Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kaloz174
A végén presztízs találkozó kerekedett belõle. Remélem, nem vett el túl sok energiát.

A másik bajnoki: VÁC-SIÓFOK-GALERIUS FÜRDÕ 26-24 (16-13)
Remélem, a Vác jobban fog pörögni a franciák ellen, mert ma borzasztóra tompák voltak.
Lehet, hogy sok nekik 2 tétmeccs egy héten? Az elõzõ alkalommal is pont Siófok ellen játszottak, amikor a kupameccsre készültek. Akkor is mindenhol volt a csapat figyelme, csak a pályán nem. A Vác beállósa, Mayer Szabina, megsérült. Remélem, a hétvégére bevethetõ lesz.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

[HUN]FaTaL
Jó meccs volt 😊 Kár, hogy nem sikerült megnyerni <#taps>

http://goo.gl/gd6Zi5

Breki33
Nemsemmi meccs volt.

Majdnem megvertük a Gyõrt <#taps><#eljen>

NÕI KÉZILABDA NB I, 20. FORDULÓ
FTC-Rail Cargo Hungaria–Gyõri Audi ETO KC 34–34 (14–16)
Népliget, Elek Gyula Aréna. Vezette: Herczeg, Südi
Gólszerzõk: Tomori 12 (5), Szamoránsky P. 7, Cifra, Szucsánszki, Such 3-3, Vérten 2, Dajka, Kovacsicz, Szarka, Szekerczés, ill. Radicsevics 8, Lekics 7, Rédei-Soós 6, Görbicz 4 (2), Amorim, Löke 3-3, Kovacsics 2 (1), Korsós 1
Azért a Valcea szépen hülyíti a népet! Barbosa és Navaro megerõsitették tegnap az ügyvédjükön keresztül a román Szövetségnél, hogy nem kivánnak a Valceanal maradni! Ergo, a hazai bajnokságban nem is játszhatnak tovább, de nem szûnt meg a játékjoguk a BL_ban! Állitólag meg is egyeztek a vezetõséggel, hogy játszanak a Fradi ellen. No vasárnapig kiderül mi az igaz ebbõl is! Kiváncsi vagyok, hogy mit szól ehhez a EHF és hogy felebezhet-e a fradi, ha mégis pályára lépnek?
Isthy
Eddig nem volt ez a románok erõssége, reméljük marad is így.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Elek Gábor

Tökéletesen elmondta a helyzetet és azt amit csinálniuk kell most.

DUNAFERR FOREVER!!!

A bíróküldõk gondolkodását épp ésszel nem érti az ember, s emiatt kénytelen huncutságokra gondolni! (A vasûrnapi Fradi_Újpestre azt a Solymosit delegálták, aki legutóbb tönkre verette a fradit: 0-6 Újpesten! Na már most a pofa megint elfogultan fog vezetni, mivel fél a kompenzálási vádtól! Kinek jó ez?)
Kérdés, hogy mivel nekik van több vesztenivalójuk (ha nem nyernek, gyakorlatilag széteshet a csapat!), mennyire tudják túltenni magukat a nyomáson?
bocsi, de már én is unom, hogy szóljak......pedig éppen lenne mit! csak tudnám, hogy honnan szedi ezeket a világverõ bajnokságban edzõdõ bírókat az EHF? És fõleg miért küldenek egy derbire ilyeneket? mindenesetre fene furcsán ítélték meg a belemenéseket és a 6-son belüli védekezéseket, .....
Isthy
Sok kérdést vet fel ez a szándékuk, meglátjuk lesz-e belõle valami. Nekem ez a junior dolog nem igazán tetszik, a fiatalabbaké még elmegy.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nekem nem meglepetés, mert a múlt héten már tudtam, hogy a Bud lesz a következõ klubja. Az ETO meg lehet másban gondolkodik és õ csak egy alternatíva volt. Gondolom õ is megtudta, hogy nem mellette döntöttek és lépett.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Néha nekem is lehet sikerélményem <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Bár az is lehet, hogy más jön helyette? Bulatovicsot emlegetik...

kaloz174
Boglári akadémia:
Felvételi után

"...Szeretnénk õsszel tizenharmadik csapatként junior csapatot indítani az elsõ osztályban,..." ez érdekes. Vajon ennek a csapatnak az eredményei beleszámítanak-e a bajnokságba?

kaloz174
Természetesen: Dalby. 😊

kaloz174
Kisebb meglepetés számomra, bár túlzás, hogy annyira jártas lennék ezen a téren:
Daby...
(Azt hittem, ha az ETO - aki jelenleg egyértelmû esélyese a BL-gyõzelemnek, úgy gondolom - hívja, akkor az mindent felülír. Úgy tûnik, nem így volt.)

kaloz174
<#nevetes1>
Most Te nyertél, kellett nekem annyira ügyelni a helységnév helyesírására! <#eljen> <#taps>

kaloz174
Valceai hírek:
Mégis maradnak...

Isthy
Úgy fest a románok teljes csapattal jön Dabasra, megegyeztek a "renitensekkel" hogy játszanak tovább.

Valcea

Azért az nem semmi, hogy már ismét a döntõrõl beszélnek. Ezek soha nem tanulnak...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ajánlom figyelmetekbe egyébként a többi hírt, írást is. Különös tekintettel a Felhívásra a Kanyó családért.

kaloz174
Végül felkerült a szokott helyre a bõvebb beszámoló is. <#kacsint>

Isthy
Most néztem az EHF oldalát és azt látom, hogy a francia ikerpár fújja a szombati meccset Dabason. Sztem a legjobban fújó nõi páros, az utóbbi idõben nem volt gond velük. Meglátjuk tartják-e ezt a jó szokásukat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Reméljük a többség képes lesz így felfogni a dolgot.

Na igen, a tartalékolás dolog tényleg elég szûkre szabottá vált. Mert ugyan szélen és beállóban megoldható, de igazából 4 játékos maradt a 3 hátsó posztra. Azok közül is (ha jól tudom) Luca még nem teljes értékûen gyógyult meg. Nagyon úgy fest, hogy Kocsis Ági és Németh Lilla is kaphat jelentõsebb szerepet. A lényeg, hogy "esemény" nélkül menjen le a meccs, a szombat ezerszer fontosabb.

Ebben a csarnokban én nem jártam, csak a régiben (Tivoli, 4000 fõs) és ott akkoriban nem ment annyira ez a zenélõs hangoskodás.

DUNAFERR FOREVER!!!

Nem ismerem minden szurkoló véleményét, nyilván a kevésbé reguláris legénység hozzáállását pláne nem, de mindenki, akivel Ljubljanába menet vagy jövet beszéltem, azon az állásponton volt (tehát már a meccs elõtt is), hogy az ETO elleni meccset a szombatra való pihenés jegyében kell lejátszani, a -20 ugyan nem üdvös, de az se számít. Mondjuk szerintem, ha mi tartalékolunk, akkor a gyõriek is (bár a sérülések miatt erre is csak elég érdekes lehetõségeink vannak), hacsak nem akarnának valamiféle lélektani hadviselésbe belemenni az ellen a csapat ellen, amellyel legalább kettõ, de jó eséllyel akár mindhárom fronton is össze kell csapniuk.

Persze nyilván muszáj lesz kõkeményen szurkolni is szerdán, szóval szurkolói szemmel is tudathasadásos lesz ez állapot, de a remélhetõleg sok lehetõséget kapó fiatalok megérdemlik a buzdítást.

Elõször jártam amúgy a Krim csarnokában, eléggé idegesítõ volt, hogy az üvöltõs zenés performanszaikkal megnehezítették az amúgy is jóformán stadionnyi létesítményben a szurkolást. Az viszont a legkevésbé sem lepett meg, hogy végül mégsem volt belépõ, se személyit, se semmit nem kértek. Egyébként sem úgy jött le, hogy nagyon izgultak volna a vendégszurkolók miatt.
Isthy
Ha már MKSZ és Vetési került szóba: elég "komoly" hogy Siti Beát nem engedik el szakkomentátornak a DigiSporthoz a Gyõr meccseire. Mint az óvodában...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Budapestre érkezik az IHF elnöke

A Magyar Kézilabda Szövetség meghívására 2013. április 8-10. között Budapestre látogat Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elnöke.

Augusztusban Magyarország rendezi a férfi ifjúsági világbajnokságot, 2013 õszén pedig Katarban kerül kor az IHF kongresszusára, így az elnöki látogatás megfelelõ alkalom az MKSZ számára a rövid-, közép- és hosszú távú tervek áttekintésére.

- Nagyon örülök, hogy Musztafa úr elfogadta meghívásunkat, hiszen a látogatás során áttekinthetjük a nyári ifi világbajnokság legfõbb kérdéseit, bemutathatjuk neki a helyszíneket, és természetesen beszámolunk neki terveinkrõl és stratégiánkról - hangsúlyozta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. - Fontos esemény a sportág életében az õszi IHF-kongresszus, így errõl is egyeztetünk majd elnök úrral, de már 2015-re is elõretekintünk, hiszen az MKSZ pályázik a 2015-ös kongresszus megrendezésére.
Isthy
Nem csoda, hogy el vannak fáradva mentálisan...
Lesz bajnokijuk, az ETO ellen szerdán otthon. Ez az a meccs, amit Dabason akartak játszani, hogy a helyszínen készüljenek a szombatra és ne kelljen utazgatniuk. A szurkolók megtorpedózták a tervet, így a meccs a Népligetben lesz. Sztem minél kevesebbet játszatva a kulcsembereket, keveset kockáztatva egyszerûen "túl kell lenni" a meccsen. Faramuci helyzet, pont a nagy ellenfél ellen esetleg beleszaladni hazai pályán egy csúnya verésbe... Mondjuk tétje nincs a meccsnek számukra, csak hát a közönségnek biztosan nem tetszene egy komoly zakó otthon... Talán a szurkolóknak is fel kellene nõni a dolgok jelenlegi állásáshoz és toleránsabbnak lenni.

Egyébként kicsit csodálkozom, hogy nem szóltál semmit a két lett sporira <#ravasz1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Zsuga Gyula interjú a BL-rõl

Egyetértek vele azzal kapcsolatban amit a szombati meccsrõl mondott.

DUNAFERR FOREVER!!!

Igen, szerintem fejben vannak rettenetesen elfáradva. Kérdés, hogy szombatra menyire tudnak regenerálódni. Bajnokijuk ha van, azt fel kell adni s pihenni.
Isthy
Persze, de attól még játékban mutathatnak ugyanannyit.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ezen cikk utolsó képe alapján nagyjából képet alkothatsz róluk.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A hazai pálya azért más!

Isthy
Nem ártana, ha a Loki a köv. meccsen se mutatna sokkal többet <#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
31-25-re nyert a Krim

Sajnos a 2. félidõ elsõ 5 percét nagyon elrontotta a Fradi, ott 7 gólra nõtt a hátrány. Még sikerült 4 gólra visszajönni 4 perccel a vége elõtt, de a végjáték a szlovénoknak sikerült jobban.
Halovány védekezés, gyenge kapusteljesítmény és a szélsõjáték szinte teljes hiánya, ez így már sok volt. Meg egy újabb sérülés, ami még tovább csökkentette a lehetõségeket...

Ahogy EG korábban mondta, a románok elleni lesz a kulcsmeccs szombaton.

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Meg azért, mert nem nagyon használjuk a széleket sajnos.

Isthy
15-12 a félidõ a Krimnek. A kapusteljesítményben komoly különbség van a szlovénok javára, ezért vezetnek.

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
HAJRÁ FRADI!!

Azt tudja valaki, hogy az istenített Akadémiában Mocsain és joker Janin kívül ki dolgoznak, mert így rosszul kezdõdik... Bár a riport végén mintha Csoknyait véltem volna felfedezni...
kaloz174
Éreztem én, hogy el kellene jönnöd. <#kacsint>
Igaz, hogy a sok hiba, könnyelmûség, türelmetlen megoldás (többen azt hitték, tudnak olyan jól indítani, mint Detti, pl.) gyenge támadó játékot, így kevés szerzett találatot eredményezett, de a fehérváriak, ezzel a támadó sorral, sem szereztek túl sokat. Ez ilyen meccs volt.
(A Fradi elleni találkozón igazából egyik csapat sem volt túl szigorú a védekezés terén.)
(Sajnos, egyébként Dettin érezni lehetett, hogy még nem teljesen egészséges. Ezt láttam is, amikor meccs után váltottam vele pár szót.)

(Egyébként meg, valljuk be, ezen a meccsen azért a Fehérvár volt az esélyesebb, csak már várjuk a "csodát"...)

Tegnapi bajnokik:
Nõi NB I, 19. forduló:
BUDAPEST BANK-BÉKÉSCSABA-VÁC 25-26 (14-11) (Ez ugye nekünk nagyon nem volt mindegy!)
ÉTV-ÉRD-BUDAEPST SE 30-20 (16-10)
SIÓFOK GALERIUS FÜRDÕ-DVSC-FÓRUM 28-19 (14-9)

Az utóbbiról annyit, hogy egy nagyon hitehagyott, meggyõzõdés nélküli csapatot láttam a Lokiban. Nem is értem, hogyan tudtak -5-ös eredményt elérni a Fehérvár ellen, idegenben, valamint hogyan tudott a Fehérvárnak, ahol kimondottan jók a kapusok, olyan sok gólt dobni Herr Anita, aki tegnap egyszerûen szinte alibizett, nem tudok rá jobb szót mondani.
A Siófoknak nagyon meg kellett mutatni ezen a meccsen, igyekeztek is, bár Erdõsi Ildinek pl., különösen az elején egyáltalán nem ment, késõbb is voltak hibái.

No igen, csak hát két hete Valcean pont Paula védett többet - ha jól emlékszem õ kezdett - s ott nem voltak betojva tõle.
Isthy
Randers - Buducnost 20-20 (11-8)
Gyõri Audi ETO - Larvik 30-24 (15-13)

Grat az ETO-nak a csoport elsõséghez és a továbbjutáshoz! <#taps>

Igazából megint az 50. perc után hagyták állva a norvégokat (23-20 és 29-21) és döntötték el végleg a meccset. Bár most elõtte is volt már 6 gól elõnyük, de visszajöttek a norvégok 3 gólra. Az utolsó 3 percben már a cseresor játszott, így kicsit feljebb jöhetett a Larvik. Még az is belefért a gyõrieknek, hogy Tervel egyetlen másodpercet sem volt pályán. Mondjuk lehet emiatt is kaptak most 20 gól felett.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A kapuscsere okozta inkább a "leállásukat"... Paula bejött és sorra védte a lövéseiket, így a csapata szép lassan kiegyenlített és átvehette a vezetést.

DUNAFERR FOREVER!!!

Amúgy, meg az oroszok sokkal kevésbé "haraptak" mint pl. a fradi ellen Dabason! Sõt, mintha leálltak volna a 4 gólos vezetésnél.Nehogy véletlenül nyerjenek!-😊))
Igen, de elsõsorban abból a szempontból, hogy egyáltalán életben maradtak! Ha nem nyertek volna, akkor nem igen tudom, kivel jöttek volna a fradival játszani! Amúgy, ha a fradi nyerne (sõt döntetlennél is) holnap, akkor már megvan az elõdöntõ, ha meg nem akkor mindenképpen meg kell verni a Valceat.
Isthy
Zvezda Zvenyigorod - Oltchim Valcea 23-26 (15-13)

A szünet után 17-13-ra elment a Zvezda, utána sorban rontották el és a románok kiegyenlítettek 19-19-re. Majd fordítottak is 20-23-ra és eldöntötték a meccset. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a románok versenyben maradtak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
TV-s program:

Gyõri Audi ETO KC - Larvik (norvég)
Nõi Bajnokok Ligája, I-es középdöntõ - Gyõr
2013.03.02. szombat 16:00 DigiSport1

RK Krim Mercator (szlovén) - FTC Rail Cargo Hungaria
Nõi Bajnokok Ligája, II-es középdöntõ - Ljubljana
2013.03.03. vasárnap 19:30 DigiSport1

Illetve ma 14:00-tól adja élõben a DigiSport1 a Zvezda-Valcea meccset is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sajnos tegnap megszakadt egy szép otthoni sorozatunk... Ahogy olvasom a kevesebbet hibázó csapat nyert, egy nem igazán jó színvonalú meccsen. Hihetetlen, hogy mennyire bénák vagyunk elöl a fehérváriak ellen ebben az idényben (19 és 18 gól). Messze a legkevesebb gólt nekik lõttük.
Kíváncsian várom a beszámolót, hogy mi és hogyan történt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ebbe nem akarok és nem is igazán tudok érdemben beleszólni, ti ott biztosan jól tudjátok. Bizonyos háttérinfokat persze olvastam némely szereplõrõl és a "politika" bizony benne lehet a dologban.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sajnos ez a helyzet, el is felejtettem hogy a két idõpont ütközik. Kedden este szembesültem vele, amikor megkaptam a meghívókat.

DUNAFERR FOREVER!!!