Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Az EHF Kupában a Pick Szeged a portugál Sporting CP csapatát kapta, az elsõ meccs idegenben lesz Lisszabonban. Ezt a párharcot hoznia kell a szegedieknek, persze oda kell figyelniük, nem lehet könnyedén venni a meccseket. A 2 francia csapatot összesorsolták, így csak egyikük - sztem a Montpellier - lesz ott a Final Fourban.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ej-ej, Görbét "tz"-vel írni... <#ejnye1><#vigyor>

Pedig kb. az általad is felsoroltakat kell felhozni és beépíteni az adott két poszton, más nagyon nincs, ezzel kell fõznie NA-nak. Mondjuk Lucát nem látom esélyesnek és sajnos Piros már nagyon le van amortizálva, idén láthattuk. Nem lennék meglepve, ha a nyári lagzi után abba is hagyná. Pedig õt még elég sokszor meg tudta találni Görbe régebben, amikor még "egyben" volt.
Õket kell "nyüstölni" és összegyúrni a többiekkel, gyakorolni és gyakorolni, nincs mese.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem tudom mit mûvelt a Hamburg, hogy címvédõként képes volt otthon kikapni és ezzel kiesni... <#conf><#nemtudom>

Ma este volt az utolsó nyolcaddöntõ, ahol a Löwen 4 góllal (27-23) nyert a Kielce ellen és idegenben lõtt több góllal (idegenben 28-32 volt) továbbjutott. Landin ihletett formában védett, oroszlánrészt vállalva a csapata továbbjutásából.

Holnap sorsolás Bécsben, az alábbi kalapbeosztások alapján:

1. kalap: MKB-MVM Veszprém, THW Kiel, FC Barcelona, HC Vardar Szkopje
2. kalap: Rhein-Neckar Löwen, HC Metalurg Szkopje, PSG Handball, SG Flensburg-Handewitt

Ismerve az EHF-et nagy esélyt látok arra, hogy 2 német összekerüljön és ezzel biztosítva legyen legalább egy német csapat részvétele Kölnben. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a két szkopjei csapatot összesorsolják-e, ezzel ugyanígy biztosítva a macedón részvételt. Erre azért kisebb esélyt látok, mint az elõbb említettre.
A veszprémiek bárkit is kapnak, komoly javulásra lesz szükségük - fõleg védekezésben - a Final Fourba jutás kiharcolásához.

Holnap kiderül az is, hogy a Pick az EHF Kupában melyik ellenfelet kapja szintén a negyeddöntõben a Sporting CP (portugál) és a HCM Constanca (román) közül. Mindkettõ ellen esélyesek, be kell húzniuk a Final Fourba jutást.

DUNAFERR FOREVER!!!

Igen kár lenne még véleményt mondani, mert ennek idõ kell. Engem meglepett ez a negatív véleménye, fõleg aki ennyire ismeri a sportágat. Igen nagy szükség van a szövetség támogatására és a sajtóéra, de ugye tudjuk tõlük mit várhatunk...
Maximus4
Ez azért nem semmi,hogy kiestek a BL-bõl.

Hamburg - Vardar Szkopje 29-30 (14-13)
Továbbjutott: a Vardar Szkopje, 58-57-es összesítéssel.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Ez így van, de továbbra sem látom a két kritikus posztot hogy lehetne megoldani és kivel?
- beállóban Szamoránszkyt/Czifrát/Mészárost nemhogy Görbitz, de még Szucsánszky sem tudja eredményesen megjátszani! Kisfaludy sem mutatott semmi biztatót;
- jobbátlövõben, jó balos hiányában csak Tomori marad, Soós védekezésben használhatatlan, Planéta és Szekerczés s pláne Kovács nem bizonyitanak. Nem lesz könnyû dolga NA-nak, az biztos.
Isthy
Részletesebb vélemény

A torna kísérleti jellegû volt, NA keresi a 8-9 alapembere mellé az 5-6 megfelelõ társat, akikkel teljes lehet a keret. Most nem sokat talált, ahogy látom jóval többet várt. Én nem vártam sokat, 4 nap alatt nem lehet összeszoktatni azokat, akik alig játszanak együtt egész évben. Az újoncoknak több idõ és lehetõség kellene, nem biztos, hogy most egybõl le kellene írni õket. Persze sajnos idõbõl és alkalomból valószínûleg idén sem lesz sok, pedig kellene. Nem irigylem NA-t, komoly feladatra vállalkozott, remélem azért sikerül neki összehoznia egy megfelelõ keretet az EB-re és késõbb Rióra. Jó lenne, ha kapna hozzá megfelelõ támogatást is illetékes helyekrõl. Nem értékelek és nem "okoskodom" most sem, mert feleslegesnek tartom egyelõre. Majd az EB után beszélek NA és stábja munkájáról és a válogatott teljesítményérõl. Addig hagyom õt is és a játékosokat is dolgozni. Vannak most is rengetegen - szokás szerint - akik már osztják az észt és ítélkeznek, lassan a legalja foci drukkerek szintjét behozva a kézilabdába is...

DUNAFERR FOREVER!!!

Két kritikus pont maradt a csapat összeállitásában: jobbátlövõ és beálló, a többivel nincs gond, legfeljebb az összjátékkal támadásban és a védekezéssel. De ezek kijavithatóak gyakorlással. A két posztra hiányzó alapembert viszont nincs honnan beszerezni! Az EB-n csak úgy lehetnek esélyeink, ha ezt a problémát sikerül megoldania NA-nak.
kaloz174
"Hivatalos" beszámoló, benne a kapitány rövid véleménye.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
+a

kaloz174
Ajánlom figyelmetekbe ezt történetet.

kaloz174
A mai meccs:
Horvátország - Magyarország: 36:29 (17:11)

Az összeállítás ez volt:
Magyarország: Szikora, Kiss Éva – Szucsánszki, Kovacsics, Bulath, Görbicz, Kisfaludy, Takács, Soós, Bódi, Planéta, Mészáros, Kovacsicz, Tóth, Shatzl
(forrás: onlajnok.com)

kaloz174
Lesz-e idõ, lesz-e türelem, lesznek-e megfelelõ alkalmak?
Mert ha nem, minden hiába. Ez a helyzet (viszonylag sok csapatból jönnek össze a játékosok, viszonylag sok az újonc; új a szakmai stáb) ezt kívánná.
Ha nem, minden marad a régiben. Ráadásul a hazai EB-tõl így nem várhatunk túl sok sikerélményt sem.

Bizonyos jelek azt mutatják, hogy sok tapasztalat kell még...(Pl. miért kell Soósnak, akit egyébként is ismer a kapitány, 3 meccset játszani, miért nem lehet a meccsidõket elosztani? Remélem, késõbb mindenkinek lesz lehetõsége, hogy nem véletlenül hívták be a keretbe.)

Isthy
Csak az elsõ félidõt láttam, annak alapján nekem az tûnt fel, hogy NA nem akar támadás-védekezés cserét. Ezért még Soós Viki is védekezett J2-ben és Kovács Anna is. Ennek is volt következménye a nem éppen acélos hátsó tevékenység. Ha végig ez marad a koncepció akkor az nálam üdvözlendõ változás, a mai gyorsabb játékban nem nagyon férnek bele a cserélgetések. A gyors játékot elõre szintén fel lehetett fedezni, sikerült 2-3 gyors gólt lõni. Szintén örömteli, hogy használta a csapat a szélt felállt fal ellen, bár leginkább a jobb szélt, jó lenne ha ez a másik oldalra is mûködne. A védekezés összerakásához sok idõ kell, remélem én is hogy kapnak is rá lehetõséget (MKSZ!!!). Kiss Éva jól védett és így is 16 gólt kaptunk a félidõben, kell dolgozni rajta bõven.
A mai harmadik meccsen sztem több szerepet kapnak a kiegészítõnek szánt játékosok, azért játszhattak tegnap kevesebbet. A teljes tornát tekintve fog sztem kiegyensúlyozottabbá válni a játéklehetõség.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az eperjesiek komoly szívességet tettek a szegedieknek. Ezzel a keddi sorsoláson a Pick egy csoport másodikat kap majd ellenfélnek. Nem kicsit könnyebb helyzet mint ha pl. a Montpellier jött volna a FF-ba jutásért.

A csurgóiak sokáig vezettek, de végül vereséget szenvedtek Hannoverben (26-27) és ezzel nem jutottak tovább a negyeddöntõbe.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Na és a válasz:
"Csoportelsõ a Pick Szeged! A Nantes kikapott Eperjesen.
Tatran Presov - HBC Nantes 30-29 (16-10)"

<#eljen>

kaloz174
Látva a válogatott mai produkcióját, vegyes érzéseim vannak. A legfontosabb, hogy remélem, lesz elég idõ és türelem, mindenkiben, hogy a legjobb magyar játékosok újra, és nem véletlenszerûen, ütõképes együttest alkossanak.
A mai meccs képe alapján az volt az érzésem, NA nem tudta eldönteni, hogy most akkor kísérletezünk, vagy inkább az eddigi mag mutassa meg, mit tud a horvátok ellen, egy esetleges gyõzelem reményében. Persze, ez csak egy érzés, biztosan nem így van, de mégis ez jött le számomra. Ha ugyanis cserélünk, akkor idõt kellett volna adni a cseréknek, különösen, ha újoncokról van szó. Ebben valóban benne van, hogy még több lesz a sebezhetõ pont, de legalább az új kerettagoknak lett volna idejük a kezdeti görcsösséget leküzdeni. Sajnos, nem ez történt.
A "sztenderd" keret elért egy bizonyos eredményt, vagyis velük vezettünk. Aztán amikor bejött egy-egy csere, látszólag akkor visszaestünk. (Más kérdés, hogy a régi kerettagok közül is csak páran hozták formájukat igazán az elsõ játékrészben.) Nem ragozva túlzottan, szerintem ma az eredménynél fontosabb lett volna inkább az új játékosok kipróbálása egy jó ellenfél ellen, nem csak percekre. Így ugyanis szinte az lett a vége, hogy szinte egyikük sem hozta azt, amit a bajnokságban tudnak.
Szóval felemás érzéseim vannak. Ezért írtam az elején, remélem, lesz elég idõ és türelem a teljes keret, na és értem itt a szakmai stáb-csapat kapcsolatot is, összecsiszolására. Ha ilyen sok a változás, és ilyen sok helyrõl érkeznek a kerettagok, akkor ez elengedhetetlennek tûnik az eredményességhez, úgy gondolom.
Egyébként még annyit, hogy kivételesen teljes mértékben egyetértettem Laurencz Laci bácsival. A védekezési szerkezet, amit ma láttunk, enyhén szólva sem mûködött megfelelõen.
Támadásban pedig, bár Görbe jó volt egyénileg, nem éreztem eléggé határozottnak szervezõ tevékenységét.

Szóval elég zöld még ez a narancs. <#wink> Ténykérdés viszont, hogy a miénk. <#vigyor2>

Kulcsár és Radulovics óta nincs kinevelve egy-egy jó játékos sem erre a két posztra! Õk pedig nem a tegnap óta nem játszanak!
Számomra reménykeltõ volt, hogy egyáltalán Rea végre élesben gyakorolhatta a támadójátékot is 😊
Várni én sem vártam, de valami reménykeltõt már igen! No ez hiányzott.
Én nem vártam, hogy ezt egy meccs alatt oldjuk meg. A behívott beállókat és nyilatkozatokat figyelembe véve ezt nyilván a kapitány sem várta.
Háát semmi változás az eddigiekhez képest a lányoknál! Nincs jobbátlövõ, nincs beálló és nincs védelem.
ToCsEk
CRO : HUN
30 : 28

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Isthy
A Pick nagyon simán verte a svédeket 29-18-ra, a vendégeknek nem sok momentuma volt a mérkõzésen. A negyeddöntõ megvan, a kérdés, hogy a csoportban az elsõ vagy a második helyen végeznek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
MKB-MVM Vesprém - Wisla Plock 31-26 (16-11)

Gratulálok a veszprémieknek a továbbjutáshoz! <#eljen>

Alilovicsnak nagyon sokat köszönhetnek a veszprémiek, kiválóan védett. A csapat rengeteg hibával játszott elöl, de hátul is volt gond nem kevés. Összesen 22 technikai hiba és eladott labda támadásban... Meg mellé vagy 5-6 kihagyott abszolút ziccer lerohanásból. Chema egészen gyalázatosan gyengén játszott elöl és hátul is, mégis õt erõltette Ortega, pedig Ruesga ezerszer hasznosabban irányított. Hátul a védekezés is nagyon messze van még a kívánatostól, a lengyel beállós nagyon élt a vonalon, plusz szinte nincsenek megállító-ütközõ faultok. Rengeteg javítani való van, ha a negyeddöntõbõl is tovább akarnak lépni a Final Fourba.
Egri Viktornak szóljon már valaki, hogy kézilabda meccset közvetít és nem közúti jármûforgalmat. Állandóan záróvonalat emleget a hatos vonal helyett már jó néhány meccs óta.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Hétvégi tv-s menü:

MKB-MVM Veszprém - Wisla Plock
Férfi BL nyolcaddöntõ - Veszprém
2014.03.29. 14:00 DigiSport1

Pick Szeged - IFK Kristianstad
Férfi EHF Kupa 6. forduló - Szeged
2014.03.29. 16:00 DigiSport2

Horvátország - Magyarország
Nõi felkészülési torna
2014.03.29. 18:00 Sportklub

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
ToCsEk
Románia N 33-32 Németország N
ez érdekes nem? németek ennyire leadták? wb-n nem tûntek rossznak pedig, mondjuk csak átlövõjük ért valamit ha jól emlékszek 😊
románok csövelnek fel?😄 mondjuk nem úgy tûnik hogy selejtezõ csoportjukbol kijutnának

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

kaloz174
Na és a hivatalos beszámoló is.

kaloz174
MEgjött az elsõ stat az "új válogatott"-ról:

"HORVÁTORSZÁG B-MAGYARORSZÁG 25-28 (16-13)
Umag, játékvezetõk: Botincan, Rupcic.
HORVÁTORSZÁG B: Kapitanovic, Besen (kapusok), Blazevic, Covic 3, Debelic 1, Dezic 5, Domjan 4, Frankovic 1, Havic 2, Jercinovic, Koznjak 3, Maljak 1, Marinovic 1, Masnic, Micijevic 3, Pavlovic, Posavec 1, Zadravec. Szövetségi edzõ: Renata Hodak.
MAGYARORSZÁG: Víg, Szikora (kapusok), Bulath 5, Erdõsi 5, Kisfaludy, Kovács A. 1, Kovacsicz 4, Mészáros 1, Orbán 1, Planéta, Schatzl 1, Soós 2, Szucsánszki 5, Takács, Tomori 2, Tóth G. 1. Szövetségi kapitány: Németh András.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/5."

Köszönöm, még meglátom, mit tehetek 😊 Ránézésre amúgy jónak tûnik, csak ha buszozás lesz belõle, akkor lesz némi kellemetlenség, kísértenek a helyközi menetrend emlékei, és változás tudtommal azóta sincs.
Isthy
Zó!

Megvan az idõpont, ha gondolod szervezheted a dolgokat, hogy végre eljuss Újvárosba <#wink>

Dunaújvárosi KKA - FTC-Rail Cargo Hungaria
Bajnoki elõdöntõ 2. mérkõzés - Dunaújváros
2014.04.15. 18:00

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Románok ohhh...

Annyira jellemzõ. Ugye ez a meccs novemberben volt. Szánalmas... Ettõl függetlenül a pénzükkel elintézhetik simán, hogy fél év után is lehessen óvni és megváltoztatni az eredményt. Nem lennék meglepõdve...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gyors kézilabda

"Az ETO kapusa mellett megemlítette a fiatalokat is, Szemerey Zsófit, Bíró Blankát és Csapó Kyrát szintén szemmel tartják." <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
A legnagyobb ! <#eljen>
Isthy
Ahogy látom a legilletékesebb is a veszprémiek gyenge védekezésérõl beszél: Ortega a meccsrõl

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
nõi válogatott felkészülés

"A válogatottnak van tíz alapembere, ezt a létszámot jó lenne tizenötre emelni. Most az a legfontosabb feladatunk, derüljön ki, hogy akik most itt vannak, alkalmasak-e erre."

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nincs ott megfelelõ és stabil gazdasági és pénzügyi háttér egy NB I-es csapat több éves fenntartásához.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kelecsényi Ernõ a Reggeli Startban

Elvileg valóban erõsebb Fradi várható, mint tavaly. Idén eddig ritkán láttuk tõlük az ezt alátámasztó játékot, de minden bizonnyal az ETO ellen bizonyítani akarnak és meglesz a motiváció.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szani interjú:

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Sajnálatos történet, de annakidején, amikor még az elsõ osztályban voltak, elég sok felelõtlenségrõl szóltak a mendemondák.

Kiskunhalas, itt a vége...?

Szomorúan olvasom, de valahol várható volt. Pénz régen nincs, ráadásul olyan komolyabb cégrõl sem tudni aki minimális szinten fent akarná vagy tudná tartani a klubot. Pedig legalább olyan szintem jó lenne mint nálunk, legalább van sportolási lehetõségük a sportágat szertõ helyi hölgyeknek.
Halasiaktól hallottam, hogy nem most éli fénykorát a város...
kaloz174
😊
Nem, természetesen. Valamit félreértettem, így rosszul írtam. Bocsi! 😊

[HUN]FaTaL
Gratulálsz a Szegednek a vereséghez?

http://goo.gl/gd6Zi5

kaloz174
Gratulálok a Szegednek és a Csurgónak. <#eljen> Ezeket a meccseket nem volt lehetõségem megnézni.

kaloz174
A látottak alapján egyrészt a lengyelek nagyon ambiciózusak voltak. Azt mondom, megérdemelten nyertek, jobban akarták a gyõzelmet, egységesebbek voltak.
A veszprémieknél valahogy nagyon akadozott a gépezet. A plusz, ami egy jól küzdõ hazai csapat ellen kell, hiányzott a játékukból. A spanyol különítmény pedig nagyon halovány formát mutatott náluk. Tették a dolgukat, de nem tudtak felpörögni. <#confused>
Nagy Laci pedig nem tudott szinte egyedül mindent megoldani, nyerni. Pedig olyan is volt, amikor a sarokdobást is õ végezte el...A szélsõ játék pedig, talán Gulyás Petit leszámítva, kevés hasznára volt a csapatnak.
A magyar bajnok, különösen egyes játékosai, nagyon nincsenek csúcsformában. <#schmoll2>
Mellesleg annyira sok a légiósok száma, hogy nehéz teljes egészében azonosulni ezzel a csapattal, mint magyar reprezentánssal...

Isthy
Az olvasottak alapján a veszprémiek produkciója hátul elég halovány volt, így kaphattak ennyi gólt. A visszavágót nyilván hozzák és továbblépnek, de a negyeddöntõben ennél sokkal jobb játék kell majd.

HBC Nantes - Pick Szeged 31-23 (15-10)

A szegediek az elején vezettek azután a védekezés és a támadójáték is visszaesett náluk. Simán nyertek a franciák, a Pick pedig veszélyes helyzetbe került. Mert ezzel a csoport 2. helye lesz az övék és a FF-ba jutáshoz simán jöhet nekik a Montpellier is. A másik lehetõség a Csurgó csoportjának gyõztese, több variáció nincs. A franciák ellen nagyon nehéz lenne, a másik variáció kellene.

DUNAFERR FOREVER!!!

Maximus4
Wisla Plock - MKB-MVM Veszprém 34:33

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"