Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Vannak benne érdekes dolgok.

"Az Eb-n mi, szakemberek féltünk attól, hogy esetleg Pálinger Katit nagyon nehéz lesz pótolni, de a statisztikákat nézegetve látható, hogy helytálltak a magyar kapusok."

Khmmm...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Még egy az edzésrõl

A klip végét elnézve, nekem úgy tûnik Laura gyorsan be fog illeszkedni.

DUNAFERR FOREVER!!!

"Nézzük a dolog emberi oldalát. Ez mindenképpen jól eshet KEB-nek, így remélhetõleg hozzájárulhet a felépüléséhez."

Ugyan mi mást mondhatnának egy súlyos beteg embernek???? Nem hiszem hogy ez a döntés a felépülésében bármilyen szerepet játszik. Õ elég tekintély ahhoz, hogy csapatot talajon vagy megkeressék.
Szerintem Õ nem a kézilabdával van most elfoglalva és ez így helyes, most élete meccsét vívja...
Nem is reális.
Isthy
Közben hivatalossá vált az Atletico Madrid megszûnése. Kíváncsian várom mely csapat kerül a helyére és hogyan... Pl. az nem lenne rossz, ha a Wild Card torna 2. helyezettje lenne a befutó <#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azt viszont örömmel olvasom, hogy végre felkészülésként megmérettetünk normális válogatottak ellen. Az október 25-27-i torna mezõnye megfelelõnek tûnik (Norvégia, Brazília, Horvátország). Mondjuk ez a BL kellõs közepén lesz, de remélem a novemberi tényleges felkészülés alatt is hasonló színvonalú tornát hoznak majd össze.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Talán 1-2 edzõmeccsre el tudok majd menni.

JJJ kinevezésével kapcsolatban csak ismételni tudom korábbi önmagamat: Beától és a stábtól illetve a csajoktól fokozottabb erõfeszítésre lesz szükség egy jó eredmény eléréséhez. Remélem õk megoldják és ismét utazhatok Belgrádba <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Az biztos, hogy nem fognak unatkozni a csajok, mert ahogy nézem, jópár edzõmeccset tervez Mátéfi Eszti. <#papakacsint>
Na és lesz "Kohász kupa" is, bár nincsenek könnyû helyzetben a szervezõk, gondolom, mert abban az idõszakban már mások is rendre hasonló felkészülési tornákat rendeznek.

Közben megszületett a döntés: Hajdu lesz... Nézzük a dolog emberi oldalát. Ez mindenképpen jól eshet KEB-nek, így remélhetõleg hozzájárulhet a felépüléséhez.<#eljen> Ahogy írtad, most sok múlik a játékosokon, szerintem elsõsorban rajtuk. (Mint ahogy sok múlott annakidején a németek elleni meccsen is. Remélem, most jobban vizsgáznak, a tét sem akkora, az alapállás is más. Így bármi kijöhet ebbõl.)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Ha teljes lesz a keret és nem lesz sérülés, akkor jó kis meccsekre számíthatunk a két csapat között.

Újvárosban is elkezdték

Mi is erõsödtünk, de nagyon kiegyensúlyozott lett a mezõny a 4-10. hely között, szinte bárhol végezhetünk.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én nem lepõdöm meg, hogy JJJ lesz a befutó. Nem tudom Siti elég lesz-e mellé a szakmát képviselni. Ahogy már korábban is írtam több kell Beától és a játékosoktól is, mint tavaly.

Az Atletico megszûnése sajnos nem váratlan, bár a BL-t így kicsit megkavarja. Nem lepõdnék meg ha kikötne Veszprémben is játékosuk.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Reméltem, hogy lesz egy jobb megoldás, de úgy tûnik most, hogy Mégis a fregoli jön!
Mondjuk talán ennek az lehet az oka, hogy meg akarják hagyni Böhn-nek a visszatérés lehetõségét. Ennek ellenére reméltem valami jobb ötlet megvalósítását.
A másik mai hír. Ez sem örömteli, a sportág szempontjából. Bár - állítólag - ffi vonalon ez nem is olyan borzalmas. Nem tudom, nekem úgy általában nem esnek jól az ilyen jelek.<#conf>

Extrém sport: edzõsködés

Érdemes elolvasni, edzõnek lenni sem könnyû szakma.
Isthy
Jön az utánpótlás a kézi kapuba <#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Elsõsorban Fradi szurkolók figyelmébe! (persze mások is megnézhetik <#wink>)
Ma este 20:00-tól a SportKlub Dodzsem címû mûsorának vendége Elek Gábor lesz.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ez nem az az év volt amikor egyedül õ kezdte irányítani a csapatot és késõbb küldték ki, vagy csatlakoztak hozzá az általad említett személyek által ért el eredményt a csapat??? Mert emlékszem a volt fõnökömmel még beszéltük is, hogy vele semmit nem értünk volna el.
Isthy
Hírek Érdrõl

Jó kis keretük lesz, a bronzérem legerõsebb várományosainak tûnnek. Azért a BL szereplésük minden bizonnyal rövid életû lesz, de lehet majd vitézkedni a KEK-ben. Nemrég a Fradi is ott kezdte <#ravasz1><#wink>

A sportcsarnokról: 7 év után tudták megvenni a HVB Leasing Sport Ingatlanhasznosító Kft.-tõl... Na ez a kft. se lehet semmi, amit mûvelt ilyen névvel 7 évig a csarnokkal... Szorítanék nekik helyet 1-2 bányában vagy kukoricaföldön...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
KEB-et viszont nagyon sajnálom, még sokkal nehezebb lesz ez minden bizonnyal, mint amilyennek eddig tûnhetett...
Visszatérve Hajdúra: "a nõi csapatot pedig 2008-ben beugróként olimpiai negyedik helyig kormányozta"
Ez az évezred vicce... Volt mögötte egy szakmai stáb (Konkoly-Imre duó), akinek az egészet köszönhetjük. Ez a "díszbohóc" nem sokat tett hozzá, ezt többször is elég közelrõl tapasztalhattam a felkészülés során. Az olimpián a "lemondásos bohózata" se volt akármi...
Ha megkapja és nem tesznek mögé most is érdemi szakmai munkára képes embereket a stábjába, akkor elköszönhetünk a vérmesebb reményeinktõl decemberben. Könnyen lehet, hogy idén nem kell majd utaznom Belgrádba, pedig direkt hagytam tavalyról dinárt... Nem irigylem a csajokat, sokkal többre lesz tõlük szükség mint amire eddig gondoltunk...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Lám-lám, Jolly Joker János ismét elõkerült. Miért nem lepõdünk meg ezen...<#ravasz1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Halason "érdekes" keret marad az NB I-re...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Érdekes amiket itt olvashatunk az orosz kézilabda helyzetérõl.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Hajdu lehet...
Ez a hír aggódásra okot, másrészt az ember nem tudja, hogy sírjon, vagy nevessen. (utóbbit max. kínjában)<#csodalk>

Mindenesetre újra csak gyógyulást kívánok a kapitánynak!

kaloz174
Loki hírek. Varga Józsi hazatér. Követik õt volt játékosai is, Halasról, Barna és Valovics. Bár többen megkérdõjelezik az edzõ személyét, szerintem jól jár vele a Debrecen. Egyrészt bizonyítani akar majd, várhatóan, másrészt a halasi csapat sikeres szereplésében is benne van az a munka, amit õ végzett ott, pontosan azokkal a játékosokkal, akik miatta mentek oda Siófokról.

Valóban, én is szurkolok az oroszoknak, rossz lenne, ha idén nem futhatnánk össze velük 😊
Isthy
"Egyszer volt Budán kutyavásár" <#wink>
Ráadásul az egy összevásárolt sztárcsapat volt, ami most nem áll rendelkezésre.
Ha már egy összevásárolt csapatról ejtettem szót és sokszor beszéltünk róluk itt is, akkor íme a Vardar kerete:

kapusok:
Amandine Leynaud
Inna Suslina
Nigina Saidova

beállósok:
Begoña Fernández
Ana Ðokiæ
Marija Lojpur

balszélsõk:
Siraba Dembélé
Maja Zebic
Dragana Pecevska

jobbszélsõk:
Jovanka Radicevic
Ekaterina Kostyukova

átlövõk és irányítók:
Andrea Lekic
Allison Pineau
Julija Nikolic
Biljana Crvenkovska
Tatiana Khmyrova
Marija Steriova
Marina Dmitrovic
Andrea Klikovac

Mendyt szándékosan hagytam ki, mert ugye baba érkezése várható nála, így nem lesz a pályán. A keretben persze még lehet változás, talán éppen Mendy helyére még vesznek majd valakit. Mondjuk elõször még csapatot kell majd csinálni belõlük. Ha Rosztovban lesz a selejtezõ, akkor még a BL-be jutásuk sem mondható biztosnak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Egyetértek, de utoljára mondjuk alulmaradtunk Vestergaard csapatával szemben, ha hibáztathatjuk is a körülményeket, illetve beóvhattuk is volna magunkat - fölöslegesen és nem sportszerûen - az elõdöntõbe.
SomogyiG
Volt már egy dán-magyar párharc Jan Pytlick és Németh András között, most Jakob Westergaard és Elek Gábor folytatja ezt a hagyományt.
Szerencsére eddig Westergaard éppen olyan "sikeres", mint amilyen Pytlyck volt. 😊

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Isthy
Zeitz Veszprémben

Ha a Kielnek sikerül még most 3-4 hét alatt valaki fiatalt igazolnia J2-be, akkor már nyáron jöhet. Ami biztos, a J2-es pozíció így igen erõs lesz az MKB-nél. Védekezni és támadni is tud, mondhatni ideális cseréje lehet Nagynak. A közbelövései talpról életveszélyesek, kiszámíthatatlanul lõ. Reméljük az idegeit kordában tudja tartani és akkor nem lesz gond vele.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ha már az FCM szóba került: úgy látszik Vestergaard nem tud elszakadni a Fraditól, ismét játszik a csapata a fradis lányok ellen. Nagyon remélem, hogy marad is az eddigi tendencia <#wink>
Másik dán hír: a Tvis Holstebronak sem tetszik amit az EHF mûvelt és a Viborg tulajának kezét látják a dolog mögött. Talán õk sem véletlenül...

DUNAFERR FOREVER!!!

Nem gyenge csoport az - inkább az ETO túl erõs -, bár a Thüringer helyett az FCM talán erõsebb lenne, ha a dán selejtezõcsoport helyett a Rosztov-Vardart kapta volna mellé.
Szerintem semmi okuk nincs rá, hogy induljanak. Ki kellene nekik mondani, hogy meghaladja a város erejét az elsõ osztály, sõt...
Konkrétan semmi lóvé nincs vannak olyan játékosok aki több hónapja semmi lóvét nem kaptak.
banok
A Gyõr rohadt könnyû sorsolást kapott.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Isthy
A veszprémiek most nem panaszkodhatnak a sorsolásra, a csoport elsõ helye simán elérhetõ számukra.

Az A csoport:

MKB Veszprém
Croatia Zagreb
St. Petersburg
Rhein Neckar Löwen
Celje
(Banja Luka, Vojvodina, Alpla Hard, Zaporizsja)

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nõi BL, ami minket érint:

A csoport:
ETO
Thüringer
Hypo
(Baia Mare, Holstebro, Dalfsen-Muratpasa, Viborg)

B csoport:
Buducnost
FCM
Lublin
(Fradi, Érd, Zug, Lok. Zagreb)

A Fradi megoldhatja a továbbjutást, de nem lesz egyszerû dolga a dánokkal és a montenegróiakkal.
Az ETO számára a csoport elsõ helye sem lehet probléma.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Délben elfelejtettem beírni:

Siti Bea

Nem tudok vitatkozni vele.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Számomra elég lutrinak tûnik ez a halasi indulási szándék...

DUNAFERR FOREVER!!!

Avagy az #54364-et lefordítva, akkor mi lenne a nokiás dobozokkal és az össze vissza, de mindig célba érõ borítékokkal és utalásokkal. jaj már megint milyen vagyok...<#mf1>
kaloz174
Kicsit elvesztettem a fonalat. Na de nem gond, remélem, a lényeget majd sikerül bepótolnom. <#wink>
Olvasom, hogy a Halas mégis indulni szándékozik az elsõ osztályban, biztosan jó okuk van rá...
Ehhez képest elég kevés játékosuk marad az elõzõ szezonból:
Többen Szegedre távoznak. Mások abbahagyják, pl. Lengyel Edit is, azt olvastam. (aki valaha Dunaújvárosban is játszott)

Isthy
Ej-ej, nem látod a lényeget. Így elmondhatják, hogy minden alkalommal rugalmasan reagálva a pillanatnyi helyzetre, a felmerülõ problémákra, sokat dolgozva gyorsan kialakítják a megoldást. Vagyis megdolgoznak a pénzükért, nem csak lebzselnek...
Akár elmehetnék a marketingesüknek is nem? <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Azért jól látszik, amirõl eddig nem esett szó, hogy tavalyhoz hasonlóan a fõtábla mai sorsolásánál megint csak sok megkötés lesz, ha különbözõ csoportokba tették volna azonos nemzetek csapatait, akkor gyakorlatilag meg kellett volna szüntetni a fõtáblás azonos nemzet csapatait érintõ szabályt. Vagy késõbb sorsolni õket hozzájuk, csak hát az sem az igazi.

Jó lenne eljutni oda, hogy nem minden szezon eleje a eszkábálással indul, mint mostanában.
Isthy
Ha a Szkopje megoldja a fõtáblára jutást, akkor a Fradinak hiányérzete támadhat, mert nem lesz orosz csapat a BL-ben. Vajon hogyan fogják kibírni orosz túra nélkül? <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Úgy fest a Fradi rendezheti a selejtezõt

Ezek szerint - ahogyan várható volt - a svájciak nem vállalták a rendezést, így Fradi rendezheti Dabason a selejtezõtornát.

DUNAFERR FOREVER!!!

A tornákat a szeptember 14–15-i hétvégén rendezik, a „magyar” csoportban elsõ körben a Zug kapta meg a rendezés lehetõségét (ezt is sorsolták), ha nem élnek vele, akkor második körben a zöld-fehéreket kérik fel. Végleges döntés – az EHF által kiadott rendezési feltételek megismerését követõen – a jövõ héten születhet.
2.selejtezõkör:
2. SELEJTEZÕKÖR
1. csoport: Byasen (norvég), HC Leipzig (német), BNTU-BelAZ Minszk (fehérorosz), Tertnes (norvég)
2. csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria, ÉTV-Érdi VSE, Zug (svájci), Lokomotiva Zagreb (horvát)
3. csoport: HCM Baia Mare (román), Tvis Holstebro (dán), a Dalfsen (holland)–Muratpasa (török) párharc gyõztese, Viborg (dán)
4. csoport: Rosztov-Don (orosz), Vardar Szkopje (macedón), Salerno (olasz), Fleury Loiret (francia)
Az FTC a Zagrebbel, mig az Érd a Zuggal kezd majd egymásközt döntik el a továbbjutást.
Tudod minek örülnék, ha tényleg számítana a nézettség, hogy menyien vannak a csarnokban, de továbbra is azt mondom érdektelen, sajnos...
Én továbbra sem látok okot a tûzoltásra, én ezt inkább kapkodásnak nevezném, a létszámmal pedig lehetne másként is játszani, mint ahogy a játékos bérekkel és kluboknak járó lóvékkal is.
Abban egyet értünk, hogy sok munka kellett, hogy ilyen szintre kerüljön a sportág, és gazdasági fellendülés nélkül soká lesz a régi sajna...
EHF bérenc pedig nem te, hanem a komplett MKSZ vezetés, mert ha nem az lenne akkor ezt is meg tudták volna lobbival oldani.
Isthy
Azért gyanítom nem történne ilyen az általad megemlített esetben.

Ha meglátom a fõtitkárt, nekem mindig Törpapa jut az eszembe róla, sztem tisztára olyan <#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Számomra éppen az a fárasztó, hogy a vélemények közötti távolság eléggé csekély, mégis hangsúlyozni kell - bár te ritkán szoktál félreérteni -, hogy egy más nézõpontból összegzem (ha az EHF döntését bírálom, csak megnézem, hogy a mutyi és egyebek mellett, mi szól mellettük sportszakmailag), de nem sokban eltérõ konklúzióval.

Most lényegében abban nem értünk egyet, hogy én a sportág, a nemzetközi kupák - EHF-nek is köszönhetõ - szükségszerûnek, sõt támogatandónak tartom a meghívást, te meg nem. De mivel én is külön tornán képzelném el õket az Érd - más magyar csapat által - kiharcolt helyével szemben. Az én problémám az, hogy látom, hogy miféle veszteségminimalizálás szempontjából érthetõ a döntés, illetve biztos vagyok benne, hogy ha a selejtezõben fura dolgok jönnek össze, sokkal nagyobb felzúdulás lenne tematikus magyar fórumokon is, mint most az Érd miatt. A Fradinak kedvezményezést azért is hangsúlyoztam, hogy magyar szempontból látszódjon: a két lehetségesbõl (egy erõsen valószínûbõl és egy nem esélytelenbõl) gyakorlatilag egy 99%-ig biztos feljutónk lett a selejtezõbõl.

Nem áll szándékomban mindezt kihagyni a helyzetértékelésembõl csak azért, mert összességében és legtöbb részletében ellenzem a döntésüket. (Azért érdekes lenne megnézni úgy a helyi véleményeket, ha ez egy dán BL-gyõzelem után történik. Feltéve, hogy utána történne ilyen.)

A névválasztást tekintve igazad lehet. Pedig én már elkezdtem szakállt növeszteni, és gyakorolni az új aláírásomat <#rinya>
Isthy
Az EHF valóban muszájnak érezhette, bizonyára megkapták rá az ösztönzést. Tûzoltani talán nem így kellett volna. Ha már behívják a plusz csapatokat, akkor ne más - jogosan odakerült - csapat kárára tegyék. Nekem ezzel van elsõsorban komoly problémám. Nem kellett volna ez az "országosdi" külön kitétel.
Nem lesz belõled "EHF bérenc", még ha most a te csapatodnak talán kedveztek is és próbálod megérteni és valahogyan magyarázni ezt a húzásukat. Van amit sztem nem lehet, ezt fentebb írtam is. De nem kell egyetértenünk, ez most egy ilyen helyzet.
Ha már regelni akarsz, akkor ne a fõtitkár nevével, mert abból még bajod is lehet. Akkor már inkább használd az általad is említett, idézõjelbe tett nicket <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!