Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Sajnos sztem ebben a mutatóban szerepet játszott az a csodálatos negyeddöntõ is. Túl sok energiát - mentálist és fizikait egyaránt - emésztett az fel a csapatnál. A svédeknek nem volt plusz 20 perc totális fizikai és szellemi koncentráció, ez is dönthetett a javukra.

DUNAFERR FOREVER!!!

bocsi,k poló csapattól.-😊)
Jelenleg ugyanezt az emberelõny ki nem használást láthatjuk a popó csapattól is, ahol 4-1 után már vezetnek az auszik.
nos ez a mutató igazolja a legjobban azt amit az elõbb írtam! Az emeberelõny normális esetben gólt kellene jelentsen az esetek többségében az illetõ csapat javára. Komoly védekezési hiba, ha gólt kap és gyenge támadójáték ha nem tudja értékesiteni. Persze, ehhez hideg fej kell(ene).
Isthy
Ez a meccs leginkább a gyalázatos emberelõnyös játékunkon ment el... Kaptunk 5 emberelõnyt, abból 3-at így hoztunk le: 0-0, 0-1, és 0-2. Tehát ebben a 3 elõnyben egyetlen gólt sem!!!!!! lõttünk, miközben kaptunk 3-at... <#shakehead><#conf>

DUNAFERR FOREVER!!!

A szokásos recept: bravúrokra képes a csapat, de a kötelezõt nagyon ritkán tudják hozni. Ez valahogy majdnem minden csapatunkra jellemzõ.
[HUN]FaTaL
Most kell egy olyan második félidõ, mint a szerbek ellen!

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy
12-15 a félidõben a svédeknek

Az elsõ 2/3-ad még rendben volt, de 20 perc után (8-8) rengeteg hibát követtünk el elöl és hátul is. Elöl lassúak és dinamikátlanok vagyunk még emberelõnyben is. Hátul egyenlõ létszámnál jobbak vagyunk mint elõnyben. Azért az egészen durva, hogy a 3 emberelõnyünkben 4 gólt kaptunk... Miközben elöl csak 2-t sikerült lõni. Ez az utolsó 10 perc nagyon gyenge volt...
Kapjátok össze magatokat fiúk!

DUNAFERR FOREVER!!!

mindenkit aki útba kerül! Bárki is legyen az! Ergo, képes legyen erre.
[HUN]FaTaL
A címért nem kell mindenkit megverni. Elég megnyerni két csoportmeccset, a negyeddöntõt, az elõdöntõt és persze döntõt.

Csak azt mutatja egyrészt, hogy mennyire kiegyenlitettek az erõviszponyok, másrészt azt, hogy aki olimpiát akar nyerni, az jól be kell ossza az erejét s nem elpazarolni azt a csoportmérkõzéseken. Ez az Izland-Magyar esetében is látszott. Ugyanis a cimért mindenkit meg kell tudni verni.
Isthy
A montenegróiak lesznek az ellenfeleik a döntõben, mert 27-26-ra megverték a spanyolokat. Azért az nagyon durva, hogy a csoport 4. helyezettek játsszanak az olimpiai döntõben! <#wow1> Ezzel a fiúk esetében is kiegyeznék! <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

háát igen, tavaly nagyon megégette a száját, hogy az ausztrál szinészkedését megette egy hülye ecuadori biró és kiálitotta az élmezõnybõl. s nemcsak érmet vesztet, hanem akkor a kvalifikációt is, amiért utólag izgulhatott! No ezért volt végig az elsõ sorban! Biztos voltam benne hogy végig birja, még ha a farvizén is utaztak az ellenfelei.
no a norvégok csak oda jutottak, ahova vágytak: a döntõbe! most azután kapaszkodhat minden lehetõ ellenfelük, mert többé nem fognak bénázni, ahogy ma sem tették!
kaloz174
Szép történet. <#taps>
Azok közé tartoztam, akinek fogalma sem volt Risztov Éva esélyeirõl, de valamiért voltam olyan szerencsés, hogy úszásának utolsó 15 percét láthattam, természetesen szájtátva néztem a meglepetéstõl és szorítottam érte.
Nagyon boldog voltam, hogy láthattam ezt a gyõzelmet, mert én is emlékszem, hogy eddig pályafutása nem volt egyszerû, nem volt túl sikeres.
Gratulálok! <#taps><#eljen><#worship>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Ha már szóba hoztad:

"Hétéves korom óta azért küzdök, hogy olimpiai bajnok legyek. Ez az egész úgy kezdõdött, hogy 1991-ben Hódmezõvásárhelyre érkezett Egerszegi Krisztina. Valahogy odakeveredtem hozzá, megfogtam a kezét, és mindenhova követtem. De a polgármesteri hivatalba már nem mehettem vele, akkor elkezdtem sírni, õ leguggolt hozzám, és azt mondta, ne sírjál, küldök majd ajándékot. Aztán a családdal mentünk haza, pityeregve megkérdeztem anyut, hogy tényleg küld-e csomagot. Édesanyám akkor annyit tudott reagálni, Egerszegi egy hatalmas ember, biztos nagyon sok dolga van. Aztán egy hónapra rá jött haza édesapám, és azt mondta csomagot kaptam Egerszegi Krisztinától. Volt benne egy plüssállat, egy fürdõruha meg egy levél. Gyorsan felkaptam a fürdõruhát, odaálltam anyukámék elé, és azt mondtam: én olimpiai bajnok leszek! Ez a találkozás, illetve a csomag meghatározta a további életemet. Olyannyira, hogy ha nehezebb napjaim vannak, akkor ez jut eszembe, és arra gondolok, hogy én ígéretet tettem"

Ezt az ígéretét most az édesanyja szeme láttára váltotta ma be. <#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Azt hiszem a mai nap hõse egyértelmûen RISZTOV ÉVA!!!! Nincs arra szó hogy lett OLIMPIAI BAJNOk!!!! Végig vezetve, eszméletlen nagyot küzdve megnyerte a 10 kilométeres hosszútávúszás fináléját!!! Nagyon Köszönjük Éva!

Isthy
Már megint egy kicsivel én voltam a gyorsabb <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
😊

kaloz174

Isthy
Az új kapus

Nem árt ha a kapuban valaki olyan lesz, aki várhatóan sokat hozzá tud majd tenni <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Edzésbe áll végre?😊
Nagy szükség van rá, mindenképpen, na meg még 1-2 "ütõsebb" mezõnyjátékos sem ártana...

Isthy
Igen, Putics cseréje jó döntésnek bizonyult, segített a csapaton támadásban és elbírtuk, hogy cserélni kellett védekezésre. Nem tudom ez a két cserés dolog, menni fog-e a svédek ellen, mert tegnap a dánok ellen szinte végig nagyon rohantak a kapott gólok után is gyors középkezdéssel.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Lám-lám, amire gondoltam kb. 1 hónapja az mostanra megvalósult: visszatér Újvárosba a kapuba valaki <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Ez így van, az utóbbi években folyamatosan látszódott, hogy ez már nem az athéni csapat, már nincs bennük annyi, hogy 149. alkalommal is bármelyikük bármikor beugorhasson a hátán vinni a csapatot. Én azért nem írtam le õket, mert bár nem õket tartottam a legnagyobb aranyesélyesnek, azért még pár jó meccs némi szerencsével benne lehetett volna, de ez van, minden sorozatnak vége szakad egyszer, törvényszerû volt. Ugyanakkor a mezõny ismeretében tisztességes hozzáállással igenis hozni kellene az ötödik helyet.

Majd meglátjuk, hogy némi vérfissítés után hol a helyünk, de én a pólósaink sikeréért nem adnám oda a mai kézicsodát, akármennyire becsülöm a sok élményt szerzõ Kemény-csapatot, a délidei siker most fontosabb volt.
Valahogy nem bánom, hogy ezen a tornán már nem nyomhat minket össze az ólomsúlyú Aguinagalde-úthenger 😊 A svédek nem erõsebbek, mint Izland, tehát adott a feladat: papíron az elõdöntõ a legjobb belépõ az érem felé, de továbbra sem mi vagyunk az esélyesek, szerencsére az esélytelenek se.

Bár Puticsot tekintve egyetértek a korábban elhangzottal (azt elszámítva, hogy én nem mertem volna eldönteni, hogy õ jobb választás-e Nagy Kornélnál), de a kockáztatás bejött, a sors ezúttal igazolta Mocsait ebben a kérdésben. Ahogy végsõ soron a bulvármédiát is igazolta ("Nagy Lászlóval éremesélyesek vagyunk"), de ez már inkább annak a bizonyos a vak tyúknak esete (mármint nem a szappanoperahõs világklasszisunk 11 méteres átlövéseire célzok).
Breki33
Fazekas Nándor: - Szinte félhalott állapotban is tudtunk oroszlánként küzdeni. Nagyon nehéz ilyenkor tiszta fejjel beállni, mert tudvalévõ volt, ha az izlandi játékos belövi a hétméterest, akkor õk jutnak tovább. Szerencsém volt, hogy pont eltalált.

Putics Barna: - Nem akarom elhinni, hogy innen vissza tudtunk jönni, és nyertünk. A hosszabbításra is maradt erõ, és éppen az utolsó ötperces ráadásban tudtunk még frissebbek lenni az izlandiaknál. Óriási öröm, hogy ezt megérhettem úgy, hogy az olimpiára menet közben neveztek be. Egy gyõzelemre vagyunk az éremtõl...

Breki33
Nagy László - Az éles meccseken mindig van valaki, aki vezér tud lenni. Most nekem jött ki a lépés, és Fazekas is parádés volt. Aki beállt, mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. Most a legfontosabb, hogy mielõbb pihenjünk, minden óra számít ilyen nagy, 80 perces csata után.

Lékai Máté: - Az volt az alap, hogy Nándi megfogja a hetest. Ha az gól, nincs mirõl beszélni. Megbeszéltük, hogy én elöl maradok. Nándi védett, Iváncsik Gergõhöz került a labda, õ nekem passzolt. Egy izlandit még be kellett csapnom, mert azt láttam, arra készül, hogy a szélrõl fogok lõni. Én inkább egy testcsellel bevágtam középre, és onnan lõhettem. Azt még elmondhatom, hogy nagyon csúszott a labda, hiszen a kapusunk izzadt ruhájáról került hozzánk. Már csak arra kellett figyelnem, hogy ne hibázzak, és szerencsére ez sikerült.
Breki33
Mocsai Lajos: - Hatvan perc alatt el kellett volna döntenünk a mérkõzést, csak éppen négy ziccert is elhibáztunk. Ha kettõt belövünk, nem lett volna izgulnivaló. Nem emlékszem olyanra, hogy egy magyar csapat kétszeri, 2x5 perces hosszabbításban nyerni tudott volna, és ez is bizonyítja, mennyire motiváltan, elszántan játszottunk. Végül a tudatosabban játszó csapat nyert. Fazekas és Nagy kiemelkedõt nyújtott. Szerencsére egyre jobban játszunk az olimpián. Most az a fontos, hogy pihenjünk. Köszönjük a szurkolóinknak a bíztatást!
Breki33
a selejtezõn kiderült, hogy náluk otthon is egy szinten voltunk velük. most vissza lehet majd vágni.
[HUN]FaTaL
Remélem majd a kéziválogatott szállítja az érmet helyettük. 😊

Sajnos az utóbbi években s most az olimpián is az jött ki egyre jobban, hogy a fizikai erõnlét, a technikai tudás, a csapatjáték ellenére is egyre tompábbak fejben a legtöbben a csapatból. Ennek volt az a következménye, hogy:
- támadásban hiányzott a spontaneitás, a ziccerek kihasználása;
- védekezésben a elkéstek a blokkok s innen a sok távolról kapott gól.
Ez minden meccsen kijött, talán az amerikaiak kivételével, akik elfelejtetek távolról lõni.
Vége egy korszaknak, a csapat felét meg kell újitani s lehet elõrõl kezdenei a menetelést! Szép volt fiúk amit eddig csináltatok!
kaloz174
Amilyen szép volt ez a nap eddig, annyira szomorú vagyok a vízipólós srácokért.<#shakehead>
Nagyon sok örömet, szép pillanatot köszönhetünk nekik, remélem, eljut hozzájuk az is, hogy ezért mennyire hálásak vagyunk. <#worship>
Sajnos, valószínûleg náluk is megújulásra van szükség, bár ezt inkább csak gondolom, mert annyira nem vagyok a sportág ismerõje.

Isthy
A svédek kiverték a dánokat, nem vagyok szomorú miatta <#wink> Talán a svédek ellen több esélyünk lehet, mintha a dánokkal kellett volna játszanunk az elõdöntõben.

OFF:

Azt azért nem gondoltam volna - bár illúzióim nem voltak a címvédést illetõen - hogy a férfi vízilabda válogatottunk lesz a leggyengébben szereplõ csapatunk. Éremre számítottam tõlük, de sajnos még ez sem jött össze...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Igaza lett, amit annyira nem bánunk.<#eljen>
Nekem pedig pár napja többször eszembe jutott az az "epés" észrevétel, ennek kapcsán, hogy talán nem a felkészülési meccseken kellett volna jól játszani...<#kacsint> Szerencsés fordulat, hogy ez mára idejét múlt érzésnek bizonyult!<#taps>

Isthy
A franciák edzõje is tudott valamit. Amikor az olimpia elõtt megvertük õket Dunkerque-ben, azt mondta, hogy ez a magyar csapat érmet nyerhet Londonban.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nekem is egybõl ez jutott eszembe.<#vigyor2>

Isthy
Mekkora mákkal nyertek a franciák a spanyolok ellen... 5 mp-el a vége elõtt döntetlennél egy átlövést Sterbik kivédett, de a kipattanó pont Accambray kezébe pattant, aki 2 mp-el vége elõtt belõtte és a spanyolok kiestek.

Lehet Nagy Laci tudott valamit?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szeretnék ismét megemlékezni a szurkolókról is, mert ismét nagyot teljesítettek õk is! <#taps> Aki nézte a kajak-kenu közvetítést az láthatta, hogy ott is szinte hazai pályán lapátoltak a mieink <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Üdv Mindenkinek!<#wave>
Bravó Srácok!!<#eljen><#worship>

kaloz174
Vannak még csodák!😊))
GRATULÁLOK A CSAPATNAK!😊
Minden kritikámat visszaszívtam.😊) Kiérdemelték.😊

[HUN]FaTaL
Az lenne a világ meglepetése, ha Tunézia megverné Horvátországot 😄

Isthy
Úgy látszik a fiúk is úgy gondolták, ahogy én! <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Megvan az a fontos! Bár hamarabb is megnyerhettük volna, de így örökre mint emlékezetes nagy csata marad meg az emlékekben!
Sikerült áááá

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

[HUN]FaTaL
Parancsolj 😊))))))))))))))))))))))))

[HUN]FaTaL
MEGVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!

Isthy
Gyönyörû volt fiúk!!! <#taps><#taps><#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Még egy hosszabbítás... Vajon bírni fogjuk?

DUNAFERR FOREVER!!!