Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Magyarország-Norvégia 27-21 (12-10)

Grat. a fiúknak a gyõzelemhez! <#taps>

A védekezés és a kapusteljesítmény jó volt, a norvégokat sikerült 21 gólon tartani, így a 6 gólos elõny biztató. Talán csak az emberelõnyben kapott gólokat lehetne felróni hátul.
Elöl is jól mûködött a csapat, kivéve a baloldalt, mert onnan sajnos kevés veszélyt jelentettünk. Ott kell még javulni és akkor rendben lesz a csapat. Mocsai is többet cserélt a szokottnál, így a végére jobban tudtunk teljesíteni.

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Ezt a kommentátort az M1-en honnan szalajtották? Valami iszonyat 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

banok

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Isthy
Mai tv-s program:

Magyarország - Norvégia
Férfi VB-selejtezõ mérkõzés, 1. meccs - Veszprém
2012.06.10. vasárnap 15:30 M1 és SportKlub

Nem ártana megfelelõ elõnyt szerezni a visszavágóra. A norvégokkal szemben nincsenek túl jó emlékeink VB-selejtezõt illetõen, mivel 2000-ben és 2004-ben is pont miattuk nem lehettünk ott VB-n. Ideje törleszteni!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kicsit pontosítanék:

kapusok: Leynaud, Navarro, Ungureanu
szélsõk: Managarova, Nechita, Farcau, Curea
beállók: Manea, Vetkova
irányítók, lövõk: Jovanovics, Barbosa, Meirosu, Babeanu, Pineau, Bradeanu, Bulatovics, Neagu, Vizitiu.

Neagu és Vizitiu max. a jövõ év elején játszhat. Bár én abban sem vagyok biztos, hogy Neagu egyáltalán képes lesz-e még számottevõ játékra, elbaltázták rendesen a vállát az erõltetéssel és a teljes gyógyulása kétséges (lásd pl. Rotis-Nagy). Mara (Jovanovics) most is sérült, nem tudni mikorra lesz teljesen rendben.

Nem irigylem Vestergaardot, szép kis feladatot kapott. Az ottani "körülmények" között nem könnyû külföldinek érvényesülni. Meglátjuk meddig tart majd a mandátuma...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Amíg minden francia és spanyol játékos el nem kel, addig nem is lesz vége.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ahogy látom a 3-4. helyre "hajtó" csapatok igazolgatnak szépen. Vácról érdekes híreket hallani, lehet Edina "beindult"...<#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

no erre én is kiváncsi vagyok!
kaloz174
Nem akármilyen "válogatott". Kérdés, sikerül-e, ha igen, mennyi idõ alatt csapatot építeni belõlük, adott körülmények között.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Így néz ki a Valcea kerete most: Leynaud/Navarro - Jovanovic/Neagu; Bradeanu/Pinneau; Bulatovic/Vizitiu; Barbosa/Curea; Manea/Vetkova; Managarova/Nechita.
kaloz174
"Begona Fernandez joins RK Zajecar!"
Íme

Folytatódnak az "érdekes" történetek az európai kézilabda világában...

kaloz174

kaloz174
Tréfi pedig Vácra igazolt. Valóban nagyon hiányzott onnan egy jó képességû hálóõr. Alakul Gulyi kerete. <#eljen>

Vestergaard az új edzõ valcean!
Én nem ismerem az illetõt, alapvetõen nem is kívánok vele foglalkozni, nem veszem készpénznek, amit csak a neten látok, de szerintem egyszerû félreértésrõl van szó.

Az NB IB-s újvárosi csapat egyértelmûen az elmúlt szezonbeli elsõosztályú utódjának van szánva, ha nyilvánvalóan nem jogutód. Ha ezen az alapon nézem tárgyilagos nézõpontból, akkor én nem látok sehol sem tárgyi tévedést. Egyszerûen nem látok bele többet az efféle megjegyzésekbe, mint szükséges, ráadásul a "kohászozás" mellett ott is le van írva a kulcsszó: teljesen új egyesület. Nyilván ha valakit érzékenyebben érint a téma, az kevésbé elnézõ a félreérthetõ megfogalmazást illetõen, pláne ha egyéb vitatható igazságtartalmú információk csokrában találkozik vele.
kaloz174
"A Siófok II a kevés minõségi up. játékos miatt lép vissza az NB I/B-tõl. Zámbó mezõszilasi 94-es csapata után nem nagyon van minõségi up. A kohász ezzel a húzással, elegánsan megoldja a tüntessük el az adósságot, de mégis inulhassunk az NB I/B-ben problémát"

Ezt írja az illetõ. Ez már a Siófok esetében sem így igaz...
De vegyük az újvárosi témát:
Régen nincs már "Kohász", de ez részletkérdés. A REK játszotta végig a szezont. Felhalmozva egy jelentõs mértékû adósságot. Évközben szó volt arról, hogy tulajdonost vált a csapat. EZ AZONBAN NEM VALÓSULT MEG.
Így annak a csapatnak, amelyik a köv.szezonban elindul majd, annyi köze van a REK-hez, amennyi a Fradinak az Újpesthez, hogy ezt a durva példást hozzam fel. Végül is mindegyik egy egy városhoz köthetõ...

Tudom, hogy pontosan az egyik oka annak, hogy nem vették át a régi tulajoktól a csapatot, az volt, hogy tiszta lappal szeretne indulni az új gárda, még akkor is, ha így elveszik az elsõ oztályú jog.
Ezért veszem zokon, hogy még azok is másképp értelmezik a helyzetet, akik a tájékozottabbak közé tartoznak.

OFF:

Nem gond, legfeljebb unatkozunk addig egy sort a hiányodban <#smile>
Úgy véltem, hogy Bulatoviccsal még ott lehetnek az élmezõnyben, de így szinte komoly nemzetközi szintû lövõjátékos nélkül maradtak (Mendyt majd meglátjuk,a több poszton való bevethetõsége miatt õ nem lenne rossz igazolás, csak a távozók pótlására kevés). Popovic eleve nagy veszteség volt, mint vezér, irányító és átlövõ egy személyben, de a világ legjobb átlövõjét is bukni, aki kiváló hármas védõ...

A masszív védekezésükkel - és szurkolótáborukkal, persze - akár még így is bejuthatnak a BL-8-ba, de szerintem annyira nem játszanak, eddig sem játszottak korszerû kézilabdát, hogy ne legyenek bármely jegyzett csapat számára verhetõek. Mindenesetre ha tudatos építkezésrõl van szó, akkor az idõ persze igazolhatja õket, én csak a következõ idényben gondolkozom.
Isthy
Ha minden igaz Vizitiu a sérülésének "köszönhette" a maradását.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
OFF:

Kicsit késõbb érek oda délután, inkább olyan fél 4 körül.

DUNAFERR FOREVER!!!

Én korábban pártoltam Voinát, mert a román többségû Valceához Tadici-on kívül egyedül neki láttam volna értelmét, nyugati edzõnek semmiképp. Így viszont alighanem idõszerû lenne egy magasabban jegyzett külföldi edzõt leakasztaniuk. Mondjuk az áldozatot én sem irigylem, de azt hiszem, ez egy szép szakmai kihívás lesz bárkinek - minden értelemben.
Isthy
A Budnál a fiatalításra helyezik most a hangsúlyt a nemzeti csapat érdekében is. A fiataljaikat akarják nevelni-erõsíteni a BL-ben a válogatottjuk miatt. Popovics és Szavics elköszön a válogatottól is az olimpia után, ki kell nevelniük a helyükre játékosokat.
Bulatovics áprilisban még szóban elkötelezte magát a hosszabbítás mellett, azután a vezetés új céljai és a várható keret, már nem feleltek meg neki annyira, így májusban megegyezett a románokkal.

DUNAFERR FOREVER!!!

Beleolvastam, de én nem találtam összemosást az Újváros kapcsán, amit láttam, az szerintem értelmezhetõ a tényekkel összhangban is, csak más szavakkal mondja ugyanazt.
Isthy
Bárki is kerül oda, lesz dolga bõven. Abban a környezetben nem irigylésre méltó dolgozni...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Közben zajlik az élet a háttérben, a mi csapatainknál is:
Az Alcoa is építi a jövõjét
A cikkhez érkezett hozzászólások élesen érintik másik csapatok belügyeit is. Mint érezhetõ, nem szült semmi jót, hogy többen mellõzve, megbántva távoztak az évek során Siófokról. Ennek ellenére, értesüléseim szerint, a jelenlegi csapatoldal leállásának tényleg az az oka, hogy már régen idõszerû volt egy új, jobban áttekinthetõ, oldal beüzemelése.
Van valaki ezen a fórumon, aki állandóan az jólértesültet szokta játszani, jellemzõen feltételezések alapján. Az újvárosi csapatról is ír, sajnos csúsztatva, amit már mástól is olvastam, akirõl azt gondoltam, hogy jobban odafigyel a részletekre...Simán összemossák a régi (REK) és az új csapatot. (Amelyik végül nem vette át a régi csapat jogait - tulajdon, elsõ o.indulási - így kötelezettségeit sem. Megértem. Jobb a tiszta lap, még akkor is, ha így nem leszünk ott az élvonalbeli bajnokságban, a köv.szezonban.)

Visszatérve az Alcoához. Érdekes az új edzõ személye, valamint annak anyagi vonzatai. Ennyire eltûnt volna már a különbség a 2 világ között bérszínvonalban? Arról nem beszélve, hogy a Fehérvár sem tartozott a "módos" csapatok közé eddig.
Kicsit értetlenül figyelem ezt a történetet. Vajon miért nem sikerült magyar szakembert találni, alkalmazni?

lehet, nem olvastam sehol, de akkora a zavar a csapat tájékán, hogy semmi sem biztos.....Farcaura lehet hogy szükségük van, Ungureanu nem tudom, hogy mikor fog védni a két légiós mellett, Vizitiu meg Neagu partnere (még?), ergo...ha az utóbbi még szóba jön, persze, hogy maradna.
Én úgy tudom, hogy Farcau, Vizitiu és Ungureanu szerzõdését meghosszabbították, ha az elõbbi kettõét nem is éppen azért, mert számolnának velük.
azok is igazak, csak hát azért, Barbosa, Pinneau, Leynaud, Novarra + Bulatovic kissé soknak tûnik......Ez viszont még nem garancia arra, hogy csapatként is jók lesznek.
És mi a helyzet a távozókkal, akiiket írtál? <#ravasz1> Na jó, nem gonoszkodom.

Ez nagyon rossz hír a kézilabdának! Összegyûjtenek egy csomó nagy nevet egy olyan csapatba, amely úgysem használja ki közel sem a teljes potenciáljukat, a többiek pedig meggyengülnek. Így is érdekesnek ígérkezik jövõre a BL, de eddig minden ellenszenvem ellenére azt mondtam, hogy egy jó Valceára szükség van. Kezdem azt hinni, hogy tévedtem. A Buducnost így nagy bajban lehet a négybe jutásért, talán lesz is nála négy esélyesebb csapat.

Na mit írtam a múltkor? Bulatovic aláírt a Valceanal! 1+1 évre.
Közben lemondott Voina a klubedzõi posztról is. Kíváncsi vagyok ki lesz az utód?
A két kupadöntõvel kapcsolatban mondta, hogy az ETO-nak és a Fradinak is nagyon jól jött az egymás elleni bajnoki finálé, mert egyrészt fel lehetett mérni, milyen hibák vannak még, hogy kijavítsák hétvégére, másrészt a nõknél talán még fontosabb, hogy pozitív hétközi élménnyel vágjanak neki a következõ meccsnek.
Arról már csak KEB tehet, hogy a BL és a bajnoki döntõ elsõ meccsén látottakon nem igazán tudott javítani, változtatni.

Szani egy könyvajánlóban:

A csapat évadzárója:

Azért, hogy is mondjam, tudnak öltözködni a lányok... <#szeret> <#nevetes1>

Hajrá Fradi!

kaloz174
A bajnokság versenykiírásával kapcsolatban mit gondol a számunkra oly' kedves Csapat egykori szakvezetõje? <#smile>

kaloz174
Ennek a Kelecsényinek mi adja az önbizalmat? (Talán a pénz?) Szakmai (kézi) kérdésekben is olyan markáns véleményeket fogalmaz meg, hogy csak ámul az ember...
Az azonban erõsen átjön, legalábbis számomra, hogy tisztában van az ETO "domináns" szerepével.
Nem mondhatnám, hogy ennek az interjúnak az alapján elnyerte a szimpátiámat.

Dehogyis, azt azonban nem lehet tagadni, hogy rengeteget számítana az, hogy õ is ott van. Az origó cikke kicsit túloz, de van benne igazság.
Engem az bosszant leginkább, hogy Lacin kívül senki nem ismeri az egész történetet, az összes motivációt, de sokan ennek ellenére is elítélik. Érdekes, hogy Perezt például nem találják meg azért, hogy mennyit kér a válogatott fellépéseiért (ha ez tényleg igaz)...

Triscsuk honosításának nagyon örülnék, szélsõséges nézeteket valló embereken kívül nem hiszem, hogy bárkinek kifogása lehetne ellene. 😊 Legalább Szekerest talán elfelejtenék a válogatottnál...

Kelecsényi interjúja elég szánalmas, hazudozik megint, el kellene zavarni a hatalomból. A bajnokság versenykiírásával kapcsolatban meg én inkább a BL gyõztes Zsiga Gyula szavára adok.

Hajrá Fradi!

kaloz174
Sikerült átesni megint azon a bizonyos lovon?<#csodalk>

Isthy
Újabb "média gyöngyszem"

Médiás címadás... Azért legyünk már észnél, még ha nehéz is...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagyon kíváncsi leszek majd erre a 12-14 meccses verzióra.

A Takarékokkal vigyázni kell, nálunk éppen most ment csõdbe egy.

DUNAFERR FOREVER!!!

Nem feltétlen 2013-14-re gondoltam, de titkon bízom benne, hogy amennyiben a folyamatos elõrelépés a cél, a következõ szezon után már mindenképp az elõdöntõt kell emlegetni <#wink>
Az elõtte lévõ mondatban a fõtábla 16 csapatának BL-meccseit kifogásolja, szóval ez alapján nagyobb variálásra gyanakszom (például két nyolcas csoportra, esetleg 32-es fõtáblára, bár az utóbbihoz szerintem nincs elég jó csapat, botorság lenne). De hogy mikor, miben és kinek a szája íze szerint változtatnak, az még a jövõ zenéje.

Gondolom az Audira gondolhatott mint szponzorra az esetleges itthoni rendezés kapcsán.

Vagy a Duna Takarékra <#smile>
Mindenesetre ez függhet a helyszíntõl is, hiszen Gyõrben ehhez nincs még csarnok, máshol viszont egy komolyabb sporteseményre talán beszervezhetõ valami helyi óriás, vagy úgy általában érdeklõdhet egy ilyen esemény után szponzor, aki amúgy nem õket szponzorálja. Ha elsõ körben persze nekem is az Audi vagy az OTP jutott az eszembe.
Isthy
"Az új terv szerint azonban 12-14 meccs jutna mindenkinek, ez zárulna Final Fourral. A 2013-14-es szezon lenne az elsõ, és ezt jó lenne Magyarországra hozni."

Mi ez az új terv, ahol 12-14 meccset játszana mindenki? Mert errõl én még nem olvastam és a cikkben sem találtam semmit.

Gondolom az Audira gondolhatott mint szponzorra az esetleges itthoni rendezés kapcsán.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ejha! Látom gyorsan meghatároztad a célt a csapatodnak <#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kérdés, hogy ki lesz az a 4 csapat, mert a szurkolótáborok nagyságán múlhat a dolog. Majd meglátjuk az EHF hogy gondolkodik efelõl.

DUNAFERR FOREVER!!!

Kelecsényi-interjú

Nem az utóbbi idõk kínos témáira adott válaszai miatt linkelem, azok a legkevésbé érdekesek (hívhatjuk kötelezõ mellébeszélésnek), de beszél a Final Four-tervekrõl is. Ez alapján mondjuk nem csupán a KEK-et herélnék ki, de a férfiak mintájára bevezetendõ Európa-kupa is langyos színvonalú lehetne, legalábbis a legutóbb megnyert sorozatunk színvonalához képest. (Mondjuk ettõl még nem ellenezném élbõl.)

"Mit tesz azért, hogy a nõknél is mielõbb hasonló rendezvénnyel záruljon az évad?

Tavaly nyáron találkoztunk valamennyi európai nõi topklub képviselõivel, egyeztettünk a játékrendszerrõl, a pénzügyi feltételekrõl és a tévés jogdíjakról. Az európai szövetség pedig vevõ volt az ötletre. Eddig a BL legjobb 16 csapata közé jutó együttesek közül nyolc úgy esett ki, hogy mindössze hat meccset játszott, hármat otthon, hármat idegenben. Az új terv szerint azonban 12-14 meccs jutna mindenkinek, ez zárulna Final Fourral. A 2013-14-es szezon lenne az elsõ, és ezt jó lenne Magyarországra hozni. A kulcskérdés, hogyan áll össze a büdzsé, találunk-e névadó szponzort. Úgy vélem, az európai topcsapatok maximálisan érdekelve vannak, ezek szponzori körébõl potenciálisan meg lehet találni azt a támogatót, aki ezt felvállalja."
Egyébkénttn nem tudom, hogy az EHF-nek mi lenne az elvárása a csarnok befogadóképességét illetõen, de a férfiaknál látható, hogy Kölnnel ezt próbálják maximalizálni, és nyilván nekik is presztízs lehetne a nagy szám.

Kíváncsiságból megnéztem, és látom, hogy nõi kosárlabdában az Euroligában (ott már Final Eight van, nem Final Four, mint hajdanán Pécsen) egy elvileg több mint 10 ezres csarnok 2500-an lézengtek a döntõn, Isztambulban, ahol népszerû a kosárlabda. Egyedül a két török sztárcsapat korábbi összecsapásán voltak 3000-nél többen (nyilván mivel hat csapat szurkolótábora is kevésbé volt motivált), igaz, az 8574 nézõvel úgy csúcsot állított fel.

Azért megnézném, hogy Magyaországon mire lenne elég egy 5000-es csarnok, ha a négy között lenen az ETO és a Fradi (a két csapatnak külön is simán el kéne az összes jegy), valamint kéne még készülni a Buducnost és a Valcea szurkolóira is 😊 Ráadásul minden celebnek ott lenne a helye...
Azért ha négy csapat szurkolóinak kellene a sok reprezentánson felül biztosítani jegyeket, akkor az 5-6 ezer nekem kevésnek hangzik, még a végén az ETO szurkolóinak tényleg kevesebb jutna így, mint a Magvassyban... De eljátszhatjuk ezt a Moracával is, nem mintha el tudnám képzelni, hogy az EHF oda el merné vinni.

Ahhoz, hogy ott lehessenek a szurkolók, magyar helyszínben gondolkozva szerintem kell a 10 ezres csarnok - de Franciaországban, Németországban, Skandináviában is. Spanyolországban elég lehetne az 5 ezres is. Nagyban függ a csapatoktól és azoknak a helyszíntõl való távolságától is. A férfiaknál szinte egyértelmû helyszín Németország, a maguk csarnokaival, a nõknél viszont képlékenyebb, bonyolultabb sakkozást igényelne.
Isthy
Az EHF mai közleménye szerint 11 ország jelentkezett rendezési szándékkal az EB-re.

EHF közlemény

Ezek közül 3 ország van, amelyik nem kvalifikált az EB-re: Izland, Lengyelország és Szlovákia. Elvileg ugye közülük kerülhetne ki a gyõztes és a 16. csapat. De ki tudja az EHF-nél milyen érdekek és "értékek" érvényesülnek majd. Izlandnál kétlem, hogy meglenne a szükséges struktúra és az utazás is sokba kerülne a résztvevõknek. A lengyeleknél azt olvastam, hogy megvan, állítólag a 2016-os férfi EB-re pályáznak. Ott pedig erõsebb követelmények vannak. A szlovákokról fogalmam sincs, hogy rendelkeznek-e megfelelõ csarnokokkal, de gyanítom, hogy inkább nem, mint igen. Elképzelhetõ még közös rendezés is, ezen országok valakivel karöltve. Ha minden igaz 2 hét múlva okosabbak leszünk.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az utolsó mondatodban van a lényeg, legalábbis számomra. Normális pénz, megfelelõ visszaosztással. Mert a csapatok miatt van a sorozat, nem az EHF-ért. Sajnos most ez nem igazán van így...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azért nem biztos, hogy a nõi BL FF-hez a Veszprém Aréna kicsi lenne. Sztem a csarnoknál is más léptékkel számolnának mint a férfiaknál. Nem gondolom, hogy elõírás lenne a 10 ezres csarnok. Tudják õk is, hogy más dimenzió érdeklõdést tekintve. Sztem egy 5-6000 ezres csarnok simán elég lenne.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Kicsit sok már nekem "Laci bácsi". Kezdem unni, hogy már a csapból is õ folyik lassan. Elvonatkoztatva a témától.
Annál is inkább, mert én még emlékszem arra, hogy nála sem volt mindig ott a bölcsek köve, ha most úgy is tesz.

Írom ezt úgy, hogy ezt riportot meg sem hallgattam, pontosan azért, mert én nem látom Laurencz Lászlót olyan kivételes ikonnak, mint sokan manapság. Nem a szakértelmét vonom kétségbe.

Én meg emlékszem arra az idõre amikor nagyszerûen szerepelt a csapat Nagy nélkül is...
Tehát ezek szerint a többi játékos az senki, Nagy Laci az atyaúristen...
Részemrõl is OFF