Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az Eb-n mi, szakemberek féltünk attól, hogy esetleg Pálinger Katit nagyon nehéz lesz pótolni, de a statisztikákat nézegetve látható, hogy helytálltak a magyar kapusok."
Khmmm...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ugyan mi mást mondhatnának egy súlyos beteg embernek???? Nem hiszem hogy ez a döntés a felépülésében bármilyen szerepet játszik. Õ elég tekintély ahhoz, hogy csapatot talajon vagy megkeressék.
Szerintem Õ nem a kézilabdával van most elfoglalva és ez így helyes, most élete meccsét vívja...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
JJJ kinevezésével kapcsolatban csak ismételni tudom korábbi önmagamat: Beától és a stábtól illetve a csajoktól fokozottabb erõfeszítésre lesz szükség egy jó eredmény eléréséhez. Remélem õk megoldják és ismét utazhatok Belgrádba <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Na és lesz "Kohász kupa" is, bár nincsenek könnyû helyzetben a szervezõk, gondolom, mert abban az idõszakban már mások is rendre hasonló felkészülési tornákat rendeznek.
Közben megszületett a döntés: Hajdu lesz... Nézzük a dolog emberi oldalát. Ez mindenképpen jól eshet KEB-nek, így remélhetõleg hozzájárulhet a felépüléséhez.<#eljen>#eljen> Ahogy írtad, most sok múlik a játékosokon, szerintem elsõsorban rajtuk. (Mint ahogy sok múlott annakidején a németek elleni meccsen is. Remélem, most jobban vizsgáznak, a tét sem akkora, az alapállás is más. Így bármi kijöhet ebbõl.)
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Újvárosban is elkezdték
Mi is erõsödtünk, de nagyon kiegyensúlyozott lett a mezõny a 4-10. hely között, szinte bárhol végezhetünk.
DUNAFERR FOREVER!!!
A Fradi megkezdte a felkészülést
Nincs parasztvakítás - nem kötelezõ a bajnoki cím a Fradinál
Az Atletico megszûnése sajnos nem váratlan, bár a BL-t így kicsit megkavarja. Nem lepõdnék meg ha kikötne Veszprémben is játékosuk.
DUNAFERR FOREVER!!!
Mondjuk talán ennek az lehet az oka, hogy meg akarják hagyni Böhn-nek a visszatérés lehetõségét. Ennek ellenére reméltem valami jobb ötlet megvalósítását.
A másik mai hír. Ez sem örömteli, a sportág szempontjából. Bár - állítólag - ffi vonalon ez nem is olyan borzalmas. Nem tudom, nekem úgy általában nem esnek jól az ilyen jelek.<#conf>#conf>
Ma este 20:00-tól a SportKlub Dodzsem címû mûsorának vendége Elek Gábor lesz.
DUNAFERR FOREVER!!!
Jó kis keretük lesz, a bronzérem legerõsebb várományosainak tûnnek. Azért a BL szereplésük minden bizonnyal rövid életû lesz, de lehet majd vitézkedni a KEK-ben. Nemrég a Fradi is ott kezdte <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
A sportcsarnokról: 7 év után tudták megvenni a HVB Leasing Sport Ingatlanhasznosító Kft.-tõl... Na ez a kft. se lehet semmi, amit mûvelt ilyen névvel 7 évig a csarnokkal... Szorítanék nekik helyet 1-2 bányában vagy kukoricaföldön...
DUNAFERR FOREVER!!!
Visszatérve Hajdúra: "a nõi csapatot pedig 2008-ben beugróként olimpiai negyedik helyig kormányozta"
Ez az évezred vicce... Volt mögötte egy szakmai stáb (Konkoly-Imre duó), akinek az egészet köszönhetjük. Ez a "díszbohóc" nem sokat tett hozzá, ezt többször is elég közelrõl tapasztalhattam a felkészülés során. Az olimpián a "lemondásos bohózata" se volt akármi...
Ha megkapja és nem tesznek mögé most is érdemi szakmai munkára képes embereket a stábjába, akkor elköszönhetünk a vérmesebb reményeinktõl decemberben. Könnyen lehet, hogy idén nem kell majd utaznom Belgrádba, pedig direkt hagytam tavalyról dinárt... Nem irigylem a csajokat, sokkal többre lesz tõlük szükség mint amire eddig gondoltunk...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ez a hír aggódásra okot, másrészt az ember nem tudja, hogy sírjon, vagy nevessen. (utóbbit max. kínjában)<#csodalk>#csodalk>
Mindenesetre újra csak gyógyulást kívánok a kapitánynak!
Ráadásul az egy összevásárolt sztárcsapat volt, ami most nem áll rendelkezésre.
Ha már egy összevásárolt csapatról ejtettem szót és sokszor beszéltünk róluk itt is, akkor íme a Vardar kerete:
kapusok:
Amandine Leynaud
Inna Suslina
Nigina Saidova
beállósok:
Begoña Fernández
Ana Ðokiæ
Marija Lojpur
balszélsõk:
Siraba Dembélé
Maja Zebic
Dragana Pecevska
jobbszélsõk:
Jovanka Radicevic
Ekaterina Kostyukova
átlövõk és irányítók:
Andrea Lekic
Allison Pineau
Julija Nikolic
Biljana Crvenkovska
Tatiana Khmyrova
Marija Steriova
Marina Dmitrovic
Andrea Klikovac
Mendyt szándékosan hagytam ki, mert ugye baba érkezése várható nála, így nem lesz a pályán. A keretben persze még lehet változás, talán éppen Mendy helyére még vesznek majd valakit. Mondjuk elõször még csapatot kell majd csinálni belõlük. Ha Rosztovban lesz a selejtezõ, akkor még a BL-be jutásuk sem mondható biztosnak.
DUNAFERR FOREVER!!!
Szerencsére eddig Westergaard éppen olyan "sikeres", mint amilyen Pytlyck volt. 😊
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Ha a Kielnek sikerül még most 3-4 hét alatt valaki fiatalt igazolnia J2-be, akkor már nyáron jöhet. Ami biztos, a J2-es pozíció így igen erõs lesz az MKB-nél. Védekezni és támadni is tud, mondhatni ideális cseréje lehet Nagynak. A közbelövései talpról életveszélyesek, kiszámíthatatlanul lõ. Reméljük az idegeit kordában tudja tartani és akkor nem lesz gond vele.
DUNAFERR FOREVER!!!
Másik dán hír: a Tvis Holstebronak sem tetszik amit az EHF mûvelt és a Viborg tulajának kezét látják a dolog mögött. Talán õk sem véletlenül...
DUNAFERR FOREVER!!!
Konkrétan semmi lóvé nincs vannak olyan játékosok aki több hónapja semmi lóvét nem kaptak.
Az A csoport:
MKB Veszprém
Croatia Zagreb
St. Petersburg
Rhein Neckar Löwen
Celje
(Banja Luka, Vojvodina, Alpla Hard, Zaporizsja)
DUNAFERR FOREVER!!!
A csoport:
ETO
Thüringer
Hypo
(Baia Mare, Holstebro, Dalfsen-Muratpasa, Viborg)
B csoport:
Buducnost
FCM
Lublin
(Fradi, Érd, Zug, Lok. Zagreb)
A Fradi megoldhatja a továbbjutást, de nem lesz egyszerû dolga a dánokkal és a montenegróiakkal.
Az ETO számára a csoport elsõ helye sem lehet probléma.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Olvasom, hogy a Halas mégis indulni szándékozik az elsõ osztályban, biztosan jó okuk van rá...
Ehhez képest elég kevés játékosuk marad az elõzõ szezonból:
Többen Szegedre távoznak. Mások abbahagyják, pl. Lengyel Edit is, azt olvastam. (aki valaha Dunaújvárosban is játszott)
Akár elmehetnék a marketingesüknek is nem? <#ravasz1>#ravasz1><#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!
Jó lenne eljutni oda, hogy nem minden szezon eleje a eszkábálással indul, mint mostanában.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ezek szerint - ahogyan várható volt - a svájciak nem vállalták a rendezést, így Fradi rendezheti Dabason a selejtezõtornát.
DUNAFERR FOREVER!!!
2. SELEJTEZÕKÖR
1. csoport: Byasen (norvég), HC Leipzig (német), BNTU-BelAZ Minszk (fehérorosz), Tertnes (norvég)
2. csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria, ÉTV-Érdi VSE, Zug (svájci), Lokomotiva Zagreb (horvát)
3. csoport: HCM Baia Mare (román), Tvis Holstebro (dán), a Dalfsen (holland)–Muratpasa (török) párharc gyõztese, Viborg (dán)
4. csoport: Rosztov-Don (orosz), Vardar Szkopje (macedón), Salerno (olasz), Fleury Loiret (francia)
Az FTC a Zagrebbel, mig az Érd a Zuggal kezd majd egymásközt döntik el a továbbjutást.
Én továbbra sem látok okot a tûzoltásra, én ezt inkább kapkodásnak nevezném, a létszámmal pedig lehetne másként is játszani, mint ahogy a játékos bérekkel és kluboknak járó lóvékkal is.
Abban egyet értünk, hogy sok munka kellett, hogy ilyen szintre kerüljön a sportág, és gazdasági fellendülés nélkül soká lesz a régi sajna...
EHF bérenc pedig nem te, hanem a komplett MKSZ vezetés, mert ha nem az lenne akkor ezt is meg tudták volna lobbival oldani.
Ha meglátom a fõtitkárt, nekem mindig Törpapa jut az eszembe róla, sztem tisztára olyan <#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!
Most lényegében abban nem értünk egyet, hogy én a sportág, a nemzetközi kupák - EHF-nek is köszönhetõ - szükségszerûnek, sõt támogatandónak tartom a meghívást, te meg nem. De mivel én is külön tornán képzelném el õket az Érd - más magyar csapat által - kiharcolt helyével szemben. Az én problémám az, hogy látom, hogy miféle veszteségminimalizálás szempontjából érthetõ a döntés, illetve biztos vagyok benne, hogy ha a selejtezõben fura dolgok jönnek össze, sokkal nagyobb felzúdulás lenne tematikus magyar fórumokon is, mint most az Érd miatt. A Fradinak kedvezményezést azért is hangsúlyoztam, hogy magyar szempontból látszódjon: a két lehetségesbõl (egy erõsen valószínûbõl és egy nem esélytelenbõl) gyakorlatilag egy 99%-ig biztos feljutónk lett a selejtezõbõl.
Nem áll szándékomban mindezt kihagyni a helyzetértékelésembõl csak azért, mert összességében és legtöbb részletében ellenzem a döntésüket. (Azért érdekes lenne megnézni úgy a helyi véleményeket, ha ez egy dán BL-gyõzelem után történik. Feltéve, hogy utána történne ilyen.)
A névválasztást tekintve igazad lehet. Pedig én már elkezdtem szakállt növeszteni, és gyakorolni az új aláírásomat <#rinya>#rinya>
Nem lesz belõled "EHF bérenc", még ha most a te csapatodnak talán kedveztek is és próbálod megérteni és valahogyan magyarázni ezt a húzásukat. Van amit sztem nem lehet, ezt fentebb írtam is. De nem kell egyetértenünk, ez most egy ilyen helyzet.
Ha már regelni akarsz, akkor ne a fõtitkár nevével, mert abból még bajod is lehet. Akkor már inkább használd az általad is említett, idézõjelbe tett nicket <#ravasz1>#ravasz1><#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!