Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erõsen vis maior az a helyzet, hogy még a román és az orosz bajnok is visszalépett a korábbi évek után. Mivel még az is összejöhetett volna, hogy a Vardar és a Fradi közül az egyik elvérezzen a selejtezõben (plusz még egy hozzájuk csapott benyomott, pl. a Viborg), az EHF simán muszájnak érezhette, hogy belenyúljon (meglepõ lett volna, ha nem lépnek valamit, az más kérdés, hogy a húzásaik végül maguk is gyakran meglepõek). Azért ez rengeteg nemzetközi bedõlés után az elit mögött egyre inkább vicc a sportág, a többi kupa le van sajnálva, így érthetõ, hogy próbáltak kedvezni azoknak, akik vállalták volna az indulást. Igen, én úgy ítélem meg, hogy tûzoltásra szükség volt, mert ott tart a nõi kézi. Hogy idejutottunk, ahhoz persze az EHF sokéves rombolása is kellett, ez sose volt kérdés.

Nézett és erõs csapat alatt a Viborg mellett a Vardart és a Fradit értettem (lásd fent és korábban: ez az egész machináció arra is a jó, hogy ne nyúljunk a szkopjeiekkel egymásba), legalábbis nem hinném, hogy Macedóniában nézõgondok lennének, az anyagiakról nem is beszélve. (Mármint egyelõre, láttunk már karón varjút.)

A más országok harmadikjainak rosszabbodó esélyét arra értettem, hogy tavaly az oroszok és a németek kaptak reális esélyt harmadik csapat fõtáblára juttatására (illetve ugye a Viborgnak is kibulizták korábban az ukránok helyét), ez a mostani "meghívottak" (dánok, norvégok) kapcsán nem áll.

Persze én akárhogy is hangsúlyozom, hogy nem értek egyet a döntésük mögött húzódó ideológiával, vagy csináltam volna máshogy, ha megpróbálom akár egyetértés nélkül is értelmezni a logikájukat (engem elszomorított a döntésük, de tény: az én csapatomnak éppen kedvez), nyilván "EHF-bérenc" lesz itt belõlem. Valahol marhára unom, amikor már amiatt is magyarázkodnom kell, mert nem szerepel minden mondatomban a mocskos EHF egy hozzászóláson belül. Majd lelépek és újraregelek Jean Brihault néven, akkor legalább eleve fölösleges lesz mentegetõznöm 😊
smith09
igen - igen. azaz idõpont jó !

bár még elégmessze van, de ha tudtok jegyvásárlásról infót akkor kérlek szóljatok.
Na itt a pont. Én azért csendeben még egy tényezõt megemlítenék. Ismét kiderült, hogy az MKSZ a seggnyaláson kívül semmihez nem ért, mert ezt egy jól felépített sport diplomáciával lehetne orvosolni.

Egyébként tényleg a Fradi a torony magas esélyes, de láttam én már kupa döntõt ahol az esélytelen csapat szarrá verte az esélyesebbet...
Nem hiszek a szememnek, hogy tõled ekkora marhaságot olvasok, (bár úgy látom már Isty leírta), milyen erõs csapat, milyen kevés nézõ????? A lõtéri kutyát nem érdeklin pláne nem az EHF-t.
Isthy
Miért is volt muszáj? Nem volt muszáj, egyszerûen így döntöttek. Semmilyen szabály nem kötelezte az EHF-et rá, nyugodtan lebonyolíthatták volna a BL-t úgy ahogyan leírtam, a 25 ténylegesen jogot szerzett és benevezett csapattal. Máskor is volt már, hogy nem volt meg az elméleti 32 résztvevõ. Inkább dolgozniuk kellene azon, hogy a csapatoknak megérje szerepelni a BL-ben és akkor minden bizonnyal nem lesz ennyire kevés jogosultan nevezõ. Nem pedig élõsködni a sportágon... Még az egyre fogyatkozó csapatokon is...
Ehelyett megcsinálták ezt "beprotezsálást", amivel egy teljesen szabályosan jogot szerzett csapattal (HUN3) tették egyenlõvé a sehonnai módon "benyomott" csapatokat (DEN3, NOR3). Ráadásul pont emiatt kreáltak egy a szabályosan jogosult csapatot hátrányosan érintõ kitételt. Ha nem csinálják meg ezt a "trükköt" akkor ugyanúgy csak egyetlen országnak lett volna 3 csapata, mint elõzõleg és ugyanolyan módon küzdhetett volna az Érd is, mint anno a 3 norvég és dán csapat, akiknek lehetett nyugodtan szerepelni a selejtezõben mindenfajta kitétel nélkül. Na ezért gyomorforgató számomra ez a húzásuk.
Az õ (NOR3, DEN3) esélyeik is csökkentek? Mi csökkent? Az a NULLA, ami eredetileg volt, hiszen itt sem lenne a helyük, hanem az EHF kupában kellene lenniük. Tehát õk valamennyi esélyt kaptak a NULLÁVAL szemben, míg az érdiek esélyei csökkentek emiatt az egész "mûvelet" miatt.
Nézett és erõs csapatokat a fõtáblára? Na ezt ebben az esetben max. a Viborgra lehetne mondani, a többire aligha. Tehát ezzel sztem meg is érkeztünk az egész lényegéhez... Remélem valaki eltakarítja õket és visszakerülnek a jog szerinti helyükre, ami a dán bajnoki 3. helyükkel jár nekik.

DUNAFERR FOREVER!!!

Bevenni õket muszáj volt, a kevés nevezõ miatt, és az is teljesen jogos, hogy éppen õket (bajnokságok erõsorrendje, bajnoki helyezésük, de múltjuk és erejük alapján is). Ha úgy tetszik, az õ esélyeik is csökkennek ezzel a megoldással, norvég csapat tán nem is lesz a fõtáblán a Larvikon kívül. A plusz csapatoknak külön torna kellett volna, mint tavaly, de én annak nem számoltam utána, hogy számszakilag hogy jönne ki, nyilván szándék kérdése, hogy kijöjjön.

Az EHF döntése abból a szempontból teljesen logikus, hogy nézett és erõs csapatokat akar a fõtáblán tudni, ezt ezzel megoldotta, a veretes nemzetközi múlttal nem rendelkezõ gazdag Érdet viszont látszólag beáldozva ezzel. Ezzel együtt nagyon nem értek egyet velük, és elég nehéz lehet úgy építkezni Érden, ha tudhatják, hogy a Fradi - vagy az ETO - megelõzése nélkül nem érhetik el soha a fõtáblát. De lássuk be, magyar BL-gyõzelmekre sem lehet alapítani, ha várhatóak a jövõben is.
Isthy
Ezen nem csodálkozom <#ravasz1><#wink> Az idõpont az lehet amit írtam?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A helyzet az, hogy jól kibabráltak az érdiekkel. Eddig nem volt probléma az azonos nemzet harmadik csapatával.
Igazság szerint a 25 jogosultan nevezett csapattal kellett volna foglalkozni. A 12-es fõtáblán kívül maradt volna 13 csapat, akiket 4 csoportba sorsolva lehetett volna selejteztetni. Mondjuk egy 4-es és három 3-as csoportban. A négyesben elõdöntõ-döntõ rendszerben, a hármasokban körmérkõzéssel. Így mind a 4 fõtáblára feljutó 2 meccset játszott volna a feljutásért. A dán és a norvég 3. csapatnak semmi keresnivalója a BL-ben... De ugye mindenképpen be kellett venni õket, kibabrálva ezzel az érdiekkel. Már megint a dánok és a Viborg... Hogy rühellem õket... <#violent>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ahogy látom a férfi válogatott 2014-es EB sorsolása kimaradt:

A csoport: Dánia, Csehország, Macedónia, Ausztria
B csoport: Spanyolország, Izland, Magyarország, Norvégia
C csoport: Szerbia, Franciaország, Lengyelország, Oroszország
D csoport: Horvátország, Svédország, Fehéroroszország, Montenegró

Nem könnyû csoport, de sztem megoldható a 2. hely megszerzése és utána az A csoportból könnyebb ellenfelek jöhetnek a dánokon kívül. A csapat simán játszhat akár az 5. helyért is a végjátékban.

DUNAFERR FOREVER!!!

SomogyiG
A Siófok és a Fradi részvétele már 100%. 😊

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

smith09
köszi!

Remélem összejön. 😊
Biztosra mentek, azt akarták, hogy legyen második dán csapat a fõtáblán, és a Vardar meg a Fradi is legyen ott, ne üssék ki egymást. Ehhez most találtak is - balfék - ideológiát, melynek az Érd a kárvallottja (legalábbis az EHF így nézheti, és valóban mi vagyunk az esélyesebbek).
Isthy
Ahogy látom az EHF megint alkotott a 2013/14-es BL küzdelmek besorolásánál... <#boxer><#violent>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A Larvik weboldalán van szó errõl, augusztus 16-18. közötti idõponttal.

HK Larvik felkészülési menetrend

DUNAFERR FOREVER!!!

SomogyiG
Még bizonytalan a dolog, mármint a részletek. A negyedik csapat a Zagreb lesz, nagy valószínûséggel.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

smith09
köszönöm azért h megnézted. köszi a linket majd figyelem !!
Fradi, Larvik, Siófok, meg egy román csapatra emlékszem a cikkbõl.

Én norvég nyelven nem tudok, a google fordító, meg hagy kívánni való maga után.
kaloz174
Szia!
Azt hittem, tudok neked segíteni, de sajnos, nem.
Pedig, miután rémlett valami, még az etos csapatoldalra is ellátogattam. (Nem sûrûn teszek ilyet. <#vigyor2>)
Ott ezt találtam: " A ... SportConcept Kft. által szervezett nemzetközi kézilabda torna, amelyre augusztus 23-25...részt vesz az RK Krim Mercator, a Vardar Skopje, a Metz, a HC Lipcse, a Rostov-Don és a Gyõri Audi ETO." Ebben az írásban van.

Idõnként érdemesitt körülnézni. Ha valami véglegessé válik, a handball.hu biztosan beleveszi a naptárjába.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

smith09
A Larvik honlapján olvastam h ez év augusztusában jön a norvég csapat mo.-ra egy tornára. ti tudtok valamit errõl pontosabban ?
kaloz174
Friss fejlemények?

Bajnokok Ligája: indulhat az Érd és a Szeged a selejtezõn.

kaloz174
Teljesen igazad van. Sajnos.
Ehhez csatlakoznék:
"Természetesen sikeres mûtétet és gyógyulást kívánok neki!!"

Igazából nem is értem miért számoltak eddig a lehetõséggel, mikor tudva levõ, hogy ez nem egy nátha... Sajnos én már láttam hasonlót testközelbõl, nem lehet elõre megjósolni szerintem a felépülés pontos idõpontját hónapokban mérhetõ csak, és nem tudjuk mit hoz a mûtét.

Természetesen sikeres mûtétet és gyógyulást kívánok neki!!

A szappan operáról amit a drága MKSZ mûvelni fog...
no ez az EB csoportbeosztása:
A csoportbeosztás az európai szövetség honlapja alapján:
A csoport (Herning): Dánia, Csehország, Macedónia, Ausztria
B csoport (Aalborg): Spanyolország, Izland, MAGYARORSZÁG, Norvégia
C csoport (Aarhus): Szerbia, Franciaország, Lengyelország, Oroszország
D csoport (Koppenhága): Horvátország, Svédország, Fehéroroszország, Montenegró
Nem mondom, hogy nem lehetett volna jobb, de ahogy elnézem a többi csoportot, nem biztos, hogy jobb lenne ott lenni!
Isthy
KEB

Reálisan nézve várható volt, hogy nem tud majd ott lenni a VB-n. Kíváncsian várom az MKSZ "megoldását" <#ravasz1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Isthy
A Fradi új szerzeménye

Aranyosan mondja a "Hajrá Fradi!"-t <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Teljesen egyet értek, szerintem Õk is legalább akkora ha nem nagyobb játékosok voltak.
kaloz174
Szomorú -és jellemzõ, sajnos.

Teljesen jogos észrevételek. <#schmoll2>

kaloz174
Hírek az egyik, vagy talán az egyetlen? feljutó csapatról

Úgy tûnik, a szekszárdi csapat viszont nem vállalja? Vajon mit tud errõl házigazdánk? <#wink>

Isthy
A férfi utánpótlás borzasztóan el volt hanyagolva - mondjuk a nõi sem volt éppen a topon - Sinka utolsó éveiben. Ezért hiányzik 2 korosztály.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez pedig a kalapok besorolása az EB-re:

1. kalap: Dánia (házigazda és címvédõ), Szerbia, Horvátország, Spanyolország
2. kalap: Csehország, Izland, Franciaország, Svédország
3. kalap: Macedónia, Fehéroroszország, MAGYARORSZÁG, Lengyelország
4. kalap: Norvégia, Ausztria, Montenegró, Oroszország

A csoportok sorsolása pénteken 18:30-kor lesz a dániai Herningben.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Valahol idekapcsolódik Mocsai dilemmája is:
A kéziválogatott harmincasai ott lehetnek Rióban is
Hogy is jöhetett ez a helyzet létre? A 2 "nagy" csapat elsõsorban légiósokra támaszkodott, miközben pl. a Dunaferr, mint az egyik legnagyobb utánpótlás mûhely, megszûnt, stb...(Bár szerencsére az egykori dunaferresek azért ott vannak a jelenlegi csapatban is.)

[HUN]FaTaL
Lásd az Angol fociválogatottat..

http://goo.gl/gd6Zi5

kaloz174
FFi kézi EB 2014.

A németeknek BL-gyõztes csapatuk van - de a nemzeti válogatottjuk nem jutott túl a selejtezõn...
Nem ez az elsõ eset, emlékeim szerint, amikor megfigyelhetõ, hogy a nagy számú légiós szerepeltetése nem tesz jót, az adott sportágban, a válogatott csapatnak...

Isthy
Nem láttam a meccset, így nem tudok véleményt írni róla. Sok jelentõsége nem volt, a fiatalok most legalább egy kicsit belekóstoltak a légkörbe.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Kellemetlen vereség Szlovákiától - amatõr bíráskodás mellett. <#confused>
Vegyes érzéseim vannak. Úgy tûnt, a fiatalok hozzák magukat, jó volt látni az arcukon az õszinte gólörömöt. A rutin azonban még, különösen védekezésben, hiányzott.
Bár a végén nem kaptuk meg a jogosnak tûnõ hetest, azt hiszem, nem kellett volna hagyni, hogy ez legyen a döntõ, egy ilyen meccsen.
Valahogy nem igazán tud pörögni ez a csapat, ha nincs tét. Kár érte. Bár a mai napra azért mentség, hogy nagyon fel kellett forgatni a társaságot.
Jó pihenést a játékosoknak! Lehet erõt gyûjteni a köv. feladatokhoz.

Isthy
Mindkét csapat ellen jó lenne az EB-n elért eredményünk <#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Szerintem a németekkel fogunk játszani a csoportelsõségért. 😊 Remélem elkalapáljuk a románokat, mint az EB-n 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy
Rosszul írtam a negyeddöntõkben van a másik ágra váltás, a többi stimmel a norvégok elkerülésére.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Bocsánat, Angola a C csoportban van <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A csoportok:

A-CSOPORT: Montenegró, Hollandia, Franciaország, Dél-Korea, Kongói DK, Dominika
B-CSOPORT: Dánia, Brazília, Angola, Szerbia, Kína, Japán, Algéria
C-CSOPORT: Norvégia, Lengyelország, Spanyolország, Argentína, Paraguay
D-CSOPORT: Magyarország, Németország, Románia, Csehország, Tunézia, Ausztrália

Mondjuk a norvégok biztos elkerüléséhez meg kellene nyerni a csoportot. Ugye a C-D ágon vannak a keresztbejátszások a nyolcad- és negyedöntõkben 1-4 és 2-3 alapon. Utána az 1-4. gyõztesei játszanak a 2-3. gyõzteseivel. Az elõdöntõben már a másik ágról kapnánk ellenfelet.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azt gondolom a csoportunk rendben van és megvan az esély, hogy a norvégokat elkerüljük az elõdöntõben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Navarro megtalálta új csapatát, a spanyol 3. helyezettnél. A Vardar tovább erõsödött, Ana Dokics hozzájuk igazolt, Begona Fernandezzel jó kis beállós párt alkothatnak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Elég foghíjas lesz a csapat, remélem sokan lehetõséget kapnak majd és élnek is vele.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
2013. június 15. 19:00 SportKlub
Magyarország–Szlovákia
Férfi Európa-bajnoki selejtezõ, 6. forduló

kaloz174
"Hárman kikerültek a magyar kézikeretbõl"

Holnap még egy meccs a fiúknak.

Nagy OFFF, de leírom:
Úgy látszik ez a nap híre, mert ugyan ezt több helyen lehet olvasni.
Ha van valakinek fogalma arról, hogy valójában hogy mûködik ez a pénznyelõ mégis istenített kalap szar, mert ugyebár focizni nem tudnak azt tudjuk, meg hogy mi a fa..nak egy klubnál annyi léhûtõ akkor írja le a kedvemért, azt sem bánom ha priviben teszi, ne rontsuk el ezzel ezt a jó kis fórumot.
kaloz174
Csak hogy folytassam az offot:

magyar foci 2012-13.

Isthy
Lehet könnyû és nehéz csoportunk is, meglátjuk melyik verziót dobja nekünk holnap "EHF Fortuna" <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ehhez kapcsolódva.

"1. kalap: Norvégia, Montenegró, Magyarország, Dánia"

kaloz174
Egyetértek.