Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kaloz174
Félreértettél, a magam elõzõ mondatára írtam ezt. <#kacsint>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Dehogy akarom kisebbíteni a Fradi érdemeit. Sõt!
Igazából tökéletesen megoldotta a szakmai stáb és a csapat a feladatát. Lereagálva a helyzetet, felismerte a tökéletes taktikát és ezt meg is valósították úgy, ahogyan kell. A szakmai stáb a háttérben és a játékosok is a pályán. Le a kalappal elõttük! <#worship>
A "védekezés mániás" Martinnak ez egy jó kis tanulság volt, hogy azért nem ártana a támadójátékkal is többet foglalkozni. Mert ha jön egy csapat aki képes legalább olyan jól védekezni mint õk - vagy jobban - akkor a dolgok elöl dõlnek el. A csapata ma sem kapott 20 gólnál többet, de mégis veszítettek, mert elöl nem tudtak jobbak lenni mint az ellenfél.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Akkor figyelem a helyet, hogy mikor válik közkinccsé <#wink>

Na igen, a követendõ példa most be lett mutatva. Persze lesz több olyan is bizonyosan, hogy nem fogjuk ezt tudni hozni. De remélem minél többször sikerül majd ezt megismételni vagy megközelíteni. Sok a vetélytárs és kemény meccsek lesznek, de állni kell a sarat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Lundéban egyetértünk, de sztem Kovacsicsnál Bulatovics és Löke is jobb volt.

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
lehet h van benne valami, de én inkább a stílusára gondoltam.(ahoyg gyõrbõl is eljött pl..)
de felesleges ezen vitázni.

Siófok viszont sok gólt kapott, viszont a kapusok meg nem rossz.
kaloz174
Gratulálok a Fradinak. <#taps> Meglepõen biztos gyõzelmet arattak.
Valóban, az lehet az egyik ok, amirõl írsz. (nem kisebbítve a Fradi eredményét) Amikor Kiss Szilárd volt legutóbb a szakvezetõnk, akkor egy hasonló idõszakban mi is kis híjján elkaptuk - idegenben - az ETO-t. (Ha jól emlékszem, Nagy Ivett 10x mattolta Lundét...)

kaloz174
Rajtam már nem múlik. <#kacsint>

A gyõzelmünk tényleg nagyszerû volt. <#eljen> Jól vizsgázott mind a csapat, mind a szakvezetés. <#taps> Kimondottan tetszett, ahogy Mátéfi Eszti forgatta a csapatot.
Kijelöltük a követendõ példát. <#kacsint> Már csak következetesnek kellene lennünk. Ami nem lesz könnyû ebben a kiegyenlített mezõnyben.

vagyis szavakkal...
bocsi, de legutóbb mintha a könyökével fizetett volna rá a Tervellel való találkozásra, vagy nem? tehát ácsi...szájjal nem lehet sérülést okozni, durvasággal annál inkább!
smith09
Görbicz játéka hiányzott, annak ellenére sztem Kovacsics és a kapusuk volt az gyõr legjobbja.

Tomori meg egy bunkó😊.
Isthy
Grat a Fradinak a gyõzelemhez!

A Fradi elsõsorban a védekezésének és Abramovics elképesztõ kapusteljesítményének köszönheti a gyõzelmet. Az ETO is jól védekezett és Lunde is jó volt, de elöl nagyon hiányzott náluk Görbe kreatív irányító játéka. A Fradi elöl is jobb egy kicsit, talán azért is, mert a formába hozásban elõrébb tartanak. Igazából úgy láttam talán jobban is pörögtek a meccsen.

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
12 perc meg egy pici van vissza, de sztem a gyõr behúzza😉
Isthy
12-7 a félidõ a Fradinak

A Fradi kiválóan védekezik, pattogósan és keményen. Amit mondtam, nagyon látszik, hogy Görbe kreativitása hiányzik a Gyõr játékából. Kovacsics nem igazán tudja ez ellen a védekezés ellen irányítani a csapatát. Elöl a Fradinál látszik, hogy elõrébb tartanak a felkészülésben még egy jól védekezõ ETO ellen is tudnak érvényesülni. A kapusok viszonylag jól védenek mindkét oldalon.

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
Kezdõdik.
Szerintem eto behúzza.
Isthy
Nagyon kíváncsian várom a veszprémi meccsünkrõl az összefoglaló írásodat <#wink> Csodás gyõzelem, szép volt lányok, asszonyok! <#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Mint ahogy több helyen, a Kohásznál is megvolt a szurkolói ankét és tájékoztató.

Reméltem, hogy - az eredeti verziónak megfelelõen - már õsszel elkezdõdik a csarnok-felújítás. (Nagyon idõszerû már.) De talán szerencsésebb, ha nem zavarja a bajnokságot, legalábbis nagyrészt.

kaloz174
Ehhez kapcsolódva javasolnám még a Cunder közvetítését Fehérvárról:
Szombat
2013-08-31
17:50
Fehérvár KC - Siófok KC - Galerius Fürdõ
Nemzeti Bajnokság I.osztály 1.forduló

Isthy
Hétvégi néznivaló:

FTC - Gyõri Audi ETO
Nõi NB I 1. forduló - Népliget
2013.09.01. 12:40 RTL Klub

Görbe kiesésével nõttek a Fradi esélyei, hiszen így nincs igazán kreatív irányítója a gyõrieknek. Tavaly még Lekics pótolhatta, idénre már csak Kovacsics maradt, aki valljuk meg "szélre nem nagyon lát" és Lökét sem tudja úgy megjátszani. Jó kis meccs lehet belõle, remélem így is lesz.

A Pick visszavágó meccsét adja a DigiSport1 szintén vasárnap, este 7 órától, de sokat már nem oszt vagy szoroz...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A senkiházi falábúakkal nem foglalkoznék, viszont ez a pénz csak akkor kerülhetett a sportágba ha ezek a feltételek teljesültek. Ha nincs központi akadémia és azt nem Mocsai vezeti, akkor nincs pénz se, ment volna máshová "ellopásra". Az a szépsége, hogy vajon ezt miért csak így adja a "nagyvezír" a közösbõl...

DUNAFERR FOREVER!!!

Akadémia: Állami pénzszórás nagyüzemben

Egyet is értek vele meg nem is. Azzal a részével nagyon nem hogy a rendkívüli alapból megy a lóvé, mert ebben semmi rendkívüli nincs. Viszont ha Szombathelyi falábúak stadionját 10 milliárdból fel kell újítani akkor inkább erre adjanak 200 millát.
" csak 3-4 hetet kell kihagynom, bár én már jövõ héten edzésre fogok jelentkezni, mert a labdaéhségem azonnal kialakul"

Ez bizonyára így van, csak nehogy jóval késõbb túl nagy legyen a számla. Lehet inkább most kellene mikor nincs tét.
Isthy
"A riválisokat illetõen a nemzetközi porondon pedig szerintem a Skopje, a Ljubljana, a Larvik és az FTC lesz a legerõsebb a BL-mezõnyben."

Meg a Buducnost, de vastagon.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33

Görbicz: Engem lehetetlenség elcsábítani Gyõrbõl

Ujjsérülése tipikus, 3-4 hét alatt gyógyul, de õ már jövõ héten edzésre jelentkezik: Görbicz Anita, a Gyõri Audi ETO KC válogatott kézilabdázója szerint csapata erõsödött a következõ BL-szezonra, védekezésben nõ majd a játékvariációik száma. A DIGI Sport Reggeli Start címû mûsorában az irányító elmondta: a Skopje-Lujbljana-Larvik-Fradi négyest érzi fõ ellenfélnek; nincs olyan ajánlat, ami kimozdíthatná Gyõrbõl, a vébén pedig Böhn kapitányért is játszanak és cél akár az aranyérem.

„Már egyre jobban van az ujjam, tipikus sérülés volt ez a törés, bár ennyire komoly kézsérülésem még nem volt. Annyira azért nem vagyok elkeseredve, mert szerencsére a balkezemmel van a baj és csak 3-4 hetet kell kihagynom, bár én már jövõ héten edzésre fogok jelentkezni, mert a labdaéhségem azonnal kialakul. Pályafutásom során egyébként rengeteg másfajta sérülésem volt, ugyanakkor a térdgépet már csak kabalából hordom” - mondta a Skopje ellen szerzett sérülésérõl Görbicz.

„A csapat felkészülése nagyszerûen sikerült, jó formában vagyunk, amit bizonyít legutóbbi tornagyõzelmünk is. A játékstílus marad, fõleg támadásban, inkább a védekezésben lesznek még újabb taktikai variációink. A csapat erõsödött, a kevés számú igazolás könnyen beilleszkedett” - jelezte a nyárról.

Hozzátette: „Az évem eddig tökéletesre sikerült, a május volt életem, pályafutásom csúcsa. A láng még lobog bennem a felemelõ BL-gyõzelem okán; ismételni idén nehéz lesz, de már ismerjük a siker receptjét. Nem lesz egyszerûbb, viszont jóval nyugodtabbak leszünk ebben a szezonban, a lelki gátat áttörtük.”

Latolgatta a BL-erõviszonyokat is: „hogy a Fradi erõsödött-e? Idén szerintem nagyon sokat, remélem, most nem sújtják õket sérülések, jók lesznek a BL-ben, viszont remélem, a bajnokságban még nem fognak legyõzni minket. A hazai bajnokság erõsödik, ebben biztos vagyok. A riválisokat illetõen a nemzetközi porondon pedig szerintem a Skopje, a Ljubljana, a Larvik és az FTC lesz a legerõsebb a BL-mezõnyben.”

„Ambros Martin minden meccs elõtt megszabja, hány gólt kaphatunk, nagyon szigorú ember. A védekezés a legfontosabb nála, más az õ stílusa, mint a korábbi kiváló edzõimnek” - mondta el spanyol trénerükrõl.

Szóba került a nemzeti csapat is: „A vébére készülõ válogatott sokra hivatott: ha tudunk egymásért küzdeni, akkor még az Eb-bronznál is jobb eredményt leszünk képesek elérni. Egy vb-aranyam ugyanis még hiányzik. Plusz motivációt jelent majd az, hogy beteg kapitányunkért, Karl-Erik Böhnnért is küzdünk majd, akit visszavárunk a kispadra.”

„Korábban Totti, most Messi a kedvenc focistám. Tetszik a játékuk, ahogy látnak a pályán, érzem magammal a hasonlóságot. Abban is, hogy erõs bennük a klubhûség, ilyen vagyok én is. Talán meglepõ, de karrierem során túl sok helyre nem próbáltak csábítani - szerintem korán elterjedt rólam, hogy mindig is a Gyõrben fogok játszani. Volt azért ajánlatom, csábítottak külföldre nagyon komoly szerzõdéssel, de ott napi egy edzés lett volna, amit kevésnek találtam. Nincs olyan ajánlat a világon, ami engem el tudna mozdítani Gyõrbõl” - jelentette ki saját karrierjérõl Görbicz Anita.

Isthy
Csak az elsõ negyedórát tudtam nézni (7-6-ig), utána más program volt. Elnézve a második félidei eredményt lehet én jártam jól. Minden esetre vasárnap a visszavágónak semmi tétje, marad az EHF Kupa szereplés a szegedieknek.

DUNAFERR FOREVER!!!

nézem, nézem ezt a végtelenül gyenge Szegedet. Úgy néz ki, hogy kizárólag az MKB ellen tudják felszívni magukat 2-3x egy évben.
Breki33
FÉRFI KÉZILABDA EHF BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZÕ, 1. MÉRKÕZÉS

19.00 Metalurg Szkopje-Pick Szeged

http://banok.myfreeforum.org/about18.html
kaloz174
Különleges ajánlat a cunder.hu részérõl, ha valaki esetleg nem látta volna, vagy újra szeretné nézni a meccseket.

kaloz174
Ez azért komolyabbnak tûnik, mint ahogy eddig olvasni lehetett.
Fejlemények

kaloz174
Áll a bál 😊

Állást nem nagyon lehet foglalni.😊 Egy azonban biztos: az elért eredmény elég szerény...Ennek ellenére tényleg elég elkapkodott döntésnek tûnik mindez.

kaloz174
Péntektõl újra pattog a labda!
Elõzetes a bajnoksághoz
"Már csak kettõt kell aludni és Indul a bajnokság" <#eljen><#wink>

Isthy
Meccsajánló holnapra:

Metalurg Szkopje - Pick Szeged
EHF férfi Bajnokok Ligája, selejtezõ, 1. mérkõzés - Szkopje
2013.08.28. 19:00 DigiSport2

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Halason idõben megtették amit meg kellett, Egerben ez nem sikerült... Kíváncsi leszek a végkifejletre, hogy az MKSZ mit fog "elõadni".

DUNAFERR FOREVER!!!

De fõleg a vezetõség részérõl, miért akarnak elindulni egy olyan bajnokságban ahol valószínûleg az anyagi lehetõségeik köszönõ viszonyban sincsenek a szükséges összeggel.
Pár napja azon gondolkodtam és beszélgettünk kollégákkal mennyire nem tudnak gazdálkodni az emberek, talán mégsem volt akkor pofon a válság...
kaloz174
Elképesztõ egri történet
Azt mondom, ennek alapján, hogy mindez felelõtlenség - több oldalról.

Isthy
Majd tavaszra érhetnek össze és akkor a BL-ben harcolhatnak a 4 közé jutásért. Bár én a Budot és a Krimet is erõsebbnek érzem náluk. Sztem most bejutnak az elsõ körbe és októbertõl is meg fogják oldani a 8 közé kerülést a Larvik mögött a Bera Bera és Podravka ellenében.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Csak a döntõt láttam, az ETO nagyon simán behúzta a meccset, végig uralva a játékot. A Vardarban lesz ennél jóval több is, de nem tudom elképzelni, hogy veszélyesek legyenek a gyõriekre. A riporter eszméletlen módon ajnározta a szkopjeieket, de hogy mire fel azt nem tudom elképzelni.
Azért az a tartaléksor Lundéval a kapuban 3-8-ra bukta az utolsó 12-13 percet, messze nem volt egyenrangú velük. Mondjuk ilyen összetételben se voltak még pályán (lehet nem is nagyon lesznek) de legalább õk is kaptak lehetõséget.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Az utolsó 2 meccset láttam. A Vardar még messzi van attól, a döntõben látottak alapján, hogy igazi csapat legyen, véleményem szerint.

kaloz174
Kicsit részletesebben
Mielõbbi gyógyulást!

Breki33
Görbicz Anita ujjtörést szenvedett
megvolt ez a torna is, legalább láthattuk a két tornán a várható ellenfelek nagyrészét (+ a Hypot Vácot). Bár még igen korai a találgatás, de látható, hogy az ETO kerete magasan jobb mindegyiknél, még a sokat ígérõ Vardar-nál is. A teljes tartaléksor is szinte egyenrangú volt velük. Remélem Görbénél még sincs törés, bár szerencsére a bal keze sérült.
Isthy
Hétvégén a DigiSport közvetíti a gyõri torna minden összecsapását péntek-szombat-vasárnap délután.

Augusztus 23. – péntek
15:00: HC Leipzig–Rosztov-Don (DigiSport 1)
17:00: Krim Ljubljana–Vardar Szkopje (DigiSport 1)
19:00: Gyõri Audi ETO KC–Metz HB (DigiSport 1)
Augusztus 24. – szombat
13:00: Krim Ljubljana–Rosztov-Don (DigiSport 2 felv. 18:50)
15:00: Vardar Szkopje–Metz (DigiSport 2 felv. 20:20)
17:00: Gyõri Audi ETO KC–HC Leipzig (DigiSport 2)
Augusztus 25. – vasárnap
14:00: mérkõzés az 5. helyért (DigiSport 2)
16:00: bronzmérkõzés (DigiSport 1)
18:00: döntõ (DigiSport 1)

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sok volt a beállós a keretben (ha jól tudom 4-5), várható volt, hogy lesz szûkítés.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Végül a 10. helyen végzett az U19-es vb-n a csapat, miután 35-29-re kikaptak a braziloktól.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Veszprémi hír
Az okokról nem írnak semmit, de kicsit meglepõ. Legalábbis számomra, aki csak felületesen vagyok képben a ffi csapatokat illetõen.

Isthy
Egy bõvebb válasz a kérdésedre.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Õsszel a közvetlen vetélytársakat tekintve szinte mindenkihez idegenbe megyünk, kivéve a Vácot. Ezért örvendetes dolog, hogy most - a tavalyival ellentétben - sikerült egy normális, teljes felkészülést végigcsinálni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A 9-16. helyért vívott helyosztókon eddig 2 gyõzelmet arattak (Katar és Románia ellen) így holnap este 8-tól a brazilokkal játszanak a 9. helyért. Azt gondolom reálisan nézve a játékukat kb. valahol itt is a helyük jelenleg a világban.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Szemben a tavalyi szezonnal, a felkészülés teljes értékûnek mondható, így a csapat, idõarányosan, rendben elvégezte azt a - Mátéfi Esztert ismerve nem kevés - munkát, amit ilyenkor szükséges. A keret sokkal komplexebb, nagyobb variációs lehetõségekre ad lehetõséget. Az "új" játékosok visszatérõk, nem akármilyen rutinnal, akik jól ismerik a régi iskolát, így - bár vannak még hibák, természetesen - valamivel egyszerûbb a csapat élete. (Ez a Vác elleni felkészülési meccsen markánsan érezhetõ is volt.)
Mivel a többi középházas csapat is elég szépen erõsített, szinte lehetetlen megmondani esélyeinket a végsõ sorrendet illetõen. Bár még jó lett volna jobb oldalon is rutinos erõsítés, de ne legyünk telhetetlenek. Ha a csapattagok hoznak egy jó átlagot, akkor az jó meccseket és szép gyõzelmeket is hozhat.
Reméljük a legjobbakat. <#wink>

smith09
Én picit többet vártam Hammersengtõl ill. számomra Sulland legemlékezetesebb momentuma h könyökkel odavágott Szucsánszky-nak.
Tét meccsen azért nem lesznek rosszak.
Én már akkor meglepõdtem Léna védésein, amikor a szombat déli meccsen Varga Niki eszén sikerült túljárnia párszor 😊

KMJ-vel amúgy azért nem számoltam, mert õ ugye szülni fog, szóval nem is játszhatott volna. Stange meg itt volt, csak nem játszott.