Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Valóban sokban javultatok vasárnapra és ez egy szép gyõzelmet ért, még ha tartalékosak és a 2. félidõ közepétõl nem is annyira motiváltak voltak a norvégok.
Ami nagyon feltûnt, hogy nem tudtatok hátul középen mit kezdeni a beállókkal, a norvég gólok fele onnan született. Kell még gyakorolni és összehangolni ezt mindenképpen, de még idõ is van rá a legnagyobb feladatokig.
Laurával sztem jól jártatok elöl és hátul is használható lesz, ami nagyon nem mindegy. Talán jobb is hogy õ érkezett és nem Klivinyi, mert õ cserére szorulna védekezésben. Vasárnap már valóban passzolt is rendesen, bár néha már túl sokat is, ahelyett, hogy bement volna a hatosra.
Szani valóban fejlõdõképesnek tûnik hátul, csak így javuljon továbbra is. Léna ihletett formában védett a norvégok ellen, fõleg szélrõl volt ez feltûnõ, ami nem volt az erõssége eddig.
Ha teljessé válik a csapat a 2 hiányzóval, jó kis ellenfél lesznek bárkinek a BL-ben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ahogy hallottam tõle a telefonos beszámolóban (mivel én a "Viharsarokban" voltam 3 napig ünnepelni), igencsak jól nyomták mindketten <#eljen>
A 4-10. hely között én óriási harcra számítok és azt gondolom talán ott lehetünk ennek az elsõ felében.
A Fradi torna meccseit felvettem - szerencsére a TV-m PVR-es - ma délután meg is nézem mindkettõt. Ahogy olvastam a norvégok durván tartalékosak voltak kapusposzton és KMJ, Larsen és Stange is hiányzott. De azért így is gratulálok ehhez a szép tornagyõzelemhez a Fradinak! <#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

Hogy produkáltak a nagy visszatérõk? Egyáltalán a Kohász hogy szuperál? Ismét érdekes lehet, hogy ki fog bejelentkezni vagy legalábbis ijesztgetni a felsõházért zajló helyekért folyó versenyfutásban. (Bár az elsõ három elvileg már "eldõlt", de tavaly is kevésen múlt, hogy az Érd helyett a Fehérvár legyen ott.)
Önmagában a kapusteljesítmények között is sok gólban mérhetõ volt a különbség, ráadásul a ziccereiket nem is használták ki kellõ hatásfokkal. Egy teljes csapattal felálló, csak ránk koncentráló Larvik annyira más lenne, hogy szinte nem is tûnik soknak a 12 gól. Persze amúgy az, és örömteli, hogy sokat javultunk vasárnapra minden szempontból.

Én annak örülök a legjobban, hogy Szani és Laura is egyre inkább tûnik elöl-hátul használható embernek. Mindkettejüknek sokat kell javulniuk védekezésben, de már jó úton járnak. Persze a német átlövõt nem véletlenül igazoltuk, de amikor megnéztem néhány Bundesliga-meccsét, akkor megijesztett a védelemben mutatott produkciójával. A Fradiban pedig a hétvégén láttam elõször, vasárnap meg elõször passzolni 😊
smith09
A lelátón mögöttem beszélgetett valakivel elek Gábor és kérdzték tõle h na összeállt a csapat. Õ meg azt mondta h nem teljesen, ez inkább befektetés nekik. Ahoz képest simán verték a Larvikot. Bár a norvégok sem adtak bele mindent.
- elszórakozták a helyzeteket, játékban sem törekedteg ziccernél a gólnál, inkább figurát csináltak.
kaloz174
Köszi, hogy pár szóban érintettétek a Fradi-tornát.<#worship> Természetesen nem láttam belõle semmit, mivel egyidõben rendezték a Kohász-kupával, ami szintén jól sikerült felkészülési tornának bizonyult.
Úgy tûnt, mindegyik csapat sokat profitált belõle ebben az idõszakban.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

smith09
Én csak a vasárnapi napra tudtam kimenni.
A Siófok szerintem jól helytált a Rosztov ellen, mondjuk most a Siófoknak van egy jó kapusa, ráadásul tényleg jó napot fogott ki.
Nekem a Larvik látványa nagyon élmény volt, annak ellenére h kikaptak.
Örültem h láthattam Edin-t és a többi játékost akit eddig csak tv ben láthattam.

Az hogy az ftc mutatott játéka mire lesz elég a gyõr ellen de az majd kiderül, de remélem jó kis szezon lesz.
ahhoz képest csak két góllal kaptak ki a spanyoloktól s akár meg is lehetett volna a meccs több koncentrációval és kevesebb hibával.
Szép volt, 12-vel vertük a Larvikot, ez még kapusok - és az eltérõ "motivációs bázis" 😊 - közötti különbség mellett is szép volt. Tegnap óta sok ponton javultunk, látszott, hogy a norvégokat komolyabban vettük, ha nem is a találkozó elejétõl.

Jó volt ma is látni Piros megbízhatóságát, Léna kiváló teljesítményét, na meg Szani védekezését, de még lehetne sorolni.

Egyébként remélem nem hangzottak túl negatívan vagy falra festõsen az alább említettek, én bízom Szani és Zsuzsi jobb karjában, csak tudom, hogy õk még tudnak sokat elõrelépni. Kell is, mert a "játéknak", felkészülésnek lassan vége, és nagyon nehéz feladatok várnak ránk.
Voltam. Mire vagy kíváncsi? Mondjuk inkább sörözõs, beszélgetõs hangulatban teltek számomra a meccsek, semmint kõkeményen strigulázva, de azért igyekeztem odafigyelni a pályán zajló eseményekre is.

Pár gondolat, ha már felmerült:

- Steinbach tölt és tüzel, tegnap ennek a hatékonysága igen vegyes képet mutatott, a kiszámíthatósága viszont sajnos nem
- Szani és Zsuzsi is valamelyest óvatosabban lõ, mint korábban, elõbbi egyik gólja után fájlalta is a vállát - karját? - az elsõ meccsen
- a Fradi-Siófokon Szikora csak az elsõ 15 percben kapott lehetõséget, játékidõben és mutatott játékban is a két tavalyi kapusunk dominált
- sokat rotáltuk a heteslövõket, okkal
- Piros ugye eddig nem játszhatott, ehhez képest elég hatékony tudott lenni
- Bogdanovics mindkét meccsen csinált szép dolgokat, szórt bombákat
- a Siófok a második félidõ elején fordított, és annak derekáig vezetett is a Larvik ellen, de gyõzött a rutin, és ahogy elkezdték kihagyni a ziccereket, a norvégok szanaszéjjel indították õket
- jó kis csapat ez a Siófok
- a Larvik a "szenior" játékosait nem hozta el, legalábbis a két rutinos kapust és Tonje Larsent én civilben sem láttam
- többé-kevésbé minden meccs legalább annyira éles és szórakoztató volt, amennyire elvárható volt, és mindig a jobb csapat nyert

Sajnos eddig nem jutottam ki felkészülésikre, és ma is csak tévézni tudok, már csak ezért is fontos volt feljutni, látni végre a csapatot. Már várom szeptember 1-jét.
smith09
Volt ma kint valaki a ftc kéz tornán ?
Breki33
Isthy
Meg lettek volna a lehetõségeik a norvégok ellen, de rendre elrontották õket. Nem látok esélyt arra, hogy a másik csoport gyõztese ellen képesek lennének bravúrra a 8 közé jutáshoz.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Aki hétvégén netán a tv elé kerül, annak:

FTC - Rosztov Don
2013.08.17. 18.00 Sportklub

FTC - HK Larvik
2013.08.18. 11.45 Sportklub

DUNAFERR FOREVER!!!

ritkán láttam egy olyen buta csapatot, mint ezeké a nagy darab gyerekeké!
OK, hogy nem most kell bizonyitsanak, hanem felnõtt korukban/csapatukban, csak hát a butaság az sajnos nem igen javitható!
Isthy
Rém gyenge és gyámoltalan játékkal...

DUNAFERR FOREVER!!!

Ma viszont simán kikaptak a németektõl (23-40)..
Breki33
Isthy
A junior fiúk döntetlent játszottak az osztrákokkal. A legvégén dobhattunk egy idõn túli 7 m-est, amit sajnos kihagytunk. Nem lett volna baj a továbbiak szempontjából, ha 2 pontot szerzünk ezen a meccsen.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem egy örömhír!
Azonban jellemzõ újságírói fogás, hogy új infóként tálalják. Már hónapok óta megy a huzavona, a létszám is elég köztudott volt.
A közvetlen összefüggésrõl pedig csak annyit, ezek a dolgok ma már nem nagyon érvényesek, a régi klasszikus értelemben véve...

Bár szorosan nem tartozik ide, szerintem ez hosszabb távon sajna érintheti az Újvárosi sportot.Újabb pofon a Dunaferrenek, avagy nesze neked privatizáció
Isthy
A junior lányok végül ezüstérmesek lettek. Az elsõ negyedórában tartották a lépést az oroszokkal (10-10), azután azonban fokozatosan elhúzott az ellenfél és a szünetre 8 gólos lett a hátrány. A szünet után nem változott a játék képe és a végére is megmaradt a 8 gól elõnyük az oroszoknak (36-28).
Összességében szép eredmény az ezüstérem az eredeti célkitûzést megoldották a lányok, sõt sztem kicsit túl is teljesítették. <#eljen><#taps>
Azért remélem Hajdú a felnõtteknél nem ennyi cserével akar majd "ténykedni", mert akkor nem lesz lehetõségünk Belgrádba utazni.

A fiúk simán hozták a második meccsüket is, a lényeg azonban most jön majd.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A junior fiúk tegnap kezdték itthon a VB-t és az elvárt nagyon sima gyõzelmet hozták is Venezuela ellen <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Méltánytalanul elfeledkeztünk az elmúlt másfél hétben a junior nõi kéziseinkrõl, akik EB-n szerepelnek Dániában. A kitûzött céljuk a 4 közé jutás volt amit teljesítettek is.
Azután tegnap a norvégok elleni elõdöntõben parádés játékkal nagyon simán 28-20-ra elintézték a õket is! <#taps> Már az elején elhúztak a lányok 8-2-re és a szünetig ezt még 1 góllal növelték is (16-9). A szünet után még rátettek egy lapáttal, gyorsan meglett a "közte tíz" (19-9), a norvégoknak csak kisebb felzárkózásokra futotta az erejükbõl. 6 gólnál közelebb nem jutottak és a végén 8 gólos lett a különbség.
Holnap jöhet a döntõ az oroszok ellen, akik kétszeri hosszabbítás után verték a házigazda dánokat.
Hajrá Lányok!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Itt van részletesen minden info:

Fradi torna

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Helyes! Komoly kontraszt! <#taps><#worship>

Emiatt kivételesen meg is vettem az újságot és el is olvastam az errõl szóló 5 oldalt. Persze az újság fele a semmitérõkkel foglalkozik szokás szerint...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gondolom megint a falábú pénznyelõkrõl van szó...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Én pedig ezt raknám be

Bocsánat nem ide illik, de nem bírtam kihagyni!

Rózsaszín álomvilág, avagy mit tesz a hõség!

OFF!!!!!
smith09
megvan! köszi !!!
kaloz174
Szia!
Itt biztosan megtalálod azt is, amit Te keresel:handball.hu naptár

smith09
Most olvastam a norvég Larvik honlapján :

Budapest 17.-18. august. Der er ikke kampprogrammet fastsatt men motstanderne heter FTC Budapest, Rostov-Don og Siofok.

Gondolom ez valami torna lehet a fenti csapatokkal, csak én egy szót sem beszélek norvégul a google fordító meg nem az igazi😉

szóval mégis csak lesz valami. 😊)
kaloz174
Merthogy?😊 1-e volt a hi. az egyeztetésekre. Ami most ott van (hivatalos oldal), az már nem hiszem, hogy változik. (Szept. eleje, mint írtam.)

Na kíváncsi vagyok én arra a "végleges" idõpontra...
kaloz174
Elvonási tünetek ellen:
Nõi kézilabda EB
U19

kaloz174
Alapszakasz:

Íme a végleges idõpontok! Nõk <#eljen>

Ffi bajnokik.

(Igaz én most csak az elsõ (szept. eleje) meccseket látom még.)

kaloz174
Nem tudom. Én érdeklõdve figyelem ezt is. Ráadásul bizonyos szempontból az edzések is kimondottan érdekelnek. A fociról pedig nem tudok semmit, egyáltalán nem érdekel már. (Van egyáltalán bajnokság?😊) A szememben a magyar foci már nem sport. Dühös vagyok arra a pazarlásra, ami ebben a hobbi-elfoglaltságban zajlik. Ráadásul most éppen nagyon vastagon mindannyiunk pénztárcája terhére történik mindez! <#boxer> (Amikor pl. az eü. ellátásról rémeket mesélnek azok, akik megtapasztalják azt. De beszélhetnénk az igazán eredményes sportágak anyagi viszonyairól is, szemben a falábúakkal!)

na jó, persze hogy játszanak, de ez a felkészülési idény s senkit sem hoznak tûzbe/lázba ezek a meccsek, az érintetteket sem teljesen. A fociban meg már vére menõk, s lám sikerült is elvéreznie a magyar csapatoknak.A bajnokság is elkezdõdött.
kaloz174
Akkor már nyilvános:
Az új kapusedzõ Siófokon

Isthy
Szerencsére van aki a helyszínen élõben megnézhette a meccset. Remélem 1 hét múlva már te is ebben a cipõben jársz velem együtt <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ami azt illeti, már javában zajlanak a felkészülési meccsek, legalábbis ami a nõi mezõnyt illeti. (Éppen most játszik a Kohász és az Érd Újvárosban...😊)

kaloz174
"Elkészült a nyári program"
DNKKA

Breki33
A magyar nõi vízilabda-válogatott bejutott a legjobb négy közé a barcelonai vizes világbajnokságon, miután a hétfõi negyeddöntõben 11-7-re legyõzte a holland csapatot.

Bár a vezetést a németalföldiek szerezték meg, a folytatás magyar örömjátékot hozott. Elsõsorban a négy gólig jutó Keszthelyi Rita vezérletével 7-1-re húzott el Merész András együttese, amely sokáig nem engedte közelebb az ellenfelet. Bár a negyedik negyedben - a sorozatos magyar kiállítások következményeként is - a hollandok még felzárkóztak 9-7-re, a vége 11-7-es magyar diadal lett.

A szerdai elõdöntõben a Merész-gárda a hétfõ késõ esti Spanyolország-Egyesült Államok meccs gyõztesével csap össze.
A magyar csapat történetének 50. világbajnoki mérkõzését nyerte meg, mely mutatóval abszolút világelsõ a nõi pólós mezõnyben.

http://sport.hir24.hu/vizilabda/2013/07/30/miert-ilyen-jo-a-noi-vizilabda-valogatott/
Breki33
mikor elõször láttam kézilabdát az ilyen idõben volt, nyáron, igaz még nagy pályán! majd sokáig a kispályás is szabadtéren zajlott....ergo nosztalgiának is megfelel.
a kézilabdában teljes a holtidény....le ne fagyjon a topic...
Isthy
Úgy látom átmentetek foci topikba...

DUNAFERR FOREVER!!!

a hollandoknak ott van a volt gyarmataik bevándorlóiból kinevelt tehetséges játékosai. A fél válogatott, meg a klubcsapataik rájuk épülnek.DE hasonló a helyzet a franciákkal és britekkel is. A spanyol és portugál csapatok fõleg Közép és Dél-Amerikából verbuválnak.
kineveltünk, de nem kölyökként kell eladni õket, hanem sokat igérõ felnõttként, mint ahogy pl. az idejöttek közül sokan azok voltak: Lowton, Besic (a kolozsvári CFR ebbõl él pár éve: ismeretlen fiatal játékosokat szed össze ingyen vagy szinte ingyen és 2-3 év múlva milliókért adja el õket: Culio, Traore, Sougou, stb), vagy a mieink közül Gera, Dzsudzsák, Mi lett Filkorból s hasonló korú társaiból? Örök reménység majd felnõttként már csak volt igéret.....
A kéziseink közül meg Nagy Lacin kivül szinte senki sem bizonyitott - klasszissá válva- külföldön, de ez érvényes szinte valamennyi csapatsportunkra legyen az poló, kosárlabda, röplabda.
No ez az igazi kérdés, hogy miért nem?
szerinted a szerb-horvát az nem volt yugó?