Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A véleményünk egyezik a "sehonnaiakról"...
DUNAFERR FOREVER!!!
Másik hír: a Bera Bera (spanyol bajnok) támogatót keres a BL induláshoz. Amennyiben június 10-ig nem sikerül szerezniük, úgy visszalépnek a BL-tõl és másik nk-i kupába fognak nevezni. Ezzel máris borulna az alap fõtáblás kiemelés, mert megüresedik az õ helyük is a Valcea mellett.
DUNAFERR FOREVER!!!
"a teljes 2012/13-as bajnokságot tekintve az élvonalbeli látogatottsága 2728 fõre csökkent."
Elkészült az nb-I-es szezon nézõszám elemzése
Mindig is aránytalannak éreztem és éltem meg azt a támogatást, amit õk kaptak. Még akkor is, ha elismerem magam is, hogy Magyarországon a legnépszerûbb sportágról van szó. <#levele>#levele>
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Egy érdekes, talán kicsit pikáns nk. átigazolási hír.
DUNAFERR FOREVER!!!
London Angels
Nem lennék meglepve, ha tényleg az elején végeznének a bajnokságban.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Nálam is csak, mint második lehetõség merült fel ez a Wild Card torna dolog az érdieknél, ha netán túl kevesen lennének a jelentkezõk.
Van igazságod, lehet hogy inkább a 2. kalap lenne az esélyesebb nekik a selejtezõben.
DUNAFERR FOREVER!!!
Egyébként nem hiszem, hogy a magyar bronzérmes a szabadkártyás tornára menne, õk az ETO BL-gyõzelme miatt kapnának indulási jogot, nem "külön" meghívást.
Az Érd elsõ alapja szerintem szintén nem lehetséges, eddigi gyakorlat szerint a BL-ben két csapatot indító nemzetek második gárdája elé nem tették be a sorba a plusz csapatot. Mivel az elsõ 7 nemzetrõl van szó, és egy kalapban 4-en vannak, a fõtáblás üresedéseket pedig inkább harmadik kalapos bajnokokkal vagy külön tornáról töltik fel, a 2. kalap fixnek tûnik.
Az országok rangsora már megvan és hogy ez alapján ki és mennyi csapatot indíthat (ez egyben sorrend is).
DEN, HUN, RUS, ESP, NOR, ROU, GER = 2 csapat
FRA, MNE, SLO, SRB, TUR, AUT, POL, SWE, NED, MKD, CRO, UKR, GRE, POR, ITA, SUI, BLR = 1 csapat
Ez így 31 csapat és hozzá jön a címvédõ országának plusz 1 csapata (2 éve a norvég Tertnes, tavaly a montenegrói Biseri, idén a Vác lesz).
A kiemelés a fõtáblára (12 csapat) ez alapján illetve a korábbi BL szereplés alapján valószínûleg az lenne, amit tegnap este leírtam. A Valcea (ROU1) helyére lenne a Wild Card Qualification (mondjuk a DEN3 (Viborg), a RUS3 és a GER3 között, ha jelentkeznek) a második selejtezõ körrel egy idõben.
A 32 csapatból elvileg elõször lenne az elsõ selejtezõ kör, amin 8 csapat indul, 2 db 4-es csoportban. Elvileg ezek a legalacsonyabban besorolt országok csapatai, a BL korábbi szereplést is figyelembe véve (pl. fõtáblás helynél). Így elvileg most ez lehetne: BLR, SUI, ITA, POR, GRE, UKR, MKD, NED bajnoka (ugye itt kiesik CRO, a Podravka miatt). A csoportokból az elsõ 2 csapat jutna a második selejtezõ körbe (4 csapat).
Ez a 4 csapat csatlakozna a második selejtezõ kör 12 csapatához (DEN2, HUN2-3, RUS2, ESP2, NOR2, ROU2, GER2, SRB, TUR, POL, SWE) és így kialakulna a 4 db 4 csapatos csoport. A csoportokból a csoport gyõztesek jutnának az elsõ csoportkörbe.
A 4 csoportgyõztes csatlakozna a 12 fõtáblás csapathoz és így lenne meg az elsõ csoportkör 16 csapata, akik 4 db 4-es csoportban játszanának. Innen már gondolom mindenkinek ismerõs a dolog.
Ez az elv, de ugye elõfordulhat, hogy a kisebb országokból nem vállalja a bajnokcsapat a szereplést (akár több is lehet), akkor változhat a selejtezõs rendszer, kevesebb csoportra a kevesebb résztvevõ miatt.
A Fradi szinte biztosan a második selejtezõ körben kezd játszani és az elsõ kalapba kap besorolást. A Vác is ugyancsak a második selejtezõ körben kezd és minden bizonnyal szintén az elsõ kalapban lesz (bár sztem lehet a második kalap is).
Ami még érdekes lehet, az a Vardar Szkopje besorolása, mert elvileg már az elsõ selejtezõ körben játszania kellene, ha minden csapat vállalná az indulást. De ha nem is lesz elsõ selejtezõ kör, mert kevés csapat nevez, akkor is nagy valószínûséggel a 3. kalapba kapnak besorolást a második körre, ami akár selejtezõ rendezési jogot is jelent a korábbi gyakorlat alapján. Na akkor jó lenne, ha a magyar csapatok elkerülnék az õ csoportjukat. A Vác ez esetben sztem nem jutna tovább Szkopjéból és a Fradinak is igen kemény dolga lenne.
Mondjuk azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a Vácot besorolják a Wild Card Qualification csoportba, ez is egy lehetõség az EHF-nél a jelentkezõk számától függõen.
Ennyi, amit én egyelõre ki tudtam hámozni a jelenleg rendelkezésre álló információkból. Ha esetleg valakinek van eltérõ véleménye akkor lehet neki van igaza és írja le, megvitatjuk. Illetve kiegészítéseket is lehet nyugodtan írni hozzá.
DUNAFERR FOREVER!!!
Sztem így valószínû a kialakítás a fõtáblán:
1.: Gyõr, Larvik, Buducnost, Krim
2.: Bera Bera, Dinamo, FCM, Thüringen
3.: Metz, Hypo, Podravka, Wild Card Qualification gyõztese (Viborg?)
DUNAFERR FOREVER!!!
Egyébként az elmúlt három év BL-szereplései alapján valószínûleg meglenne az elsõ hely a selejtezõben a Fradinak. (Ugye kiemeléses listáknál az aktuális kupa számít, és a legutóbbi szezon is, szemben a koefficienses kupaindulós listával.)
DUNAFERR FOREVER!!!
Megérdemelték a sikert, végig pörögtek, égtek ezer fokon és harcoltak érte. Jobban, mint a spanyolok, õk mintha kicsit lagymatagabbak lettek volna. Sztem nem volt komoly támogatás a Barcelona felé, tévedtek ide-oda a sporik, de nem fújtak egyik csapat felé sem igazán.
A lengyeleknek is gratulálok, örülök, hogy a Kiel lett az utolsó. Még így sem kerültek a helyükre, mert ugye már el sem kellett volna jutniuk ide.
DUNAFERR FOREVER!!!
A mûsor vendégei Novák András, az FTC Kézilabda Szakosztály utánpótlás-igazgatója, valamint Fiedler Erika és Kovács Attila edzõk voltak.
Ilyés Ferenc hat év után tér vissza a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatába. Fiatal, ifista korú játékosként érkezett Székelyudvarhelyrõl a Tisza-parti városba. A közönség nagyon szerette, a pályán harcolt, nem ismert elveszett meccset, az életben pedig egy jószívû, õszinte székely ember.
A válogatott balátlövõ hároméves szerzõdést kötött a kétszeres magyar bajnokkal, a napokban már járt Szegeden, ekkor beszélgettünk vele.
http://www.delmagyar.hu/sport/ilyes_ferenc_harcolunk/2335913/
Teljesen megérdemelten megnyerte a Hamburg a BL-t, de azért az félelmetes, hogy Németországban ha már a Kielt nem tudták befújni a döntõben akkor a Barcelonát akarták gyõztesnek...
Jó volt látni a Kiel játékosainak arcát ma is a végén, két nap alatt kétszer gyõzött az igazság!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ahogy látom senki sem szomorú az események ilyetén alakulása miatt <#ravasz1>#ravasz1><#nyes>#nyes>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Annyira szurkoltam nekik, nagyon megérdemelték. A végét is bírták, nem tudott felzárkózni a Kiel. Gyõzött az igazság, a Kiel megérdemelte <#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Kielce-Barcelona
Digisport 2013.06.01. 15:15
Kiel-Hamburg
Digisport 2013.06.01. 18:00
DUNAFERR FOREVER!!!
(Érdekelne normál helyzetben dolgozó magyar szakemberek véleménye az ügyben...)
DUNAFERR FOREVER!!!
Borsost újabb pozícióból menesztették, megy az "alakítás" a szövetségben.
DUNAFERR FOREVER!!!
Minden tiszteletem Siti Beáé. <#worship>#worship>
Reménykedjünk, messzi van még a felkészülései idõszak és köv.szezon kezdete.
Az EK-val kapcsolatban: ismét "alakít" a szövetség...
Sajnos a tegnapi záróbulin sem hangzott el semmi sem az esetleges újabb érkezõrõl. lehet az fiatal ukrán helyett fiatal magyar lesz? Mindenesetre nagy szükség lenne egy balkezes lövõre.
DUNAFERR FOREVER!!!
Legjobb esetben tíz magyar kézilabdacsapat indulhat majd õsszel az európai kupákban, a nõi gárdák közül ugyanis öt vagy hat, a férfi együttesek közül pedig négy vehet részt a különbözõ versenysorozatokban.
http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20130529-tiz-kupacsapattal-tamadjak-europat-a-kezisek.html