Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Azt láttam és hallottam, hogy a meccs után Imre Vili mond valamit a siófoki csapattagoknak, akik aztán már elkeseredett arccal jöttek a nézõknek köszönni, majd még pacsiztak, aztán levonultak, akkor már többen könnyes szemmel, az öltözõbe.
Szerintem, ha nem teszi közhírré, az ominózus eset nem kelt nagy visszhangot. Igen; vajon mi motíválta Fodort? (Véleményem szerint ugyanazok az okok, személyiség jegyek, amiknek jegyében vezette ezt az csapatot...)
Siófokiként mindezt elkeserítõ történetként élem meg...😞
Megakadt egy természetes folyamat a városban. Ki tudja, hol folytatódik?
A csapatoldalon megjelentek
Gyorsabban dõl be, mint amire számítani lehetett, legcsúnyább rémálmainkban.😞
Valahogy nagyon nem tudok örülni.😞
Viszont nem csodálkozom. Pedig többen nem hittek nekem...😞
Mondjuk ebben azt az elképzelést látom megvalósulni, amirõl már tavasszal szóltak a hírek. Többen megint jókor jó helyen voltak...Na és persze a személyek sem meglepõek.
Akkor az is kérdés, hogy kiesett-e a lehetséges jelöltek közül KP Siófokon? (Ha azt a pénzt kapja, amirõl tavasszal beszéltek, nem valószínû, hogy mozdítható.)
Jelenleg állítólag az utánpótlás edzõ kapott megbízást. Mondjuk az is beszédes, hogy nem az a Pintér Karcsi, aki jobbkeze volt Vilinek, na és aki a felnõtt csapat dolgaival tisztában lehet. Nem beszélve Iráról...
Szerdán mindenesetre meccs lesz az Érd ellen.
Az A csoportban, ha a Valcea elindul õ továbbjutó lesz, mellette sztem a Hypo és Randers csatázhat a 2. helyért.
A B-nél az ETO csoport elsõsége sztem nem lehet kétséges, mögötte a Krim és Podravka csatázik majd.
A C-ben a Larvik továbbjut és sztem mögötte másodikként a Fradi.
A D csoport teljesen megjósolhatatlan, a legkiegyensúlyozottabb csoport. Nem tudnék egyetlen csapatot sem megnevezni, akit biztos továbbjutónak éreznék. Legkisebb esélyt talán a németeknek adnék, de õk is továbbléphetnek.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Átgondolatlan - csak költsük el a lóvét - szakmai megalapozottságot nélkülözõ politikusi elképzelés. Ami akár a nõi kézi - talán lassan újraépülõ - utánpótlásának tönkretételéhez is vezethet. A férfi kézi utánpótlása sajnos már nagy szakadékban van, ott mindenképpen lépni kellett valamit, bár ott sem biztos, hogy ez a megoldás. De a nõknél egy már kialakuló és jónak induló rendszert elmeszelni... Na ez aztán a "teljesítmény"...<#violent>#violent>
DUNAFERR FOREVER!!!
csoportbeosztással
DUNAFERR FOREVER!!!
Azt, hogy Szemenyei kihirdette - igaz, csak a csarnok folyosóján - na és igaz lett. <#eljen>#eljen> Nem kis dolog ez, manapság, ebben a világban. Jelzés értékû, a jelenlegi csapatvezetésrõl.
(Amúgy nyilván még több infó hiányzik, így pl. a csapat elérhetõsége, cím, tel.szám. Emlékszem, amikor az elõzõn sem volt ott, és a még akkor üzemelõ fórumon kérdezgették azok, akik vendégszurkolóként érkeztek, ezeket a dolgokat. Mi meg válaszoltunk. Már amit és ahogy tudtunk.)
DUNAFERR FOREVER!!!
A csoportkörben megszerezhetõnek tûnik a csoport 2. helye és a továbblépés a legjobb 8 közé. Szani bevállalta a csoportmeccseket és csak utána lesz mûtéte november közepén-végén. Kicsit kockázatosnak tûnik, remélem nem lesz gond belõle a késõbbiekre.
DUNAFERR FOREVER!!!
Meglátjuk a következõ napokban-hetekben, hogy mik lesznek a fejlemények a csapatnál. Vili távozását már szinte mindenütt biztosra veszik.
Buliék (Podravka) már 3 éve a WRHL-ben (Women Regional Handball League) indulnak, most esélyük is lehet megnyerni. 8 csapat játszik oda-vissza meccseket a jugoszláv utódállamokból, majd a végén Final Four van. Az elmúlt 2 évben a Bud nyerte ezt a sorozatot.
DUNAFERR FOREVER!!!
Már a meccs elõtt többen azt jósolták, hogy ez a meccs lesz Imre Vili siófoki búcsúmeccse.😞
Amit én személy szerint természetesen nagyon sajnálok. Úgy gondolom, ha ez történik, márpedig minden jel erre utal eddig (a leginkább beszédes a sírással küzködõ csapattagok meccs utáni levonulása volt).
Errõl a témáról még annyit, hogy állítólag egyáltalán nincs fizetés. (pár hete nem így hallottam) Ígéret van, csökkentett összegekre - amit eleve szankcionálni szándékozik a pontvesztések miatt a tulaj. Nem tudom, mi van a háttérben, amit leírtam, bár a forrás erõsen csapatközeli, természetesen mégis zuhanyhíradói hír.
Azt azonban biztosan tudom, hogy Imre Vili nem az az ember, aki felelõtlenül hoz egy ilyen döntést, a távozásáról, különösen az elõzmények ismeretében. (bronz érem, elképzelései szerinti igazolások)
A meccsrõl: a nagy kérdés az volt, hogy a hazai csapat, akiknek a meccs elõtt hivatalosan nem mondtak semmit, mennyire képes félretenni az elõállt helyzetet a fejekben.
Léránt és Mörtel Reni sérülés miatt nem volt a keretben. A többiek rendelkezésre álltak. Bogdanovics volt az azonban, aki még így is, vagy talán pontosan ezért? kiemelkedõen teljesített. Szerintem az õ játéka nem csak a siófoki csapatból, hanem a mezõnybõl is, kiemelkedett.
Az ETO játéka nekem nem tetszett különösebben ezen az estén. Az új edzõ sorokat cserélt, nem sok fantáziát véltem felfedezni náluk a játékban. Kiváló játékosok begyakorolt elemeket mutattak be, hol több, hol kevesebb sikerrel. Arra gondosan vigyáztak, hogy a hazai csapatnak egyáltalán ne jusson eszébe a gyõzelem lehetõsége.
Folyamatosan nõtt az elõnyük, volt közte 10 is, végül 8 lett. A vendégek számára izgalom nélkül, a hazai csapat számára viszont szomorúan ért véget a találkozó, és nem az eredmény miatt.
Gyõri szurkolótársak nem voltak elégettek csapatuk teljesítményével. Mondtam nekik a közhelyet, hogy nem most kell csúcsformában lenni.😊
A találkozón jelen voltak más csapatok játékosai is, pl. Mayer, Herr A., Buli.
Bulival kicsit beszélgettem. Kértem, hogy helyezze el a Podravkát a magyar mezõnyben. Azt mondja azonban, hogy még fogalma sincs, mert csak most kezdték a munkát. Õk egyébként nem indulnak a saját bajnokságukban, hanem valami jugoszláv ligában. Még kicsit fura neki az egész. Mondta, hogy jött megnézni az ellenfelet.😊
Még annyit, hogy a hírek szerint Kovács P., V Konkoly lenne a jelölt a siófoki padra. Kérdés, melyikük, v egyáltalán ki vállalja úgy be, hogy tudhatják, elõdjük nem véletlenül távozik. Mert ugye nem hiszem, hogy bármelyik említett szakember alapvetõ feltételek nélkül (pénz, leginkább) idejönne.
Ez a mérkõzés az elsõ félidei gyalázatos teljesítményünkön ment el. Elöl sikerült 8 labdát eladni, amibõl kaptunk 6 leindítás gólt. Hátul középen nem volt védekezésünk, Tóth Kata a szünetig 8 gólt lõtt beállóból. A szünet után hiába kapaszkodtunk és küzdöttünk dícséretesen, csak 2 gólra tudtunk felzárkózni, annál közelebb nem. Ebben sajnos komoly része volt a minõsíthetetlen kapusteljesítménynek is. Sanela 42 perc alatt 4 védést kapart össze, szélrõl is sorra kapta a lehetetlen gólokat (Sanela hatalmas csalódás az eddigi 3 meccsen). Reninek 18 perc alatt 3 védése volt, sztem több lehetõséget kellett volna kapnia. Az összességében 17 %-os kapusteljesítménnyel nem lehettek érmes reményeink. De a felsorolt problémák mellett is kezünkben a volt a gyõzelem lehetõsége, de a kihagyott 4db 7 m-es végképp megpecsételte a sorsunkat. Az érdiek ellen az elmúlt fordulóban szintén 4 db 7 m-est hagytunk ki...
Az idény kezdetén is kevesen voltunk, most kivált 2 játékos és így már borzasztóan "vékonyak" lettünk. Ráadásul a kevés játékosunk 80 %-a nagyon fiatal, kevés tapasztalattal. Mi nem bírjuk el, hogy Dusi és Fruzsi ilyen gyengén játsszon, mint ma. Õk náluk már kulcsembernek számítanak...
Ha nem tudunk igazolni játékost - márpedig kevés a valószínûsége hogy igen - akkor meg kell barátkozni a gondolattal, hogy reálisan a kiesés elkerülése lehet a maximális cél a csapat számára.
DUNAFERR FOREVER!!!
...arra, hogy mit fog csinálni, ezt válasz
olta:
-"Fogalmam sincs és most nem is igazából gondolkozom ezen, már annak is örülök, hogy ezt a fontos döntést sikerült átgondoltan meghozzam. Köszönöm mindenkinek a segítséget, aki ebben a hosszú idõszakban a munkámban mellettem állt, köszönöm a szurkolók szeretetét és sok sikert kívánok az új feladatokhoz!"
(MI KÖSZÖNJÜK!!!)
A Fradi az elsõ 18 percben (11-4) helyretette a hazaiakat és utána már csak a gyõzelem aránya volt kérdéses. Bár szombaton még lesz egy hazai visszavágó, de igazából már lehet készülni a csoportkörre.
Remélem Orsinak semmi különös gond nincs a combjával.
DUNAFERR FOREVER!!!
Valahogy így hangzik'...a kézilabda nem foci, ahol ahol egy véletlen góllal nyerni lehet...'.
Nem is tudom, nevessek-e, vagy sírjak...
Fiatal ember lehet a hozzászóló, az biztos, vagy esetleg megcsalja az emlékezõ tehetsége.
Kézilabda-közvetítések a TV-ben:
2012.09.19. 18:00 DIGI Sport 1
IUVENTA Michalovce-FTC Rail Cargo Hungaria
Nõi BL-selejtezõ, 1. mérkõzés
2012.09.19. 18:30 SportKlub
Balatonfüredi KSE-FTC PLER Budapest
Férfi NB I, 3. forduló
2012.09.22. 17:00 DIGI Sport 1
FTC Rail Cargo Hungaria-IUVENTA Michalovce
Nõi BL-selejtezõ, visszavágó
2012.09.29. 16:15 SportKlub
ÉTV Érdi VSE-Gyõri Audi ETO KC
Nõi NB I, 4. forduló
(A hír megjelent: ma valamikor. A részvétel ingyenes - regisztrációval. Jelentkezési hi: ma 16,00!!! Ha jól értelmezem. Mert el sem akarom hinni...)
DUNAFERR FOREVER!!!
Hogy mit tud kinézni Szekeresbõl, s mi alapján válogatta be Deákit, az örök rejtély marad a számomra.
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
DUNAFERR FOREVER!!!
Hogy mi értelme volt? Biztosan voltak használható tapasztalatok, de maga a csapat nem nagyon juthatott elõre. Nem a kirándulást, az idõt, a lehetõséget sajnálom, na meg azt, hogy emiatt meg kellett szakítani a bajnokságot - megint.
Beszámoló -rövid videóval
Mint látható, bár hullámzott a játék, a második félidõt! sikerült megnyerni. Ami azért arra való tekintettel, hogy relatíve milyen rövid a kispad nálunk, nem rossz teljesítmény. Ha még azt is hozzáveszem, hogy nem sokkal a vége elõtt "csak" -3 volt, akkor még annál jobb a kép.
Ebben nagy szerepe volt Sanelának...Ebben az idõszakban Berta Niki is jól teljesített. Szóval voltak biztató momentumok.
Természetesen egy bajnoki azért más. Ott pl. Lili nagyon fog hiányozni. 😞
Nagyon sajnálom Lilit...<#shakehead>#shakehead> Még ez a szûkös keretünk is tovább fogyatkozik. Remélem a meccs hasznos felkészülés volt a jövõ pénteki Békéscsaba elleni nagyon fontos bajnokira.
DUNAFERR FOREVER!!!
Az eredménnyel kapcsolatban egy kis bajban vagyok, mert nem tudom, hogy a végén 5, v 6 lett közte. Az biztos, hogy a hazai csapat végig vezetett, nem forgott veszélyben a gyõzelme. Az Újváros azért volt, hogy 2-3 gólra is feljött, tehát szorossá tudta tenni a találkozót, ami egyébként hivatalos edzõmeccs volt, "külsõs" bírókkal.
A meccsen a Siófok kezdett jobban, annak ellenére, hogy hiányoztak válogatottjaik. Ennek megfelelõen a kapuban Futaki védett, j1-ben pedig Varga Niki gyakorolhatott. Az újvárosi csapatból, legnagyobb sajnálatunkra, szintén volt hiányzó, de olyan, aki már többet nem is fog játszani csapatunkban, mivel Takács Lili, belefáradva abba, hogy egészségügyi okokból nem tud teljes értékû edzésmunkát végezni, befejezte a kézilabdát. <#shakehead>#shakehead> (Az igazság az, hogy már 1,5 éve volt egy sérülése, ami nem akart rendbe jönni.) Így aztán Gera Szimi játszott szélen, míg Sánta Dóri j2-ben.
A védekezésünk sehogy sem akart összeállni. Mondjuk ebben a félidõben Gáspár Gabi nem játszott. Így aztán a Bogdanovics vezette siófoki támadók éltek a lehetõséggel, és könnyedén szerezték góljaikat. Beállóban náluk Ábrahám kezdett, de nemsokára szerepet kapott a horvát légiós is, aki rám ezen a napon jobb benyomást tett. Az újvárosi kapuban Sanela helyett elég gyorsan Pisák Reni folytatta, de igazából nem lehet mondani, hogy a kapusok sokat tettek volna hozzá ebben a félidõben a csapat teljesítményéhez. A támadásaink jobban ültek, Detti pár évvel ezelõtti önmagát idézte, Takács Fruzsi is jól lõtt.
A hazaiaknál ekkor még a pályán volt Mörtel Reni, aki javuló formában szintén szerzett pár szép gólt, Erdõsi Ildi pedig ellenfélként is jó teljesítményt nyújtott. Aki siófoki oldalon mindkét félidõben dícsérhetõ, az Bogdanovics Anna volt. Okosan, eredményesen játszott.
A második félidõben mindkét edzõ forgatta a csapatát, nálunk a kapuban visszacsere volt. Örömmel konstatáltuk, hogy Sanela végre elkapta a fonalat, és már bravúrokra is képes volt.
A Siófokban ebben az idõszakban Mörtel Reni már a kispadon foglalt helyet, Szalay Babett kapott több szerepet, de valahogy õ ebben a szezonban nem találja igazán a helyét.
Újvárosi oldalon Gáspár G. zavaróban próbálta megakadályozni a hazai támadásokat, míg Mátéfi Eszti támadásoknál gyorsabb játékra ösztönözte csapatát. Ekkor láthattuk vendégoldalon a legjobb 20 percet, aminek következtében egyre közelebb kerültünk Imre Vili gárdájához.
Az utolsó 10 percben mindkét edzõ, nagyon helyesen, majdnem minden csapattagnak lehetõséget adott. A Siófokban a volt veszprémi Szabadfi lett a beállós, szerintem marad is 3. számú azon a poszton.
Újvárosi oldalon játéklehetõséget kapott Vadász Ildi, aki örömömre élt is ezzel. (Nagy szükség lenne rá, hogy visszanyerje önbizalmát.)
A Siófok 20 mp-cel a vége elõtt támadott. Nem dicsérendõ, újvárosi oldalon, hogy ezt nem sikerült kivédekezni.
Gyakorlásnak jó volt. Szomorúságomat azonban nem tudta elvenni, mert nem hogy sikerülne növelni a játékos létszámot, még kényszerû távozó is van. (Aki ráadásul egy nagyon ígéretes játékos - volt.)
MAGYARORSZÁG-IZLAND 35-21 (20-15)
Cheb, játékvezetõk: Hajek, Macho (csehek)
MAGYARORSZÁG: Herr O., Kiss É. (kapusok), Bódi 2, Cifra 2, Deáki, Horváth B., Klivinyi 5, Kovacsicz 5, Planéta 3, Szekeres 1, Szucsánszki 7, Tomori 5, Vérten 4, Vincze 1. Szövetségi kapitány: Karl Erik Böhn.
IZLAND: Ásmundsdóttir, Einarsdóttir (kapusok), Atladóttir 5, A. U. Gudmundsdóttir 1, R. R. Gudmundsdóttir 1, Gunnardóttir, Gunnarsdóttir, Helgadóttir, Jóhannsdóttir, Jónsdóttir, Lárudóttir, Pétursdóttir, Sigurdardóttir 1, D. Skúladóttir 3, H. Skúladóttir 1, Stefánsdóttir 5. Szövetségi kapitány: Agust Johannsson.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5.
DUNAFERR FOREVER!!!