Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
A lényeg ez és most felkészülési meccsek vannak, amiket a helyén kell kezelni.

DUNAFERR FOREVER!!!

sb1
Ne most nyerjünk meccseket, hanem majd az EB-n 😊

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

ToCsEk
poor magyarok 😄
megérdemelt vereség fos játék, 4eladott labda 5kihagyott ziccer..

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?

Sippie
rohattyanak meg a csehek 😞
Isthy
Ahogy várható volt, úgy történt. Lehet Ancsint terhelni és beépíteni a csapatba.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Hétvégi tv-s program (férfi EB felkészülési torna):

Magyarország - Csehország
2014.01.03. 17:00 Sportklub

Magyarország - Fehéroroszország
2014.01.04. 13:00 RTL Klub

Magyarország - Lengyelország
2014.01.05. 13:00 RTL Klub

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
BUÉK minden kézifannak 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Breki33
BUÉK
Boldog Új Esztendõt Mindenkinek!!!

Nagy nem utazhat
Boldog új, sportsikerekben gazdag újévet kívánok mindenkinek! Remélem, hogy kevesebb tragédiáról is hallani majd, mint az elmúlt idõszakban.
kaloz174
Békés, boldog új esztendõt nektek! <#smile><#pias>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Boldogat és (kézi)sikereset mindenkinek!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Dunaújvárosi KKA - Veszprém Barabás 30-25 (13-13)

Szép volt csajok, grat a gyõzelemhez! <#taps>

Jó kezdés után jött egy visszaesés és utána szinte végig szoros volt a meccs. Az utolsó 3-4 percben sikerült biztossá tenni a gyõzelmet.
Sajnos kapusaink ma nagyon gyengén muzsikáltak, alig akadt el bennük lövés... Sikerült féltucatszor a kapufát eltalálnunk és kihagyni ugyanennyi ziccert. Ha ezt nézzük nem is rossz a végeredmény <#ravasz1><#wink>
Sajnos újabb játékosunkról kell lemondanunk az idény végéig Sánta Dóri után. Berta Niki lövõkezének sérülése nem jött rendbe és mûteni kell. A hírek szerint ebben az idényben már nem játszhat. Azért jó lenne, ha tovább nem fogyatkoznánk, mert így is elég nehéz lesz a folytatás.

A siófokiaknak gratulálok a Fehérvár sima legyõzéséhez, ami nekünk nem jött rosszul.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem nem fog utazni az EB-re. Meglátjuk mire megy a csapat nélküle. Ancsinnak itt a lehetõsége, hogy felnõjön a feladathoz "Tamásfiam" mellett. Az olimpia utánra legalább ezen a poszton legyen meg a megfelelõ játékos.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Mocsai Tamás Veszprémben...

kaloz174
Ffi válogatott hírek:
Nagy Laci sérülése és egyéb infók.

Isthy
Köszönöm, megvolt! <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Kedves Istvánok! <#kacsint>
Vidám névnapot! <#eljen><#pias><#nevetes1>

[HUN]FaTaL
Boldog karácsonyt mindenkinek!

http://goo.gl/gd6Zi5

kaloz174
Békés, boldog ünnepeket mindenkinek!

kaloz174
Nagyon reméltem, hogy sikeres volt a mûtét, de minimum azt, hogy valamennyi ideig segíteni fog...Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Természetesen továbbra is szorítok a kapitánynak.

Breki33
Boldog Karácsonyt és Sikerekben gazdag Új évet minden Kézi barátnak, játékosnak edzõnek.

Isthy
Békés, Boldog Ünnepeket kívánok minden fórumozónak!

DUNAFERR FOREVER!!!

Kegyetlen az élet...😞(
Isthy
Végre kimondták azt amit itt már leírtunk többen is... Sajnos ez a helyzet, nincs mit tenni <#shakehead>

Kereshet az MKSZ teljes jogú kapitányt és így talán lesz egész éves normális felkészülés az EB-re.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Csak a szokásos az All Starsban, ahogy csinálni szokták <#wink>

Nem igazán tartom helyesnek, hogy az MVP nincs benne a saját posztján... De ugye így több díjat lehet adni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Lehet így is! <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Grat a braziloknak! <#taps>

Veretlenül, teljesen megérdemelten nyerték a vb címet <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

no egy rossz hír:
http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/kezilabda-karl-erik-bohn-leukemiaja-gyogyithatatlan-2303527
Ergo, nyitva az út Németh András elõtt a kapitányi posztra. Más érdemes hazait nem találnak, de lehet, hogy ismét külföldiben gondolkodik a MKSZ.
Ja igen, idekattintva már egyértelmûek a listák.

World Handball Player (male):

Arpad Sterpik (Spain)
Domagoj Duvnjak (Croatia)
Filip Jicha (Czech Republic)
Mikkel Hansen (Denmark)
Daniel Narcisse (France)

World Handball Player (female):

Katrin Lunde Haraldsen (NOR)
Anita Görbicz (Hungary)
Andrea Lekic (Serbia)
Heidi Löke (Norway)
Katarina Bulatovic (Montenegro)
Akkor már inkább a World Handball Player of the Year 2013 szavazáson adnám a gyõzelmet a magyar irányítónak. Hozzáteszem, nem semmi, hogy az összes jelölt játszott 2013-ban az ETO színeiben, csak Lekic nem az õ játékosuk most. Már ha jól értem, és tényleg ezek a jelöltek.
Ma meccs közben 163 cm-t írtak, de ez nem oszt, nem szoroz 😊

Amúgy ezúttal is összeállították a vb csapatát, csupa jó játékosból, de a tornán nyújtott teljesítmények alapján mégis majd' minden poszton megkérdõjelezhetõen, na meg szokás szerint átpolitizáltan.

All Star Team

XXI Women's World Championship in Serbia

Goalkeeper: Barbara Arenhart (Brazil)
Left wing: Maria Fisker (Denmark)
Left back: Sanja Damjanovic (Serbia)
Centre back: Anita Gorbicz (Hungary)
Right back: Susann Muller (Germany)
Right wing: Sun Hee Woo (Korea)
Pivot: Dragana Cvijic (Serbia)

Most valuable Player: Eduarda Amorim (Brazil)

Forrás

Gratulálok Görbének, immár négyszeres gyõztes, mi több, veretlen, posztonként nézve magyar játékost én is õt tettem volna be, de messzebbrõl szemlélve a képet egyáltalán nem hiszem, hogy valóban õ volt a vb legjobb irányítója.
kaloz174
A dánok rendezik a köv. VB-t? Addigra van esélyük egy jó kis csapatot építeni.
(Van náluk az irányító, Kristiansen. Egy energiabomba. 😊 Megnéztem, hány cm. 162!!! - handball.hu . Ehhez képest meghatározó játékos, ráadásul, ahogy láttam, nagyon eredményes is.)

kaloz174
Példaértékû, ahogy a szerbek örülnek az ezüstnek is! <#worship>

De az furcsa volt egy VB döntõn, hogy tkp. a pályán egész meccsen egy tényleges átlövõ létezett: Amorim!
Lekicset menti némileg, hogy részleges keresztszallag szakadással játszott.
kaloz174
A brazilok megérdemelték. Gratulálok nekik! A szerbek nem tudták elviselni, hogy meg kell felelni az elvárásoknak. Kulcsjátékosaik (kivéve a kapust) gyakorlatilag betliztek, élen Lekiccsel.

A szerbeknek viszont, véleményem szerint, örülni kellene, tul.képpen, mert azt hiszem, hogy annak ellenére várakozáson szerepeltek, hogy végül "csak' az ezüstöt sikerült megszerezni. Persze, érthetõ, hogy inkább elszalasztott lehetõségként élik meg a történteket.

A brazilok veretlenek maradtak és a legszorosabb meccset velünk játszották!
kaloz174
Pedig ugye ezt még már nem 2 éves történet, = Pedig ugye ez már nem 2 éves történet,

😊

kaloz174
Ennek értelmében szoktam megjegyezni, hogy önmagában a fiatalítás - koncepció nélkül - nem old meg semmit. Bár a dánoknál biztosan módszeresebben végzik ezt, mint ahogy itt sok "okos" szinte követeli a különbözõ fórumokon.
Bár már megy 2 éve RK kísérlete, még mindig nem lehet tapasztalni, hogy az õ csapatából kérnének fel valakit az ETO BL-csapatába...Pedig ugye ezt még már nem 2 éves történet, mivel veszprémi létüket megelõzve már a Gyõrben is pallérozódtak ennek a csapatnak a tagjai.

Tervszerûség, megfelelõ szervezés - céltudatos menedzselés. Ezekre lenne szükség, nem sziget-szerû mûhelyekre. Vagy legalábbis ezeknek a mûhelyeknek a sokkal tudatosabb összefogására.

Ez is igaz, de én már 2004-05 óta azt érzem, hogy idõnként fiatalítanak, érnek el jó helyezéseket, de nincs arculatuk, egyik tornán sem volt szemernyi esélyük se a gyõzelemre (az olimpián ott végeztek, ahol vártam). Ebben persze benne van, hogy õk az egykori világverõ dánok, akiknek valaha világklasszisaik, egyéniségeik voltak, azóta meg klasszis kapusok sincs. Na meg a sokszor látott, hagyományos skandináv stílus is olyan, hogy akkor látványosan jó, ha meg is verik az ellenfeleket. Szóval most többet vártam tõle tõlük, ha már suttyomban kiejtették Montenegrót és Németországot.

Na mindegy, vannak tehetséges játékosaik, ezúttal pedig végük bronzot is szereztek, semmivel sem érdemtelenebbül, mint mi tavaly, szóval nincs miért szidni õket. Annak akár még örülhetek is, hogy legalább az õ soraikból már évek óta általam legérdekesebbnek, legjobbnak tartott játékos nyerte meg nekik ezt a bronzcsatát.
Breki33
Ezt már a Dánok behúzzák

Tipmixelnem kéne 😛
kaloz174
Ezzel nincs is nagyobb gond. Elõzetesen sokan, így én is ezt vártam, az elõzmények után.
Ahogy azonban ez kialakult, mégsem esik jól. Hajdu még annál is rosszabbul teljesített, mint vártam, ráadásul a végén már a szokásos szerencséje is elhagyta.
De ez van. Megint maradnak a tanulságok...

Isthy
Nálam is ez a helyzet, az 5-8. helyet gondoltam reálisnak az elõzmények ismeretében.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mondhatjuk, hogy sima brazil gyõzelem lett, megérdemelten.

Érdekesnek ígérkezik ez a brazil-szerb döntõ.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagyon fiatalok még, lesznek még jobbak. Erõltetik a gyors játékot, még akkor is, amikor talán nem kellene, mert nincs még meg hozzá a labdabiztosságuk. De idõvel jobbak lesznek és veszélyesek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy nagyon fiatal csapat, akiknek nagy része most kezdi meg az igazi felnõtt szereplést. Jól emlékszem, hogy a 2015-ös vb náluk lesz? Akkorra már lehetnek komolyabb esélyeik.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
A kézilabdára szakosodott handball-planet.com az idén is kiírta szokásos szavazását, ahol az elmúlt esztendõ legjobb nõi kézilabdázóira lehet voksolni posztonkénti lebontásban. A jelöltek között Görbicz Anita és Tomori Zsuzsanna képviseli hazánkat, a legtöbb játékost (ötöt) pedig a Gyõri ETO adja a listára.

A nívós elismerést tavaly a ferencvárosi Tomori Zsuzsanna nyerte el, 2011-ben pedig a gyõri Heidi Löke kapta a legtöbb szavazatot.

AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKOSA CÍMRE JELÖLTEK LISTÁJA POSZTONKÉNT

KAPUSOK
Katrine Lunde (norvég, Gyõri ETO)
Barbara Arenhart (brazil, Hypo)
Clara Woltering (német, Buducsnoszt Podgorica)

BALSZÉLSÕK
Siraba Dembélé (francia, Vardar Szkopje)
Camilla Herrem (norvég, Byasen)
Ann Grete Nörgaard (dán, Tvis Holstebro)

BALÁTLÖVÕK
Szanja Damnjanovics (szerb, Viborg)
TOMORI ZSUZSANNA (magyar, FTC)
Eduarda Amorim (brazil, Gyõri ETO)

IRÁNYÍTÓK
GÖRBICZ ANITA (magyar, Gyõri ETO)
Andrea Lekics (szerb, Vardar Szkopje)
Milena Knezsevics (montenegrói, Buducsnoszt Podgorica)

JOBBÁTLÖVÕK
Katarina Bulatovics (montenegrói, Gyõri ETO)
Susan Müller (német, Leipzig)
Louise Burgaard (dán, Viborg)

JOBBSZÉLSÕK
Alexandra Nascimiento (brazil, Hypo)
Nora Mörk (norvég, Larvik)
Jovanka Radicsevics (montenegrói, Vardar Szkopje)

BEÁLLÓK
Heidi Löke (norvég, Gyõri ETO)
Begona Fernández (spanyol, Vardar Szkopje)
Dragana Cvijics (szerb, Buducsnoszt Podgorica)

http://www.handball-planet.com/vote-for-the-worlds-best-female-player-2013/
Breki33
Viszont ezek a Dánok már meglépték a fiatalítást és így is megverték Montenegrót és a Németeket is és szerintem behúzzák a harmadik helyet.