Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem 32?
http://goo.gl/gd6Zi5
VB-selejtezõk menetrendje
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
"Akár meddig tarthatott volna a hosszabbítás, akkor is megnyertük volna. Ránk ez a jellemzõ, és ez is lesz."
Szamoránsky Piroska: 2006 óta vagyok válogatott, de még nem szereztem érmet. Mást már nem is kérek a Jézuskától, mert megvan a karácsonyi ajándékom. (Nevet.) Az egész felkészülést nagyon összerakták a válogatott szakemberei és a tornán nyújtott teljesítményünk is nagyon jól jött ki. Habár a klubcsapatokból fáradtan érkeztünk ide, mégis végig bírtuk. Megmutattuk, hogy újra számolni kell a magyar csapattal. Visszatértünk!
Szucsánszki Zita: Borzasztó jó érzés! A meccsen hibáztunk, kijavítottuk, hibáztunk, kijavítottuk és a végén Zsuzsi, Só és Móni megnyerték. Igazi csapat voltunk! Nem a Gyõrt, nem a Fradit, nem a többi klubcsapatot láthattuk az elmúlt két hétben, hanem a magyar válogatottat. Szeretjük egymást és mindenki nagyon sokat tett ezért a sikerért! Hogy mit csinálok az éremmel? Berakom a fa alá, de elõtte még biztosan táncolunk vele egyet. (Nevet.)
Tomori Zsuzsanna: Szerintem ez a meccs jellemezte az elmúlt két hetet. Hullámzó volt a teljesítményünk az Eb-n, de a végére megint jó oldalunkat mutattuk meg. Volt bennünk annyi tartás, hogy egy ilyen szerb közönség elõtt ezt a Szerbiát hosszabbításban meg tudtuk verni. Ha így haladunk, azt gondolom, ezzel a magyar kézilabda válogatottal számolnia kell mindenkinek a jövõben, de most egyelõre örülünk ennek a bronzéremnek.
Vérten Orsolya: Izgultatok? Nem kellett volna. (Nevet.) Nagyon örülök a sikernek. A lényeg, hogy gyõztünk. Fejben és szívben erõsebbek voltunk, mint õk. Ez a csapat ma ismét megmutatta, hogy remek közösség.
Görbicz Anita: - Két vereség után össze kellett magunkat kapni, sikerült. Mindig volt valaki, aki új lendületet adott a csapatnak. Sajnos, sokáig nem jól védekeztünk és a kapusok sem jeleskedtek, ám Kissn Éviek a hosszabbításban már remekül ment. Rédei-Soós Viki is parádés volt, õt mindenképpen ki kell emelnem!
Szekeres Klára: Élvezetes meccset játszottunk, sok góllal. Tudtuk, hogy extrát kell nyújtanunk, ha éremmel akarunk hazamenni. Köszönöm mindenkinek, aki tett a sikerért, csapattársaimnak, a stábnak, a szövetségnek, a támogatóknak!
Tomori Zsuzsanna: - Nagyon együtt volt a csapat, az sem zavart minket, hogy a szerbek a legvégén egyenlítettek. A hosszabbításban is volt olyan, aki képes volt gólt dobni közülünk. A végén a jobb csapatnak volt szerencséje.
Rédei-Soós Viktória: - Azt hiszem, ez volt életem mérkõzése. A norvégok elleni vereség ellenére is tudtuk, hogy erõsek vagyunk. Megmutattuk, hogy a szerbek ellen saját közönségük elõtt is tudunk nyerni.
#53194: A magyar meccseket hdban néztem, ahhoz képest nem annyira 😄
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
ma túltudták tenni magukat a várható fehérorosz tévedéseken (nem érdekes, újabb szláv birópár? vajon aki küldi õket az nem tud vagy nem akar tudni a rokonságról?), mert nem sunyik voltak s elvárhatóak. S nem is volt belõlük túl sok, fõleg az egyikük részérõl, akivel KEB társalgott....
Ennyi.
A lényeg, hogy valahol sikerült rendet tenni a fejekben, így aztán örülhetünk a bronzéremnek. <#eljen>#eljen>
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
Gratulálok! <#worship>#worship>
Tartottam a meccstõl, mivel a szerbek voltak otthon. Szerencsére most egy elég elfogadható játékvezetést kaptunk, na és mi tudtunk több energiát mozgósítani, szerencsére, a mai napon. Itt azért tényleg számíthat, hogy most van 2 Európa élmezõnyébe tartozó klubcsapatunk, amelyeknek játékosai hasznosítani tudták azt a rutint, amit a kupaküzdelmekben szereztek.
Szép volt csajok!
Gratula csajok!
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
KEB nagy taktikai zseni, ha direkt így találta ki, hogy RSV ma fog nagyot játszani, mindenesetre szép volt 😊
Az meg a csapatot igazolja, hogy miután tegnap eldõlt a meccs a 20 perc körül, tartalékoltak s az otthon játszó szerbeket is megtudták verni!
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
De azt már, engedjen meg egyesek érzékeny lelkülete, nem fogadom el jószívvel és szóvá is teszem, amikor kilóg a lóláb a reverenda alól....
De tényleg nem a topikos tevékenységedet kívánom ezzel ekézni, csak akaratlanul is így hat, és talán nekem jön le rosszul, de nem, ez nem PC kérdése a szememben. Amúgy sok mindenben többé-kevésbé egyetértünk a témában, a bíró- vagy ellenõrküldést, vagy kár más egyebet is tekintve, a gyakran ördögi részleteket rejtõ hangsúlyokban viszont már nem mindig.
Pár éve ez a tendencia skandináv változatban létezett.
Ami látható, azt miért is tilos észrevenni? PC?
Ne érts félre, nem támadni akarlak, és nem azt mondom, hogy ne érdekelne a véleményed a játékvezetésrõl, de szerintem általánosságban véve is rendre felnagyítod ezt a - természetesen jelentõs - faktort.
Az, hogy nem tehetsz ellene semmit, az nem azt jelenti, hogy nem befolyásolhatják kisebb-nagyobb mértékben az eredményt, s ne lenne szabad az okok között megemlíteni.
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Ami meg a szerbek elleni mecscet illeti, itt nyilvánvaló hogy lesz nyomás, s nyílt nem alattomos! Erre lehet készülni s kivédni, de az elõbbire/t nem!
Játékvezetõ koromban is azokat utáltam mindig akik bár tudtak bíráskodni, de tudtak sunyin ártani ha akartak! A két francia csaj ebbe a kategóriába tartozik!
Egyébként szerintem te több játékossal, edzõvel beszélsz, nyugodtan mondhatod nekik, van a pályának két széle, jó lenne, ha végre rájönnének.
De ha szerinted is a bírókon menet el a meccs akkor nem tudom milyen meccset néztetek és melyik adón!!
Inkább a mai meccsre készüljetek, csak szólok szerintem nem nekünk fognak fújni, esetleg fújolni a Szerbek ezerrel!!! Részemrõl OFF!!
Ez nem egyenlõ azzal, hogy kétségbe vonnám Zizi szavait azt illetõen (vagy neheztelnék rá a nyilatkozat miatt, mert a legkevésbé sem), hogyan is élték meg belülrõl, de hogy egy ilyen - vagy kár másmilyen - meccs után az efféle dolgokat gyakran felnagyítva látja és tálalja az ember önmagának is, azzal bárkinek tisztában kell lennie, aki legalább pöttyös labdát fogott életében.
A játékvezetõk értékelésével és a vitatott ítéletekkel egyébként szerintem érdemes internetes fórumokon (is) foglalkozni, de jóformán minden egyes meccs esetében kijelenteni, hogy az túlnyomórészt a játékvezetõkön múlt, több mint erõs. (Igen, túloztam, de nem olyan sokat, mint amilyennek tûnik.)
De alighanem Isthynek van igaza: több szócséplést kapott mindez, mint amennyit érdemel.
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
De nyugodtan folytathatod, az okoskodást és a bírók szidását egyéb fórumokon ahol hasonló okoskodok vannak!
Ennél sokkal gyengébb játékvezetés is volt már ezen az EB-n is. Tökéletes pedig sosem lesz, bármilyen nehéz ezt megérteni.
Tudomásul kellene vennetek, hogy mig a nyilvánvaló, kivûlrõl is jól látható birói hibák daccot, addig a sunyi biráskodás magatehetetlenséget szül! Amikor minden kétes helyzete az ellenfél javára fújnak le, miközben a nyilvánvaló nagy dolgokat egyformán itélik meg, kicsúszik a csapat alól a talaj, mert nem tud támadást szõni, a beálló nem tudja, hogy ami az amit csinálhat, a hatosra betörõ, hogy mikor fújnak ellene vagy miért nem kap hetest, stb.! Ezt a sunyi módszert kiválóan alkalmazták a franciák és ti is bevettétek! De belülrõl - s nem a szélrõl - másképpen látszott! S ezért Zizinek hiszek!
Mármint az elõdöntõ után. Remélem, hogy a bronzmeccs után mi megengedjük nekik 😊
"Vérten Orsolya: - Az elsõ húsz percben kiválóan játszottunk, és akkor úgy éreztük, hogy akár meg is nyerhetjük a meccset. Sajnos ezt követõen nem tudtuk megoldani a visszarendezõdést, és rengeteg technikai hibát is elkövettük. Ezért aztán elúszott a döntõbe jutás lehetõsége, de összeszedjük magunkat, és megnyerjük a bronzérmet."
Vele értek egyet.
23 eladott labda! Ez egy megcáfolhatatlan, objektív tény. Ezt kellene inkább megmagyarázni, nem külsõ körülményekben keresni a hibát. Azt sosem várhatjuk, hogy 100 %-osan hibátlanul bíráskodjon bármelyik bíró páros. Ha ez az alapállás, akkor ne is induljunk világversenyeken.
Holnap pedig ne is számítsunk arra, hogy a szerbek nem kapják meg a hazai pályát. Nem mi voltunk az ellenfél, mégis megkapták az utolsó 2 meccsükön.
Inkább azon kellene gondolkodni, hogy mi (a csapat) miben hibázott, mi az, amin javítani lehetne a rendelkezésre álló rövid idõben is.
Pl. minél elõbb túl kellene lépni ezen a demoralizáló (magunknak köszönhetjük) vereségen.
Összességében mi sokkal többet tudtunk tartalékolni az Európa-bajnokság hajrájában, ma is, így ha nem is volt kétszeri hosszabbítás, az esélyeink nem rosszak.