Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Gratulálok a csajoknak az ETO elleni helytálláshoz! <#taps>

Sajnos tegnap edzésen sérülés miatt elvesztettük az egyik átlövõnket (Sánta Dóra), ma az elsõ félidõ második felében a két sporinak köszönhetõen a másikat (Takács Fruzsi) és így egyetlen átlövõvel (Detti) kellett játszanunk majd 40 percig.
Az elsõ félidõ közepéig szépen tartottuk magunkat döntetlen körül az ETO "második sora" ellen, azután bejöttek a kezdõk, de õk is csupán 6 gólos elõnyt tudtak kiharcolni a szünetre a kiállításainknak és a piros lapnak köszönhetõen.
A szünet után sokáig az elsõ sor játszott a gyõrieknél és növelte az elõnyt a szinte átlövõ nélküli csapatunk ellen. A végére 17 gól lett közte, de nincs okunk szégyenkezni. Nekünk majd a Békéscsaba elleni itthoni meccs lesz az igazán fontos, ott kell jól teljesítenünk.
Sanela nagy csalódás volt a kapuban, Pisák Reni sokkal jobban teljesített. A mezõnyben mindenki hozta nagyjából az elvárhatót.

A két spori mûködését egy köpéssel tudnám jellemezni, fõleg amit elsõ félidõben elõadtak. Szégyen, hogy ilyeneket engednek NB I-es meccsen fújni <#boxer><#violent>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, nem ártana látni az eredetit angolul. Sajnos egyelõre nem találtam meg az EHF oldalán. Nem igazán a berohanás a probléma, hanem az egyebek. Biztonsági személyek inzultálása, tûzgyújtás a csarnokban stb. Láttunk példákat az elmúlt években. Azt gondolom ezek lesznek a mércék, nem az, hogy 1-2 ember berohan a pályára.
Remélem én is, hogy a szurkolók képesek lesznek kordában tartani magukat, egymást.

DUNAFERR FOREVER!!!

Jó lenne ismerni eredeti nyelven a pontos szöveget. Azt pedig kizártnak tartom, hogy egy-két ember alkalmi berohanásáért következõ alkalommal egybõl elmeszelés következne - ezzel persze nem azt mondom, hogy nem kell komolyan venni, de bízom benne, hogy lesz olyan szintû önszervezettség, hogy emiatt nem kell aggódni. Ha eljutunk a csoportkörig, ott a helyszínek ismeretében túl nagy gond nem lehet.
Isthy
Majd Navarro és Paula mellé Dinu mama századszor is visszatér <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Viborgi következmények

A pénzbüntetés sem akármi, de az eltiltással fenyegetés a nagyobb probléma. Sem a hazai sem az idegenbeli meccseken nem történhet semmi rendbontás. Elég 1-2 provokátor az ellenféltõl (pl. mindjárt itt vannak "kedves" szlovák "barátaink") és kész lehet baj, az EHF pedig máris élvezettel fog ugrani...

Ahogy az EHF oldalán látom, a Mihalovce elleni BL selejtezõ visszavágó Dabason lesz.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Kisebb meglepetésre döntetlen lett ez a meccs. Bár otthon tavalyi is erõsek voltak a Lokis fiatalok, emlékeim szerint, most pedig komoly erõsítés számukra Lajtos Nóra a kapuban, pl.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
A románok pedig Leynaud-t fél évre...Neki is jobbulást, de a Valcea sem esik ettõl túlzottan kétségbe, gondolom.
(Term. azért jobbulást neki.)

Bevallom, amikor azt írtam, eszembe sem jutott a KEK <#vigyor5>

Mostanában inkább abban az összefüggésben szoktam a második számú kupára gondolni, hogy nehogy a Buducnost kiessen oda, megnyerje és beelõzzön minket az örökranglistán. Bár úgy vélem, hogy mindenképp lesz a mezõnyben elvben náluk erõsebb csapat is. Mondjuk a Dinamo Volgográd <#smile>
Én is azon morfondíroztam azóta, hogy még egy-két sérülés, és abban a csoportban bárki bárhol megverhet bárkit. Még így is a Viborg tûnne a legnagyobb esélyesnek a csoportelsõségre, de ha a tavalyi védekezésükön nem tudnak javítani (a kapusigazolásaik persze jók), akkor így a jobb oldaluk elvesztésével akár zsinórban harmadszor is produkálhatnak meglepetésszerû kiesést. De azért erre nem tennék sok pénzt.
Isthy
Ahogy látom a fordulóból csak a mi meccsünk lesz látható, máshonnan nem közvetít senki.

Dunaújváros-Gyõri ETO
Nõi NB I 1. forduló - Dunaújváros
2012. 09. 01. 18:00 Cunder.hu

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Annyira azért gondolom nem akarsz pótolni pl. egy KEK gyõzelemmel <#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A Viborg elvesztette Kurtovicsot is erre az évre, a jobb oldaluk az elmúlt 2 hétben durván legyengült. Érdekes lesz a BL D csoportja...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nõi, ffi sorsolások egy helyen.

kaloz174
Akkor ma újra elkezdõdik😊

Nõi NBI, 1. forduló:
18:00 DVSC-FÓRUM-ÉTV-ÉRD
...

A játékos állományt nem ismerem, de a napokban volt szerencsém összefutni egy játékossal, kivételesen neki is meg nekem is volt 5 percem. Komoly terveket szövögetnek, remélem sikerül nekik.
A Szabella-kupáról is ejtek pár szót. Sajnos csak szombaton volt alkalmam kimenni, akkor is csak két meccsre, szóval máshol, máskor, más kupagyõzelemmel kell bepótolni ezt a vasárnapot 😊

Összességében nagyon tetszettek látottak (mármint a vasárnapiak streamen, mert a szombattal belenyúltam rendesen 😊, Vérten Orsival nagyon sokat erõsödtünk (bár a helyzetek kihasználásán még kell javítania). Kiváltképp tetszett, hogy a belsõ posztokon - már az elõzõ szezonban is fokozódó - való nagyobb "jövés-menés" mellett Zizi és Orsi is között is nem egy helycserét láttunk, és az irányítónk is szerzett minden meccsen legalább egy szélsõgólt (talán egyszer vagy kétszer hibázott?), a Valcea ellen bónuszként pedig egy szerencséset. A nyitott védekezés elleni saját felállásunk szintén hatékonynak bizonyult, Orsi-gólokkal középrõl. Egyelõre Deka helyét nem látom a csapatban, mert eddig messze nem játszott annyit a felkészülés során, mint vártam volna a nyilatkozatok alapján, a hétvégén pedig aggasztó produkcióval rukkolt elõ. Õszintén remélem, hogy lesz jövõje a Fradiban, ez az év alighanem errõl is dönt.
A bajnoki döntõ meccsein azért a két csapat szerintem messze nem hozta a kupadöntõs formáját, pláne Gyõrben nem. Az ETO ráadásul akkoriban vesztette el Vérten és Hornyák Ágit is, védekezésben az elsõ meccsen szinte Planéta volt a nyerõ emberük. Ezzel szemben jövõre a világválogatott elsõ soruk mögött lesz egy magyar válogatott második sor is, és olyan játékosokkal számolhatnak hármas védõben, mint Amorim, Hornyák, Tervel és Hornyák Dóra - de Lekic is léphet elõre. (Ha ez utóbbival kezdenek valamit, az amúgy is felér egy plusz igazolással. Nálam nem kedvencem az irányítók nemzetközi mezõnyében, de az elõzõ szezon elõtt azt vártam, hogy komoly csapatjátékost faragnak belõle. Ez Martinnak sikerülhet is akár. Mindenesetre tavaly hasznosságban messze elmaradt mondjuk Pineau szintjétõl, támadásban pedig 3-4 szakadéknyi távolságból követte Görbiczet. Sokan persze így is örültek volna, ha csak annyit tudtak volna nyújtani.)

Plusz nekünk kinéz egy extra Magyar Kupa négyesdöntõ, ha pedig esetleg játszanunk kell ott egy addigra összecsiszolódott Érddel a presztízsdöntõ elõtt, akkor ott se lazsálhatunk. Tehát faárasztó õsz és tavasz várható. Hosszabb lesz a kispadunk, jobbak leszünk, de a léc is jóval feljebb került.

Ami BL-t illeti, én csak az ETO-t, a Valceát és a Larvik tenném egyértelmûen elénk (egy vagy két meccsen), ebben a sorrendben (a gyõriek összeszokottabbak a románoknál, és kisebb ott a színház). A Krim kerete papíron jobb a miénknél, de szerintem az elsõ sor túlértékelt, ekvivalens cseréjük pedig nekik se lesz sokkal több, mint nekünk (nem a Szabella kupa alapján mondom, ott gyakorlatilag a három legnagyobb név hiányzott); azt pedig, hogy mennyire állnak össze, majd meglátjuk. A mi szereplésünket egyértelmûen a sorozatterhelés bírása fogja eldönteni, adott esetben a Dinamo is okozhat gondot, de ha bírjuk a végéig, akkor bárkit meglephetünk. Ez utóbbi esetben szerintem a negyedik elõdöntõs helyre a Krim és a Viborg mellett mi pályázhatunk közel azonos eséllyel. De ez már eleve egy optimista forgatókönyv.

Különben a Larviktól sem vagyok odáig, de azért a norvégok általában ki tudják találni, hogy hogyan nyerjenek, de a Viborg nem erõsödött annyit, mint vártam (egy komoly igazolásra számítottam volna, ehelyett még Jurackot is elvesztették, kapusposzton persze jobbak lesznek).
A két szoros meccs, illetve a gyõzelem a Siófok ellen szép eredmény, gratulálok nektek is! Van egy olyan érzésem, hogy sok szép csatát vívtok majd ebben az évadban. 😊

Hajrá Fradi!

kaloz174
Gratulálok nektek a valóban optimizmusra okot adó szerepléshez.😊

kaloz174
Éppen most lett volna egy kis idõm felhívni rá a figyelmet.😊
Mert igen, bár nem érte el a népligeti torna rangját, azért Dunaújvárosban is volt egy jó kis kupa, már ami a hasznosságát illeti.
1 gólon múlott a bravúr, ami tul.képpen biztató is lehet részünkrõl.
Bár nyilván mások a tétmeccsek, mint a felkészülési tornák. (Ha jól emlékszem, pár éve mi is vertük a románokat, annakidején, az akkori Emléktornán.)
Egyébként meglepõdve láttam, hogy visszatértek már a pályára a kismamák, így pl. Paula is...

A KEK döntõvel egyszerre volt a bajnoki döntõ idén, szerintem ott jól helytálltunk. Tavaly egyszerre volt a KEK elõdöntõ és döntõ a bajnoki elõdöntõvel és bronzmeccsekkel. Azóta csak erõsödtünk, és most nyáron direkt erre is készültünk.
A svédek nem okozhatnak problémát, az oroszokat pedig már elég jól megismertük.

Persze sok minden történhet még, de ha nem alakulnak nagyon rosszul a dolgok, a BL 8 meg kéne, hogy legyen.

Hajrá Fradi!

Isthy
Azért a BL 8-hoz tényleg mindennek jól kell mennie majd. Mert 6 BL meccs 6 hét alatt és közben még bajnokik - még ha utóbbiakat néha lehet is esetleg lazábban venni - elég komoly terhelés amiben nektek még mostanában nem volt részetek. Nem véletlenül mondják, hogy a BL más kávéház... Persze nagy az optimizmus most felétek és ez érthetõ is, hiszen a szurkolóknak ez is a dolga <#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Olvastam a Cunderen a beszámolódat és köszi az sms-t is! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Gratulálok a Csapatnak és Gábornak, nagyszerû teljesítmény ez a kupagyõzelem! Én nem tudnék senkit kiemelni, mindenki sokat tett hozzá, nem 1-2 ember húzta végig a szekeret, hanem szépen megosztották a terhet a lányok. Aminek leginkább örülök, az az új és a visszatérõ emberek játéka. Piros már tudott játszani, Nerea már most nagyon jó és ennél csak jobb lesz, Vérten Orsi pedig a régi önmagát idézi. A Podgorica ellen Pasi kapta el a fonalat, a Valcea ellen Léna, ez is örömteli.

Ha minden jól megy, a BL 8 szerintem mindenképp meglesz. Onnantól pedig minden további siker csak hab a tortán. A következõ évadban viszont biztos, hogy nagyon komolyan számolni kell majd velünk.

Hajrá Fradi!

Hajrá Fradi!

Pláne ha azt nézzük hogy a végjátékban már 7 gólos elõnyük is volt, de kijött a fáradtság meg Szucsánszki szerencsétlen hetese. Anélkül még simább lett volna.
Isthy
FTC-Valcea 29-27 (15-12)

Grat a Fradinak a gyõzelemhez! <#taps>

Így, hogy Piros és Pena nem játszott ez nagyon szép eredmény. Még ha csak egy felkészülési torna volt, akkor is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Pasi ma kimondottan jól védett. És én inkább a keret együtt tartására helyezném a hangsúlyt, sok csapat irigykedhetne egy ilyen névsorra. Ha nem jön közbe semmi, a Valcea, Larvik, ETO, Krim négyes mögött szerintem mi leszünk a legerõsebbek. De legalábbis a többiek nem jobbak.
Persze minden a költségvetéstõl függ, ami elvileg tovább fog lassan növekedni. Ha marad keret 1-2 új játékosra tavasszal, örülni fogok, de a mostaniak közül senkit nem szabad elengedni.

Az ifiknek gratulálok, szép eredmény!

Statisztika:

ZRK Buducnost Podgorica – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-35 (14-14)

ZRK Buducnost T-Mobile: Woltering, Miljanic 1, Gjorgijevska 1, Bulatovic, Knezevic 1, Jezic 5, Mehmedovic 8 Csere: Vukcevic, Trufinovic 1, Mendy 3, Zivkovic 5(1), Nikolic, Pavicevic 1
Edzõ: Dragan Adzic

FTC-Rail Cargo Hungaria: Pastrovics, Kovacsicz 3, Zácsik 4, Tomori 8, Szucsánszki 7, Vérten 1, Cifra 2 Csere: Such, Pena 7(5), Deáki, Szarka 1, Szamoránsky 2
Edzõ: Elek Gábor

Kiállítások: 4 ill. 2 perc
hétméteresek: 1/1 ill. 5/5

Az eredmény alakulása:
5. perc (4-1) 10. (5-5) 15. (8-6) 20. (10-8) 25. (12-11) 30. (14-14) 35. (16-18) 40. (17- 21) 45. (19-24) 50. (21-28) 55. (25-30) 60. (27-35)

Hajrá Fradi!

Isthy
Magyarország-Svédország 31-25 (18-11) <#eljen>

A szünet után a félidõ közepére még sikerült rátenni kicsit az elõnyre (24-15), utána pedig szép kényelmesen lehozták a meccset a lányok.

Gratulálok a csapatnak az 5. helyhez! <#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gyanítottam, hogy ma jobbak voltatok, olvasva a tegnapi "gólzáporról"...<#ravasz1>
A mai meccs alapján Pena valóban beválthatja a hozzá fûzött reményeket, ha teljesen felgyógyul és beilleszkedik. Mondjuk a 7-es lövõ gondjaitokat már most megoldotta <#wink>
Luca most a sérülése miatt éppen nem játszik, de a vb-n kiválóan teljesített. Októberre, mire fontos lesz õ is beilleszkedhet.

Az is fontos lenne, hogy a sérülések ne akadályozzák a csapatot, az együtt tartásuk mellett. Azért a késõbbi jobb BL szerepléshez kell majd a kapuban is erõsítés.

Remélem én is, hogy este megcibáljátok az Oltchim bajszát <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A félidõben: Magyarország-Svédország 18-11

Megint jól kezdtünk a svédek ellen és fokozatosan elhúztunk tõlük, a 13. percben már megvolt a 10 gól közte (11-1). Ezután kicsit feljöttek a svédek 15-9-re, de idõkérés után sikerült megállítani a felzárkózásukat és 7 gólos elõnnyel tértünk a szünetre.

DUNAFERR FOREVER!!!

Én láttam a tegnapi meccsünket is, annál ma sokkal jobban játszottunk, és korábban fel is ébredtünk.

Orsi idejött, meg is van az elsõ nemzetközi kupa. <#nevetes1>

Nereával borzasztó jól jártunk, nem csak szép és aranyos, de tényleg kiváló játékos és nagyon jól halad a beépítése, illetve a térde is úgy néz ki, rendben lesz.
Visszajön Luca és Vica is a válogatottból, talán Betti is felépül elõbb-utóbb... Szuper kis csapat ez. 😊 A legfontosabb az, hogy minél tovább együtt tartsuk ezt a keretet, nagyon sokra vihetik.

Este szép lenne azért megverni a románokat.

Az ifiknek sok sikert! 😊

Hajrá Fradi!

Isthy
FTC-Buducnost 35-27 (14-14)

Ez volt az elsõ meccs amit láttam a Szabella kupából. Az elején Woltering védéseinek köszönhetõen a Bud elhúzott 4-1-re, de 5-5-nél már utolérte õket a Fradi. Ezután a szünetig szoros volt a mérkõzés, általában vendég vezetéssel.
A szünet után az elsõ 10 percben a Fradi 5 gólos elõnyre tett szert, amit azután folyamatosan tartott, majd növelt a meccs végére.

Tegnap az ifik megverték a japánokat, ma 13:45-tõl jönnek újra a svédek az 5. helyért. Remélem hasonló végkimenetellel mint a csoportban <#wink>

Gábor többször is látható volt a közvetítésben amint fényképezett a meccsen. Remélem ide is felkerül majd egy-két kép a "termésbõl".

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A japánokkal játszanak holnap a lányok az 5-8. helyért folyó csatározás elsõ meccsén.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ma is Luca lett a legjobb, de most sajnos senki nem tudott felnõni hozzá...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Magyarország-Románia 28-33 (13-17)

A kapott gólok száma mindent elmond. Védekezés és kapusteljesítmény nélkül nem lehet nyerni... Persze a kettõ összefügg. A kapusaink sajnos az átlövéseket csak keresték.
Az elsõ félidõt csak mobilon tudtam követni, így csak az eredményt láttam. Azért 15 perc alatt 11 gólt kapni az elején (6-11) az csúnya. Utána felálltunk (12-13), de a végén megint 4 lett közte a szünetre.
A szünet után immár nézve a meccset láttam, hogy miért kaptunk ennyi gólt. A védõfal és a kapus között nagyon nem volt összhang és a román lövõket sem ütköztük le rendesen. Voltak jó periódusok, pl. 15-20-ról 19-20, de az egyenlítési lehetõségnél mindig hibáztunk. 23-24-nél emberelõnyben 3x bakiztunk és ott ezzel el is ment a meccs. Visszaállt a 4 gól (23-27) és azt utána a románok tartották is végig. Pedig kaptuk az emberelõnyöket, de nem tudtunk élni vele, mert elõnyben is gólokat kaptunk nagyrészt átlövésbõl.
Ez a mérkõzés a gyenge védekezésen ment el.

DUNAFERR FOREVER!!!

Kár ezért a negyeddöntõért, azt hiszem ezt hívják erõn aluli teljesítménynek. A sok gól ellenére a támadójátékunk se tetszett, de védekezni konkrétan elfelejtettünk tegnapelõtt óta.
Breki33
Két nagy igazolást jelentettek be a napokban a piacon, Mikkel Hansen sajnos nem jön Magyarországra, mert a PSG játékosa lesz. Ivano Balic pedig az Atletico Madridnál pótolhatja a Veszprémbe igazoló Chemát.
Isthy
BL-ben meghatározó foci csapathoz komoly és folyamatos gazdasági háttér is kellene leginkább, ami nálunk nem létezik. Csak az állami és haveri mutyizás és egyéb érdekek, amikrõl itt nem akarnék megemlékezni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nyilvánvaló, hogy komoly presztizs veszteség lenne a sportágnak a többi terem labdajátékkal szemben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Musztafának nemcsak a strandkézi miatt, hanem a németek lóvéja miatt is lett ez a véleménye... A klubok egyre kevésbé "szeretik" odaadni a játékosaikat a válogatottaknak. A világversenyek rendezési idõpontjait meg simán át lehetne szervezni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Hogy a napi tornaórának mi köze van az olimpiához na ez a nyár vicce nálam, mert szerintem az állóképességhez van köze nem is kevés!!! Van volt egy két pedagógus ismerõsöm akik tudnának a fiatalok szánalmas fizikai állapotáról beszélni, és itt ne jöjjön nekem senki a gének által adott test felépítésrõl, aki ismer tudja mire gondolok...

A Foci mindig is "isten marad nálunk", ha valaki én utálom a hazai focit de megfelelõ eszközökkel szerinte szûk 10 éven belül meghatározó csapatokat lehetne építeni BL szinten, csak kurvára nem így kellene csinálni, hanem megfelelõ edzés módszerrel ami nálunk szart sem ér, hogy az újra nem nyitott "szakemberek hiányáról ne is beszéljünk.
ja és a legfontosabb legyen valakiknek érdeke...

A támogatottsággal kapcsoltban kb egyet értek Isthy véleményével.
[HUN]FaTaL
Ezt a baromságot, ennyi erõvel bármi átvihetõ, amit teremben játszanak, az asztalitenisztõl kezdve a tollaslabdán át a judoig.

http://goo.gl/gd6Zi5

Éppen ez az! Ez a többi csapatsportággal szembeni vereség lenne. Viszont a focit és a vízilabdát még e pillanatnyi érdekek kedvéért kifacsart logikával sem nevezném téli sportnak. Bár Musztafától ezen sem lepõdnék meg, én szívesen katapultálnám tõlünk a FIFA-ba.
no persze, de ezen az alapon azok is, meg a vizilabda is téli sport! sõt a foci is!
Musztafa fõleg azért támogatná az ötletet, mert a strandkézit fel akarja vetetni a nyári olimpia programjába (vannak kétségeim afelõl, hogy az a szakág erre elég érett-e, de biztos nem tiltakoznék ellene), ezt már lehetett tudni egy ideje. A Bundesliga klubjainak érvei az õ szemszögükbõl érthetõk. Ezzel együtt elmehetnek a fenébe, nem attól téli sport valami, mert valamit télen is játszhatnak. A téli olimpiára való átköltözés egyúttal a kosárlabdával vagy a röplabdával szembeni alacsonyabb rang elismerése is lenne, presztízsveszteséget jelentene.
http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/a-teli-olimpiara-szamuznek-a-kezilabdat-2166865
Isthy
Tudom, anno mondtam is neked, hogy lesz. De most sajnos ez van, tiszántúli hétvégém lesz. Majd elolvasom a beszámolóidat <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szabályváltozások

Mindenkinek ajánlom figyelmébe!

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Pedig még ankétra is ígéret van.😊

Hírlap-altuális a csapatról

Nekem sajnos nincs Digim, így a végén még lehet, hogy kénytelen leszek kimenni.