Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
A két román hölgy tényleg durván fújt, mondjuk azt sem értem egyáltalán mit kerestek a Final Fouron mikor van román csapat a mezőnyben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Sippie
a franciák sosem voltak a barátaink, szőröstalpúak nagy haverjai, így borítékolható, hogy ellenünk fognak fújni.
A román bíró nők meg a rosztoviakat hozták komoly hátrányba, főleg az első félidőben ma Vardarral szemben. Rokon-rokon alapon!-😊)
Kiváncsi vagyok, hogy a francia ikrek mit művelnek holnap a döntőben?
Isthy
A szegedieknek is jár a gratuláció, teljesen megérdemelten nyertek.
A veszprémiek sokat rontottak, még a lerohanásokban is rossz passzok jöttek többször is. A szegedieknél kevesebb volt a hiba és jobb volt a kapusteljesítmény. Ha a veszprémiek nem kapják össze magukat, akkor könnyen lehet, hogy idén 10 év után nem lesz címvédés.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Hatalmas gratula a győrieknek! <#worship><#taps>

Hogy ezt honnan húzták elő, nem semmi. Elképesztően erős védekezés, amelyik először 10 majd a szünet után 9 perces gólcsendre ítélte a románokat. Főleg az utóbbiért jár a nagy taps, mert azt akkor húzták elő, amikor a románok visszajöttek a meccsbe és kiegyenlítettek, kezdhettek reménykedni. Ehelyett láttuk amit láttunk <#vigyor> Ott abban a 9 percben sztem végleg el is dőlt a meccs. Utána már csak tartani kellett a 4-5 gólt közte, persze az is kemény dolog volt, de simán sikerült. Elöl is elég jól működött a gépezet, bár ott jóval több volt a hiba mint hátul, de ez ilyen védekezés mellett belefért. Nagyon szeretem látni amikor Neagu ilyen arcokat kénytelen vágni <#wink>

Most eszembe jut Kurtovic tömör angol kifejezése a sorsoláskor <#ravasz1><#nyes>
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2018.05.12. 17:32:14

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Izgalmas utolsó 1 percet követően a románok nyerték az EHF kupát.
Félidőben 7 góllal vezettek (19-12) és úgy tűnt, hogy simán megszerzik a kupát. A norvégok gyalázatosan gyengén védekeztek és Lunde sem nagyon találkozott a labdával. A szünet után jobb lett a védekezésük és fel is zárkóztak. 1 perccel a vége előtt 30-25-ös vezetésnél a románok támadhattak, úgy tűnt kezükben a serleg. Azonban fél perccel a vége előtt elveszítették a labdát és a norvégok támadhattak a kupagyőzelmet jelentő gólért. Arntzen azonban feleslegesen hamar kapura lőtt helyzet nélkül, a román kapus simán védett, azonban a kipattanó visszakerült hozzá , de a ziccert is a kapusba lőtte a 6-os vonalról. Ezzel elszállni látszott minden reményük. A labda a románokhoz került amit a kapus ki is dobott az egyik játékosához, azonban a játékosuk kezéből elcsenték a norvégok a labdát és a félig üres kapura lőhettek volna középről 7-8 m-ről, de a bírók lefújták és szabálytalannak minősíteték a labdaszerzést. Nem biztos, hogy az volt, elég tisztának tűnt. Volt is egyből cirkusz, de maradt az ítélet és így a románok összesítésben 1 góllal nyerték a kupát. A jv. páros a számunkra többszörösen rossz emlékű szerb Marics, Masics hölgyduó volt, akik most sem álltak feladatuk magaslatán.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2018.05.12. 10:48:10

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Komoly kézi hétvégénk lesz <#wink> <#eljen>

Ma este a Sport1-en 18:30-tól élőben nézhető a női EHF kupa döntő visszavágója: SCM Craiova - Vipers Kristiansand (első meccs: 22-26)

Holnap 13 órától az M4-en Szeged-Veszprém férfi bajnoki döntő első mérkőzés.
A Sport1-en 15:15-től ETO - Bukarest női BL elődöntő, majd 18 órától Vardar - Rosztov BL elődöntő.

Vasárnap a Sport1-en 15:15-től BL bronzmeccs, majd 18 órától a BL döntő.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2018.05.11. 14:20:51

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Tegnap Békéscsabán csak csökkenteni tudta a hátrányát a Fradi az elmaradt meccsen 19 gólról 7-re. Kecskeméten nagyon nagy különbséggel - 25-30 góllal - kellene nyernie, hogy előnyt szerezzen az utolsó fordulóra, mert ott egyértelműen a győriek lesznek előnyben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ezt a mai eredmények is igazolják: A Fradi 6 góllal vette az első félidőt s 14-el fejezte be a Kisvárda ellen, ami normális, de az ETO csak 2-vel vezetett a félidőben a Fehérvár ellen s 18-al fejezte be! Így már 19 gól az előnye! Az utolsó fordulóban meg Györben annyival verik majd a Békéscsabát amennyivel kell!
Isthy
A Fradi jól kihasználta az ETO ellen azt, hogy a győriek nem voltak komplett csapat egyik meccsükön sem (2-3-4 játékos hiányzott a három idei meccsükön). Így már teljesen pariban voltak velük minden mérkőzésen.
A sorsolása látszólag a győrieknek könnyebb, viszont a Fradinak eggyel több meccse van hátra. Plusz komoly előnyük, hogy az ETO még játszik közben két kőkemény meccset a Final Fourban. Ami ugyen fokozottabban számíthat, hiszen 3 sérült játékost kell nélkülözniük.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2018.05.04. 11:05:26

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az ETO is rontott büntetőt, én inkább azt mondom, hogy az utolsó 8 perc gólképtelensége került nekik sokba. Semmit nem tudtak kezdeni a győriek nyitott védekezésével, a legvégén még 7 a 6 ellen sem.

DUNAFERR FOREVER!!!

Én ennek nem látnám értelmét, és szerintem a Győrnek kedvezne...
Szerintem hatalmas gartula a Fradinak, a tegnapi teljesítményért. Jó hogy végre nem azt kell írni, hogy egycsapatos a bajnokság. Ráadásul a nem világválogatottakból áll, mint a Győr.
Sajnos a végére teljesen elfáradtak, ami várható volt. A Győr szerintem picit esélyesebb, de és a Fradinak drukkolok, bár sosem voltam fradista...
Sokba került a két elrontott hetes a Fradinak!
kaloz174
Mégegyszer köszi! Csak nekem tűnik jobb, szimpatikusabb megoldásnak egy mindent eldöntő meccs, semleges helyszínen? <#vigyor0> Tudom, erre már nincs lehetőség, mert a kiírás nem így rendelkezik, de mégis...Ráadásul, az előzmények után, biztos nagy lenne az érdeklődés.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Összgólkülönbség az egész bajnoki szezont tekintve. Az ETO-nak ez 235, a Fradinak 220, de mi egy meccsel többet játszunk. Talán árnyalattal átlagban könnyebben kitömhetők a győriek ellenfelei, de nincs mindent eldöntően nagy különbség. Az utolsó fordulóban (23-án) az ETO a Békéscsabát, a Fradi a Vácot fogadja. Jelen állás szerint nem egyszerre kezdődne a két meccs, de ezen remélhetően változtatnak. (A Fradi honlapja amúgy jó ideje 18 órára írja a meccset, de az MKSZ-én korábbi kezdés, 17 óra szerepel.)

Ha a gólkülönbség is ugyanaz,a több lőtt gól dönt (jelenleg 739-717-re vezet az ETO, de a pluszmeccsen ez a 22 gól kötelezően ledolgozandó), ha abban sincs különbség, akkor a több nyert meccs (amiben különbség nem várható, ahhoz pontokat kellene eldobálni, és máshogy). Ha mindez egyezne, akkor sorsolás döntene bajnoki címről.
kaloz174
Valaki, aki jobban tájékozott, elmondaná, ki is lesz a női magyar bajnok? <#conf><#circling> köszönöm <#wink><#worship>

Isthy
Egészen sokáig úgy tűnt, hogy a Fradinak sikerül eldöntenie a bajnoki cím sorsát. Azután az utolsó negyedórában a hazaiak utolérték őket, majd fordítani is tudtak a végére. Mivel 2 góllal nyertek, így a bajnoki cím sorsa majd az év végi gólkülönbségen dől el, tehát maradnak az izgalmak a bajnokság legvégéig.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszönöm! <#integet2><#worship>

Azért az elég durva, hogy a férfi Final Fourba a címvédő mellett 3 francia csapat jutott. A PSG rendben is van, de a másik kettőre sztem az idény elején senki sem fogadott volna.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Sok-sok szépet, boldog szülinapot neked! <#wave><#eljen><#eljen><#eljen><#pias>

Az EHF érdeme vitathatatlan, azóta amit én láttam nem fog hiányozni. Sok sikert neki!
Annak ellenére, hogy tisztában voltunk vele ezen a meccsen az Újváros bárhogyan is játszik nem nyerhet. De szerintem nem a Fradi volt ennyire jó hanem az Újváros ennyire gyatra, figyelem jó néhány éve a csajokat de ilyen első félidőt...
Amennyiben a Fradi így játszik jövő szerdán is akkor a Győrnek nem lesz nehéz dolga.
smith09
Válogatottba a B keretbe került, most szerződés bontás.
kaloz174
Kovács Annával szeződést bontott a DKKA. <#nemtudom><#rolleyes>

kaloz174
A Fradi pedig többször "megfázott" már Újvárosban, így készült ellenünk rendesen. Jól is játszottak, gratulálok nekik. A Kohász játékoskerete pedig nagyon vékonyka. Tegnap ennyir tellett. Kár az Érden elszórt pontokért.
Mellesleg az Érdet jobban megverte a a Fradi. <#nevetes1> Persze, jobb lett volna, ha inkább a Rosztov ellen játszanak csúcsformában...

kaloz174
Szerintem ebben nincs semmi meglepő. Már játszott a francia válogatottja a hazai csapatnak, az sokat segíthetett. A siófoki keret jobb, szerintem, otthon is voltak.

smith09
Az hogy a fradi megverte ma a Dunaújvárost az még oké. De a Siófok a Vácot? Hogyan?
Isthy
kaloz174
Vajon a pénz, vagy a kalandvágy viszi? Talán mindkettő. A Hosszabítás írása Mindenesetre az új motíváció meglesz. <#smile> Amikor nálunk jártak, számomra szimpatikus kézis közösségnek tűntek.

smith09
Várható volt hogy Martin Rostovhoz igazol. Pénz is gondolom fontos neki, illetve az új hely és az új sikerélmény.
Sok sikert neki.
smith09
Év végére kijött a külnbség.
FTC-ÉRD 32-15! Nem hiszem, hogy valaki várta ezt az eredményt! Biró 60% felett védett, de Hadfi is csak 3 gólt kapott. Pena nem játszott.
smith09
Igen, ebben szerencsénk van legalább.
Szombaton dolgozok majd, de a vasárnapi meccseket látom.
Isthy
Nemrég hivatalossá vált, hogy a győriek az első meccset játszák 15:15-től. Ami a másnapra való tekintettel igencsak a jobbik verzió a szűkösebb keret több pihenőideje szempontjából.

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
Nora Mörk szerint is jók kell védekezni ellenünk, ez fontos. Előre pedig csak nem lehet gond ezzel a hiányos, de így is erős kerettel.
Isthy
Ha már kell velük játszani, akkor már inkább pihenten ezzel a hiányos kerettel. Nagyon kemény menet lesz.
Kurtovicnak nem nagyon tetszett, legalábbis a négybetűs angol szó erről árulkodott.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2018.04.17. 20:04:40

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
Győr Bukarest a női bl elődöntőben.

Szerintem nem húztak nagyon rosszat nekünk.
Végén az Elek azt nyilatkozta, ha jól hallottam, ami a bajnokságban elég az a BL-ben kevés. Itt a tempóra gondolt. Mondjuk a jelenleg koncepció szerintem a fradinál nem alkalmas a BL ff4 -re.
Isthy
Ahogy olvasom a Fradinak esélye sem volt. Az elején a szélsők sorra rontották el a helyzeteiket, csak átlövésekből tudtak egy ideig eredményesek lenni. Az oroszok elhúztak és simán hozták a mérkőzést. Végig sok hibával játszott a Fradi elöl is és az oroszok ezeket sorozatos könnyű lerohanás gólokkal büntették. Hátul is sok hibát vétettek védekezésben, így nem is lehetett más a vége.
A győriek ha nehezen is, de hozták a győzelmet. A védekezésük ma nem nagyon működött, de elöl ellensúlyozták a hátsó problémákat. A FF-ban nagy szükség lesz a visszatérő Oftedalra és Grootra, láthatóan nagyon hiányzik a dinamizmusuk.
Mi közel voltunk a bravúrhoz Érden, végül 1 gólos vereség lett belőle. Sokat hibáztunk mi is elöl, amiből kaptuk a könnyű gólokat. Kétszer is visszajöttünk 5 gólos hátrányból, mindkét félidőben egyszer-egyszer. A kinyitott védekezés jól működött és a szünet után már mi is dobálhattunk könnyű lerohanás gólokat. A végén megvolt a lehetőségünk legalább az egyik pont megszerzésére, de nem tudtuk góllal befejezni a támadásunkat. Kár érte, mert a tegnapi Érdet akár meg is verhettük volna kicsit kevesebb hibával. Jönnek az újabb nehéz meccsek sorban, az első mindjárt pénteken Debrecenben. Jó lenne a sok hibát csökkenteni, mert akkor lesz valós esély pontokat szerezni.
A férfi MK-ban papírforma elődöntők voltak voltak, ma este 17:45-től jön a lényegi rész a döntőben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A tegnapi veszprémi "ankétról": A jéghegy csúcsa alatt

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ugyanakkor a testfelépítésük is jóval erősebb, masszívabb mint a hölgyeké.

DUNAFERR FOREVER!!!

De feltűnő a számbeli különbség a férfiak és a nők közt, pedig ugyanazon a borítású talajon játszanak, ráadásul jóval nagyobb súllyal és erővel!
Isthy
Gyanús a dolog, hogy szerepe van benne ennek a borításnak. Plusz benne van a durván felgyorsult játék is, ami fokozott terhelést jelent.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
smith09
Amikor a Győr az új padlóján játszott akkor már kezdtek jönni a sérülések. 4 - 5 éve már ez téma volt. Szerintem ez nem alaptalan.
Isthy
Válogatott keret

Együtt készül az "A" és "B" keret, amelyekben nagyjából mindenki benne van.

DUNAFERR FOREVER!!!

Hát amennyire én majd 60 év távlatából vissza emlékszem ( a nagypályáról való váltástól) a parketten, hajópadlón s más padlóboritókon korántsem volt ennyi térd sérülés! Ezeknek az új borítóknak a gyártói jól megkenhették az IHF/EHF vezetőket.
kaloz174
Szikora a borítás típust okolja...Szerinte az lehet a sok szakadás kiváltója...

Bennem több hiba lehetőség is felmerül. Egyrészt a padló, másrészt, kérdés hogy a felgyorsult játék mennyire hibás. A másik nagy kérdés pedig, hogy ezek a játékosok évekkel korábban megkapták e iskolában a tesi órák keretében a megfelelő hátteret...., látva egy két kollégát és ismerőst....hát....
smith09
Tessék neki is fél szünet.

Biztos hogy nem a padló a hibás? Lásd Győr, és most ez is.