Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A vízilabdával eleve az a baj, hogy rajtunk és a délszlávokon kívül nem érdekel senkit, csak hagyományból megragadt, ahogy az olimpiai programban is. Sajnos kérdés, hogy meddig, a merev, semmittevõ nemzetközi - és hazai? - vezetõk miatt talán hosszú távon halálra van ítélve. A válogatotton kívül sok lesajnált sportág mellett sajnos kevéssé számít népszerûnek, ha kikerül az olimpiai programból, akkor nem is tudom, hogy mi lesz a sportággal. Na jó, az 50-es átlagnézõszám azért egy darabig garantált, és talán évente annyi gyereket sikerül is még összegereblyézni.
Egyébként egyetértek azzal, hogy szégyen bizonyos sikersportágaink helyzete (a TAO-ra is ráfér némi változtatás, van is rá kilátás), meg lehetne tolni egy-két helyen a szekeret, de ez az én szemben egy olyan cikk, amely arról szólt, hogy meglett írva ebben a formában, mert így sokaknál tetszésre találhat. Van erre egy szó: demagógia.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Bár igaza van, de realitása nincs a szerzõ elgondolásának, miszerint azt a sportágat kellene támogatni, amelyik hosszú távon sikereket hoz az országnak.
A foci örökre "szent tehén" marad nálunk.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Nagyon kicsit tartozik csak ide, de én belinkeltem. Elképesztõ min mehet most keresztül...Nem is tudok mint hozzátenni három olimpiai arany szerintem önmagáért beszél!!<#worship>#worship><#worship>#worship>
Nem így kellene "jobb" meccseket rendezni, hanem régen rendezni kellett volna a klubok anyagi lehetõségeit, nem szét lopni az egész rendszer ugye kedves MKSZ...
Annyival még kiegészíteném, hogy ugye az sem mindegy, hány csapat van a bajnokságban, vagyis az alapszakasz mennyi meccset jelent, 16 csapatos NB I mellett nyilván nem lenen rájátszás, de annyi elsõosztályú szintû csapatunk úgysincs. Na meg persze az sem árt, ha az alapszakaszbeli meglógás nem dönti el hetekkel, hónapokkal elõre a bajnokságot, hanem a végén is van mit izgulni. Ha ezt nézzük akkor az elmúlt két nõi bajnokságban vagy legutóbb a férfiaknál is csillantott némi izgalmat és nemzetközi szintet a döntõ. A rég lefutott alapszakaszhoz képest mindenképp.
Megpróbálom jobban megfogalmazni a kérdés-feltevésem személyes hátterét:
Talán kicsit számodra meglepõen hiányos a kézis mûveltségem, ami a rájátszást illeti, mivel amikor ezt az "intézményt" bevezették, akkor én éppen más sportággal voltam olyannyira elfoglalva, hogy csak nagyon mûkedvelõ szinten figyeltem a kézire.😊 Amikor én még elhagytam a pályát, akkor még nem volt divat ez a dolog.
Ezért fogalmaztam így a kérdésemet.
Az az igazság, hogy teljesen értelmetlennek érzem ezt az egészet - olyan nekem pl., mintha lefutnának egy 100 m-es számot, aztán visszarendelnék a mezõnyt, hogy most akkor az utolsó 20-at fussa le mindenki újra, és annak alapján hirdessünk gyõztest - így kicsit indulatból fogalmaztam, bizonyos dolgokat nem tisztázva.
Bennem mindig kicsit "felmegy a pumpa", amikor errõl a témáról olvasok, valamint arról, hogy gyakorlatilag minden változatlan ezen a téren.
Gondoltam, bár változni nem fog, de legalább tudjam, hogyan, miért alakult ki ez az egész rendszer, ezért kérdeztelek benneteket.
Egyébként meg biztosan bennem, az én gondolkodásomban van a hiba, nyilván pl. a kluboknak mindez megfelel, mert ha nem így lenne, már talán lenne változás. <#vigyor2>#vigyor2>
DUNAFERR FOREVER!!!
Ha jól olvastam, ma a cseh bajnok az ETO-val játszik, Gyõrben.
Amit Lucáról írtál azon nincs mit ragozni.
DUNAFERR FOREVER!!!
Lucának díjának nyilván örülök, de inkább az érdekel, hogy a teljesítménye legyen olyan, mely szerint minél hamarabb nagy hasznunkra lehet. Nem mintha kétségem lenne afelõl, hogy elõtte szép pályafutás állhat, csak szeretném, ha minél hamarabb sok lehetõséget kapna, és konkrétan Fradi-mezben is hasonló díjakat vehetne át. Egyelõre rózsásnak tûnik a jövõnk, ami a balkezes játékosokat illeti.
Egyébként pedig nem tudom, hogy mi is most a konkrét kérdés. A férfiaknál érett változás, mert mindenki panaszkodott a középház fölöslegességére, ráadásul náluk a 4. helynél rosszabbal nem igazán lehet nemzetközi kupás helyhez odaférni, az elõdöntõért viszont így nagy párharcok várhatók a fotelbõl figyelõ Veszprém és Szeged után. Ez nekem jó döntésnek tûnik.
A rájátszás létjogosultságáról már sokszor esett szó: több éles meccs, több rangadó hozható így össze (ezt mondjuk közvetítés szempontjából sikerült elszúrni), a szakmabeliek, a klubok eddig emögött sorakoztak fel. Mindenesetre a nemrég széthullott spanyol bajnokságon kívül minden tényezõnek számít bajnokságban van rájátszás. Meg kell hagyni, tavaly a rájátszásban sok érdekes, izgalmas meccs akadt.
Én meg inkább a gyenge támadójáték miatt voltam kissé csalódott, mert simán eldönthettünk volna mindent a szünetre. Zsófin nem múlott most sem a kapuban, lehetett volna õ is a meccs legjobbja, bár Luca is jó volt. Lehet a csalódottságodon akartak kicsit javítani, hogy Fradi játékost választottak inkább <#nyes>#nyes>
DUNAFERR FOREVER!!!
Pazarul kezdett a csapat, elsõsorban védekezésben. Az elsõ svéd gólra majdnem 25 percet kellett várni, amikor már 8-0 volt nekünk. Ha elöl kicsit jobban ment volna a játék, akkor a 2. félidõre nem marad már kérdés. Sajnos az utolsó 5 percet 2-5-re elbuktuk, bár szinte végig hátrányban játszottunk, így 5 gólra visszajöttek a svédek. A szünet után tartottuk az 5 gólos elõnyt, amit a félidõ közepétõl fokozatosan sikerült növelni és 21-11-nél meglett a közte 10 gól. A végén már sokat hibáztunk elöl, 4 eladott labda zsinórban, de már sok jelentõsége nem volt.
Ezzel megvan a csoport elsõség és valszeg az oroszok elkerülve a negyeddöntõben, SZÉP VOLT LÁNYOK!!! <#taps>#taps><#worship>#worship>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Nõi U18-as világbajnokság: újabb gyõzelemmel közel a továbbjutás
Harmadik csoportmérkõzésén biztos gyõzelmet aratott a magyar nõi válogatott a montenegrói U18-as világbajnokságon Paraguay ellen. A keddi utolsó csoportfordulóban a mieinknek már egy döntetlen is elegendõ Svédország ellen a legjobb nyolc közé kerüléshez. Amennyiben a magyar csapat vereséget szenvedne, Hollandia pedig legyõzné Horvátországot, úgy a két 5-5 pontos csapat között az össz-gólkülönbség döntene. A magyar válogatott jelenlegi gólkülönbsége +39, a hollandé +9.
Nõi ifjúsági (U18) világbajnokság, Montenegró, augusztus 16-26.
A-csoport, 4. forduló:
PARAGUAY-MAGYARORSZÁG 11-36 (5-18)
Podgorica, játékvezetõk: Liu S., Liu F. (kínaiak).
PARAGUAY: G. Bordon, Machuca (kapusok), Acuna 3 (1), Aluan 4 (1), Battaglia, R. Bordon 1, Caceres, Flor 2, Gonzalez, Kaleniuszka, Paniagua, Rolon, Vergara 1. Szövetségi kapitány: Subeldia Ruben Dario.
MAGYARORSZÁG: Ferenczi, Szemerey, Bíró (kapusok), Ács 3, Bárány 1, Buzsáki 3, Ertl 6, Korsós 4, Kurucz 4 (1), Lukács 1, Mészáros 2, Palotás 2, Sirián 4, Szekerczés 3 (2), Tóth M. 2, Virág 1. Szövetségi kapitány: Danyi Gábor.
Kiállítások: 6/2, ill. 4/3.
Hétméteresek: 4, ill. 18 perc.
A csoport állása: 1. Svédország 6 p (88-70), 2. Magyarország 5 p (98-59), 3. Hollandia 3 p (79-70), 4. Horvátország 2 p (86-85), 5. Paraguay 0 p (64-131)
Eddigi eredmények:
A-csoport:
Svédország-Horvátország 30-29 (12-16)
Hollandia-Paraguay 33-17 (15-6)
Magyarország-Horvátország 38-24 (20-11)
Paraguay-Svédország 19-29 (12-18)
Hollandia-Magyarország 24-24 (16-15)
Svédország-Hollandia 29-22 (17-11)
Horvátország-Paraguay 33-17 (18-8)
További program:
Augusztus 21. (kedd)
13:45 Magyarország-Svédország
16:00 Horvátország-Hollandia
(Közben sikerült rájönnöm, hogy nem most aktuális.😊 Így jártam; de nagyon igyekeztem.<#nevetes1>#nevetes1><#vigyor2>#vigyor2>)
Aki emlékszik, írja le, legyen szíves, miért és hogyan alakult ki ez a "rájátszás" történet??
Változatlanul nagyon érthetetlen ez a dolog számomra. Ráadásul most valami változás is van benne.
Jó látni, hogy nem feledkezel meg rólunk, ha ritkán is adod jelét. <#kacsint>#kacsint>
Magyarország-Horvátország 38-24 (20-11)
Sok lerohanásgól, sok szélsõgól, beállós és átlövésgólok, utóbbiak inkább a szünet után. Nagyon szétfutotta a csapat a horvátokat, olyan norvég módra. Igaz, a horvátok tegnap játszottak meccset, mi meg nem, de ez akkor is nagyon sima volt.
Szép volt lányok! <#taps>#taps>
DUNAFERR FOREVER!!!
Sokáig éljen az ünnepelt! Boldog Születésnapot! <#wave>#wave><#pias>#pias>
DUNAFERR FOREVER!!!
Igazán jólesik!
"Kézilabdából 2018-ig a magyar nõi és férfiválogatott idegenbeli Eb-selejtezõit, a 2012-es nõi Eb-t, a 2013-as férfi- és nõi vb-t is a Sport TV-n követhetik a szurkolók."
DUNAFERR FOREVER!!!
Várom a folytatást. <#kacsint>#kacsint> Nem lesz egyszerû a hitet, a hitelt visszaadni.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Bocs!<#circling>#circling> A link azért jó.😊
Az elsõ rövid meccs beszámolója
Nem tudja valaki,hogy mi lett a http://www.handballnet.hu -val
Régebben(1-2 hónapja még) meg lehetett nézni a tabellákat és a megyei eredményeket.. Most ez nagyon karcsú lett..
Ilyen marad vagy csak átalakítás van és azért nincs rajta szinte semmi?
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
http://www.youtube.com/watch?v=xkpdsDXA3oE&feature=related
Pars Krisztián se semmi tegnapi interjúban azt mondta ma már edzeni fog
hiszen sok még a feladat elõtte.
Szerintem Popovic csak akkor bukhatja el az idei díjat (mivel az átlagos szavazó szurkoló idén úgyis részben életmûdíjnak fogja tekinteni), ha a több emaillel szavazó magyarok Görbiczet erõsítik, az õ szavazatai pedig megoszlanak az említett jobbátlövõével.
<#worship>#worship><#worship>#worship>
Risztov Éva