Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
DUNAFERR FOREVER!!!
Mégis: az összes véleményt eltüntették, a hozzászólás lehetõségét megszüntették...
No commment...
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
(Azok közé tartozom, akik szerint Kicsinek (Siti Bea) kulcsszerepe volt a sikeres EB-szereplésben.)
http://sportgeza.hu/kezilabda/2012/12/17/jovore_mar_a_vb-donto_is_elerheto/
Megoperálták Ilyés Ferencet, a magyar válogatott balátlövõjét, így a játékos nem lehet ott a világbajnokságon. A kézilabdázó április elején elszenvedett bokatörésekor behelyezett lemezeket és csavarokat mûtétileg kellett eltávolítani mûtétileg, azok ugyanis folyamatosan zavarták Ilyést a játékban. A Dr. Béres György által elvégzett operáció sikeres volt, a lengyel Plock játékosa január közepén kezdheti újra az edzéseket.
Ajéndokázás a kupameccsen
Mint ahogy az írás végén erre célzás is történik.
DUNAFERR FOREVER!!!
A házigazdákat hosszabbításban legyõzve szerzett bronzérmet nõi kézilabda-válogatottunk az Európa-bajnokságon! Sugár Tímea, a nemzeti csapat korábbi kapusa a DIGI Sport napindító mûsorában, a Reggeli Startban elemezte az elért eredményt, saját posztján lévõ utódait, illetve a norvég szövetségi kapitány munkáját.
http://www.digisport.hu/video/12304
DUNAFERR FOREVER!!!
Végül is - az õ szemszögébõl - elég reálisan látja.
Nem sokat kellett utazniuk, bár gondolom, azért most jól esik majd a pihenés...
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ha ugyanarra a személyre gondolunk meg fogsz lepõdni. Se az odaúton, se a visszaúton egy percet se aludt hátul a kocsiban. Pedig ismerve õt, figyeltem rendesen, a többiek meg röhögtek is <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
A cím mindenesetre bicskanyitogató egy olyan megyében, ahol a munkanélküliség az egyik legmagasabb, ahol kevés településen lehet jövõképe az embereknek.
Ma hallottam a helyi TV-ben egy beszélgetést Mocsaival és egy másik munkatárssal. Állítólag holnap várható egy újabb nyilvános bemutató a dologról. Változatlanul nem értem az Akadémia ilyen formájú megvalósítását. Ismerve a helyi viszonyokat, nem érzem létjogosultságát. (Boglár sosem volt a déli part sportközpontja, különösen nem kézilabda tekintetében.)
Az mindenesetre elképesztõ, hogy nyíltan megpróbálják lenyúlni a legtehetségesebb fiatalokat, felhasználva Szövetség beli kapcsolataikat. (Ez elhangzott...) Az biztos, hogy nem versenyhelyzetben lesznek, hanem domináns szerepet kapnak, annak az összegnek a révén, ami várhatóan rendelkezésükre áll...
Nem csodálom, hogy ez az ötlet egyértelmû ellenállást, ellenérzést vált ki azoknak az egyesületeknek a körében, akik eddig a maguk lehetõségeivel megpróbálták az utánpótlás nevelést megszervezni.
Elvileg ez a tervezett elit-képzés a sportág érdekeit szolgálná. De valójában szolgálja-e?
(Szomorúan írom mindezt, mert egyébként szakmai tudását, eredményeit tekintve sokra becsülöm Mocsai Lajost.)
Gratulálok a csajoknak a gyõzelemhez, nem volt egyszerû de sikerült!!!! Azért kíváncsi lennék a csapat egyik tagja, hogy bírta...
Az indokai? Hát elég érdekes... Azt mondta, hogy a múltat végiggondolva döntött így. Azután felhívta a figyelmemet pár múltbéli tényre:
1996-os dániai rendezésû EB: a 10. helyen végeztünk
1998-as hollandiai EB: a 3. helyen végeztünk
2010-es dániai-norvég EB: a 10. helyen végeztünk
2012-es szerbiai - eredetileg holland - rendezésû EB: a 3. helyen végeztünk
Erre megkérdeztem tõle, hogy akkor 2014-ben itthon a gyõzelmünkre fogsz tenni? Azt mondta, hogy nem elvetélt ötlet, hiszen Románia nagy része tulajdonképpen Magyarország... <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink> Persze ha ez csak így menne...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
http://goo.gl/gd6Zi5
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ez sztem is számított.
DUNAFERR FOREVER!!!
Az odaút nem volt piskóta, lévén, hogy végig ködben kellett mennünk, de számoltunk ezzel és korábban (fél 8) indultunk. Délre oda is értünk a csarnokhoz a lassabb tempó ellenére is. Rögtön átvettük a lefoglalt jegyeket és 1-kor (kapunyitáskor) be is mentünk megkeresni a helyünket a lelátón. Ez egy brutálisan nagy csarnok, a helyszínen még megdöbbentõbb, mint a tv-n keresztül. Mozgólépcsõk visznek fel a felsõbb szintekre, persze aki akar gyalogolhat is normál lépcsõkön.
A meccsünk nem a védekezésrõl és kapusokról szólt... A mérkõzés nagyobb részében nekünk állt a zászló, de a végén elbutáskodtuk, hagytuk Lekicset besétálni a kapunkig, kb. 20 m-en át csak figyelve, pedig nyilvánvaló volt, hogy ezt akarja csinálni. A hosszabbítás is szoros volt, de a második 5 percben Kiss Éva 3 védése eldöntötte a dolgot. (Elõtte a kapusainknak 7 védést sikerült összehozni 66 perc alatt...) Ezt kihasználva sikerült meglépni a végén és megnyerni a bronzérmet. Nagyon jó dolog, hogy sikerült egy jó végjátékot csinálni! RSV nagyon sokat tett hozzá, Tomori is jól teljesített, valamint Szekeres és Meli játékát dicsérném még.
A lelátón igyekeztük mi is hozzátenni a magunkét, bár kevesebben voltunk mint vártam. Nem tudom mennyire hallatszott a közvetítésben, de ott nem tûnt rossznak. Szerencsére (nekem kisebb meglepetésre) a szerbek érdeklõdése nem volt nagy a bronzmeccs iránt, így nem volt nagyon erõs ellentábor.
Gratulálok a csapatnak, szép küzdés volt lányok!
A döntõt úgy kezdtem, hogy a norvégoknak szurkolok, mert a montenegróiak ellenünk rendezett "mészárlása" után nagyon a bögyömben voltak. A végére megfordult a dolog és örültem, hogy õk nyertek. Egyébként a többiek is így voltak vele, akikkel együtt mentünk. Sokkal korrektebben védekeztek, mint anno ellenünk és nem tûntek durvábbnak a norvégoknál. A két spanyol spori tartotta a norvégokat életben a rendes játékidõben és az elsõ hosszabbításban is. A végén azután Löke kiállításával nem nekik kedveztek, mert az nem volt jó ítélet. Igaz, elõtte pár másodperccel Edint le kellett volna zavarni, de nem tették...
Azt gondolom megérdemelten nyertek a montenegróiak, mert õk voltak szinte végig közelebb a gyõzelemhez. Azért a norvégok most nem nagyon tudtak vigyorogni a meccs után... Löke például egybõl a lefújás után a spanyol bírókhoz ment reklamálni és nem éppen finoman adta elõ neki a mondanivalóját egészen közelrõl... Talán inkább azzal kellett volna foglalkoznia, hogy a meccsen legalább 4-5 abszolút ziccert rontott el, ami neki nem szokása.
A montenegrói szurkolótábor nagyon durván nyomta, õk többen voltak, mint mi, kitöltötték a szektorokat, amit kaptak. Dobjaik is voltak (vajon, hogy vihették be õket?) és nagyon jól szóltak. Mondjuk nekem, aki már átélte párszor a Moracsát, ez nem volt újdonság. Bár a hosszabbításokban eléggé leültek és már sokszor csak a norvégok támadásainak fújjolására és fütyülésére futotta tõlük a szurkolás helyett. De az eredményhirdetéskor ismét jól szóltak.
Megvártuk az eredményhirdetést, még egy kicsit megéljeneztük a csajokat, azután este 8 elõtt indultunk haza. Szerencsére visszafelé egészen a magyar határ közeléig tiszta este volt, jól haladtunk. Azután hazaérve a határnál megkaptuk a ködöt, de így is "eseménytelenül" hazaértünk negyed 12-re.
Jó kis túra volt, ismét megérte idõt és pénzt áldozni rá!
DUNAFERR FOREVER!!!
Idegtépõ élmény volt, de kiszurkoltuk <#wink>#wink> Részletek majd holnap, most ránk fér a pihenés.
DUNAFERR FOREVER!!!
Nem kedvelem a feketehegyieket, de ideje volt a nagyképû skandinávokat egy kicsit a helyükre tenni!