Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
A Bundesliga szereplésük meghatározta, hogy esélyük sem volt a BL-be kerülni.

DUNAFERR FOREVER!!!

hacsak a Kiel hiánya nem az!
Isthy
Női és férfi BL kiemelések

Különösebb meglepetés nincs benne.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ritkán látni ilyen örömtáncot, több gólos vereség után. <#nevetes1> Viszont az is kiderült, hogy sok munka van még a csapattal.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
A csoportbeosztás a női eb-re vonatkozik, sztem te férfi csapatokra gondoltál. A holland és a spanyol az erős, a horvátoknál vagyunk jobbak.

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
Gratula a férfi válogatottnak.Spanyol horvát tuti erősnek tünik, a hllandokról fogalmam sincs.
Isthy
Sikerült a végét izgalmassá tenni, de megvan a vb szereplés, gratuláció a csapatnak! <#eljen><#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Na a vége már nem lett ilyen jó, megkaptuk a spanyolokat a csoportba és a románokat az ágra.

A mi csoportunk:
Magyar-Spanyol-Holland-Horvát
A D csoport:
Norvég-Román-Német-Cseh

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ismét jó, Solberg a horvátokat húzta a csoportunkba. Az águnkra még a csehek kerültek.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2018.06.12. 12:26:14

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Eddig jó, szerencsére az oroszok nem a mi águnkra kerültek, a németeket kaptuk meg helyettük.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Finoman fogalmaztál, inkább nagyon komoly bravúr! <#taps>
Ha valaki azt mondja nekem a meccs előtt, hogy 5-el nyerünk a szlovénoknál kinevettem volna. Ez egy nagyon szép győzelem volt. Átvészeltük a rengeteg kiállítást, védekezésben és a kapuban is sokkal jobbak voltunk. Leginkább ennek köszönhető ez a szép eredmény. Vujovics szerencsére többet foglalkozott a bírókkal a meccs záró 10 percében, mint a csapatával (pedig 12 perccel a vége előtt a kiállítási arány 11-6 volt a mi kárunkra, megkapták a szlovénok az előnyöket, de nem tudtak élni vele). Ebben az időszakban sikerült is egy 5-0-ás szériát csinálni a mivel eldöntöttük a meccset. A legvégén az az egy szlovén gól csak egy szépségtapasz volt, remélem nem lesz majd jelentősége.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Szép volt fiúk! Szerintem, bár voltak hibák, fegyelmezetlenségek, összességében bravúr az 5 gólos győzelem idegenben a magyar ffi válogatottól. <#eljen>
Egy beszámoló

smith09
Decemberi vb - n harmadik lett Hollandia mi pedig 15.
Margit, noooormlis ?! :-)
Isthy
A női BL következő idényére a nevezések

Ahogyan várható volt, a Vardar nem nevezett.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egyszerűen a legutóbbi eb szereplés alapján csinálták anno a beosztást, ahogyan szokták. Most előfordult az, hogy a hollandok nem nyerték a csoportjukat, így lett ez a megoldás (már korábban is volt ilyen).
Azért ha a szivünkre tesszük a kezünket akkor el kell ismerni, a hollandok reálisan jobbak mint mi, főleg egy tornát tekintve.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ahogy az előbb írtam, sztem nem is úgy értette. Ráadásul a győrieknek kevesebb játékost kell beépítenie mint a Fradinak és nekik sztem komolyabb rutinjuk van már ebben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem nem jutott hirtelen eszébe, hogy változás lesz, hiszen az előző mondatban a bajnoki ezüstről beszél. Utána rögtön BL-t érő helyezést mond, de a kettő nem egyenlő a változás miatt. Mert nem ér BL-t az ezüstérem, csak pályázati lehetőséget a szabad kártyára. Ahogyan megteheti ezt majd az Érd és a Siófok is akár. Az EHF döntésében meg ugye a "zsebeknek" komoly szerepe van. Mindezektől függetlenül nagyon nagy az esélye, hogy a Fradi kapná meg, hiszen a marketing értéke illetve a BL múltja nagyságrenddel komolyabb.

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
Értem, akkor ez olyan mint a fociban a világranglista.
Ott is olyan szabályokkal számolják ki helyezéseket aminek a realitáshoz sok köze nincs.
Isthy
A hollandok helyét kaptuk meg, mert megelőztük őket a selejtező csoportban.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2018.06.07. 10:35:14

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
Azt egyébként hogy találták ki hogy a decemberi tornán a magyar csapat első kalapba került?
Szerintem egyszerűen csak arra gondol, hogy a második hellyel valószínűleg mi kapnánk a szabadkártyát (azt nem merem feltételezni, hogy a változásról nem tud). Egyelőre én is ezt tartanám a valószínűbbnek a nemzetközi szinten bukott riválisok mellett, de ugye az EHF-maffiánál sosem tudni.

Abban biztos vagyok, hogy a bajnoki cím nem lesz kitűzött cél.
Ez már csak azért is érdekes mert a Fradinak reális céljai szoktak lenni. Én a következő bajnoki címet nem tartom reálisnak a Győr mellet, persze a sok össze vásárolt egyéből csapatot kell csinálni, de ez a fradinál is igaz.
Isthy
Idézet a cikkből:

"Most sem szeretnék itt szájkaratézni, egyértelmű célunk, hogy a Bajnokok Ligáját érő helyezést megszerezzünk, az előző években inkább óvatos voltam, de most én is azt gondolom, hogy reális a veszély.”

Úgy látom senkinek nem tűnt fel ez a mondat. A 2018/19-es idényben a BL-t érő helyezés az a bajnoki cím (ez tehát az egyértelmű cél???). Ugyanis 2019/20-tól már csak egy csapatot indíthat minden ország a BL-ben. Lehet majd szabad kártyát kérni egy másik csapatnak is, amiről majd az EHF dönt, hogy mely csapatok kaphatják.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Elek a Fradiról

Lehet reális a veszély, de azt gondolom a Fradi megoldja az ezüstérmet. Nálam még mindig ők az esélyesebek rá, mint a Siófok és főleg az Érd.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A franciák "véletlenül" nagyon jól jártak ezzel, könnyű útjuk lehet az elődöntőbe. Ha még "valahogyan" az oroszok is a C-D ágra kerülnek akkor meg főleg.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kalapbeosztás

Az első kalapba kerültünk, megkaptuk a hollandok helyét. Viszont velük biztosan egy csoportban (C jelű négyes) leszünk és ráadásul a norvégok ágán (C-D ág).

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Abban az első 20 percben a védekezés egészen kritikán aluli volt, a záró 10 percre jobb lett, meg is látszott az eredményen. A meccs végi 10 percre meg a fehéroroszok teljesen elfáradtak, így tudtunk sorozatban gólokat szerezni.
Elvileg a második kalapba kerülünk, de így is lehet egészen brutális csoportunk (pl. norvég, magyar, orosz és lengyel).

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
Az első félidő nézhetetlen volt, aztán kijött a különbség. 😊
Kíváncsi vagyok kit kapunk majd a sorsoláson.
kaloz174
Köszi! <#eljen>
Elvileg ez jó pozíció. Meglátjuk, mit jelent valójában. Azt pedig majd később, mire jut a gárda Rasmussen módszereivel. Néha nehéz érteni őt, de tény, ő van több infó birtokában...Reméljük, eredményes lesz.

Az első 20 perc katasztrófális (7-2 a fehéroroszoknak!), félidőre feljöttünk 12-13-ra, második félidő első felében átvettük a vezetést de csak minimális arányban, az utolsó tízpercben viszont henger s nagyarányú győzelem! De ez nem lesz elég az EB-n!
Kiváncsi vagyok a sorsolásra így, hogy csoportelsők lettünk!
kaloz174
Más programom volt, nem láttam a mai meccset. Milyen volt?

kaloz174
Köszi szépen! 😊

Ambros interjú
Isthy
Boldog Születésnapot! <#integet2>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Francia házidöntő (Nantes-Montpellier) lesz a férfi BL-ben. Mindkét meccsen megérdemelten nyert a győztes csapat, hiszen szinte végig ők vezettek.

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
Lehet mondani hogy a fradiban kevesebb külfödli van, és a pályán is több fiatal van, de a BL az nem jótékonysági intézmény, az nyer aki a legjobb csapat. Lehet hogy ez úgymond nem tesz jót a magyar válogatottnak, de ha lenne olyan magyar aki jobb mint a kettő északi játékos akkor nyílván őket igazolta volna le szerintem ez eto.
A fradiban talán van is ilyen, de őket odaigazolni szerintem nehéz lenne. V Kristiansenre most lehetőség, megkellett ragadni, jövőben ők nagyon jók lesznek Hansennel együtt szerintem.

Az audi se azért adja nekik a pénzt, hogy évek múlva csak csak történik valami, hanem hogy minden évben az ő lofójuk szereplen a final four ban és talán ez érthető is.
Isthy
Gratulálok a csajoknak a bajnoki 4. helyhez! <#taps><#worship>
Ez egy nagyon szép eredmény az idény eseményeinek tükrében, ezzel a kerettel. Felülmúlták az előzetes várakozásaimat, nagyon örülök, hogy így történt.
A győrieknek jár a gratuláció a bajnoki címhez, az eszement versenyfutásból a legvégén ők jöttek ki jobban.

DUNAFERR FOREVER!!!

Jim Morrison
utolsó percben elment a tv elől, mert mondom a vác, már a nézőknek dobja ki a labdát. Kár volt, de ha ezen múlt az ETO sikere akkor nem bánom 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Isthy
A női bajnokságban az történt amit várni lehetett, átkerült az előny a Fradihoz. Viszont az utolsó fordulóban a győrieknek lesz könnyebb ellenfele.
Nekünk sikerült a minimális célkitűzést megvalósítani Vácott, hogy a 4. helyet megszerezhessük (bár a meccsen szinte végig mi vezzettünk, de sajnos a végére a fáradtság a kevés csere miatt kiütközött a játékunkon, így a győzelem nem sikerült). Szerdán ezt hazai pályán érvényesíteni is kell és akkor elégedettek lehetünk az idei idénnyel.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok a szegedieknek a bajnoki címhez! <#taps>
A bajnoki döntő 4 félidejéből 3-ban sokkal jobbak voltak, így megérdemelt a sikerük. Abban az egyben azonban majdnem elrontották az egészet, de végül 1 gólt sikerült megőrizniük.
A veszprémiek játéka az egész idényben nem volt olyan amit a szurkolók elvárhattak, ennek meg is lett az "eredménye" a bajnokságban és a BL-ben is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Pont ez az elődöntő volt az, ami nálam utána még kisebbé tette az esélyt. A románok ellen még pihenten játszottak és kiválóan, de kemény csatában. Annak a meccsnek az irama és a védekezés intenzitása alapozta meg azt, hogy a döntőben "elhasználtan" és kevés pihenővel, ezzel a csonka kerettel jóval nehezebb lesz még egy ugyanolyan kaliberű csapat ellen, mint a románok. A Vardarnak nem volt olyan kemény és intenzív elődöntője, mint a győrieknek. Ezért érzem még nagyobb bravúrnak ezt a győzelmüket, mint előtte bármelyiket.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Igazából így is van, ahogy írod. Ezután a szezon után én sem lepődtem volna meg, ha nem jön össze a kupagyőzelem. Inkább az elődöntőket látva gondoltam, hogy gond nélkül nyer az ETO. Tévedtem, de legalább nyert. <#wink>

Isthy
A végén az általad említett két játékos volt a főszereplő. Mert ne feledjük, hogy Kiss Éva parádés védése után a visszafutó Berni (aki egyedül maradt a posztján és már a tegnapi meccs után is hulla fáradt volt, vasárnap alig bírt felkelni) szerezte meg az Éviről kipattanó labdát Lekics és Kuznyecova - inkább utóbbi - elől. Volt még hátra 4 mp és az alatt Kuznyecova újabb zicert lőhetett volna szinte bal 2-ből kiváló szögből.

Akkor nagyon optimista voltál, mert ilyen év után én nem nagyon számítottam BL győzelemre. Már az elődöntő is kisebb bravúrnak számított nálam, de talán az még várható volt. De a 2 nap alatti második meccs, ilyen csonka kerettel és fáradtan, sztem nagyon nagy bravúr volt.

Amit korábban írtam az szó szerint értendő, hiszen sem a férfiaknál, sem a nőknél nem volt még címvédés mióta Final Four van.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Teljesen meghatott a sors igazságtétele Évike kapcsán. Nagyon rászolgált. Sokan példát vehetnének róla a kapus mezőnyben. Másik nagy kedvencem, Bodesz is nagyszerűen teljesített. <#eljen>
Gratulálok a BL-győzelemhez, kicsit biztosabb sikerre számítottam.

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem az első félidőben inkább nekünk voltak kedvezőbbek az ítéleteik, a másodikban viszont a macedónoknak. Görbe kiállítása meg teljesen jogos volt a szünet előtt. Tök feleslegesen ugrott oda oldalról és lökte a levegőben 2 kézzel Lazovicsot, aki előtt volt sáncoló védő is, ráadásul a saját játékosa is akadályozta a normális lövésben. A második végén Broch kiállítása teljesen jogtalan volt, semmi komolyat nem csinált, a másik kiállítást is lehet véleményesnek nevezni. Ezért is írtam, hogy a szünet után már a macedónokkal voltak.
Cvijicssel kapcsolatban meg messze a legkomolyabban rá figyelő páros az ikrek, most sem értékelték az alakításait. Rengeteget fújtak ellene és jogosan, semmilyen más bírópáros nincs amelyik ennek a mondjuk legalább a felét befújja ellene.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Óriási gratuláció a győrieknek és le a kalappal eőttük! <#taps><#worship>
Ilyen év után, 3 sérültjük nélkül, 2 nap alatt 2 kemény meccset játszva, végül hosszabbításban nyerni, nem semmi! <#eljen>

A jó első negyedóra után jött egy rossz második, közte 11 perces gólcsenddel, így nem sikerült előnnyel menni a szünet re. Ráadásul egyből egy 7 perces gólcsend megint a 2. félidő elején, nem ígért sokat a halovány támadójáték. Szerencsére utána sikerült javítani elöl, így jött az egyenlítés és a szoros meccs egészen a végéig. Hatalmasat küzdöttek a játékosok a mezőnyben, nagy gratula nekik. Mert azért ismerjük el, a kapuból nem sok segítséget kaptak a 2. játékrészben. Grisbo védett egy büntetőt, azon kívül nem találkozott a labdával a 30 perc során. A másik oldalon Leynaud végig bőven 40 % felett védett a meccsen, így komoly bravúr volt döntetlenre menteni a meccset a csapatnak. Már a 2. félidő közepén kapus tkellett volna cserélni, ha másért nem, hogy Grimsbo pihenjen és utána lehet jobban jött volna vissza. Mi már itt követltük a képernyő előtt, hogy cseréljen már Martin. Görbe is elfáradt a szünet után, sorban kaptuk róla a gólokat, Joka szépen kihasználta a hibáit. Oftedal nagyon nem találta magát, mindezen problémák ellenére sikerült hosszabbításra menteni a mérkőzést. A hosszabbításban Amorim brutális parádét mutatott be, Bódi is hozzátett és a végén a legalább az utolsó 5 percre becserélt Kiss Éva is bizonyította, hogy helye lett volna a pályán már korábban is. A legvégén ő tette fel a pontot az i-re egy komoly ziccervédéssel.

Mondhatjuk, a történelem ismételte önmagát, tavaly szinte ugyanez volt. 26-20-as győzelem az elődöntőben, majd hosszabbításos győzelem a Vardar ellen a döntőben. Azonban az idei sokkal nagyobb eredmény, hiszen rengeteg problémát hozó év végén sikerült nyerniük.
Még egyszer, hatalmas gratuláció nekik a BL győzelemhez, ezzel történelmet írtak. Mert ne feledjük, a Final Fourok történetében ez volt az első címvédés.

DUNAFERR FOREVER!!!

Nem érheti őket panasz a macedon részről! mindig akkor állítottak ki (a félidő/hosszabbitás utolsó perceiben) egy-egy győrit, amikor nem igen volt lehetőség a hátrányt ellensúlyozni! Cvijic hanyatdobásos szimulálásaiból is csak az 1/3-át vették tudomásul, rég nem kellett volna a pályán legyen!
Gratula a Győrnek s örülök hogy nem látjuk többet ezt a Vardart! Kiváncsi vagyok, hogy a fél csapat mit művel majd Bukarestben?
Jim Morrison
Te jó ég.
Második félidő utolsó 3 percétől néztem, de a pulzusom egyből felment. Mit játszottak, hihetetlen. Amorim a végén. huh
Grat az ETO nak ! 😊 <#worship>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Isthy
Az ikrek elég korrekt páros, én nem félek ettől. Inkább az a kérdés, képesek lesznek-e teljesen függetleníteni magukat Nacsevszki biztosan feléjük érkező nyomásától. Aki nem tudná, a nevezett illető az EHF jv. bizottságának macedón vezetője és már sporiként is egy ellenszenves szemét volt. Ugye honfitársai döntőznek és ráadásul utoljára lesz alkalmuk BL-t nyerni.

DUNAFERR FOREVER!!!