Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Azt gondolom az utóbbi idõk legjobb sorsolását kapták a fiúk, Fortuna fogta a kezüket. A csoport és az ág is elfogadható. A csoportban a 3. hely megszerezhetõ és a C csoportban sincs olyan ellenfél amely nem verhetõ. Sztem a legjobb 8-ba jutás megoldható innen.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Mai mûsorajánló😊

Sport 1
11:30 ó: Kézilabda, a 2013-as férfi vb sorsolása, Madrid

Sport Klub
18:15 ó: Kézilabda, Magyarország-Tunézia, férfi barátságos mérkõzés

kaloz174
Mindenesetre az új vezetés tényleg teljes elánnal dolgozik.
Megjött a köv.hír is, a helyi hírlap alapján.
Pl. hogy M. Eszti lesz az edzõ az elsõ csapat mellett, ami a helyzetbõl adódott, így nincs benne semmi meglepõ.
Valamint lesznek felk. meccsek is, pl. Kohász-kupa, természetesen.

Mivel legfeljebb egy kiesõ lesz, talán ez a kései bevetõség az NB I-be sem feltétlen szerencsétlen dolog, többet érhet akkor ez az 1 év magasabb szinten. Ha emiatt kellhet is pár muszájigazolás külföldrõl, és egy darabig nyilván elkerülhetetlenek lesznek a rosszindulatú megjegyzések.

Remélem, hogy végre valóban sikerül új és komoly alapokra helyezni a kézilabdát Újvárosban, és a szurkolók is visszatérnek.
Ezt megértem, én sem hoztam volna fel, vagy reagáltam volna rá, ha nem érezte úgy, hogy legalább azért érdemes továbbgondolni, hogy ne egyszerûsítsük le a képletet. Ugye nem csupán a konkrét játékosról van szó.
kaloz174
Nagy nyeresége lehet a fehérvári csapatnak, az biztos.
(Akiket biztosan nem érint túl jól a névadó szponzor távozása, bár lehet, hogy ott is az a helyzet, ami Gyõrben az Audival. Mellette vannak mások, akik biztosítják a hátteret. Az, hogy gördülékenyen folyik a csapat felkészülése a köv.szezonra, erre utalhat. Remélem, így is van. Nagyon szimpatikus közösség, szerintem.)

kaloz174
Érzõdik Boki lendülete. Amit mond, na és ami a sorok között sejthetõ, az is figyelemre méltó.
Nem lesz egyszerû hirtelen kialakítani egy megfelelõ profi stuktúrát, valamint ütõképes csapatot, csapatokat!, miközben eleve késésben vagyunk, a megváltozott helyzet miatt.
Ennek ellenére, remélem, átgondoltan teszi az új csapat vezetése azt, amit tenni kell.

Isthy
újvárosi hírek

Lesz munka bõven, remélem az eredménye sem marad el. <#wink> A szponzorszerzés és a szurkolókkal történõ kapcsolattartás nagyon remélem több szintet ugrik majd. Mondjuk az elõdök szintjérõl nem nehéz... <#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sitike

Örülnék ha még láthatnám a pályán. Tegnap beszéltem vele, azt mondta, hogy egyelõre minden rendben és kedve is van hozzá. <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem baj, teljesen jó ez is! <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Pedig én küldtem. A chatben. <#vigyor2>
"2012.07.11.
09:55
..."

Ennyire mélyén én nem mentem bele és nem is fogok. Igazából engem már régen nem érdekel, hol játszik sõt továbbmegyek, egem az sem érdekel játszik e a válogatottban, sõt inkább ne legyen benne.
Egyébként azt gondolom még hosszú ideig nyújtsák az a bizonyos tésztát...
Breki33
privátot nem kaptam ez ügyben
Breki33
Igen már néztem egyenlõre ezt találtam, de mintha kisebb lenne

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1072088840&no=46163

Majd rákeresek a benti gépen
kaloz174
Igen, jó lenne. <#confused>
Nem tudom, mi lehet házigazdánkkal. Már én is jeleztem neki priviben.

Isthy
Breki!

Kellene csinálni valamit a fórum fejlécében Kulcsi "eltûnt" képével kapcsolatban...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Már megint kell egy kicsit hõbörögnie a médiának... Számomra ennyi az egész, nem igazán érdekel.

DUNAFERR FOREVER!!!

Szerencsém volt, a lányok összes szoros meccsét nyomon tudtam követni, éppen a könnyedekrõl sikerült lecsúsznom. Az eredmény jó, alighanem van a miénknél kettõnél több junior válogatott is a világon - bár ez most cáfoltuk. A lényeg pedig, hogy vannak köztük szép felnõtt pályafutás elõtt álló játékosok és végre tényleg jók voltunk a hajrában. Kár, hogy edzõk terén mostohán bánt ezzel a generációval a szövetség, különben talán most - vagy elnézve a dátumot: még most is - még boldogabbak lehetnénk.
Azóta kiderült: még mindig nincs vége. A Veszprém védelmében hozzátenném, hogy a szerzõdésben rögzített kivásárlási ár nem komolyan vehetõ, inkább elvi dolog. Ráadásul a három milliós összeg tudtommal egy vele még fiatalon kötött 7 éves szerzõdésbe került bele, tehát egy 31 éves játékos esetében, akinek egy éven belül lejár a szerzõdése, még fociban is töredékét kérnék abban, ha amúgy nem akarnak akadályt gördíteni a távozása útjába.

Összességében a Veszprém kommunikációját jobban el tudom fogadni - illetve ez volt a saját interpretációm is, mielõtt hallottam róla -, hogy a katalánok így próbálják felsrófolni az árát. Ezzel együtt a 75 ezer euró a röpködõ összeghez mérten tényleg elég kevésnek tûnik, ráadásul korábban mintha Vujinért is egymilliót kért volna a Veszprém.

Talán már így is többet foglalkoztunk itt a témával, mint üdvös lett volna, de én most már örülnék, ha Nagy László hazajönne. Nem azért mert rajongok érte, hanem mert mindkét klub szempontjából ez lenne a legtisztább végeredmény a történtek után. Nem mellesleg ha a nagytudású sajtó szerint vele éremesélyes a válogatott, akkor nyilván behúzza vele a BL-t a Veszprém. Már látom a bulvárcímeket.
Nagy szappnaopera magyar módra

Ha tényleg csak ennyit ígértek érte az valóban nevetséges, mondjuk a Veszprém fizetését is sokallom, amennyiben igaz. Nagyon rendebe kellene már tenni a fizetéseket...
kaloz174
A második félidõtõl láttam. Ezt a meccset 2x kellett megnyerni a csajoknak, mert a második félidõben, miután 4 góllal sikerült meglépni, nagyon bután kézilabdáztunk.
Hetest, ziccerek tömegét hagytunk ki. Hogy kicsit hazabeszéljek, Takács Fruzsi beállításával javult a helyzet, mert õ sokkal jobban mozgatta a társakat, mint az, aki a helyén játszott addig. Így Klivinyi emberfogása nem érzõdött annyira.

Mindenképpen dicséret és gratuláció a csapatnak. <#taps> Ha megnézzük, melyik nemzetek juniorjai végeztek mögöttünk, ez mindenképpen szép teljesítmény.

Isthy
Magyarország-Szerbia 26-24 (24-22, 20-20, 11-8)

Megvan a bronzérem, szép volt lányok! <#taps>

Megint egy idegõrlõ mérkõzés, ráadásul hosszabbítással. Szerencsére a végjátékban ismét jól szerepeltek a lányok és behúzták a hosszabbítást.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én is úgy néztem, hogy a csajoknál az élre állhatunk jövõre, fõleg ha mindkét csapatunk a BL 8-ba jut <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A bronzmeccs szombaton 14,00-kor lesz.

Sajnos várható volt, a számok nem hazudnak, az utóbbi évek nem éppen világraszóló eredményei után ez várható volt. Viszont egy év múlva az oroszok 2010-es Final Fourja ki fog esni, így a Szeged 16 közé jutása és a Veszprém 8 közé jutása talán elég lehetne a helyünk visszavételéhez. Nem lesz könnyû, de ha két BL-csapatot akarunk, azért a pályán kell bizonyítani. A lehetõség adott.

A nõknél viszont jó eséllyel az élre törünk (ha ez csak jelképes eredmény is), a dánoknak egy különösen erõs szezonja fog kiesni, nekünk pedig egy nem túl acélos, szóval a papírforma eredmények szerintem elegek lehetnek ehhez.
Isthy
Nézegetve az EHF 2013-14-es rangsorát sajnálattal kell megállapítanom, hogy a fiúknál visszaestünk a 7. helyre és így éppen nem indíthatunk 2 csapatot a BL-ben jövõre. A BL helyünk helyett kaptunk egy Challenge kupás helyet...

A lányoknál maradtunk a 2. helyen így náluk minden változatlan.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ezek szerint én jobban jártam... Mivel nemrég értem haza és így nem tudtam nézni a meccset. Nem tudom mit csinált a csapat, de ilyen simán kikapni a franciáktól... <#conf><#shakehead>
Most már jó lenne megszerezni a bronzérmet. Remélem összekapja magát a csapat.

DUNAFERR FOREVER!!!

azt láttam, hogy már félidõben 5-el vezettek a csigaevõk! Ez van.
kaloz174
Nem tudom, végül megtudtad-e, de jobban jártál volna, ha nem.
Sajnos, mintha ez a csapat 2 nap alatt elfelejtett volna kézilabdázni.
Na de fiatalok, tanulni vannak ott.

Egyébként adnak minden meccset a neten, a mait itt lehetett nézni. A handball.hu-n ott a link, meccsek elõtt.

hol lehet nézni a mai elõdöntõt?
A védekezésükben és a Moracában bízhatnak, ha viszont otthon mégis pontokat veszítenek, akkor a Thüringer már végzetesen kemény ellenfél lehet a nyolc felé vezetõ úton. Mindegyik csoportban nagy harcot várok, talán még minket és a Krimet érzem a második helyre viszonylag egyértelmûen esélyesnek, de lefutott játszmákról szó sincs - kivéve ha Volgográdból tényleg távoznak az emlegetettek.
Isthy
Most olvasom, hogy már megint elment valaki (Radovics) a Buducnosttól. Ahogy végignézem a kül. okból távozókat, azt kell mondjam komolyan meggyengültek.
Popovics és Szavics abbahagyta, elhagyta a klubot K. Bulatovics, Dokics, Barjaktarovics, Radovics, Jovetics (ex Golubics) és Tacalie. Az érkezõk (Mendy, Jezics, Bralo, Trifunovics, Zsivkovics és Pavicsevics) messze nem ugyanaz a szint. Ráadásul Cvijicset mûtötték, majd csak a 2. csoportkörben játszhat.
Persze így is minden bizonnyal továbblépnek az elsõ BL körön valszeg a Viborggal együtt. Utána viszont már az elõdöntõt illetõen is komoly kétségeim vannak. Fiatal csapatot építenek, sztem a legjobb 8 lesz számukra a végállomás.

DUNAFERR FOREVER!!!

pont ezért irtam azt amit. van rá konkrét példa az olimpiai bajnok gyorspisztolylövõnk (szintén Londonból), aki a háborúban elvesztette a lövõ karját és megtanult lõni a másikkal.A lábak esetében más a helyzet, nem lehet egy lábbal játszani, járni (legalábbis a sportban), viszont kézilabdánál eleve nincs ekkora szükség egyszerre mindkettõre (a másik csak besegit a labda megfogásánál) a lövés, pl.egy átlövõnél csak egy kézzel történik! ha erre alkalmatlanná válik, meg kell próbálni a másikkal.Nehéz, de nem kivihetetlen feladat.Még mindig jobb mint ha véglegesen elveszitené a sportág.
Biztos, hogy rengeteg idõ, szerintem az sem sokkal egyszerûbb testrész mit a térd... Sok idõ és siettetni nem szabad, még akkor sem, ha ebbõl él, türelem kell hozzá!
Isthy
A csoportmeccsen:

FRA-POL 25-24 (12-10)

A Horváth, Marton páros vezette a meccset, õk közelrõl látták õket <#wink> Elvileg a lengyelekkel egy kategória. Ha jól emlékszem játszottunk velük felkészülési meccset és simán nyertünk ellenük. De ez most egy elõdöntõ, tehát kicsit mások a körülmények.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azért remélem ilyenre nem kell, hogy sor kerüljön...

DUNAFERR FOREVER!!!

Mennyi az esély a franciák ellen?
kaloz174
Gratulálok a junioroknak, az utolsó 10 percet sikerült látnom, azt is mondhatom, hogy sikerült kiszurkolni a gyõzelmet! <#eljen><#vigyor2><#nevetes1>

Mondok egy furcsát. Ilyen esetben mindig azt kérdeztem, hogy miért nem lehet átállitani valakit a másik kezére? OK, idõbe kerül, de még sem kell lemondani végleg a sportolóról, mert a tudása a többi terén megmarad! Ráadásul nem is kell automatizmusokat átállítani, mivel eddig nem használta a balkezét dobásra s sokkal gyengébb nem lehet a jobbnál. Ne tessék leszedni a fejem, mert az anatómia/biomechanika a szakterületem! Ha nem lehet a jobbot rendbetenni, megkellene próbálni. Az nem érv, hogy még senki sem csinálta, vagy ha igen s nem sikerült. A puding próbája....ráadásul fiatal.
Isthy
Számomra sem volt meglepetés, akár fogadni is mertem volna rá <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Magyarország-Lengyelország 29-27 (16-17)

Grat a csajoknak a 4-be jutáshoz! <#taps>

Nézõi idegeket borzoló meccs volt. Az elején gyalázatos játék és 3-8 a lengyeleknek. TO után visszajöttünk és 13-11 lett nekünk. Majd a félidõ vége megint olyan játék mint a meccs elején és 1 gólos hátrány a szünetre.
A 2. félidõben végig kiélezett csata folyt a pályán egészen a hajráig. 58:41-nél 27-27-es állásnál támadhattunk és idõt kértünk. Gólt szereztünk, majd jött egy kapusbravúr nálunk és utána szereztünk még 1 gólt, ezzel el is dõlt. A végén még a lengyelek támadtak 10 mp-et, de gólt nem tudtak szerezni.

Gyõzelem a végjátékban, ritka dolog ez nálunk, de annál szebb! <#vigyor> <#worship>

A játék hagyott kívánni valót maga után, de a lényeg a továbbjutás, jöhetnek a franciák.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A bajnokság menetrendje

Volt egy tippem, kivel kezdünk...😊

Isthy
Mocsai londoni kerete

Azt kell mondjam nagyjából egyetértek. Feci miatt is kellett így alakítani. Ami viszont meglepõ számomra, hogy nem csak 1 balszélsõ van benne. Ez nem jellemzõ rá... <#ravasz1><#wink> Persze még lehet változás benne az olimpia kezdetéig, de ez az alap.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Néztem Elek Gábor hathárom.hu-s nyilatkozatát és igen aggasztó Szani helyzete... Ha mégis meg kell mûteni a vállát, az komoly probléma... A Fradinak és a válogatottnak is... Meg persze Szaninak is... Mert ugye az ismert vállmûtétek után nagyon kevés sikeres visszatérésrõl hallottunk, ahol teljesen rendbe jött minden...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, eggyel több csapat jelentkezett az NB I/B két csoportjába, az NB I-re pedig csak 11-et tudott "összehozni" az MKSZ. Ezek után mehetett az agyalás, hogy kit tudnának "felvinni" az elsõ osztályba és így jöhetett létre a dolog.
Azért az öröm mellett én is kicsit aggódom, hogy a nem tervezett komolyabb sorozatra tényleg fel van-e készülve a klub... Nagyon remélem nem vállalták túl magukat. Igaz, ez már szerencsére nem az a klubvezetés és mielõtt elvállalták átgondolták a dolgot.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
"nem tudom, hogy sikerült ezt végül mégis összehozni"

Nem egészen világos mindez, mivel eddig egyértelmûen NB I/B-re készült a csapat, de nekem van egy elképzelésem róla.
Váratlanul sokan jelentkeztek a második vonal bajnokságába. Olyan sokan, hogy az meghaladta volna a max.létszámot. Közben az elsõ osztályba csak 11 gárda. Gondolom, a Szövetségnél felajánlották a lehetõséget az új újvárosi vezetésnek, õk pedig azt elfogadták. Mivel az Akadémia csapata nem jogutódja a REK-nek, másképp ez nem volt lehetséges.
Természetesen ez csak egy tipp. Mindenesetre nem tûnik egyszerûnek a feladat: hirtelen felkészülni egy lényegesen húzósabb sorozatra. Ezt meg kell jegyeznem, még akkor is, ha természetesen örülök, hogy végül elsõ osztályban láthatjuk az új újvárosi csapatot is. <#eljen>

Isthy
A szerbek verték a dánokat, mi meg nagyon simán a kínaiakat, így jöhetnek a csehek a nyolcaddöntõben. Az esély megvan a legjobb 8-ra, ami már elfogadható szereplésnek számít.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ennek is örülök. Mondjuk, nem tudom, hogy sikerült ezt végül mégis összehozni, de nagyon jó, hogy az elsõ osztályban marad a csapat. 😊

A sorsolásunk meg szerintem szuper. A selejtezõt simán nyerni kell. Ok, az utazás sokba fog kerülni, ez nem jó, de az ellenfeleket tekintve jól jártunk. Két kemény, de verhetõ ellenfél és egy topcsapat. A Larvik ellen le lehet mérni, mire vagyunk képesek. Bravúrral az elsõ hely sem lehetetlen, de a másodikat mindenképp meg kell szerezni.
Az elõdöntõ hatalmas tett lenne, de a sorsolástól, a formától és a csapat állapotától függõen ez sem elképzelhetetlen. Motoszkál bennem egy olyan gondolat, hogy de jó lenne megint kiverni a Viborgot, aztán elkapni a gyõrieket...

A lényeg: a legjobb 8-ba várom a csapatot.

Hajrá Fradi!

Isthy
Egy kis meglepetés!!! <#wink><#vigyor>

12 csapatos NB I

Hajrá Újváros!

DUNAFERR FOREVER!!!