Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Az "illetékestõl" <#wink> kíváncsian várom a beszámolót a tegnap esti újvárosi meccsrõl. Ahogy olvasom elég hullámzó volt a játékunk és a fiataloknak megint nem sokat sikerült hozzátenni. A legvégén az a 0-5-ös eredmény 7 perc alatt nagyon csúnyán mutat... Gondolom akkor megint egyszerre volt fenn az összes fiatal.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok az ETO-nak a Final Fourba jutáshoz! <#taps>
Ahogy olvasom - a meccset nem láttam - a játékuk megint olyan volt, mint amilyen az utóbbi hetekben. Egyelõre ez a teljesítmény is elég volt a végjátékba jutáshoz. Május elsõ hétvégéjén kiderül, hogy ez a formaidõzítés miatt van így vagy tényleg probléma van a csapatnál.
Az elsõ félidõben nagyon sok a 14 kapott gól, a szünet utáni 8 gól viszont már rendben lévõnek mondható. A dobott 24 gól viszont tényleg kevés tõlük. A támadójátékban Joka rengeteg lerohanás gólja nagyon hiányzik a csapatnak. Szinte állandóan felállt fal ellen kell "szenvedniük" mert ezek eltûntek idénre. A jobbszélsõik nem indíthatóak és ezt Szepesi ellensúlyozta eddig valamennyire a másik oldalon. Az õ kiesésével ez teljesen megszûnt, Löke maradt az egyedüli induló játékos, akit így, már simán le tudnak védekezni az ellenfelek. Ráadásul ahogy írod is, mindent középen erõltetnek, nem használják a szélsõket felállt fal elleni támadásnál és annak befejezésére. Plusz Lunde is elég halovány a kapuban, szélrõl pedig szinte tragikus. Nem csoda, hogy ilyen szenvedõs meccseket játszanak viszonylag minõségi ellenfelek ellen.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem néztem a meccset, csak az eredményt követtem a neten a handball.no portálon. Így a tevékenységükrõl nem tudok nyilatkozni, de érdekes hogy egy ilyen meccsre török sporikat küldtek.

DUNAFERR FOREVER!!!

valami nagyon nem mûködik az ETO-nál, s ez fõleg Görbicz támadójátékára jellemzõs emiatt Löke is szenved, no meg a szélsõk sem kapnak használható labdákat. Csak az remélhetõ, hogy májusra rendbejönnek.
ToCsEk

gyenge támadójátékkal csak meg lett...

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

ToCsEk

elég fapados a játék :/

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Ebben vastag szeletet vállaltak a törökök is. Az EHF vajon miért ebben a fázisában a BL-nek kisérletezik ilyen amatõrökkel?
ToCsEk
görbe ziccerei<#wow3>

Isthy
Larvik - Buducnost 17-22 (8-9)

A 49. percig szoros volt a meccs (16-17), ezután a Bud lõtt zsinórban lõtt 5 gólt és simán behúzta a meccset. Ezzel a norvégok elbúcsúztak a Final Fourtól. Ha az ETO este nyer Ljubljanában már biztos FF résztvevõ.

DUNAFERR FOREVER!!!

Jó lenne ismét látni a két szõke litvánt a visszavágón is! Kiváncsi lennék rájuk fordított felállásban is!-😊)
Isthy
U Jolidon Cluj - Fehérvár KC 21-28 (10-14)
Gratulálok a fehérvári csapatnak! <#taps>
Pazar elsõ 20-25 perc után, jött egy rossz végjáték és ez felélesztette a románokat a szünetre. A 2. félidõben tartották a 4 gólos elõnyt a fehérváriak és egy jó végjátékkal sikerült 7 gólos gyõzelmet aratniuk.
Nagyon szép eredmény, ami továbbjutásra jogosítja õket. Itthon okosan kell játszani és akkor jöhet az elõdöntõ.

DUNAFERR FOREVER!!!

Elismerésem, és gratulálok. Õ Aztán sok mindent látott, megélt. Kívánok neki sok sikert mind magánéletében mind a munkájában.
Isthy
Hétvégi tv-s program:

MKB-MVM Veszprém - Pick Szeged
Férfi NB I. 21. forduló - Veszprém
2014.03.01. 13:00 RTL Klub

U Jolidon Cluj - Fehérvár KC
Nõi EHF Kupa negyeddöntõ - Kolozsvár
2014.03.01. 15:30 DigiSport2

Krim Ljubljana - Gyõri Audi ETO KC
Nõi Bajnokok Ligája 4. forduló - Ljubljana
2014.03.01. 20:30 DigiSport1

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
<#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Vannak olyan szakemberek, akik munkája nélkül minden csapat nehezen boldogulni, mégis kicsit talán háttérben vannak. Errõl szól ez a történet:
Bába Misi városi kitüntetése
Ha valaki, õ nagyon megérdemelte ezt a díjat, úgy hiszem. Grat.!<#eljen><#worship>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Köszi a beszámolót! <#worship>
Nagyon úgy fest, hogy Ildi inkább leépül, mint fejlõdik Siófokon...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
jobb teljesítmény=jobb teljesítményt

kaloz174
Ma ott voltam a Siófok-Fradi összecsapáson.
Az elõjelek a hazaiak számára nem voltak kedvezõek, mivel, mint ismert Dunaújvárosban jelentõs arányban kaptak ki, elõzetes várakozásaik ellenére.
A mai mérkõzés esélyesei egyértelmûen a vendégek voltak, így a hazai csapatnak nem volt mit veszíteni.
Az is nehezítette a helyzetüket, hogy két alapemberük sérülés (Léránt Vivien), illetve betegség (Orbán Annának torokgyulladása van) miatt nem állt rendelkezésre.
Így is ott volt az elvárás, hogy jobb teljesítmény nyújtsanak, mint Újvárosban, ráadásul a volt fradisták biztosan szerették volna bizonyítani, hogy megállják a helyüket a bajnokságban, Fradiból való mellõzésük ellenére.
A meccs elsõ felében a hazai gárda, Deáki Dóra régen látott kiváló átlövõ teljesítménye, valamint Pastrovics Melinda bravúros védései után, jól tartotta magát.
Lassan azonban kijött a két csapat közötti különbség, és a fõvárosiak egyre inkább elhúztak. Ebben szerepet játszott az is, hogy hazai részrõl sok lehetõség maradt ki, alig volt, egész meccsen, értékesített büntetõjük, ráadásul ziccereket is hibáztak, szép számmal. (Erdõsitõl ezt nem szoktuk meg.)
A Fradi német átlövõje sokszor állította az egyébként jól védõ Pasit megoldhatatlan feladat elé. Többek között ez játszott szerepet abban, hogy a papírforma egyértelmûen érvényesült. Zácsik Szandra ugyanakkor, bár nevezték, egyáltalán nem játszott.
A Siófok játéka javuló volt, a vasárnapihoz képest, de ez nem jelentett gondot a Viborg ellen készülõ Fradinak, biztosan nyertek.

Isthy
A Fradi ellen is 5-0-al kezdett a Loki azután simán fordított a Fradi. Most 4-1-el kezdtek, de utána fordított az ETO. A szünet után meg simán elléptek a gyõriek és végül 9 góllal nyertek (29-20). Ahogy láttam megint volt variálás rendesen az összeállításban a gyõrieknél.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Jól teljesít a Loki a gyõriek ellen eddig:

14:15! az elsõ félidõ eredménye, tehát az ETO csak 1 góllal vezet. (az elején a Loki vezetett!)

most még Vetkovát is leigazolta a CSM!
kaloz174
Holnap Siófokra érkezik a Fradi.

Isthy
A férfi BL nyolcaddöntõk párosításai:

Zaporizzsja (ukrán)–THW Kiel (német)
Aalborg (dán)–Barcelona (spanyol)
Vardar Szkopje (macedón)–HSV Hamburg (német)
Wisla Plock (lengyel)–MKB-MVM Veszprém (magyar)
Gorenje Velenje (szlovén)–PSG (francia)
Celje (szlovén)–Flensburg (német)
Metalurg Szkopje (macedón)–KIF Kolding (dán)
Kielce (lengyel)–Rhein Neckar Löwen (német)

Jó sorsolás a veszprémieknek, nem lehet gond. Van 1-2 kemény párosítás, az élen a Kielce-Löwen párharccal.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azt meg sikerült kihagynom, hogy az arcuk is megvan, 2015-16-ban a BL döntõ a cél...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gondolom a rájátszásban majd elõrébb kerülnek a terveik szerint és azután meg kibulizzák maguknak, hogy õket nevezze a szövetség a második BL csapatnak, amire elvileg lehetõségük van. Ahogy nekünk is egy harmadik csapat nevezésére.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem jött be nekik: MKSZ határozat

DUNAFERR FOREVER!!!

Egyértelmûen látszott rajtuk, hogy púp a hátukon ez a meccs de ugye le kell játszani. Egyedül a kapuson lehetett néha látni, hogy mi a f....csinálnak. Az edzõ sem idegeskedett.
Az tuti, ha kellett volna a 2 pont az ukránoknak esélyük sincs.
Szidják is a Veszprémet a szegediek meg a horvátok, csak hát lám a Bbarcelona sem törte magát Szkopljéban (29-31-re kikaptak) és így az MKB egyik ellenfele pont a másik szkopljei csapat, a Vardar lehet s nem a Metalurg. De ott nem volt polgárháborus helyzet s az sem valószinû, hogy alapemberek nélkül játszottak volna sérülés miatt. AVeszprém pont az újabb sérülésekt akarta elkerülni. Ráadásul, ahogy a svédek biráskodtak, egy szorosabb végjátlékban nem biztos, hogy nem lejtett volna erõsen a harkovi pálya!
Ami az érdekes, hogy a Valcea a tökutolsó (12-ik) a bajnokságukban s kiesik. A CSM meg maximum 6-ik lehet, ha minden meccsét megnyeri s akkor bejut a rájátszásba.
Isthy
Mivel a ma esti újvárosi kivételével egyetlen meccset sem láttam, így véleményt alkotni nem tudok róluk. Minden esetre úgy gondolom, ha fontos lett volna, akkor a veszprémiek biztosan nem hagynak 2 pontot az ukránoknál.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Dunaújvárosi KKA - Siófok KC 36-23 (20-10)

Ma egy kellemes esti meccsnézésbe torkollott a siófokiak elleni mérkõzésünk. Nagyon nem tudtak sokat hozzátenni a meccshez a vendégek, nem az õ napjuk volt. Sokkal komolyabb meccset vártam, persze nagyon csalódott azért nem vagyok <#ravasz1><#vigyor><#wink>
Ma szerencsére többen is sokat hozzá tudtak tenni a meccshez, ami nagyon örömteli. Gera Szimó ismét úgy játszott, ahogy majd a késõbbiekben egyre többet szeretnénk látni. Tetszik, hogy a gólpasszokban is folyamatosan jeleskedik.
Volt egy kedves vendég (Gin) is a csarnokban, minden bizonnyal megfigyelõként, sikerült pár szót váltanom vele.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Most már egy Valcea nem is elég a románoknak... Ezek semmibõl sem tanulnak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
A horvatok zugolodnak is
Semmi tétje nem volt a Veszprémi meccsnek. Szerintem 6-an összeállunk mi is megvertük volna a Veszprémet, nem tudom mikor láttam õket ennyire szarul játszani, egyedül a kommentátor teljesítménye volt gyengébb a fiúknál.
Szerintem így helyes az eredmény:
Ipress Center-Vác - Fehérvár Kc 21-27 (12-15)
Így már értelmet nyer az utolsó elõtti mondat is😊)
kaloz174
Mai nõi bajnoki eredmények:
Ipress Center-Vác 21-27 (12-15)
Veszprém Barabás Duna Takarék KC - Gyõri Audi ETO KC 13-44 (6-24)
ÉRD - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 29-20 (14-12)

Úgy tûnik, most a gyõri utánpótlás nem tudott felpörögni a következõ feladatra a kupagyõzelem után ... Ennek ellenére fura ez az erõ-demonstráció.
A váciak, számomra meglepõen, szenvedtek újabb biztos vereséget a Fehérvártól.

A nap BL-meccsén a Veszprém végül kikapott idegenben. Úgy tudom, már nem volt a találkozónak tétje.(Bár nem vagyok túl jártas ffi kéziben.😊)

Na a bukaresti CSM "csak" a következõket igazolta le mostantól:
Tolnai/Pessoa - Torstenson, Rodriguez, Cavailero,Da Silva/Curea, Manea, Martin. A Nagybánya mellett egy másik szupercsapat épül , kérdés, hogy meddig birják cérnával (pénzzel).
Az érdiek azért szeretnének beakasztani az FTC-nek, megfelebezve a MKSZ határozatát a mérkõzésük új dátumáról!
Isthy
Hétvégi tv-s program:

Vác- Fehérvár KC
Nõi NB I. 20. forduló - Vác
2014.02.22. 16:00 Sportklub

HC Motor Zaporozsje - MKB-MVM Veszprém
Férfi BL csoportkör - Harkov
2014.02.22. 16:00 DigiSport1

Csurgói KK - Lugi HF
Férfi EHF kupa csoportkör - Csurgó
2014.02.23. 19:15 Digisport1

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem lepõdtem meg, ismerve az EHF-et...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Volt jobb és lesz is! Mondjuk mindjárt vasárnap <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Na, ez elég érthetetlen:
A veszprémieknek utazni kell.. Ukrajnába!

kaloz174
Esetleg másokat is érint, így szeretném erre felhívni a figyelmet:
Idõpont-változás! (Siófok-Fradi)

kaloz174
Kisebb meglepetést keltve kiestünk a MK-ból. <#rolleyes>
Nem volt kellemes, mert nagyon elkényeztetett eddig bennünket a csapatunk ebben a szezonban, de nem lepõdtem meg.
Nehéz lett volna szinte hibátlanul végigcsinálni a szezont, ilyen feltételek mellett. Gondolok itt elsõsorban a rövid kispadra, amit a sérülések tovább rövidítettek. Tegnap ráadásul még Buli sem volt az igazi, nem meglepõ módon.
Az az igazság, hogy nekem jobban tetszett volna, ha nem zsúfoljuk így össze a feladatokat, na és ha már így esett, akkor inkább a fiataloknak adtam volna a lehetõséget. Jó felmérõ lehetett volna.
Na de ez egy szurkolói vélemény, az eredmények viszont a szakvezetést igazolják, ha nem is a tegnapi. <#worship>
A Veszprém színeiben szereplõ gyõri utánpótlás, aki utolsó meccseit játssza a nagy múltú csarnokban, jobban akarta ezt a gyõzelmet, "élesebbek" is voltak, mint a mieink. Gratulálok nekik!
Számunkra maradnak a bajnoki feladatok, így vasárnap mindjárt a Siófok elleni...
Hajrá Kohász!

Ráadásul ahogy néztem Pesten, tehát két legyet egy csapásra.
kaloz174
Kézilabda az iskolákban
Azt is mondanám, hogy igen, itt kellene elkezdeni, nem az elit-képzésbe beleölni egy csomó pénzt.
Azonban még ezt sem tartom igazi megoldásnak, mert személyes tapasztalataim arról szólnak, hogy elõbb kellene megteremteni az általános testnevelési feltételeket. (Nem csak papíron!) Egyszerûen szemléletet kellene váltani!
Kérdés, ez sikerülhet-e. Aztán jöhetne mondjuk az, hogy általánosan legyen jellemzõ labda centrikus testnevelõ alkalmazása...
Szóval szépek az elvek, elméletek...

kaloz174
o=á
😊

kaloz174
Ezt olvastam:
"Anyagi gondokkal küzd a Viborg. Veszélyben van a klub jövõje, sõt még az is kétséges, hogy be tudják-e fejezni az idei bajnokságot, ugyanis ehhez még 105-127 millió forintra lenne szükségük. Ha nem találnak új szponzorokat, akkor lehet, hogy jövõre csak a másodosztályban tudnak indulni. Már most is nehezen tudják csak kifizetni a játékosokat, így valószínû, hogy több kulcsjátékos is távozik a csapatból nyáron."

Nem a Viborg miatt szomorkodom. (Ok, nem is kívonom nekik az ilyen gondokat.) De jobb lenne, ha kiegyensúlyozottabb, kiszámíthatóbb világban élnénk.

Isthy
Ma kiderült, hogy nem veszek részt a Fradi-Viborg KEK visszavágón, mert szombaton este lesz. Amikor nekünk Érden lesz jelenésünk és érthetõen az utóbbi abszolút prioritást élvez.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Így megy ez nálunk mostanság... Nem lennék meglepve, ha valóban a Mocsai akadémia feltöltése játékosokkal projekt lenne a háttérben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Csatlakozom! <#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!