Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Viszont Gundi helyenként Gulyás Lászlót idézte nekem a részrehajlásával, mármint egyszer-kétszer a szabálykönyvet sutba dobva véleményezett. Persze inkább arra mozduljon középrõl, mint Egri Viktor felé. Szerintem jól látszott, hogy mit büntetnek keményen a játékvezetõk, szóval az egyéb hibák mellett jó lett volna ezeknél is jobban észnél lenni.

Összességében elsõ meccsnek bõven rendben az egyik legfõbb esélyes ellen, de nehéz azt figyelmen kívül hagyni, hogy a pontszerzés közel volt, és mennyire fontos lett volna a továbbjutást illetõen. A balátlövõ poszttal pedig nem tudom, hogy mi lesz, de akármilyen rizikós is így Pérezzel és Ilyéssel, sok alternatíva nem volt, nevetséges az olimpiai keret 14 fõben való maximalizálása.
Isthy
A szünet után 8 perc alatt kiegyenlítettünk bravúros játékkal. Azután 10 percig tartottuk a döntetlen körüli eredményt. Majd az 52. percre vezettünk 2 góllal (23-21). Sajnos a dán idõkérés megint "betett" nekünk és a dánok ismét fordítottak. A hajrában volt esélyünk a döntetlenre, de sajnos volt 2 eladott labdánk és ezt a dánok kihasználták. Ezt a mérkõzést balátlövõ nélkül hoztuk így le, ami nem kis bravúr a dánok ellen.

Gratulálok a fiúknak ehhez az eredményhez! <#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Magyarország Dánia 25-27

Jól játszottunk, kritikán aluli volt a játékvezetés.

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy
Félidõben:
Magyarország-Dánia 10-13

Jól kezdtük a meccset és az elsõ negyedórában kiválóan játszott a csapat. Azután a dán idõkérést (8-5-ös vezetésünknél) követõen a 17. perctõl teljesen meghaltunk támadásban. Hátul is lelassultunk és a dánok elõször egyenlítettek, majd meg is fordították az állást. Nagyon látszik az amitõl tartottunk, a bal lövõ posztunk veszélytelen és erre a félidõ közepére rájöttek a dánok is...

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Na mindjárt kezdõdik a meccs. Hajrá fiúk, kezdésnek egy Európa bajnok verés nem is lenne rossz 😄

[HUN]FaTaL
Borzalmas volt a Himnusz 😞

Isthy
OFF:
Gratulálok Szilágyi Áronnak az olimpiai aranyéremhez!<#taps><#worship>

Az meg gyalázat, hogy milyen Himnuszt játszottak el neki Londonban...<#boxer><#violent>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
További tegnapi meccsek:

Brazília-Horvátország 24-23
Montenegró-Nagy Britannia 31-19
Dánia-Svédország 21-18
Franciaország-Norvégia 24-23

A franciák végig vezetve nyerték a meccset, a norvégok csak legvégére zárkóztak fel.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Oroszország-Angola 30-27
Korea-Spanyolország 31-27

Az oroszok a szokásos világverseny kezdést hozták, döcögõsebb játékkal nyertek. A koreaiak úgy fest megint jó csapatot hoztak az olimpiára, kérdés bírják-e végig.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Jó keret arra, hogy a fiatalabbak is szokják a csapatjátékot.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Válogatott keret a németországi kirándulásra.
Szimpatikus a fiatalabb korosztály beválogatása.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Mai kézi választék, nõi meccsek

Jelenleg éppen megint Tefilov idegeivel játszanak az oroszok, na meg Angolával. <#wink>

Engem személy szerint nem nagyon lepett meg, talán a mértéke igen. Azt szerintem itt is mindnyájan gondoltuk, hogy a sportolok többsége, (természetesen Magyarok is) doppingolnak a lehetõségük szab csak határt...
Isthy
Félreértések elkerülése végett kiegészítésül megjegyezném, hogy a MACS a WADA szerve, a magyar sportvezetéshez nincs köze. Mielõtt esetleg valakiben felmerülne a gyanú, hogy itthon nyomást gyakoroltak rájuk a felmentõ ítélethez.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Magyar idõ szerintiek.

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Ezek itteni idõpontok, vagy londoni?

kaloz174
Na de a lényeg:

2012.07.29. 22:15
Magyarország-Dánia
Férfi olimpiai csoportmérkõzés

2012.07.31. 12:15
Dél-Korea-Magyarország

2012.08.02. 15:30
Horvátország-Magyarország

2012.08.04. 22:15
Magyarország-Spanyolország

2012.08.06. 10:30
Magyarország-Szerbia

kaloz174
Ha még a MACS is a sportoló mellett áll ki, az nekem bizonyító erejû.
Sajnos, a bürokrácia, valamint az, hogy ezek nyilván "zsíros" állások, gyõzött.

Tessék visszaemlékezni, annak idején Athén után szintén osztrák dopping ellenõrök "nem tudtak" találkozni Szombathelyen Annussal meg Fazekassal!
A jelen esetben szerintem - hacsak nem kimondottan rosszindulatról van szó! - az osztrák elszúrt valamit az ellenõrzés bejelentésén s Kõvágóra hárította a saját hibáját! Miért õ vigye el a balhét, amely esetleg állásvesztéssel járhatott volna. Így "csak" Kõvágó szívja meg, de az miért fájna sógornak?
Isthy
Na õ valszeg nem az "egyenlõbbek" közé tartozik... De a teljes igazságot valszeg ebben az ügyben sem fogjuk megtudni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagyon úgy fest, hogy ez lehet a rideg valóság sok sportág esetében... Ugye ismerünk más hasonló személyiségeket is - pl. egy spanyol úriember - akik ugyanerrõl mesélnek. Ahová a pénz beteszi a lábát az szinte halálra van ítélve. A versenysport nagy része is az elmúlt 20-30 évben erre az útra tévedt... Lehet álomvilágban élni és nem venni tudomást a dolgok állásáról, attól még azok léteznek és mûködnek. Ne legyenek illúzióink...
Persze, mint mindenütt itt is vannak egyenlõbbek.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Adalék

Ez nekem magas, az biztos.<#conf>

kaloz174
Ez szinte teljesen off, de mi a véleményetek?

dopping téma

Isthy
Akkor a kézilabda legalább nem lesz elrontva.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
<#eljen> <#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Az olimpia hangjai

(egy kis megkönnyebbülés😊)

A kupleráj már megvan, már csak az említett gondolkodásmód kell 😊
"Oroszország lehet, hogy egy kupleráj, de a miénk, én kiállok mellette a végsõkig, a külföldi meg nem fog kiállni."

Ej, ha nálunk is így gondolkodnának az emberek...de nem itt tartanánk...
Isthy
Közben felkerült az említett interjú és ahogy látom már olvastad is <#wink>

Kíváncsi leszek az erõsítésekre, különösen a kapusra <#ravasz1>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Köszi!😊
A helyzet az, hogy biztosan arra a számra küldted, amelyik nincs bekaps.😊 Bocsi!😊

Isthy
Nemsokára a DO-ra is felkerül délután egy szintén edzõi interjú <#wink>

Off:
Küldtem sms-t de még csak visszajelzés sem jött a kézbesítésrõl... Így beírtam ide <#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Jól sikerült interjú. (Meg is dícsérem a szerzõt majd😊)
Valóban nagy egyéniség az oroszt mester. Bár nyilván egy bizonyos, speciális szempontból nézi az orosz élsportot. Ezzel együtt sok észrevétele teljesen jogos. Pl. az, amikor arról beszél, hogy kritizálni sokkal könnyebb, mint tenni valamit.

Isthy
Trefi interjú

Nagy arc az öreg <#wink><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Remélem én is, hogy az lesz és a Békéscsaba szakítani fog az utóbbi idõk gyalázatos nk-i kupahagyományával. Azért ez a norvég csapat (Stabaek) nem rossz... Mondjuk az EHF kupa 3. fordulójában a Vácnak a Metz valamint a Siófoknak az Asztrahany már kicsit nehezebb feladat lehet.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
kupasorsolások

Elsõre mind kötelezõ hf.😊

kaloz174
off: nyertél!😊 3 perc!😊)

Egyébként meg egyetértünk, de az eddigi jelek azért biztatóak. Remélem, nem kell csalódnom - bár az összehasonlítási alap ezt szinte lehetetlenné teszi!😊 Talán helyesebb, ha azt írom: remélem, nem kell csalódnom az egyébként nagyon fontos részletekben sem, mert azok nagyon fontosak a bizalom helyreállításában.

Isthy
Elkezdõdött a felkészülés Újvárosban is

Remélem az utolsó bekezdésben foglaltakhoz még hozzá jön majd a jobb és tervszerûbb kapcsolattartás illetve csapat kommunikáció.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A felkészülési meccsek egy dolog, de sok jelentõségük nincs. Persze adhat a csapatnak némi erõt és önbizalmat, ami nem árt majd Londonban. Azért az elnök úr elég komoly bizalommal van a fiúk iránt a legjobb 6 emlegetésével. Ez csak akkor lehet meg, ha bírjuk majd a sorozat terhelést, ami eddig nem volt az erõsségünk.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mondhatjuk így is... <#wink>

De amint látod a fórum gazdánk már belelendült <#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Mocsai Lajos elvileg a mostani teljesítmények alapján dönti el legkésõbb péntekig, hogy Laluska a tartalékból elõre lép-e a tizennégyes olimpiai alapcsapatba, de a látottak alapján aligha lesz változás.

„Drámai végjátékban sikerült a magunk javára fordítani a mérkõzést" - nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. „A franciákat 5-6 ezer szurkoló segítette, mégis nagyon jól helytálltunk idegenben, egy igen erõs csapat ellen. Az is jó volt, hogy látszódott: fizikailag bírjuk a világ- és olimpiai bajnok ellen, de semmiképpen nem szabad túlértékelni ezt a gyõzelmet! Az olimpia más lesz, ott igazi tétre mennek a mérkõzések majd a legutóbbi Eb elsõ négy helyezettje, valamint Ázsia legjobbja ellen. Sok tanulságul is szolgált a meccs, hiszen nem ez volt az elsõ eset, hogy a kezdõ tíz-tizenöt percben lanyhábban, nem kellõ keménységgel játszunk. A siker persze fontos, szükség van rá, mert ettõl is jobban összekovácsolódik a csapatunk. Szeretnénk az olimpiáig hátra lévõ egy hetet hasznosan tölteni, lesz még erõsítõ edzés is, és kedden találkozunk a britekkel egy edzõmeccs erejéig. Hogy lesz-e változás a keretben, majd eldöntöm, de tény, most jól játszottunk."
Breki33
Mocsai: Csak a végére derül ki, hogy a csapat milyen állapotban van

http://inforadio.hu/hir/sport/hir-508803
Breki33
FRANCIAORSZÁG-MAGYARORSZÁG 22-23 (14-11)
Dunkerque, játékvezetõk: Al Suwaidi, Bamutraf (katariak).
FRANCIAORSZÁG: Omeyer (33/11, 33 %), Karaboué (1/0, 0 %) (kapusok), Abalo 1, Accambray, Barachet 2, Dinart, Fernandez 1, B. Gille 1, G. Gille, Guigou 2 (1), Honrubia 1, Joli 3 (1), Karabatic 4, Mahe, Narcisse 5, Nyokas, Sorhaindo 2. Szövetségi kapitány: Claude Onesta.
MAGYARORSZÁG: Fazekas (36/14, 39 %), Mikler (1/1, 100 %) (kapusok), Császár 7 (4), Gulyás 2, Harsányi 2, Ilyés, Iváncsik G. 1, Laluska, Lékai 1, Mocsai T. 1, Nagy L. 3, Pérez 2, Schuch, Vadkerti 2, Zubai 2. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 0, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4.
Breki33
Megvertük az olimpiai bajnoki címvédõt is idegenben!

FRANCIAORSZÁG-MAGYARORSZÁG 22-23 (14-11)
de elnémult a topik, gyûjtitek az erõket az olimpiára?
Szerintem Nagy Kornel kell a másik oldalra védelembe, mert az a gyengébb rész. Perez már nem teljes értékû, Ilyés egyedül nem tud védekezni s támadni is. Laluska nem hiányzik a jobb oldali védelembõl. Akkor lenne helye ha nem lenne Nagy vagy Mocsai s helyettük Krivo.
Isthy
Nem változott a legutóbbi kerethirdetés óta és sztem július 27-ig sem fog.

DUNAFERR FOREVER!!!

Hajrás Srácok! Szerintem bizalomteljesen vághatunk neki idén Londonnak. Jó kis csapat ez! Egy kis kvíz , ha szereted a sportot!
kaloz174
Ilyés utazik Londonba, Mocsai 2016-ig marad
ffi válogatott aktuális...

Isthy
Olvastam az egyik külföldi portálon, hogy Khmyrova úgy fest nem megy külföldre és minden bizonnyal folytatja a Dinamo Volgogradnál.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
WIld Card torna

A francia fõvárosban lesz a nõi BL szabadkártyás kvali torna. Sztem a Zvezda és a Lipcse között dõl el a dolog.

DUNAFERR FOREVER!!!