Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egye fene, legyen döntõ decemberben, de ha lehet, én jobban szeretném ha nem a norvégokkal játszanánk <#ravasz1>#ravasz1>
DUNAFERR FOREVER!!!
Nem egyezik a véleményünk, de ez nem is baj. Meglátjuk kit igazol majd az élet kb. 1 év múltán.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Most azt gondolom, hogy az ETO mellett a Fradi, a Krim, a Larvik és a szintén erõsített Buducnost lehet esélyes az elõdöntõre. A Vardar akkor, ha egy jobb sorsolást kap az õszi BL csoportkörben.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Számomra a Larvik elleni párharcban 3 ember volt a kulcs, egyébként. A spanyol szakember, Lunde és Löke. Nem azért, mintha a többiek nem játszottak volna jól...
(A Larvik egyébként már eléggé fogatlan oroszlánnak tûnt, még azzal együtt is, hogy pl. Leganger, heti egy edzéssel is nagyon jó volt.)
Amúgy álljon itt egy tanulságos kis statisztika az állítólagos a döntõket vesztõ magyar, valamint a döntõket nyerõ norvég mentalitásról: a magyar csapatok 36 (!) nemzetközi kupadöntõbõl (csak a City- és Challenge-kupákat nem nézve) 13-at nyertek meg, ez 36,11%-os teljesítmény; a norvégok pedig 12-bõl 5-öt (41,67%). És mi játszottunk jó néhányat kevésbé esélyesként, illetve volt egy magyar-magyar párharc is.
A többire én nem is reagálok, már a saját véleményemet is leírták elõttem 😊
2. jön
3. kellene bizony... ma is az utolsó 16-18 percben rá jártak a norvégok gólt lõni, mert elfáradt és hátul nem tudott már úgy védekezni... meg ugye mi van ha összeszed valami sérülést... szerencsére nem sérülõs fajta
4. tavaszra lehetnek jók mint csapat... persze addigra túl kell élniük az õszi csoportkört, ami sztem nem lesz egyszerû nekik
DUNAFERR FOREVER!!!
Na igen, ezzel szinte biztosan az érdiek is BL résztvevõvé váltak (a fehérváriak meg EHF kupa indulókká). Azért a macedónokat lehetõleg mindkét csapatunk kerülje el a selejtezõkben. Még ha egyet is értek veled abban, hogy õsszel még nem lesznek összerakva.
Az nagyon tetszik, hogy a norvég élcsapat Larvik idei mérlege a BL-ben a magyar csapatok ellen 1 gyõzelem és 5 vereség <#vigyor>#vigyor><#taps>#taps>
DUNAFERR FOREVER!!!
1. hogy sikerül Radicevics pótlása Orbán +Bódi által?
2. Jön e balkezes átlövõ (Bulatovic?) RSV mellé? Mert ma igen gyengén muzsikált, ahogy az elsõ meccsen is.
3. Lökenek is kellene egy ütõképes tartalék, nem lehet 60 percet játszatni minden meccsen.
4. S az új "szupercsapatra" is persze.
Úgy gondolom, hogy a korábban emelgetett játékvezetés korrekt és jó volt a második meccsen, az elsõn inkább korrekt még fogjuk rá, de gyenge volt.
Várom a selejtezõk sorsolását, a Fradi, az Érd és a Vardar kapcsán van izgulni valónk. Õsszel szerintem még nem lesz csapat a macedón gárda, de az esetükben nem lepõdnék meg azon, ha egyes meccsekre igazolnának 2-2 plusz "megkülönböztetõ mezes játékost", ha azon múlna a fõtáblájuk. Örülnék, ha magyar csapatokkal nem találkoznának, de ha pofont kapnának valakitõl, azt díjaznám.
Kiváló kezdés (5-1 majd 8-2) után egy kis megtorpanás (9-6) majd újra jó félidõ befejezés (13-8). A szünet utáni elsõ 10 perc ismét jól sikerült (17-10), de utána nagyon sok lett elöl a hiba, amibõl a norvégok több könnyû gólt szereztek és visszajöttek a meccsbe. Ekkor sok labdát eladtak elöl a gyõriek és sok ziccer maradt ki. A végjáték szorosra sikerült, de a gyõzelem azért meglett.
Igazából az ETO végig vezetve egyértelmûvé tette az idei BL gyõztes kilétét. Végül kettõs gyõzelemmel teljesen megérdemelten nyerték meg a BL serleget.
DUNAFERR FOREVER!!!
Én már most idegroncs vagyok 😛
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Szóval köszönöm a fórum kereteit tekintve rendkívül alapos összefoglalót, éppen erre voltam kíváncsi <#worship>#worship> Remélem, hogy a Siófokon is lesz még siófoki a kézilabda, nem csupán helyrajzi értelemben. (Mondjuk a Loki helyzete is érdekelne, rokonszenves volt, hogy a saját fiataljaikra építenek, de a tavalyi szép szereplés után Körstner nélkül idén csak nyûglõdtek. Nem lenne jó, ha egy nagy keleti fellegvár háttérbe szorulna.)
Ettõl egyébként a helyi utánpótlás bármely csapatnál mûködhetne, ami nem csak pénz kérdése...
(Csak velem egy korosztály ismerheti pl: MTK-VM Egyetértés. <#vigyor2>#vigyor2>)
BSE: nekem mindig a kosárcsapatuk jut eszembe, egyébként, na és Szabó Ödi bácsi, aki "annakidején" <#kacsint>#kacsint> a szexárdi gimicsapat edzõje volt, ritka "válogatott" szókinccsel irányítva a lányokat. Hogy jó szakember volt mellette, azt a késõbbi BSE-s tevékenysége nagyon szépen bizonyítja.
Valaki írta, hogy az MTK-nak így lesz TAO-ra jogosult kézicsapata.<#kacsint>#kacsint>
Én már elõtted le is írtam, amit vártál. Persze nekem sem tetszik - mint annyi más sem - de együtt kell élni vele.
BSE-MTK
Azt gondolom a nõi kézi az NB I/B-ben folytatja majd.
DUNAFERR FOREVER!!!
Siófoki kézitörténelem:
Volt egyszer egy csapat, melybe én is igazoltam, nagyon régen.😊 Az valamikor, amikor még osztályozós idõszak volt, sikeresen feljutott a másodosztályba. (Ami akkor, hogy kicsit fényezzem a társaságot, elég nagy szó volt, mert sokkal több volt a csapatok és az igazolt játékosok száma.) Sajnos, sérülések és egyéb gondok miatt szinte azonnal ki is esett, de pár év múlva követte egy szintén nagyon jó generáció, mely szinte kizárólag siófoki játékosokra alapozott. Nagyon szerencsés korosztály volt, mert 2 csapatnyi hasonló tehetségû játékossal is bírt. (Ebben még ott voltam, amikor feljutottak újra a másodosztályba.) Az utolsó igazolásom 1992-es keltezésû.
Sajnos, ez a társaság sem tudott igazán megkapaszkodni, olyannyira, hogy az ÖTYÉ-nek, tehát a hobbiból játékban lévõ régi csapattársaimnak kellett õket kisegíteni. A Városi SE azonban megmaradt. Ahogy változott a világ, egyre több, egészen jó egyesület lehetetlenült el, na és itt kezdõdött az, hogy sokan Siófokon kötöttek ki a környezõ települések csapataiból. (Fonyód, Szemes, Szárszó, Zamárdi. Jöttek még Fejér megyébõl is.)
Ez a generáció megint elindult felfelé. Róluk már találok adatokat a Szövetség statjában is. (2004-tõl kezdõdik ezt a szakasz.) Ha nem is siófokiak voltak mind, de Siófok környékiek. Ebben az idõszakban csatlakoztak azok a játékosok is, akik Dunaújvárosban jártak iskolába, a Dunaferr utánpótlás képzésében vettek részt, de egyébként Siófokról kerültek oda. Valamint visszatért Kiss Olci is, aki arról nevezetes, hogy utolsó mohikánként õt tették ki a helyi játékosok közül. (Elõzõ szezonban még játszott, nem is akárhogy. <#taps>#taps>)
2007-tõl a csapat NB I/B-ben szerepelt. A játékosállomány gyakorlatilag változatlan, kettõs igazolással nálunk védett pl. Pisák Reni. Eddig tart a Siófoki VSE története. (8.-ak lettek.)
2008-tól Siófok KK. Ekkor jelentek meg nagyobb számban más csapatokból kikopott, vagy egyéb okból váltó, elsõ osztályból érkezõ játékosok, mint pl. Scholcz Andi, Bloj Teo, vagy a most nagyon szerencsésen átigazoló Szepesi Ivett, pl. Egyébként még a viszonylag régi keretbõl is sokan maradtak.
Talán ekkor került a csapat közelébe a jelenlegi tulajdonos, mint a Gropius nevû, azóta csõdbe ment, nk. építõipari cég egyik képviselõje. Ez a cég névadó szponzora is volt annakidején a csapatnak. Mivel más nem vállalta, így a 4. helyük jó volt arra, hogy felkerüljenek az elsõ osztályba.
A következõ szezonban történt a legnagyobb jövés-menés. De ez talán már ismert...A régiek közül hírmondó is alig maradt. 2011-tõl válogatott, v válogatott közeli játékosok érkeztek...
(Miközben akkor, amikor a jelenlegi vezetõ átvette a csapatot, akkor azt ígérte, hogy össze fogja gyûjteni a szomszéd települések tehetséges gyerekeit, hogy õk alkossák a siófoki kézilabda magját...Ez a gyakorlatban jelenleg azt jelenti, hogy az egészen picik, Pintér Karcsi vezetése alatt, tényleg helybeliek. A következõ csapatok azonban már nagyon vegyes képet mutatnak, siófoki nincs közöttük. A junior keretre pl. azt az egyszerû megoldást sikerült kitalálni, hogy megvettek egy egész gárdát...edzõstõl.
Egyébként minden elismerésem Zámbó Tibornak, az edzõjüknek.)
Íme, egy kis siófoki kézis történet, szubjektív kiemelésekkel.<#kacsint>#kacsint> Amikhez még jönnek, nem egészen a kézilabdához kötõdõ, de mégis kapcsolódó - egyéb - "hangulati elemek", amelyek ezzel együtt mégis kiegészítik, árnyalják ezt a képet...
Azt fogjátok mondani, ez a mai világ, nincs benne semmi meglepõ...talán. Pedig jó lenne, ha nem csak a pénz, hanem a helyi hagyományok, a helyi érdekek is érvényesülnének. Végül is nem egy cirkuszi mutatványról van szó. Vagy mégis?<#conf>#conf>
DUNAFERR FOREVER!!!
Végül csak megírta a csapatoldal, hogy Golovin lesz az edzõ. (Még alig tudták páran.😊) Azt még majd, gondolom, egyenként hozzák nyilvánosságra, hogy Halasról játékosok is érkeznek. (Szamoránszky Anikó és Drávai Gyöngyi, a mindenki által tudott, de hivatalosan még meg nem erõsített hírek szerint. <#vigyor2>#vigyor2>)
A fehérváriaknak nagyon kellemetlen meglepetést szerzett a csapatuk.
("Illetékes" helyrõl tudom, hogy nagyon nem erre számítottak. Még akkor sem, ha a helyezést ez nem befolyásolta az esetükben.) Természetesen mi, újvárosi szurkolók sem. Gáspár Gabi és Bódi Berni szebb utolsó meccset érdemelt volna. Még akkor is igaz ez, ha az egész szezonnal tulajdonképpen elégedettek lehetünk, ahhoz képest, ahogy indultunk.
http://goo.gl/gd6Zi5
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az Érd amúgy már dédelgeti egy ideje a BL-t, pénzük az van, éppen arra várnak, hogy végre ne csak NB I-re és EHF-kupára költhessék.
Nem tudom én ezt feleslegesnek tartom most. Más kérdés, szerintetek az Érd van olyan állapotban, hogy egy szerencsés sorsolás estén, anyagilag is stabil maradna, persze ha nyer a Gyõr.
Egy korszak vége: Ferguson visszavonul
DUNAFERR FOREVER!!!
Most már a címvédõ (Montenegró) sem élvez védettséget, nekik is selejtezniük kell. Csak a 2 rendezõ ország van ott az EB-n alanyi jogon.
DUNAFERR FOREVER!!!
És lehet, hogy a nõi BL-ben 3 magyar csapat indulhat ha szombaton a Gyõr emeli fel a kupát.
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Több mint másfél évvel a 2014-es magyar-horvát közös rendezésû nõi Európa-bajnokság rajtja elõtt már elérhetõ az esemény hivatalos honlapja az Európai Kézilabda Szövetség weboldalán keresztül a www.ehf-euro.com címen.
A weboldalra látogatók a friss hírek, információk mellett a selejtezõsorozat lebonyolításáról, a rendezõ országokról, az Eb helyszíneirõl, Budapestrõl, Debrecenrõl és Gyõrrõl, valamint Zágrábról, Varazdinról és Porec-rõl olvashatnak részletes leírásokat. Az esemény közeledtével egyre több hírrel, információval várják az oldal szerkesztõi a kézilabdabarátokat.
Az esemény hivatalos logója, sajtóinformációk és a szükséges elérhetõségek már letölthetõk az oldalról.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A budaörsiek az ÉTV Érdi VSE fiókcsapata lévén nem indulhatnak az érdiekkel azonos osztályban. A Kézilabdázás Szabálykönyve Bajnoki Rendszabályok alapján (3. Szabály 4. §) a feljutás joga a soron következõ helyezetté adta hírül a Magyar Kézilabda-szövetség."
Jöhetne a Szekszárd. Kérdés, vállalja-e újra?