Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hohoho! A Valcea játékosok orvosi engedélye lejárt március 3-án és elveszitheti az bajnokságban lejátszott meccseit 10-0-ra! De akkor ez érvényes kell legyen a BL-re is, nemde? Mikor is volt a FTC_Valcea meccs?
kaloz174
Figyelemre méltó eredmények a nõi bajnokságban:

VÁC-BUDAPEST SE 33-26 (18-14)
Ezzel a Vác 4 között van, biztosan. Ennek ellenére elég vegyes képet mutat ez a szezon számukra. Valamiért nem jött össze a munka Gulyival, ami engem nagyon meglep, így õt Konkoly váltja a szezon végén, ami már most nyilvánosságot is kapott. Ráadásul már nyílt titoknak tûnik, hogy Klivinyi az Érd felé vette az irányt. Tápai pedig, úgy tûnik, több hónapig nem áll majd a csapat rendelkezésére.
Nagyon megértem azt a szurkolótársat, különösen siófokiként, aki ezeket a mondatokat fogalmazta meg:

"Az elmúlt több év során többféle játékerejû, stílusú és eredményû csapatnak, edzõnek szurkolhattam.
Én, a magam nevében, inkább az elmúlt két év edzõi mentalitását, felkészültségét, viselkedési stílusát tartanám folytatandónak. És egy olyan csapat kialakítását, amely jóval hangsúlyozottabban épít jelenlegi, több éve Vácon tanuló (városunkhoz kötõdõ) ifi- és junior tehetségeinkre. Valamint már évek vágyom egy „colos” átlövõ leigazolására, aki stabilan hozna egy meccsenkénti 4-5 gólos átlagot.
Aki pedig már „kinõtt” bennünket, menjen isten hírével, én nem fogok haragudni, hanem örülni, hogy eddig is nálunk láthattam, figyelem és szurkolok neki majd más csapatoknál is (lásd pld. Hornyák Ági, Orbán Adri, Zácsik Szani).
Könnyen meglehet, hogy a fenti esetben nem lennénk Top-4-esek, de egy ilyen csapat, szerintem, közelebb lenne egy kisváros arculatához, „mentalitásához”, és anyagi erejéhez és tán – még közelebb – „átlagos szurkolóihoz” is."

BUDAPEST BANK-BÉKÉSCSABA-VESZPRÉM BARABÁS-DUNA TAKARÉK 31-27 (19-14)
Meglepõen kiegyensúlyozott csapat-teljesítményt sejtek a hazai gólszerzõk stat.ja alapján.

ÉTV-ÉRD-FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 24-22 (8-13)
Ezt az eredményt sokan szenzációként tálalják, pedig ebben benne van az, ami a mi esetünkben a Siófok ellen, vagyis a Fradi számára már nem volt igazi tét. Tomori pedig hiányzott. Igaz, én azt gondoltam, így is behúzzák ezt a meccset. Ezzel az Érd elérte az elõzetes papírforma eredményt, vagyis már fehérvári meccse elõtt ott van a legjobb 4-ben. (Tehát a FKC lesz egyik ellenfelünk a középházben. <#smile> Megmondom õszintén, az Érdnek jobban örültem volna.)

GYÕRI AUDI ETO-FEHÉRVÁR KC 37-13 (16-5)
Ennyire megalázó vereséget azért nem vártam a fehérváriaktól. Azt olvastam, hogy nekik az Érd elleni meccs lesz a mérvadó. Nem tudom, mennyiben, mivel a Fradi vereségével õk már max. 5. helyen végezhetnek. Tehát a legjobb 4 megint délibáb maradt számukra.

A továbbiakról:
(forrás: MKSZ, az idõpontok nyilván még nem véglegesek!)

"Nõi NB I rájátszás
Felnõttek
1-4. helyért
Elõdöntõk (kettõ gyõzelemig): 2013. április 3-7., 17. és 21.
Döntõ, 3. helyért (kettõ gyõzelemig): 2013. április 24., 27-28. és május 2-8.

5-8. és 9-12. helyért
1. forduló: 2013. április 7.
2. forduló: 2013. április 17.
3. forduló: 2013. április 21.
4. forduló: 2013. április 24.
5. forduló: 2013. április 28.
6. forduló: 2013. május 8.

Junior és ifjúsági csapatok
2013. április 17-21. vagy 2013. április 25-28."

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Ez most is mûködik, szerencsére. <#eljen>

kaloz174
Nálunk viszont nincs SK.<#schmoll2> Remélem, lesz valamilyen netes lehetõség...

Isthy
Érdekes meccsek várhatóak Békéscsabán és Érden. Mondjuk utóbbi csak azért, mert a Fradi eléggé "érdekes" összeállításban kénytelen pályára lépni. Ezzel az érdieknek lehet esélye, így jó kis meccs várható. Szerencsére van Sportklub nálam, így láthatom.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ha végignézed az elmúlt évek sorsolásait, akkor sajnos tisztán látható, hogy a veszprémiek folyamatosan "belehúztak" és szinte mindig a legdurvább ellenfeleket kapták. A "szerencse faktor" folyamatosan elkerülte õket, ahogyan most is. Úgy látszik ezt a "keresztet" még cipelniük kell továbbra is.
Igen, ha kihozzák magukból a legjobb formájukat akkor lesz esélyük még a Kiel ellen is. Persze vannak még "egyéb körülmények" is, ahogyan erre Mocsai is utal ebben az interjúban:

ML és IT interjú a párharcról

"háromesélyes mérkõzés sorozat elé nézünk"

Na de mester, ez mégis hogyan? <#wow1><#conf> Most idézzem Hofi egyik klasszikusát? "Vagy egyik nyer vagy másik. Ez a három, ez!" <#vigyor><#vigyor2>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nõi NB I.,
2013-03-27, Szerda
VÁC-BSE 18:00
B.CSABA-VESZPRÉM 18:00
ÉRD-FTC 18:45 (SportKlub)
GYÕR-F.VÁR 20:00 (Cunder.hu)

kaloz174
Természetesen igazságod van.<#worship> Kicsit begõzöltem az eleve "beparázós" várakozáson. Ilyenkor szinte sosem jön be ez a "szerencse" faktor, megfigyelésem szerint.
Egyébként meg a Veszprém, ha kihozza magából az optimális formát, szerintem senki ellen nem esélytelen. Szerintem.<#wink>

Isthy
Ahhoz elõször minimum vissza kellene találnia az MKB-nak az õszi formához. De inkább még feljebb kellene lépnie, hogy legyen esélye.

DUNAFERR FOREVER!!!

passatgt
nem segített... mindegy, nekem van egy olyan érzésem, hogy ettõl a Veszprém még jobban oda fogja tenni magát és megmutatja az EHF-nek, hogy most már ne szarakodjanak velünk😊

Kielce - Metalurg

Ez már bicskanyitogató.
Isthy
Azért nagyon érdekes, hogy ha a Berlin jut tovább (egy 6 mp-el a vége elõtt kihagyott német zicceren múlott), akkor minden párharcban a csoportmeccsek ismétlõdnének meg a negyeddöntõkben.

A lengyelek seggét egész idényben végig nyalta Fortuna rendesen. Nudli csoport, majd könnyebb ellenfelek végig a kieséses szakaszban.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Veszprém - Kiel
Barcelona - Atletico Madrid
Hamburg - Flensburg
Kielce - Metalurg

Ennyit a Final Fourba jutásról...

DUNAFERR FOREVER!!!

Azért a Final Fournak van presztízse, és gondolom a Kölnbe kiutazó szurkolóknak is nagy élmény lenne. Korábban sem nyert amúgy a Veszprém BL-t, egyébként is régen jutott sokáig, mégis nagyobb a respektje Európa-szerte, mint a szintén állandó résztvevõ Kadetten Schaffhausennek.
Isthy
A cél a Final Fourba jutás, amit megfogalmaztak még õsszel.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Kérdés, mi a cél? Ha a cél a végsõ gyõzelem, úgyis mindenkit meg kell verni...
Ilyen kupasorozatban csak annak van igazán értelme. A helyezetteket nem jegyzik. (Max. saját házuk táján, önigazolásként.)

Breki33
Segíthetne már a szerencse a Veszprémen

Kedden tizenegytõl sorsolnak a kézilabda Bajnokok Ligájában. Számolgattunk kicsit.

Különösebb megerõltetés nélkül jutott el oda a Veszprém az egyenes kieséses szakaszban, ahová tavaly nem sikerült: a kézilabda Bajnokok Ligája nyolc legjobb csapata között van. Mivel csoportelsõ lett, csoportelsõt nem kaphat a keddi sorsolásnál, de ez a helyzetét igazán nem könnyíti. Mert a csoportelsõk közt éppúgy van egy viszonylag könnyebb rivális (a lengyel Kielce), és a nem csoportelsõk közül is bejutott egy emészthetõbb ellenfél (Szkopje). A Barcelona és a Hamburg szintén csoportelsõ, õk nem jöhetnek.

http://sportgeza.hu/kezilabda/2013/03/25/segithetne_mar_a_szerencse_az_mkb-nak/
Isthy
Nem hiányzott az Atletico Madrid továbbjutása...
Nagyon remélem, hogy a veszprémieknek nem köszön vissza az egyik csoport ellenfél sem. Sajnos most már 50 % az esély rá és a madridiak sérültjei visszatértek, jobb csapat lettek. Amilyen peches az MKB az ilyen sorsolásokon vagy a spanyolok vagy a Kiel lesz a negyeddöntõs ellenfél. Jó lenne, ha a szerencse végre melléjük állna kedden a sorsoláson, mert a Flensburg és a Metalurg ellen nem érzek annyira komoly veszélyt.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Egyetértek veled. Kicsit több koncentrációval, valamint teljes kerettel sikerülhetett volna a továbbjutás.
Idõnként olyan hibákat követett el a Szeged, amik nem fértek bele.
Különösen az egyik légiós, Larholm...Nem tudom, máskor milyen formát mutat, de most, nagy góljai ellenére, nagyon indiszponált volt.
Sajnáltam Skaliczkit.

Ennek ellenére, ezzel együtt szépen küzdöttek. <#taps>

Isthy
Kielce - Pick Szeged 32-27 (14-11)

Gratulálok a szegedieknek a helytálláshoz! <#taps>

Azt gondolom a Pick megérdemli a gratulációt, nagyot hajtottak és küzdöttek. Az elsõ 20 percben kifejezetten jól játszottak, utána sajnos az elszórt labdákból leindítottak a lengyelek és 3 gólos lett az elõnyük. A szünet után gyorsan 18-13-ra növelték az elõnyt a hazaiak, de 21-19-re visszajött a Pick és emberelõnyben is voltak. Sajnos itt megint jött 2-3 rossz megoldás és visszaállt a hazaiak 5 gólos elõnye. Ezt azután a végéig meg is tartotta a Kielce.
Ha teljes a keret (Sulc és Blazsevics is van) akkor meg lehetett volna a hatalmas bravúr.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
MKB Veszprém - Ademar Leon 33-25 (15-14)

Grat a Veszprémnek! <#taps>

Közepes teljesítménnyel is simán nyertek és jutottak a negyeddöntõbe. Várhatják a keddi sorsolást, ahol jóval nehezebb ellenfél várható.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
2013.03.23. 16:00 DIGISport1
MKB Veszprém-Ademar León
Férfi BL-nyolcaddöntõ, visszavágó

2013.03.24. 17:00 DIGISport1
Kielce-Pick Szeged
Férfi BL-nyolcaddöntõ, visszavágó

kaloz174
Gulyi-> Gyöngyös ffi csapata?😊 Nem lehet mondani, hogy nem szerez elég tapasztalatot, pályája elején. (Bár biztos kihagyta volna ezeket a helyzeteket.)

Isthy
Újra felnõtt csapattal dolgozhat, meglátjuk milyen sikerrel. Kérdés, hogy milyen kerete lesz jövõre.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Még jobb is, oda könnyebb repülni és csak a városon belül kell utazni.

Valamint nagyon szép emlékeink vannak arról a csarnokról <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Közben egy edzõmeccs: Vác-Kohász 33-36.

kaloz174
Váci fejlemények:
Edzõcsere nyártól

(Lehet, hogy inkább a "korbács" a megfelelõ eszköz?)

kaloz174
Mégis Bukarestben...

A pénz az úr...Avagy ez csak taktika? Mindenesetre lehet utazni.

Breki33
Mi megyünk a meccsre megpróbálunk kiszurkolni egy gyõzelmet.

Mivel még nem voltam a Veszprém arénában ezért kérdem milyen ott a beengedés
pl üdítõt, fényképezõt, hátizsákot, hangkeltõ eszközt stb-t engednek bevinni?
kaloz174
Mocsai-keret

Túl sok változás nincs, de van egy-két érdekesség. Pl. Törõ Szabi bekerülése.

Isthy
A beszélgetésbõl kiderül, hogy EG sem lelkesedett ezért az "elvárás" dologért...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kicsit erõsnek érzem ezt az "elvárás" szót. Én inkább a "célt" érezném jobbnak.

Elek Gábor értékelése

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Habár véget ért a nemzetközi sorozat, a bajnokságban még nagy feladatok várnak a Ferencvárosra. A BL-rõl és a tavaszról Kökény Beatrix beszélt.

http://www.fradi.hu/hu/szakosztalyok/csapatsportok/noi-kezilabda/hirek/fokuszpont/20130320/c/3341
Isthy
Biztos nem illett bele a mentalitása Fodor csapatába...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Lesz idejük készülni, természetesen csak a rájátszást figyelembe véve:

Rájátszás, 1–4. helyért
Elõdöntõk (kettõ gyõzelemig): 2013. április 3–7., 17. és 21.
Döntõ, 3. helyért (kettõ gyõzelemig): 2013. április 24., 27–28. és május 2–8.

Rájátszás, 5–8. és 9–12. helyért
1. forduló: 2013. április 7.
2. forduló: 2013. április 17.
3. forduló: 2013. április 21.
4. forduló: 2013. április 24.
5. forduló: 2013. április 28.
6. forduló: 2013. május 8.

kaloz174
Na igen. Ismét egy kis adalék ahhoz, hogy a helyi formáció rendezvényeire ne annyira szeressek járni. Megint megszabadultak egy munkatárstól. Biztosan véleménye volt. Egyébként egy nagyon szimpatikus, feladatára kimondottan alkalmas emberkérõl van szó.
Remélem, talál magának egy új csapatot. Jól járnak vele. Jobbat nem lesz nehéz.
(Pedig valaha ünnep volt, amikor megkezdõdött a bajnoki szezon...)

(Bocs' mindenkitõl! Kicsit kiakasztott a dolog. <#levele>)

Isthy
Bizony, csakis nagy hálával tartozunk nekik. <#worship> A férfiaknak is van kézis oldaluk, persze a kettõ között van nem kevés színvonal különbség.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nekem már dél körül elment és én is értekeztem velük délután. Bizonyos technikai beállítások miatt - amelyek nem minden helyen azonosak - van akinek már 1 óra múltán újra elérhetõ volt és van akinek kell 24 óra.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Válasz "illetékes helyrõl":
"ma fellépett egy kis hálózati zûr a szerver körül. holnap reggelre elvileg mindenkinek újra elérhetõ lesz. elnézést kérünk "
Na ez az, amit felül kell bírálnom. <#kacsint> Mert nekik nem kell elnézést kérni, mi tartozunk nagy hálával nekik azért a munkáért, tevékenységért, amivel ellátnak bennünket, kéziszurkolókat, információkkal, hírekkel kedvenc sportágunkról.
Pl. nem látom, hogy a ffi kézi hívei ilyen szinten el lennének kényeztetve. <#worship>

kaloz174
Nem tudom, mi az oka, de nekem valamiért nem jön be a handball.hu...Már a napközben, másik helyrõl, is ez volt a helyzet.<#conf>

Isthy
MK döntõ

Ahogy vártuk is a hírek alapján, az MK 4-es döntõ Veszprémben lesz.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Így már rendben <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
<#csodalk><#vigyor2><#nevetes1><#nemtudom>
Á...csak eltévesztettem. Term. a srácok meccseire gondoltam.<#smile>

Isthy
<#conf>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Gratulálok én is. <#eljen> Ahogy elnéztem ezt a meccset is, eszméletlen energiákat kell mozgósítani egy-egy jó eredményhez. Szinte gladiátorokra van szükség. Természetesen némi gömbérzékkel. <#smile>

Isthy
Köszi! <#worship>

Mindkettõt elolvastam és egyetértek a leírtakkal. Különösen tetszett Tomi cikkének legvégén a 3 felkiáltójeles mondat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azok a döntõkben voltak, nem elõdöntõben <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

én meg arra, hogy már két többször veszitett úgy, hogy simán nyerte az elsõt s leblokkolt a második meccsen. ergo, a fene tudja, mi a jobb számukra!
Isthy
Én emlékszem a tavalyi elõdöntõs párharcra, amikor jól jött, hogy itthon volt a visszavágó. Az elsõ meccsen a 2. félidõben volt egy negyedórás rövidzárlat és a románok akkor nagyon megfordították a meccset 4 gólos hátrányból. Szerencsére a végére sikerült visszajönni az ETO-nak 4 gólra (31-35). Azután itthon sikerült 8 góllal simán nyerni és simán továbbjutni.

DUNAFERR FOREVER!!!

nem szeretem amikor ennyire magabiztosak! nem játszik jól a valcea, de azért nem kellene már kedvezni is nekik! Az ETO az elsõ meccset szokta jobban megnyerni és a másodikat szokta elrontani.