Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Bocsánat, de ezt nem bírom kihagyni (vizuális típus vagyok), a nap hozzászólása az egyik fórumban:

"A szõröstalpúak szétestek, mint a száraz sakálszar a sivatagban..." <#vigyor><#nevetes1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33

Breki33

ez a jó, hogy ismerjük már az eredményeket! Még ha Norvégia le is adná a dánoknak, arra is lehetne elõre kalkulálni! S ha szerbek nem csinálnak legalább egy döntetlent a franciákkal, akkor a dán sikernek nagy az esélye!
Ennyire bízol a spanyolokban? 😊 Szerintem is reális esélyünk van a csoportelsõségre, de inkább 50% körül. Az viszont tény, hogy a mi meccsünk meccs kezdetekor már tudjuk, a csoportelsõségre még van-e esélyünk, és ahhoz mi kell. A másik csoport második helyére viszont még többen is befuthatnak, utánunk.
Breki33
és csütörtökön magunk eldönthetjük, hogy kivel szeretnénk játszani
kaloz174
Teljesen hasonló érzéseim vannak. Mindenképpen hatalmas gratuláció illeti az egész stábot, szakvezetõket, csapatot a mai nap kapcsán. <#taps>
A nagyarcú románok, akiket én ma esélyesebbnek gondoltam, még most is néznek, hogy is kaphattak ki...<#nevetes1> Csodálatos gyõzelem volt. Különösen értékes annak tükrében, hogy tulajdonképpen felkészülés nélkül, aztán meg betegségekkel, sérülésekkel küzdve, ráadásul Tomori nélkül vívta ki a csapat.
Nem is tudok mást mondani, hogy most nagyon örülök. <#eljen>Azt remélem, hogy ez a siker általában is segít javítani a sportágban uralkodó állapotokon. Hogy a siker ne csak esetleges legyen!

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

háát az EHF furcsa hozzállása következtében mind a három durvaságért véglegesen kiállitott játszott (s mindegyik csapata ki is kapott!), mig a reklamálásért kiálitott Tomori csapata meg gyõzött! Biz'sten szeretném jól lefautolni, pofán vágni azokat akik döntöttek s utána megkérdezni tõlük, hogy ez esett-e jobban annál, mintha beszóltam volna nekik?
Breki33
és azt mondják két magyar volt náluk és két lengyel nálunk 😊
ne reménykedj, nem jellemzõ a bulvár firkászokra!
Gratula a lányoknak! Óriási volt!
Olvasgatom a román sportujságokat, hááát...Tadici és Gatu fejét követelik....Ahhoz képest hogy mekkora képük volt még a meccs elõtt is és hogy örültek Tomori eltiltásának és Görbicz betegségének....
Szenzációsan jó meccs volt! Pedig a kontinensviadalon az elvárhatót már hoztuk, az már megvolt a meccs elõtt. Nagyon régen láttam magyar válogatottat ilyen jól játszani (persze hiányoztak a kiemelkedõ egyéni teljesítmények túloldalon, de errõl mi is tehettünk), pláne Tomori nélkül így védekezni. A két fradista szélsõnk, akiknek õszi teljesítménye okán a válogatott kapcsán is aggódtam, ma jól teljesítettek, sõt Orsi kiválóan, ma is jöttek vele az extra dolgok is, ha azok már nem is mindig sikerültek.

Kicsit az az érzésem, hogy a sors - és Siti Bea? <#rolleyes> - ma KEB kezére játszott, mintha minden kritikát megpróbált volna cáfolni, õ is és kérdésesebb a kerettagok is. Nem kívánom most persze egyszerre mennybe meneszteni a szakmai stábot, de konkrétan mai meccs kapcsán most kivetnivalót csak rosszindulattal lehetne találni bennük.

Tomori piros lapja pedig így végül még a hasznunkra válhat.
Isthy
Nagyon remélem hogy a szenny "SportBlikk" most is a címlapra teszi majd legalább ugyanakkora nagy képen és betûkkel Kiss Évát!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gyönyörû volt csajok!!! Megvan az elõdöntõ!!! <#taps><#taps><#taps>

Magyarország-Románia 25-19 (14-12)

A szünet után a védekezés nagyot javult, a románok sem messzirõl, sem beállóból nem tudtak eredményesek lenni. Szekeres és Triscsuk nagyon jól védekeztek középen. Kiss Éva kiválóan védett, teljesen elbizonytalanította a románokat.
Elöl mindenki hozzátette a magáét, amikor kellett mindenki tudott gólt szerezni. Kiemelném Görbét és Vérten Orsit akik talán a legtöbbet hozzátették.
Azt gondolom ma a kispad is hozzátette a magáét.

Gratulálok mindenkinek a mai teljesítményhez!!! <#worship><#worship><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
kiütöttük õket <#eljen><#taps><#pias><#puszi><#nevetes1><#szeret>
Breki33
MEGVAAAAAAAAAAAAAAAAN HIPIAJÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
Isthy
14-12 a félidõben ide

Az elsõ 10 perc gyenge játéka (2-5) után, egy szép 20 perc jött, fõleg támadásban javultunk fel. A két szélsõnk végre azt hozza amit várunk tõlük, megtaláljuk õket és õk ezt szépen kihasználják. Mindketten 4 gólt lõttek egy félidõ alatt. Nagy szükség lesz erre a továbbiakban is, mert középen nagyon masszív ez a román fal. A védekezésünk is feljavult és Kiss Éva is jól véd.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Németország-Montenegro 27-20 (14-9)

Most nem fáradtak el, de a montenegróiak nem nagyon erõlködtek. A mai meccsen elég "lightosan" védekeztek a montenegróiak, gondolom figyelemmel a francia jv. hölgyekre illetve ez a meccs nem volt nekik élet-halál kérdés. Õk már biztosan elõdöntõsek, csütörtökön a spanyolok ellen dõl el, hogy csoportelsõként vagy sem.

Csehország-Franciaország 22-24 (10-14)
Norvégia-Svédország 28-25 (12-14)

Ezzel a norvégok már elõdöntõsek és ha a dánok este nyernek a szerbek ellen, akkor õk is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Jó lehet a csoport elsõség szempontjából. Mert így még esetleg megelõzhetjük a montenegróiakat. De várjunk még ezzel, a németek a végére szinte mindig elfáradnak...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Ha a németek vernék a montikat az jó nekünk?

Úgy gondolom, hogy akkor mindkét csapatnak hajtania kellene az utolsó meccsen
Isthy
Spanyolország-Oroszország 25-25 (13-14)

Ez per pillanat a lehetõ legjobb eredmény nekünk. <#eljen> De késõbb még jöhet rosszul a végelszámolásnál a mi ezutáni eredményeink függvényében.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A ma esti meccsen jelen helyzetben a románok az esélyesebbek. De én bízom a csapatban, a csak azért is megmutatjuk mentalitásban. Meg a románok nagyarcúságában is. Már olvasni ennek jeleirõl és ez legutóbb 2008-ban az olimpián nekünk már bejött <#wink>
Nagyon nehéz meccs lesz, Tomori nagyon fog hiányozni a védelembõl, nem tudom, hogy fogjuk tudni megoldani az õ hiányát. A román beállók mindig is sok gondot okoztak nekünk. Fõleg ha átállnak majd két beállós játékra... Ráadásul a kinti lövõikre is kell figyelni, mert legutóbb már Neagu is belelendült Bradeanu mellett. Nagyon kellene a jó védekezés és kapusteljesítmény. Meg nem ártana, ha Paulának ma lenne a rossz napja...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Reméljük idõben elindul, mert az út legalább 2x olyan hosszú ideig tart, mint egyébként.

A handball.hu-n leírtam, hogy ez a durva, veszélyes védekezés Adzsics edzõsködése óta honosodott meg a Budnál és a válogatottban is. Az elõtte lévõ 2 évben semmivel sem voltak durvábbak mint a többi csapat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Már rá vannak szállva, a mostani eset is ennek a következménye. Az elõször kapott 2 perce is ennek köszönhetõ. Ilyen reklamálás volt legalább 6-8 a tegnapi 3 meccsen és semmi nem járt értük. Neki viszont azonnal 2 perc járt, mert széttárta a karjait és szóvá tette, hogy mit csináltak Zizivel.

Ezután csak még rosszabb lesz, felkészülhetünk rá. Meg sem szabad majd szólalnia és még csak rá sem nézhet a bírókra, mert utazni fognak rá.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Mivel nem tudom még, hogy kell egyszerre 2 helyen lenni, ezért az elsõ meccsekbõl csak 1-1 félidõt látok csak, terveim szerint. Ugyanis a Siófok ma edzõmeccset játszik a Fehérvár ellen...😊

kaloz174
Mint olvasom, Tomori ugyan nem, de Görbe ott lesz a pályán a románok ellen.

Nem akármilyen "szurkoló" szorít nekik a nézõtéren, személyesen.😊

Az a szomorú, hogy egyáltalán a pirosnak örülnünk kell, mert sok esetben nem merik meghúzni, pláne egy meccsen többször is. Illetve ütésnél még csak-csak. Pedig jó néhány mûtétet, idõ elõtt lezárt pályafutást meg lehetne elõzni. Sértõ szavak miatt pedig még talán nem vonult vissza senki sem.

Tomori viszont mostanában tényleg nehezen tartja féken magát, talán ebbõl tanul. Jó lenne, ha a jövõben nem szállnának rá nemzetközi szinten a bírók.
Korunk átka a sportban, hogy a sportszerütlenséget kettõs mércével mérik! A mérik játékosnak szándékosan sérülést okozó kevesebben megússza mint a farizeus PC beszédmód ellen vétõ! Ld. Suerez 8 fordulós eltiltását, vagy Terry esetét!
Itt is lemerem fogadni, hogy a pirossal egybõl kiállitott román Pintea vagy a montenegrói Knezevics meg a társa megúszták letiltás nélkül, vagy maximum egy meccset kaptak õk is!
Csak éppen a tetteik nem azonos súlyúak.
a probléma csak az, hogy azok akik az egészet okozták, a büdös cseh bírók röhögnek a markukba s az egészet megúszták eltiltás nélkül!
Isthy
A mai tv-s menü:

Spanyolország-Oroszország 16:15 (Sport1)
Németország-Montenegro 18:15 (Sport1)
Szerbia-Dánia 20:10 (Sport1)
Magyarország-Románia 20:15 (m2)

Zsuzsi nem játszhat a mai meccsen, ahogy várható volt a döntés másodfokon is érvényes.

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Ez is törölhetõ, nem engedi belinkelni 😞

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy
A holnapi magyar-román meccset fehérorosz bírók fújják, akik a német-horvát meccset vezették. Az jó véget ért számunkra <#wink>
A montenegróiak a németek ellen megkapták a francia ikerpárt, kíváncsian fogom figyelni a meccset. Vajon Woltering fog védeni a klubtársai ellen?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Tomori cikk

Az "öreg" most kicsit másképp nyilatkozott Tomoriról.

"Az elsõ hírek még arról szóltak, hogy a vírusos megbetegedése miatt a montenegróiak elleni meccset kihagyó Görbicz Anita a románok ellen sem léphet pályára, de hétfõn már edzett a gyõri irányító. Böhn szövetségi kapitány ugyanakkor azt mondta, az irányító sokat fogyott az elmúlt néhány napban, így nem valószínû, hogy számíthat rá."

Egyelõre tehát nem tudunk biztosat, sztem csak a meccs folyamán fog kiderülni, hogy Görbe pályára kerül-e.

DUNAFERR FOREVER!!!

Az utolsó mondatodban van a lényeg!!! Úgy nem lehet szélsõ játékot építeni, hogy hosszú évek óta a nõi edzõk gyakorlatilag leszarják a szélsõt, hol beteszik az adott játékost hol nem. Eleve szerintem nem is tudják, hogy van a pályának egy olyan része, hogy balszélsõ.
[HUN]FaTaL
Tegnap azt nyilatkozta KEB, hogy reménytelen a holnapi játéka.

Isthy
Görbe ma már ott lesz délután az edzésen, lehet holnap a pályán is. Kérdés milyen állapotban és mennyit tud majd segíteni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Látszólag valóban nem tûnik jónak ez a csere. Lehet arra gondol, hogy vész esetén van még aki játsszon a balszélen. Bár Kovacsics szerepeltetése eddig a semmivel volt egyenlõ nála... Bulit sztem is amiatt hagyta benn, hogy RSV-n kívül õ tud J2-ben támadni. Kíváncsi vagyok Kriszta hol fog játszani, mert ugye azt hallottuk KEB-tõl, hogy védekezésben számít rá elsõsorban.

DUNAFERR FOREVER!!!

Vérten a második és harmadik csoportmeccsen már javuló formát mutatott (persze nem brillírozott), reméljük, hogy ez a középdöntõben is így lesz. Az szól még mellette, hogy a két topirányítónkkal egyaránt megvannak a speciálisabb figurái.

Sajnos ez balszélsõ poszt elég nyûgösnek tûnik, én az õszi teljesítményük láttán örültem volna némi vérfrissítésnek akármelyikük helyett, de nehéz megmondani, hogy ki lett volna jó egy világversenyre. Eleve el kellett volna már idõben kezdeni tisztességesen kipróbálni, beépíteni a jelöltet.
[HUN]FaTaL
A személyi változással semmi gondom nincs, Triscsuk bõven jó lehet a keretben. Ahogy Kovacsiccsal sem, több poszton is bevethetõ, de nem hiszem, hogy szélsõként megoldás lehet.

Persze, majd kiderül 😊 Igazából Vincze szerintem eddig jobb volt, mint Vérten. Persze, majd meglátjuk. Mindenesetre Tomori és Görbicz nélkül nem tudom mennyi esélyünk lesz a románok ellen.

kaloz174
Szerintem nyerhetõ lett volna, ezt tartom most is.
Már a horvát meccs elõtt sem tetszett az a vélemény, hogy nem gond, ha esetleg nem nyerünk. (Még akkor sem, ha tényleg nem lett belõle gond.) Most is ezt olvashattam több helyen. Meg is látszott a játékosok hozzáállásán, a meccs elsõ részén.
Na de már mindegy. Az ellenfél azonban elképesztõ volt...Nem szerettem meg õket én sem. Sõt, csalódást okoztak, egy BL-gyõztes játékosokhoz méltatlan hozzáállással.
Ez, természetesen, mégsem menti fel Tomorit elõttem. Mégha magyarázza is tettét. Mint látható, sokba fog ez kerülni a csapatnak. Ráadásul az eset elvonja a figyelmet a lényegtõl, a köv. meccsre való felkészülésrõl.

Az pedig, hogy a bajnoki formájához képest meglepõen jól teljesítõ Vincze Melinda marad ki a továbbiakból, érthetetlen.

Szóval akkor sem kerek ez a történet, ha az elért eredmények alapján azt is gondolhatnánk. Nem meglepõen...😞

Bulathot én ebbõl a keretbõl nem tenném ki, tekintve a sajátos lövéseit, valamint azt, hogy Tomori kiválásával Rédei-Soós mögött õ az egyetlen a keretben, aki rendre szokott és tud is jobbátlövõt játszani.

Vincze szerintem sem volt rossz tegnap, de ha nem is rajongok Kovacsics szélsõvé avanzsálásért, sem az egy szem valódi balszélsõért, õ is simán képes lehet hozni, amit eddig balszélen nyújtottunk, és több szerepkörben bevethetõ. Más kérdés, hogy ha eddig csak jelképes lehetõséget kapott, akkor éppen az õ cseréje tûnhetne indokoltnak, a kapitány bizalmát tekintve. Bár õ legalább biztosan nem fáradt 😊

Egyébként meg nem tudjuk, hogy ki milyen kisebb sérülést vagy betegséget szedett össze, ez is befolyásolhatja a személyi változást. Nem mintha a norvég kapitányunk eddig a racionalitásáról gyõzött volna, mert eddig nehezen tudtam volna ilyesmivel vádolni, de kellõ információk nélkül ezen a - szerintem a megszokotthoz képest nem túl vészes - döntésen inkább nem hõbörgök.
[HUN]FaTaL
"Vincze Melinda helyett Triscsuk Krisztina került a keretbe"

Dilettáns ez az edzõ nem vitás. Ki lesz Vérten cseréje? Kovacsics?😄

Miért nem Bulathot cserélte?

[HUN]FaTaL
Gondolom az arconvágó, hentes k*rvákat nem tiltják el.

Breki33
Magyar kézilabda-válogatott (hivatalos)
Tomori Zsuzsannát elsõ fokon egy mérkõzésre eltiltották
Az Európai Kézilabda Szövetség elsõ fokon egy mérkõzésre eltiltotta Tomori Zsuzsannát, a magyar válogatott átlövõjét. A kézilabdázó a Montenegró elleni mérkõzés 40. percében kapott piros lapot reklamálásért. A Magyar Kézilabda Szövetség fellebbez a döntés ellen. Amennyiben a határozatot az európai szövetség másodfokon helybenhagyja, az átlövõ nem léphet pályára a magyar csapat keddi, Románia elleni Eb-középdöntõ mérkõzésén.
Isthy
Ez a meccs addig volt igazán nyerhetõ, amíg el nem kezdõdött... Az egész mérkõzés folyamán egyszer sem vezettünk, sõt még csak támadni sem volt alkalmunk a vezetés megszerzéséért. Csak futottunk az eredmény után, egy ideig nagyon messzirõl. Sikerült az egyenlítés kétszer is (22-22 és 26-26) de ennél több nem.

DUNAFERR FOREVER!!!

Na nem mintha védeni akarnám a játékvezetõket - a horvátok elleni meccshez képest fejlõdtek, csak nem eleget -, de nekem úgy tûnt, hogy Piros a kérdéses gólnál egy kicsit eleve a vonalon állt, nem csupán leért késõbb. Vissza kéne nézni, de talán inkább az a kérdés, hogy a támadás során mennyit segítettek neki a védõk és a kialakult szituáció, hogy rossz helyen álljon.
Sziasztok!

Kérlek likeoljátok ezt:

http://www.youtube.com/watch?v=Eh6HjU3mp4Q&list=PLHnwJdNAQF7..

Nem nagyon szeretek ilyen "nem érdekel mit gondolsz csak likeold"-ot kérni, de ha egyszer ez a rendszer😊
Nagyon fontos lenne! Ez egy nemzetközi verseny (A Team Epilepsy szervezi), epilepsziásokról szóló videókkal lehet nevezni. Ez az egyetlen magyar, ha ez elég jó érv😉 A videó egy tornászlányról, Veronikáról szól, amit én vágtam össze. Nem engedik versenyezni betegsége miatt, ma reggel kaptuk a hírt, hogy kitiltották az edzõterembõl is.
December 11. 6 óra körül zárják a szavazást.

Hálásan köszönöm!

Ha tudjátok, kérlek terjesszétek!
Isthy
Gratulálok a "csere"csapatnak, immár harmadszor álltunk talpra jelentõs hátrányból! <#taps><#worship>

Gyalázatosan kezdtük a meccset megint, ahogy a németek ellen is. 10 perc alatt 3-8 lett... Ideje volt a kapuscserének, amit szerencsére KEB meg mert lépni, be is jött. Kiss Éva jól védett, komoly érdemei voltak abban hogy visszajöttünk a meccsbe (15 védés, 43 %-os mutató). Sajnos a végén nem tudta jól lereagálni Bulatovics lövéseit. 3x kapott ugyanoda gólt, negyedikre sikerült kivédenie, de ötödikre megint ugyanoda kapta. Ettõl függetlenül dicséretet érdemel.
Mint ahogy az összes cserejátékosunk is. Az alapcsapatból egyedül Zizit lehet kiemelni. A kapuscsere után gyorsan jöhettek volna a szélsõ cseréink is, nem kellett volna a szünetig várni vele. Bódi kiválóan oldotta meg a jobbszélt 4/4-es mutatóval zárt és Meli is megtette a magáét a balszélen. Klivinyi kiválóan mutatkozott be a válogatottban, gólokat lõtt és gólpasszokat adott. Sajnos a káprázatos kezdése után (4/4) leütötték és utána már nem volt annyira eredményes, de a passzai ekkor is "ültek". Õt is hamarabb kellett volna hozni, nemcsak akkor amikor már nem volt más választás, Tomori kiállítása után. Zsuzsi sajnos nem bírt uralkodni magán és beszólt a bíróknak, ami piros lapot jelentett neki. A sors furcsa fintora, hogy ezután szárnyakat kapott a csapat és majdnem hatalmas csodát tett.
Nagyot küzdöttek a lányok a minõsíthetetlenül durva ellenféllel szemben. Sajnos a végén szerencsénk sem volt és a sporik sem álltak mellettünk. A végjátékban volt olyan montenegrói támadás amikor egy kapufa és két Kiss védés után is hozzájuk került vissza a labda és gólt lõttek negyedikre belõle, így több mint 1,5 percig támadva. Meg olyan is, amikor a kipattanót elütöttük és pont a ziccerben álló montenegrói játékos kezébe pottyant a labda, aki belõtte. Fortuna nem volt mellettünk...
A két spori is nagyon érdekesen adta elõ a végén. Lehet Zsuzsinak is köszönhetõen. Melit hátulról lökik ziccerben nincs 2 perc... Dokics hatoson belül fekszik keresztben Piros elõtt, aki emiatt kicsit oldalra dõlve gólt lõ, de leér a lába és ezért elveszik a gólt. Ahelyett, hogy büntetõt ítélnének nekünk, mert Dokics a vonalon belül fekve zavarta Pirost a kapura lövésben. A legvégén mikor a két játékos vetõdött a labdáért a montenegrói lábbal ért hozzá, a miénk utána oldalról ráesve elütötte a labdát egy másik játékosunkhoz. A labdát odaadták a montenegróiaknak, ahelyett hogy láb miatt mi kapjuk vagy hagyták volna nálunk. Itt konkrétan 27-26-nál az egyenlítésért támadhattunk volna a legvégén.

Nagyon nem jó hír, hogy Görbe csütörtökön sem játszhat, nélküle kell megoldanunk a románok legyõzését. Mert meg kell õket verni egy szinte ki-ki meccsen, ha elõdöntõzni akarunk.

DUNAFERR FOREVER!!!

Én még olyan cseh vagy csehszlovák biráskodást magyarok mérkõzésén és bármilyen sportágban, még nem láttam amely korrekt lett volna! pedig több mint fél évszázada követem a sporteseményeket! Egyszerüen képtelenek rá, elõbujik valahonnan mindig a magyarfóbiájuk.
kaloz174
"Én úgy tudom, hogyha a bírók feljelentik Tomorit, akkor el fogják tiltani..."
Vajon ez bekövetkezhet?

Breki33
Karl Erik Böhn: - Az elsõ negyven percben sajnos lassan, körülményesen és messze a tudásunk alatt játszottunk. Aztán Klivinyi beállásával minden megváltozott, és fõleg az õ góljainak köszönhetõen meccsben tudtunk maradni, de sajnos ennél többre nem futotta. Ami a játékvezetõket illeti, amit megengedtek a montenegróiaknak, azt nekünk nem. Következetlenül és rosszul bíráskodtak. Azt gondolom, hogy a teljesítményük méltatlan az Eb színvonalához, de ezt már a horvátok elleni meccsen is megtapasztalhattuk.