Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Ez lenne, de 25 éve nem neveltünk ki egy darab nagy tehetséget sem. Dzsudzsák állt hozzá a legközelebb, de aztán õ sem igazolt top klubba, mert annyira nem jó.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Talán a szerbek/horvátok nem igazolnak külföldre? Dehogynem. Mégis a szerb 3. verte ki a Honvédot. A Hollandok is külföldre igazolnak mégis erõsebb a bajnokságuk, nem is kevéssel.

Más lehetõség nincs semmiféle pénzes labdasportban, mint tehetségek kinevelésébõl és kiárusitásából megélni. Ezt csinálja Afrika, Dél-Amerika (még Brazilia is), de pl. a volt yugo államok, vagy akár Románia is.
Õk sem érnek el különösebben jó eredményeket a klubcsapataik révén, de a válogatottjuknál már visszajön a befektetés! Ez a követendõ út nálunk is, mert nem ide jönnek az orosz vagy arab multimiliárdosok csapatot venni!
bocsi, de a focink gyengülését pont az is nagyméártékben csökkentette/ti, hogy egy Pintér szintû focista 170 milliót kereshet egy év alatt!S ezt nem itthon keresi meg,a hogy a többi külföldre ment játékosunk sem. Ezért kell kevesebbel beérõ légiósokat hozni, mert magyart ennyi pénzért nem lehet szerzõdtetni. Elmennek, a többségük kispadot koptat valahol jópénzért, majd ha méltóztatik haza jönni , mint pl. Rudolf, akkor kap 7 milliós havi fizetést szinte semmiért!
Szerinted a spanyol kézilabdázók illetve az ottani légiósok miért rajzottak ki edzõstõl? De ez a focistáikra is érvényes a két nagy csapatuk kivételével. Kis pénz, kis foci! nem én mondtam, hanem Puskás, anno.
de biza az UEFA sara! Védi az örökös tagokat a trónkövetelõkkel szemben!
Szerinted van annyi jó csapat, ahány indulhat a BL és az EL selejtezõkön, miközben a nagyok pihennek? Ha már demokrácia , akkor az úgy néz ki, hogy mindenki indul az elsõ körtõl kezdve! S ne legyen irányitott a sorsolás!
mindenkinek pocsék, és azok a csapatok amelyek kihajtják a lelküket julius elejétõl, pihenés nélkül, a következõ évben rendszerint nincsenek ott az otthoni élvonalban, hacsak az nem olyan kiegyenlitetlen, hogy nem tudnak kikerülni belõle.! DE mindig vannak próbálkozók, mert a kisérletezést jól megfizeti az UEFA!
smith09
Esetleg van arról információja valakinek h augusztusban a Larvik jön Mo.-ra a fradival meccset játszani? ( 08.10 körül kb. valamikor )
[HUN]FaTaL
Hagyjuk már, blablabla... 😄 A többi országnak nem pocsék? Hihetetlen hogy mindig van mire fogni. Én szeretem a focit, de ami itthon labdarúgás címén megy az teljesen nevetséges.

Ezt most komolyan írtad, vagy viccbõl, mert annak sem jó!!! Azért baromra nem kéne az UEFA-ra fogni. Nekem itt ne véd egyik falábút sem!!! Az itteni csapatokat hasonlítani az általad említtet nagyokkal, még egy könyvben sem szabad. Ahhoz elõbb dolgozni kellene, de ezek 20 éve csak pofáznak, a munka helyett és még azt is fognak ennyi ideig legalább.
Részemrõl OFF!!
Azért vegyük figyelembe, hogy pocsék az elõselejtezõ módszere is az UEFÁ-nak. Gyakorlatilag nincs idõ kipihenni az elõzõ idényt, új játékosokat kell beépiteni és máris vérre menõ meccseket vívni. Ez csak konszolidált és bõ keretekkel rendelkezõ csapatoknak megy. Lám a rendszer a nagyokat csak majd augusztus végén -szeptemberben löki be a mélyvízbe, addig nyaralnak (ld. a Barca csapatát is a Bayern ellen a múlt héten!), nyugodtan készülnek. a mi négy kiesett csapatunk felállitását érdemes összehasonlitani a májusban a selejtezõ helyért küzdõével. kb. 50-60%-ban egyezik meg!
Nem kellett hozzá nagy jós tehetség..., mivel úgy szar az egész ahogy van. Értéktelen a hazai átlaghoz képest szerintem jól keresõ "játékosokkal" és szintén értéktelen, valószínûleg jól keresõ "edzõkkel"
Nyilván vannak olyan egyesületek ahol csúszik a gázsi.
A szomorú az,hogy szerinteM 30-40 évig nem is fog változni, mivel az illetékeseknek nem érdekük.
Én ugyan úgy dolgoztatnám az összest mint gondolom itt sokan teszik naponta, kategóriával kevesebb pénzért..., és ez az egész még sok 100 Milliárd forintunkba fog fájni, holott ezer helyen lenne jobb kezekben.
MAGYAR FOCI VALÓSÁG 2013-2014 SZEZON.
Isthy
Remélem idõvel majd megérik a feladatra és ezt õ is így fogja érezni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Úgy látom a próféta szólt belõled... <#ravasz1> Gyorsan kizúgott mindegyik, miközben 10 és 100 milliárdokat ölnek beléjük. Ezért tényleg érdemes...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
a képre kattintva jön be a cikk
Breki33
Siti Bea: Még nem állok készen a kapitányi feladatra

Pénz, zseton, lové, kes, kavics, remélem nem hagytam ki semelyiket.
Nem értelek, most mért bántod õket???????????????? A nagyok még a tengerpartokon nyaralnak ezek meg már ki is estek...<#violent><#violent><#boxer><#boxer>
Isthy
A románok elleni csoportmeccs és a negyeddöntõ nálam esélyes. Messzebbre nem akarok tekinteni <#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Final Four már az idén a nõknél is?

Final Four

Ha a Fradi és az ETO is bejutna, akkor minden bizonnyal tele lenne a Papp László Sport Aréna is.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
VB menetrend

A magyar csapat programjával.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Éppen most olvasom, hogy 7 bajnoki kerül a képernyõre...

Nem árulom el, melyik "sport"ágban! <#levele><#boxer>

Isthy
Mivel az 5 kiemelt "látványsportág" egyike, biztosan benne lesz. Ugye az EB-t, VB-t szinte biztosan beleveszik, kérdés a BL sorozat közvetítéseinek sorsa. Mert ugye láthattuk, hogy csak a végjáték érdekli a "nagy közszolgálatit"...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ahogy olvasom az országok elkészített jegyzékeiket az Európai Bizottságnak be kell majd terjeszteni jóváhagyásra. A jegyzékeket "az uniós jog tiszteletben tartásával és bizonyos feltételeknek eleget téve" kell összeállítani az adott uniós országnak. Esetleg ezt is részletezni kellene, mert ez így egy nagy homály... 1-2 dologról késõbb beszél a cikk, de nem hiszem, hogy ez csak annyi lenne.

"amennyiben az ilyen közvetítés a közönség jelentõs részét megfosztaná ezen eseményeknek ingyenes TV-adáson keresztül történõ követésének lehetõségétõl."

Már itt eldõl a dolog, hiszen ingyenesen csak néhány csatorna tekinthetõ meg itthon. Az utána következõ a 80 %-os lefedettségrõl szóló szöveg csak újabb (hazai) korlátozás, nem az a meghatározó, mint ahogy a szövegkörnyezet sugallja, mert nem ez csökkenti jelentõs mértékben a versenyt nálunk.

"Ráadásul amennyiben a listázott jogot egy másik csatorna szerezné meg, köteles azt továbbadni az említett médiaszolgáltatóknak."

Hogyan köteles átadni? Ingyenesen kell átadnia vagy valamilyen ellenszolgáltatást kérhet érte? Nem mindegy...

DUNAFERR FOREVER!!!

SomogyiG
Remélem, a kézilabda eseményeink szerepelni fognak a jegyzékben!

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

kaloz174
Sportesemények közvetítésérõl

Holnap elolvasom újra, mert késõre jár, de elég érdekesnek tûnik, elsõ olvasatban...

Isthy
A kérdés jó, az illetékesek nem erõltették meg magukat...
Mindhárom csapatunknak tovább kell lépnie a következõ körbe, nem kaptak nehéz ellenfeleket.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Azért egy ilyen hírt illene komolyabb helyen is közzé tenni, nem? <#csodalk>
Például ott, ahol ezt találtam, a nk. kupákról.
Elsõ ránézésre mindenkinek továbbjutási esélyei vannak. (Bár túl sokat nem tudok az ellenfelekrõl.)

Isthy
A múlt héten volt az NSO-n egy cikk, hogy az MTK fog indulni, mert azonnal neveztek a BSE jogutódaként. Lesz majd Fradi-MTK "örökrangadó" <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Lehet, hogy csak én nem figyeltem? Úgy tûnik, hogy már hivatalos is, hogy végül a BSE, bár új néven, de maradhat az elsõ osztályban.

OFF, privi ment
kaloz174
Igen, köszi! <#worship>

Isthy
Láttam ezt, csak az én linkemen kicsit jobban ki van bontva az egész BL <#wink>

OFF:
A tegnapi üzenetem megkaptad?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kisebbfajta csoda történt az EHF-nél:

Pick Szeged BL selejtezõ párharc

Oda-visszavágós párharc lett belõle és itthon lesz a második meccs. Így azért van komolyabb esély a fõtáblára kerülésre.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Vegyes érzésekkel nézem ezeket a képeket. Sajnos, azt figyeltem meg, hogy elég nagyot változott a világ. Minden tiszteletem azoké a szülõké, akik ott állnak a tehetséges gyerekek mögött, nem kis áldozatot vállalva.
Van viszont egy olyan tapasztalatom is, ami egyáltalán nem szimpatikus jelenségrõl szól. Mégpedig az, hogy mai világunkban egyes "jég"mamák -papák olyan szinten próbálnak belefolyni, beleszólni a csemeték csapatainak életébe, ami megnehezíti a szakmai munkát, morálisan pedig rombol. Az utánpótlás nevelésre kapott pénz (TAO) ennek még külön lendületet is adott. (Nem kell magyaráznom, gondolom, miért.)

Természetesen nagyon jó érzés a tehetséges, ügyes gyerekeket látni. Az azonban, hogy valóban lesznek-e belõlük magyar válogatottak, egyáltalán elsõ osztályú csapatok meghatározó játékosai, más kérdés. Visszatekintve pl. a elmúlt évekre, évtizedre, sokesélyes történet.

kaloz174
Szkopjén át...?
Férfi BL hírek

kaloz174
Nyaralás után kézis eljegyzés
Nyári történet😊

Breki33
A lengyelek ellen aratott gyõzelem után döntetlent játszott a magyar nõi junior válogatott a gödöllõi nemzetközi torna második napján az augusztus 1-jén kezdõdõ U19-es Európa-bajnokság házigazdája, Dánia ellen. DÁNIA-MAGYARORSZÁG 27-27 (16-12) Játékvezetõk: Heim, Janáky. DÁNIA: Folden Vind, Davidsen, Elm (kapusok), Aaskov, Hansen, Haugsted 2, Jensen 3, Kyndbol 1, Laerke Jensen 1, Meyer 2, K. Nielsen 1, Offendal 4, Sommer 1, Tranborg 5, Werngreen-Nielsen 3, Wichmann 4. Szövetségi edzõ: Heine Eriksen. MAGYARORSZÁG: Ferenczi, Szemerey, Bíró (kapusok), Bárány 1, Buzsáki 1, Ivanics, Korsós 3, Lukács 3, Mészáros 4, Schneider 2, Sirián, Szekerczés, Szondi, Tóth G. 10, Virág 1, Walfisch 2. Szövetségi edzõ: Hajdu János. Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3.

Isthy
Hogy a linked címéhez csatlakozzak:

A magyar csapatok a trónra törtek az elmúlt 2 hétben strandkéziben. A Dániában megrendezett junior és felnõtt EB-n a 4 aranyérembõl 3-at megnyertünk! <#taps>

Juniorban taroltunk, mind a lányoknál mind a fiúknál miénk lett az aranyérem. A felnõtteknél a fiúk a 7. helyen végeztek, a lányok pedig ismét aranyat nyertek. Ráadásul 10/10-es mutatóval, 100 %-os teljesítménnyel! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Magyar csapatok a tronra törnek

Szerintem az évek óta tartó rossz gazdasági helyzetben, már régen rendbe kellene tenni a játékos béreket. Nem hiszem, hogy a játékosoknak ennyit kellene keresniük, nem reális szerintem.
Isthy
Nekem is jobban tetszett volna a rosztovi rendezés, mert otthon a Vardar ellen még komolyabb esélyük lett volna. Lehet, hogy a Vardar orosz milliárdosa "besegített" kicsit az olaszoknak a költségek elviselésében? <#ravasz1>
Mindettõl függetlenül az oroszoknak lesz egy nehéz elõdöntõjük a franciák ellen, a Vardar meg játszik egy edzõmeccset. Nem kicsit kedvezõ ez a macedónoknak a másnapi döntõ meccsére nézve...

DUNAFERR FOREVER!!!

Az olaszok rendezése nem semmi, még az egész BL-sorozat legnagyobb mneglepetése is lehet/maradhat. Sajnálom, hogy nem Rosztovban lesz a selejtezõ, fõleg a Vardar miatt 😊
Ez volt az egyetlen reális döntés amit hozhattak, sem pénz sem játékosok.
Isthy
BL selejtezõ

Tehát nem viszik el Dabasra, hanem maradnak a saját csarnokban. Az elég érdekes, hogy az olaszok bevállalták a rendezést. Ha Nagybányán meg pofára esne a Viborg, annak nem kicsit örülnék.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen és a 6. meccs lesz az ETO elleni itthoni (29-e). A Fradival meg elvileg megint úgy találkozunk (18-án), hogy elõtte hétvégén (14-15.) BL-t játszanak. Tavalyról ez szép emlékeket idéz bennem <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Na igen. Ehhez azonban az is hozzátartozik, hogy szeptemberben - elvileg - már 6 meccset le kell tudni...(Ha jól látom.)

Isthy
Nem csodálkozom, játékosok nélkül nehéz lett volna. Azért kíváncsi leszek az MTK (BSE utódja) fog-e szerepelni.

El sem hiszem, hogy nem mi kezdünk az ETO ellen itthon, olyan furcsa lesz <#ravasz1><#wink> Helyettünk megkapta õket a Fradi az elsõ fordulóban hazai pályára. De azért így is szokás szerint letudjuk gyorsan a 2 nagy csapatot itthon még szeptemberben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az EHF egyik illetékese szerint nagy munkát adtak nekik a spanyolok a visszalépésükkel, most minden más feladatuk tolódik. Csak bele ne szakadjanak...<#vigyor>
Így a Pick kvalifikációs tornájának ügyében is csak a jövõ hét elején várható döntés.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

mivel ez lenne a logikus, ezért nem is valószínÛ! -😊)