Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Grat. a fiúknak a gyõzelemhez! <#taps>#taps>
A védekezés és a kapusteljesítmény jó volt, a norvégokat sikerült 21 gólon tartani, így a 6 gólos elõny biztató. Talán csak az emberelõnyben kapott gólokat lehetne felróni hátul.
Elöl is jól mûködött a csapat, kivéve a baloldalt, mert onnan sajnos kevés veszélyt jelentettünk. Ott kell még javulni és akkor rendben lesz a csapat. Mocsai is többet cserélt a szokottnál, így a végére jobban tudtunk teljesíteni.
DUNAFERR FOREVER!!!
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Magyarország - Norvégia
Férfi VB-selejtezõ mérkõzés, 1. meccs - Veszprém
2012.06.10. vasárnap 15:30 M1 és SportKlub
Nem ártana megfelelõ elõnyt szerezni a visszavágóra. A norvégokkal szemben nincsenek túl jó emlékeink VB-selejtezõt illetõen, mivel 2000-ben és 2004-ben is pont miattuk nem lehettünk ott VB-n. Ideje törleszteni!
DUNAFERR FOREVER!!!
kapusok: Leynaud, Navarro, Ungureanu
szélsõk: Managarova, Nechita, Farcau, Curea
beállók: Manea, Vetkova
irányítók, lövõk: Jovanovics, Barbosa, Meirosu, Babeanu, Pineau, Bradeanu, Bulatovics, Neagu, Vizitiu.
Neagu és Vizitiu max. a jövõ év elején játszhat. Bár én abban sem vagyok biztos, hogy Neagu egyáltalán képes lesz-e még számottevõ játékra, elbaltázták rendesen a vállát az erõltetéssel és a teljes gyógyulása kétséges (lásd pl. Rotis-Nagy). Mara (Jovanovics) most is sérült, nem tudni mikorra lesz teljesen rendben.
Nem irigylem Vestergaardot, szép kis feladatot kapott. Az ottani "körülmények" között nem könnyû külföldinek érvényesülni. Meglátjuk meddig tart majd a mandátuma...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Íme
Folytatódnak az "érdekes" történetek az európai kézilabda világában...
handball.hu híre
Az NB IB-s újvárosi csapat egyértelmûen az elmúlt szezonbeli elsõosztályú utódjának van szánva, ha nyilvánvalóan nem jogutód. Ha ezen az alapon nézem tárgyilagos nézõpontból, akkor én nem látok sehol sem tárgyi tévedést. Egyszerûen nem látok bele többet az efféle megjegyzésekbe, mint szükséges, ráadásul a "kohászozás" mellett ott is le van írva a kulcsszó: teljesen új egyesület. Nyilván ha valakit érzékenyebben érint a téma, az kevésbé elnézõ a félreérthetõ megfogalmazást illetõen, pláne ha egyéb vitatható igazságtartalmú információk csokrában találkozik vele.
Ezt írja az illetõ. Ez már a Siófok esetében sem így igaz...
De vegyük az újvárosi témát:
Régen nincs már "Kohász", de ez részletkérdés. A REK játszotta végig a szezont. Felhalmozva egy jelentõs mértékû adósságot. Évközben szó volt arról, hogy tulajdonost vált a csapat. EZ AZONBAN NEM VALÓSULT MEG.
Így annak a csapatnak, amelyik a köv.szezonban elindul majd, annyi köze van a REK-hez, amennyi a Fradinak az Újpesthez, hogy ezt a durva példást hozzam fel. Végül is mindegyik egy egy városhoz köthetõ...
Tudom, hogy pontosan az egyik oka annak, hogy nem vették át a régi tulajoktól a csapatot, az volt, hogy tiszta lappal szeretne indulni az új gárda, még akkor is, ha így elveszik az elsõ oztályú jog.
Ezért veszem zokon, hogy még azok is másképp értelmezik a helyzetet, akik a tájékozottabbak közé tartoznak.
Nem gond, legfeljebb unatkozunk addig egy sort a hiányodban <#smile>#smile>
A masszív védekezésükkel - és szurkolótáborukkal, persze - akár még így is bejuthatnak a BL-8-ba, de szerintem annyira nem játszanak, eddig sem játszottak korszerû kézilabdát, hogy ne legyenek bármely jegyzett csapat számára verhetõek. Mindenesetre ha tudatos építkezésrõl van szó, akkor az idõ persze igazolhatja õket, én csak a következõ idényben gondolkozom.
Bulatovics áprilisban még szóban elkötelezte magát a hosszabbítás mellett, azután a vezetés új céljai és a várható keret, már nem feleltek meg neki annyira, így májusban megegyezett a románokkal.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az Alcoa is építi a jövõjét
A cikkhez érkezett hozzászólások élesen érintik másik csapatok belügyeit is. Mint érezhetõ, nem szült semmi jót, hogy többen mellõzve, megbántva távoztak az évek során Siófokról. Ennek ellenére, értesüléseim szerint, a jelenlegi csapatoldal leállásának tényleg az az oka, hogy már régen idõszerû volt egy új, jobban áttekinthetõ, oldal beüzemelése.
Van valaki ezen a fórumon, aki állandóan az jólértesültet szokta játszani, jellemzõen feltételezések alapján. Az újvárosi csapatról is ír, sajnos csúsztatva, amit már mástól is olvastam, akirõl azt gondoltam, hogy jobban odafigyel a részletekre...Simán összemossák a régi (REK) és az új csapatot. (Amelyik végül nem vette át a régi csapat jogait - tulajdon, elsõ o.indulási - így kötelezettségeit sem. Megértem. Jobb a tiszta lap, még akkor is, ha így nem leszünk ott az élvonalbeli bajnokságban, a köv.szezonban.)
Visszatérve az Alcoához. Érdekes az új edzõ személye, valamint annak anyagi vonzatai. Ennyire eltûnt volna már a különbség a 2 világ között bérszínvonalban? Arról nem beszélve, hogy a Fehérvár sem tartozott a "módos" csapatok közé eddig.
Kicsit értetlenül figyelem ezt a történetet. Vajon miért nem sikerült magyar szakembert találni, alkalmazni?
Ez nagyon rossz hír a kézilabdának! Összegyûjtenek egy csomó nagy nevet egy olyan csapatba, amely úgysem használja ki közel sem a teljes potenciáljukat, a többiek pedig meggyengülnek. Így is érdekesnek ígérkezik jövõre a BL, de eddig minden ellenszenvem ellenére azt mondtam, hogy egy jó Valceára szükség van. Kezdem azt hinni, hogy tévedtem. A Buducnost így nagy bajban lehet a négybe jutásért, talán lesz is nála négy esélyesebb csapat.
Közben lemondott Voina a klubedzõi posztról is. Kíváncsi vagyok ki lesz az utód?
Arról már csak KEB tehet, hogy a BL és a bajnoki döntõ elsõ meccsén látottakon nem igazán tudott javítani, változtatni.
Szani egy könyvajánlóban:
A csapat évadzárója:
Azért, hogy is mondjam, tudnak öltözködni a lányok... <#szeret>#szeret> <#nevetes1>#nevetes1>
Hajrá Fradi!
Az azonban erõsen átjön, legalábbis számomra, hogy tisztában van az ETO "domináns" szerepével.
Nem mondhatnám, hogy ennek az interjúnak az alapján elnyerte a szimpátiámat.
Engem az bosszant leginkább, hogy Lacin kívül senki nem ismeri az egész történetet, az összes motivációt, de sokan ennek ellenére is elítélik. Érdekes, hogy Perezt például nem találják meg azért, hogy mennyit kér a válogatott fellépéseiért (ha ez tényleg igaz)...
Triscsuk honosításának nagyon örülnék, szélsõséges nézeteket valló embereken kívül nem hiszem, hogy bárkinek kifogása lehetne ellene. 😊 Legalább Szekerest talán elfelejtenék a válogatottnál...
Kelecsényi interjúja elég szánalmas, hazudozik megint, el kellene zavarni a hatalomból. A bajnokság versenykiírásával kapcsolatban meg én inkább a BL gyõztes Zsiga Gyula szavára adok.
Hajrá Fradi!
DUNAFERR FOREVER!!!
A Takarékokkal vigyázni kell, nálunk éppen most ment csõdbe egy.
DUNAFERR FOREVER!!!
Gondolom az Audira gondolhatott mint szponzorra az esetleges itthoni rendezés kapcsán.
Vagy a Duna Takarékra <#smile>#smile>
Mindenesetre ez függhet a helyszíntõl is, hiszen Gyõrben ehhez nincs még csarnok, máshol viszont egy komolyabb sporteseményre talán beszervezhetõ valami helyi óriás, vagy úgy általában érdeklõdhet egy ilyen esemény után szponzor, aki amúgy nem õket szponzorálja. Ha elsõ körben persze nekem is az Audi vagy az OTP jutott az eszembe.
Mi ez az új terv, ahol 12-14 meccset játszana mindenki? Mert errõl én még nem olvastam és a cikkben sem találtam semmit.
Gondolom az Audira gondolhatott mint szponzorra az esetleges itthoni rendezés kapcsán.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Nem az utóbbi idõk kínos témáira adott válaszai miatt linkelem, azok a legkevésbé érdekesek (hívhatjuk kötelezõ mellébeszélésnek), de beszél a Final Four-tervekrõl is. Ez alapján mondjuk nem csupán a KEK-et herélnék ki, de a férfiak mintájára bevezetendõ Európa-kupa is langyos színvonalú lehetne, legalábbis a legutóbb megnyert sorozatunk színvonalához képest. (Mondjuk ettõl még nem ellenezném élbõl.)
"Mit tesz azért, hogy a nõknél is mielõbb hasonló rendezvénnyel záruljon az évad?
Tavaly nyáron találkoztunk valamennyi európai nõi topklub képviselõivel, egyeztettünk a játékrendszerrõl, a pénzügyi feltételekrõl és a tévés jogdíjakról. Az európai szövetség pedig vevõ volt az ötletre. Eddig a BL legjobb 16 csapata közé jutó együttesek közül nyolc úgy esett ki, hogy mindössze hat meccset játszott, hármat otthon, hármat idegenben. Az új terv szerint azonban 12-14 meccs jutna mindenkinek, ez zárulna Final Fourral. A 2013-14-es szezon lenne az elsõ, és ezt jó lenne Magyarországra hozni. A kulcskérdés, hogyan áll össze a büdzsé, találunk-e névadó szponzort. Úgy vélem, az európai topcsapatok maximálisan érdekelve vannak, ezek szponzori körébõl potenciálisan meg lehet találni azt a támogatót, aki ezt felvállalja."
Kíváncsiságból megnéztem, és látom, hogy nõi kosárlabdában az Euroligában (ott már Final Eight van, nem Final Four, mint hajdanán Pécsen) egy elvileg több mint 10 ezres csarnok 2500-an lézengtek a döntõn, Isztambulban, ahol népszerû a kosárlabda. Egyedül a két török sztárcsapat korábbi összecsapásán voltak 3000-nél többen (nyilván mivel hat csapat szurkolótábora is kevésbé volt motivált), igaz, az 8574 nézõvel úgy csúcsot állított fel.
Azért megnézném, hogy Magyaországon mire lenne elég egy 5000-es csarnok, ha a négy között lenen az ETO és a Fradi (a két csapatnak külön is simán el kéne az összes jegy), valamint kéne még készülni a Buducnost és a Valcea szurkolóira is 😊 Ráadásul minden celebnek ott lenne a helye...
Ahhoz, hogy ott lehessenek a szurkolók, magyar helyszínben gondolkozva szerintem kell a 10 ezres csarnok - de Franciaországban, Németországban, Skandináviában is. Spanyolországban elég lehetne az 5 ezres is. Nagyban függ a csapatoktól és azoknak a helyszíntõl való távolságától is. A férfiaknál szinte egyértelmû helyszín Németország, a maguk csarnokaival, a nõknél viszont képlékenyebb, bonyolultabb sakkozást igényelne.
EHF közlemény
Ezek közül 3 ország van, amelyik nem kvalifikált az EB-re: Izland, Lengyelország és Szlovákia. Elvileg ugye közülük kerülhetne ki a gyõztes és a 16. csapat. De ki tudja az EHF-nél milyen érdekek és "értékek" érvényesülnek majd. Izlandnál kétlem, hogy meglenne a szükséges struktúra és az utazás is sokba kerülne a résztvevõknek. A lengyeleknél azt olvastam, hogy megvan, állítólag a 2016-os férfi EB-re pályáznak. Ott pedig erõsebb követelmények vannak. A szlovákokról fogalmam sincs, hogy rendelkeznek-e megfelelõ csarnokokkal, de gyanítom, hogy inkább nem, mint igen. Elképzelhetõ még közös rendezés is, ezen országok valakivel karöltve. Ha minden igaz 2 hét múlva okosabbak leszünk.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Annál is inkább, mert én még emlékszem arra, hogy nála sem volt mindig ott a bölcsek köve, ha most úgy is tesz.
Írom ezt úgy, hogy ezt riportot meg sem hallgattam, pontosan azért, mert én nem látom Laurencz Lászlót olyan kivételes ikonnak, mint sokan manapság. Nem a szakértelmét vonom kétségbe.
Tehát ezek szerint a többi játékos az senki, Nagy Laci az atyaúristen...
Részemrõl is OFF