61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Breki33
    Rosztov?

http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20150116-lunde-rosztovban-folytathatja.html?dd-item
  • Isthy
    A mai "papírsportban" van a női válogatottról is cikk a 2015-ös évet illetően. Írnak benne Görbe és Zácsik visszatéréséről (utóbbi sztem nem biztos, hogy megtörténik), Korsós válogatottba kerüléséről és a csapat várható erősödéséről velük is. Meg megy az esélylatolgatás a vb-re illetve az olimpiai kvali lehetőségeit illetően.

Van benne egy tervezett felkészülési program is. Márciusban lesz összetartás közben egy tornával (lengyelek, spanyolok és esetleg még valaki). Utána 1 hét június elején, 1-2 felkészülési meccsel, majd ezt követően rögtön a két vb selejtező az osztrákok ellen. Augusztus elejére is van 1 hetes összetartás tervezve és október elejére is, utóbbi egy tornával összekötve. Utána novemberben pedig 2 hét felkészülés a vb-re.
    NA beszél arról, hogy szeretne még fiatalokat kipróbálni és a játékrendszer elemeit sokat gyakoroltatni, hogy álmukból felébredve is tudják alkalmazni az elképzelteket a pályán meccseken.
  • Isthy
    A papír verzióban még van pluszban 3-4 kérdés-válasz.
    Egyeztet Trajkoviccsal, de a döntést ő hozza meg. A férje követni fogja majd bárhová megy. Biztosan nem hagy fel a kézivel, még van jó pár éve karrierjéből. Elvileg szeretne még az idény végén játszani pár meccset az ETO-ban. Igyekszik jó formában tartani magát, bár nem edz, de mozog több formában is rendszeresen most is. A gyermek születése után viszont úgy gondolja még tudatosabb lesz majd.
  • Isthy
    Persze, hogy ott nincs fenn, hiszen a vb nem EHF hanem IHF rendezvény.

Itt nézelődj meccsek ügyben, van elő stream. A jobb oldalon pedig a "Videos" menüben lehet visszanézni majd a meccseket. Eddig egyetlen meccs volt csak, a tegnapi Katar-Brazília.
    Utoljára szerkesztette: Isthy, 2015.01.16. 11:29:37
  • Breki33
    Lunde: Nem vagyok az a sokáig egy helyen leragadó típus

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/lunde-nem-vagyok-az-a-sokaig-egy-helyen-leragado-tipus-2388271
  • ToCsEk
    hol lehet vissza nézni meccseket?
    ehf tv-n nincs fent :(
  • Isthy
    Ha valaki akarja nézni a nélkülünk zajló férfi vb-t, az mától böngéssze a Sport1-2 műsorát. Ma 18:30-tól lesz a Sport2-n a nyitómeccs (Katar-Brazília).
  • Isthy
    Kelecsényi a DigiSport mai Reggeli Start műsorában, Lundével kapcsolatban is.

Vannak benne érdekes dolgok, ha figyelünk.
    Utoljára szerkesztette: Isthy, 2015.01.15. 15:31:13
  • primavis
    Várható volt, Trajkovic-ot eddig is csak miatta tartották a foci csapatban. 34 évesen, szülés után semmi garancia sincs rá , hogy újra a régi lesz. A testvére sem lett az. DE sok sikert neki máshol. Viszont az ETO vezetés gondolkodhat. Masson viszont szabaddá vált.
  • kaloz174
    Azért ez meglepett...
    (Nem értem, hogyan nem lehetett megegyezni. Még ezen a szinten sem működik megfelelően a sportdiplomácia, hiába a sok pénz, a jelek szerint.)
  • ToCsEk
    Távozik Győrből Katrine Lunde

• kaloz174
    A Fehérvár pedig villámgyorsan leigazolta...Ma még nem lépett pályára, úgy láttam.
  • kaloz174
    "Váci" távozó:
    Közlemény.
    Pedig egészen használható csapattagnak látszott még a felkészülési időszakban.
  • Isthy
    Sztem meg ez az eredmény a megfelelő, maradt "mozgástere" a csapatnak a siófokiak ellenében is.
  • primavis
    Én már rég ezt teszem.
  • kaloz174
    Döntetlen lett volna tökéletes. :)

Ma belenéztem a ffi. meccsbe...A játékunknál csak a közvetítés volt siralmasabb...(Borsosné férje arra késztetett a szpíkerrel együtt, hogy levegyem a hangot teljesen.)
    Lesz dolga az új kapitánynak, a jelek szerint.
  • Isthy
    Márciusi női válogatott torna

Még kellene egy jó csapat és végre normális felkészülési tornán tudna készülni a válogatott. Mondjuk a brazilokat el tudnám képzelni, ha már egyre többen játszanak nálunk.
  • Isthy
    Bejött a várakozásom
  • Isthy
    Igen, erre utaltam az #57557-es hozzászólásomban, hogy végül csak nekünk kell messzire utaznunk.
  • Isthy
    Ezek szerint és az eredményt látva, jobb is hogy nem nézhettem. Inkább egy győztes meccsen voltam Újvárosban, ahol megmutatták a csajok, hogy milyen az a csapat amelyik rosszul játszva is tud nyerni
  • primavis
    Nem kell Norvégiába mennie a fradinak:
    http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20150110-az-ftc-kezicsapata-itthon-jatssza-mindket-kek-nyolcaddontojet.html
  • primavis
    Neagu elutasitotta a Bukaresti CSM ajánlatát és hosszabbitott a Bud-dal.
  • primavis
    Ma sajnos végignézte (igaz csak félszemmel, mert a neten is voltam közbe). A z első félidő fele és a második teljesen=00
    Balogh, Ancsin katasztrófa. Szélsőjáték nincs, erőltetik a beállómegjátszását. Székelynek voltak szép védései és Bodó is kezd belelendülni.
    Balog és Varsandán nem a csapatba való.
  • bundaskenyerrrr
    tud valaki adni 2 ajánlót a cunder.hu ra? köszönöm!
  • primavis
    Csak egy negyedórát néztem belőle az elején, utána kíméltem az idegeimet.-:))
  • Isthy
    Nem lennék szomorú, ha a siófokiak most is pont nélkül maradnának
  • Isthy
    Tegnap a spanyolok ellen 45 percig teljesen partiban voltak a fiúk, ők vezettek többször is. Azután jött egy csúnya 7 perc (46-53 között), amelyben elöl folyamatosan elszórtuk a labdákat és a spanyolok egy 6-0-ás rohanással fordítottak (19-21-ről 25-21-re). Itt elment a meccs, innen már tartották az előnyüket a hazaiak. Egyszer még volt esély 1 gólra feljönni (26-24-nél), de akkor ziccert hibáztunk.
  • Isthy
    Ahogy látom végül senki sem utazik messzire, csak nekünk kell mennünk, ráadásul pont az orosz télbe.
  • kaloz174
    Mai bajnoki forduló a női bajnokságban:

2015. január 10. szombat
    18:00 Ipress Center-Vác - DVSC-TVP-AQUATICUM
    18:00 Dunaújváros Kohász KA - Mosonmagyaróvári KC SE
    18:00 Érd - Siófok KC-Galerius Fürdő
    18:00 FTC-Rail Cargo Hungaria - Szeged KKSE
    18:00 Győri Audi ETO KC - MTK Budapest
    18:00 Fehérvár KC - Eubility Group Békéscsaba

A SKC érdi meccse látható lesz a csapatoldalukon, míg a Kohász meccsét a cunder.hu közvetíti.
  • primavis
    Az lehet, hogy aktualizálta a kérdést, de a megoldás szükséges volt.
  • Gabess8
    A módosítás valószínűleg szükséges volt, a dátumot nem ismerem. A kérdés azért felvetődik bennem, a módosításnak lehetett e köze ahhoz, hogy Mocsainak helyet csináljanak x idő múlva....
  • kaloz174
    Siófoki hivatalos időpontok a nk. kupában.
    (Mint biztosan ismert, a Hypo az ellenfél.)
  • primavis
    Már előzőleg módosítva volt, hiszen , mint írtam, egy sportjáték, atlétika, küzdősport, stb előadó - de ugyanez a helyzet a művész képzésben is - gyakorlatilag nem lehetett volna docens (legfeljebb cimzetes, mint Mocsai is) - s így tanszékvezető, dékán, rektor, csak PhD-val. Ergo, ezeket a poziciókat csak az elméleti tantárgyak előadói szerezhették volna meg (orvosok, biológusok, filozófusok, pedagógusok, stb). Ami azért sokkal kevésbé normális, mintha a sporrolóként vagy edzőként (művészként) nagyot alkotók eredményét echivalálják a tudományos címmel. Nincs ez másként a szinművészetin, vagy a zene, képzőművészetin is. (egy Kocsis Zoltán vagy Huszti Péter ne lehessen egyetemi tanár mert nincs doktorija? DE ki lehessen akkor? ).
  • Gabess8
    Azért arra kíváncsi lettem volna, akkor is módosítják, ha nem Mocsainak kell a hely...
  • Gabess8
    Azért egy Nokiás doboz nem olyan nehéz, és léteznek már kifinomultabb megoldások is!
  • Gabess8
    Azért egy dologban hasonlítanak szerintem: elég hosszú a nyelve mind a kettőnek, sőt Mocsainak még növésben is van...
  • primavis
    Nos én évekig oktattam testnevelés karon (funkcionális anatómiát, biomechanikát , sportélettant), ergo ismerem egy ilyen kar viszonyait. Abban egyetértek Havassal, hogy a sportág módszertanok nem tartoznak a szorosan v vett tudományok közé, ahogy a sporttudomány történet sem (amiből pl. Schmitt írta a kisdoktoriját), de:
    - a nem az eleméleti tantárgyak (pl. az enyémek) a fontosak egy ilyen a karon, hanem pont a sportágak oktatása. S abból viszont nem igen lehet ténylegesen doktorálni, viszont a doktorátus az egyik feltétele az oktatói ranglétrán való előrehaladásnak. S mivel előadni csak adjunktustól felfele lehet....
    - láttam, hogy milyen problémát jelentet a kollégáknak ezt a feltételt teljesiteni. Ezért üdvözöltem a kiskaput, hogy a sportteljesitményeket echivalálhatják a doktorátussal (rám nem vonatkozott, megvolt már jóval előtte)..
    - ezért tartom műbalhénak a Mocsai cserszegetését ebből az irányból.
  • Isthy
    "A Magyar Kézilabda Szövetség intenzív és eredményes tárgyalásokat folytatott..."

Ezt a PR szöveget... Azért remélem nem rokkantak bele az "elkövetők"
  • Isthy
    Egyik szebb "díszpéldány" mint a másik...
  • Isthy
    Azokra felesleges energiát pazarolni. Mondjuk sokszor a cikkekre is...