Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Nem tudom, hogy csináltam, de a szöveg lemaradt <#ravasz1>

Maximálisan egyetértek vele, hogy nagyon kellenek bizonyos feltételek. Máshol már leírtam, hogy az MKSZ-nek végre minden szempontból megfelelõen kellene kezelnie a nõi válogatottat is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Még-még-még??
Újabb hírek...

Valahol nagyon nem örülök ennek a trendnek. <#schmoll2> Mi lesz veled MAGYAR kézilabda.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Én sem értem mi ez a nagy felbuzdulás a dán iránt...
Krumbholtz sztem is jobb, persze õt hagyták türelmesen dolgozni a franciák, ami kis hazánkban nem igazán szokott menni. De nálam az, hogy francia nagyon nem nyerõ ajánlólevél.

A média elélvezve lubickol az MKSZ "õrületes munkatempóját" kihasználva...
A nõi Final Fourral kapcsolatban is micsoda munkát végeznek. December elejére mondták a sajtótájékoztatót és a jegyértékesítéssel kapcsolatos infókat. Azóta már majdnem 2 hónap eltelt és semmit nem tudunk ez ügyben. A németek már a férfi EHF Final Fourra is régen árulják a jegyeket, pedig annak helyszínérõl késõbb döntöttek az EHF-nél.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ami azt illeti, sokkal tartozik nekünk...

Én mondjuk - ha csak a külföldieket nézem - összességében még mindig könnyebben megbarátkoznék vele, mint Zovko vagy a most túlsztároltnak látszó Vestergaard vonalával.
kaloz174
Érzelmileg biztosan nehezen tudnám feldolgozni a francia vonalat...

kaloz174
Erõsít a Szeged is: Szegedi hírek

kaloz174
EB után, átigazolási idõszak közben:
Lékai...

kaloz174
Egy biztos részemrõl. Nagyon nem látnám szívesen, ha megint nem lenne klub-független kapitány. <#schmoll2>

Isthy
Vetési az EB-rõl és a nõi kapitányról

Kíváncsian várom a döntést. A sajtóban persze megy a cirkusz elég "vad" nevekkel is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Csatlakozom!

DUNAFERR FOREVER!!!

Csatlakozom! Nehéz ilyenkor bármit is írni vagy mondani...
kaloz174
Lekic-et egyébként én annyira nem érzem kiemelkedõnek. Igaz, a teljes képhez nincs elég infóm, az biztos. Ezt el kell ismernem.

kaloz174
Ez meglepett. Különösen, ha - mint írod - a végén a közönségszavazás döntött...

kaloz174
Kitartást kívánok a kapitánynak!
KEB <#shakehead>

na ja Wilbecken én is élvezkedtem, hiszen a legjobb öröm a káröröm, nemde? -😊
Háát igen, kb. ez lett volna Gulyás pályája is, ha nem kényszeritik szélsõt játszani. Kellett volna tenni rá pár kiló + izmot és bevált volna jobbátlövõként is.
Persze, Omeyer jól védett, de a többiekhez képest nem volt kimagasló a teljesitménye.
Isthy
Mint az IHF oldalán olvasható, a közönségszavazás döntött, noha az eredeti kiírásban nem errõl volt szó.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagyon jók voltak a franciák, Karabatics nem a levegõ beszélt, amikor azt mondta, hogy tudják a nyerõ receptet. Úgy fest tényleg tudták és meg is valósították.
Számomra is õ volt a kiválóan teljesítõ meglepetés ember. A franciák meccseibõl nem sokat láttam, leginkább csak az utolsó 2 meccset, azokon valóban nagyot játszott. Mivel volt szélsõ is, így a betöréseknél is igencsak eredményesen tud lõni kiváló technikával. A gallok megint elõhúztak egy jó játékost a semmibõl.

A dánok 2 év alatt a 2. világverseny döntõben kapnak méretes zakót. Nem tudom sajnálni õket... Jó volt nézni Wilbeck vörös képét <#ravasz1>
Azért Omeyer az elsõ 20 percben vastagon hozzátette a magáét és ugye akkor már eldõlt a lényegi kérdés.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ezt a francia csapatot nem tudta volna senki sem megverni ma. Számomra a kellemes meglepetés nem az ismert ászok, hanem Porte volt, már az elõdöntõben is. Mig máskor Omeyer vitte a csapatot, ma szinte õ volt a leggyengébb láncszem.
Isthy
41-32-re nyertek a franciák

Igazából a franciák az elsõ 20 percben eldöntötték a meccset, utána már csak tartották az elõnyt. Hol nagyobb hol kisebb volt az elõnyük, de 6 gólnál közelebb sosem voltak a dánok és 10 gól is volt közte.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A franciák szétcincálták a dánok védelmét az elsõ 20 percben, miközben hátul õk jól védekeztek, ennek megfelelõ kapusteljesítménnyel. Azután mikor 10 lett közte, hátul elkezdték kicsit lazábbra venni a meccset, így sikerült a dánoknak is gólokat lõni és kicsit közelebb jönni a franciákhoz a szünetre. Rengeteg a gól (23-16) ez a félidei eredmény simán elmehetne végeredménynek is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Lekics lett a legjobb 2013-ban

Nos, azért sztem szakmailag nézve bizony nem õ volt a legjobb.

DUNAFERR FOREVER!!!

Férfi kézilabda Európa-bajnokság :

most kezdõdött épp 17:20 tól:

nézhetõ itt :

ONLINETV-DR

Jó szórakozást.
Isthy
Beleírtam, ott van az elsõ sorban, a 2. mondat elején <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

banok
Szlovéniát kaptuk.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Isthy
A vb-n Dániában most tartották meg a vb selejtezõk sorsolását a fiúknál a következõ (katari) vb-re. A szlovénokat kaptuk, mint nem is olyan régen, pontosan 4 éve. Akkor mi jutottunk tovább, de most sajnos mi kezdünk itthon és a visszavágó lesz náluk. Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, nagyon nem lesz egyszerû ez a kvali.

Kalapbeosztás így volt:

1. kalap: Ausztria, Fehéroroszország, Izland, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Oroszország, Svédország, Szerbia

2. kalap: Bosznia-Hercegovina, Csehország, Görögország, Litvánia, Montenegró, Németország, Norvégia, Románia, Szlovénia

Lesz egy igencsak kemény meccs is, a lengyelek a németeket kapták. Érdekesnek ígérkezik az osztrák-norvég és a szerb-cseh összecsapás is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Tegnap este látogatást tettem Gyõrben, hogy megnézzem a lányokat az ETO ideiglenes csarnokában. Nem igazán kézilabdának megfelelõ ez a létesítmény. Nagy a tér, sok a hely a pálya mellett a lelátóig és vendégszurkolók elhelyezése... Hmmm... Kíváncsi leszek rá, mit kezdenek majd ezzel a Fradi érkezésekor a rájátszásban, amikor mondjuk 200-an érkeznek. A csarnok nézõszám szempontjából jóval nagyobb, mint a Magvassy, sztem 2500-an simán elférnek benne. De ha az állóhelyek is zsúfolásig telnek talán 3000 nézõ is lehet.

A meccsrõl:
Nagyon jól tartottuk magunkat 25 percig (12-10), pedig az ETO a "full" legerõsebb csapatával játszott. Sajnos az utolsó 5 percben több komoly hibát is elkövettünk és így a hazaiak megléptek 5 góllal. A szünet után növelték az elõnyüket a gyõriek, de hiába várták a hazai szurkolók, nagyon sokáig nem lett meg az alkalmuk a számolásra. Azután 10 perccel a vége elõtt elérték az áhított különbséget és számoltak is. A záró 10-11 percben már szinte csak a fiataljaink voltak a pályán, mindenki lehetõséget kapott és sikerült is gólokat szerezniük.
Alapvetõen helytállt a csapat és szerencsére senki sem sérült meg, így a meccs tulajdonképpen megfelelt a céljainknak.
Külön öröm volt számomra, hogy sikerült pár perc erejéig a meccs elõtt szót váltanom Ginnel. Régóta nem láttam (több mint 1 éve), ideje volt már beszélnünk <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Remélem ez a talány ebben a szezonban még marad téma <#wink> Bár azt gondolom, nem ennek van a nagyobb esélye a minket érintõ dolgot tekintve. Valami biztosan nem kerek ott, de ez legyen az õ problémájuk. Egy biztos, a sok jó játékosból nem sikerült egyelõre ennek megfelelõen szereplõ csapatot kialakítani.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Csatlakozom a gratulációhoz!
Azt kell mondjam, a Fradi az elsõ negyedórában lerendezte a 2 pont sorsát, utána már csak a gyõzelem aránya volt kérdéses. 26-16-nál pl. számolhatott is a közönség. Tomori és Zizi a régi napjait idézte, ideje volt az utóbbi idõk nem éppen acélos teljesítménye után. Ahogy megvolt a komolyabb elõny, a Fradi védekezése már nem volt olyan feszes, így a vendégeknek több lehetõségük maradt a góllövésre.
Az érdiek gyalázatosan gyengén védekeztek szinte végig, remélem március 8-án sikerül ezt megismételniük <#ravasz1><#wink> Nem nagyon nehezítették meg a hazaiak dolgát. Elöl az elején szintén gyengék voltak, késõbb sikerült eredményesebbnek lenniük a hazaiak sem éppen acélos védekezése folytán. Azért ezzel a kerettel többet várhattunk volna tõlük elöl is.
Nagyon sima Fradi gyõzelem lett a tegnapi, pillanatnyi kétség nem volt a gyõztest illetõen.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ez pedig fontos tényezõ, egyben fontos vezetõi képesség is, mennyire sikerül csapot kovácsolni "idegenekbõl". Persze ehhez sok idõ kell és minden szempontból stabil háttér, ja és reális célok. Ez annak idején nálunk sem mûködött..., bár nem követem annyira, de szerintem most sokkal jobban együtt van a társaság.
Sajnos ezekre nekem nincsen rálátásom, de úgy gondolom, hogy valahol le kell tenni az alapokat. Hogy jó helyen tették-e, illetve más helyeken szerencsésebb lehetett volna, azt nem kívánom megítélni, hiszen tényleg nem tudom, és azért mégiscsak úgy tûnik, hogy jó néhány érdi büszke a csapatára, nem kívánom ezt elvitatni.

Láttam ennél sokkal vérszegényebb, messzirõl is gyökértelenebb próbálkozásokat. És ugye olyan is van, hogy ahol korábban nagy múlt volt, sok év után már nem sikerül a hagyományok feltámasztása, mert van más. Akár komplett sportágakat lehetne említeni.
kaloz174
Az egyik ok lehet Érden a gyökértelenség. Elnéztem, hogy talán senki sincs, aki ahhoz a csapathoz már akkor kötõdött, amikor még nem voltak az élvonalban. Azt viszont tapasztaltam, hogy nagyon jó közösséget alkottak - akkor...

Szerintem Mocsai is hasonló kategória... Ezt az egész rendszert az alapoktól kellene rendben tenni, és akkor az említette nagy vissza esés után jöhetne egy stabil alap, ja nincs még este ne álmodozzak...
banok
Sima Fradi siker 😊

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Az Érd már régóta talány, sõt egyre nagyobb. Ezért is mondom, hogy nekünk egyetlen, kissé megtorpanósabb szezon után aligha kell Dunának menni, mert akkor mit szóljanak õk?

Na mindegy, nem sportszerû bántani az éppen legyõzött ellenfelet, de úgy általában véve nem értem a szereplésüket. A KEK-ben remélhetõleg jobban megy nekik, és akkor idõvel ott is kaphatnak lehetõséget a nekünk való visszavágásra.
kaloz174
Gratulálok a gyõzelemhez. <#taps> Könnyedén játszott a Fradi. Elek Gábornak lehetõsége volt több variációt kipróbálni. Az un. cserék is sok lehetõséget kaphattak.
Az Érd csalódás volt. Meglehetõsen alárendelt szerepet játszottak a meccsen, márpedig ilyen kerettel, miközben nem volt olyan gondjuk, mint nekünk az elõzõ meccsen, meglepõen szerényen teljesítettek. (Ránk még várt a héten a 2 köv. meccs, abból is a kiemelt Fehérvár elleni, ami biztosan szerepet játszott abban, hogy nem törekedtünk az egyébként is szûkös lehetõségek további szûkítésére...)
Talán Kovács Annát tudnám megint dicsérni, nem is értem, miért nem hívták már be, legalább egy próbajátékra a válogatottba.

Sajnos szándékomon kívül ki kellett hagynom mai meccset, nem a legjobban indult hát napom. Hál' Istennek éppen az RTL Klub adta, így legalább zökkenõmentesen meg tudtam nézni. Tetszettek a látottak, bár 5+10 percnél védekezhettünk volna többet is. Zizi egyre többször játszik jól támadásban, és Luca is jó játékkal, gólokkal "tért vissza". Remélem, hogy a norvégok ellen tovább ível felfelé a játékunk, azt már félholtan sem hagyom ki.
kaloz174
+ a Cunderen:
2014-01-25, 17:50
Gyõri Audi ETO KC - Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia
Nemzeti Bajnokság I.osztály 17.forduló

"FIGYELEM!
Elsõ próbaközvetítés az egyetemi csarnokból, legrosszabb esetben szöveges közvetítés lesz."

Isthy
Hétvégi tv-s menü:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Érd
Nõi NB I 17. forduló - Budapest
2014.01.25. 13:00 RTL Klub

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A dánok nyertek végül 29-27-re.

A horvátok a szünet után óriási lehetõséget puskáztak el. 3 percig emberelõnyben voltak, közte 1 percig kettõs elõnyben és ezalatt kihagytak egy 7-est és két óriási ziccert (mindet Csupics rontotta el). 5 gólra növelhették volna az elõnyüket... Ehelyett a dánok miután kiegészültek rögtön gólt dobtak és késõbb egyenlítettek is. Azután a végjátékig szoros volt a meccs és a hajrá a dánoknak sikerült jobban Landin vezetésével. Alilovicsot késõn cserélték le a horvátok, korábban kellett volna.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Eddig jobbak a horvátok, 15-13-ra vezetnek a szünetben

Végig a horvátok vezettek, a dánok csak egyenlítgetni tudtak a horvát kiállításoknak köszönhetõen. A dánoknak fel kell javulni, dinamikusabban kell játszaniuk hátul és elöl is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A franciák végül behúzták a meccset 30-27-re. A 2. félidõ elején fordítottak és utána 1 góllal folyamatosan vezettek és a spanyolok folyamatosan csak egyenlítettek. A végjáték a franciáknak sikerült jobban és így megnyerték az elõdöntõt. A francia cserekapus jól védett a szünet után, míg a spanyoloknál újra nem volt kapusteljesítmény.
Végig jól szórakoztam Borsos "szakkomentálásán" a sporik ítéleteivel kapcsolatban, elképesztõ milyen elfogult az az ember...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
14-12 a félidõ a spanyoloknak

Az elején Omeyer kiválóan védett, a spanyol kapus meg alig valamit. A franciák el is léptek 7-2-re, majd 10-5-re. Utána fordult a kocka, Sierra védett egyre jobban, Omeyer meg szinte semmit és a spanyolok egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Két ellentétes negyedórából állt össze az elsõ félidõ.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az izlandiak nyertek 1 góllal (28-27) és így övék az 5. hely. A lengyelek végig vezettek a meccsen de a legvége nem az övék lett. Fél perccel a vége elõtt döntetlennél Szmal ziccert védett, az oldalra guruló labdát a lengyel jobbszélsõ elnézte, mert simán felvehette volna, de hagyta oldalt kigurulni. Így az izlandiak támadhattak újra a gyõztes gólért, nem a lengyelek. A támadásnál Szmal bevédte az izlandi átlövést. Az ellentámadásnál az izlandi kapus védett, de róla nem oldalra, hanem az alapvonalon ment ki a labda, pedig a lengyel balszélsõ felvehette volna és még lett volna ideje rálõni. Ennyin múlott a meccs, a lengyeleknek most nem jött ki jól a végjáték.

DUNAFERR FOREVER!!!

aha, az olimpiai elõtt is kóstolgatta, majd Tomorit célozta meg! Õt is el kellene már felejteni megszólaltatni! Ettõl a csapattól nagy teljesitmány a 8-ba kerülés is, a 4-be meg lehetetlenség lett volna. Hiányzik Nagy Laci mellett még egy félcsapatnyi fiatal és jó játékos! A sok buta kibic a NS-on, Origón azt hiszi, hogy ez a keret tele volt fiatal, reményteljes játékosokkal! Miközben jó részük igencsak közel a harminchoz, ha nem éppen be is töltötte már.
Én azt megértem és tiszteletben tartom, ha a "Nagy Világsztárunkat" õ elvi okokból nem kedveli, azt is, ha emiatt õ kapitányként nem hívná be, de az tisztán elvakultság kérdése, hogy a teljesítményét is lehúzza. Ráadásul amikor alig van átlövõnk, és láthattuk, hogy ment vele a szekér. Persze az is túlzás, hogy meccs nem telhet el vele anélkül, hogy azt kell hallgatni, hogy mekkora sztár, akkor is, ha nem csinál éppen semmit. Mintha muszáj lenne tudatosítani a szurkolókban, hogy mekkora ász.
Isthy
Én elolvastam és valóban mondott igazságokat. NL esetében nem értek egyet vele, kell õ még ennek a csapatnak, mert a baloldali lövõink "nem léteznek". Legalább a másik oldalon legyen 2 lövõ, aki képes átlõni. Majd Rió után Ancsin már átveheti a stafétát tõle, addigra nk-i rutint szerezve. Az utánpótlást sikerült az elmúlt 10 évben tönkretenni, tehát Rió után, komoly zuhanás várható.
Abban nem tudok vitatkozni veled, hogy kik és miért szólaltatják meg rendszeresen...

DUNAFERR FOREVER!!!