt se tudni biztosan hogy hol indulunk.......
Mint felhívták rá a figyelmemet, egy ponton elrontottam, Montenegró és Oroszország felcserélendõ.
Mocsai nincs döntési helyzetben. Ha már haza hoznak az utolsó éveire egy világsztárt súlyos milliókért, akkor nem fogják elnézni, hogy a kapitány ez morális alapon megfúrja. Az õ véleménye ebbõl nézõpontból gyakorlatilag irreleváns. Egyébként a ma szállongáló hírek szerint délután már a válogatottal edz Veszprémben.

Különben az alábbi cikk még egészen érdekes volt (ezúton is köszönöm a linket, különben biztosan kimaradt volna), vagy csak én kerültem akaratlanul is annyira a témát, hogy katalán szurkolók véleménye üdítõ érdekességként hatott ebben a sok csontig lerágott huzavonával teli témában.
Miért, voltak nézõk? Nem akarok senkit megbántani, szeretem Dabast, csak rossz látni, hogy a "mi válogatottunkra" ennyien kíváncsiak, miközben a focira tódulnak a szurkolók. Ez persze külön szomorú Kati miatt is, de több szurkolóval és nagyobb ünnepléssel, ha nem is ideális, de vállalható búcsúmeccs lett volna. (A szövetségi kapitány azért elég mókás volt a Pálingeres mezben, de nem biztos, hogy méltó volt az felhúzni.)
Ha nem néztem be valamit akkor kalapoknak ezeknek kell lenniük:

1. kalap

Norvégia
Svédország
Románia
Franciaország

2. kalap

Oroszország
Horvátország
Ukrajna
Hollandia

3. kalap

Németország
Dánia
Montenegró
Magyarország

4. kalap

Spanyolország
Szerbia
Macedónia
Csehország

Bízom benne, hogy a norvég-orosz-spanyol trojka helyett a román-ukrán-csehet kapjuk 😊
kaloz174
Az EB még mindig nehezebbnek tûnik, mint másik világversenyek.
A sorsolást tekintve "temészetesen" semmi jóra nem számítok...

kaloz174
A köszönet és az elismerés maximálisan jár!! (Bár nem mindenki részérõl, ahogy olvasom. Túl lehet lépni, de bizonyos dolgokat megbocsátani nem lehet. A másik oldal részérõl sem! Az élet ment, megy tovább...) Ahogy elnéztem a nézõszámot, ismét és méginkább úgy gondolom, Pálinger Kati klasszisa (is) gondosabb szervezést, méltóbb ünneplést érdemelt volna.

ps: Ginrõl jut eszembe: mi lehet Csucsuval, vajon?

kaloz174
Azt olvastam valahol, hogy egyelõre reménykednek a hagyományos kezelésben. Megértem. Sajnos, laikusként az a véleményem, hogy a legjobb gyógyszer a pihenés. Ha mûtét, ha nem.

Isthy
Véget értek az EB selejtezõk és kialakult az év végi EB mezõnye:

Hollandia (rendezõ)
Norvégia (címvédõ)
Németország
Magyarország
Románia
Szerbia
Montenegró
Oroszország
Franciaország
Macedónia
Svédország
Csehország
Horvátország
Dánia
Ukrajna
Spanyolország

Szerdán rendezik a csoportok sorsolását. Érdeklõdve várom az EHF kalap besorolását. Mostanában rendszeresen sikerült meglepetéseket szerezniük a szurkolóknak. Nem kizárt, hogy most is így lesz...<#ravasz1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Még a házigazdánkról is keveset hallunk nemhogy...<#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Írhatnak errõl a témáról bármit az újságírók. Az igazság nem fog kiderülni. Pontosabban kiderülhetne, de az senkinek sem érdeke, nekem úgy tûnik, pár háttérinfó alapján.
Ezért aztán ez már csak gittrágás. Majd Mocsai eldönti, mi legyen. A felelõsség az övé, nekünk max. véleményünk lehet.
Mint ahogy sok esetben. Szurkolói sors...

kaloz174
Szekszárdi hírek...
Mi történik vajon?

Kedves házigazdánk! Hallottál valami bõvebbet ezekrõl a dolgokról?

banok
csináltam egy szavazást a Facebook-on Nagy László kapcsán
https://www.facebook.com/questions/343936549011227/

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Isthy
Biztos voltam benne, hogy a tegnap véget ért bajnokság után a média megint elkezdi és a csapból is újra ez folyik majd... Bár én azt gondoltam hétfõig várnak vele.

DUNAFERR FOREVER!!!

Nagy László
Gondoltam hátha valakit érdekel... (még én sem olvastam)
Isthy
Magyarország-Fehéroroszország 28-21 (14-10)

Mivel tétje nem volt a meccsnek, így a csapatok teher nélkül játszhattak és kísérletezhettek. Ebbõl a papírformának megfelelõen mi jöttünk ki jobban.
Tomi és Cifi jól játszott, Kiss É. jól védett, Görbe jól lõtte a büntetõket. Számomra egyre inkább úgy tûnik, hogy Cifra személyében meglesz Piros váltótársa a poszton a válogatottban.

Kati elköszönt... <#sir> Köszönünk mindent Gin! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Hétvégi tv-s menü:

Magyarország - Szlovénia
Férfi válogatott felkészülési mérkõzés - Balatonfüred
2012.06.02. szombat 16:30 SportKlub

Magyarország-Fehéroroszország
Nõi EB selejtezõ csoportmérkõzés - Dabas
2012.06.03. vasárnap 12:15 RTL Klub

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Jó a klip zenéje <#wink> Meg benne van az a bizonyos 7-es is Legangernek <#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
"Sportnaptár":
Szép emlékek a magyar nõi kézilabda, válogatott szinten is, dicsõséges korszakából - Boki kapcsán.

kaloz174
A magyar válogatott mérkõzései az olimpia férfi kézilabdatornáján:
Dánia ellen kezdünk

Isthy
Alakul a történet, nincs is mit hozzátenni...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Gyõri történet:
Kommentár nélkül...

kaloz174
Egyetértve Isthyvel annyit jegyeznék meg, hogy szerintem a tartalom a lényeg.<#kacsint>

Isthy
Ez leginkább Breki hatásköre. Ha jól emlékszem anno 2003. decemberében a zágrábi VB után az olimpia jegyében hozta létre a topicot és gyanítom ezért is lett ez a címe. Azóta meg õriztük a hagyományt... <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Egyébként nem kéne átnevezni a topicot csak simán kézilabdára?😊

http://goo.gl/gd6Zi5