Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Mivel én csak a meccsrõl írtam, így arra gondoltam te is azt teszed szóvá. Persze, hogy van még mit fejleszteni, de úgy fest ez most sem megy könnyen.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Jocha blog

(Bár ennyire nem láthattam, földi halandóként, a színfalak mögé, hasonló érzéseim voltak, annakidején nekem is.)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
"Holnap reggel indulás." Ez volt olvasható 1 helyen, egyik játékosunk beírásában. <#wink>
Akkor "hajrá csajok!" <#eljen>
Valóban nehéz megmondani, hogy mire lesz képes ez a csapat, a szintén nehezen megítélhetõ, átalakuló mezõnyben - ilyen felkészülés után.
Reméljük a legjobbakat.

kaloz174
A meccsrõl igen. Azonban sok egyéb kísérõ körülményrõl nem...Ami nem a szerzõ hibája, mint megtudtam. Tehát még mindig lehetne javítani azon a bizonyos kommunikáción.

Isthy
Bíróküldés az elsõ fordulóra

Ebbõl kiderül, hogy a francia ikerpár valszeg fog nekünk meccset vezetni. Remélem ugyanúgy, ahogy a KEK döntõn Viborgban. A két lett, akik Dabason a Larvikot megmentették, szerencsére a másik ágra került. Viszont a két szerb hölgy, akik nem a mi barátaink, a mi águnkon van.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kedden kezdõdik a nõi EB, érdekesnek ígérkezik. Azt kell mondjam, szinte teljesen vakon vagyok a csapat lehetséges szereplésével kapcsolatban. Kihagytunk 2 világversenyt, nem játszottunk komoly tétmeccset számottevõ csapatokkal. Szinte bármi megtörténhet... Mindössze annyit tudok mondani, hogy az 5-8. helyet már jó szereplésnek érezném.
Ahogy olvasom sajnos elég sokan megint nagy elvárást fogalmaznak meg a csapattal szemben. Azután meg majd elmondják õket mindennek, ha nem úgy alakul...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A meccsrõl a részletes cikket a csapatoldalon én még tegnap délben elolvastam és még most is olvasható... <#wink> Voltak hiányzók, de ennek ellenére valóban jó dolog, hogy játszik a csapat.

DUNAFERR FOREVER!!!

U.Paulának meghalt hirtelen az apja, így kihagyja az EB elsõ két meccsét!
kaloz174
Mint olvasom, mindkét oldalról voltak hiányzók, sérülések, betegségek és a válogatott-beli elfoglaltság okán.
Ennek ellenére nagyon fontos a csapatok játékban tartása, így csak helyeselni tudom ezeket a találkozókat.<#eljen>

kaloz174
Igen, ez szép volt. Amivel megint nem vagyok elégedett, hogy minderrõl a csapatoldalon egy szó sincs...
Egyébként úgy látom, hogy a Halas elleni kupameccsre 22-én du. 5-kor kerül sor. Bár nem az ETO-t kaptuk még ebben a körben, de hagyományosan nem könnyû ellenfél jön megint.<#schmoll2>

(Mint tudjuk, sajnos, 2 játékosunk édesapja eltávozott közülünk. Nyugodjék békében.<#sir>
Szomorúan olvastam beírásokban, hogy Paula édesapja szintén elment. Neki is együttérzésem, a távolból is. <#shakehead>)

kaloz174
A Szeged meccsét még nem, de a Veszprémét már igen. Erõs ellenszélben aratott siker volt, egy lelkes ellenféllel szemben, valóban.

Isthy
Közben egy felkészülési meccsen:

Dunaújvárosi KKA-Fehérvár KC 27-22 (13-8)

Szép volt csajok! <#taps> Ezzel majd kiegyeznék a bajnokin is <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Pick Szeged-Croatia Zagreb 26-24 (16-10)

A gyõzelem sikerült ezért jár a gratuláció! <#eljen>
Az elsõ félidõ nagyon rendben volt, de sajnos a szünet után a végjátékra felzárkóztak a horvátok és végül 3 gólon belülre kerültek. Nagy kár, mert így az egymás elleni összevetés - ha szükség lesz rá - már nekik lesz kedvezõ. Hihetetlen számomra, hogy a szegediek mennyire nem játsszák meg a szélsõiket...

Celje-MKB Veszprém 19-24 (9-11)

Grat a veszprémieknek! <#taps>
Ez egy nagyon fontos lépés volt a csoportgyõzelem felé vezetõ úton. Az eleje még döcögött, de 10 perc után összekapták magukat és megfordították az állást a szünetre. A 2. félidõben nem volt igazán veszélyben a gyõzelmük, végig vezetve szépen lehozták a meccset.
A két dán spori nem volt a barátunk, különösen az elsõ félidõben. Sokat megtehettek a hazaiak ezen a mérkõzésen...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
U18: második hely Lengyelországban

Két gyõzelem mellett mindössze a korosztályos világbajnok Dániától szenvedett egy gólos vereséget a magyar nõi juniorválogatott Lengyelországban, így Hajdu János együttese a vb-bronzérmes Norvégiát megelõzve a második helyen végzett. A viadal legjobb játékosának a váci Ivanics Dórát választották.

Nõi U18-as felkészülési torna, Lengyelország, Szczyrk:
Eredmények:
Lengyelország-Dánia 23-32
Magyarország-Norvégia 28-27
Magyarország-Dánia 25-26
Lengyelország-Norvégia 28-34
Dánia-Norvégia 33-26
Lengyelország-Magyarország 22-30

A torna végeredménye:
1. Dánia 6 p, 2. Magyarország 4 p, 3. Norvégia 2 p, 4. Lengyelország 0 p (23-32)
Isthy
<#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Bár megelõztél, de azért beírom a szokásosat:

Pick Szeged - HC Croatia Osiguranje Zagreb (horvát)
Férfi Bajnokok Ligája, D-csoport - Szeged
2012.12.01. szombat 17:15 DigiSport1

Celje Pivovarna Lasko (szlovén) - MKB Veszprém KC
Férfi Bajnokok Ligája, B-csoport - Celje
2012.12.01. szombat 19:00 DigiSport1

Egy kis plusz "csemege" annak, akit érdekel:

THW Kiel (német) - Atletico Madrid (spanyol)
Férfi Bajnokok Ligája, B-csoport - Kiel
2012.12.02. vasárnap 17:15 DigiSport2

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
BL: Újabb remek mérkõzések a férfi Bajnokok Ligájában.

17 órától a Pick-Szeged a Zagreb ellen vív sorsdöntõ csatát (gyõzelem esetén elõz, és a 4. helyre jön fel a Skaliczki-csapat),
a Veszprém pedig 19 órakor Celjében lép pályára, ahol a százszázalékos mérleg, és a csoportelsõség a tét.

Mindkét találkozót élõben közvetíti a Digisport1!
Isthy
Akkor most már mi is besoroltunk a németek és a horvátok mellé a több sérülés miatt hiányzónkkal (Szani, Kriszta, Cifi). Remélem a brazilok ellen már nem szaporodik a létszám...

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Cifra Anita vállsérülése nem jött rendbe, így a ferencvárosi beállós nem játszik a kedden kezdõdõ szerbiai nõi kézilabda Európa-bajnokság elsõ hetében. Karl Erik Böhn szövetségi kapitány pénteken az MTI-nek elmondta: Cifra nincs olyan állapotban, hogy játszhasson, így a beállós poszton Szabó Valéria, az orosz Zvezda Zvenyigorod légiósa lesz majd Szamoránsky Piroska váltótársa.

Amennyiben a magyarok továbbjutnak a csoportból, akkor dönthetnek Cifra benevezésérõl.

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy
Itt a cikk

A végén fel vannak sorolva azok az országok, ahol licensz korlátozás van és Magyarország nincs köztük. Ez az ami itt számít, nálunk lehet nézni <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

banok
Mármint azokban az országokban ahol a jogok engedik.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Isthy
Az EHF oldala szerint Itt lehet majd nézni a neten az EB meccseit.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Bár ebben nincs benne a Vetési nyilatkozat (de máshol szerepel), ahhoz lenne megjegyzésem:
Az elnökség hivatalos elvárása az 1-6. hely megszerzése illetve a 8 közé jutás. Mondhatnánk a szokásos, de azért sztem ezt elérni elég kemény menet lesz... Nagyon kíváncsian várom ezt az EB-t.

Jó lenne, ha a két sérültünk teljesen rendbe jönne, akkor talán lesz rá nagyobb esély.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Csoda, hogy nem az ETO lett az ellenfél, vajon mi történhetett? <#ravasz1> Még szerencse, hogy Újvárosban játszunk a Halassal, így nagyobb az esély. Utána meg kb. 2 hét múlva mehetünk hozzájuk bajnokira.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
" A Magyar Kupa negyedik fordulójának hivatalosan kiírt játéknapja 2012. december 23-a, a csapatoknak csütörtök délig kell megegyezniük."

kaloz174
A cunder.hu oldalán egyéb érdekességek is vannak.
Magyar kupa sorsolás, Év legjobbja...

kaloz174
Válogatott keret az EB-re:

Íme

Isthy
Igazság szerint én nem csodálkozom a dolgon. Herr Orsi messze nem tud úgy indítani, mint Kati. Sok gyakorlás kellene és úgy fest ez a "fegyver" most nem prioritás KEB-nél.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szabálymagyarázó videók

Mindenkinek ajánlom!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ha már szóba hoztad az illetõt... Remélem látja, hogy Laluska képes támadásban is jól teljesíteni, ellentétben az õ "elképzelésével"... Anno Spanyolországban is így volt ez amikor ott játszott és most a spanyol edzõnél is így van Veszprémben. Talán nem Laluskán múlott...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Isthy
Ahogy olvasom a fiúknál a BL-ben a papírforma érvényesült mindkét meccsen. A Pick szépen tartotta magát 50 percig, de a végére szokás szerint jött a fáradtság. A veszprémiek meg a szünet után döntötték el a meccset fokozatosan növelve az elõnyt és a végre megint meg lett a 10 gól közte.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok a csapatnak a tornagyõzelemhez! <#taps>

Semmit nem láttam tornából, így nem tudok véleményt írni. Remélem a csapatnak és a szakmai stábnak sikeresen szolgálta a felkészülését az EB-re.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Turcsin Kupa, nõi felkészülési torna, Kijev, Ukrajna, döntõ:
HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG 22-29 - végeredmény
Tornagyõztes a magyar válogatott!!!
kaloz174
Turcsin kupa:

Szerintem 9,30, magyar idõ szerint, a döntõ idõpontja.
Ezt ebbõl gondolom:
"25.11.2012 - четвертий ігровий день
10:30 Фінал Голландія - Угорщина"
Valamint a másik oldalon megjelenõ "videó" jelzésbõl:

Majd meglátjuk. Vagy nem, de az biztos. <#kacsint>

kaloz174
Még annyit, hogy annak ellenére, hogy kimondottan gyors szélsõink vannak, nem láttam gyakorolni a gyorsindításokat, ezt egyértelmûen hiányoltam...(Egyébként is elég álmos volt a játék.)

kaloz174
Amennyire lehetett látni, az elsõ félidõ végét, valamint a második félidõt láttam. Arra célzok, hogy nálam a jobbiknak mondott net nagyon szaggatott, a másik kicsivel jobb volt, de nem volt igazán élvezhetõ nálam a közvetítés.
Amikor bekapcsolódtam, éppen az ukránok vezettek, aztán sikerült fordítani. Ahogy kivettem, a sorcserés megoldást választotta ma a szakvezetés. Igazából túl sok izgalom nem volt, az ukránok nagy ellenállást nem tanúsítottak. Aki kimondottan tetszett, az Klivinyi Kinga volt. Õt megint úgy láttam játszani, ahogy tehetsége alapján elvárom tõle. A szélekre megint nem ment elég labda, talán a jobbszél kicsivel több figyelmet kapott a társaktól. Szerintem ma Vincze Meli sem volt rossz, különösen az elõzményekhez képest.
A szakvezetõk remélhetõleg többet láttak ebbõl a meccsbõl, számomra a Pannon kupák "hangulatát" idézte...Mondjuk elsõ meccs volt a sorozatban.

Valahogy így kell nyilatkozni,azt mondja ami gondol maradva a realitások talaján, Mocsai tanulhatna tõle!!
Isthy
Én is úgy gondolom, hogy erõsítés lesz.

Sanela pénzébõl tudnánk akár két játékost is szerezni, mert nem kevés pénzért volt itt. Persze nem könnyû dolog ez ebben az idõszakban, de dolgozni kell a legjobb megoldáson.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Magyarország-Ukrajna 33-25 (15-13)

Az eredmény sima gyõzelmet mutat. Aki látta, írna a részletekrõl?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Újabb Elek Gábor interjú

"Szükség is van a fiatalokra, fõleg miután Zácsik Szandra kiesett. Mikor térhet vissza a sérült játékos?
Szerintem legközelebb jövõ szeptemberben fog játszani.
Hogyan tudják pótolni?
Nem fogjuk tudni pótolni. Nem lehet.
Egy téli igazolással sem?
Nem igazolunk a helyére senkit."

Ezzel asszem végleg lezárt minden pletykát.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Igen, én is így gondolom, remélem, igazunk lesz.
Sajnos, sokszor az volt a véleményem még nekem is, aki szinte mindig a kapusok pártján áll, hogy inkább védene valamelyik junior kapus, de Kiss Szilárd idejében Pisák Reni is meghálálta a bizalmat...
Igazolni kellene, ahogy Isthy írja, viszont nem könnyû dolog ez akkor, amikor szezon közben vagyunk, valamint nagyon fontos megtalálni az ár-érték arányt.

kaloz174
Íme egy másik lehetõség. Állítólag ez jobb...😊

Nem láttam sok FKC-meccset, így én sem értettem az azon a kevésen tapasztalt háttérbe szorulását. Tavaly nagyjából felezték a beállósok játékidejét (ehhez talán kellett, hogy Horváth Betti nem hozta a korábbi teljesítményét), és akkor jól is játszott. Nekem úgy tûnik, hogy ezzel a "cserével" csak erõsödik a Kohász.
kaloz174
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a közös álom, vagyis Sanela nem tudott újra régi önmaga lenni, nekünk pedig mégsem lett egy rutinos, megbízható kapusunk.
Az, hogy miért történt így, nem tudom megfejteni. (Bár, mint megírtam máshol, pl. nem tartom szerencsésnek, hogy a kapusedzõ nincs ott a meccseken.) Mert ennyi idõ alatt, azzal a tehetséggel és rutinnal, ami neki volt, véleményem szerint formába kellett volna lendülnie, még akkor is, ha voltak esetleg hátráltató körülmények.
Szerintem egyébként voltak még jó periódusai, pl. mindjárt a Kohász kupán, a Siófok ellen. Fehérváron is, az elsõ félidõben. Nem értem, ebbõl miért nem tudott építkezni.
Mindenesetre szorítok neki, mert egyébként egy nagyon szimpatikus ember, hogy legalább hazai környezetben magára találjon.

Örülök, természetesen, az újabb igazolásnak. Szerintem Rádl Timi a Fehérvárban méltatlanul kevés lehetõséget kapott, talán ez is a váltás oka. (Inkább ezt tartom valószínûnek, másokkal szemben.)

Isthy
Elek Gábor interjú

Egyetértek azzal amit mondott, mind az elmúlt meccsek, mind a tavaszi esélyek tekintetében.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
újvárosi hírek

Sajnos Sanela a Fradi meccs kivételével nem sokat tett hozzá, jogos a döntés. Timi remélem gyorsan beilleszkedik a csapatba, szükség lesz rá. A felszabaduló fizetésbõl remélem telik egy kapusra és egy lövõre.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Az a hír járja, hogy lehet majd nézni itt a Turcsin kupát. <#eljen>

Csapatsportok, pénzügyek

Elgondolkodtató cikk, és nem mondom, hogy mindenben egyet értek. Szerintem nem lehet kis pénzbõl jó csapatot csinálni (persze min a mérték, nálam 1 millió euró már az), és az is látszik, hogy sztár csapatot sem érdemes itthon csinálni, úgy sem nyer semmit (Gyõr, Veszprém).
Szerintem azt az utat kellene követni amit a Fradi is csinál, egy két sztárral szívvel összerakni egy csapatot. Persze ehhez olyan tulajdonosi háttér szükséges amelyik nem lenyúlja a pénzt, illetve nem csak tisztításra használja a lóvét, (fradi foci bl fõtábla, Dunaferr...)
De szerintem az sem valós, hogy egy 1-3 millió eurót egy közepesen jól menõ cég rá tud áldozni a sportra. Kevés ilyen cég van szerintem.