Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
"A világbajnokságot 2013. december 7-22 között rendezik meg. A tornán 31 csapat szerepel összesen"

Nem 32?

http://goo.gl/gd6Zi5

kaloz174
Bár minket már nem érint közvetlenül:
VB-selejtezõk menetrendje

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Breki33
és jól is nyilatkozik

"Akár meddig tarthatott volna a hosszabbítás, akkor is megnyertük volna. Ránk ez a jellemzõ, és ez is lesz."
kaloz174
Számomra a meccs embere Rédei-Soós volt. Nagyon bátran játszott, na és eredményesen. <#taps>

Breki33
Kovacsicz Mónika: Nagyon jó érzés, nagyon örülök, hogy harmadik helyen zártuk ezt a tornát. Elmondhatatlanul büszke vagyok a csapatra!

Szamoránsky Piroska: 2006 óta vagyok válogatott, de még nem szereztem érmet. Mást már nem is kérek a Jézuskától, mert megvan a karácsonyi ajándékom. (Nevet.) Az egész felkészülést nagyon összerakták a válogatott szakemberei és a tornán nyújtott teljesítményünk is nagyon jól jött ki. Habár a klubcsapatokból fáradtan érkeztünk ide, mégis végig bírtuk. Megmutattuk, hogy újra számolni kell a magyar csapattal. Visszatértünk!

Szucsánszki Zita: Borzasztó jó érzés! A meccsen hibáztunk, kijavítottuk, hibáztunk, kijavítottuk és a végén Zsuzsi, Só és Móni megnyerték. Igazi csapat voltunk! Nem a Gyõrt, nem a Fradit, nem a többi klubcsapatot láthattuk az elmúlt két hétben, hanem a magyar válogatottat. Szeretjük egymást és mindenki nagyon sokat tett ezért a sikerért! Hogy mit csinálok az éremmel? Berakom a fa alá, de elõtte még biztosan táncolunk vele egyet. (Nevet.)

Tomori Zsuzsanna: Szerintem ez a meccs jellemezte az elmúlt két hetet. Hullámzó volt a teljesítményünk az Eb-n, de a végére megint jó oldalunkat mutattuk meg. Volt bennünk annyi tartás, hogy egy ilyen szerb közönség elõtt ezt a Szerbiát hosszabbításban meg tudtuk verni. Ha így haladunk, azt gondolom, ezzel a magyar kézilabda válogatottal számolnia kell mindenkinek a jövõben, de most egyelõre örülünk ennek a bronzéremnek.

Vérten Orsolya: Izgultatok? Nem kellett volna. (Nevet.) Nagyon örülök a sikernek. A lényeg, hogy gyõztünk. Fejben és szívben erõsebbek voltunk, mint õk. Ez a csapat ma ismét megmutatta, hogy remek közösség.
Breki33
Karl Erik Böhn: - Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, az egész tornán, és a bronzmeccsen nyújtott teljesítményük miatt. Fantasztikus csatát nyertünk Szerbia ellen, az a csapat nyert, amelynek a kapusa elõbb kapta el a fonalat a hosszabbításban. Tipikus bronzmeccs volt, sok góllal.

Görbicz Anita: - Két vereség után össze kellett magunkat kapni, sikerült. Mindig volt valaki, aki új lendületet adott a csapatnak. Sajnos, sokáig nem jól védekeztünk és a kapusok sem jeleskedtek, ám Kissn Éviek a hosszabbításban már remekül ment. Rédei-Soós Viki is parádés volt, õt mindenképpen ki kell emelnem!

Szekeres Klára: Élvezetes meccset játszottunk, sok góllal. Tudtuk, hogy extrát kell nyújtanunk, ha éremmel akarunk hazamenni. Köszönöm mindenkinek, aki tett a sikerért, csapattársaimnak, a stábnak, a szövetségnek, a támogatóknak!

Tomori Zsuzsanna: - Nagyon együtt volt a csapat, az sem zavart minket, hogy a szerbek a legvégén egyenlítettek. A hosszabbításban is volt olyan, aki képes volt gólt dobni közülünk. A végén a jobb csapatnak volt szerencséje.

Rédei-Soós Viktória: - Azt hiszem, ez volt életem mérkõzése. A norvégok elleni vereség ellenére is tudtuk, hogy erõsek vagyunk. Megmutattuk, hogy a szerbek ellen saját közönségük elõtt is tudunk nyerni.

[HUN]FaTaL
Már nálam is a meccs elejétõl. Csak elõtte nem volt.

#53194: A magyar meccseket hdban néztem, ahhoz képest nem annyira 😄

kaloz174
Pedig van. Nálam legalábbis.

ReszegKoldus
De "legalább" jó minõségû.

Én itt nézem, mert bár van már hang, de rohadt sokat késik a másik 😊

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

[HUN]FaTaL
A döntõnek a youtubeon csak nálam nincs hangja?

Breki33

nem lett volna olya nagy gólarányú vereség úgy sem, ha nem tartalékolnak a lányok, látván, hogy aõ pályán nem terem számukra babér!
ma túltudták tenni magukat a várható fehérorosz tévedéseken (nem érdekes, újabb szláv birópár? vajon aki küldi õket az nem tud vagy nem akar tudni a rokonságról?), mert nem sunyik voltak s elvárhatóak. S nem is volt belõlük túl sok, fõleg az egyikük részérõl, akivel KEB társalgott....
Breki33

kaloz174
Nem mondtam, hogy a játékvezetõk nem tévedtek a kárunkra. Azt azonban állítom változatlanul, hogy nem õk voltak az elsõ számú oka a nagy gólarányú vereségnek.
Ennyi.

A lényeg, hogy valahol sikerült rendet tenni a fejekben, így aztán örülhetünk a bronzéremnek. <#eljen>

ReszegKoldus
Engem meglepett, hogy tegnap egyáltalán nem játszott, de így utólag nézve azt a meccset, nem is lett volna túl sok értelme, jobb volt így, hogy pihent és ma így játszott.

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

kaloz174
Mindenképpen szép dolog, nagyszerû teljesítmény ez a bronz! <#eljen><#taps>
Gratulálok! <#worship>
Tartottam a meccstõl, mivel a szerbek voltak otthon. Szerencsére most egy elég elfogadható játékvezetést kaptunk, na és mi tudtunk több energiát mozgósítani, szerencsére, a mai napon. Itt azért tényleg számíthat, hogy most van 2 Európa élmezõnyébe tartozó klubcsapatunk, amelyeknek játékosai hasznosítani tudták azt a rutint, amit a kupaküzdelmekben szereztek.

Szép volt csajok!

Gratulálok a csapatnak, gyönyörû az eredmény! Meccs közben azért megõrültem, mert ezt a meccset nagyon csúnya lett volna elveszíteni, végig mi tartottuk meccsben a szerbeket - és persze idõnként játékvezetõk, de ma is magunknak kellett volna szemrehányást tenni, ha nem jön össze.
Szerintem RSV eddig sem volt rossz az EB-n, ha sok bizonytalan megmozdulás is jutott a góljaira, de tényleg ma tudott a legaggasztóbb pillanatokban rendre húzóemberré válni.
Maximus4
Az külön dicsérendõ,hogy a végén Görbicz nélkül is tudtunk nyerni,bár a hetes gólja nagyon kellett😊

Gratula csajok!

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

ReszegKoldus
Na ma volt.

KEB nagy taktikai zseni, ha direkt így találta ki, hogy RSV ma fog nagyot játszani, mindenesetre szép volt 😊

Gratula lányok! nagy nyereség, hogy Rédei felnõtt a szerephez, mig Szekeres beért! Talán Kiss Éva is fejlõdhet!
Az meg a csapatot igazolja, hogy miután tegnap eldõlt a meccs a 20 perc körül, tartalékoltak s az otthon játszó szerbeket is megtudták verni!
az utolsó öt percben viszont Kiss Éva teljesitett!
[HUN]FaTaL
SZÉP VOLT CSAJOK!!!!

[HUN]FaTaL
SZÉP VOLT CSAJOK!!!!

Breki33
huh flúgos futam

de MEGNYEEEEEEEERTÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜKKKKKKKKKKKKK
[HUN]FaTaL
A kapusteljesítményen fog elmenni 😞

Maximus4
Nagyon hiányzik Pálinger 😞

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

ez a mai mérkõzés fõ problémája számunkra!
[HUN]FaTaL
Valamelyik kapusunk feljavulhatna, mert kapusteljesítmény nélkül nem lehet meccset nyerni.

[HUN]FaTaL
HAJRÁ CSAJOK!!!!

pedig hát, az ördög a részletekben van elbújva....nyilván egy volt játékos játékosként viszonyul, egy nézõ meg nézõként. nekem szúrja a szemem, amikor észreveszem a kettõs mérce alkalmazását a biróknál! mert azt tudomásul veszem, hogy a hibákat egyformán rosszul itélik meg, csak az egyik csapat többet hibázva veszít. nem OK, de ez van, a birók is emberbõl vannak.
De azt már, engedjen meg egyesek érzékeny lelkülete, nem fogadom el jószívvel és szóvá is teszem, amikor kilóg a lóláb a reverenda alól....
Ez világos, alább rosszul fogalmaztam: nem feltétlen kihangsúlyozod, hanem túlhangsúlyozod. Távoli analógiával élve egy kicsit úgy tûnik, mintha meghívnának egy operatõrt egy filmes elõadásra, ahol a rendezõt és a forgatókönyvírót másodlagosnak venné, a saját munkáját és szempontjait pedig a legmeghatározóbbnak.

De tényleg nem a topikos tevékenységedet kívánom ezzel ekézni, csak akaratlanul is így hat, és talán nekem jön le rosszul, de nem, ez nem PC kérdése a szememben. Amúgy sok mindenben többé-kevésbé egyetértünk a témában, a bíró- vagy ellenõrküldést, vagy kár más egyebet is tekintve, a gyakran ördögi részleteket rejtõ hangsúlyokban viszont már nem mindig.
pont a múltam okán! én ebbõl a szemszögbõl is nézem a dolgokat! Pl. nyilvánvaló volt ezen az EB-n a pánszláv hozzáállás minden olyan meccsen, ahol egy szláv csapat nem szláv ellen játszott, szláv birók vezetésével!
Pár éve ez a tendencia skandináv változatban létezett.
Ami látható, azt miért is tilos észrevenni? PC?
Ebbe természetesen már bele sem megyek, és nem egyetértés vagy egyet nem értés okán. Viszont egy félreértést tisztáznék: nem a mostani vereségeinkre céloztam, hanem arra, hogy rendre kihangsúlyozod a játékvezetõket, mint rosszindulatú okait az eredménynek, még semleges meccseken is, és nem csupán mostanában.

Ne érts félre, nem támadni akarlak, és nem azt mondom, hogy ne érdekelne a véleményed a játékvezetésrõl, de szerintem általánosságban véve is rendre felnagyítod ezt a - természetesen jelentõs - faktort.
SomogyiG
Ez mind OK, csak nekem úgy tûnik, hogy félre értelmezed.
Az, hogy nem tehetsz ellene semmit, az nem azt jelenti, hogy nem befolyásolhatják kisebb-nagyobb mértékben az eredményt, s ne lenne szabad az okok között megemlíteni.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

[HUN]FaTaL
Azért az szégyen, hogy egyik adó sem adja élõben a döntõt.

igen, tökéletes játékvezetés nincs, de törekedni lehet rá, de hogy mi a fészkes fenéért nem akarjátok elfogadni, hogy a franciák sunyik voltak az érthetetlen! mazochizmus?
mivel Szekeres kiállitásokor és az utána következõ 5-10 percben forditoták meg a meccs sorsát, le van szarva, hogy mi történt a második félidõben. le merem fogadni, ha feljövünk, akkor ahogy a cseh birók is tették, rögtön aktivizálták volna magukat afranciák is!
Ami meg a szerbek elleni mecscet illeti, itt nyilvánvaló hogy lesz nyomás, s nyílt nem alattomos! Erre lehet készülni s kivédni, de az elõbbire/t nem!
bocsi a 4 vereségbõl három múlt rajtuk. kettõ nyilvánvalóan, ez meg sunyin!
Játékvezetõ koromban is azokat utáltam mindig akik bár tudtak bíráskodni, de tudtak sunyin ártani ha akartak! A két francia csaj ebbe a kategóriába tartozik!
Ez így van, könnyû. Tudod nekem még régebben egy világ klasszis az mondta, nem a bírókkal kell foglalkozni, úgy sem tudsz mit csinálni. Úgy kell játszani, ne tudjanak bele kötni.
Egyébként szerintem te több játékossal, edzõvel beszélsz, nyugodtan mondhatod nekik, van a pályának két széle, jó lenne, ha végre rájönnének.
De ha szerinted is a bírókon menet el a meccs akkor nem tudom milyen meccset néztetek és melyik adón!!
Inkább a mai meccsre készüljetek, csak szólok szerintem nem nekünk fognak fújni, esetleg fújolni a Szerbek ezerrel!!! Részemrõl OFF!!
Amiket írsz, az létezõ dolog, de a tegnapi játékvezetés kapcsán erõs túlzás, és hidd el, ez éppen kívülrõl látszik jobban. És ez nem azt jelenti, hogy nem voltak azokban szituációkban ítéletek a kárunkra. Szerintem az elhangzottak a meccs ismeretében inkább a csapat mentális állapotát minõsítik inkább - értsd: ennyi nyomást sem viseltek el -, nem a játékvezetést. És igen, ha a tegnapit nem bírtuk, akkor a szerbek ellen fölösleges is kiállni.

Ez nem egyenlõ azzal, hogy kétségbe vonnám Zizi szavait azt illetõen (vagy neheztelnék rá a nyilatkozat miatt, mert a legkevésbé sem), hogyan is élték meg belülrõl, de hogy egy ilyen - vagy kár másmilyen - meccs után az efféle dolgokat gyakran felnagyítva látja és tálalja az ember önmagának is, azzal bárkinek tisztában kell lennie, aki legalább pöttyös labdát fogott életében.

A játékvezetõk értékelésével és a vitatott ítéletekkel egyébként szerintem érdemes internetes fórumokon (is) foglalkozni, de jóformán minden egyes meccs esetében kijelenteni, hogy az túlnyomórészt a játékvezetõkön múlt, több mint erõs. (Igen, túloztam, de nem olyan sokat, mint amilyennek tûnik.)

De alighanem Isthynek van igaza: több szócséplést kapott mindez, mint amennyit érdemel.
SomogyiG
TV elõl nagyon könnyû okosnak lenni!

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Szerintem meg baromira nem kellene a sporikra fogni a vereséget, amikor a második félidõ jó részében közünk nem volt a meccshez. Inkább el kell felejteni az egészet, és a mai meccsre készülni. Mert ahogy elõttem szóló is mondta ugye nem gondolod, hogy nekünk fognak fújni.
De nyugodtan folytathatod, az okoskodást és a bírók szidását egyéb fórumokon ahol hasonló okoskodok vannak!
kaloz174
Tedd azt. Én pedig abban hiszek, hogy 23 eladott labda, az elkövetett egyéb hibák után talán nem a játékvezetés az fõ oka a megalázó vereségnek. Amivel azt, amit a csapat eddig felépített, miszerint mentálisan mégsem olyan gyengék, erõsen rombolja.
Ennél sokkal gyengébb játékvezetés is volt már ezen az EB-n is. Tökéletes pedig sosem lesz, bármilyen nehéz ezt megérteni.

nem, azt akarom mondani, hogy belülrõl az is látszik ami ko ivülrõl nem! amugy egy irányitó jobban belátja a pályát meg a helyzeteket mint egy szélsõ. Vértennek sokkal kirikusabbnak kellene lennie magával szemben, hiszen mellõle lõdözte Koren a gólokat!

Tudomásul kellene vennetek, hogy mig a nyilvánvaló, kivûlrõl is jól látható birói hibák daccot, addig a sunyi biráskodás magatehetetlenséget szül! Amikor minden kétes helyzete az ellenfél javára fújnak le, miközben a nyilvánvaló nagy dolgokat egyformán itélik meg, kicsúszik a csapat alól a talaj, mert nem tud támadást szõni, a beálló nem tudja, hogy ami az amit csinálhat, a hatosra betörõ, hogy mikor fújnak ellene vagy miért nem kap hetest, stb.! Ezt a sunyi módszert kiválóan alkalmazták a franciák és ti is bevettétek! De belülrõl - s nem a szélrõl - másképpen látszott! S ezért Zizinek hiszek!
õk kevésbé engedhetik maguknak a csalódottságot a bronzmeccs után,

Mármint az elõdöntõ után. Remélem, hogy a bronzmeccs után mi megengedjük nekik 😊
kaloz174
Van, aki reálisan látja, a játékosok közül:
"Vérten Orsolya: - Az elsõ húsz percben kiválóan játszottunk, és akkor úgy éreztük, hogy akár meg is nyerhetjük a meccset. Sajnos ezt követõen nem tudtuk megoldani a visszarendezõdést, és rengeteg technikai hibát is elkövettük. Ezért aztán elúszott a döntõbe jutás lehetõsége, de összeszedjük magunkat, és megnyerjük a bronzérmet."

Vele értek egyet.

kaloz174
Ugye, azt azért nem akarod mondani, hogy aki érintett, az elfogulatlan véleményt tud mondani...
23 eladott labda! Ez egy megcáfolhatatlan, objektív tény. Ezt kellene inkább megmagyarázni, nem külsõ körülményekben keresni a hibát. Azt sosem várhatjuk, hogy 100 %-osan hibátlanul bíráskodjon bármelyik bíró páros. Ha ez az alapállás, akkor ne is induljunk világversenyeken.
Holnap pedig ne is számítsunk arra, hogy a szerbek nem kapják meg a hazai pályát. Nem mi voltunk az ellenfél, mégis megkapták az utolsó 2 meccsükön.

Inkább azon kellene gondolkodni, hogy mi (a csapat) miben hibázott, mi az, amin javítani lehetne a rendelkezésre álló rövid idõben is.
Pl. minél elõbb túl kellene lépni ezen a demoralizáló (magunknak köszönhetjük) vereségen.

Na igen, õk kevésbé engedhetik maguknak a csalódottságot a bronzmeccs után, bár szerintem Montenegró sem az a csapat, amely félvállról venne egy amúgy is szinte a szomszédban játszó helyosztót.

Összességében mi sokkal többet tudtunk tartalékolni az Európa-bajnokság hajrájában, ma is, így ha nem is volt kétszeri hosszabbítás, az esélyeink nem rosszak.
[HUN]FaTaL
Szerbia 26 - 27 Montenegro

A szerbekkel játszunk a bronzmeccsen. Ez nem lesz egyszerû idegenben.