Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Ami nagyon fontos, hogy mindenki kapja össze magát és tegyen bele mindent a szombati meccsbe elöl és hátul is. Azután majd kiderül, hogy ez mire lesz elég. Nem tartom kizártnak a csodás bravúrt sem, még ha erre kevés esély is látszik most. De a labda gömbölyû és ráadásul hölgyek játszanak <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
A Fradinál én nem mennék vissza ilyen messzire, csak a tavalyi BL szereplésig, amikor sérülésektõl tizedelve hozták a megfelelõ mentalitást és hozzáállást.
DUNAFERR FOREVER!!!
Sokan pedzegetik, hogy kapusedzõ kérdése is (ami egészen konkrétan a vezetõség súlyos felelõsségét vetné fel). Én nem értek ehhez a szakmához, a kézilabdát tekintve is csak egy egyszerû szurkoló vagyok, de a látottakat egészen egyszerûen éppen úgy nem lehet pusztán a védelmünkre vagy a kapusaink képességére fogni, mint nélkülük értelmezni. Szóval én is hajlok arra, hogy az efféle gondolatok talán nem teljesen alaptalanok.
Mondjuk Léna a korábbiakhoz képest mutatott visszalépését nyilván bajos erre kihegyezni. Pedig a Larvik ellen milyen jól védett a Szabella-kupán! Még a szélrõl is voltak védések, ami nálunk folyamatosan olyan szinten hiánycikk, mint Lundének az elmúlt BL-meccsek legsötétebb pillanataiban.
Valami nincs rendben ezzel se, mással se. Remélem, hogy az illetékesek tudják a helyes a válaszokat, különben kénytelen visszasírni az EHF-kupagyõztes és KEK-menetelõ alakulatainkat, amikor legalább a fontos meccseken szívvel-lélekkel küzdöttünk. Egyáltalán bármelyiket, amelyik ez utóbbit rendszeresen ûzte.
Az ellenfél nem volt más, mint az akkori Dunaferr utánpótlás csapata. Tanulságos, érdekes névsorok. <#vigyor2>#vigyor2>
Valaki felsorolta, honnan érkeztek a Fradi jelenlegi játékosai, annak kapcsán, hogy vannak, akik a "Fradi-szívben" bíznak.
Azt tudtam, hogy Tomori Zsuzsi a Dunaferr játékosa volt 2 éven keresztül. Azt azonban nem tudtam kinyomozni, hogy honnan érkezett annakidején hozzánk. Segítsetek, ha tudtok, kérem szépen. Melyik egyesületben nevelkedett?
A szurkolók túlságosan is a tenyerükön hordozzák a lányukat, hogy szinte minden kis sikert, teljesítményt értékelnek? Nos, nem hiszem, hogy gyõztes meccsek után kritizálni kéne a csapatot vagy a rosszra a koncentrálni. De mintha a visszájára fordulna, amit Tomori Zsuzsi is rendre emleget, hogy mennyire jó nálunk a szurkolók bizalma, biztatása a rosszabbul sikerült meccsek után is. Talán ez is segít az elkényelmesedésben? Nem, nem azért tapsolnak és pacsiznak a lányokkal a szurkolók a gyenge játékkal megnyert meccsek után mosolyogva, mert elégedettek a teljesítménnyel, hanem mert szeretik a lányokat és bíznak bennük. Õszintén remélem, hogy a csapat érzi ezt, és szombaton kamatostul rója le adósságát. Ezalatt nem továbbjutást értek, csak azt, hogy az elsõ perctõl az utolsóig oroszlánként küzdjünk, profi hozzáállást mutassunk, akkor is küzdjünk meg minden labdáért, ha 10 perccel a vége elõtt összesítésben 20 gólos a hátrányunk! A legtöbb idei sikerünknél többet érne egy ilyen kiesés.
Egyébként korábban a párharcoknál rendre azt emlegették, hogy ötgólost elõnyt szerzõ hazai csapatnál még határeset, hogy ki az esélyesebb. Ehhez képest +1 éppen úgy négy góllal rosszabb, mint a +9, tehát akár még azt is mondhatnám, hogy a -8-cal jobban állunk, mint a KEK-döntõ elõtt a hazai +1 után. De ugye mennyire erõltetettnek hangzik? Sokkal rosszabbnak tartom az esélyeinket ennél. Bár azt el kell ismernem, hogy az említett BL-negyeddöntõs párharc során nem voltam biztosabb magyar sikerben, a KEK-döntõnél viszont határozottan optimistább voltam.
Jó védekezéssel még mindig továbbjuthatunk, de akaratnélküli szerencsétlenkedést mutatva inkább ki se álljunk! Szerencsére támadójátékban is van hová elõrelépni, hiszen valóban sokan maradtak adósak a jó teljesítménnyel, de mondjuk Szani esetében azon is meglepõdtem, hogy az elsõ félidõben pályára került. Semmiképp nem tõle vártam most a megmentésünket.
Sõt, a Fradi esetében is biztosan emlékeztek, volt az a korszak, amikor az elsõ EHF-kupát nyerték, ebben az érában. Elvileg sokkal gyengébb játékosállománnyal nagyon tudott hajtani, akarni az a csapat.
A tegnapi meccsen, valamint talán a Fradi egész szezonján, ennek a hozzáállásnak a hiányát éreztem. (Zizi kivétel volt, azt azért megjegyezném. De nem játszhatott mindenki helyett.) Mondjuk a tegnapin szinte fájt, pedig nem is vagyok Fradi-drukker.
Tomori Zsuzsi, aki csak tette tovább a labdát...Egyszerûen elképesztett.
Az pedig, hogy egész meccsen nem sikerült átalakítani (ha már nem sikerült rá elõzõleg felkészülni) a Fradi védekezését, érthetetlen volt számomra, szintén.
Szoktak emlegetni egy kifejezést. Nekem most, minden bántó szándék nélkül, de ez jutott eszembe. "jóllakott óvodások"...
Remélem, az ellenkezõjét bizonyítják a visszavágón! Már nincs mit veszíteni.
DUNAFERR FOREVER!!!
Elöl a 32 gól alapján azt mondhatnánk, hogy jó volt a játék. De sajnos nem volt igazán az... Ott is látszott a határozatlanság és a "mindent bele vagányság" hiánya (talán csak Zizit tudom kivételként említeni ez alól). A csapat 19 hibát (eladott labda és technikai hiba) hozott össze támadásban, ami rengeteg. Ezekbõl nagyon szépen megélt a Viborg a sok gyors góljával a visszarendezõdési problémáink miatt. A kapott 40 gólból a támadójáték hibái is szépen kiveszik a részüket. A meccs legnagyobb csalódása a gyenge védekezés mellett Tomori Zsuzsi gyenge játéka, nagyon nem találja önmagát és a játékát.
Van feladat bõven szombatig és remélem mindenki képes lesz megoldani a saját részét belõle. Akkor lehet esély a csodára és megmutatni a közönségnek és maguknak is, hogy mit is tudnak õk valójában. Anno 2005 tavaszán a Dunaferrel átéltem azokat a boldog pillanatokat, amikor kiejtettük õket (noha a hazai mindössze 1 gólos gyõzelem után szinte senki nem nagyon adott esélyt nekünk) és láttam a rengeteg döbbent viborgi arcot. Nem hitték el, hogy a második félidei 6 gólos vezetésük után hogy estek mégis ki. Szeretnék most még egy ilyet látni, ugye te is Zó? <#wink>#wink> (tudni kell, hogy Zó is ott volt velünk akkor Viborgban)
DUNAFERR FOREVER!!!
Nem nagyon tudok vitatkozni a megállapításaival.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ha összekapjuk magunkat hátul, akkor még lehet reális esélyünk a ó visszavágón, ha nem is nekünk áll a zászló. Ha nem, akkor 0% marad, és szégyenteljes kiesést fogunk produkálni. Mert ez így efféle "erényeket" mutatva a továbbiakban is, az lenne.
Az egyetlen remény, hogy ezt a gyenge produkciót, már csak becsületbõl is, feledtetni akarja a Ferencváros. Aztán majd kiderül, az mire lesz elég.
Sajnos semmi nem változott a szünet után sem... Sok hiba elöl és gyenge védekezés hátul. Mintha az FCM elleni õszi meccset láttuk volna megint.
A továbbjutáshoz komoly csodára lenne szükség. Meg kell próbálni és meglátjuk mi lesz belõle.
DUNAFERR FOREVER!!!
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
Rengeteg hibával játszik a Fradi... 10 eladott labda és 7 elrontott helyzet elöl egy félidõ alatt, ez rengeteg. Ráadásul a védekezésben is van hiba bõven, így simán vezetnek a dánok a szünetben. Remélem a 2. játékrészben javulnak minden téren és sokkal jobb lesz a 2. félidei teljesítményük.
DUNAFERR FOREVER!!!
gyenge játék :S
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
A fintorból pedig reményeim szerint mosoly lesz, és a két BL-elõdöntõs csapat mellé a harmadik pedig behúzza a KEK-et.
Nagyon remélem ismét teljesítitek az én külön feladatomat, hogy a dánok ne nyerhessenek KEK-et és így továbbra is mi maradjunk az egyetlen csapat a világon aki mind a 4 nagy nk-i kupát magáénak mondhatja <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Elég kemény ez a Viborg amúgy, nézegetem a komolyabb, hozzáférhetõ meccseiket, és tényleg sokkal összeszedettebb a csapat, mint a korábbi évek hullámzó gárdája. Meggyõzõbbek az FCM-nél - igaz, a hazai meccseiket láttam. Papíron most jobbak az esélyeink, mint korábban, mert a mi keretünk erõsödött, nekik pedig vannak hiányzóik, nem 100%-os játékosaik, de kemény párharc lesz ez.
Nem semmi lesz, ha az elõzõ kör hajdani halálcsoportjából mindkét továbbjutó ott lesz a budapesti Final Fourban, csak éppen a városban székelõ csapat nem.
http://www.digisport.hu/video/18860
Viborg HK - FTC Rail Cargo Hungaria
Nõi KEK negyeddöntõ - Viborg
2014.03.03. hétfõ 20:00 DigiSport1
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az elsõ 15 percben elértük a +10 gólt, onnan az alapcsapat sok pihenõt kapott. Ferling Detti sem ült ennyit mostanában, jószántából a kispadon. <#smile>#smile>
Ennek ellenére, bár voltak jó megoldásaik, a cserék nem hozták azt, amit vártunk tõlük, talán pontosan azért, mert az elvárás görcsössé tette õket.
Így, bár a gyõzelem magabiztos volt, a játék a fiataloktól elmaradt a várakozástól. Hiányzott a rutin, úgy gondolom. Õk így együtt még fejben nem elég felkészültek. Kell melléjük tapasztalt játékos is. Na és idõ, türelem.
A dánok ha nehezen is, de behúzták. Így még izgalmas a csoport, bármi lehet 3 csapat között (a svédek már kiestek). Ha a dánok nyernek a jövõ héten a svédeknél, a németek pedig otthon verik a Vardart, akkor a macedónok nagy bajba kerülnek. Mert az utolsó meccs a dán-német lesz, ahol simán kiejthetik õket.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A Hypo meg végleg elszállni látszik, mert az 51. percben 21-31 a norvégoknak <#wow1>#wow1>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A gyengébb kezdés után a németek átvették a vezetést és utána szinte végig uralták a mérkõzést. A svédek sokat hibáztak és a kapusteljesítményük is gyengébb volt. Ezzel a németek hatalmas lépést tettek a Final Fourba jutás felé.
DUNAFERR FOREVER!!!
A Vardar erõsít jövõre, most már lesz "nehéztûzérségük" is mindkét oldalon, ami idén hiányzik nekik. Jövõre veszélyesebbek lesznek, komolyabban kell majd számolni velük.
A bukaresti "bevásárló csapaton" meg jót mosolygok, mert egyre valószínûbb, hogy idén még a rájátszásba sem jutnak be, kikaptak a bajnoki meccsen most hétvégén. Így a sok összevásárolt sztár könnyen lehet, hogy egyetlen nk-i kupában sem tud majd játszani, "pöröghetnek" a román bajnokikon... <#vigyor>#vigyor><#nyes>#nyes> Esetleg a román kupában ha döntõbe jutnak - ott nem tudom hogy állnak - akkor szerepelhetnének a KEK-ben.
DUNAFERR FOREVER!!!