Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami nagyon feltûnt, hogy nem tudtatok hátul középen mit kezdeni a beállókkal, a norvég gólok fele onnan született. Kell még gyakorolni és összehangolni ezt mindenképpen, de még idõ is van rá a legnagyobb feladatokig.
Laurával sztem jól jártatok elöl és hátul is használható lesz, ami nagyon nem mindegy. Talán jobb is hogy õ érkezett és nem Klivinyi, mert õ cserére szorulna védekezésben. Vasárnap már valóban passzolt is rendesen, bár néha már túl sokat is, ahelyett, hogy bement volna a hatosra.
Szani valóban fejlõdõképesnek tûnik hátul, csak így javuljon továbbra is. Léna ihletett formában védett a norvégok ellen, fõleg szélrõl volt ez feltûnõ, ami nem volt az erõssége eddig.
Ha teljessé válik a csapat a 2 hiányzóval, jó kis ellenfél lesznek bárkinek a BL-ben.
DUNAFERR FOREVER!!!
A 4-10. hely között én óriási harcra számítok és azt gondolom talán ott lehetünk ennek az elsõ felében.
A Fradi torna meccseit felvettem - szerencsére a TV-m PVR-es - ma délután meg is nézem mindkettõt. Ahogy olvastam a norvégok durván tartalékosak voltak kapusposzton és KMJ, Larsen és Stange is hiányzott. De azért így is gratulálok ehhez a szép tornagyõzelemhez a Fradinak! <#taps>#taps>
DUNAFERR FOREVER!!!
Én annak örülök a legjobban, hogy Szani és Laura is egyre inkább tûnik elöl-hátul használható embernek. Mindkettejüknek sokat kell javulniuk védekezésben, de már jó úton járnak. Persze a német átlövõt nem véletlenül igazoltuk, de amikor megnéztem néhány Bundesliga-meccsét, akkor megijesztett a védelemben mutatott produkciójával. A Fradiban pedig a hétvégén láttam elõször, vasárnap meg elõször passzolni 😊
- elszórakozták a helyzeteket, játékban sem törekedteg ziccernél a gólnál, inkább figurát csináltak.
Úgy tûnt, mindegyik csapat sokat profitált belõle ebben az idõszakban.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
A Siófok szerintem jól helytált a Rosztov ellen, mondjuk most a Siófoknak van egy jó kapusa, ráadásul tényleg jó napot fogott ki.
Nekem a Larvik látványa nagyon élmény volt, annak ellenére h kikaptak.
Örültem h láthattam Edin-t és a többi játékost akit eddig csak tv ben láthattam.
Az hogy az ftc mutatott játéka mire lesz elég a gyõr ellen de az majd kiderül, de remélem jó kis szezon lesz.
Jó volt ma is látni Piros megbízhatóságát, Léna kiváló teljesítményét, na meg Szani védekezését, de még lehetne sorolni.
Egyébként remélem nem hangzottak túl negatívan vagy falra festõsen az alább említettek, én bízom Szani és Zsuzsi jobb karjában, csak tudom, hogy õk még tudnak sokat elõrelépni. Kell is, mert a "játéknak", felkészülésnek lassan vége, és nagyon nehéz feladatok várnak ránk.
Pár gondolat, ha már felmerült:
- Steinbach tölt és tüzel, tegnap ennek a hatékonysága igen vegyes képet mutatott, a kiszámíthatósága viszont sajnos nem
- Szani és Zsuzsi is valamelyest óvatosabban lõ, mint korábban, elõbbi egyik gólja után fájlalta is a vállát - karját? - az elsõ meccsen
- a Fradi-Siófokon Szikora csak az elsõ 15 percben kapott lehetõséget, játékidõben és mutatott játékban is a két tavalyi kapusunk dominált
- sokat rotáltuk a heteslövõket, okkal
- Piros ugye eddig nem játszhatott, ehhez képest elég hatékony tudott lenni
- Bogdanovics mindkét meccsen csinált szép dolgokat, szórt bombákat
- a Siófok a második félidõ elején fordított, és annak derekáig vezetett is a Larvik ellen, de gyõzött a rutin, és ahogy elkezdték kihagyni a ziccereket, a norvégok szanaszéjjel indították õket
- jó kis csapat ez a Siófok
- a Larvik a "szenior" játékosait nem hozta el, legalábbis a két rutinos kapust és Tonje Larsent én civilben sem láttam
- többé-kevésbé minden meccs legalább annyira éles és szórakoztató volt, amennyire elvárható volt, és mindig a jobb csapat nyert
Sajnos eddig nem jutottam ki felkészülésikre, és ma is csak tévézni tudok, már csak ezért is fontos volt feljutni, látni végre a csapatot. Már várom szeptember 1-jét.
DUNAFERR FOREVER!!!
FTC - Rosztov Don
2013.08.17. 18.00 Sportklub
FTC - HK Larvik
2013.08.18. 11.45 Sportklub
DUNAFERR FOREVER!!!
OK, hogy nem most kell bizonyitsanak, hanem felnõtt korukban/csapatukban, csak hát a butaság az sajnos nem igen javitható!
DUNAFERR FOREVER!!!
Azonban jellemzõ újságírói fogás, hogy új infóként tálalják. Már hónapok óta megy a huzavona, a létszám is elég köztudott volt.
A közvetlen összefüggésrõl pedig csak annyit, ezek a dolgok ma már nem nagyon érvényesek, a régi klasszikus értelemben véve...
Összességében szép eredmény az ezüstérem az eredeti célkitûzést megoldották a lányok, sõt sztem kicsit túl is teljesítették. <#eljen>#eljen><#taps>#taps>
Azért remélem Hajdú a felnõtteknél nem ennyi cserével akar majd "ténykedni", mert akkor nem lesz lehetõségünk Belgrádba utazni.
A fiúk simán hozták a második meccsüket is, a lényeg azonban most jön majd.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Azután tegnap a norvégok elleni elõdöntõben parádés játékkal nagyon simán 28-20-ra elintézték a õket is! <#taps>#taps> Már az elején elhúztak a lányok 8-2-re és a szünetig ezt még 1 góllal növelték is (16-9). A szünet után még rátettek egy lapáttal, gyorsan meglett a "közte tíz" (19-9), a norvégoknak csak kisebb felzárkózásokra futotta az erejükbõl. 6 gólnál közelebb nem jutottak és a végén 8 gólos lett a különbség.
Holnap jöhet a döntõ az oroszok ellen, akik kétszeri hosszabbítás után verték a házigazda dánokat.
Hajrá Lányok!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Emiatt kivételesen meg is vettem az újságot és el is olvastam az errõl szóló 5 oldalt. Persze az újság fele a semmitérõkkel foglalkozik szokás szerint...
DUNAFERR FOREVER!!!
Rózsaszín álomvilág, avagy mit tesz a hõség!
OFF!!!!!
Itt biztosan megtalálod azt is, amit Te keresel:handball.hu naptár
Budapest 17.-18. august. Der er ikke kampprogrammet fastsatt men motstanderne heter FTC Budapest, Rostov-Don og Siofok.
Gondolom ez valami torna lehet a fenti csapatokkal, csak én egy szót sem beszélek norvégul a google fordító meg nem az igazi😉
szóval mégis csak lesz valami. 😊)
Az új kapusedzõ Siófokon
DUNAFERR FOREVER!!!
Bár a vezetést a németalföldiek szerezték meg, a folytatás magyar örömjátékot hozott. Elsõsorban a négy gólig jutó Keszthelyi Rita vezérletével 7-1-re húzott el Merész András együttese, amely sokáig nem engedte közelebb az ellenfelet. Bár a negyedik negyedben - a sorozatos magyar kiállítások következményeként is - a hollandok még felzárkóztak 9-7-re, a vége 11-7-es magyar diadal lett.
A szerdai elõdöntõben a Merész-gárda a hétfõ késõ esti Spanyolország-Egyesült Államok meccs gyõztesével csap össze.
A magyar csapat történetének 50. világbajnoki mérkõzését nyerte meg, mely mutatóval abszolút világelsõ a nõi pólós mezõnyben.
http://sport.hir24.hu/vizilabda/2013/07/30/miert-ilyen-jo-a-noi-vizilabda-valogatott/
A kéziseink közül meg Nagy Lacin kivül szinte senki sem bizonyitott - klasszissá válva- külföldön, de ez érvényes szinte valamennyi csapatsportunkra legyen az poló, kosárlabda, röplabda.
No ez az igazi kérdés, hogy miért nem?