Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyértelmû, hogy a Larvik nagyon erõs lehet, de szerintem az ETO mindkét meccsen esélyesként fog pályára lépni (persze az esélyek szoktak borulni...), a norvégoknak pedig még lehet nehéz meccse. Tud a Randers jól játszani egy-egy meccsen nagyon is, és Podgoricában ritkán mehetnek a riválisok biztosra, szóval nehéz lesz a csoport két gyengébb csapata ellen is hozni az összes, 8 pontot. Akkor pedig akár még izgulniuk is lehet (pláne ha az ETO éppen rossz helyen hullajt pontot), ha egyértelmûen esélyesek is az elõdöntõre.
Isthy
Kicsit utánanéztem, hogy mennyire ritka az, hogy a BL elõdöntõben a nõknél egy ország két csapattal is képviselteti magát. Azt gondoltam eléggé ritka, de már 3x is volt rá példa az 1996/97-es sorozat óta (azóta van elõdöntõs rendszer).

2002/03: Dánia (Ikast és Viborg, mindketten kiestek)
2005/06: Dánia (Aalborg és Viborg, utóbbi továbbjutott és meg is nyerte)
2007/08: Oroszország (Lada és Zvezda, utóbbi továbbjutott és meg is nyerte)

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egyelõre inkább az elõdöntõben esélyes nekik a találkozás. Már az is gyönyörû eredmény lenne a Fraditól.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Bocsánat, tévedtem... Féltávnál lesz egy hétvégényi szünet, így nem 6 hét alatt kell a meccseket lejátszani.

DUNAFERR FOREVER!!!

banok
Szerintem a Valcea is üthetõ. Én hiszek a Fradi-Gyõr álomdöntõben! 😊

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Isthy
Nagyon nehéz lesz az a 2. hely a tavaszra teljessé váló és összeszokó Krim ellen. Szani nélkül nagyon nagy bravúrnak tartanám az elõdöntõt. Ne felejtsük el, ez is egy ugyanolyan 6 hetes sorozat mint a mostani volt és a csapatok sem könnyebbek...

Elvileg így néz ki a meccsek sorrendje:

1. forduló (tervezett idõpont: 2013. február 2–3.)
Oltchim Valcea–FERENCVÁROS

2. forduló (tervezett idõpont: 2013. február 9–10.)
FERENCVÁROS–Zvezda Zvenyigorod

3. forduló (tervezett idõpont: 2013. február 16–17.)
FERENCVÁROS–Krim Ljubljana

4. forduló (tervezett idõpont: 2013. március 2–3.)
Krim Ljubljana–FERENCVÁROS

5. forduló (tervezett idõpont: 2013. március 9–10.)
FERENCVÁROS–Oltchim Valcea

6. forduló (tervezett idõpont: 2013. március 16–17.)
Zvezda Zvenyigorod–FERENCVÁROS

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én inkább Martinnal értek egyet. A visszatérõkkel együtt és összeszokva nagyon kemény ellenfél lesz a Larvik február-márciusban. Norvégiában sztem nem fognak kikapni a Gyõrtõl.

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Ebbõl tovább lehet jutni a Valcea mellett. Az ETO is hozza a csoportját, csak akkor sajnos FTC-ETO elõdöntõ lesz. 😞

http://goo.gl/gd6Zi5

A Larviknak nem lesz könnyû dolga, ha a papírformának megfelelõen oda-vissza kikap az ETO-tól, jó eséllyel veszít pontokat a többi ellenfél ellen is.
Isthy
Néztem is, hogy mit írtál... <#conf>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szerencsére az orosz hagyomány folytatódott így a halálcsoport nem jött össze <#wink>

Fradi, Zvezda, Valcea, Krim
ETO, Larvik, Randers, Buducnost

DUNAFERR FOREVER!!!

Vagyis nem, ezt nagyon benéztem, megszoktam, hogy páros meccsek sorsolását nézem 😊

Szóval:

I. csoport

Gyõri Audi ETO KC
Larvik HK
®RK Buduænost
Randers HK

II. csoport

HK Zvezda Zvenyigorod
CS Oltchim Rm. Vâlcea
RK Krim Mercator
FTC-Rail Cargo Hungaria

Ez így egy fokkal nehezebbnek tûnik, de legalább olcsóbb. Jobban jártunk volna a Podravkával, tavasszal erõs lehet a Krim, de nem legyõzhetetlen távolról sem.
most könnyen összejöhet egy orosz és egy dán ellenfél, ráadásnak pedig a sorozat favoritja, az ETO.

Azt hiszem prófétának kellett volna mennem. Kemény csoport lesz, ha jobban bírnánk Szani nélkül a sorozatterhelést (ami azért nem lenen semmi), akkor meg lehetne az elõdöntõ, mert pusztán az egymeccses játéktudás meglenne a második helyhez.
Isthy
Annyira jó, hogy most várhatunk délig, nem értem miért kell a szünet. Netán a golyók hõmérsékletét állítják be? <#ravasz1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem is a Podravka az esélyesebb, mondjuk 65-35 arányban.

DUNAFERR FOREVER!!!

A Gdynia és a Bera Bera pedig kifogta egymást <#falbav>
A Vác folytathatja a horvátországi hadjáratát. Mondjuk Tatari akkor még aligha lesz, és idegenben kezdhetnek, szóval egyáltalán nem lefutott a párharc, de nem a magyar csapat tûnik a favoritnak.
kaloz174
"Nõi KEK-nyolcaddöntõ, kiemelés:

1. kalap: Hypo Niederösterreich (osztrák), Podravka Koprivnica (horvát), Dinamo Volgográd (orosz), Thüringer HC (német), Byasen Trondheim (norvég), Stabaek (norvég), Vistal Laczpol Gdynia (lengyel), Rosztov Don (orosz)
2. kalap: Vác, Esbjerg (dán), BM Bera Bera (spanyol), Issy Paris (francia), HC Leipzig (német), Bayer Leverkusen (német), Metalurg Szkopje (macedón), Zajecsar (szerb)

A nyolcaddöntõ sorsolására november 20-án, kedden 11 órától kerül sor Bécsben.

A nyolcaddöntõ idõpontjai: 2013. február 2-3. és február 9-10."

Ez még azért odébb van, bár a sorsolás már holnap lesz. <#kacsint>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Túl komoly meccsünk nem lesz...Vagyis megint nem jutottunk elõre.
A válogatott gyakorlatilag igazi felkészülés nélkül megy az egyik legnehezebb nemzetközi megmérettetésre. <#confused>

Túl sok komoly meccsünk nem lesz Ukrajnában, nincs értelme mindenkit vinni 5 percenként sort cserélni, aki pedig eddig sem kapott lehetõséget, azt pedig már most is késõ lenne beépíteni.

Ez amúgy nem a Turcsin-kupa kerete, hanem a most együtt készüléseké, elvileg Cifrával és Triscsukkal bõvülhet még addig a csapatunk. Velük együtt 20-an lennénk, az már kimondottan bõségesnek tûnik. Hogy érdemes lett-e volna legalább Tatán megnézni, és utána válogatni, azt meg rábízom a kapitányra, ha nem is a szívem csücske.
kaloz174
Biztos igazad van. Azonban már elég kevés idõ van az EB-ig, tehát valakit esetleg a csapatba építeni azért nem sok lehetõség marad így. Vagy nem jól látom?
Vajon a tornára maximálva van a keret létszáma? (Én úgy gondolom, nem valószínû.)

Lényegtelen, hogy csak egy fõ van odaírva, amellett, hogy a mai kézilabdában forognia kell a belsõ embereknek, eleve Tomori és Bulath is rendszeresen játszik ezen a poszton.

Egyszerûen csak az EB-re nevezett 28 fõs keretbõl két balkezes (Kovács Anna, Planéta Szimonetta) nem számolunk ezen a tornán, ezek a több poszton is bevethetõ játékosok pedig - a balkezesek miatt - eredetileg balátlövõként voltak felírva.
[HUN]FaTaL
Egyetlen jobbátlövõ? Ez vicc?

kaloz174
Fura, vagy én vagyok tájékozatlan(<#confused>), hogy 1 jobbátlövõ van a keretben csak...

kaloz174
"A Tatán készülõ magyar keret:
Kapusok: Herr Orsolya (Gyõri Audi ETO), Kiss Éva (Siófok Galérius Fürdõ), Pastrovics Melinda (FTC Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélsõk: Bódi Bernadett (Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia), Kovacsicz Mónika (FTC Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Gyõri Audi ETO)
Jobbátlövõ: Rédei-Soós Viktória (Gyõri Audi ETO)
Irányítók: Görbicz Anita (Gyõri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Gyõri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Szabó Valéria (Zvezda Zvenyigorod, orosz), Szamoránsky Piroska (FTC Rail Cargo Hungaria)
Balátlövõk: Bulath Anita (Viborg, dán), Klivinyi Kinga (Vác), Szekeres Klára (ÉTV Érd), Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria)
Balszélsõk: Vérten Orsolya (FTC Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (ÉTV Érd)"

kaloz174
Célegyenesben az EB:
Rajtol a felkészülés

[HUN]FaTaL
Köszi. 😊

Isthy
Kedden (holnap) lesz a sorsolás.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A Csaba sokat javulhatott az itthoni teljesítményéhez képest.

kaloz174
Mondjuk az eredmények magukért beszélnek, ez mindenképpen elismerésre méltó. De én úgy láttam, hogy már eleve egy jó közösség volt Halason, akik már máskor is képesek voltak a maximumot kihozni magukból.
Erre a szezonra nem csak új edzõ érkezett, hanem + jó képességû játékosok, akik, szerintem, + segítséget is jelenthetnek.

Ezzel együtt is kellett a Loki ehhez az eredményhez, úgy gondolom. Mert itt azért nem egy szoros vereségrõl van szó...(Mint ahogy a mi csapatunk is kellett ahhoz, hogy +8-ról sikerüljön döntetlent "elérni".)

[HUN]FaTaL
Mikor sorsolnak?

Isthy
A Zvezda ha megvan utána már mindkét variáció kb. ugyanolyan nehéz, azok közül már nincs legnehezebb <#wink> A legdurvább persze az ETO, Valcea, Buducnost, Fradi négyes lenne.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Krim Ljubljana-Podravka Vegeta 28-22 (14-12)

A Krim ezzel a gyõzelemmel kiharcolta a továbbjutást és kialakult a BL 8 mezõnye: Valcea, Randers, ETO, Krim, Larvik, FTC, Zvezda, Buducnost.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Stabaek-Békéscsaba 24-28 (14-18)
Metz-Érd 32-26 (13-13)

Sajnos mindkét csapatunk a végjátékban bukta el a továbbjutást...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Halason Golovin nagyon jó munkát végez és lassan már a 4. helyezettet is veszélyeztetik. A Lokinál az edzõcsere nem volt ilyen eredményes.

DUNAFERR FOREVER!!!

SomogyiG
Leváltották az edzõjüket, s a jelenlegi elmarad az elõd eredményeitõl.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

kaloz174
Halasi hírek

Folytatódik a csoda? Tízzel nyertek - Debrecenben! De vajon mit csinált a Loki??

SomogyiG
Orosz és legnehezebb, tehát Zvezda és ETO/Valcea. 😊

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Isthy
Nekem is a nagyarányú dán gyõzelem és a Hypo kiesése volt a meglepetés, nem maga a gyõzelem.
Ha orosz csapat van a kalapban az a tiétek a "hagyomány" szerint <#ravasz1><#wink> Bár az is hagyomány, hogy szinte mindig a lehetõ legnehezebbet kapjátok, ami most nem õket jelenti. Meglátjuk most melyik érvényesül.
De ti már teljesítettétek a célt, innen már minden ráadás. Jár a gratuláció a csapatnak! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Savehof-MKB Veszprém 22-32 (10-14)

Grat a veszprémi csapatnak! <#taps>

Jó kezdés (6-1) után jött egy kis hullámvölgy (9-7), de utána gyorsan helyreállt a rend (14-9). A szünet után szépen folyamatosan növelték az elõnyt és nagyon simán lehozták a meccset. Kiváló kapusteljesítmény és a jó védekezés volt a siker kulcsa az otthon veszélyes svédek ellen. Akiknek csak pár momentum jutott a mérkõzésen. Ezzel újabb fontos 2 pont a zsebben és 4 egységnyire nõtt az elõny a Kiel elõtt. <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

Nekem mindhárom eredmény kisebb meglepetés, ha számolni lehetett is velük, pláne nordhauseni összecsapást illetõen. A dániai meccs mondjuk a különbség miatt érdekes, nem az otthon tartott két pont miatt. Amennyire jól néztek ki eddig a lehetõségeink egy spórolós csoportja, most könnyen összejöhet egy orosz és egy dán ellenfél, ráadásnak pedig a sorozat favoritja, az ETO. De mi már mindenképpen nyertünk azzal, hogy ott lehetünk a nyolc között, ha nem is jutunk tovább, annak legfeljebb az lesz a következménye, hogy az itthoni véghajrában nem leszünk teljesen elhasználva.

Közben látom, hogy Tomori egybõl pirosat kapott, nem harmadik kétpercet, így már kevésbé tetszik az ítélet, és nem is értek vele egyet, ha az adott - sima kétpercnek vélt - kiállítás jogosságát nem is vitattam.

Ahogy mi beállítottuk az 5/1-es mutatónkkal az eddigi legjobb csoportkörünk eredményét (2002. õsz), úgy természetesen az ETO is a 6/0-val (2007. õsz). Mi akkor nem jutottunk a legjobb négy közé, a gyõri csapat pedig az elõdöntõben vérzett el, tehát akkor ez nem hozott szerencsét egyik magyar alakulatnak sem. Bízom ennél jobb folytatásban.
Isthy
Dinamo Volgograd-Savehof 25-30

A svédek majdnem meglepetést okoztak, 1 gól hiányzott nekik a KEK-hez.

Randers-Hypo 29-20

Ez kicsit meglepetés számomra. A Hypo nagyon gyengén játszott, a dánok pedig szépen kihasználták.

Thüringer-Zvezda 20-23

Az oroszok ezzel csoportelsõk, õk jók lennének a Fradinak egyik csoportelsõként <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

banok
Ma az MKB és a Szeged is játszik. Streamek itt

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Isthy
Örülök, hogy Ildi megint jól játszott, sajnos a továbbjutás a múlt héten úszott el...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Így van, a norvégoknak is elsõsorban tavasszal kell majd jól teljesíteniük, arra készülnek õk is jobban. Larsen már éppen visszatért és februárra KMJ és Nora Mörk is ott lesz, erõsebb keretük lesz és valszeg játékban is jobban össze lesznek csiszolva. A széleken sokkal erõsebbek lesznek, ami náluk igencsak tényezõ. Mörk játszhat kettesben is és Riegelhuth is tud ott játszani, nagyon megnõnek a variációik. Meg ugye ott van az a bizonyos "spori tisztelet" is mellettük. Nekem nem sok kétségem van afelõl, hogy az ETO és a Valcea mellett õk is ott lesznek a 4 között. Hacsak nem lesznek majd komoly sérültjeik az EB vagy egyéb más következtében.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az elsõ mondatodban van a lényeg <#eljen>

Én igazából meg is lepõdtem, hogy az elsõ félidõben korrektül fújtak, egész jól büntették a norvégokat az elkövetett dolgaikért. Nem szoktam ehhez hozzá, mert nekik az utóbbi években sokkal többet lehetett, mint másoknak. Nem is tetszett nekik, hogy egyenlõ az elbírálás, dumáltak rendesen. Persze nekik azt is lehet, vissza is élnek vele rendesen, mert sajnos hozzászoktatták õket.
A szünet után azonban megváltozott a fújásuk, visszatértek a "megszokott" tendenciához, kicsit megspékelve néhány érthetetlen meg nem adott góllal és odaadott labdával. De igazából én erre számítottam tõlük, ismerve a larviki fújásokat és Elek is utalt erre, így nem ért meglepetésként. Ezért igazából én külön nem is tértem ki az õ tevékenységükre a meccsrõl írottakban.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egy örömteli dolog a tegnapi két meccsel kapcsolatban: végre a csapataink rájöttek, hogy létezik balszél is a játékban. Ráadásul mindkét balszélsõ élt is ezzel. Orsi és Ivett a tegnapi napon 12/13-as mutatót hozott (5/6 és 7/7), ami megsüvegelendõ, fõleg, hogy egyikükkel szemben egy kiválóan védõ Leganger állt. Remélem most már meg is marad ez a csapatoknál, hogy õk is ott vannak a pályán és az is hogy szépen élnek is majd vele.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Az az igazság, hogy a Siófok nagyon közel volt a továbbjutáshoz. Az 53. percben 29-17 volt az állás! Mindenképpen elismerés illeti õket.
Az ellenfél annyira nem hitte el, hogy itt valami gondjuk lehet, hogy többek között Turey sem érkezett meg velük. (Pedig szívesen láttuk volna õt is játszani.)
Kiss Szilárd eredményesen vette le a terhet játékosairól. Annak ellenére, hogy Bogdanovic állítólag a héten beteg volt, jól teljesítettek a csapattagok, felszabadultan játszottak. Különösen Erdõsi Ildi, akinek majdnem minden sikerült.

Mindenképpen dicséret illeti a Balaton-parti gárdát. Az oroszok nagyon tompák voltak, úgy tûnik, õket is megviselte a nagy távolság, az átállás. Ennek ellenére látszik, hogy jól képzett játékosokról van szó.

Szerintem a csapatunkat összességében most is megdicsérte mindenki, csak éppen a játékvezetõknél volt pár nehezebben visszafejthetõ húzás, melyeken el lehetett merengeni. Ennyirõl van szó, nem többrõl.

Általánosságban úgy vélem, hogy egyértelmû csalás kivételével nem érdemes a játékvezetõket okolni a kudarcért - amirõl most valójában szó sincs! -, de mivel hozzátartoznak a kézilabdához és teljesítményük, valamint a hozzájuk való alkalmazkodás befolyásolja az eredményeket, természetes az, ha foglalkozunk velük.
Kedves Fradisat fórum társaim, komolyan nem értelek benneteket!!!! Az utolsó csoportmeccs kb 45.ik percéig végig pariban voltatok a csoport elsõségért a Lárvik ellen. Szerintem ezt a sorsoláskor simán alá írtátok volna, ezzel szemben most a hozzászólás kétharmadában azzal foglalkoztok milyenek voltak a bírók...
Talán azt gondoltátok egyenlõ bíráskodás lesz???? Szoros eredmény fejében ez várható volt, és igen most nem volt annyi a csapatban, hogy ezt ellensúlyozni tudja.
Õszeségében minden dicséret a fradié csak így tovább!!!!<#worship><#taps>