Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon leegyszerûsítõ ez a cikk. Gyakorlatilag azt ajánlja, hogy feküdjünk rá az olcsóbb érmekre, a világszerte népszerûbb és jegyzett sportágakat pedig ejtsük. Népszerû, kedvelt sportágak támogatásáról beszél, és közben olyan sportágak ellen agitál, mint a labdarúgás (OK, értem az ellene szólóutálatot, engem is hidegen hagy), a kosárlabda (ez egy népszerû és világszerte jegyzett sportág) vagy a jégkorong (ez pedig éppen jön fel, a válogatott abszolút népszerû).

A vízilabdával eleve az a baj, hogy rajtunk és a délszlávokon kívül nem érdekel senkit, csak hagyományból megragadt, ahogy az olimpiai programban is. Sajnos kérdés, hogy meddig, a merev, semmittevõ nemzetközi - és hazai? - vezetõk miatt talán hosszú távon halálra van ítélve. A válogatotton kívül sok lesajnált sportág mellett sajnos kevéssé számít népszerûnek, ha kikerül az olimpiai programból, akkor nem is tudom, hogy mi lesz a sportággal. Na jó, az 50-es átlagnézõszám azért egy darabig garantált, és talán évente annyi gyereket sikerül is még összegereblyézni.

Egyébként egyetértek azzal, hogy szégyen bizonyos sikersportágaink helyzete (a TAO-ra is ráfér némi változtatás, van is rá kilátás), meg lehetne tolni egy-két helyen a szekeret, de ez az én szemben egy olyan cikk, amely arról szólt, hogy meglett írva ebben a formában, mert így sokaknál tetszésre találhat. Van erre egy szó: demagógia.
Isthy
Örömmel látom, hogy a hétvégén nem maradok kézi nélkül, ha már az újvárosi kupára nem tudok elmenni. A Digisport a két csatornáján szombaton és vasárnap is több meccset közvetít a Szabella kupáról <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Holnap 18:15-tõl játszanak a lányok a románokkal a negyeddöntõben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Huh... Vannak benne brutális hülyeségek is. Pl. nem a tornatanár feladata az olimpikonok nevelése kedves cikkíró...<#conf> A testnevelést igenis vissza kell hozni a régi megbecsült szintre, hogy azután az alapból lehessen válogatni. Szerencsére a MOB fõtitkára ebben a beszélgetésben is valami hasonlóról beszél. Persze az egyértelmû, hogy súlyozni kellene a sportági támogatások között, egyrészt a mi hazai gazdasági lehetõségeink és másrészt a várható sikeresség esélyének fényében. Na ebbe a mi "focicskánk" is a megfelelõ helyre kerülhetne. Észre kéne venni, hogy nálunk nincs meg ahhoz a potenciál semmilyen szinten, hogy a fociban az élvonalba kerülhessünk és a beleölt 100 milliárdokat másra kellene fordítani (persze ez jelenleg az álom kategória). A fõtitkár az interjúban 11 sportág TAO-s támogatásáról is beszél, várom a további lépéseket.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A sporttámogatásokról
Bár igaza van, de realitása nincs a szerzõ elgondolásának, miszerint azt a sportágat kellene támogatni, amelyik hosszú távon sikereket hoz az országnak.
A foci örökre "szent tehén" marad nálunk.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Bárhogy is dönt, bárhogy is lesz, csak köszönet és elismerés jár neki. Önmagában véve csalódás volt a londoni szereplés, de ennek a csapatnak már ez is belefért a szememben. Így vagyok ezzel pl. Janics Natasa esetében is.

Kemény Dénes

Nagyon kicsit tartozik csak ide, de én belinkeltem. Elképesztõ min mehet most keresztül...Nem is tudok mint hozzátenni három olimpiai arany szerintem önmagáért beszél!!<#worship><#worship>
Itt a pont!! Teljesen egyet értünk, szerintem egyébként teljesen értelmetlen a rájátszás, az egy csapatos bajnokságban (nálunk ugye mind a kettõ ilyen), ha pedig több csapatos lenne akkor megint értelmetlen.
Nem így kellene "jobb" meccseket rendezni, hanem régen rendezni kellett volna a klubok anyagi lehetõségeit, nem szét lopni az egész rendszer ugye kedves MKSZ...
Így már értem, csak mivel már korábban itt is felmerült különbözõ összefüggésekben a téma, így arra gondoltam, hogy a kérdés irányát talán nem értem, esetleg valami lemaradt. Mindenesetre örülök, ha sikerült valamit hozzátennem a témához.

Annyival még kiegészíteném, hogy ugye az sem mindegy, hány csapat van a bajnokságban, vagyis az alapszakasz mennyi meccset jelent, 16 csapatos NB I mellett nyilván nem lenen rájátszás, de annyi elsõosztályú szintû csapatunk úgysincs. Na meg persze az sem árt, ha az alapszakaszbeli meglógás nem dönti el hetekkel, hónapokkal elõre a bajnokságot, hanem a végén is van mit izgulni. Ha ezt nézzük akkor az elmúlt két nõi bajnokságban vagy legutóbb a férfiaknál is csillantott némi izgalmat és nemzetközi szintet a döntõ. A rég lefutott alapszakaszhoz képest mindenképp.
kaloz174
#52236-re szántam - volna.😊

kaloz174
Itt még vannak pontosabb infók.

kaloz174
Köszönöm, hogy megpróbáltál megvilágosítani. <#worship> Méltányolom.

Megpróbálom jobban megfogalmazni a kérdés-feltevésem személyes hátterét:
Talán kicsit számodra meglepõen hiányos a kézis mûveltségem, ami a rájátszást illeti, mivel amikor ezt az "intézményt" bevezették, akkor én éppen más sportággal voltam olyannyira elfoglalva, hogy csak nagyon mûkedvelõ szinten figyeltem a kézire.😊 Amikor én még elhagytam a pályát, akkor még nem volt divat ez a dolog.
Ezért fogalmaztam így a kérdésemet.
Az az igazság, hogy teljesen értelmetlennek érzem ezt az egészet - olyan nekem pl., mintha lefutnának egy 100 m-es számot, aztán visszarendelnék a mezõnyt, hogy most akkor az utolsó 20-at fussa le mindenki újra, és annak alapján hirdessünk gyõztest - így kicsit indulatból fogalmaztam, bizonyos dolgokat nem tisztázva.
Bennem mindig kicsit "felmegy a pumpa", amikor errõl a témáról olvasok, valamint arról, hogy gyakorlatilag minden változatlan ezen a téren.

Gondoltam, bár változni nem fog, de legalább tudjam, hogyan, miért alakult ki ez az egész rendszer, ezért kérdeztelek benneteket.
Egyébként meg biztosan bennem, az én gondolkodásomban van a hiba, nyilván pl. a kluboknak mindez megfelel, mert ha nem így lenne, már talán lenne változás. <#vigyor2>

Isthy
Az oroszok is megtették a dolgukat, 10 góllal verték a románokat. Akkor csütörtökön jöhet a magyar-román negyeddöntõ.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
<#worship>

Milyen ismerõs mez...<#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Természetesen nem Szemerey Zsófit kívántam leszólni, még csak nem is a legjobb személyét vitatni, csak azért hangsúlyoztam, hogy - fõleg az általam zavartanul követett szakaszban - a svédek mennyire reménytelenek voltak elöl. Egyébként még közelrõl is rémlenek borzasztóan gyenge lövések. De hát nincs olyan kapus a világon, aki csak ziccervédésbõl összeszed 61%-ot. Esetleg jégkorongban <#smile>
kaloz174
Kohász vendégszereplés
Ha jól olvastam, ma a cseh bajnok az ETO-val játszik, Gyõrben.

kaloz174
Jótékony célra ajánlotta fel olimpiai mezét Ferling Bernadett
Jótékony célra...

Isthy
Végigvédte a meccset, 61 %-os teljesítménnyel. A közeli lövéseket ezen belül 11/16-al, ami még jobb is mint az átlaga. Ugye itt a védõk nem annyira számítanak. Ifjúsági szinten vagyunk, most ne felnõttrõl beszéljünk <#wink>
Amit Lucáról írtál azon nincs mit ragozni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Úgy látszik annyira nem értettem a kérdést pontos irányát, hogy sikerült ennek kétszer is hangot adnom 😊 Így jár az ember, sok mindent csinál a egyszerre. Azért remélem valamelyik válaszomnak van relevanciája.
Valóban volt kapusteljesítmény, bár a svédeket inkább a védelem nullázta le, egy komoly felnõtt kapusnak az elsõ játékrész legtöbb skandináv próbálkozása finomkodó hazaadás lett volna. Mármint a kaput eltalálókról beszélek. A második félidõ elsõ felét viszont sajnos nem láttam, akkor telefonálnom kellett.

Lucának díjának nyilván örülök, de inkább az érdekel, hogy a teljesítménye legyen olyan, mely szerint minél hamarabb nagy hasznunkra lehet. Nem mintha kétségem lenne afelõl, hogy elõtte szép pályafutás állhat, csak szeretném, ha minél hamarabb sok lehetõséget kapna, és konkrétan Fradi-mezben is hasonló díjakat vehetne át. Egyelõre rózsásnak tûnik a jövõnk, ami a balkezes játékosokat illeti.
Mármint mi a kérdés? Újdonságot nem látok, legalábbis mindez már az elõzõ bajnokság után kiderült (szerintem én linkeltem ide), a nõknél pedig nincs lényeges változás tavalyhoz képest, csak annyi, hogy szerintem korábban a pályaválasztó joggal való machinálás nem volt kiemelve (azt mondjuk ebben a ó cikkben sem látom, arról van szó, hogy a jobb helyezési számú csapat kezdhet idegenben, majd játszhat otthon kétszer, ha sikerül így megegyezni).

Egyébként pedig nem tudom, hogy mi is most a konkrét kérdés. A férfiaknál érett változás, mert mindenki panaszkodott a középház fölöslegességére, ráadásul náluk a 4. helynél rosszabbal nem igazán lehet nemzetközi kupás helyhez odaférni, az elõdöntõért viszont így nagy párharcok várhatók a fotelbõl figyelõ Veszprém és Szeged után. Ez nekem jó döntésnek tûnik.

A rájátszás létjogosultságáról már sokszor esett szó: több éles meccs, több rangadó hozható így össze (ezt mondjuk közvetítés szempontjából sikerült elszúrni), a szakmabeliek, a klubok eddig emögött sorakoztak fel. Mindenesetre a nemrég széthullott spanyol bajnokságon kívül minden tényezõnek számít bajnokságban van rájátszás. Meg kell hagyni, tavaly a rájátszásban sok érdekes, izgalmas meccs akadt.
Isthy
Telhetetlen népség...<#ravasz1><#vigyor>
Én meg inkább a gyenge támadójáték miatt voltam kissé csalódott, mert simán eldönthettünk volna mindent a szünetre. Zsófin nem múlott most sem a kapuban, lehetett volna õ is a meccs legjobbja, bár Luca is jó volt. Lehet a csalódottságodon akartak kicsit javítani, hogy Fradi játékost választottak inkább <#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Magyarország-Svédország 21-13 (10-5)

Pazarul kezdett a csapat, elsõsorban védekezésben. Az elsõ svéd gólra majdnem 25 percet kellett várni, amikor már 8-0 volt nekünk. Ha elöl kicsit jobban ment volna a játék, akkor a 2. félidõre nem marad már kérdés. Sajnos az utolsó 5 percet 2-5-re elbuktuk, bár szinte végig hátrányban játszottunk, így 5 gólra visszajöttek a svédek. A szünet után tartottuk az 5 gólos elõnyt, amit a félidõ közepétõl fokozatosan sikerült növelni és 21-11-nél meglett a közte 10 gól. A végén már sokat hibáztunk elöl, 4 eladott labda zsinórban, de már sok jelentõsége nem volt.
Ezzel megvan a csoport elsõség és valszeg az oroszok elkerülve a negyeddöntõben, SZÉP VOLT LÁNYOK!!! <#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

A mi lányaink megtették a magukét, most már az oroszokon a sor. Az elsõ félidõ után azért kissé csalódott voltam, sokáig úgy nézett ki, hogy kapott gól nélkül lehozhatjuk 😊
Isthy
Sajnos nem láttam a hollandok elleni döntetlent és ezt sem. Bár ez utóbbi gondolom nem bírt nagy sportértékkel <#wink> A lényeg ma jön, le kellene gyõzni a svédeket, mert így csoportelsõként elkerüljük az oroszokat a negyeddöntõben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi! Mások is jártak így igyekezetükben <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33

Nõi U18-as világbajnokság: újabb gyõzelemmel közel a továbbjutás

Harmadik csoportmérkõzésén biztos gyõzelmet aratott a magyar nõi válogatott a montenegrói U18-as világbajnokságon Paraguay ellen. A keddi utolsó csoportfordulóban a mieinknek már egy döntetlen is elegendõ Svédország ellen a legjobb nyolc közé kerüléshez. Amennyiben a magyar csapat vereséget szenvedne, Hollandia pedig legyõzné Horvátországot, úgy a két 5-5 pontos csapat között az össz-gólkülönbség döntene. A magyar válogatott jelenlegi gólkülönbsége +39, a hollandé +9.

Nõi ifjúsági (U18) világbajnokság, Montenegró, augusztus 16-26.
A-csoport, 4. forduló:
PARAGUAY-MAGYARORSZÁG 11-36 (5-18)
Podgorica, játékvezetõk: Liu S., Liu F. (kínaiak).
PARAGUAY: G. Bordon, Machuca (kapusok), Acuna 3 (1), Aluan 4 (1), Battaglia, R. Bordon 1, Caceres, Flor 2, Gonzalez, Kaleniuszka, Paniagua, Rolon, Vergara 1. Szövetségi kapitány: Subeldia Ruben Dario.
MAGYARORSZÁG: Ferenczi, Szemerey, Bíró (kapusok), Ács 3, Bárány 1, Buzsáki 3, Ertl 6, Korsós 4, Kurucz 4 (1), Lukács 1, Mészáros 2, Palotás 2, Sirián 4, Szekerczés 3 (2), Tóth M. 2, Virág 1. Szövetségi kapitány: Danyi Gábor.
Kiállítások: 6/2, ill. 4/3.
Hétméteresek: 4, ill. 18 perc.

A csoport állása: 1. Svédország 6 p (88-70), 2. Magyarország 5 p (98-59), 3. Hollandia 3 p (79-70), 4. Horvátország 2 p (86-85), 5. Paraguay 0 p (64-131)

Eddigi eredmények:
A-csoport:
Svédország-Horvátország 30-29 (12-16)
Hollandia-Paraguay 33-17 (15-6)
Magyarország-Horvátország 38-24 (20-11)
Paraguay-Svédország 19-29 (12-18)
Hollandia-Magyarország 24-24 (16-15)
Svédország-Hollandia 29-22 (17-11)
Horvátország-Paraguay 33-17 (18-8)

További program:
Augusztus 21. (kedd)
13:45 Magyarország-Svédország
16:00 Horvátország-Hollandia
kaloz174
Majd megismétlem még az idén😊))
(Közben sikerült rájönnöm, hogy nem most aktuális.😊 Így jártam; de nagyon igyekeztem.<#nevetes1><#vigyor2>)

kaloz174
Nagyon boldog, vidáman eltöltött névnapot neked! <#eljen><#wink><#pias>

kaloz174
Fura kérdésem, kérésem van:
Aki emlékszik, írja le, legyen szíves, miért és hogyan alakult ki ez a "rájátszás" történet??
Változatlanul nagyon érthetetlen ez a dolog számomra. Ráadásul most valami változás is van benne.

kaloz174
Csatlakozom a többiekhez, én is kívánok, ha kicsit megkésve is, sok örömet, boldogságot neked!<#eljen><#smile>
Jó látni, hogy nem feledkezel meg rólunk, ha ritkán is adod jelét. <#kacsint>

Isthy
Nõi ifjúsági VB:

Magyarország-Horvátország 38-24 (20-11)

Sok lerohanásgól, sok szélsõgól, beállós és átlövésgólok, utóbbiak inkább a szünet után. Nagyon szétfutotta a csapat a horvátokat, olyan norvég módra. Igaz, a horvátok tegnap játszottak meccset, mi meg nem, de ez akkor is nagyon sima volt.

Szép volt lányok! <#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sajnos tegnap nem jártam erre, de most bepótolom:

Sokáig éljen az ünnepelt! Boldog Születésnapot! <#wave><#pias>

DUNAFERR FOREVER!!!

Nagyon Köszönöm!<#smile><#wave>
Igazán jólesik!

Breki33
SZT-nek Boldog Szülinapot !
[HUN]FaTaL
<#eljen>

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy
Részlet a Sport TV (Sport1, Sport2 és SportM) oldalán megjelentekbõl:

"Kézilabdából 2018-ig a magyar nõi és férfiválogatott idegenbeli Eb-selejtezõit, a 2012-es nõi Eb-t, a 2013-as férfi- és nõi vb-t is a Sport TV-n követhetik a szurkolók."

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Most úgy tûnik, alakul a helyzet - úgy a játéktéren, de a csapat körül is. Gondolom, nem egyszerû behozni a relatív lemaradást a többi csapathoz képest.
Várom a folytatást. <#kacsint> Nem lesz egyszerû a hitet, a hitelt visszaadni.

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

Amúgy 2010-ben jelölték Popovicot (még az EB kezdete elõtt), más híján nyilván az életmûve és BL-sikerei miatt.
Tény, a saját versenyeik döntõek az IHF-nél (jellemzõ, hogy a vb-t be szokták várni a jelöltek nyilvánosságra hozásával, az EB-t nem), de általában ki szokták egészíteni pár nagy névvel a listájukat - a BL komolyabb menõi közül. Lekic legutóbbi jelölése is eléggé értelmetlennek tûnt, ráadásul a szerbek kint sem voltak a vb-n. Meglátjuk, hogy most, az olimpia évében így lesz-e, mindenesetre ha akarnak össze tudnak válogatni öt sztárt az olimpiai góllövõlistáról, meg hozzátehetnek pár "ha pályára sem lép, akkor is jelöljük minden évben" játékost.
Isthy
Bulatovics jelölése is valóban esélyes lehet, de Görbére nem tennék pénzt, mert ez IHF szavazás, ahol a BL-ben nyújtott teljesítmények nem számítanak (lásd pont Popovics éveken keresztül). Találni fognak majd megfelelõ jelölteket az õ versenyükrõl. Idén év végén EB lesz, ami ugye EHF rendezvény, tehát az sem fog nagyon számítani. Ugye ismerjük már az IHF-et ezzel kapcsolatban, voltak nagyon durva dolgaik... Pl. ugye itt van mindjárt Pineau esete...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
off: kicsit késõn van😊)
Bocs!<#circling> A link azért jó.😊

kaloz174
2 felkészülési meccs erejéig nálunk vendégeskedik Tadici csapata, vagyis a Zilah, ismerõs nevekkel a keretében:

Az elsõ rövid meccs beszámolója

Új oldal van helyette. Mindenesetre én megyei eredményeket a régin sem tudtam nézni, próbáltam megyei szövetségre váltani, de a megyei tabellát nem tudtam elõvarázsolni belõle régen.
JoeFromHun
Sziasztok!

Nem tudja valaki,hogy mi lett a http://www.handballnet.hu -val
Régebben(1-2 hónapja még) meg lehetett nézni a tabellákat és a megyei eredményeket.. Most ez nagyon karcsú lett..
Ilyen marad vagy csak átalakítás van és azért nincs rajta szinte semmi?

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Breki33
Egyik legnagyobb gyõzelem volt az olimpián !

http://www.youtube.com/watch?v=xkpdsDXA3oE&feature=related

Pars Krisztián se semmi tegnapi interjúban azt mondta ma már edzeni fog
hiszen sok még a feladat elõtte.
Nagyobb meglepetés lenne, ha nem jelölnék, mintha Montenegró nyerte volna az olimpiai aranyat <#smile> Várhatóan Bulatovic és Görbicz is kap jelölést, de más valódi esélyes nem is nagyon ugrik be. Az biztos, hogy a norvég "erõs emberek" (Haraldsen, Löke), a 2012-ben eddig nyújtott teljesítményük alapján messze vannak attól, hogy megérdemelnék a címet végre/újra.

Szerintem Popovic csak akkor bukhatja el az idei díjat (mivel az átlagos szavazó szurkoló idén úgyis részben életmûdíjnak fogja tekinteni), ha a több emaillel szavazó magyarok Görbiczet erõsítik, az õ szavazatai pedig megoszlanak az említett jobbátlövõével.
Köszönjük neki, le a kalappal elõtte és a többi sportoló elõtt is!!
<#worship><#worship>
kaloz174
Gyönyörû történet.
Risztov Éva