Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Ehhez is idõ kellett, ami azt illeti...
Viszont én úgy tudom, hogy holnap lesz a meccs. (Kár, hogy nem ma jönnek, ma még nyár van, 21 fokos Balcsival. Holnapra 11 fokot jósolnak...Bár így legalább nem bánják, hogy nem mehetnek a strandra.😊)
"A Siófok KC-Galerius Fürdõ felnõtt csapata szeptember 13-án, csütörtökön 17:00 órai kezdettel felkészülési mérkõzés keretein belül fogadja a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesét a Beszédes József Általános Iskola tornacsarnokában. A belépés díjtalan!" (SKC, Facebook)
Merthogy, bár még nekik sem mûködik az új csapatoldaluk, legalább fb.oldaluk van...
Ha ott leszek, beszámoló is lesz, term.😊)
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
De most decemberben valószínûleg hálás leszek a helyszíni beszámolókért.
(A jegyek nem tûnnek elérhetetlen árszínvonalúnak, elsõ ránézésre.)
Mondjuk KEB és az MKSZ eddigi "teljesítménye" alapján nem ujjongok, de amint korábban is írtam, az EB után fogok véleményt mondani. Remélhetõleg helyszíni tapasztalatok alapján <#ravasz1>#ravasz1>
DUNAFERR FOREVER!!!
[url=http://www.cunder.hu/hu/hirek/hir-oldal/archive/2012/september/article/jegyek-a-decemberi-noi-europa-bajnoksagra/Jegyinfó az EB-re[/url]
Nekem még mindig az a véleményem, hogy lesz majd megfelelõ befektetõ aki megoldja a dolgot valamilyen szinten. Meg fogják találni akárhol is... Nem biztos, hogy lesznek itt eligazolások, legalábbis idén. Ugye anno kiderült már korábban ez a privatizációs dolog, akkor is volt egy "cirkusz". Most a közelgõ IMF határidõ miatt már sürgetõvé vált a dolog, de sztem számítottak erre bizonyos helyeken és a "román nemzet büszkeségét" nem fogják csak úgy kidobni a kukába.
DUNAFERR FOREVER!!!
Igen, nagyon úgy fest, hogy most már lassan az elõdöntõ kerül majd a bravúr kategóriába. De azért még ne szaladjunk ennyire elõre.
DUNAFERR FOREVER!!!
Vajon tényleg így van? (Gondolok itt a menedzser véleményére.) Fradi? Érd?
Õszintén szólva csak mérsékelten örülök ennek, pláne a nagy csapatok hullásával együtt. Eddig a BL-ért güriztünk, most pedig egyre jobb eséllyel ha ki is nézhet egy szép eredmény, már ott tartunk, hogy a többiek gyengülése miatt elõdöntõ alatt nem is beszélhetünk bravúrról.
Jól értelmezem, hogy bejött az amirõl a nyáron beszéltem a Volgográddal kapcsolatban? Ha valóban nem lesz a 3 játékos, akkor sztem simán a tiétek a csoport második helye. Mondjuk ehhez kell az is, hogy nálatok ne legyenek nem várt problémák.
DUNAFERR FOREVER!!!
Röviden: amatõr és nevetséges amit itt elõadnak a szövetségnél a nõi válogatottal kapcsolatban...
DUNAFERR FOREVER!!!
Azt sajnálja az ember ilyenkor, viszont nem rossz jel, hogy végül is szoros meccsre kényszerítettük az egyik élcsapatot.
Ott hagytam a siófoki meccset, hogy majd megnézem az ismétlést a helyi TV-ben.
Nem akarom tovább rontani a képet a siófoki csapatról, de tény, ezt a választ kaptam érdeklõdésemre:
"Kedves Nézõnk!
Sajnos - megállapodás hiányában - egyelõre nem közvetítjük a kézilabda
mérkõzéseket.
Üdvözlettel:
Sió Tv Szerkesztõség"
Szóval nem fogom megtudni, hogy a nem gyenge siófoki támadósor hogyan tudott mindössze 5! gólt összehozni a második félidõben. Mi volt az, amit RK kitalált az addig egészen hatástalan támadásaik eredményesebbé tételére...
Mert ezek azért elgondolkodtató tények.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Összeírtam 2 mondatot.😊
Azt olvastam, hogy a Fradisták nem lesznek ott egy köv.felkészülésen, valami 3 oldalú megállapodás(?) értelmében.😊
Valamint azt, hogy Zácsik játékát sem kellene erõltetni - egy "semmire se jó EB"-n. (Ha sérült, természetesen elsõ az egészség.)
Szóval sikerült hülyén összemosni 2 gondolatot.😊
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A Fradi- és ETO-sorozás valahol érthetõ, de ebben a formában nekem is hasonló okokból bûzlik - ha ez esetben éppen racionális okok is szólnak mellette. Nem tudom, hogy mit várjak a nemzeti csapattól, ami mögötte, körülötte folyik, az alapján jelenleg jobban tudok azonosulni az Érd vagy a Vác nemzetközi kupaszereplésével. És ez nagyon szomorú. Hiszem, hogy nem bennem van a hiba, abban pedig bízom, hogy lesz pozitív változás.
Na és kezdek tényleg indulatba jönni, mert mintha a magyar nemzeti csapat érdeke újra csak háttérbe szorulna a klubérdekek mögött. (Miért, amikor ellenfél sem lesz, úgy néz ki!?)
Na meg: Fradi-sor és ETO-sor...Ez szinte aláírása annak, amirõl suttogtak a válogatott sikertelenségével kapcsolatban...(Mármint enyhén szólva sem voltak közös nevezõn a különbözõ klubok játékosai...)
Nincsenek jó érzéseim...
Nevetséges és szomorú - hogy ne írjam azt, hogy olyan "magyaros".😞
Aztán amikor nem jönnek majd a várt eredmények, lehet - szokás szerint - bûnbakot keresni.😞
Triscsuk tényleg szintén érthetetlenül hiányzik. Valamint, ha már kísérletezés, akkor szélen is lehetett volna másokat is próbálgatni. (Pl. Szepesi, akit egyébként én nem kedvelek, de sokan szokták követelni.)
Szóval olyan "langyos" dolog ez...
A gyõri játékosok most tényleg ennyire nem érnek rá? Nekik még odébb van a BL, nem?
A magyar nõi válogatott kerete:
Kapusok: HERR Orsolya (Gyõri Audi ETO KC), KISS Éva (Siófok KC Galérius Fürdõ)
Jobbszélsõk: BÓDI Bernadett (Siófok KC Galérius Fürdõ), KOVACSICZ Mónika (FTC Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövõk: KOVÁCS Anna (ÉTV-Érdi VSE), PLANÉTA Szimonetta (Veszprém Barabás Duna Takarék KC)
Irányító: SZUCSÁNSZKI Zita (FTC Rail Cargo Hungaria)
Beállók: CIFRA Anita (FTC Rail Cargo Hungaria), HORVÁTH Bernadett (Fehérvár KC)
Balátlövõk: DEÁKI Dóra (FTC Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (Váci NKSE), SZEKERES Klára (ÉTV-Érdi VSE), TOMORI Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria)
Balszélsõk: VÉRTEN Orsolya (FTC Rail Cargo Hungaria), VINCZE Melinda (ÉTV-Érdi VSE)
Szövetségi kapitány: Karl Erik BÖHN
Edzõ: SITI Bea
A felkészülési torna programja:
Szeptember 13., csütörtök (Cheb):
16:00 Magyarország-Izland
18:00 Csehország-Szlovákia
Szeptember 14., péntek:
17:30 Szlovákia-Izland (Arzberg)
18:00 Csehország-Magyarország (Cheb)
Szeptember 15., szombat (Cheb):
10:00 Magyarország-Szlovákia
12:00 Izland-Csehország
Szemben AA nk. csapatával, v a Hypoval, nekik azért kiváló saját nemzetbeli játékosaik is vannak (voltak?).
Ezzel a BL küzdelmek is veszítenek színvonalukból, érdekességükbõl, szerintem. Jobb lett volna õket a pályán legyõzni.
A Siófok az elsõ percekben nagyon koncentrált, jó játékkal rukkolt elõ, mind a védekezést, mind a támadást illetõen. Az új játékosok összességében jól illeszkedtek a csapatba, Erdõsi Ildi és Kiss Éva az elsõ perctõl kiváló teljesítményt nyújtott, Léránt is belejött egy kis idõ után. Ennek megfelelõen az õ akaratuk érvényesült, biztos vezetéssel mentek az öltözõbe. Ezért kicsit meglepett, hogy a végén mégis a "Veszprém" örülhetett 1 gólos gyõzelemnek.
Az Érd-Újváros összecsapás második félidejét látva kezdtem bízni a csodában. Azonban megint jött a végjáték, részünkrõl kihagyott hetesekkel, ziccerekkel, valamint elkerülhetõ gólokkal, így a vége papírforma szerint alakult, sajnos. Ellentmondásos érzés, mert az ember, látva a jó játékot, arra gondolhat, hogy hosszú távon azért ez biztató, de most kicsit rosszul esik a 6 gólos vereség, mivel több volt ebben a meccsben számunkra.
Nõi NBI, 2. forduló:
BUDAPEST BANK-BÉKÉSCSABA-DVSC-FÓRUM 21-21 (9-9)
Azt hiszem, ez már tényleg figyelemre méltó.
Startol a Bundesliga
Náluk pl. kicsit másképp néz ki a rájátszás...
Egyébként tényleg pozitív este volt.
Ami azt illeti, én nyilván annak örülnék, ha lenne 22 erõs NB I-es csapatunk, na és persze minden megyei jogú város komoly bázis lenne, de ez fantazmagória 😊 Viszont alapesetben sajnálok minden elbukó ki- vagy feltörési kísérletet - bár az alkalmi túlköltekezés, elszipkázás, árfelverés, és az általad említettek sokat nyomnak a mérleg másik serpenyõjében - Siófoktól függetlenül. Egy erõsebb NB IB-nek is nagyon tudnék örülni.
- vajon biztos, hogy azok a szimpatizánsok érdemlik meg a jó (ebben az esetben gondolom, elsõ osztályú) csapatot, akik akkor lettek ilyen nagy drukkerek, amikor az élmezõny tagja lett a Siófok?
- érted-e (biztosan), ha azt írom: az a bizonyos NB II-es, majd NB I/B-s gárda jobb csapat volt?
Ez a város, véleményem szerint, jelenleg erõn felül vállalta be a kézilabdát, mármint az elsõ osztályt. Különösen a mai gazdasági helyzetben, na és itt speciálisan a Balaton-partra gondolok.
Azt a változatot olvasom most egyébként, hogy egyes vállalkozók csak megígérték a támogatást és késnek vele. Ehhez képest nyílt titok, hogy a csapat hátterét gyakorlatilag 1 ember biztosítja. Akirõl viszont változatlanul állítom, hogy ebben a szezonban, ha csak nagyon nagy gondjai nem lesznek, ki fog tartani. Hogy mibõl, hogyan fogja ezt megoldani, azt nem tudom. Az biztos tûnik, hogy annak tartozik, akinek csak lehetséges, közvetlen következmények nélkül. (Errõl õ maga is beszélt - 'kisebb csúszások' vannak - egy tájékoztatón.)
A nk.kupameccseket egyébként megpróbálják a Beszédes iskola tornacsarnokában lejátszani. Végül , ha a Szabella-kupa BL-csapatainak jó volt..<#kacsint>#kacsint> Legalább látnám õket. Bár talán Kaposvárra is elutaznék, Fodor úr megígérte a buszokat.
Mindenesetre szomorú ami történik - és ami történhet, de szeretném remélni, hogy nem fog -, ha ez így folytatódik, akkor tényleg a 10 csapatos elsõ osztály felé haladunk, amivel nem lenne gond, ha az NB I és az NB IB színvonala között nem lenne ekkora szakadék. Az már csak ráadás, hogy megint csak egy kupaszereplõrõl van szó.
Van, aki azt hiszi, Siófokon sajnálni kell a kialakult helyzetet, a létrejött szurkolói közösség miatt. Szeretném elmondani, hogy az a mag akkor mûködött igazán, amikor a csapat NB I/B-ben szerepelt. Nem elemezném ki, hogy miért, de akkor a város, és nem a divatszurkolók, tényleg magáénak érezte a gárdát. (Erre a szezonra sikerült ennek a csapatnak utolsó hírmondóját is elküldeni...Vele az utolsó, saját nevelésû, siófoki illetékességû csapattagot.😞 )
Szóval nem úgy van az, hogy csak akkor jön létre egy jó hangulatú "tábor", ha a csapat az élvonalban szerepel...(Több példa is bizonyítja.)
A találkozó menetérõl sokat nem érdemes szerintem elmondani, akit érdekelt, az már szerintem mostanra tudja ezt. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, a szélsõink jól termeltek, de hibázgattak is mellette, ez talán még hatványozottabban igaz a túloldalon 4 gólt szerzõ Szádvári Krisztára (aki legalább ugyanennyi helyzetet rontott) és Niksicre. Zizinek amúgy ismét volt alkalma lehúzódnia támadásban is a szélre, az egyik gólja onnan esett, tehát ez a széria töretlenül folytatódni látszik. Tomori Zsuzsi megérdemelten lett a legjobbunk, õ nyújtotta a legmeghatározóbb teljesítményt. Szani fõleg az elsõ félidõben lõtt szép átlövésgólokat, a felkészülési meccsekkel együtt nagyon biztató, hogy bátran és jól lõ kintrõl, tavaly kevésbé biztatóan kezdett. Amúgy védekezésben is lépked elõre, finoman szólva sem világklasszis még J2-ben, de az elsõ felkészülési meccs óta (éppen a Vác ellen játszottunk akkor is) sokat lépett elõre, küzd, és tegnap(elõtt) azért sikerült pár remek labdaszerzéssel és egy jó visszafutással is kivennie a részét a gyõzelembõl. A körülményeket figyelembe véve ezt mindenképpen pozitívan értékelem. A kapusaink hoztak egy kellemes közepes teljesítményt, rendben volt, de egy BL-meccs után aligha mondanám ugyanezt. A túloldalon sem hálóõrökrõl szólt meccs, Triffa lecserélését is jogosnak éreztem. A lõlap jól reprezentálja, hogy a Váctól leginkább mely három belsõ ember emelhetõ ki, Farkas Vera és Barján Bianka ehhez a meccshez nem tudott sokat hozzátenni, és beállóban sem termett nekik sok babér.
Pech Katáéknak egyébként volt már ennél jobb és rosszabb meccsük is. Rosszabb talán több..., de azt hiszem ez így is elmond mindent. Mérkõzést befolyásoló hibájuk nem volt.
Egyébként meg, ha belegondolsz, nem sok oka lehetett volna a vigyorgásra. A juniorok (már az Akadémia növendékei) 31-23-ra! verték a gyõri fiatalokat. <#eljen>#eljen><#taps>#taps> Erre persze azt mondta a fent említett tb. elnök, hogy azért, mert egy korosztállyal feljebb játszanak az övéik, amire Mátéfi Eszter sorolta, hogy bizony nálunk sem más a helyzet...
Már azt hittem, én vagyok túlzottan elfogult. Takács F. esetét nem láttam pontosan, de az egész szituáció alapján úgy éreztem, max. 2 percet ért az eset. Volt egy olyan gondolatom, hogy az elsõ 20 perc után a bírók alkalmazták a "hogyan nyúljunk bele a meccsbe észrevétlenül" c. módszert...Ilyenkor azért, bár nem támogatást vár az ember, de nem érti, hogy miért nem becsüli egy bíró is akár azt a küzdelmet, amit egy kiscsapat mutat. Miért van szüksége egy nk, sztárokkal teletûzdelt gárdának ilyen jellegû segítségre? (nyilván nincs is)
Ezt leszámítva az egész este nagyon pozitív volt, azzal együtt, hogy aztán azt is tapasztaltam késõbb, hogy a fiatalok mennyire bíznak M.Eszterben és az elvégzett munkában. Már most, pedig 2 hetes hátrányban vagyunk, érezhetõ a csapat jó fizikai állapota.
Annyit tennék hozzá, hogy jó lenne ha csapat vezetõk, tulajdonosok, nem csak vigyorogva elégedetten távoznának a helyszínrõl (pl Vanyus "úr") hanem szót emelnék a meccset vezetni nem tudó magukat bíróknak nevezõ valakiknek!!!! Mert nálam a tegnapi kis túlzással tényleg piros lap, csak éppen színészkedésért, majd a Bl- ben szeretnék látni ilyet, aztán lehet csodálkozni, hogy hülye a bíró, mert mást fújt...