Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
Kovacsics Anikó. – Amikor a közönség segített nekünk, amikor õk is érezték, hogy itt valami elindult, majdnem felrobbant a csarnok. Akkor tényleg úgy éreztük: meg kell lennie, nincs olyan, hogy nem lehet meg. Akkor úgy beszállt mellénk a közönség, hogy a Valceát egyszerûen a földbe döngölték. Minket pedig felemeltek, és hatalmas erõt adtak. A szerencse is mellénk állt azzal, hogy összesítésben egy góllal mi voltunk a jobbak.
Breki33
Misi ki is emelte, hogy a végjátékban a közönség micsoda hangulatot teremtett ami szinte megbénította a románokat és amiben egyszerûen meg kellett lennie.

Gratula érte nektek !

„Noooltchim”, „Drámai és igazságtalan” - román sajtóvisszhang
http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/noooltchim-dramai-es-igazsagtalan-roman-sajtovisszhang-2234803
Isthy
Tegnap az ETO megmutatta, hogy egy jó csapat gyengén játszva is el tudja érni a célját és tovább tud jutni. Játszottak rendesen a szurkolók idegeivel, de végül megoldották.
A meccs elsõ 15-16 percében gyalázatosan gyenge támadójátékkal, eladott labdákkal, rossz visszarendezõdéssel sikerült a románokat 4 gólos elõnyhöz segíteni (4-8). Azután felébredt a csapat és a 25. percre felzárkóztak egy gólra (9-10). Ekkor azt gondoltuk innen jön a fordítás, de sajnos a félidõ végjátéka megint gyengére sikerült és újra visszaállt a 4 gólos hátrány (10-14).
A szünet után megint jöttek a gyors lerohanás gólok az elöl eladott labdákból, így nem csökkent igazán a Valcea elõnye. Amikor visszajöhetett volna az ETO 2 gólra, mindíg sikerült rontani és a románok visszaállították a 4-5 gólt a javukra. Sõt, 10 perccel a vége elõtt már 6 góllal is vezettek (18-24). Ekkor jött az amit a meccsen az elejétõl vártunk, úgy játszottak a gyõriek ahogy láttuk õket eddig. A védekezés összeállt, elöl pedig végre megjátszották a széleket is folyamatosan, aminek meg is lett az eredménye és a végjátékot 6-1-re megnyerve kiharcolták a továbbjutást. Azt kell mondjam ebben az utolsó 8-10 percben a közönség is nagyon odatette magát, brutálisan komoly hangulatot teremtve segítette a csapatot. Vereségnek ritkán örültek így a pályán és a lelátón, de most ez egy ilyen nap volt.
Tegnap sem a védekezés, sem a támadójáték nem mûködött rendesen, csak kb. 15-16 percig (elsõ félidõben a 18-25. perc és a meccset záró 10 perc). Sikerült megint vagy 7-8 labdát eladni elöl, amibõl a románok szereztek vagy 6-7 könnyû lerohanás gólt. Mindent középen erõltettek, a széleket alig használva, a románok pedig kiválóan megoldották a középsõ védekezésüket ezt kihasználva. Hátul sem muzsikált jól a csapat, mert azért az elég csúnyán néz ki, hogy mind a 6 emberelõnyünkben kaptunk legalább 1 gólt...
Szerencsére a végjáték jól sült el és így lehet készülni a döntõre. Reméljük a mostani meccs tanulságait feldolgozva, ott már nem kell ilyen durva idegi terhelést elviselnie a szurkolótábornak <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Grat az ETO-nak a továbbjutáshoz! <#taps>

Ez elég meredek volt, fõleg ott a helyszínen... A gyengén játszó ETO is tovább tudott jutni. Az utolsó 10 percért hatalmas gratuláció! <#worship>
Bõvebbet a meccsrõl majd holnap.

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Nem, pedig ez a kétmeccses döntõ szerintem egy baromság. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

kaloz174
(1 meccs)=(1. meccs)
Nem mindegy.<#kacsint>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Sejtettem, hogy az ETO legalább annyira bízhat a románokban, mint saját magában.<#vigyor2> A végjátékra gondolok itt. A "románok" megint eltaktikázták, ahogy szokták. Pedig nem is annyira románok már...
(A név kötelez?😊)
Annak alapján, amennyit láttam a meccsbõl, számomra Kovacsics, Lunde, na és a végén Radicevic voltak a nyerõ emberek. Na meg Martín, többek között azzal, hogy lehozta Amorimot a végén.
Biztosabb gyõri gyõzelemre számítottam, a Valcea erre a meccsre nagyon felszívta magát, gondolom, mégegyszer utoljára meg akarták mutatni.

Ha jól látom, döntõ május 4-én? (1 meccs)

Breki33
Breki33
Ambros Martin: Nem nagyon tudok sokat mondani a mérkõzésrõl, gratulálni szeretnék az ellenfélnek, nem érdemelték meg, hogy ne jussanak tovább. Nincsen magyarázatom, csak a játékosokban hiszek és a munkában, de a mai nap után másban is el kell kezdenem hinni. A szívünkben hihetek, hiszen az agyunkkal azt gondoltuk, hogy veszítünk, de a szurkolókkal és a szívünkkel együtt megszereztük a gyõzelmet. Nem vagyok elégedett, már kint sem voltam az, tudtam, hogy eljöhet ez a pillanat. Nyomás nélkül érkeztük, és csak a gyõzelemre kellett koncentrálnunk. Két kulcs momentum volt, a kezdet, amikor az ellenfél a jó védelmébõl és a kontráikból eredményesek voltak, és kellõ elõnyt szereztek. Az utolsó 10 perc, itt is a védekezést emelném ki, de most a mi részünkrõl, ami jól mûködött, és utána tudtunk úgy támadni, hogy gólt szerezzünk. Köszönöm mindenkinek a támogatást, és remélem, a következõ meccsen nem szenvedünk már ennyire.

Heidi Löke: Az utolsó 10 percre nem nagyon emlékszem, csak annyira, hogy az idõkérés után megnyugodtunk. Azt beszéltük meg, hogy remekül kell védekeznünk, és nagyon büszke vagyok, hogy hat gól mínuszból fel tudtunk állni.

Jakob Vestergaard: Nagyon picit vagyok csak elégedett a gyõzelemmel, de ez nem volt elég. Ambrosnak és csapatának gratulálok, nagyon jól játszottak, már Bukarestben is. A végével nem vagyunk elégedettek, amikor esélyünk volt a továbbjutásra. Apró dolgok döntik el a továbbjutást, ezek ma nálunk hiányoztak.

Oana Manea: Szeretnék gratulálni a Gyõrnek a gyõzelemhez, melyet szerintem mi adtuk nekik ajándékba. 55. percben úgy éreztük, gyõztünk és továbbjutottunk. Sokkban vagyunk, hogy nem jutottunk tovább.
Breki33
jobb most elveszteni a "szüzességet" mint a döntõben!
passatgt
egyedül azt sajnálom, hogy nem veretlenül leszünk BL gyõztesek<#vigyor>

Ez volt az Oltchim legjobb meccse az idei szezonban s lám ez is balul jött ki nekik! A 6 gólos különbségnél is reméltem még, de nem mertem volna fogadni a továbbjutásra. Gratula lányok, de legközelebb kérném kevesebb fejfájást okozni!
Breki33
öröm látni a román arcokat
Breki33
51. perc 18-24... 60. perc 24-25... az utsó 9 oerc 6-1
[HUN]FaTaL
Én meg mondván, hogy ez már elúszott, kikapcsoltam a második félidõ tizenhetedik-huszadik perce között valahol. 😄 Na mindegy, örülök, hogy sikerült <#taps>

Breki33
nemsemmi honnan hozták vissza BRAVO <#pias><#eljen>
Breki33
Magyar kézilabda-válogatott (hivatalos)
Javult Karl Erik Böhn állapota

A körülményekhez képest jobban van a Norvégiában leukémiával kezelt Karl Erik Böhn, a magyar nõi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
A 48 éves szakvezetõ betegsége diagnosztizálását, az orvosi beavatkozás megkezdését követõ idõszakában rossz állapotban volt, szervezete nem reagált a kemoterápiás kezelésekre, majd tüdõgyulladást kapott, és mesterséges kómában kellett tartani. A helyzet drámai volt.
A norvég orvosok egy új eljárással próbálkoztak, úgy tûnik, sikerrel. Böhn szervezetében kedvezõ változás állt be, a vértestek aránya a megfelelõ módon változott. Az eljárás jelenleg is tart.
Karl Erik Böhn elmondása szerint optimistán várja a fejleményeket, és hangsúlyozta: minden rákbeteg számára az a legfontosabb, hogy ne adja fel a betegség elleni küzdelmet.
Breki33
Gyõri Audi ETO KC - Oltchim Valcea mecsre mész?

arra is jó lenne, de nincs keret, de ha bejutnak a döntõbe arra jó lenne Veszprémbe összefutni.

Mennyi egyébként a jegy?
Isthy
Köszi a beszámolót és a képeket! <#worship>

Holnap este meglátogatom én is az Arénát! <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok, maximális tisztelet! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
<#eljen><#puszis>
Breki33
köszi szépen, igyekeztünk pár ezer szurkolóval együtt

kaptam visszajelzést, hogy a google albumban a csapatról készült képek nem megjeleníthetõek
most beállítottam, szerintem így jó lesz

https://plus.google.com/photos/108600998892040722800/albums/5864788295836314353
kaloz174
Boki kitüntetése

Gratulálok! <#eljen>

kaloz174
Köszi az élmények megosztását. Jól szurkoltatok! <#taps><#worship><#eljen>

Breki33
Maximus4
Igen,ez tényleg vicces,hogy szakadnának meg.Kíváncsi lennék,ha a visszavágó elõtt csinálna egy hasonló képet valaki egy román mezzel,akkor mennyien röhögnének rajta kint.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

[HUN]FaTaL
Állítólag viccnek szánta a lap (prosport vagy mi). Halálra röhögtem magam...

kaloz174
Véleményem egyértelmû az egészrõl.<#levele> Az viszont a rideg tényekhez szintén hozzátartozik, hogy ennek hatására azok is odafigyeltek az eseményre, akiket egyébként nem érdekelt volna...

Maximus4

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Isthy
Köszi! <#worship>

Jöhet a többi is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Sziasztok

Tegnap este értem csak haza, fantasztikus volt
Majd rakok fel képeket most csak röviden tudok írni

Pestrõl indultunk, Veszprémbe érve már a nap is kisütött nekünk jó elõjelnek ígérkezve
http://s7.directupload.net/images/130408/q4xbzznb.jpg

Simán sikerült bejutnunk nagyon átse vizsgáltak, csak a táskámba nézett bele, de mindent amit akartam be tudtam vinni.
Így sikerült pl a bevonulásról ezt készíteni

A második sorban ültünk szinte a pálya mellett nagyon közel voltunk a fiúkhoz.

A hangulat és az egész meccs felejthetetlen volt, a végén Csaszi még külön is odajött dedikálni <#eljen>

Este egy helyen buliztunk a csapat egy részével, itt pl. egy ismerõs arc a barátnõmmel 😊

Aznap este nem úgy tûnt, hogy valami baja lenne elég erõsen csajozott a többiekkel, gyakran jártak ki hátra a wc-be is 😊

kaloz174
A folyamat részeként újabb nagy név, kiváló, lelkiismeretes szakember távozik Siófokról:
Ira csapatot vált.

Isthy
Egyetértek.

Tavalyelõtt volt egy szuper Larvik, tavaly egy szuper Buducnost, most meg van egy szuper ETO.
Amit Lökével kapcsolatban írtál az nagyon tisztán látható. Már messze nem úgy fújnak neki, mint anno 2 évvel ezelõtt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Bizony, erre utaltam én is, hogy nincs meg a háttér.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Most gonosz leszek: Vajon Golovin érkezése már a Fradi-Siófok együttmûködés eredménye? <#ravasz1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Azt hiszem, ebben most minden benne volt.
Bonyolult kérdés ez, mert tavaly a négy között egy mostaninál egyértelmûen gyengébb Larvik volt, egy ideinél gyengébb ETO, egy határeset Valcea (a szokásos dolgaik miatt mindig nehéz õket elhelyezni, de a tavalyi csapat, ha jó is volt, nem volt erõsebb bármely mostani elõdöntõsnél), de jutott rájuk egy olyan Buducnost, mely rendelkezett néhány sztárral, és nagyon együtt volt. (Tavalyelõtti Larvik amúgy már sosem lesz, mert nem lesz egész szezonon át 100%-os formában lévõ Lökéjük, aki köré lehetett a csapatot építeni, és akinek akkor még nemzetközi szinten is befújtak mindent.)

A BL középmezõnye és legfõképp az alja (elsõ csoportkör) talán idénre gyengült, de az ETO-nak nem õk jelentik az ellenfelet. Reális esélye az elõdöntõre pedig az utóbbi években 4-6 csapatnak szokott lenni, ez most is így volt.
Sajnos ez már nem hónapok óta tart, kisebb nagyobb megszakításokkal évek óta... Talán Kõröshöz hasonlóan ott is el kellene gondolkodni reális e egy elsõosztályú csapatot mûködtetni. Szerintem a várost nem érdekli annyira a kézilabda, hogy igen legyen a válasz.
Szerintem most érik be az a több éves munka amely alapján ide jutottak.
kaloz174
A halasi gondok talán most váltak publikussá, de már hónapok óta ez volt a helyzet. Úgy tudom, a játékosok ezt a szezont még mindenképpen végigviszik. <#confused>
Az a hír járja, hogy Siófokon edzõcsere lesz újra. (Többek között.) Érkezik Golovin. (A 300 m mintha már 300 km lenne...)

kaloz174
Nem látom a Krimben azokat az egyéniségeket, akik igazából olyan tartást adnának a csapatnak, hogy esélyük legyen az ETO ellen. (Szemben az elõzõ évi BL-gyõztessel.) A Larvikon nem érzem már a sikeréhséget, a Valcea pedig a külföldi sztárok, edzõ ellenére sem tudja magát túltenni azon a csõdtömegen, ami a román nõi kézilabdát jellemzi, annak tudatában, hogy micsoda tehetségeik voltak, vannak az utóbbi években.

Amúgy, jellemzõ, hogy a meggyengült FTC (végig Zácsik, majd Pena nélkül, a felváltva hiányzó-sérült Czifra, Deáki, Dajka, Szekercés ellenére is) 1-1-re áll mindhárom elõdöntõssel ebben a szezonban! A Valcea ha nem kerül a döntõbe szétesik/het, de jön a Szkoplje, has majd csapat is lesz s nemcsak nevekbõl áll majd.
Isthy
Sztem az ellenfeleik nem koptak ki, egyszerûen most jobbak náluk. Az eddigi komolyabb ellenfelek ugyanúgy megmaradtak (Valcea, Larvik), a Bud gyengült meg nagyon, helyette lett egy megerõsödött Krim.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi! <#worship>

Ahogy látom Berta Niki kitett magáért. A csapat remélem utoléri magát fizikálisan és akkor lehetnek még sikerélményeik.

A halasi problémák napvilágra kerültek, elég problémásnak néz ki a jövõ évük. Már nem elõször kerülnek ilyen helyzetbe, az látszik, hogy ott nincs meg egy komolyabb csapatnak megfelelõ háttér.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Akkor végre nem tabu leírni, hogy az ETO az idei sorozat esélyese? <#kacsint> Erre a szezonra kikoptak az ellenfeleik, szerintem. A románokat pl. sosem gondoltam annak, a magam részérõl.

kaloz174
Elfogytunk a végére. Most ez történt. A Fehérvár pedig élt azzal, hogy több lehetõsége van, hosszabb a kispadja, különösen, ami a rutinos játékosok számát illeti.<#nemtudom>
Jól küzdött a csapat, a vége elõtt 8 perccel még vezettünk. Addigra viszont, különösen fejben, ami ugye összefügg a fizikális fáradtsággal, elfáradtunk.
Az az igazság, hogy még most is érzõdik a betegségek, sérülések okozta kényszerû edzés-kihagyás.
Ennek ellenére dicséret illeti a csapatot, a mai produkció után. <#taps>

Isthy
Ahogy látom sikerült eladni a 4 gólos félidei elõnyünket a Fehérvár ellen és 4 gólos vereség lett belõle... Kíváncsian várom a beszámolót, hogy miként történt ez.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez az eredmény most már a szlovénokra is rak terhet, kíváncsi vagyok otthon tudják-e ezt majd kezelni. A norvégok idegenben is veszélyesek, megoldhatják a döntõt így is.

DUNAFERR FOREVER!!!