Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Vetési interjú

Egye fene, legyen döntõ decemberben, de ha lehet, én jobban szeretném ha nem a norvégokkal játszanánk <#ravasz1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Erre nehéz szavak találni, ekkora örömet szerezni egy embertársnak...,
Isthy
Sztem ez max. 2 játékost érinthet ha folytatják (Larsen és Rantala). A 33 éves játékosaiknál (3-4) nem hiszem, hogy még errõl lehetne komolyabban beszélni.
Nem egyezik a véleményünk, de ez nem is baj. Meglátjuk kit igazol majd az élet kb. 1 év múltán.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, ez egy nagyon szép történet, ami igen ritka ebben a mai világban. <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Lehet engem nem szeretni ezért, lehet velem nem egyetérteni, de számomra az egész BL-döntõben ez a történet a legnagyszerûbb dolog. <#eljen>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

SomogyiG
Szerintem az összes poszton gyengülnek, ahol a jelenlegiek maradnak. A meghatározó játékosaiknak eltelik egy újabb év, az õ korukban törvényszerûen lassulnak a reflexek, a gondolkodás, amit a rutin már egyre kevésbé tud pótolni. Norvégiában még ki tudnak emelkedni, de az esetleges BL négybe jutásuk inkább a szerencse, mint a teljesítmény következménye lesz.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

kaloz174
A dolog mentális oldalára gondoltam, elsõsorban. Bármennyire skandinávok, attól azért mégsem tudtak elvonatkoztatni, azt a tényt kikapcsolni, hogy meghatározó játékostársaik az ellenfelet erõsítik. Ez, szerintem, a meccs utáni nyilatkozatokból is átjön.

Isthy
Azért én úgy gondolom, hogy a Larvik nem feltétlenül fog kiesni a legjobb négybõl. Jövõre visszajön Stange, lesz egy normális B2-es lövõjük és Nora Mörk is visszatért. Lehet KMJ is visszajön a balszélre, ahol azért nem voltak valami fényesek az idén. A mezõnyben erõsödni fognak, fõleg ha Tonje Larsen még marad egy évet védekezni. Kapuban persze gyengülnek Leganger távozásával, de Rantala még marad a hírek szerint és jön mellé egy fiatal kapus tanulni.
Most azt gondolom, hogy az ETO mellett a Fradi, a Krim, a Larvik és a szintén erõsített Buducnost lehet esélyes az elõdöntõre. A Vardar akkor, ha egy jobb sorsolást kap az õszi BL csoportkörben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagyon könnyedén elfeledkezel még egy játékosról (Joka). Mert a Larvik elleni párharcban vastagon benne volt az õ keze is, klasszis teljesítményt nyújtott mindkét meccsen a jobbszélen. A 10/12-es mutató szélsõként a mindkét meccsen igazán jól védõ Leganger ellen a BL döntõben önmagáért beszél.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ha már statisztikázol, akkor megjegyezném, hogy van egy magyar csapat amelyik a nk-i kupadöntõket tekintve 4/5-ös (80 %-os) nyerési mutatóval rendelkezik <#ravasz1><#vigyor><#worship> De a Fradi 4/8-as mutatója sem éppen a döntõbeli vesztes mentalitásról szól.

DUNAFERR FOREVER!!!

igen, õk hárman voltak végig jók, a többieknél voltak ingadozások. Ami Legangert illeti, lehet pont azért véd ilyen jól , mert már csak passzióból csinálja. No de õsztõl már valószinüleg sehogy, ahogy Rantala sem. Pár évig a Larvik nem fog elõdöntõbe jutni,, pont ahogy a Viborggal történt. Az idei négy elõdöntõsbõl kettõ kiesik, s jöhet a Vardar, az FTC, Metz vagy ki tudja még ki helyükbe.
kaloz174
Szerintem addig, amíg Martín Gyõrben marad, márpedig most minden oka megvan rá, hogy maradjon, nem lesz gondja az ETO-nak.
Számomra a Larvik elleni párharcban 3 ember volt a kulcs, egyébként. A spanyol szakember, Lunde és Löke. Nem azért, mintha a többiek nem játszottak volna jól...
(A Larvik egyébként már eléggé fogatlan oroszlánnak tûnt, még azzal együtt is, hogy pl. Leganger, heti egy edzéssel is nagyon jó volt.)

Persze, hogy az ETO-n múlt a visszajövetelük, de ebben a párharcban a Larvik volt a "kiscsapat", így kijárt nekik érte a dicséret.

Amúgy álljon itt egy tanulságos kis statisztika az állítólagos a döntõket vesztõ magyar, valamint a döntõket nyerõ norvég mentalitásról: a magyar csapatok 36 (!) nemzetközi kupadöntõbõl (csak a City- és Challenge-kupákat nem nézve) 13-at nyertek meg, ez 36,11%-os teljesítmény; a norvégok pedig 12-bõl 5-öt (41,67%). És mi játszottunk jó néhányat kevésbé esélyesként, illetve volt egy magyar-magyar párharc is.
Kevesebbet láttam az idén a Kohászt, mint az utóbbi években - vagy a régebbiekben ugye -, de Bódi nekem biztos pontnak tûnik. Õ szerintem igazolni is fogja, hogy komoly nemzetközi szint, ez pedig a válogatottnak is jól jön (nagyon jó lenne, ha jövõre Móni is inkább az elõzõ két szezonját idézné). Radicevic pedig klasszis, az utóbbi meccseken így is játszott, de neki is volt mindkét szezonjában elég sok vakfoltja, nem tartom magyar játékos által pótolhatatlannak.

A többire én nem is reagálok, már a saját véleményemet is leírták elõttem 😊
Isthy
1. mivel komolyabb jobblövõ lesz mellettük sztem megoldják a posztot... és nem baj ha két magyar jobbszélsõ edzõdik egy világszínvonalú csapatban a BL-ben
2. jön
3. kellene bizony... ma is az utolsó 16-18 percben rá jártak a norvégok gólt lõni, mert elfáradt és hátul nem tudott már úgy védekezni... meg ugye mi van ha összeszed valami sérülést... szerencsére nem sérülõs fajta
4. tavaszra lehetnek jók mint csapat... persze addigra túl kell élniük az õszi csoportkört, ami sztem nem lesz egyszerû nekik

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Abban a visszajövetelükben besegített neki az ETO rendesen. Persze dicséret illeti õket hogy ezt kihasználták és mentálisan kiválóan tartották magukat végig.
Na igen, ezzel szinte biztosan az érdiek is BL résztvevõvé váltak (a fehérváriak meg EHF kupa indulókká). Azért a macedónokat lehetõleg mindkét csapatunk kerülje el a selejtezõkben. Még ha egyet is értek veled abban, hogy õsszel még nem lesznek összerakva.
Az nagyon tetszik, hogy a norvég élcsapat Larvik idei mérlege a BL-ben a magyar csapatok ellen 1 gyõzelem és 5 vereség <#vigyor><#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

Gratula a csapatnak! Én is a jövõre vagyok kiváncsi!
1. hogy sikerül Radicevics pótlása Orbán +Bódi által?
2. Jön e balkezes átlövõ (Bulatovic?) RSV mellé? Mert ma igen gyengén muzsikált, ahogy az elsõ meccsen is.
3. Lökenek is kellene egy ütõképes tartalék, nem lehet 60 percet játszatni minden meccsen.
4. S az új "szupercsapatra" is persze.
végre csúcssiker😊)<#eljen>

Na igen, nagyon izgulni a rutinosabb kézilabdabarátoknak nem nagy kellett, legfeljebb a korábbi mérleg ijeszthetett meg egyes szurkolókat, de egyértelmû volt a meccs. Azért a norvégok szépen visszajöttek. Én amúgy az ETO mellett gratulálnék a Fradi játékosának, Tomori Zsuzsának is, neki is kiszúrták ma a szemét valamivel 😊

Úgy gondolom, hogy a korábban emelgetett játékvezetés korrekt és jó volt a második meccsen, az elsõn inkább korrekt még fogjuk rá, de gyenge volt.

Várom a selejtezõk sorsolását, a Fradi, az Érd és a Vardar kapcsán van izgulni valónk. Õsszel szerintem még nem lesz csapat a macedón gárda, de az esetükben nem lepõdnék meg azon, ha egyes meccsekre igazolnának 2-2 plusz "megkülönböztetõ mezes játékost", ha azon múlna a fõtáblájuk. Örülnék, ha magyar csapatokkal nem találkoznának, de ha pofont kapnának valakitõl, azt díjaznám.
Isthy
Gratulálok az ETO-nak a BL gyõzelemhez! <#taps>

Kiváló kezdés (5-1 majd 8-2) után egy kis megtorpanás (9-6) majd újra jó félidõ befejezés (13-8). A szünet utáni elsõ 10 perc ismét jól sikerült (17-10), de utána nagyon sok lett elöl a hiba, amibõl a norvégok több könnyû gólt szereztek és visszajöttek a meccsbe. Ekkor sok labdát eladtak elöl a gyõriek és sok ziccer maradt ki. A végjáték szorosra sikerült, de a gyõzelem azért meglett.
Igazából az ETO végig vezetve egyértelmûvé tette az idei BL gyõztes kilétét. Végül kettõs gyõzelemmel teljesen megérdemelten nyerték meg a BL serleget.

DUNAFERR FOREVER!!!

banok
😊 \o/

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Maximus4
Kezdõdik!
Én már most idegroncs vagyok 😛

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Engem aztán nem lehet azzal vádolni, hogy ne lennék kellõképpen konzervatív ebbõl a szempontból, nagyra tartom, ah egy csapat a helyi hagyományokat ápolja. A Siófok nekem azért is nem volt az utóbbi években különösebben szimpatikus a az élmezõny vége, illetve az azután következõ csapatokból, mert csak a jövés-menést láttam, a hirtelen rájuk szakadt pénzt (látszódott szerintem, hogy hol fog elfogyni a nagyra nyújtózkodó csapatok közül), de NB I-es tradíció se (egy egykori nagycsapatnak jobban elnézem a bevásárlásokat is, mint egy "újgazdagnak"). Ehhez képest nálam nyilván elõrelépett a csapat, csak ugye nyilván egészen más szempontból.

Szóval köszönöm a fórum kereteit tekintve rendkívül alapos összefoglalót, éppen erre voltam kíváncsi <#worship> Remélem, hogy a Siófokon is lesz még siófoki a kézilabda, nem csupán helyrajzi értelemben. (Mondjuk a Loki helyzete is érdekelne, rokonszenves volt, hogy a saját fiataljaikra építenek, de a tavalyi szép szereplés után Körstner nélkül idén csak nyûglõdtek. Nem lenne jó, ha egy nagy keleti fellegvár háttérbe szorulna.)
Tejesen értem amit írtál és tényleg azt mondjuk ez a világ... De kicsit gondolj bele, még így is lehet egy picit "helyi" a csapat, mert azt mondjuk jól játszott a Veszprém, a Gyõr, a Kiel, a Barcelona, a Dunaújváros..., nem tudom érted e mire szeretnék kilyukadni.
Ettõl egyébként a helyi utánpótlás bármely csapatnál mûködhetne, ami nem csak pénz kérdése...
Pont az MTK-nak ne lenne, az meglepi lenne szerintem.
kaloz174
Régen is voltak hasonló történetek, ha más okokból is, talán...
(Csak velem egy korosztály ismerheti pl: MTK-VM Egyetértés. <#vigyor2>)
BSE: nekem mindig a kosárcsapatuk jut eszembe, egyébként, na és Szabó Ödi bácsi, aki "annakidején" <#kacsint> a szexárdi gimicsapat edzõje volt, ritka "válogatott" szókinccsel irányítva a lányokat. Hogy jó szakember volt mellette, azt a késõbbi BSE-s tevékenysége nagyon szépen bizonyítja.

Valaki írta, hogy az MTK-nak így lesz TAO-ra jogosult kézicsapata.<#kacsint>

Isthy
Köszi a történelmi kitekintést <#worship>

Én már elõtted le is írtam, amit vártál. Persze nekem sem tetszik - mint annyi más sem - de együtt kell élni vele.

BSE-MTK

Azt gondolom a nõi kézi az NB I/B-ben folytatja majd.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Kérdezted. Én pedig most végiggondoltam. Bocs, kicsit hosszúra sikerült:

Siófoki kézitörténelem:

Volt egyszer egy csapat, melybe én is igazoltam, nagyon régen.😊 Az valamikor, amikor még osztályozós idõszak volt, sikeresen feljutott a másodosztályba. (Ami akkor, hogy kicsit fényezzem a társaságot, elég nagy szó volt, mert sokkal több volt a csapatok és az igazolt játékosok száma.) Sajnos, sérülések és egyéb gondok miatt szinte azonnal ki is esett, de pár év múlva követte egy szintén nagyon jó generáció, mely szinte kizárólag siófoki játékosokra alapozott. Nagyon szerencsés korosztály volt, mert 2 csapatnyi hasonló tehetségû játékossal is bírt. (Ebben még ott voltam, amikor feljutottak újra a másodosztályba.) Az utolsó igazolásom 1992-es keltezésû.
Sajnos, ez a társaság sem tudott igazán megkapaszkodni, olyannyira, hogy az ÖTYÉ-nek, tehát a hobbiból játékban lévõ régi csapattársaimnak kellett õket kisegíteni. A Városi SE azonban megmaradt. Ahogy változott a világ, egyre több, egészen jó egyesület lehetetlenült el, na és itt kezdõdött az, hogy sokan Siófokon kötöttek ki a környezõ települések csapataiból. (Fonyód, Szemes, Szárszó, Zamárdi. Jöttek még Fejér megyébõl is.)
Ez a generáció megint elindult felfelé. Róluk már találok adatokat a Szövetség statjában is. (2004-tõl kezdõdik ezt a szakasz.) Ha nem is siófokiak voltak mind, de Siófok környékiek. Ebben az idõszakban csatlakoztak azok a játékosok is, akik Dunaújvárosban jártak iskolába, a Dunaferr utánpótlás képzésében vettek részt, de egyébként Siófokról kerültek oda. Valamint visszatért Kiss Olci is, aki arról nevezetes, hogy utolsó mohikánként õt tették ki a helyi játékosok közül. (Elõzõ szezonban még játszott, nem is akárhogy. <#taps>)
2007-tõl a csapat NB I/B-ben szerepelt. A játékosállomány gyakorlatilag változatlan, kettõs igazolással nálunk védett pl. Pisák Reni. Eddig tart a Siófoki VSE története. (8.-ak lettek.)
2008-tól Siófok KK. Ekkor jelentek meg nagyobb számban más csapatokból kikopott, vagy egyéb okból váltó, elsõ osztályból érkezõ játékosok, mint pl. Scholcz Andi, Bloj Teo, vagy a most nagyon szerencsésen átigazoló Szepesi Ivett, pl. Egyébként még a viszonylag régi keretbõl is sokan maradtak.
Talán ekkor került a csapat közelébe a jelenlegi tulajdonos, mint a Gropius nevû, azóta csõdbe ment, nk. építõipari cég egyik képviselõje. Ez a cég névadó szponzora is volt annakidején a csapatnak. Mivel más nem vállalta, így a 4. helyük jó volt arra, hogy felkerüljenek az elsõ osztályba.
A következõ szezonban történt a legnagyobb jövés-menés. De ez talán már ismert...A régiek közül hírmondó is alig maradt. 2011-tõl válogatott, v válogatott közeli játékosok érkeztek...

(Miközben akkor, amikor a jelenlegi vezetõ átvette a csapatot, akkor azt ígérte, hogy össze fogja gyûjteni a szomszéd települések tehetséges gyerekeit, hogy õk alkossák a siófoki kézilabda magját...Ez a gyakorlatban jelenleg azt jelenti, hogy az egészen picik, Pintér Karcsi vezetése alatt, tényleg helybeliek. A következõ csapatok azonban már nagyon vegyes képet mutatnak, siófoki nincs közöttük. A junior keretre pl. azt az egyszerû megoldást sikerült kitalálni, hogy megvettek egy egész gárdát...edzõstõl.
Egyébként minden elismerésem Zámbó Tibornak, az edzõjüknek.)

Íme, egy kis siófoki kézis történet, szubjektív kiemelésekkel.<#kacsint> Amikhez még jönnek, nem egészen a kézilabdához kötõdõ, de mégis kapcsolódó - egyéb - "hangulati elemek", amelyek ezzel együtt mégis kiegészítik, árnyalják ezt a képet...

Azt fogjátok mondani, ez a mai világ, nincs benne semmi meglepõ...talán. Pedig jó lenne, ha nem csak a pénz, hanem a helyi hagyományok, a helyi érdekek is érvényesülnének. Végül is nem egy cirkuszi mutatványról van szó. Vagy mégis?<#conf>

Egyébként mennyire, illetve mikor volt siófoki, somogyi korábban a csapat? Mert az elmúlt években kívülrõl csak az látott, hogy máshonnan ismert - gyakran volt válogatott - játékosok jönnek-mennek, komplett korosztályos csapatot igazolnak a felnõtt mögé stb. Szóval a közelmúlthoz képest én nagy változást nem látok.
Isthy
Manapság ilyen világot élünk, sok helyen ez a helyzet.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez most így sikerült, de az egész évi szereplésért jár a gratuláció. Szép volt csajok! <#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Azt írja valaki, hogy "jó kis Siófok lesz jövõre". Lehet, hogy jó csapat lesz, de hogy semmi köze nem lesz Siófokhoz, az biztos. A mûködési helyet leszámítva. <#shakehead>

kaloz174
Követve a példát, alakul a Fradi II. Siófokon.
Végül csak megírta a csapatoldal, hogy Golovin lesz az edzõ. (Még alig tudták páran.😊) Azt még majd, gondolom, egyenként hozzák nyilvánosságra, hogy Halasról játékosok is érkeznek. (Szamoránszky Anikó és Drávai Gyöngyi, a mindenki által tudott, de hivatalosan még meg nem erõsített hírek szerint. <#vigyor2>)

kaloz174
Amint látom, nem csak nekünk volt csalódás a mai bajnoki, sõt.
A fehérváriaknak nagyon kellemetlen meglepetést szerzett a csapatuk.
("Illetékes" helyrõl tudom, hogy nagyon nem erre számítottak. Még akkor sem, ha a helyezést ez nem befolyásolta az esetükben.) Természetesen mi, újvárosi szurkolók sem. Gáspár Gabi és Bódi Berni szebb utolsó meccset érdemelt volna. Még akkor is igaz ez, ha az egész szezonnal tulajdonképpen elégedettek lehetünk, ahhoz képest, ahogy indultunk.

[HUN]FaTaL
Ja látom már írtad te is 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Az Érd lassan elkezdhetne foglalkozni a csarnokával is, mert ez a mostani tornaterem valami vicc.

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy
Amint az elõzõekben leírtuk elbírnák simán és a megerõsített keretük sem lenne esélytelen a BL selejtezõre. Sztem az elsõ csoportkörbe bejuthatnának és onnan esetleg a KEK-be kiesve elérhetnének ott egy jó eredményt. Mondjuk azt a nevetséges tornatermet el kellene felejteniük és végre beköltözniük az évek óta kihasználatlan sportcsarnokba.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Minden szavaddal egyetértek ezzel a "látszatsemmivel" kapcsolatban. Meg az érdiekrõl írottakkal is. Õk nem véletlenül erõsítik tovább a keretüket pl. Triscsukkal és Klivinyivel. Nem kicsit szurkolhatnak az ETO-nak, hogy összejöhessen nekik is a BL indulás, amit anyagilag is simán bírnának ezzel a hátterükkel (háromágú csillag és egyebek). Mondjuk sztem Fehérváron is szurkolnak az ETO BL gyõzelméért, mert akkor nekik is megvan az EHF indulás.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ez nagyon átlátszó pótcselekvés, hogy látszódjon, mennyire végzik a munkájukat, holott ezzel az erõvel akár engem is megkérdezhettek volna, az is ennyit ér.

Az Érd amúgy már dédelgeti egy ideje a BL-t, pénzük az van, éppen arra várnak, hogy végre ne csak NB I-re és EHF-kupára költhessék.
BL 2 vagy 3? ez itt a kérdés

Nem tudom én ezt feleslegesnek tartom most. Más kérdés, szerintetek az Érd van olyan állapotban, hogy egy szerencsés sorsolás estén, anyagilag is stabil maradna, persze ha nyer a Gyõr.
Nagyon nem ide való, de szerintem sokakat érdekelhet, hiszen nem akármilyen karrier van mögötte. Én például arra 1999-es Bl döntõre a ma napig emlékszem, jött Ole Gunnar Solkjaer, és nem volt kérdés, fordít és trófeát nyer a MU!
Egy korszak vége: Ferguson visszavonul
Isthy
Ha az ETO nyer, akkor szinte biztos, hogy az Érd indulhat a BL selejtezõben plusz egy (3. számú) magyar csapatként. Anno a Larvik jogán a norvégok is megkapták a 3. BL helyet a nekik járó 2 helyett. Tavaly is megkapta a Buducnost jogán a Biseri Pljevlja a plusz egy helyet, de nem élt vele, mert nem tudta vállalni a BL szereplést. Most is biztosan így lesz és tuti az Érd vállalni fogja a BL-t.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A selejtezõk sorsolását az MK meccsek között tartják a Veszprém Arénában május 26-án.
Most már a címvédõ (Montenegró) sem élvez védettséget, nekik is selejtezniük kell. Csak a 2 rendezõ ország van ott az EB-n alanyi jogon.

DUNAFERR FOREVER!!!

banok
Triscsuk (is) megy Érdre - nagy dolgok készülnek ott.
És lehet, hogy a nõi BL-ben 3 magyar csapat indulhat ha szombaton a Gyõr emeli fel a kupát.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Breki33
jó lenne pedig, legalábbis nekem 😊
Breki33
Elindult az Eb-honlap!

Több mint másfél évvel a 2014-es magyar-horvát közös rendezésû nõi Európa-bajnokság rajtja elõtt már elérhetõ az esemény hivatalos honlapja az Európai Kézilabda Szövetség weboldalán keresztül a www.ehf-euro.com címen.

A weboldalra látogatók a friss hírek, információk mellett a selejtezõsorozat lebonyolításáról, a rendezõ országokról, az Eb helyszíneirõl, Budapestrõl, Debrecenrõl és Gyõrrõl, valamint Zágrábról, Varazdinról és Porec-rõl olvashatnak részletes leírásokat. Az esemény közeledtével egyre több hírrel, információval várják az oldal szerkesztõi a kézilabdabarátokat.
Az esemény hivatalos logója, sajtóinformációk és a szükséges elérhetõségek már letölthetõk az oldalról.
Isthy
Nem vennék rá mérget, hogy a Szekszárdnak lesz háttere az NB I-hez és gyanítom az Egernek sem. A Budaörsnél meg már megy a "leválás" és mire eljön a nevezés ideje már önállósodnak és simán nevezni fognak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A felvezetést megnézzük a Digin és ha idõben odaér az M1, akkor a meccset már azon. Mivel ugye a kábelszolgáltatónk az M1-et rendesen full HD-ban adja, a Digit meg "leveszi" 576-ra, hiába adják õk is 1080-ban. A szünetben meg a végén majd visszakapcsolunk, mert gondolom az M1-nél nem lesz megfelelõ háttérmûsor.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A teljes hír minden feljutásra jogosultról.

kaloz174
"MKSZ:
A budaörsiek az ÉTV Érdi VSE fiókcsapata lévén nem indulhatnak az érdiekkel azonos osztályban. A Kézilabdázás Szabálykönyve Bajnoki Rendszabályok alapján (3. Szabály 4. §) a feljutás joga a soron következõ helyezetté adta hírül a Magyar Kézilabda-szövetség."

Jöhetne a Szekszárd. Kérdés, vállalja-e újra?