Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Igen, ez így van, le is írtam korábban.

Viszont ez a mérkõzés csere dolog nem semmi az ETO vezetés részérõl...
Az elõdöntõt még simán játszhatnák a Magvassyban is, de nekik már most is Veszprém kell. Még annak árán is, hogy megcserélik a pályaválasztói jogot és az elsõ meccset játsszák le hazai pályán, mert a 13-i hétvégén a Veszprém Aréna foglalt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Most azon sírnak a románok, hogy a Zvezda megverte a fradit! mert akkor a 3 8 pontos közt az egymás elleni eredmények alapján elsõk lettek volna! Ma délutánig köszönték az oroszoknak hogy nyertek! A fagyi visszanyalt!-😊
na éppen azt olvasom, hogy szidja a románok többsége a birókat, hogy elcsalták a meccsüket! Akkor mit mondjanak a szlovénok? -😊))
Isthy
Én is párhuzamosan néztem a 2 meccset (tv-n illetve számítógépen) és figyeltem, hogy hasonlóan alakult az eredmény fordított elõjellel. Mondjuk a románok felzárkózásában és fordításában 11-15-rõl szerepe volt a két sporinak is.
Ezzel kialakultak az elõdöntõk: ETO-Valcea és Krim-Larvik.

DUNAFERR FOREVER!!!

kisértetiesen egyformán alakult a két meccsen az eredmény, csak a vége lett ellenkezõ!
bocsi, 23-20
bocsi, 23-20
na vége van a valceai mecsnek is (párhuzamosan néztem a leonival), félidõben még vezetett a Krim de a végén játszottak a tûzzel: 23-10 a Valcea javára, de maradtak másodikok. Már elõre sirnak az ETO miatt! -😊))
Isthy
Ademar Leon - MKB Veszprém 20-23 (8-11)

A gyõzelemhez gratulálok a veszprémieknek!

Sajnos a támadójáték nagyon gyengére sikeredett ma és ezért végig nagyon szoros meccs volt. A védekezés és a kapusteljesítmény nagyjából rendben volt. A visszavágón sztem meglesz a közte 10 gól.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Mondjuk azért itt is elmondom, hogy nyilván nagyban befolyásolta az eseményeket, hogy Detti betegen játszott. (Más kérdés, hogy végre meg kellene érteni, hogy nem csak tõle várjuk a megoldásokat. Mert egyébként volt már ilyen. Akkor meg is mutatta a csapat, hogy képes erre.)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Ennek ellenére ajánlom figyelmedbe a csapatoldalon és a szokott helyen megjelent beszámolókat...
Mert azért tanulságok vannak.

Isthy
Szerencsére sehova nem számított nekünk ez a meccs. Persze ettõl még játszhattunk volna jobban, de ez most így sikerült.
Remélem a tv-s meccsen a másik arcunkat mutatjuk majd.

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Én is csak gratulálni tudok, nagy játék volt! <#taps>

http://goo.gl/gd6Zi5

kaloz174
Én is csak gratulálni tudok a szegedieknek, különösen Mikler Rolinak és Vadkerti Attilának, akik hatalmasat játszottak ma, szerintem.

Isthy
Pick Szeged - Vive Targi Kielce 26-25 (15-14)

Gratulálok a szegedieknek a gyõzelemhez! <#taps>

Sajnos az utolsó 5 percben teljesen leállt a támadójáték, pedig lehetett volna 3-4 gól is közte. Bár ez így is egy szép bravúr, hiszen Sulc nem sokat tudott hozzátenni, meg is sérült és Ancsin is elég visszafogottan játszott. Szerencsére a szélsõk és a beállók valamint Mikler nagyot játszottak.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Végül is gond nélkül megérkeztek a csapatok.
Arról viszont nem volt szó, hogy a tél visszatértével téli álmot is aludjanak...
Mindegy, a végén, sajnos, teljes siófoki siker született. Kiss Szilárdnak csak gratulálni lehet, hogy milyen jól felkészítette csapatát a felpörögni nem képes Kohász ellen. Különösen azok a játékosok maradtak megint adósak a bizonyítással, akiknek teljesítménye máskor is hullámzó szokott lenni.

Kár érte, mert vártam, hogy a csapat jutalomjátékot mutat be, bizonyítva önmagának és mindenki másnak, akik jelen voltak.
Ennek ellenére nem cseréltem volna az azon az estén gyõztes csapattal. <#kacsint>

Isthy
28-16-ra nyert végül a Larvik egy sehová sem számító meccsen. A norvégok lõttek vagy 6 db kínai figurás gólt.

Holnap eldõl, hogy milyen párosításban játsszák az elõdöntõket. A románoknak 4 góllal kell nyerniük a csoport megnyeréséhez úgy, hogy nem kapnak 23 gólnál többet. Ha többet kapnak akkor minimum 5 gólos gyõzelem kell nekik.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Érdekesen kezdõdött a Larvik-Buducnost meccs... A hazaiak 16 perc után 10-0-ra vezettek. Azután kicsit felébredtek a montenegróiak és a félidõ 13-5 lett.

DUNAFERR FOREVER!!!

Így igaz emelt fõvel búcsúztak a BL további küzdelmeitõl. Az eredmény még hízelgõ is, mert úgy hallottam nem volt egyszerû kijutni a helyszínre...
Isthy
Gyõri Audi ETO - Randers 32-24 (15-12)

Grat az ETO-nak a gyõzelemhez!

A sok felállást kipróbáló, néha nem teljesen koncentrált ETO simán nyerte a meccset és maradt 100 %-os a BL-ben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Én is gratulálok, és amondó vagyok, hogy ennyire megfogyatkozott csapattal, nem hiányzott nekik még két mérközés az ETO-val, hiszen a kupában és rájátszásban még úgyis találkoznak elégszer.
Isthy
Zvezda - FTC 30-27 (12-16)

Az elsõ 7-8 perc után szépen játszott a Fradi a szünetig Tomori és Léna vezetésével. A szünet után sajnos gyenge játék elöl és hátul is, az oroszok éltek a lehetõséggel és megfordították a meccset.

A Fradi ezzel elbúcsúzott a továbbiaktól, de a BL-ben idén nyújtott teljesítményükhöz jár a gratuláció nekik. <#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Issy Paris - Váci NKSE 27-23 (14-12)

Tápai megbetegedése már sok volt a váciaknak Mayer sérülése mellé... Klivinyi, Szádvári és Juhász Edina mellé ma nem tudtak felnõni a többiek és ez a búcsút jelentette a KEK-tõl.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Valamint, ha az idõjárási helyzet is engedi, lesz egy bajnoki is. Amit a siófoki csapatoldal, az ígéret szerint, felvételrõl még aznap este lead...

Íme, ha valakit érdekel.😊

Az a kellemes helyzet adódott számunkra, hogy ez a meccs nekünk már egy jutalomjáték, max. egy lehetõség, hogy esélyt adjunk arra, hogy elõrébb végezzünk, mint a 8. hely. Nem sokan hitték volna, nem sokan adtak erre esélyt szezon elején. <#kacsint><#eljen>

Janics Natasa

"Újra be kell állnia a sor végére, bizonyítania kell, a tehetsége megvan, hogy helyet szerezzen magának a válogatottban. Ha újra kerettag lesz, onnan el lehet kezdeni beszélni arról, hogy a szövetség mit finanszíroz a felkészülésébõl."
Isthy
Hétvégi menü:

Issy Paris Hand (francia) - Váci NKSE
Nõi KEK negyeddöntõ, visszavágó - Párizs
2013.03.15. péntek 19:30 (sajnos errõl mégsem lesz tv közvetítés)

Zvezda Zvenigorod (orosz) - FTC Rail Cargo Hungaria
Nõi Bajnokok Ligája, II-es középdöntõ - Zvenigorod
2013.03.16. szombat 14:00 DigiSport1

Gyõri Audi ETO KC - Randers HK (dán)
Nõi Bajnokok Ligája, I-es középdöntõ - Gyõr
2013.03.16. szombat 16:00 DigiSport1

Pick Szeged - KS Vive Targi Kielce (lengyel)
Férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ, 1. meccs - Szeged
2013.03.17. vasárnap 15:00 DigiSport1

Reale Ademar Leon (spanyol) - MKB Veszprém KC
Férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ, 1. meccs - Leon
2013.03.17. vasárnap 17:00 DigiSport1

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az oroszok jól játszottak elöl, jól lõttek kintrõl és a beállót is jól foglalkoztatták. Szépen szétszedték a németek védelmét. Jó csapat ez az orosz, 2 éve ott voltak a Final Fourban, tavaly meg egy erõs csoportban a sok döntetlenjük miatt nem jutottak tovább. Abban a csoportban tavaly ezek a csapatok szerepeltek: Atletico Madrid, MKB Veszprém, Füchse Berlin, Targi Kielce és mögöttük lett 5. ez a csapat. A 10 meccsükbõl 4x játszottak döntetlent tavaly az említett csoportban. Idén is ugyanígy 4x sikerült döntetlenre végezniük a 10 meccsükbõl és ezért lettek csak harmadikak. Nekem már feltûnt ez a "képességük" és idén fogadtam is õket döntetlenre, nem is csalódtam bennük, szépen hoztak a kasszába <#wink> Ebbõl tudom majd finanszírozni a várható veszprémi utakat.

DUNAFERR FOREVER!!!

De diplomatikusan fogalmaztál, úgy látszik mostanában nem víz szintesek a pályák... Az Oroszok egyébként ennyire jók, vagy egy jó napot fogtak ki?
Oszt ugyan mit érnél el vele, nem hallod, hogy sírnak lassan zsebkendõt kellene küldeni nekik, fõleg a CIB-nek<#violent><#violent><#boxer><#boxer> OFF
Isthy
Nálam tavasszal Veszprémbe más meccsek vannak tervezve. Így sem lesz olcsó mulatság, sajnos nem szakadt rám egyik bank sem...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Csehovszki Medvegyi - THW Kiel 37-35 (19-17)

Jó kis meccs volt, látványos támadójátékkal és kevés védekezéssel. A kapusok sem tudtak hozzátenni egyik oldalon sem. Nagy volt a rohanás a pályán, nagyon gyorsan támadott mindkét csapat.
Igazság szerint ha a közel-keleti sporik nem ennyire barátai a németeknek, akkor komolyabb vereség (4-5 gólos) is lehetett volna belõle. 50 mp-el a vége elõtt 37-34-nél az oroszok így is támadtak a 4 gólos gyõzelemért, de nem sikerült gólt lõniük (mondjuk 20 mp után "valamiért" passzív lett), a németek pedig az ellentámadásból még lõttek egy gólt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
kaloz174
Kornél marad
Remélem, sikerül végre a válogatottban is kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtani a jövõben. Egyik kedvencem. <#eljen><#kacsint>

Isthy
Közben eltapsoltak egy rakat pénzt, ezért vannak most problémák, ami miatt ezen is kurtítani akarnak.
Pedig mekkora pofával hirdették, hogy micsoda fantasztikus és egyedülálló dolgot csinálnak. Mindenhol ezzel dicsekedtek, most meg 1-2 év után minimálisra degradálják. Azért gondolom lesz ahol mégis találnak módot a pénzpumpálásra...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én sem gondoltam volna, hogy nem a 9-12. helyért folyó rájátszásban leszünk érdekeltek. Ráadásul az utolsó két alapszakasz forduló már téttel sem bír majd ebbõl szempontból. Örülök, hogy ennyire kellemesen meglepett a csapat.
Ismét tavasszal volt sokkal jobb a csapat, persze ezt a nyári elõzmények ismeretében borítékolni lehetett. Sztem nekünk az egész rájátszás már csak jutalomjáték lesz, reméljük közte néhány sikerélménnyel.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
TAO-ügyekrõl - újra

"...Mi várható?

Amennyiben a tervezet a jelenleg ismert formájában kerül elfogadásra, akkor azzal kell számolni, hogy a sporttámogatások jelentõsen csökkenni fognak. A támogatások csökkenésének kárvallottja egyértelmûen a magyar sport lesz, ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy a költségvetési hiánycél tartása érdekében történõ módosítás indokolt lehet, de akkor miért éppen a sporttámogatást szükséges ilyen módon érinteni, ha már egyszer bevezetésre került? "

Igen. Ezt érzem nagyon súlyosnak. Elindítottak valamit a sport érdekében. Rájöttek, hogy a pénz viszont hiányzik...Elhiszem, elfogadom, tényleg pocsék a helyzet. De nem lehetne valami köztes megoldást találni? <#szomoru1>

kaloz174
<#wink>Ez engem is meglepett. Különösen, hogy ez az a meccs, amelyik - nagy eséllyel - nem túl sokmindenrõl fog már szólni, bár az biztos, hogy valahol presztízscsata lesz.
Az SKC-Kohász összecsapást viszont csak késleltetve közv. majd a siófoki oldal. (Gondolom, szeretnének minél több szurkolót a helyszínen, végül is õk "életük meccsére" készülnek. Milyen jó érzés is, hogy ez bennünket most egyáltalán nem kell, hogy zavarjon. <#eljen><#kacsint> Jutalomjáték következik. Bizony a szezon elején kevesektõl kaptuk meg erre az esélyt. <#wink> )

kaloz174

... õ csak a saját érdekeit nézi (mondjuk a lobbi általában errõl szól).

Nem csak õ. <#conf> De itt errõl ennyit.<#levele>

Az pedig mindig is volt van, és lesz. Az már más kérdés, hogy az MKSZ-nek fingja nincs arról mi az a lobbi... Egyedül Mocsai "Úrnak" van de õ csak a saját érdekeit nézi (mondjuk a lobbi általában errõl szól).
Miért nem lenne elégedett, rendben mûködnek a dolgok a két fél között.
Isthy
Hogy mik vannak? A Sportklub elmerészkedik Újvárosba meccset közvetíteni <#wow1>

Az alapszakasz utolsó meccsünk a Kiskunhalas ellen emiatt késõbb kezdõdik 45 perccel, március 29-én.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Persze, valamennyi sporttámogatás majd marad. Csak ugye majd néhány "kiemelt" helyen...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az EHF elégedettnek tûnik a DigiSporttal

Az szépen hangzott ott a legvégén, hogy a Vetési interjút az MKSZ letiltotta... <#ravasz1><#bee1>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ingyenélõk...
Eléggé elegem van az önmagukat festõ "sportmenedzserekbõl", akik 2 módszert ismernek leginkább: a gátlástalanságot és a pénz hatalmát...<#levele>

Breki33
Köszönetet mondott az EHF vezetése
Az Európai Kézilabda Szövetség elnöke, Jean Brihault, valamint a szervezet fõtitkára, Michael Wiederer levélben köszönte meg Vetési Ivánnak, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének és az esemény szervezõinek a március 8-9-i budapesti EHF Végrehajtó Bizottsági ülés remek lebonyolítását, illetve a március 9-i nemzetközi sajtótájékoztató iránti nagyfokú médiaérdeklõdést.
Érdekes történet, valaki vagy nagyon hülyére vette, vagy Õ zavarodott meg nagyon..., a magyarázat minden estre elég érdekes, eddig nem tudta?
kaloz174
Mivel eléggé érintett vagyok jelenleg, elmondanám, hogy ez szerintem "csak" egy lobbiharc, egy átcsoportosítás...(Legalább a sporttámogatás megmaradhatna!...)

Szerintem is az adóbevételek növelése a cél, tekintettel esetleg a jövõ évre már. Ahogy Isthy is írta vissza esnek a sporttámogatások, egy két nagy projekt továbbra is elõnyben marad, a többi cégek által támogatásra szánt lóvét majd elirányítják más felé...
kaloz174
Szerencsés lenne, ha a T.döntéshozók találnának középutat...
(optimista megközelítés...<#csodalk>)

Isthy
Igen, a múlt héten valahol az egyik fórumban már olvastam errõl. Sztem egyértelmû, hogy a költségvetés adóbevételének növelése a cél, a sporttámogatások meg vissza fognak esni emiatt, mert majd nem éri már meg a cégeknek.

DUNAFERR FOREVER!!!